Ihmisten Aika VIII - Gizik

04.08.2023 - 06.08.2023 Oulu

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 09.05.2023 - 31.05.2023
fantasia
Osallistumismaksu: 25-35€
Ikäraja: 16

Eletään Neljättä Aikaa, Sauronin mahti on murtunut ja Varjo väistynyt Keski-Maan yltä. Suurin osa haltioista on purjehtinut Suuren meren yli Kuolemattomille maille, kääpiöt asuvat rauhallisin mielin omissa kaivannoissaan yllättävän sopusoinnussa Keski-Maan Vapaiden Kansojen parissa. Sormuksen Sodassa nujerretut örkit ovat kadonneet miltein kokonaan maan päältä ja kallioiden uumenista, eikä yksikään olento, elävä tai kuollut, enää ikinä pidä hobitteja vähäpätöisinä.

On vuosi 44 Neljättä Aikaa ja kuluvan vuoden viidennen (elokuu) kuukauden alku. Ihmisten Vallan aika on tässä. Rhûnin meren ranta on kutsunut luokseen erikoisia kulkijoita, sillä huhut kertovat rähjäiseen majataloon matkaavasta mustasta noidasta, joka kantaa mukanaan jotain arvokasta. Jotain sellaista, millä voi olla valta nostattaa myrsky Itään - tai laannuttaa se. Voi olla valta antaa Idälle se, mitä Elessar Telcontar antoi Lännelle.

Peli sijoittuu Keski-Maan itäosassa olevan Rhûnin meren rannalla olevaan majataloon. Peli on suunnattu sekä Ihmisten Aika -pelisarjan niin kutsutuille "seikkailija"-jatkohahmoille, että arviolta n. 15:lle uudelle hahmolle. Vanhoista jatkohahmoista huolimatta, pelinjohto kohtelee kaikkia hahmoja tasapuolisella rakkaudella ja intensiteetillä (vaikka kauemmin sarjassa pelanneilla onkin toki jo yhteistä taivasta allaan). Peli alkaa kaikilla pelaajilla perjantaina 4.päivä ja päättyy lauantaina 5.päivä. Ilmoittautuessa sitoudut pelaajana tähän.

Sisällöllisesti peli sopii myös aloittelijoille. Keskimaan ja Ihmisten Aika-larppisarjan teemojen mukaisesti peli on fiilistely-painotteinen, hahmojen välistä kanssakäymistä on paljon ja hahmot joutuvat puolustamaan itselleen tärkeitä arvoja – tavalla tai toisella, henkisesti tai fyysisesti. Peli on kahdeksas osa vuonna 2010 alkanutta Ihmisten Aika -saagaa. Kuten sanottua, pelin hahmoista osa on jatkohahmoja ja osa uusia, juuri tätä peliä varten kirjoitettuja. Pelinjohto pyrkii tekemään ehdottoman parhaansa sen suhteen, että tämä jako ei kuitenkaan hahmoissa laadullisesti tai sisällöllisesti näy.

Mikäli pelaajia ilmoittautuu enemmän kuin on hahmoja, pelinjohdolla on veetto-oikeus hahmojen jakamiseen. Yleensä tämä pelinjohtaja suosii ensikertalaisia/aloittelevia tai edellisestä pelistä hahmojaon ulkopuolelle jääneitä larppaajia parhaansa mukaan.

Alustavien aikatauluarvioiden mukaan pelin alkubriiffi on pe 4.8. noin klo. 19-20, suunniteltu aloitusajankohta on noin klo. 20-21 ja lopetus lauantaina 5.8. klo. 20. Pelipaikalla on luonnollisesti yöpymismahdollisuus myös la-su yölle. Peliaikataulu on järjestelty sillä ajatuksella, että perjantaina pelaajat saavat hahmoissa tutustua toisiinsa ja aloittaa pelillisiä intressioitaan - tämä otetaan huomioon sitten lauantaina siten että nukkumisaikaa tarjotaan 10-12 asti, kunnes peli taas muuttuu aktiivisemmaksi. Pelin pe-la yö on kokonaan ingame-aikaa, jos pelaaja ei tahdo nukkua ingamessa, on tarjolla erillinen pelinjohdon osoittama offgame-yöpymispaikka (muista mainita tämä ilmoittautumisessasi!).

Pelin aikana, sekä perjantaina että lauantaina, on hahmoille suunniteltu liikkumista Koppanan ympäristössä - käytännössä pelaaja voi niin halutessaan pelata lauantain suurimmilta osin leirikeskuksen sisätiloissa, mutta perjantaille on luvassa pientä kävelyä käytännössä kaikille pelaajahahmoille ja osalle mahdollisista avustajahahmoista.

Pelissä ovat voimassa Suomen- ja fysiikan lait, sekä OIEI:n NoRules-säännöt. Peliin valmistautuessa kannattaa jo valmiiksi tutustua NoRulesiin (http://oiei.fi/index.php?page=norules). Konfliktin mallinnus lateksi- ja boffoasein. Metalliaseet on sallittuja vain koristeina. Peli on päihteetön tapahtuma, tuvan pihapiiriin osoitetaan erillinen tupakkapaikka.