Tapahtumalista

Kohti Ketterää Valtiota

01.10.2022 Turku

Ilmoittautuminen: 06.08.2022 - 18.09.2022
sci-fi, post-apokalyptinen, realismi, kaupunkipeli, toiminta
Osallistumismaksu: 10/15€
Ikäraja: 18

2040-luvulle sijoittuva peli rajoittuu maantieteellisesti Suomen ja Pohjois-Euroopan alueelle, jossa perinteinen demokratia on syrjäytetty ja tilalle on muodostettu uudenlainen, Ketterä Valtio. Valtion hallinto perustuu ketterän ohjelmistokehityksen periaatteisiin ja näitä kriteerejä noudatetaankin aktiivisesti jokapäiväisessä elämässä. Pinnan alla kuitenkin kuplii ja monet eri ryhmittymät haluaisivat päästä itse vallankahvaan kiinni...

LARP KVLT yhteisön toinen dystopiapeli. LARP KVLT on aloittelijoista koottu larp-klaani Turussa. Pelasimme ensi kerran 2020 kesäkuussa.
Peli on kokonaisuudessaan yhden päivän tapahtuma, pituudeltaan arviolta n. 6 tuntia. Pelimaksu 10/15€, riippuen siitä tuoko pelaaja omat suojalasit vai käyttääkö lainakalustoa. Painotus on dialogeissa, kurjuudessa, hulluudessa ja tässä uudessa, ajoittain absurdissa yhteiskunnassa selviämisessä.
Tapahtuman lokaationa ilmarisenkatu 4-6, Turku.
Tiedustelut PJ: risto.kastepohja@gmail.com
HUOM. yhteisön jäsenillä etuoikeus pelaajapaikkoihin. Todennäköisesti kuitenkin pelaajaraja (max.30) ei tule täyttymään ja peli soveltuu aloittelijoille.

  • Risto Kastepohja, risto.kastepohja (at) gmail.com

Disgraceful Proposals – In the Garden of Venus

11.10.2022 - 16.10.2022 Hauho, Hämeenlinna

Ilmoittautuminen: 15.04.2022 - 30.04.2022
fantasia, huumori
Osallistumismaksu: 150-280€
Ikäraja: 18

You utter delight, we welcome you to the Princess Bishop Venus the goddess of love’s Party Orangerie at Venusberg to greet the great comet of 1776. We are exquisitely excited to have you fluttering besides us when the six tails of the comet finally tingle our senses! Who will you grace us as? What delightful person shall you be? We can’t wait to meet you.

Disgraceful Proposals – In the Garden of Venus is a playful Nordic comedy larp for 40 players. It is a delightful high-octane nonsense, a silly romp into decadent flirting and sensuality in a carnivalistic light hearted adult fairytale. It is set in a rococo-punk reality with magic and meringue and frivolous frolicking, it is explicitly queer and intentionally totally camp.
First run 11.-13.10.2022 / Second run 14.-16.10.2022. Both runs are played in english,


Alden's College - 2. vuoden syksy

14.10.2022 - 16.10.2022 Tuusula

Täynnä
draama

Koulupelikampanjan kolmas osa, jossa jatkavat 21 pelaaja- ja 12 avustajahahmoa.

  • Nonna Laeslehto, Saara Honkanen, Maarit Mukala, aldenscollegelarp (at) gmail.com

Fata Morgana

21.10.2022 - 22.10.2022 Pudasjärvi

Ilmoittautuminen: 01.05.2022 - 30.06.2022
fantasia, historiallinen, jännitys, kauhu
Osallistumismaksu: 40-50€
Ikäraja: 18

FATA MORGANA

Omnes una manet nox.

"One night awaits everyone."

Fata Morgana on vuoteen 1915-sijoittuva liveroolipeli, jonka teemoina ovat draama ja salaisuudet, sekä enimmäkseen brittiläiseen kansantarustoon pohjautuva mystiikka. Peli sijoittuu Winchesterin kaupunkiin Iso-Britanniaan, Ensimmäisen Maailmansodan aikaan. Peli sekoittaa realismia ja keksittyä, sekä on sävyltään synkkä. Peli on noin 25:lle pelaajalle, pelaajien alaikäraja on 18 vuotta. Sisällöllisesti peliä ei suositella ensikertalaisille. Peli on enimmäkseen tunnelmapainotteinen, joten reipasta fyysistä tapahtumaa kaipaavalle peli ei välttämättä ole sopivin.

Peli pelataan 21.-22.10.2022 Pudasjärvellä, Hirvaskosken kartanossa, reilu 100km Oulusta koilliseen (https://hirvaskoski.fi/). Peli alkaa kaikilla pelaajilla perjantaina 21.päivä ja päättyy lauantaina 22.päivä.

Pelinjohtajina Niina ja Mikko Heikura, peli toteutetaan yhteistyössä Oulun Interaktiiviset Eläytyjät Ry:n kanssa.


Yksin Pimeässä

28.10.2022 - 29.10.2022 Turku

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 15.08.2022 - 15.09.2022
kauhu
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 18

Pöytyä, tuo unelias pieni kunta Varsinais-Suomessa on täynnä maaseutuidylliä. Vuonna 1986 siellä on aktiivinen kuntakeskus ja Pöytyä on noussut Suomen kartalle kirjailija Reija Vuoren ansiosta. Hänen teoksensa ovat niittäneet suosiota ja tuoneet joskus jopa muutaman matkailijankin Pöytyälle.

Vuosi 1986 on ollut monille erikoinen. Dingo on hajonnut, mutta onneksi Bogart Co. ylläpitää Läntisen Suomen musiikkimainetta. Napakymppi vetää joka viikko väen telkkarin ääreen ja tangomarkkinat ovat uudenlainen kisa, joka kiinnostaa vanhempaa väkeä. Huhtikuussa ollut Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus sai monet pelkäämään nykyisen maailman loppua, mutta nyt kun eletään pyhäinmiestenpäivää, 1. marraskuuta, alkaa näyttää siltä, että maailma jatkaa olemassaoloaan. Marraskuussa tulevasta kirkolliskokouksesta kohistaan, koska siinä päätetään naispappeudesta. Ja 1.12. aloittaa kolmoskanava näkymisensä televisiossa.

Yksin Pimeässä on Lovecraftin maailmasta vaikutteita ottava kauhupeli, joka sijoittuu vuoteen 1986. Pelin teemoja ovat kauhu, ihmissuhteet, pimeys, vaihtoehtotodellisuus ja mysteerit.


Pelistä järjestetään 2. pelautusta:

1. pelautus perjantaina 28.10. (pelaajien tulee olla paikalla klo 17.30)
2. pelautus lauantaina 29.10. (pelaajien tulee olla paikalla klo 16.30)
Pelinkesto tulee olemaan n. 4 h ja oletettu lopetusaika yöllä.

Pelipaikka:

Klootin torppa, Jokelantie 17, 21330 Paattinen, Turku

Pelipaikan lähelle pääsee myös paikallisbusseilla. Paluukyydeissä koitamme saada kimppakyydit, sillä yöllä busseja kulkee harvakseltaan.

Pelipaikan esteettömyys:

Peli pidetään illasta ja paikassa on vähän valonlähteitä, joten pelialue tulee olemaan hämärä/pimeä. Pelipaikalla on eri-ikäisiä rakennuksia, joista vanhimmat ovat 1700-luvulta. Näihin taloihin on siis ajanmukaiset portaat tai korkeat kynnykset (myös matalat sisäänkäynnit). Pelialueen ympärillä on metsää, jossa on lampi ja osin ryteikköistä metsää.

Pelipaikan fasiliteetit:

Pelipaikalla on rakennuksia sadesuojaksi, mutta niissä ei ole lämmitystä. Varaudu siis säänmukaisin varustein, jotta tarkenet lokakuun pimenevässä illassa. Pelin alkuun on tarjolla jotain pientä purtavaa, mutta suosittelemme omia termareita ja lämmintä juotavaa. Pelipaikalle ei myös ole juomavettä, vaan sitä tuodaan paikan päälle. Pelipaikalla on käytössä ulkohuussi. Alueella on jonkun verran sähkövaloja, mutta suosittelemme ehdottomasti omaa taskulamppua jokaiselle osallistujalle.


Museocon III

05.11.2022 Tampere, Museokeskus Vapriikki

Aloittelijaystävällinen

Koko perheen Museocon-tapahtumapäivässä on luvassa monipuolista ohjelmaa larpeista ja roolipeleistä aloittelijoille ja konkareille. Tapahtumassa saat näkökulmia harrastusten nykypäivään ja historiaan. Päivän aikana pääset kokeilemaan lyhyitä larppeja ja pöytäroolipelejä.

Tapahtuman aikana kuvataiteen ja käsityön harrastajat myyvät omia töitään taidekujalla. Järjestämme myös erilaisia työpajoja. Illan päättää musiikkiesitys.

Museoconin sisäänpääsy ja ohjelma sisältyvät Vapriikin pääsylipun hintaan. Taidekuja on maksuton.

Tapahtuman järjestävät Suomen pelimuseo, Rupriikki ja Postimuseo yhdessä osana MuseoX -hanketta.

Tarkempi ohjelma julkaistaan elo-syyskuussa.


Kuolonmaat: Lännen Armoilla

12.11.2022 Joensuu

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 12.09.2022 - 30.09.2022
fantasia, historiallinen, kauhu
Osallistumismaksu: 10-13€
Ikäraja: 15

Harmony Creek, Oklahoma, Yhdysvallat. Lähellä Teksasin rajaa sijaitsevan kaivoskaupungin uneliaisuus on muisto vain, kun kartoittamattomalla preerialla sijaitsevat kaivokset alkavatkin tuottaa lyijyä kuin tuomiopäivän murheita, ja taloudellinen kasvu tuo mukanaan räjähdysmäisen väestönkasvun. Tulokkaisiin mahtuu monenlaista kulkijaa aina valkohattuisista oikeuden puolustajista pahimmanlaatuisiin roistoihin ja kaikkeen siltä väliltä, mikä johtaa väistämättä monenlaisiin tilanteisiin.

Vuosi on 1884, mutta historia ei ole omamme. Sisällissodan runtelemassa maassa uudet pahuuden lähteet nostavat päätään rajaseutujen syrjäisissä kolkissa, eikä niiltä ole turvassa sivistyksen parissa asuva väkikään...

Kuolonmaat on draamapainotteinen saluunapeli, jossa syrjäisen kaivoskaupungin paikalliset kohtaavat kukin omista syistään paikalle saapuneita vierailijoita ja tulevia asukkaita. Pelin miljöö on ns. "outo länsi" (weird west), jossa lännentarinoiden trooppeja maustetaan yliluonnollisilla vivahteilla.

Tapahtuma järjestetään 12.11.2022 Joensuussa Sinkkolan nuorisotalolla (osoite Pesolantie 2). Peli soveltuu sekä aloittelijoille että kokeneemmille larppaajille. Ikäraja osallistumiselle on 15 v. Alle 18-vuotiailta tarvitaan huoltajan suostumus, sekä tämän puhelinnumero hätätilanteiden varalta.

Peliin otetaan mukaan 17 pelaajaa ja muutamia NPC-hahmoja. Pelimaksu on 15 €, Mannun Vartijat ry:n ja Todellisuuspakolaiset ry:n jäsenille 10 €. NPC-hahmojen pelaajilta ei peritä maksua.

Ilmoittautuminen avautuu 12.9. ja sulkeutuu klo 30.9. klo 23.59. Tämän jälkeen on vielä mahdollista ilmoittautua varapelaajaksi tai NPC:ksi.

Peli alkaa lauantaina klo 13 ja loppuu n. klo 19.


Petrogradin taika-akatemia: Muutoksen tuulet

25.11.2022 - 27.11.2022 Ylöjärvi

Ilmoittautuminen: 21.02.2022 - 10.03.2022
fantasia, historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 62€
Ikäraja: 18

Eletään vuotta 1916. Euroopassa riehuu maailmanpalo. Taikayhteisöön sota ei kuitenkaan yllä: Venäjän, kuten monen muunkin maan taikahallinnot ovat allekirjoittaneet sitovan puuttumattomuussopimuksen. Uusien aatteiden ja ideologioiden virtaa on kuitenkin mahdotonta padota ja jästimaailmasta alkunsa saanut yhteiskunnallinen liikehdintä on laajenemassa hyvää vauhtia myös taikamaailman puolelle.

Petrogradin taika-akatemia on löyhästi Harry Potter -kirjojen maailmaan pohjautuva koulupelikamppanja. Pelit sijoittuvat 1900-luvun alun myrskyisälle taika-Venäjälle Petrogradin taika-akatemiaan, joka on aikuisille aatelisnoidille ja -velhoille suunnattu tutkimus- ja oppilaitos. Peleissä pääpaino on ihmissuhteiden ja hahmojen omien juonien pelaamisessa, mutta taustalla on monenlaisten muutosten kourissa kipuileva Venäjän taikamaailma.

Kamppanjan ensimmäinen peli Muutoksen tuulet pelataan Antaverkan leirikeskuksessa Tampereen kupeessa 25.-27.11.2022. Peli alkaa perjantai-iltana ja päättyy myöhään lauantaina. Koska pelipaikalla tulee perjantaina olemaan vain vähän offgame-aikaa, järjestetään ennen peliä kaikille pelaajille pakollinen etä-pelaajatapaaminen 6.11, jossa pidetään erilaisia ryhmäkeskusteluja sekä suuri osa alkubriefistä.

Peliin on kirjoitettu hahmot 34 pelaajalle. Pelin ikäraja on 18 vuotta ja ihan ensimmäiseksi larpiksi emme peliä suosittele. Ilmoittautuminen on auki 10.3. asti, mutta suljetaan jo aikaisemmin mikäli ilmoittautumisia tulee yli 80.


Uusi vuosi, vanhat kaunat

10.12.2022 Janakkala

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 04.05.2022 - 31.08.2022
fantasia
Osallistumismaksu: 20€
Ikäraja: 18, joustava

Väki on kokoontunut Hukanhampaan kartanoon juhlistamaan keskitalvea ja vuoden vaihtumista. Toiset ovat ilolla mukana, toiset velvollisuudesta ja toiset ovat vain töissä täällä.

Rajakatseen fantasiamaailmaan Hukanmaalle sijoittuva maalaisaateliston juhla- ja juonittelupeli noin 30 osallistujalle. Aikaisempi osallistuminen Rajakatseen tai Hukanmaan larppeihin ei ole edellytys tähän peliin osallistumiselle.


Ab Astris – Miskatonicin observatorion avajaiset

21.01.2023 Oulu

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 12.09.2022 - 27.11.2022
historiallinen, jännitys, kauhu
Osallistumismaksu: 25-30€
Ikäraja: 18

Save the date! Tervetuloa Miskatonicin observatorion avajaisiin. Arkhamin kiinnostavin seurapiiritilaisuus lähestyy. Miskatonicin yliopistossa pääsemme viettämään iltaa – kirjaimellisten sekä kuvainnollisten – tähtien loisteessa!

Pitkä työ on saatu päätökseen, ja nyt kutsumme kaikki observatorion rakentamiseen osallistuneet ja sen mahdollistaneet, sekä muut kaupungin silmäätekevät juhlistamaan upean, modernin observatorion käyttöönottoa. Ilta huipentuu keskiyöllä, kun observatorion isot ikkunat avataan ja siirrymme yhdessä katsomaan meteorisuihkua.

"Ab Astris – Miskatonicin observatorion avajaiset" ammentaa teemojaan lovecraftilaisesta mythoksesta sekä kosmisesta kauhusta. Larppi on Miskatonicin yliopiston kirjallisen ensiesiintymisen 100-vuotisjuhlapeli. Pelin miljöö sijoittuu Yhdysvaltoihin vuoteen 1923, mutta osallistuminen ei edellytä historiankirjojen ulkoa muistamista.

Studio Korppikela ry:n järjestämä liveroolipeli sisältää historian havinaa, juonittelua, salaisuuksia sekä roiman annoksen okkultismia. Peli pelataan Oulussa 21.1.2023. Pelipaikalle järjestetään maksullinen lattiamajoitusmahdollisuus. Peliä ei suositella alle 18-vuotiaille. Pelin päägenrejä ovat kosminen kauhu, mysteeri sekä historia.

Peli sisältää lovecraftilaisen mythoksen ja eksistentiaalisen kauhun elementtejä, raskaita mielenterveysteemoja sekä simuloitua fyysisen että henkisen väkivallan uhkaa. Jos nämä aiheet ovat sinusta epämukavia, suosittelemme jättämään tämän pelin välistä ja osallistumaan sen sijaan tulevaan syksyn peliimme.

Pelaajille osallistumismaksu on 30 euroa, Studio Korppikela ry:n jäsenille 25 euroa. Varapelaajille pelin hinta on 15 euroa ja alle viikko peliin kutsutuille varapelaajille hinta on 5 euroa. Osallistumismaksu sisältää ruokailun. Pelaajille on myös maksullinen majoitusmahdollisuus la-su (10 €).

Peliin otetaan noin 40 henkilöä.


Vallat ja väet: Kevät

24.03.2023 - 25.03.2023 Pääkaupunkiseutu

Ilmoittautuminen: 12.09.2020 - 27.09.2020
kaupunkipeli, uuskumma, draama

Vallat ja väet -kampanjan ensimmäinen peli.

Vallat ja väet on liveroolipelikampanja ihmisten parissa elävistä vaihdokkaista.

Niin kauan kuin on ollut ihmisiä on ollut myös vaihdokkaita, ihmislasten tilalle vaihdettuja väen lapsia. Ihmiskunnan levitessä ja yhteisöjen kasvaessa myös vaihdokkaiden määrä kasvoi, ja niiden oli yhä helpompi elää ihmisten keskuudessa tulematta paljastetuiksi. Ajan myötä ne alkoivat myös lisääntyä keskenään ja ihmisten kanssa. Nykypäivänä aitoja vaihdokkaita, vauvana vaihdettuja, on harvassa, ja sekaveristen kosketus väkiluontoonsa heikkenee sukupolvi sukupolvelta. Vaihdokkaita on vähemmän kuin koskaan, ja aidot vaihdokkaat ovat lähes kaikki kuolleet jo kauan sitten. Onko vaihdokkaiden aika ohi?

Ihmisten keskuudessa elävillä vaihdokkailla on oma kulttuurinsa, omat tapansa ja lakinsa. Vaihdokkaat ovat jakautuneet neljään väkeen, joista kukin on vallassa yhden vuodenajan; kevättä hallitsee vedenväki, kesää metsänväki, syksyä maanväki ja talvea taivaanväki. Valta vaihtuu vuodenajan vaihtuessa, tanssin kautta.

Vallat ja väet seuraa vaihdokkaiden elämää vuoden ajan. Pelit sijoittuvat vuodenaikojen vaihteisiin, lähelle kevätpäiväntasausta, kesäpäivänseisausta, syyspäiväntasausta ja talvipäivänseisausta, jolloin vaihdokkaat kokoontuvat vuodenaikakäräjille. Jokainen pelikerta päättyy vallan vaihtumiseen väeltä toiselle.

Vallat ja väet on ennen kaikkea tarina luopumisesta, mutta myös valtasuhteista, perheistä, vahvoista tunteista, velvollisuudesta ja hiipumisesta, kuolemastakin. Ja vaihdokkaista.


konna.info: Konnakoulu 1. pelautus

28.04.2023 - 30.04.2023 Loviisa

realismi, toiminta, draama
Ikäraja: 18

Joukko konnia harjoittelee isoa keikkaa varten

Kuvaus päivittyy myöhemmin.

  • Konna.info tiimi, jukka.seppanen (at) iki.fi

Todennäköisyydet

05.05.2023 - 07.05.2023 Pirkanmaa

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 22.08.2022 - 18.09.2022
sci-fi, jännitys, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 50-60€
Ikäraja: 16

Luonnonkatastrofi seurasi toistaan. Ruoka kävi vähiin. Epidemiat ja sairaudet yleistyivät, eikä lääketiede tuntunut pysyvän perässä. Jäljellä olevista viljelykelpoisista maa-alueista taisteltiin. Näiden sotien myötä, entisten valtioiden rippeistä, syntyi lopulta uusi maa nimeltä Panem. Uusi valtio vailla sotia takaisi ihmisyyden selviytymisen…

Resurssit jaettiin Capitolin vision mukaan. Vyöhykkeille annettiin juuri ja juuri sen verran, että työnteko oli ylipäätään mahdollista. Vyöhykkeet nousivat kapinaan, hävisivät ja kostona perustettiin Nälkäpeli. Tänä vuonna kapinasta on kulunut 25 vuotta ja kaikkien 12–75 -vuotiaiden vyöhykkeillä elävien ihmisten nimet laitettiin yhteen suureen lasimaljaan, josta arvottiin kaksikymmentäneljä tribuuttia neljännesjuhlan peliin…

Todennäköisyydet on Epel Larp ry:n aloittelijaystävällinen liveroolipeli, joka järjestetään 5.5.–7.5.2023 Pirkanmaalla. Ilmoittautua voi kuka vain 16 vuotta täyttänyt ja pelistä kiinnostunut, aiemmasta kokemuksesta ja kotipaikkakunnasta riippumatta. Tapahtumaan kuuluu 16.4.2023 Tampereella järjestettävä workshop-tapaaminen, jossa tutustutaan peliporukkaan, maailmankuvaan ja larppauksen saloihin. Hahmoja on 40 pelaajalle, ja toivomme saavamme mukaan niin ensikertalaisia, aloittelijoita kuin kokeneitakin larppaajia. Pelimaksu tulee olemaan noin 50–60 €, sisältäen mm. peliviikonlopun ruokailut ja majoituksen leirikeskuksessa. Peli järjestetään Epel Larpille myönnetyn Tampereen kaupungin nuorisotyön ja nuorison harrastustoiminnan edistämisen toiminta-avustuksen tuella.

Todennäköisyydet pohjautuu Suzanne Collinsin luoman Nälkäpeli-kirjasarjan kaltaiseen maailmaan, dystooppiseen lähitulevaisuuteen sijoittuvaan Panemin valtioon, johon lukuisista muista teoksista tutut hahmot ja paikat tuovat oman lisänsä. Pelin teemoja ovat multifandom, dystopia, draama, romantiikka, ihmisoikeudet, pelko ja toivo. Pelistä löytyy mm. politiikkaa, valtapelejä, eriarvoisuutta, kapinahenkeä, ihmissuhdedraamaa, lähestyvän kuoleman uhkaa ja selviytymistä mahdottomankin edessä. Pelissä ei ole yliluonnollisuutta tai taikuutta, vaan fantasianomaiset ja futuristiset elementit selittyvät ingame-teknologian avulla.

Pelissä 25. nälkäpelin ottelijat eli tribuutit ja heidän ohjaajansa on tuotu pääkaupunki Capitolissa sijaitsevalle keskukselle harjoittelemaan ja todistamaan kykyjään. Heille on vuorossa haastattelut sekä viimeinen juhla ennen areenalle lähtöä. Capitolilaiset hahmot puolestaan ottavat kaiken irti mahdollisuudesta tutustua tribuutteihin ja päättää, ketä veikata kun vedonlyönti alkaa – unohtamatta tietenkään sisäpoliittisten kiistojen ja nälkäpelin tekijöiden viimehetken haasteiden ratkomista.

Tämä on nordic larp -tyylinen peli, jossa kokemus painottuu eläytymiseen ja yhteisen tarinan luomiseen, välineinä valmiiksi kirjoitettu hahmoprofiili, pelimateriaalit ja improvisaatio. Pelisisältö keskittyy hahmojen välisiin ihmissuhteisiin, tavoitteisiin, vaikeuksiin ja onnistumisiin sekä yhteisen pääjuonen tuomiin käänteisiin.

Todennäköisyydet on suunniteltu sopimaan hyvin myös ensimmäiseksi larpiksi. Tämä on Epel Larp ry:n viides aloittelevia larppaajia erityisesti huomioiva peli. Pelissä hyödynnetään konseptia ja materiaaleja, jotka ovat ansiokkaasti syntyneet ja muovautuneet edeltäneiden aloittelijalarppiemme tekijöiden käsissä. Haluamme esitellä rakasta harrastustamme uusille kasvoille ja tarjota heille mahdollisimman hyvän ensimmäisen pelikokemuksen, kokeneempien pelaajien elämyksestä tinkimättä.


Vallat ja väet: Kesä

09.06.2023 - 10.06.2023 Pääkaupunkiseutu

Ilmoittautuminen: 12.09.2020 - 27.09.2020
kaupunkipeli, uuskumma, draama

Vallat ja väet -kampanjan toinen peli.

Vallat ja väet on liveroolipelikampanja ihmisten parissa elävistä vaihdokkaista.

Niin kauan kuin on ollut ihmisiä on ollut myös vaihdokkaita, ihmislasten tilalle vaihdettuja väen lapsia. Ihmiskunnan levitessä ja yhteisöjen kasvaessa myös vaihdokkaiden määrä kasvoi, ja niiden oli yhä helpompi elää ihmisten keskuudessa tulematta paljastetuiksi. Ajan myötä ne alkoivat myös lisääntyä keskenään ja ihmisten kanssa. Nykypäivänä aitoja vaihdokkaita, vauvana vaihdettuja, on harvassa, ja sekaveristen kosketus väkiluontoonsa heikkenee sukupolvi sukupolvelta. Vaihdokkaita on vähemmän kuin koskaan, ja aidot vaihdokkaat ovat lähes kaikki kuolleet jo kauan sitten. Onko vaihdokkaiden aika ohi?

Ihmisten keskuudessa elävillä vaihdokkailla on oma kulttuurinsa, omat tapansa ja lakinsa. Vaihdokkaat ovat jakautuneet neljään väkeen, joista kukin on vallassa yhden vuodenajan; kevättä hallitsee vedenväki, kesää metsänväki, syksyä maanväki ja talvea taivaanväki. Valta vaihtuu vuodenajan vaihtuessa, tanssin kautta.

Vallat ja väet seuraa vaihdokkaiden elämää vuoden ajan. Pelit sijoittuvat vuodenaikojen vaihteisiin, lähelle kevätpäiväntasausta, kesäpäivänseisausta, syyspäiväntasausta ja talvipäivänseisausta, jolloin vaihdokkaat kokoontuvat vuodenaikakäräjille. Jokainen pelikerta päättyy vallan vaihtumiseen väeltä toiselle.

Vallat ja väet on ennen kaikkea tarina luopumisesta, mutta myös valtasuhteista, perheistä, vahvoista tunteista, velvollisuudesta ja hiipumisesta, kuolemastakin. Ja vaihdokkaista.


Korpkvädet

05.07.2023 - 09.07.2023 Malax

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 21.08.2022 - 20.11.2022
fantasia, historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 70-90€
Ikäraja: 15

Korpkvädet är ett vikingatida inspirerat lajv som samtidigt är Elorias 20-årsjubileumslajv. Lajvet går av stapeln 5-9.7.2023 vid Järnåldersleden i Malax. Det är ett lajv om fyra ätter som kommer samman för att försöka nå fred i en konfliktfylld tid, på en plats där det mystiska och vardagliga möter varandra.

“Korpkvädet” on suomenruotsalaisen roolipeliyhdistys Elorian järjestämä liveroolipeli (larppi), jonka inspiraationa ovat skandinaaviset saagat. Se toteutetaan 5-9.7.2023 Maalahden rautakautisella polulla. Neljä sukua on kokoontuneina pyhälle neuvostopaikalle nimeltä Hravnavall, jossa arkinen ja mystinen kohtaavat.

Suomenkielinen teksti alempana.

På en plats som kallas Runmark har fyra ätter sina marker. Enligt gammal tradition har ätterna ett förbund som binder dem samman under en gemensam härskare: jarl Erik Saltskänke. Vart sjunde år möts de på den heliga platsen Hravnavall för att behandla gemensamma spörsmål.

De senaste åren har varit fyllda av missöden. Matförråden har sinat på grund av missväxt och boskapen har fått dödfödda eller svaga ungar. Jarlens långskepp förliste i en storm och för två år sedan drabbades jarlen av sjukdom. Skallagrimnaätten och Völsungaätten är i strid med varandra efter en mängd hårda ord på ett gästabud för två år sedan, och den tvisten pågår fortfarande. Förra året utsattes Runmarkerna för plundringar och räder utifrån och bland annat Völsungarnas tidigare överhuvud dräptes. Den skövlade marken och förlusten av boskap gjorde att en gränstvist mellan Skjöldungaätten och Grettungaätten startade. När resurserna är begränsade blir sådant som en gräsplätt med en brunn verkligen på liv och död.

Nu är det sjunde året kommet, och jarlen har slutligen dött efter en lång tid av sjukdom. Till ett ting med många tvister att lösa och gudar att blidka får man ännu en sak som måste lösas: Vem ska bli den nya jarlen? Det blir en sammankomst där mer står på spel än vanligt. Konflikterna bubblar under ytan. Och varför har all denna olycka drabbat dem? Har någon misshagat gudarna, förfäderna eller något väsen? Beskyllningarna går kors och tvärs. Dessa måste blidkas innan ännu mer otur drabbar dem.

Blod har spillts över tvisterna. Folk har varit i luven på varandra allt för längre, och läget är ohållbart. De behöver varandra för att kunna stå emot utomstående hot, även om många inte egentligen vill erkänna det. Det ryktas om att Skallagrimnaätten och Völsungaätten trevar mot en fred genom ett giftermål mellan ätterna, men hur man ska komma överens och vem som ska gifta sig verkar fortfarande vara oklart.

Korpkvädet är ett lajv om fyra väldigt olika ätter som kommer samman. Om en konfliktfylld situation, där de splittrade ätterna försöker hitta tillbaka till en fred som man så desperat behöver för att kunna ha en enad front mot omvärlden och dess hot. Samtidigt är inga av de konflikter som pågår lättvindiga och man tänker inte ge sig bara för sakens skull. Ära och heder, liksom löften och eder står på spel.


SUOMI:
Larppi tapahtuu fiktiivisellä versiolla Suomen 900-luvusta. Neljä sukua on kokoontuneina pyhälle neuvostopaikalle nimeltä Hravnavall, johon he saapuvat joka seitsämäs vuosi ratkaisemaan riitojaan ja uhraamaan jumalilleen. Tänä vuonna muutamat asioista ovat kuitenkin erilaisia: suvut ovat nähneet seitsemän vuotta nälänhätää, sotaa ja muita tragedioita ja yhteinen sukujen pää, jaarli, on kuollut. Nyt on yhdistyttävä rauhaa hakien, tai erottava Hravnavallista lähtiessä katkerina vihollisina.

Korpkvädet pelataan pääasiallisesti ruotsiksi mutta sekä suomi että englanti toimivat myös pelikielinä.


Vallat ja väet: Syksy

22.09.2023 - 23.09.2023 Pääkaupunkiseutu

Ilmoittautuminen: 12.09.2020 - 27.09.2020
kaupunkipeli, uuskumma, draama

Vallat ja väet -kampanjan kolmas peli.

Vallat ja väet on liveroolipelikampanja ihmisten parissa elävistä vaihdokkaista.

Niin kauan kuin on ollut ihmisiä on ollut myös vaihdokkaita, ihmislasten tilalle vaihdettuja väen lapsia. Ihmiskunnan levitessä ja yhteisöjen kasvaessa myös vaihdokkaiden määrä kasvoi, ja niiden oli yhä helpompi elää ihmisten keskuudessa tulematta paljastetuiksi. Ajan myötä ne alkoivat myös lisääntyä keskenään ja ihmisten kanssa. Nykypäivänä aitoja vaihdokkaita, vauvana vaihdettuja, on harvassa, ja sekaveristen kosketus väkiluontoonsa heikkenee sukupolvi sukupolvelta. Vaihdokkaita on vähemmän kuin koskaan, ja aidot vaihdokkaat ovat lähes kaikki kuolleet jo kauan sitten. Onko vaihdokkaiden aika ohi?

Ihmisten keskuudessa elävillä vaihdokkailla on oma kulttuurinsa, omat tapansa ja lakinsa. Vaihdokkaat ovat jakautuneet neljään väkeen, joista kukin on vallassa yhden vuodenajan; kevättä hallitsee vedenväki, kesää metsänväki, syksyä maanväki ja talvea taivaanväki. Valta vaihtuu vuodenajan vaihtuessa, tanssin kautta.

Vallat ja väet seuraa vaihdokkaiden elämää vuoden ajan. Pelit sijoittuvat vuodenaikojen vaihteisiin, lähelle kevätpäiväntasausta, kesäpäivänseisausta, syyspäiväntasausta ja talvipäivänseisausta, jolloin vaihdokkaat kokoontuvat vuodenaikakäräjille. Jokainen pelikerta päättyy vallan vaihtumiseen väeltä toiselle.

Vallat ja väet on ennen kaikkea tarina luopumisesta, mutta myös valtasuhteista, perheistä, vahvoista tunteista, velvollisuudesta ja hiipumisesta, kuolemastakin. Ja vaihdokkaista.


Rakas viholliseni, 4 x superpelautus

13.10.2023 - 15.10.2023 Sauvo, n. 50 km Turusta

fantasia, sci-fi, post-apokalyptinen, draama
Osallistumismaksu: 65-70€
Ikäraja: 18

Tämä tarina kertoo siitä, millaista on yrittää tehdä rauha pitkäaikaisen vihollisen kanssa. Tämä tarina kertoo eeppisistä ystävyyksistä, verisistä vihollisuuksista ja suhteista, jotka ovat kaikkea muuta kuin yksinkertaisia. Mitä tehdä, kun sekä vihaa että rakastaa? Mitä tehdä, kun vihaa, mutta koko lajin tulevaisuus riippuu siitä laittaako vihan sivuun vai ei?

Ihmisistä polveutunut avaruuskulkijoiden laji on käynyt veristä sisällissotaa Ebos-planeetalla jo vuosikymmenen. Nyt jäljellä on enää tuhotun planeetan rauniot, sodan aiheuttamat koko ajan kasvavat mustat aukot ja kourallinen yksilöitä, jotka ovat heränneet homman järjettömyyteen. Nyt heidän täytyy kokoontua yhteen pitkäaikaisten vihollistensa kanssa miettimään että mitä he, jäljelle jääneet, nyt tekevät.

Rakas viholliseni on 13 pelaajan 10-11 tunnin mittainen larppi, jossa hahmojen väliset suhteet ja keskustelut ovat keskeisessä osassa. Peli ei sisällä lainkaan romanttisia suhteita, vaan keskittyy muunlaisiin suhteisiin.

Peli pelataan 13.-15.10.2023 Ahtelan leirikeskuksessa Sauvossa, n. 50 km ajomatkan päässä Turusta. Tämä on 4 x superpelautus, jossa samasta larpista järjestetään samanaikaisesti neljä eri pelautusta, jotka pelataan eri puolilla isoa pelialuetta toisistaan erillään. Mukaan mahtuu siis yhteensä 52 pelaajaa. Pelimaksu on arviolta luokkaa 65-70 €, mutta tämä saattaa vielä muuttua. Hinta sisältää ruuan ja sänkymajoituksen viikonlopuksi.

Ilmoittautuminen aukeaa vuoden 2023 aikana ja on kaikille avoin. Pelistä järjestetään lisäksi kutsutuille testipelautus ennen tätä isoa pelautusta.

  • Elli O / Epel Larp ry, epellarp (at) gmail.com

Vallat ja väet: Talvi

08.12.2023 - 09.12.2023 Pääkaupunkiseutu

Ilmoittautuminen: 12.09.2020 - 27.09.2020
kaupunkipeli, uuskumma, draama

Vallat ja väet -kampanjan neljäs ja viimeinen peli.

Vallat ja väet on liveroolipelikampanja ihmisten parissa elävistä vaihdokkaista.

Niin kauan kuin on ollut ihmisiä on ollut myös vaihdokkaita, ihmislasten tilalle vaihdettuja väen lapsia. Ihmiskunnan levitessä ja yhteisöjen kasvaessa myös vaihdokkaiden määrä kasvoi, ja niiden oli yhä helpompi elää ihmisten keskuudessa tulematta paljastetuiksi. Ajan myötä ne alkoivat myös lisääntyä keskenään ja ihmisten kanssa. Nykypäivänä aitoja vaihdokkaita, vauvana vaihdettuja, on harvassa, ja sekaveristen kosketus väkiluontoonsa heikkenee sukupolvi sukupolvelta. Vaihdokkaita on vähemmän kuin koskaan, ja aidot vaihdokkaat ovat lähes kaikki kuolleet jo kauan sitten. Onko vaihdokkaiden aika ohi?

Ihmisten keskuudessa elävillä vaihdokkailla on oma kulttuurinsa, omat tapansa ja lakinsa. Vaihdokkaat ovat jakautuneet neljään väkeen, joista kukin on vallassa yhden vuodenajan; kevättä hallitsee vedenväki, kesää metsänväki, syksyä maanväki ja talvea taivaanväki. Valta vaihtuu vuodenajan vaihtuessa, tanssin kautta.

Vallat ja väet seuraa vaihdokkaiden elämää vuoden ajan. Pelit sijoittuvat vuodenaikojen vaihteisiin, lähelle kevätpäiväntasausta, kesäpäivänseisausta, syyspäiväntasausta ja talvipäivänseisausta, jolloin vaihdokkaat kokoontuvat vuodenaikakäräjille. Jokainen pelikerta päättyy vallan vaihtumiseen väeltä toiselle.

Vallat ja väet on ennen kaikkea tarina luopumisesta, mutta myös valtasuhteista, perheistä, vahvoista tunteista, velvollisuudesta ja hiipumisesta, kuolemastakin. Ja vaihdokkaista.


Ajankohdaltaan epämääräiset

Hiljaiset

Hamassa tulevaisuudessa, Ei vielä tiedossa

Kielivapaa
fantasia, historiallinen, realismi, uuskumma, draama
Ikäraja: 18

Ylhäällä Sumuvuorilla sijaitsee Lumon luostari. Luostari on seissyt siellä vuosisatoja ja Hiljaiset ovat asuneet siellä kauemmin kuin yksikään saattaa muistaa. Mutta kukaan ei tiennyt miksi. Koska He olivat hiljaa.

Hiljaiset on sietokykyvyn rajoja haastava elämyspeli jossa on tarkoitus viettää päivä puhumatta sanaakaan. Päivä täyttyy arkisista askareista ja haasteita joita rajoittunut kommunikaatio voi tuoda eteen. Pelissä ei tule olemaan villejä juonia, yllättäviä käänteitä tai edes kiinnostavaa tekemistä. Jos kaipaat niitä tämä peli ei ole sinulle! 18 vuoden ikäraja on viitteellinen ja enemmän pelaajilta odotetaan henkistä kypsyyttä. Vaikka itse peli ei sisällä juuri mitään tulee se sijoittumaan taustatarinan muodossa mystiseen / fantasia / uuskumma -maailmaan.

Pelimaksu sisältää pelipaikan jossa toivon mukaan myös mahdollisuus yöpyä, ruokailun pelin aikana (pelaajat valmistavat ruuan itse osana arkea) ja pelin aikana käytettävät kaavut. Propata siis ei tarvitse itse! Kaikki pukeutuvat saman mallin mukaisiin tylsän harmaisiin kaapuihin.

Peliaika, -paikka ja -maksu tarkentuvat lähiaikoina jonka jälkeen myös ilmoittautuminen avautuu. Mutta jos olet kiinnostunut olet tevetullut ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen vaikka heti.

  • Janne Koponen, janne (at) arcticloon.fi

Vartiosto - Syksy 1969

tiedotetaan myöhemmin, PK-seutu

fantasia
Osallistumismaksu: 10-20€
Ikäraja: 18

Vartiosto kampanjan seuraava peli. Peli on ensisijaisesti jatkaville pelaajille. Uusien pelaajien ilmoittautuminen aukeaa toukokuussa, jota ennen kotisivuille päivitetään tietoja haettavista hahmoista.


Kuningatar Aelwynin turnajaiset

syksy 2020 . kevät 2021, Hattula

fantasia

Vuosisata sitten, verisen sodan jälkeen Aeropa luopui sodasta politiikan välineenä, luovuttuaan ensin miehistä johtajina ja sotataitojen harjoittajina. Siitä pitäen on kruununpäiden väliset kunniakysymykset ratkaistu vuosittaisilla suurturnajaisilla, joissa kunkin kansan parhaat naiset mittelevät voimiaan. Merseyn saarivaltakunnassa edustajat keskikesän Suurturnajaisiin valitaan tavan mukaan vanhan Beltain-juhlan aikaan toukokuun alussa järjestettävissä kuningatar Aelwynin turnajaisissa.

HUOM! Peli on siirretty myöhempään ajankohtaan!

Euroopan ritariromanttista keskiaikaa häkellyttävästi muistuttava alhaisfantasiamaailmaan sijoittuva live-roolipeli noin 30-40 pelaajalle.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot lähempänä ajankohtana.

  • Olli Hakkarainen et al., olaus (at) iki.fi

Kolmas retkikunta Lännen Ääreen

kesällä 2022, Tällbergin larppikylä, Skellefteå, Pohjois-Ruotsi

Aloittelijaystävällinen
fantasia
Osallistumismaksu: 20-40€

Sekalainen joukko matkalaisia kulki polulla jännittyneinä. Mikäli ikivanha kartta pitäisi paikkaansa, hetkenä minä hyvänsä he näkisivät–

Polku kaarsi loivasti vasemmalle ja mutkan takana häämötti pieni aukio, jolla seisoi hirsirakennuksia. Tämän täytyi olla karttaan merkitty paikka, Mullistuksen jälkeen tyhjilleen jäänyt ja vuosisadoiksi unohdettu Telbe!

Matkalaiset suuntasivat rakennuksista suurimpaan, joka oli aiemmin ollut jonkinlainen majatalo. Seikkailun ensimmäinen etappi oli tullut päätökseensä ja nyt olisi hyvä tilaisuus levähtää. Seuraavina päivinä olisi aikaa tutkia loput kylän rakennuksista, selvittää mihin kukin asettuisi asumaan sekä kartoittaa historiantutkimuksen kannalta kiinnostavimmat kohteet. Työtä ja tutkittavaa riittäisi vielä pitkäksi aikaa!

“Kolmas retkikunta Lännen Ääreen” on fantasia- ja seikkailuteemainen liveroolipeli, joka pelataan Pohjois-Ruotsissa, Skellefteån lähellä sijaitsevassa Tällbergin larppikylässä. Vaikka pelipaikka sijaitseekin Ruotsissa, kaikki materiaali ja itse larppi ovat täysin suomenkielisiä. Peli on aloittelijaystävällinen.

Peli sisältää metsäseikkailua, aarteenetsintää, tutkimusmatkailua, tunnelmointia, mysteereitä sekä kylän arkisia askareita. Maailmanloppuja, kauhua, metsässä vaanivia mörköjä tai suurta pahuutta ei ole luvassa.

Pelimaksu tarkentuu myöhemmin, mutta se tulee luultavasti olemaan noin 20-30e Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry:n (OIEI) jäsenille ja +10e muille. Peliin mahtuu noin 20 hahmoa.

Muokattu 7.4.2020: Peli siirtyy kesäkuuhun 2021.
Muokattu 1.5.2021: Peli siirtyy kesälle 2022.