Tapahtumalista

Entine 2.0 Kevät

20.05.2022 - 21.05.2022 Kuortane

Ilmoittautuminen: 03.04.2022 - 17.04.2022
jännitys, kauhu, draama
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 18

Suhdedraamaa ja biletystä on odotettavissa, kun kaksi kaveriporukka toisistaan tietämättä saapuu samalle pienelle mökille yhtäaikaa. Mutta kun mökillä alkaa tapahtua kummia, puhelimet eivät toimi ja poispääsy on estetty, mitä nuoret voivat lopulta tehdä?

Entine -liveroolipelin ensimmäinen pelautus järjestettiin 14.9.2019 kutsupelinä, ja vuonna 2022 peli aiotaan järjestään 2-3 kertaa: kerran keväällä, 1-2 kertaa syksyllä. Kevään peli pelataan Kuortaneen Mäyryssä, perjantaina 20.5. Pelipaikalle hyvä saapua viimeistään 18:00, peli päättyy puolenyön jälkeen.


The Blind Wolf: Last Call

21.05.2022 Pietarsaari

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 20.03.2022 - 03.04.2022
fantasia
Osallistumismaksu: 15-25€
Ikäraja: 12

The tavern. The taproom. The pub. The café. The tea house. They’ve existed for about as long as settled human civilization has, in one form or another. A place where one can sit down, face to face, and spend time together in that special way that is possible only with a warm drink between your hands. So let us peek behind the curtain for a moment. It’s been a long pandemic. A time more difficult for some than for others. The Blind Wolf is a larp - not a tavern larp but a larp about a tavern. But more than this, it is an event to provide both players as well as characters with just that type of social space that is so important in society. It is a game with the core aim to spend time together once more. Even if there are nuances and a bit more to chew on for those that desire such play, the main point is to give people something lighthearted to look forward to. An evening at a tavern, in the company of old and new acquaintances. Not to mention hot Rakkhari drinks and food. Welcome!

The Blind Wolf: Last Call takes place in the science fantasy setting Menidiath, a setting that has been used several times before in the Fenno-Swedish larp scene. Though the larp is mainly in Swedish, it is fully possible to participate in English as well! The game is a great way to get acquainted with the Fenno-Swedish larp scene, make new friends and practice a bit of Swedish if you feel like it.

It is a casual larp, mostly meant to serve as an excuse to spend time together under cozy circumstances - though that's not to say there isn't something with a bit more substantial for those that desire it.

Beside social play, this larp also centers around a business dinner, where three groups are trying to become the new owners of the tavern, and have to negotiate with others to join their cause. But cultural, political and practical issues will make that all but simple.

. . . . . . . . . . . .

This larp offers its players some different experiences, depending on what you find most appealing - the most important thing is that each and every one is aware of what they want out of the larp. The rest will sort itself out.

There are three types of characters:

Representatives for Ravenni’s lackeys (Javenians, separatists trying to get away from a theocracy), The Silver Flame (Serans, diplomats and their allies who try to counteract Javenian powergrabs), and the Red Bjurgs (Lenorians, a group of rebels fighting against increasing foreign powers in their small country). These are 3-7 in number, and have come to the tavern to try and win over the owners so that they can become the new proprietors. These characters are for those that want to have a tangible goal to play towards beyond social play.

Independents, who are guests that may have influence to offer those that want to take over the tavern. Their help may prove invaluable when the evening is coming to a close - but they all have their own demands and motives. These characters can flow more freely between general socialising and “business play”. Characters for those that want a bit of spice, but also to chill.

And last (but certainly not least), visitors, who are all manner of travellers and locals who have come to the tavern for personal reasons. The focus is on conversation, storytelling, song, games and other social play.

The most important thing is that you - yes, you - make the choices that you feel will give you and others the nicest possible evening.


Äitienpäivä

21.05.2022 Vihti

Ilmoittautuminen: 14.03.2022 - 10.04.2022
realismi
Osallistumismaksu: 20€
Ikäraja: 18

Helena-mummilla oli tapana järjestää Äitienpäivänjuhla kotonaan ja sinnehän osallistuttiin, halusi tai ei, jos meinasi pysyä kärkkään vanhuksen kanssa väleissä. Nyt mummi on kuollut ja suku vielä kerran kokoontuu muistamaan tätä. Tai juhlimaan tämän poistumista. Tai tappelemaan keskenään.

Slice of Life peli vuoden 2019 Pre-Covid Suomessa. 31 pelaajaa. Pelissä rankkoja teemoja. Ei välttämättä pelattavia "juonia", mutta paljon ihmissuhdedraamaa johon sekaantua. Osittain kutsupeli, noin puolet hahmoista vapaata riistaa. Pelipaikalla yöpymismahdollisuus sekä sauna.


Rajakatse XC - 90: Talkoopeli. Kevät toi timpurin, kevät vei sankarin

28.05.2022 Hollolan Sairakkala

fantasia
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 18

Rajakatseen fantasiamaailmaan, taverna Vanhalle Piparille sijoittuva liveroolipeli noin 40:lle pelaajalle. Pelimaksu on 10 euroa. Ikäraja on 18 vuotta, ja peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Vallitsevasta tilanteesta johtuen pelipaikan tavernasta ei voi ostaa ruokaa tai juomaa. Jotain pientä saattaa olla tarjolla, mutta kannattaa varata omia eväitä mukaan. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.


Alden's College - 1. vuoden kevät

03.06.2022 - 05.06.2022 Järvenpää

Täynnä
draama

Koulupelikampanjan toinen osa, jossa jatkavat 21 pelaaja- ja 12 avustajahahmoa.

  • Nonna Laeslehto, Saara Honkanen, Maarit Mukala, aldenscollegelarp (at) gmail.com

VA:n uudet kuviot

03.06.2022 - 05.06.2022 Ylöjärvi

Ilmoittautuminen: 06.02.2022 - 06.03.2022
realismi, draama
Osallistumismaksu: 29€
Ikäraja: 16

Siellä missä pohjoisen joet solisevat sinisinä ja lännen niityillä kukkien huumaava tuoksu hivelee kesäisin, missä idän aroilla tuuli puhaltaa ja etelän rantakallioita syleilee turkoosi meri… Siellä on Balladia, jonka vaiheikas historia ja kulttuurien kirjo on synnyttänyt legendoja muinaisista ajoista alkaen. Ja tänä päivänä sen pääkaupungissa, kaiken keskellä, on Vasta-Auringon Ahjo, keisarillinen high school, jossa ovat kautta aikain opiskelleet valtakunnan korkea-arvoisimmat ja kirkkaimmat mielet.

VA:n uudet kuviot on Epel Larp ry:n aloittelijaystävällinen liveroolipeli, joka järjestetään 3.–5.6.2022 Antaverkan leirikeskuksessa Ylöjärvellä. Se on muokattu uudelleenpelautus Vasta-Auringon Ahjo -pelisarjan ensimmäisestä osasta, joka pelattiin keväällä 2016. Larppiin kuuluu peliviikonlopun lisäksi workshop-päivä huhti–toukokuussa Tampereella. Hinta on 29 €, mikä sisältää mm. viikonlopun ruoat ja majoituksen leirikeskuksessa. Peli järjestetään Tampereen kaupungin nuorisotyön ja nuorison harrastustoiminnan edistämisen toiminta-avustuksen tuella.

Ilmoittautua voi kuka vain 16 vuotta täyttänyt ja pelistä kiinnostunut, aiemmasta kokemuksesta tai kotipaikkakunnasta riippumatta. Myös edellisen pelautuksen pelaajat ovat tervetulleita ilmoittautumaan, uudelle hahmolle tai varapelaajaksi. Hahmoja on 30 pelaajalle, ja toivomme saavamme mukaan runsaasti niin ensikertalaisia, aloittelijoita kuin kokeneitakin.

VA:UK sijoittuu pelinjohdon luomaan Balladian keisarikuntaan, jossa Disney-klassikoiden inspiroimat hahmot on lyöty yhteen ja muovattu modernin maailman muottiin taiteellisin vapauksin ja pilke silmäkulmassa. Pelissä sukelletaan keisarillisen high schoolin 12D-luokan oppilaiden elämään, kun he aloittavat viimeisen kouluvuotensa eliittikoulussa. Hahmot ovat lähteneet sisäoppilaitoksesta luokkaretkelle polkaistakseen senior-vuotensa näyttävästi käyntiin, sekä ratkovat menneitä ja katsovat tulevaan. Pelin genrejä on multifandom, high school AU, draama, romantiikka, huumori ja realismi. Tässä pelissä ei ole taikuutta tai fantasiaelementtejä.

Peli painottuu ihmissuhteisiin, eläytymiseen ja hahmojen henkilökohtaisiin tavoitteisiin, vaikeuksiin sekä onnistumisiin. Pelistä löytyy yläluokkaisen teinidraaman ja tuttuihin hahmoihin eläytymisen lisäksi mm. politiikkaa, valtapelejä ja eriarvoisuutta. Maailmankuvassa on opeteltavaa, mutta se tarjoaa hauskaa eskapismia, kansainvälistä tunnelmaa ja erilaisia näkökulmia omaan yhteiskuntaamme. Monia asioita on yksinkertaistettu ja ne on helppo muistaa, koska ne ovat rinnastettavissa oikeaan maailmaan, eikä kaikkea tarvitse opetella ulkoa.

Peli on suunniteltu sopimaan hyvin myös ensimmäiseksi larpiksi. Tämä on Epel Larp ry:n neljäs aloittelevia larppaajia erityisesti huomioiva peli. Pelissä hyödynnetään konseptia ja materiaaleja, jotka ovat ansiokkaasti syntyneet ja muovautuneet edeltäneiden aloittelijalarppiemme tekijöiden käsissä. Haluamme esitellä rakasta harrastustamme uusille kasvoille ja tarjota heille mahdollisimman hyvän ensimmäisen pelikokemuksen, kokeneempien pelaajien elämyksestä tinkimättä.


Vallat ja väet: Kesä

10.06.2022 - 11.06.2022 Pääkaupunkiseutu

Ilmoittautuminen: 12.09.2020 - 27.09.2020
kaupunkipeli, uuskumma, draama

Vallat ja väet -kampanjan toinen peli.

Vallat ja väet on liveroolipelikampanja ihmisten parissa elävistä vaihdokkaista.

Niin kauan kuin on ollut ihmisiä on ollut myös vaihdokkaita, ihmislasten tilalle vaihdettuja väen lapsia. Ihmiskunnan levitessä ja yhteisöjen kasvaessa myös vaihdokkaiden määrä kasvoi, ja niiden oli yhä helpompi elää ihmisten keskuudessa tulematta paljastetuiksi. Ajan myötä ne alkoivat myös lisääntyä keskenään ja ihmisten kanssa. Nykypäivänä aitoja vaihdokkaita, vauvana vaihdettuja, on harvassa, ja sekaveristen kosketus väkiluontoonsa heikkenee sukupolvi sukupolvelta. Vaihdokkaita on vähemmän kuin koskaan, ja aidot vaihdokkaat ovat lähes kaikki kuolleet jo kauan sitten. Onko vaihdokkaiden aika ohi?

Ihmisten keskuudessa elävillä vaihdokkailla on oma kulttuurinsa, omat tapansa ja lakinsa. Vaihdokkaat ovat jakautuneet neljään väkeen, joista kukin on vallassa yhden vuodenajan; kevättä hallitsee vedenväki, kesää metsänväki, syksyä maanväki ja talvea taivaanväki. Valta vaihtuu vuodenajan vaihtuessa, tanssin kautta.

Vallat ja väet seuraa vaihdokkaiden elämää vuoden ajan. Pelit sijoittuvat vuodenaikojen vaihteisiin, lähelle kevätpäiväntasausta, kesäpäivänseisausta, syyspäiväntasausta ja talvipäivänseisausta, jolloin vaihdokkaat kokoontuvat vuodenaikakäräjille. Jokainen pelikerta päättyy vallan vaihtumiseen väeltä toiselle.

Vallat ja väet on ennen kaikkea tarina luopumisesta, mutta myös valtasuhteista, perheistä, vahvoista tunteista, velvollisuudesta ja hiipumisesta, kuolemastakin. Ja vaihdokkaista.


Diplomaattiklubi

11.06.2022 Helsinki

Aloittelijaystävällinen Täynnä
jännitys, realismi, draama
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Diplomaattiklubi on Die Grenze-pelien maailmaan, noin 1950-1960 -lukujen vaihdetta muistuttavalla aikakaudella Tirmandiinien pääkaupunki Lagrataan sijoittuva n. 6 tuntia kestävä juonimis- ja seurustelupeli, jossa hahmot ovat Ambassador-hotellin ravintolaan kerran viikossa seurustelemaan kokoontuvia diplomaatteja, heidän puolisoitaan, vieraitaan ja paikallisia silmäätekeviä. Klubin kaksi olennaista kohokohtaa ovat tuoreimpien juorujen vaihtamisen ohella eri maiden laadukkaimpien sanomalehtien lauantainumeroiden lukeminen ja suurvaltojen ulkomaanpalveluiden uutislähetysten kuunteleminen.


Seaside Prison

16.06.2022 - 21.06.2022 Helsinki

draama
Osallistumismaksu: 5-15€

Suomi on miehitetty. Elät Maarian­haminassa. Kaupungista on tullut ulko­ilma­vankila, jota pommitetaan säännöllisin väli­ajoin. Pelkäät itsesi ja rakkaidesi puolesta. Tuijotat merelle. Tulossa on häät. On juhlittava kuin viimeistä päivää.

Seaside Prison on 4-5 h kestävä elämysteos 8–16 osallistujalle. Se sijoittuu vaihto­ehto­todellisuuteen, jossa Ahvenan­maan tilanne muistuttaa Gazaa. Seaside Prisonissa käytetään larpin välineistöä teatterin black boxin kaltaisessa tilassa. Aiempaa kokemusta larpeista tai ennakko­valmisteluja ei tarvita.

Seaside Prison toteutetaan palestiinalais-suomalais-norjalaisena tuotantona.

Seaside Prison on teatterin black boxissa toteutettava n. 4-5 h kestävä larppi joka ei vaadi ennakkovalmisteluja. Lipunmyynti on tällä hetkellä auki kolmeen vetoon, 16.6. klo 17-22, 17.6. klo 12-17 ja 18.6. klo 14-19. Mikäli kiinnostusta löytyy, järjestetään pelautukset myös 19.6. klo 17-22 ja 21.6. klo 17-22.

Seaside Prison järjestetään Teatteri Universumin tiloissa (Perämiehenkatu 13, Helsinki). Projekti on saanut rahoitusta SKR:lta.

Larppi ei ole erityisen keskustelupainotteinen, ja sitä voidaan tarvittaessa pelata useammalla kielellä. Larpin jälkeen on kontekstualisaatio, jossa osallistujilla on mahdollisuus keskustella Gazasta, Jabalian pakolaisleiristä kotoisin olevan Majed Abusalaman kanssa, joka tekee tällä hetkellä väitöskirjaa Tampereen yliopiston Palestiina-ryhmässä.


Patriarkka

17.06.2022 - 19.06.2022 Somero

Ilmoittautuminen: 09.03.2022 - 22.04.2022
fantasia
Osallistumismaksu: 40-50€
Ikäraja: K-18

Maagisella Vyemnan mantereella kaukana pohjoisessa sijaitsee Kalathan kuningaskunta. Sen mahtavista aatelissuvuista Myrskykarit on yksi merkittävimmistä. Myrskykarien päämies, patriarkka, on 62-vuotias Asak Myrskykari.

Asak Myrskykarilla on neljä aikuista poikaa ja tytärtä, iästään huolimatta hän on miehuutensa huipussa. Pojista vanhimman, Ethan Asakinpojan, vaimon synnytys käynnistyy pian. Asak on päättänyt lähteä saunamökin rauhaan ja ottanut osan sukulaisistaan mukaansa, jättäen synnytyksen naisten hoidettavaksi kartanolle. Hallavaaran isännän, Asakin toiseksi vanhimman pojan Esdainin, mukana saapuu liuta naisia, ja paikalle saapuu myös joukko kutsumattomia vieraita.

Tule mukaan selvittämään Myrskykarien suvun sotkuja ja salaisuuksia!

Viikinkivaikuttein Fantasiapeli noin 15 hengelle Somerolla. Pelissä on myös NPC-hahmoja. Peli pelataan lauantaina 18.6. Pelaajien tulee varautua saapumaan pelipaikalle jo perjantaina 17.6. Pelipaikalla voi yöpyä sunnuntaihin. Ihmissuhdedraamaa ja juonittelua. Tervetuloa mukaan!

Peli ei ole aloittelijaystävällinen. Ilmoittautuminen ja kotisivut aukeavat 9.3.2022.

Kotisivut auki: patriarkka.wordpress.com

Lisätietoja pelinjohdolta maililla.


Rajakatse XCI - 91: Ruhtinaallinen äänestys

09.07.2022 - 10.07.2022 Hollolan Sairakkala

Aloittelijaystävällinen
fantasia
Osallistumismaksu: 20€
Ikäraja: 18

Perinteinen Rajakatse Fantasia ry:n kaksipäiväinen tavernapeli noin 60:lle eläytymiskykyiselle pelaajalle tunnelmallisessa ympäristössä. Peli alkaa lauantai-iltapäivänä ja kestää vuorokauden. Vallitsevasta tilanteesta johtuen, pelipaikan tavernasta ei voi ostaa ruokaa tai juomaa. Omat eväät mukaan. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelimaksu on 20 euroa. Ikäraja on 18 vuotta, ja peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.


Liian Kuumis Käpälöidä

16.07.2022 Jyväskylän seutu

Ilmoittautuminen: 14.02.2022 - 28.02.2022
realismi, draama, huumori
Ikäraja: 18

Liian Kuumis Käpälöidä on kuumien sinkkujen retriitti hektisestä ja yhden illan juttuihin kannustavasta maailmasta, jolla on mahdollista muodostaa merkityksellisiä ihmissuhteita ja astua matkalle syvään sisimpään ystävällisen ja kannustavan tekoälyn Liisan avulla. Retriitillä osallistujat pääsevät tutustumaan itseensä ja toisiinsa erilaisten harjoitteiden avulla, joita ohjaavat paikalliset lifestyle-gurujen huiput. Samalla osallistujat oppivat, kuinka muodostaa merkityksellisiä ja syviä ihmissuhteita, joita he eivät arkielämässään ole vielä onnistuneet luomaan, ja kisaavat kilpailun pääpalkinnosta: 100 000 jurosta. Mutta, tässä ei ollut kaikki. Osallistujat nimittäin luulevat saapuvansa sinkkujen biletaivaaseen. Kuinka käy, kun jokaisesta seksuaalisesta kanssakäymisestä seuraa palkintopotin väheneminen? Pystyvätkö sinkkumme muodostamaan merkityksellisiä ihmissuhteita ja onko joku liian kuumis käpälöidä?

Peliin otetaan 12 pelaajaa ja 12 npc-pelaajaa. Pelaajat pelaavat retriitille osallistuvia hahmoja ja npc-pelaajat puolestaan jokaisen pelaajan henkilökohtaista valvontakameraa. Jos olet siis koskaan halunnut larpata valvontakameraa, tämä on pelisi. Voit ilmoittautua pelaajaksi, npc-pelaajaksi tai halutessasi molemmiksi.

Tarkemmat lisätiedot pelistä löytyvät nettisivuilta.


Vartiosto - Rotkoja ja Rikosauroreita

22.07.2022 - 24.07.2022 Repovesi

Täynnä
uuskumma
Ikäraja: 18

Vartiosto-kampanjan seuraava peli järjestetään Repovedellä.

Repoveden kansallispuisto


Lainsuojattomat

22.07.2022 - 24.07.2022 Kavalahti

fantasia, toiminta
Osallistumismaksu: 65€
Ikäraja: 18

Kaksi kilpailevaa elämän ja maailman kolhimien lainsuojattomien jengiä piilottelee salaisissa leireissään ja tekee ryöstökeikkoja. Lainsuojattomat ovat saaneet rellestää vuosikymmenien ajan, mutta lainvalvojilta sekä pahamaineisilta palkkionmetsästäjiltä on entistä vaikeampi päästä karkuun. Jokainen joutuu ennen pitkää valitsemaan elämänsä suunnan: joko jatkaa samaan tapaan kunnes jää kiinni tai kuolee, tai yrittää kääntää kurssia ja sopeutua jyrkkään yhteiskuntaan, jolta ei heru sympatiaa rikollisille. Juuri nyt on kuitenkin vain elettävä.

Tapahtuma on tällä hetkellä täynnä, mutta varapelaajaksi kannattaa yhä ilmoittautua.


Ropecon 2022

29.07.2022 - 31.07.2022 Helsinki

Aloittelijaystävällinen Kielivapaa
fantasia, sci-fi, cyberpunk, steampunk, historiallinen, jännitys, kauhu, realismi, kaupunkipeli, uuskumma, toiminta, draama, huumori
Osallistumismaksu: 50€

Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma.

Vuoden 2022 teema on Ystävyys.


Warhama-festivaali

11.08.2022 - 14.08.2022 Vihti

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 10.01.2022 - 30.06.2022
steampunk, post-apokalyptinen, jännitys, kauhu, uuskumma
Osallistumismaksu: 50€
Ikäraja: 18

Warhama on pieni, unenomainen, surrealistisen häiriintynyt ja joskus suorastaan pelottava maailma. Se on sirkus ja tivoli, se on markkinat, juhlat sekä elämys. Warhama on peli, jonka haluat voittaa. Arvoitus, jonka haluat ratkaista. Se on järjen tuolla puolen.

Warhama-festivaali yhdistää liveroolipelaamisen festivaalimeininkiin esityksineen ja myyjineen. Genressä fuusioituvat makaaberi postapokalyptinen sirkus kosmisin maustein. Osallistua voi joko pelaajahahmona tai vähemmän osallistuvana hengaajana.


Epel Larpin Larpintekoworkshop

26.08.2022 - 28.08.2022 Ylöjärvi

Ikäraja: 16

Epel Larp ry:n Larpintekoworkshop järjestetään 26.-28.8.2022 Antaverkan leirikeskuksessa Ylöjärvellä, n. 21 km päässä Tampereelta. Mukaan mahtuu max 48 osallistujaa. Tapahtumaviikonloppuun sisältyy ruoka ja sänkymajoitus.

Workshopissa on monenlaista larpintekemiseen liittyvää ohjelmaa: keskusteluryhmiä, esittelyjä, opetustuokioita, luentoja yms. Tapahtumassa on ohjelmaa sekä ensimmäisen larppinsa järjestämistä suunnitteleville että kokeneille konkareille. Tavoitteena on innostaa osallistujia järjestämään larppeja, edistää suunnitteilla olevia projekteja, tuoda lisää varmuutta tekemiseen sekä antaa mahdollisuus keskustella larpintekoon liittyvistä aiheista.

Tapahtuma on ensisijaisesti tarkoitettu niille, joita kiinnostaa järjestää Epel Larpin kautta larppi tai tavalla tai toisella osallistua Epelin larppien järjestämiseen. Ilmoittautuminen aukeaa kevään 2022 aikana ja on auki ensin vain Epelin toiminnassa mukana oleville eli siis esim. Epelin larppien pelaajille (kts. poikkeus alta). Jos tapahtumassa on tämän jälkeen tilaa, niin ilmoittautuminen aukeaa muillekin.

Jos et ole tähän mennessä ollut mukana Epelin toiminnassa mutta sinua kiinnostaisi liittyä mukaan Epelin larpintekijöiden joukkoon, niin laita rohkeasti spostia osoitteeseen epellarp ät gmail.com. Näin voit saada kutsun tapahtumaan ja ilmoittautua jo ensimmäisessä ilmovaiheessa.

  • Epel Larp ry / Elli O, epellarp (at) gmail.com

Kaikujen Kivi

26.08.2022 - 28.08.2022 Röskön Leirikeskus, Rösköntie 9 Kitee

fantasia, toiminta, draama
Ikäraja: 16+

Lohikäärmevuorten lumisten huippujen varjossa, hyisen järven rannalla, seisoo aarnikotkain linna: Kaer Seren. Tätä kirottua paikkaa ovat vuorollaan asuttaneet haltiat, taikurit, noiturit… nämä ovat kaikki juuri niitä keistä Hyvä Kirja meitä varoittaa! Te olette omin silminne nähneet, kuinka haltiat, kääpiöt ja muut epäihmiset levittävät tauteja meidän kaduillamme! Kuinka velhot käyttävät valtionmiehiämme hyväkseen ja usuttavat veljen veljeä vastaan! Kuinka noiturit huijaavat hyväuskoisilta viimeisetkin pennoset ja kun kolikot loppuvat, ottavat heidän vastasyntyneensä! Ei veljet, huomenna on aika nousta tätä hullutusta vastaan! Uusi aamu koittaa Lan Exeterille, sen on Hyvä Kirja meille luvannut!

- Katusaarnaaja Regomir, 1238, Lan Exeterissä, Kovirissa. Koki seuraavana päivänä erityisen epämukavan kuoleman vetehisen kynsissä, mitä en aio tässä tilanteessa alkaa kuvailemaan.

Kaikujen Kivi on puolalaisen kirjailija Andrzej Sapkowskin luoman Noituri-kirjasarjan maailmaan sijoittuva liveroolipeli, joka pelataan syyskuussa 2022 Pohjois-Karjalassa (tarkka aika ja paikka vahvistetaan myöhemmin). Pelin tapahtumat sijoittuvat Kaer Sereniin, noiturien Aarnikotkan koulukunnan turvapaikkaan. Pelin hahmoissa on niin noitureita, kuin linnoitukseen vierailemaan tulleita ulkopuolisiakin.

Pelin keskuspilareita ovat toiminnallisuus, sadut, ulkopuolisuus ja yhteisö. Peli sisältää niin toiminnallisia elementtejä kuin sosiaalista juonittelua ja ihmissuhteita pelaajan toiveisiin perustuen.

Pelin ilmoittautuminen avataan toukokuussa 2022


Pohjolan tuho - Kelvottomat

02.09.2022 - 04.09.2022 Leppävirta

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 09.05.2022 - 29.05.2022
Osallistumismaksu: 50-55€
Ikäraja: K-18

Sillä kuka olen, ei täällä ole merkitystä. Sillä mitä olen tehnyt, ei ole merkitystä.
Jokainen meistä on syyllistynyt johonkin. Meistä on tullut kelvottomia kansalaisia, epätoivottuja rikkakasveja tähän onnellisen kansan puutarhaan.

Sillä hetkellä kun minut tuotiin tänne, katosin muulta maailmalta. Mutta minä hengitän yhä, olen edelleen olemassa. Minä haluan olla olemassa. Minulla on vielä syy elää, syy toivoa, syy päästä pois täältä. Ja sen minä aion tehdä.

Pohjolan tuho -larppiantologian pelit jatkuvat alunperin syyskuussa 2019 pelatun Pohjolan tuho - Kelvottomat uusintapelautuksella.

Pohjolan tuho -liveroolipelit sijoittuvat dystooppiseen, totalitaariseen Suomeen, josta löytyy tarkempaa tietoa antologian kotisivuilta. Tässä pelissä kelvottomat kansalaiset on kerätty kokoamiskeskukseen, jossa heidät arvioidaan ja päätetään minne heidän matkansa jatkuu, pakkotyöhön vai nimettömään hautaan. Arvioinnin ohella heiltä murskataan vähäinenkin toivo valoisasta tulevaisuudesta.

Peli on teemoiltaan ja tunnelmaltaan raskas, joten se ei ole erityisen aloittelijaystävällinen. Lisätietoa pelistä löytyy kotisivuilta, pelaajien odotetaan perehtyvän pelin maailmaan, sääntöihin ja sisältöön ennen ilmoittautumista.

Ilmoittautumisajan päätyttyä voi vielä ilmoittautua varapelaajaksi laittamalla sähköpostia pelinjohdolle.


Minnenlund

02.09.2022 - 04.09.2022 Hirvaskoski, Pudasjärvi

Ilmoittautuminen: 01.06.2022 - 12.06.2022
fantasia, historiallinen, realismi, draama
Osallistumismaksu: 35-45€

Minnenlund kutsuu tutustumaan kartanoelämään maagisessa vaihtoehtomenneisyydessä. Eletään vuotta 1929 Ruotsin Itämaassa. Salaperäinen, esoteerisen fysiikan ja matematiikan avulla valjastettu flogiston on ratkaissut maailman energiatuotannon ongelmat; samaan aikaan alemmilta luokilta on turvallisuussyistä kielletty ”rahvaanmagian” harjoittaminen vapaan flogistonin avulla. Peli sijoittuu Minnenlundin kartanoon ja tutkailee yhden päivän ajan sen asukkaiden elämää ja painottuu ihmissuhteisiin ja tunnelmointiin slice of lifen hengessä.

Peli pelataan Hirvaskosken kartanossa Pudasjärvellä lauantaina 3.9.2022. Briiffit ja muu ennakkovalmistelu tapahtuvat pelipaikalla perjantaina.

Pelinjohdossa Kreetta Askola, Viivi Junno, Pilvi Vihanta, Jutta Pirttilahti ja Henna Stenvall. Peli toteutetaan yhteistyössä OIEI ry:n kanssa.

Pelimaksu on OIEI ry:n jäsenille 35€, muille 45€. Jäseneksi liittyminen onnistuu helposti pelimaksun yhteydessä.

Ilmoittautuminen, nettisivut ja ennakkomateriaalit julkaistaan 1.6.2022!

Pelin Facebook-tapahtuma, jossa pelitiedotus tapahtuu ennen nettisivujen avautumista, näkyy ikävä kyllä teknisistä syistä vain OIEI-facebookryhmän jäsenille. Kaikki ovat kuitenkin tervetulleita liittymään seuraan!


BDL 8

02.09.2022 - 04.09.2022 Parkano, Vahojärven leirikeskus

sci-fi
Ikäraja: 18

BDL 8 Secrets of the Grey Side

Time is a lie, there is only patience.
Through patience, I gain perspective.
Through perspective, I gain knowledge.
Through knowledge, I gain control.
Through control, their chains are forged.
The Force shall enslave them.
-Revan

Isä, poika ja tytär.
Harmaus, sithit ja jedit.
Tasapaino, pimeys ja valo.
Voiman kolme aspektia.
Mikä vetää sinua puoleensa?

BDL 8 - Secrets of the Grey SideLehonin temppelin rauha järkkyi yllättäen, kun temppelille saapui kolme hyvin odottamatonta vierasta. Onko temppelin rauha menetetty pysyvästi kuten Korribanilla ja onko jedien tulo temppelille alku yhteistyöhön vai tuhoon? Voima tuntuu ainakin rauhoittuneen hieman, mutta onko se vain tyyntä myrskyn edellä? Yksi asia on kuitenkin selvää, jotain on tapahtumassa mikä tulee vaikuttamaan koko galaksiin.


Pohjoinen sota LARP

09.09.2022 - 11.09.2022 Meriharjun luontotalo

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 15.03.2022 - 09.09.2022
fantasia
Osallistumismaksu: 4€
Ikäraja: Joustava K18

Pohjoinen sota kertoo kuvitteellisen Garandian mantereen pohjoisosassa riehuvasta sodasta, joka sai alkunsa yhden valtion vesivarantojen myrkytyksestä. Peli alkaa tilanteesta, jossa kaksi liittoutunutta valtiota ovat saartaneet kolmannen ja yrittävät lopettaa sodan eliminoimalla alakynteen jääneen hallitsijan.
Pelin genre on Game of Thrones -tyylinen low-fantasia ja pelin paino on juonittelulla ja suuremman mittakaavan tilanteisiin vaikuttamisella. Peli ei siis keskity kovin arkisiin asioihin, vaikka varsinaista maailmanpelastamista suurelta yliluonnolliselta pahalta luvassa ei ole.
Peli alkaa perjantai-iltana, jolloin käydään pehmoaseilla (bofferit ja/tai lateksiaseet) toteutettava taistelu. Lauantain osuus keskittyy juonitteluun pienin seikkailuelementein.
Peli ei erikseen ole aloittelijaystävällinen, mutta aloittelevat pelaajat ovat tervetulleita ilmoittautumaan.
Peli on yritetty järjestää jo pariin otteeseen mutta koronan takia jouduttu siirtämään syksyyn 2022. Tämän takia osa hahmoista on jo jaettu.


Rajakatse XCII - 92

10.09.2022 Hollolan Sairakkala

Aloittelijaystävällinen
fantasia
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 18

Rajakatseen fantasiamaailmaan, taverna Vanhalle Piparille sijoittuva liveroolipeli noin 50:lle pelaajalle. Pelimaksu on 10 euroa. Peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Vallitsevasta tilanteesta johtuen pelipaikan tavernasta ei voi ostaa ruokaa tai juomaa. Omat eväät mukaan. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.


Noitain käräjät: Syyspäivän unelma

10.09.2022 Oulu

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 03.05.2022 - 01.08.2022
fantasia, historiallinen, jännitys, kauhu, draama, huumori
Osallistumismaksu: 20-25€
Ikäraja: 16

Magian harjoittajat ympäri pohjoisten seutujen ovat kokoontuneet viettämään vuotuisia noitakäräjiä. Tämän vuoden käräjien pääpuheenaiheena ovat omituiset tapahtumat Uleåborgin seudulla, mutta perinteen mukaan käräjillä ratkotaan myös naapurikiistoja, solmitaan tärkeitä kauppasuhteita, ja vaihdetaan juoruja. Puhumattakaan roihuavasta romantiikasta ja virtaavasta simasta kun noidat juonittelevat kilpailevien sukujen pään menoksi.

On kulunut neljä vuotta siitä, kun Noita Montosen oikeudenkäynnistä tulikin koko noitayhteisöä ravisteleva taikavallankumous. Tiede liittyi taikuuden rinnalle. Vaikka taikuudenjakoperusteet neuvoteltiin uusiksi, ja pirut ja noidat olivat periaatteessa tasaveroisia, suurin osa seudulla aiemmin hovia pitäneistä piruista päätti häipyä muille maille. Kuluneiden vuosien aikana tiedenoidat ovat huomanneet voimiensa hupenevan rituaalin uusimisesta huolimatta, ja rituaalilla näyttää olevan myös odottamattomia sivuvaikutuksia. Ratkaisu voimien hupenemiseen voisi olla legendaarinen Hiidenpata, jonka tarkka olinpaikka on valitettavasti mysteeri... kaikille paitsi keijulle.

Peliin ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhat pelaajat! Studio Korppikela ry:n järjestämä peli sisältää historian havinaa, juonittelua, salaisuuksia sekä roiman annoksen okkultismia. Pelin suositusikäraja on 16 vuotta. Pelin päägenrejä ovat historia, musta komedia sekä fantasia. Pelin miljöö on 1600-luvun Oulussa, mutta osallistuminen ei edellytä historiankirjojen ulkoa muistamista.


Die Grenze: Vahdinvaihto

17.09.2022 Hämeenlinna

Aloittelijaystävällinen
realismi, toiminta, draama, huumori
Osallistumismaksu: 50€
Ikäraja: 18

Die Grenze – Vahdinvaihto on liveroolipeli kahden kuvitteellisen valtion, Fecherdin ja Vasdrian, rajalta maailmassa, joka muistuttaa oman maailmamme historiallista 1950-lukua. Vahdinvaihto sijoittuu aikaan noin viisi vuotta ennen alkuperäistä Grenze-liveroolipeliä, pelimaailman ajanlaskun vuoteen 1530.

Pelin hahmot ovat fecherdiläisiä rajavartijoita, joilla on edessä vahdinvaihto syrjäisellä Wüstesumpfin rajavartioasemalla. Vapautettavat vartijat ovat sopimussotilaita, jotka ovat palvelleet rajavartijoina jo viisi vuotta, aina silloin päättyneestä Suuresta sodasta lähtien. Heille vahdinvaihto on myös siirtymä palveluksesta reserviin ja siviilielämään.

Uudet vartioon astuvat rajavartijat ovat uuden, demokraattisen Fecherdin ensimmäisiä asevelvollisia ja heidän nuoria upseereitaan. Innokkaita ja idealistisia, valmiita kohtaamaan tulevaisuuden ja sen haasteet pystypäin. Kahden ryhmän yhteentörmäys kommelluksineen on väistämätön.

Pelin tyylilaji on satiiri, jonka tavoitteena ei ole ylivedetty Suomi-filmien kultakauden sotilasfarssi, mutta ei myöskään ylivakava jäkittäminen. Vahdinvaihto tapahtuu parhaimmillaan pieni pilke silmäkulmassa, lempeää ironiaa ja tahattoman koomisia tilanteita unohtamatta.

Die Grenze – Vahdinvaihto -liveroolipeli järjestetään Hämeenlinnassa, Rieskan kämpällä 3.9. 2022. Peli kestää lauantai-iltapäivästä iltaan noin 6-8 tuntia.

Peli käsittelee rajavalvonnan ja armeijaelämän arkea, haasteita ja konflikteja satiirin keinoin. Pelissä tavoitellaan kevyttä tunnelmaa, mutta potentiaalisesti sen aikana voi syntyä myös hahmojen kannalta uhkaavia, ahdistavia tai stressaavia tilanteita. Pelissä käsitellään ongelmallista päihteiden käyttöä, mielenterveydellisiä ongelmia ja väkivaltaa.

Pelissä on teemoista ja vastuukysymyksistä johtuen 18 vuoden ikäraja.


Vallat ja väet: Syksy

23.09.2022 - 24.09.2022 Pääkaupunkiseutu

Ilmoittautuminen: 12.09.2020 - 27.09.2020
kaupunkipeli, uuskumma, draama

Vallat ja väet -kampanjan kolmas peli.

Vallat ja väet on liveroolipelikampanja ihmisten parissa elävistä vaihdokkaista.

Niin kauan kuin on ollut ihmisiä on ollut myös vaihdokkaita, ihmislasten tilalle vaihdettuja väen lapsia. Ihmiskunnan levitessä ja yhteisöjen kasvaessa myös vaihdokkaiden määrä kasvoi, ja niiden oli yhä helpompi elää ihmisten keskuudessa tulematta paljastetuiksi. Ajan myötä ne alkoivat myös lisääntyä keskenään ja ihmisten kanssa. Nykypäivänä aitoja vaihdokkaita, vauvana vaihdettuja, on harvassa, ja sekaveristen kosketus väkiluontoonsa heikkenee sukupolvi sukupolvelta. Vaihdokkaita on vähemmän kuin koskaan, ja aidot vaihdokkaat ovat lähes kaikki kuolleet jo kauan sitten. Onko vaihdokkaiden aika ohi?

Ihmisten keskuudessa elävillä vaihdokkailla on oma kulttuurinsa, omat tapansa ja lakinsa. Vaihdokkaat ovat jakautuneet neljään väkeen, joista kukin on vallassa yhden vuodenajan; kevättä hallitsee vedenväki, kesää metsänväki, syksyä maanväki ja talvea taivaanväki. Valta vaihtuu vuodenajan vaihtuessa, tanssin kautta.

Vallat ja väet seuraa vaihdokkaiden elämää vuoden ajan. Pelit sijoittuvat vuodenaikojen vaihteisiin, lähelle kevätpäiväntasausta, kesäpäivänseisausta, syyspäiväntasausta ja talvipäivänseisausta, jolloin vaihdokkaat kokoontuvat vuodenaikakäräjille. Jokainen pelikerta päättyy vallan vaihtumiseen väeltä toiselle.

Vallat ja väet on ennen kaikkea tarina luopumisesta, mutta myös valtasuhteista, perheistä, vahvoista tunteista, velvollisuudesta ja hiipumisesta, kuolemastakin. Ja vaihdokkaista.


Kotiinpaluu

23.09.2022 - 24.09.2022 Vihti

Ilmoittautuminen: 31.03.2021 - 31.05.2021
fantasia, historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 50-55€

Kolme laivaa lähti Norjan rannikolta kolmeen ilmansuuntaan, yksi palasi rikkaana, yksi vähemmän, ja yksi ei ollenkaan.

Historiallisfantastinen 50-60 hengen liveroolipeli Skandinaavisista viikingeistä ja heidän matkoistaan myöhemmän rautakauden pohjolassa. Pelin tavoitteena on tuottaa laadukasta, mutta helposti lähestyttävää historiallista draamaa, jossa saagojen sankarit ja mytologiat ovat todellisia.

Peli pelataan Vihdin pirtillä Vihdissä ja peliin on mahdollista osallistua joko perjantaista tai lauantaista alkaen, peli päättyy lauantaina illalla, poistua täytyy sunnuntaina. Pelimaksu on 55 euroa, Harmaasusien jäsenet saavat pelistä alennusta. Peli on lapsiystävällinen.

HUOM! Peli siirtyy koronatilanteen takia pelattavaksi 23.-24.9.2022. Mikäli uusi päivämäärä ei sovi kaikille peliin valituille, voidaan tilalle ottaa jonotuslistalta pelaajia. Jonotuslistalle voi edelleen ilmoittautua kotisivuilla.


Haamuprotokolla 4: Vaarallinen tehtävä

24.09.2022 Kangasala

Kutsupeli
sci-fi, realismi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 18

Kuolemattomia sotilaita, kuolleistanousevia terroristeja, armeijan hoteista karanneita superhakkereita ja pommiuhkaan päättyviä pikkujouluja, niistä on koostunut Iso-Britannian armeijan tiedotuksen viimeinen kuukausi. Pohjois-Irlannissa puolet kansasta valmistautuu sisällissotaan ja toinen puolisko elää elämäänsä kuin mikään ei olisi muuttunut; ja miksi olisikaan, onhan konflikti ollut osa maan elämää jo niin pitkään, että kukaan asukkaista tuskin muistaa todellista rauhaa

Haamuprotokolla-sotilaskamppiksen neljäs varsinainen osa pelataan Vallitun leirikeskuksessa 24.9.2022. Pelissä eletään pienen, pohjoisirlantilasen kylän arkea sisällissodan kynnyksellä. Peli on suunniteltu joustavasti noin 30 pelaajalle ja se järjestetään yhteistyössä Mielikuvitusystävät ry:n kanssa.

  • Iiris Jarva, ibilintu (at) gmail.com

Disgraceful Proposals – In the Garden of Venus

11.10.2022 - 16.10.2022 Hauho, Hämeenlinna

Ilmoittautuminen: 15.04.2022 - 30.04.2022
fantasia, huumori
Osallistumismaksu: 150-280€
Ikäraja: 18

You utter delight, we welcome you to the Princess Bishop Venus the goddess of love’s Party Orangerie at Venusberg to greet the great comet of 1776. We are exquisitely excited to have you fluttering besides us when the six tails of the comet finally tingle our senses! Who will you grace us as? What delightful person shall you be? We can’t wait to meet you.

Disgraceful Proposals – In the Garden of Venus is a playful Nordic comedy larp for 40 players. It is a delightful high-octane nonsense, a silly romp into decadent flirting and sensuality in a carnivalistic light hearted adult fairytale. It is set in a rococo-punk reality with magic and meringue and frivolous frolicking, it is explicitly queer and intentionally totally camp.
First run 11.-13.10.2022 / Second run 14.-16.10.2022. Both runs are played in english,


Alden's College - 2. vuoden syksy

14.10.2022 - 16.10.2022 Tuusula

Täynnä
draama

Koulupelikampanjan kolmas osa, jossa jatkavat 21 pelaaja- ja 12 avustajahahmoa.

  • Nonna Laeslehto, Saara Honkanen, Maarit Mukala, aldenscollegelarp (at) gmail.com

Fata Morgana

21.10.2022 - 22.10.2022 Pudasjärvi

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 01.05.2022 - 30.06.2022
fantasia, historiallinen, jännitys, kauhu
Osallistumismaksu: 40-50€
Ikäraja: 18

FATA MORGANA

Omnes una manet nox.

"One night awaits everyone."

Fata Morgana on vuoteen 1915-sijoittuva liveroolipeli, jonka teemoina ovat draama ja salaisuudet, sekä enimmäkseen brittiläiseen kansantarustoon pohjautuva mystiikka. Peli sijoittuu Winchesterin kaupunkiin Iso-Britanniaan, Ensimmäisen Maailmansodan aikaan. Peli sekoittaa realismia ja keksittyä, sekä on sävyltään synkkä. Peli on noin 25:lle pelaajalle, pelaajien alaikäraja on 18 vuotta. Sisällöllisesti peliä ei suositella ensikertalaisille. Peli on enimmäkseen tunnelmapainotteinen, joten reipasta fyysistä tapahtumaa kaipaavalle peli ei välttämättä ole sopivin.

Peli pelataan 21.-22.10.2022 Pudasjärvellä, Hirvaskosken kartanossa, reilu 100km Oulusta koilliseen (https://hirvaskoski.fi/). Peli alkaa kaikilla pelaajilla perjantaina 21.päivä ja päättyy lauantaina 22.päivä.

Pelinjohtajina Niina ja Mikko Heikura, peli toteutetaan yhteistyössä Oulun Interaktiiviset Eläytyjät Ry:n kanssa.


Petrogradin taika-akatemia: Muutoksen tuulet

25.11.2022 - 27.11.2022 Ylöjärvi

Ilmoittautuminen: 21.02.2022 - 10.03.2022
fantasia, historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 62€
Ikäraja: 18

Eletään vuotta 1916. Euroopassa riehuu maailmanpalo. Taikayhteisöön sota ei kuitenkaan yllä: Venäjän, kuten monen muunkin maan taikahallinnot ovat allekirjoittaneet sitovan puuttumattomuussopimuksen. Uusien aatteiden ja ideologioiden virtaa on kuitenkin mahdotonta padota ja jästimaailmasta alkunsa saanut yhteiskunnallinen liikehdintä on laajenemassa hyvää vauhtia myös taikamaailman puolelle.

Petrogradin taika-akatemia on löyhästi Harry Potter -kirjojen maailmaan pohjautuva koulupelikamppanja. Pelit sijoittuvat 1900-luvun alun myrskyisälle taika-Venäjälle Petrogradin taika-akatemiaan, joka on aikuisille aatelisnoidille ja -velhoille suunnattu tutkimus- ja oppilaitos. Peleissä pääpaino on ihmissuhteiden ja hahmojen omien juonien pelaamisessa, mutta taustalla on monenlaisten muutosten kourissa kipuileva Venäjän taikamaailma.

Kamppanjan ensimmäinen peli Muutoksen tuulet pelataan Antaverkan leirikeskuksessa Tampereen kupeessa 25.-27.11.2022. Peli alkaa perjantai-iltana ja päättyy myöhään lauantaina. Koska pelipaikalla tulee perjantaina olemaan vain vähän offgame-aikaa, järjestetään ennen peliä kaikille pelaajille pakollinen etä-pelaajatapaaminen 6.11, jossa pidetään erilaisia ryhmäkeskusteluja sekä suuri osa alkubriefistä.

Peliin on kirjoitettu hahmot 34 pelaajalle. Pelin ikäraja on 18 vuotta ja ihan ensimmäiseksi larpiksi emme peliä suosittele. Ilmoittautuminen on auki 10.3. asti, mutta suljetaan jo aikaisemmin mikäli ilmoittautumisia tulee yli 80.


Vallat ja väet: Talvi

09.12.2022 - 10.12.2022 Pääkaupunkiseutu

Ilmoittautuminen: 12.09.2020 - 27.09.2020
kaupunkipeli, uuskumma, draama

Vallat ja väet -kampanjan neljäs ja viimeinen peli.

Vallat ja väet on liveroolipelikampanja ihmisten parissa elävistä vaihdokkaista.

Niin kauan kuin on ollut ihmisiä on ollut myös vaihdokkaita, ihmislasten tilalle vaihdettuja väen lapsia. Ihmiskunnan levitessä ja yhteisöjen kasvaessa myös vaihdokkaiden määrä kasvoi, ja niiden oli yhä helpompi elää ihmisten keskuudessa tulematta paljastetuiksi. Ajan myötä ne alkoivat myös lisääntyä keskenään ja ihmisten kanssa. Nykypäivänä aitoja vaihdokkaita, vauvana vaihdettuja, on harvassa, ja sekaveristen kosketus väkiluontoonsa heikkenee sukupolvi sukupolvelta. Vaihdokkaita on vähemmän kuin koskaan, ja aidot vaihdokkaat ovat lähes kaikki kuolleet jo kauan sitten. Onko vaihdokkaiden aika ohi?

Ihmisten keskuudessa elävillä vaihdokkailla on oma kulttuurinsa, omat tapansa ja lakinsa. Vaihdokkaat ovat jakautuneet neljään väkeen, joista kukin on vallassa yhden vuodenajan; kevättä hallitsee vedenväki, kesää metsänväki, syksyä maanväki ja talvea taivaanväki. Valta vaihtuu vuodenajan vaihtuessa, tanssin kautta.

Vallat ja väet seuraa vaihdokkaiden elämää vuoden ajan. Pelit sijoittuvat vuodenaikojen vaihteisiin, lähelle kevätpäiväntasausta, kesäpäivänseisausta, syyspäiväntasausta ja talvipäivänseisausta, jolloin vaihdokkaat kokoontuvat vuodenaikakäräjille. Jokainen pelikerta päättyy vallan vaihtumiseen väeltä toiselle.

Vallat ja väet on ennen kaikkea tarina luopumisesta, mutta myös valtasuhteista, perheistä, vahvoista tunteista, velvollisuudesta ja hiipumisesta, kuolemastakin. Ja vaihdokkaista.


Uusi vuosi, vanhat kaunat

10.12.2022 Janakkala

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 04.05.2022 - 31.08.2022
fantasia
Osallistumismaksu: 20€
Ikäraja: 18, joustava

Väki on kokoontunut Hukanhampaan kartanoon juhlistamaan keskitalvea ja vuoden vaihtumista. Toiset ovat ilolla mukana, toiset velvollisuudesta ja toiset ovat vain töissä täällä.

Rajakatseen fantasiamaailmaan Hukanmaalle sijoittuva maalaisaateliston juhla- ja juonittelupeli. Aikaisempi osallistuminen Rajakatseen tai Hukanmaan larppeihin ei ole edellytys tähän peliin osallistumiselle.


Ajankohdaltaan epämääräiset

Hiljaiset

Hamassa tulevaisuudessa, Ei vielä tiedossa

Kielivapaa
fantasia, historiallinen, realismi, uuskumma, draama
Ikäraja: 18

Ylhäällä Sumuvuorilla sijaitsee Lumon luostari. Luostari on seissyt siellä vuosisatoja ja Hiljaiset ovat asuneet siellä kauemmin kuin yksikään saattaa muistaa. Mutta kukaan ei tiennyt miksi. Koska He olivat hiljaa.

Hiljaiset on sietokykyvyn rajoja haastava elämyspeli jossa on tarkoitus viettää päivä puhumatta sanaakaan. Päivä täyttyy arkisista askareista ja haasteita joita rajoittunut kommunikaatio voi tuoda eteen. Pelissä ei tule olemaan villejä juonia, yllättäviä käänteitä tai edes kiinnostavaa tekemistä. Jos kaipaat niitä tämä peli ei ole sinulle! 18 vuoden ikäraja on viitteellinen ja enemmän pelaajilta odotetaan henkistä kypsyyttä. Vaikka itse peli ei sisällä juuri mitään tulee se sijoittumaan taustatarinan muodossa mystiseen / fantasia / uuskumma -maailmaan.

Pelimaksu sisältää pelipaikan jossa toivon mukaan myös mahdollisuus yöpyä, ruokailun pelin aikana (pelaajat valmistavat ruuan itse osana arkea) ja pelin aikana käytettävät kaavut. Propata siis ei tarvitse itse! Kaikki pukeutuvat saman mallin mukaisiin tylsän harmaisiin kaapuihin.

Peliaika, -paikka ja -maksu tarkentuvat lähiaikoina jonka jälkeen myös ilmoittautuminen avautuu. Mutta jos olet kiinnostunut olet tevetullut ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen vaikka heti.

  • Janne Koponen, janne (at) arcticloon.fi

Vartiosto - Syksy 1969

tiedotetaan myöhemmin, PK-seutu

fantasia
Osallistumismaksu: 10-20€
Ikäraja: 18

Vartiosto kampanjan seuraava peli. Peli on ensisijaisesti jatkaville pelaajille. Uusien pelaajien ilmoittautuminen aukeaa toukokuussa, jota ennen kotisivuille päivitetään tietoja haettavista hahmoista.


Kuningatar Aelwynin turnajaiset

syksy 2020 . kevät 2021, Hattula

fantasia

Vuosisata sitten, verisen sodan jälkeen Aeropa luopui sodasta politiikan välineenä, luovuttuaan ensin miehistä johtajina ja sotataitojen harjoittajina. Siitä pitäen on kruununpäiden väliset kunniakysymykset ratkaistu vuosittaisilla suurturnajaisilla, joissa kunkin kansan parhaat naiset mittelevät voimiaan. Merseyn saarivaltakunnassa edustajat keskikesän Suurturnajaisiin valitaan tavan mukaan vanhan Beltain-juhlan aikaan toukokuun alussa järjestettävissä kuningatar Aelwynin turnajaisissa.

HUOM! Peli on siirretty myöhempään ajankohtaan!

Euroopan ritariromanttista keskiaikaa häkellyttävästi muistuttava alhaisfantasiamaailmaan sijoittuva live-roolipeli noin 30-40 pelaajalle.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot lähempänä ajankohtana.

  • Olli Hakkarainen et al., olaus (at) iki.fi

Kolmas retkikunta Lännen Ääreen

kesällä 2022, Tällbergin larppikylä, Skellefteå, Pohjois-Ruotsi

Aloittelijaystävällinen
fantasia
Osallistumismaksu: 20-40€

Sekalainen joukko matkalaisia kulki polulla jännittyneinä. Mikäli ikivanha kartta pitäisi paikkaansa, hetkenä minä hyvänsä he näkisivät–

Polku kaarsi loivasti vasemmalle ja mutkan takana häämötti pieni aukio, jolla seisoi hirsirakennuksia. Tämän täytyi olla karttaan merkitty paikka, Mullistuksen jälkeen tyhjilleen jäänyt ja vuosisadoiksi unohdettu Telbe!

Matkalaiset suuntasivat rakennuksista suurimpaan, joka oli aiemmin ollut jonkinlainen majatalo. Seikkailun ensimmäinen etappi oli tullut päätökseensä ja nyt olisi hyvä tilaisuus levähtää. Seuraavina päivinä olisi aikaa tutkia loput kylän rakennuksista, selvittää mihin kukin asettuisi asumaan sekä kartoittaa historiantutkimuksen kannalta kiinnostavimmat kohteet. Työtä ja tutkittavaa riittäisi vielä pitkäksi aikaa!

“Kolmas retkikunta Lännen Ääreen” on fantasia- ja seikkailuteemainen liveroolipeli, joka pelataan Pohjois-Ruotsissa, Skellefteån lähellä sijaitsevassa Tällbergin larppikylässä. Vaikka pelipaikka sijaitseekin Ruotsissa, kaikki materiaali ja itse larppi ovat täysin suomenkielisiä. Peli on aloittelijaystävällinen.

Peli sisältää metsäseikkailua, aarteenetsintää, tutkimusmatkailua, tunnelmointia, mysteereitä sekä kylän arkisia askareita. Maailmanloppuja, kauhua, metsässä vaanivia mörköjä tai suurta pahuutta ei ole luvassa.

Pelimaksu tarkentuu myöhemmin, mutta se tulee luultavasti olemaan noin 20-30e Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry:n (OIEI) jäsenille ja +10e muille. Peliin mahtuu noin 20 hahmoa.

Muokattu 7.4.2020: Peli siirtyy kesäkuuhun 2021.
Muokattu 1.5.2021: Peli siirtyy kesälle 2022.