Tapahtumalista

Monstrakatemia

07.10.2023 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
fantasia, jännitys, realismi, uuskumma, draama
Osallistumismaksu: 15-25€
Ikäraja: 12

Monstrakatemia on 12-18-vuotiaille suunnattu kolmiosainen larp-kampanja olennoista, jotka elävät nykymaailmassa piilossa ihmisiltä. Pelin viisi rotua ovat eläneet erillään toisistaan ja eripuraisina, mutta selvitäkseen hengissä heitä jahtaavista metsästäjistä, heidän täytyy oppia tulemaan toimeen ja miten puolustautua vihamielisessä maailmassa. Monstrakatemian perustajat kokoavat kansojen edustajia yhteen ensimmäistä kertaa, ja opettaa heille mm. soluttautumista, huomaamatonta liikkumista ja itsepuolustautumista metsästäjiä vastaan tässä turvapaikassa, johon metsästäjillä ei pitäisi olla pääsyä.

Pelin teemoja on mm. erilaisuus, yhteistyö, selviäminen, perheen/yhteisön/kodin menettäminen, traumat, vaikeuksien voittaminen ja oikeudenmukaisuus.

Pelin toinen osa järjestetään talvella, ja kolmas osa keväällä 2024. Peliin mahtuu 35 pelaajaa jotka saavat jatkaa läpi kampanjan pelissä, mutta jos joku peruuttaa osallistumisen, otetaan tilalle toinen pelaaja.

Ilmoittautuminen aukeaa joskus kesällä 2023, ja pelin kotisivut julkaistaan ennen sitä. Päivitämme tätä ilmoitusta kun sivut ovat valmiit.

Hahmot luodaan ilmoittautuessa valitsemalla lomakkeesta haluamansa piirteet hahmolle (rotu, luonne, motiivit, tausta) ja pelinjohto koostaa niistä valmiin hahmon juonineen peliin. Pidätämme oikeuden muokata piirteitä, että pelissä on monipuolisesti erilaisia hahmoja.

  • Oona L. ja Janina Kahela, pelinjohto42 (at) gmail.com

Mustan lipun alla

07.10.2023 Turku

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 17.07.2023 - 31.07.2023
historiallinen, realismi, draama
Osallistumismaksu: 38€
Ikäraja: K16

Kapakkasali on lämmin ja hälyisä, trooppisen kostea ilta pimenee ulkona. “On pakko päästä pois täältä!” Kaikki näyttää arkiselta, mutta tuntemattomat mittailevat toisiaan arvioiden melkein itsekään huomaamatta, mitä tekevät. “Nyt ei ole varaa olla heikko, koska toista näin hyvää tilaisuutta ei tule.” Kahden pöydän ääreen on kokoonnuttu tiiviimmin, mutta piraattien käymää välittömänoloista keskustelua leimaa yhteisen tavoitteen luoma vakavuus. “Voiko se todellakin olla niin, että tässä ryövärijoukossa minä olen vapaampi kuin olen koskaan ollut tai koskaan tulisin maissa olemaan?” Mitään julistuksia ei tehdä ääneen, mutta kaikki tietävät, että tänä iltana kannattaa olla liikkeellä, jos lyhyt, mutta iloinen elämä merillä houkuttaa. Rikastumisen mahdollisuus vetää puoleensa, mutta monilta kasvoilta heijastuu totuus: valinta on todellisuudessa paljon yksinkertaisempi. “Kun joka tapauksessa edessä on ruma kuolema, niin päätös on jo tehty: mieluummin vielä hetki vapautta ennen sitä.”

Mustan lipun alla 2. pelautus. Turku, 7.10.2023, 22 pelaajaa. Pelimaksu 38€, Mielikuvitusystävät ry:n jäsenille 35€.

Ilmoittautuminen 17.-31.7.2023, ikäraja 16 vuotta. Kaikki olennaiset infot löytyvät pelin nettisivuilta ja pelin valmistelun etenemistä ja muuta oheistiedotusta voi seurata pelin Facebook-tapahtumassa.


Rakas viholliseni, 4 x superpelautus

13.10.2023 - 15.10.2023 Sauvo, n. 50 km Turusta

Ilmoittautuminen: 08.03.2023 - 04.04.2023
fantasia, sci-fi, post-apokalyptinen, draama
Osallistumismaksu: 69-75€
Ikäraja: 18

Tämä tarina kertoo siitä, millaista on yrittää tehdä rauha pitkäaikaisen vihollisen kanssa. Tämä tarina kertoo eeppisistä ystävyyksistä, verisistä vihollisuuksista ja suhteista, jotka ovat kaikkea muuta kuin yksinkertaisia. Mitä tehdä, kun sekä vihaa että rakastaa? Mitä tehdä, kun vihaa, mutta koko lajin tulevaisuus riippuu siitä laittaako vihan sivuun vai ei?

Ihmisistä polveutunut avaruuskulkijoiden laji on käynyt veristä sisällissotaa Ebos-planeetalla jo vuosikymmenen. Nyt jäljellä on enää tuhotun planeetan rauniot, sodan aiheuttamat koko ajan kasvavat mustat aukot ja kourallinen yksilöitä, jotka ovat heränneet homman järjettömyyteen. Nyt heidän täytyy kokoontua yhteen pitkäaikaisten vihollistensa kanssa miettimään että mitä he, jäljelle jääneet, nyt tekevät.

Rakas viholliseni on 13 pelaajan 10-11 tunnin mittainen larppi, jossa hahmojen väliset suhteet ja keskustelut ovat keskeisessä osassa. Peli ei sisällä lainkaan romanttisia suhteita, vaan keskittyy muunlaisiin suhteisiin.

Larppi pelataan 13.-15.10.2023 Ahtelan leirikeskuksessa Sauvossa, n. 50 km ajomatkan päässä Turusta. Tämä on 4 x superpelautus, jossa samasta larpista järjestetään samanaikaisesti neljä eri pelautusta, jotka pelataan eri puolilla isoa pelialuetta toisistaan erillään. Mukaan mahtuu siis yhteensä 52 pelaajaa. Pelimaksu on 69-75 €, tarkka summa vahvistuu touko-kesäkuussa. Hinta sisältää ruuan ja sänkymajoituksen viikonlopuksi.

Ilmoittautuminen on auki 8.3.-4.4.2023 ja on kaikille avoin. Jos peli ei tule täyteen ensimmäisellä ilmoittautumiskierroksella, niin kesäkuussa 2023 on toinen ilmoittautumiskierros.


Die Grenze: Gasthaus

28.10.2023 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 05.06.2023 - 31.07.2023
fantasia, historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Die Grenze - Gasthaus sijoittuu Fecherdin Autonomisen Itäalueen pääkaupunki Travebrückessa (ent. Tratówa) sijaitsevaan Alte Kameraden -ravintolaan, noin puoli vuotta 2018 pelautetun Grenze II-pelin jälkeen.

Pelin tyylilaji on “hetki elämästä”, jossa useilla hahmoilla on jokin tärkeä päätös tai tehtävä juuri tänä iltana, mutta harvalle kaikki elämän isot asiat tapahtuvat juuri nyt. Pelissä on tilaa tunnelmoinnille ja useille pienille päällekkäin ja ristiin meneville juonikuvioille, joista osa illan mittaan etenee ja osa ei.

In-game ajan mukaan Grenze I:stä on kulunut noin kaksi vuotta ja syksyllä 2022 pelatun Grenze: Vahdinvaihdon tapahtumista seitsemän vuotta.

Die Grenze – Gasthaus pelataan Helsingissä, Ravintola Meiccussa 28.10.2023. Ilmoittautuminen 5.6.-31.7.


Taivas ja maa

04.11.2023 Pääkaupunkiseutu

Ilmoittautuminen: 20.08.2023 - 31.08.2023
historiallinen, realismi
Osallistumismaksu: 20-30€
Ikäraja: 18

Lentosää on hyvä. Matkaa kohteeseen jäljellä vielä kaksi tuntia. Parhaat eväät on ajat sitten syöty. Ristikossa on jäljellä enää vaikeimmat sanat. Japanilaisten ilmapuolustus ei ole viime viikkoina ollut vaivaksi. Aika kuluu hitaasti. Kaikki tietävät, että kyseessä ei ole rutiinipommitus, mutta vain muutama tietää, mitä tulee tapahtumaan.

Maan päällä kukaan ei tiedä. Kodeissa heräillään arkiaamuun. Joku on lähdössä töihin, toinen kaupungille katsomaan josko jossain olisi myytävänä riisiä tai edes jotakin päivälliseksi. Pitää keittää aamiaista ja hoitaa muut aamutoimet, suunnitella tätä päivää ja suunnitella ensi viikkoa, ensi kuuta. Kunnes ei enää tarvitse.

Larp aamusta, jona ihmiskunta siirtyi atomipommitusten aikakaudelle.

Pelissä on kaksi osaa: Taivas ja Maa, joita molempia edeltävät workshopit ja joiden jälkeen on pakollinen purku. Ensimmäisessä osassa pelaajat pelaavat atomipommia pudottamaan lentävän miehistön kaksi pommin pudottamista edeltävää tuntia. Toisessa osassa samat pelaajat pelaavat muutamien hiroshimalaisten viimeiset noin kaksi tuntia ennen pommia. Molempien pelien tarkoitus on keskittyä kokemukseen arjesta: tarkoitus on tuoda atomipommitus eläväksi nimenomaan kuvaamalla se tavallisuus, joka ennen sitä vallitsi.

Peli ei kerro "sotasankareista" sen enempää kuin "pahiksistakaan", vaan tavallisista ihmisistä. Tarkoitus on muistuttaa ydinaseen julmuudesta ja siitä, että ihmiskunta on todella kahdesti käyttänyt sellaista.

Peli on kamarilarppi, jossa on ulkoinen maailma on minimalistinen – peli pelataan modernissa suomalaisessa ympäristössä, vaikka siinä eläydytäänkin lentokoneeseen ja japanilaiseen kaupunkiin. Peli sopii kenelle tahansa kiinnostuneelle: sinun ei tarvitse tietää mitään toisen maailmansodan historiasta voidaksesi pelata.

Tervetuloa pelin Discord-serverille jo ennen hahmojakoa:
https://discord.gg/CCFmHCKjp
Voit esittää Discordissa kysymyksiä ja ideoita. Pelin hahmot rakentuvat pelaajien toiveiden perusteella.


Meidän pikku kuppila 2. pelautus

16.11.2023 Helsinki, Itäkeskus

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 10.09.2023 - 16.10.2023
realismi, kaupunkipeli, draama, huumori
Ikäraja: 18

"Meidän pikku kuppila" on kolme ja puoli tuntia kestävä larppi ihmissuhteista ja baarissa istumisesta, joka ammentaa hahmonsa suomalaisesta pop-musiikista.

Jokaista hahmoa kuvaa kuuden kappaleen soittolista. Näistä kaksi ensimmäistä kuvaavat hahmoa itseään, ja neljä seuraavaa biiisiä kuvaavat hahmon suhdetta hahmon neljään keskeiseen kontaktiin pelissä. Kappaleet toimivat inspiraationa ja ideoina, ja pelaajat voivat melko vapaasti luoda ja täydentää hahmonsa ja hahmosuhteensa biisien ympärille. Pelin hahmoilla ei siis ole perinteistä kirjoitettua hahmokuvausta eikä muutakaan peliä varten kirjoitettua materiaalia, eli esimerkiksi ennakkoon suunniteltuja juonia; on vain biisit ja niiden maailmaan eläytyminen.

Pelin aikana hahmot ovat enemmän tai vähemmän sattumalta samassa baarissa ja puivat siellä (tai sen lähistöllä) elämäänsä ja ihmissuhteitaan niillä tavoilla ja siinä määrin kuin pelaajat itse haluavat.

Baari on pelin ajan yksityiskäytössä. Pelillä ei ole pelimaksua, mutta baari on auki ja osallistujien oletetaan käyttävän baarissa rahaa. Kyseessä on anniskelutila, ja pelaajien on oltava täysikäisiä. Hahmoja on 30.

Peli vaatii jonkun verran ennakkotyötä pelaajilta, mutta on melko aloittelijaystävällinen eikä vaadi erityistä proppaamista.

  • Risto Ravela, risto.ravela (at) gmail.com

X-Con

24.11.2023 - 26.11.2023 Otavan Opisto

Osallistumismaksu: 65/75€
Ikäraja: 18

X-Conin tehtävänä on tuoda yhteen larppien järjestäjät ympäri Suomea antaen mahdollisuuden tutustumiseen, yhteistyökumppaneiden löytämiseen sekä omien kokemusten jakamiseen. X-Con sopii loistavasti myös niille, jotka vasta suunnittelevat ensimmäisen larppinsa järjestämistä. Tapahtuman ohjelma koostuu eri aiheita käsittelevistä luennoista, työpajoista, osallistavista keskustelupiireistä ja vapaamuotoisemmasta ohjelmasta.


Vallat ja väet: Talvi

08.12.2023 - 09.12.2023 Pääkaupunkiseutu

Ilmoittautuminen: 12.09.2020 - 27.09.2020
kaupunkipeli, uuskumma, draama

Vallat ja väet -kampanjan neljäs ja viimeinen peli.

Vallat ja väet on liveroolipelikampanja ihmisten parissa elävistä vaihdokkaista.

Niin kauan kuin on ollut ihmisiä on ollut myös vaihdokkaita, ihmislasten tilalle vaihdettuja väen lapsia. Ihmiskunnan levitessä ja yhteisöjen kasvaessa myös vaihdokkaiden määrä kasvoi, ja niiden oli yhä helpompi elää ihmisten keskuudessa tulematta paljastetuiksi. Ajan myötä ne alkoivat myös lisääntyä keskenään ja ihmisten kanssa. Nykypäivänä aitoja vaihdokkaita, vauvana vaihdettuja, on harvassa, ja sekaveristen kosketus väkiluontoonsa heikkenee sukupolvi sukupolvelta. Vaihdokkaita on vähemmän kuin koskaan, ja aidot vaihdokkaat ovat lähes kaikki kuolleet jo kauan sitten. Onko vaihdokkaiden aika ohi?

Ihmisten keskuudessa elävillä vaihdokkailla on oma kulttuurinsa, omat tapansa ja lakinsa. Vaihdokkaat ovat jakautuneet neljään väkeen, joista kukin on vallassa yhden vuodenajan; kevättä hallitsee vedenväki, kesää metsänväki, syksyä maanväki ja talvea taivaanväki. Valta vaihtuu vuodenajan vaihtuessa, tanssin kautta.

Vallat ja väet seuraa vaihdokkaiden elämää vuoden ajan. Pelit sijoittuvat vuodenaikojen vaihteisiin, lähelle kevätpäiväntasausta, kesäpäivänseisausta, syyspäiväntasausta ja talvipäivänseisausta, jolloin vaihdokkaat kokoontuvat vuodenaikakäräjille. Jokainen pelikerta päättyy vallan vaihtumiseen väeltä toiselle.

Vallat ja väet on ennen kaikkea tarina luopumisesta, mutta myös valtasuhteista, perheistä, vahvoista tunteista, velvollisuudesta ja hiipumisesta, kuolemastakin. Ja vaihdokkaista.


Tyrmiä ja Työkkäreitä 3 - Kiltojen Kosto

13.01.2024 Joensuu

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.09.2023 - 30.09.2023
fantasia, huumori
Osallistumismaksu: 15€
Ikäraja: 18

"Bardien pikakurssille tai soturien peruskoulutukseen? Vai olisiko ratkaisu kenties kevyttyrmäyrittäjyys? Päätehtävällekö? Noh noh, katsotaan ensin miten tuo haastattelu menee..."

Tyrmät ja Työkkärit on larppi jossa yhteen iskeytyvät perinteiset D&D-kliseet sekä moderni työnhakuhelvetti. Seikkailemiseen ei riitä enää miekka, terveen järjen puute ja epämääräinen velho baarissa, vaan Kansaneläkekilta ja Työ - ja elinkeinokilta vahtivat että kaikki sujuu oppikirjan mukaan. Kiltojen Kostossa joukko toistaitoisia, pitkään seikkailumarkkinoilta poissa olleita (anti)sankareita joutuu pakotettuun rekrytilaisuuteen ja kiltojen suurennuslasin alle. Peli on kylmää kun pyritään välttämään karenssia ja saamaan rahakkain seikkailu haltuun!

Vaikka kyseessä onkin kolmas T&T, peli on vain temaattinen eikä tarinallinen jatko-osa eli larppi sopii erinomaisesti aloittelijoille sekä ensikertalaisille.

Lisää tietoa sekä ilmoittautumisohjeet löytyvät pelin Facebook-tapahtumasta linkin takaa.


Varjot Ajassa (13. pelautus)

19.01.2024 - 20.01.2024 Helsinki

Ilmoittautuminen: 17.09.2023 - 01.10.2023
sci-fi, draama
Osallistumismaksu: 70€
Ikäraja: 18

Tarina kuolemattomuudesta, perheestä, rakkaudesta ja vaikeista valinnoista. Varjot ajassa kertoo ihmisistä, jotka pystyvät matkustamaan ajassa ja paikassa ja muovaamaan maailmaa haluamakseen vain palatakseen aina lopulta takaisin lähtöpisteeseen. Syklin vaihtuessa kaikki saavutettu haihtuu savuna ilmaan ja jää elämään vain hahmojen muistoihin. Ainoa pysyvä asia pelin hahmoille ovat toiset matkustajat, ja vuosisatojen jälkeen he ovat kaikki sidottuja toisiinsa intohimon, vihan, rakkauden, kunnioituksen, katkeruuden, luottamuksen ja petosten sitein. Tavallisille ihmisille matkustajat ovat vain varjoja ajassa.

Varjot Ajassa on pieni ja intensiivinen ihmissuhdedraama kymmenelle pelaajalle. Kyseessä ei ole kampanja vaan sama peli on pelattu jo useaan kertaan aiemmin. Peli kertoo kuolemattomasta perheestä ja sijoittuu nollaukseksi kutsuttuun ajan hetkeen, jossa matkustajat ovat pakotettuja kohtaamaan toisensa aina 68 vuoden välein. Loputon kehä uudelleen alusta alkavia syklejä on muovannut kutakin matkustajaa omalla tavallaan ja vääjäämättä aika on murentanut niitä perustuksia, joiden päälle perhe on rakentunut. Ristiriidat ja vanhat kaunat nostavat päätään kun perhe joutuu kohtaamaan toisensa ja omat menneisyyden virheensä yhä uudelleen ja uudelleen aina syklien vaihtuessa.

Pelissä on paljon rankkoja teemoja mm. hahmon oma kuolema, läheisen hahmon kuolema, ihanteista, arvoista tai tärkeistä ihmisistä luopuminen, yksinäisyys, ulkopuolisuus ja petetyksi tuleminen. Näiden teemojen todennäköisyydessä ja voimakkuudessa on jonkun verran hahmokohtaista vaihtelua, mutta koska viime kädessä jokainen pelaaja tekee valintoja pelin aikana, joihin pelinjohto ei voi vaikuttaa, kuka tahansa pelin hahmoista saattaa joutua käsittelemään näitä teemoja pelin aikana.

Pelissä tavoitellaan intiimiä ja intensiivistä tunnelmaa. Pelin juonet ja teemat purkautuvat pelin edetessä hahmojen käymien keskustelujen myötä. Pelin sisältö muodostuu kaikkien hahmojen yhteisistä, pienemmissä ryhmissä sekä kahden kesken käytävistä keskusteluista ja välienselvittelyistä. Pelin setupissa on vahvoja scifielementtejä, mutta näiden puimiseen ei juurikaan jää aikaa vaan pääpaino on erittäin vahvasti ihmissuhdedraamassa.


Meidän pikku kuppila 3. pelautus

20.01.2024 Helsinki, Itäkeskus

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 18.11.2023 - 20.12.2023
realismi, kaupunkipeli, draama, huumori
Osallistumismaksu: 0€€
Ikäraja: 18

"Meidän pikku kuppila" on kolme ja puoli tuntia kestävä larppi ihmissuhteista ja baarissa istumisesta, joka ammentaa hahmonsa suomalaisesta pop-musiikista.

Jokaista hahmoa kuvaa kuuden kappaleen soittolista. Näistä kaksi ensimmäistä kuvaavat hahmoa itseään, ja neljä seuraavaa biiisiä kuvaavat hahmon suhdetta hahmon neljään keskeiseen kontaktiin pelissä. Kappaleet toimivat inspiraationa ja ideoina, ja pelaajat voivat melko vapaasti luoda ja täydentää hahmonsa ja hahmosuhteensa biisien ympärille. Pelin hahmoilla ei siis ole perinteistä kirjoitettua hahmokuvausta eikä muutakaan peliä varten kirjoitettua materiaalia, eli esimerkiksi ennakkoon suunniteltuja juonia; on vain biisit ja niiden maailmaan eläytyminen.

Pelin aikana hahmot ovat enemmän tai vähemmän sattumalta samassa baarissa ja puivat siellä (tai sen lähistöllä) elämäänsä ja ihmissuhteitaan niillä tavoilla ja siinä määrin kuin pelaajat itse haluavat.

Baari on pelin ajan yksityiskäytössä. Pelillä ei ole pelimaksua, mutta baari on auki ja osallistujien oletetaan käyttävän baarissa rahaa. Kyseessä on anniskelutila, ja pelaajien on oltava täysikäisiä. Hahmoja on 30.

Peli vaatii jonkun verran ennakkotyötä pelaajilta, mutta on melko aloittelijaystävällinen eikä vaadi erityistä proppaamista.

  • Risto Ravela, risto.ravela (at) gmail.com

Hortus Obscurus

21.01.2024 Oulu

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 27.08.2023 - 15.10.2023
historiallinen, jännitys, kauhu
Osallistumismaksu: 35-55€
Ikäraja: 18

Vuosi on 1929. Lähellä Etelä-Amerikan rannikkoa on tapahtunut tulivuorenpurkaus, jonka seurauksena on merestä on syntynyt uusi saari. Tuo saari on hämmästyttävän nopeassa ajassa puhjennut kukkaan ja siellä kasvaa kasveja, joita ei löydy mistään muualta Maapallolla. Kilpavarustelussa kartoittamattoman maaperän löytämiseksi ei ole hukattu aikaa eikä säästelty resursseja, minkä johdosta Miskatonicin yliopiston monitieteellinen retkikunta on astunut ensimmäisenä tuntemattomalle alueelle. Vai ovatko he sittenkään ensimmäiset?

Studio Korppikela ry:n Hortus Obscurus ammentaa teemojaan lovecraftilaisesta mythoksesta ja kosmisesta kauhusta. Peli tarjoaa noin 40:lle osallistujalle juonittelua ja salaisuuksia, historian havinaa sekä roiman annoksen okkultismia. Tapahtumapaikkana toimii Oulun kasvitieteellinen puutarha!

Sisältövaroitus: Hortus Obscurus sisältää eksistentiaalisen kauhun ja lovecraftilaisen mythoksen elementtejä, raskaita mielenterveysteemoja sekä simuloitua fyysisen ja henkisen väkivallan uhkaa. Hahmot voivat myös joutua kohtaaman kehokauhua ja ajankuvaan kuuluvien tartuntatautien (esim. tuhkarokko) pelkoa. Jos nämä aiheet ovat sinulle epämukavia, suosittelemme jättämään tämän pelin välistä.

Genret: Kosminen kauhu, mysteeri, seikkailu, historia

Hortus Obscurus pelataan Oulun kasvitieteellisessä puutarhassa lauantaina 21.1.2024. Pelimaksu on 40 euroa (35 euroa OYY:n ja Studio Korppikela ry:n jäsenille). Varapelaajille hinta on 15€ tai 5€ jos peliin on aikaa alle viikko. Kauempaa tuleville pelaajille on tarjolla lattiamajoitus (pe-su) pelipaikan lähistöllä 15 euron hintaan. Majoituksessa on rajallisesti tilaa; tarvittaessa paikat arvotaan.


Kabbölen Gomorra, 1. pelautus

03.05.2024 - 04.05.2024 Itä-Uusimaa

historiallinen, kauhu
Ikäraja: 18

Vapaaehtoisia muinaistieteellisille kaivauksille Itä-Uudellamaalla

Vapaaehtoisia haetaan kivikautisille kaivauksille Pernajan Kabbölessä kesäkaudelle 1914. Lökuddin kartanon mailla olevalla kaivausalueella uskotaan sijaitsevan ainutlaatuinen, laaja muinaisjäännös Suomen kansan ja maan aikaisimmasta tunnetusta esihistoriasta. Kaivaukset alkavat toukokuussa ja jatkuvat sään salliessa. Kaivauksien johtajana toimii Fil.Kand. S.Pälsi professori J.R. Aspelinin valvonnassa, ja kaivaukset toteuttaa Helsingin yliopisto yhteistyössä muinaistieteellisen toimikunnan kanssa. Vapaaehtoisilta odotetaan hyvää peruskuntoa, reipasta henkeä, ja ennen kaikkea aitoa kiinnostusta Suomen esihistoriaa kohtaan. Lehtimiehet ja joutilaat älkööt vaivautuko.

-Helsingin sanomien sunnuntaipainos 8.3.1914, painettu “Sekalaisia ilmoituksia” osiossa

Liveroolipeli Kabbölen Gomorran tarkoituksena on jotakuinkin uskollisesti mallintaa arkeologisia kaivauksia: hahmot osallistuvat kaivauksilla suoritettaviin työvaiheisiin kuten kartoittamiseen, kaivamiseen, seulomiseen, sekä esineiden käsittelyyn ja inventointiin. Samalla hahmot joutuvat kohtaamaan kaiun siitä turmasta, joka aikoinaan koitui “Kabbölen Gomorran” kohtaloksi. Peli ammentaa inspiraatiota H.P. Lovecraftin tuotannosta, ja tarkoituksena on yhdistää realistisia ja tieteellisiä, kaivauksiin liittyviä teemoja psykologiseen kauhuun.

Peli toteutetaan (ilmoittautuneiden määrän salliessa) kahtena pelautuksena, 3-4.5.2024 ja 10-11.5.2024. Pelaajia otetaan n. 10-15 per pelautus. Ilmoittautuminen avataan joulukuun alussa myöhemmin julkaistavilla verkkosivulla. Peli on K18, mutta sinänsä sopii myös aloittelijoille. Peli pelataan pitkälti ulkona epätasaisessa ja kuoppaisessa maastossa arkeologisten kaivausten merkeissä, eikä peli ikävä kyllä ole esteetön.

Projektia toteuttamassa ovat Arttu Ahava, Nino Hynninen, Katariina Pirttijärvi ja Anu Varjo.


Aldens (6. peli)

10.05.2024 - 12.05.2024 Leiriniemi

Täynnä
draama

Aldens-pelisarjan 6. peli (osallistujia n. 20 pelaajahahmoa + n. 10 avustajahahmoa). Ei uusia hahmoja

  • aldenscollegelarp (at) gmail.com

BDL 9 - Shadows of the Grey Side

17.05.2024 - 19.05.2024 Ilmajoki

Täynnä
sci-fi
Ikäraja: 18

Time is a lie, there is only patience.
Through patience, I gain perspective.
Through perspective, I gain knowledge.
Through knowledge, I gain control.
Through control, their chains are forged.
The Force shall enslave them.
-Revan

Isä, poika ja tytär.
Harmaus, sithit ja jedit.
Tasapaino, pimeys ja valo.
Voiman kolme aspektia.
Mikä vetää sinua puoleensa?

Between Dark and Light - pelikampanjan yhdeksäs osa pelataan Ilmajoella Kalajaisten Leirikeskuksessa 17.-19.5.2024.


Odysseus

27.06.2024 - 01.07.2024 Helsinki

Ilmoittautuminen: 12.09.2023 - 28.09.2023
sci-fi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 550€
Ikäraja: 18

In a distant star system, a human colony has been destroyed in a devastating attack. Now, for the small band of survivors, their only chance is to find the home of their ancestors. However, internal conflicts are heating up, and the mistakes of the past loom heavily in the air.
​In the end, humanity is its own worst enemy.

Odysseus is a Finnish style larp for 104 players set in a world inspired by Battlestar Galactica. Three international runs (materials and spoken language English) will be held in Helsinki, Finland in Summer 2024. Odysseus is a story about a band of survivors battling against an overwhelming enemy in the aftermath of a devastating attack on a human colony in a distant star system. It is a journey towards the unknown. It is a story about faith, hope and sacrifice. It is a story about survival.


Odysseus - run 2

03.07.2024 - 07.07.2024 Helsinki

Ilmoittautuminen: 12.09.2023 - 28.09.2023
sci-fi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 550€
Ikäraja: 18

In a distant star system, a human colony has been destroyed in a devastating attack. Now, for the small band of survivors, their only chance is to find the home of their ancestors. However, internal conflicts are heating up, and the mistakes of the past loom heavily in the air.
​In the end, humanity is its own worst enemy.

Odysseus is a Finnish style larp for 104 players set in a world inspired by Battlestar Galactica. Three international runs (materials and spoken language English) will be held in Helsinki, Finland in Summer 2024. Odysseus is a story about a band of survivors battling against an overwhelming enemy in the aftermath of a devastating attack on a human colony in a distant star system. It is a journey towards the unknown. It is a story about faith, hope and sacrifice. It is a story about survival.


Odysseus - run 3

10.07.2024 - 14.07.2024 Helsinki

Ilmoittautuminen: 12.09.2023 - 28.09.2023
sci-fi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 550€
Ikäraja: 18

In a distant star system, a human colony has been destroyed in a devastating attack. Now, for the small band of survivors, their only chance is to find the home of their ancestors. However, internal conflicts are heating up, and the mistakes of the past loom heavily in the air.
​In the end, humanity is its own worst enemy.

Odysseus is a Finnish style larp for 104 players set in a world inspired by Battlestar Galactica. Three international runs (materials and spoken language English) will be held in Helsinki, Finland in Summer 2024. Odysseus is a story about a band of survivors battling against an overwhelming enemy in the aftermath of a devastating attack on a human colony in a distant star system. It is a journey towards the unknown. It is a story about faith, hope and sacrifice. It is a story about survival.


Immersion Larp Festival

02.08.2024 - 04.08.2024 Turku

Aloittelijaystävällinen

In August 2024, Turku will host a brand new larp festival Immersion. We invite you all, both newcomers and experienced larpers, to come play with us next year!

Immersion is an international chamber larp festival, held at Tehdas Teatteri in Turku, Finland. It features short larps (under 4-5 hours) and good company in a weekend festival atmosphere. The larps do not require any preparation beforehand, and no previous larp experience is needed for attending the festival. The language of the event will be English.

Immersion is financially supported by the Finnish Cultural Foundation (SKR).

  • Kaisa Kangas, Essi Santala & Tonja Goldblatt, kaisa.kangas (at) helsinki.fi

Aldens (7. peli)

18.10.2024 - 20.10.2024 Leiriniemi

Täynnä
draama

Aldens-pelisarjan 7. peli (osallistujia n. 20 pelaajahahmoa + n. 10 avustajahahmoa)

  • aldenscollegelarp (at) gmail.com

Ajankohdaltaan epämääräiset

Hiljaiset

Hamassa tulevaisuudessa, Ei vielä tiedossa

Kielivapaa
fantasia, historiallinen, realismi, uuskumma, draama
Ikäraja: 18

Ylhäällä Sumuvuorilla sijaitsee Lumon luostari. Luostari on seissyt siellä vuosisatoja ja Hiljaiset ovat asuneet siellä kauemmin kuin yksikään saattaa muistaa. Mutta kukaan ei tiennyt miksi. Koska He olivat hiljaa.

Hiljaiset on sietokykyvyn rajoja haastava elämyspeli jossa on tarkoitus viettää päivä puhumatta sanaakaan. Päivä täyttyy arkisista askareista ja haasteita joita rajoittunut kommunikaatio voi tuoda eteen. Pelissä ei tule olemaan villejä juonia, yllättäviä käänteitä tai edes kiinnostavaa tekemistä. Jos kaipaat niitä tämä peli ei ole sinulle! 18 vuoden ikäraja on viitteellinen ja enemmän pelaajilta odotetaan henkistä kypsyyttä. Vaikka itse peli ei sisällä juuri mitään tulee se sijoittumaan taustatarinan muodossa mystiseen / fantasia / uuskumma -maailmaan.

Pelimaksu sisältää pelipaikan jossa toivon mukaan myös mahdollisuus yöpyä, ruokailun pelin aikana (pelaajat valmistavat ruuan itse osana arkea) ja pelin aikana käytettävät kaavut. Propata siis ei tarvitse itse! Kaikki pukeutuvat saman mallin mukaisiin tylsän harmaisiin kaapuihin.

Peliaika, -paikka ja -maksu tarkentuvat lähiaikoina jonka jälkeen myös ilmoittautuminen avautuu. Mutta jos olet kiinnostunut olet tevetullut ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen vaikka heti.

  • Janne Koponen, janne (at) arcticloon.fi

Vartiosto - Syksy 1969

tiedotetaan myöhemmin, PK-seutu

fantasia
Osallistumismaksu: 10-20€
Ikäraja: 18

Vartiosto kampanjan seuraava peli. Peli on ensisijaisesti jatkaville pelaajille. Uusien pelaajien ilmoittautuminen aukeaa toukokuussa, jota ennen kotisivuille päivitetään tietoja haettavista hahmoista.


Kuningatar Aelwynin turnajaiset

syksy 2020 . kevät 2021, Hattula

fantasia

Vuosisata sitten, verisen sodan jälkeen Aeropa luopui sodasta politiikan välineenä, luovuttuaan ensin miehistä johtajina ja sotataitojen harjoittajina. Siitä pitäen on kruununpäiden väliset kunniakysymykset ratkaistu vuosittaisilla suurturnajaisilla, joissa kunkin kansan parhaat naiset mittelevät voimiaan. Merseyn saarivaltakunnassa edustajat keskikesän Suurturnajaisiin valitaan tavan mukaan vanhan Beltain-juhlan aikaan toukokuun alussa järjestettävissä kuningatar Aelwynin turnajaisissa.

HUOM! Peli on siirretty myöhempään ajankohtaan!

Euroopan ritariromanttista keskiaikaa häkellyttävästi muistuttava alhaisfantasiamaailmaan sijoittuva live-roolipeli noin 30-40 pelaajalle.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot lähempänä ajankohtana.

  • Olli Hakkarainen et al., olaus (at) iki.fi

Kolmas retkikunta Lännen Ääreen

kesällä 2022, Tällbergin larppikylä, Skellefteå, Pohjois-Ruotsi

Aloittelijaystävällinen
fantasia
Osallistumismaksu: 20-40€

Sekalainen joukko matkalaisia kulki polulla jännittyneinä. Mikäli ikivanha kartta pitäisi paikkaansa, hetkenä minä hyvänsä he näkisivät–

Polku kaarsi loivasti vasemmalle ja mutkan takana häämötti pieni aukio, jolla seisoi hirsirakennuksia. Tämän täytyi olla karttaan merkitty paikka, Mullistuksen jälkeen tyhjilleen jäänyt ja vuosisadoiksi unohdettu Telbe!

Matkalaiset suuntasivat rakennuksista suurimpaan, joka oli aiemmin ollut jonkinlainen majatalo. Seikkailun ensimmäinen etappi oli tullut päätökseensä ja nyt olisi hyvä tilaisuus levähtää. Seuraavina päivinä olisi aikaa tutkia loput kylän rakennuksista, selvittää mihin kukin asettuisi asumaan sekä kartoittaa historiantutkimuksen kannalta kiinnostavimmat kohteet. Työtä ja tutkittavaa riittäisi vielä pitkäksi aikaa!

“Kolmas retkikunta Lännen Ääreen” on fantasia- ja seikkailuteemainen liveroolipeli, joka pelataan Pohjois-Ruotsissa, Skellefteån lähellä sijaitsevassa Tällbergin larppikylässä. Vaikka pelipaikka sijaitseekin Ruotsissa, kaikki materiaali ja itse larppi ovat täysin suomenkielisiä. Peli on aloittelijaystävällinen.

Peli sisältää metsäseikkailua, aarteenetsintää, tutkimusmatkailua, tunnelmointia, mysteereitä sekä kylän arkisia askareita. Maailmanloppuja, kauhua, metsässä vaanivia mörköjä tai suurta pahuutta ei ole luvassa.

Pelimaksu tarkentuu myöhemmin, mutta se tulee luultavasti olemaan noin 20-30e Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry:n (OIEI) jäsenille ja +10e muille. Peliin mahtuu noin 20 hahmoa.

Muokattu 7.4.2020: Peli siirtyy kesäkuuhun 2021.
Muokattu 1.5.2021: Peli siirtyy kesälle 2022.