Larp-kalenterin käyttöohjeet

Larp-kalenterista löydät liveroolipelejä sekä muita niitä sivuavia tapahtumia. Tapahtumia voi tarkastella joko kalenterinäkymässä tai vanhasta larp-kalenterista tuttuna listana, ja lisäksi niitä voi hakea mm. sijainnin, ajankohdan, pelimaksun ja ikärajan perusteella. Tapahtumia voi myös jakaa sosiaalisessa mediassa. Oman pelisi voit ilmoittaa kalenteriin lomakkeen avulla, ja luotuja tapahtumia voi myös muokata jälkeenpäin.


Kuka ja mitä larp-kalenteriin voi ilmoittaa?

Larp-kalenterin päätarkoitukset ovat seuraavat:
1. Apu pelaajille: Mistä löytäisin ensimmäisen larppini? Millaisia Potter-pelejä tänä vuonna on tulossa? Mihin peleihin on ilmoittautuminen auki juuri nyt?
2. Apu pelinjohtajille: Onko suunnittelemalleni viikonlopulle tulossa jo jokin iso peli? Onko samankaltaisia pelejä pidetty viime aikoina?
3. Suomen larp-skenen dokumentointi: Millaisia pelejä järjestettiin viisi vuotta sitten? Millaisia scifipelejä viime aikoina on pidetty? Kuka sen yhden mahtavan pelin järjestikään?

Näin ollen larp-kalenteriin voi ilmoittaa kuka tahansa ja millaisen larpin tahansa. Haluamme kalenteriin kaikki mahdolliset larpit, joiden kohderyhmään kuuluu suomalaisia. Tämä siis kattaa kaiken pienistä aloittelevan pelinjohdon peleistä suuriin fantasiaeepoksiin. Vaikka pelisi olisi kutsupeli tai täynnä, ilmoita se silti kalenteriin - näin kerrot muille pelinjohtajille pelisi ajankohdasta ja näin vältät mahdollisesti ikäviä päällekkäisyyksiä tai voit mahdollisesti saada kiinnostuneita varapelaajia. Voit myös vapaasti ilmoittaa kalenteriin muiden pitämiä pelejä, kunhan teet sen pelinjohdon suostumuksella.

Varsinaisten larppien lisäksi kalenteriin voi ilmoittaa muitakin aihepiiriin liittyviä tapahtumia, kuten coneja, miittejä, kursseja ja työpajoja. Myös esimerkiksi historialliset tanssit ja boffaus, jotka kuitenkin jakavat jonkin verran harrastajakuntaa larppauksen kanssa, ovat tervetulleita. Jos et ole varma, sopiiko tapahtumasi kalenteriin, ota yhteyttä!


Tapahtuman ilmoittaminen kalenteriin

Ilmoittaaksesi tapahtuman täytä lomake Luo tapahtuma -linkistä. Pakollisia kohtia ovat vain tapahtuman nimi, ajankohta, sijainti, tapahtuman kuvaus ja järjestäjän sähköpostiosoite. Muutamia ohjeita tapahtuman ilmoittamiseen:
- Jos et ole vielä varma tapahtumasi tarkasta ajankohdasta, voit käyttää alempaa päivämääräkenttää, joka hyväksyy tekstimuotoiset vastaukset kuten "vuonna 2016" tai "ensi keväänä". Huomaathan tosin, että tällaiset tapahtumat eivät näy haussa, jos haetaan ajankohdan perusteella.
- Sijaintia merkitessäsi huomaathan, että aluejako, jota hakutoiminto käyttää, on tehty Suomen aluehallinnon mukaan (lisätietoa) paremman virallisen aluejaon puutteessa.
- Voit myös halutessasi asettaa pelillesi logon tai muun 100x100px-kokoisen kuvan. Ethän käytä materiaalia jonka käyttämiseen sinulla ei ole lupaa.
- Genrejä voi valita yhden tai useamman tai jättää kokonaan valitsematta.
- Suosittelemme merkitsemään pelisi aloittelijaystävälliseksi, ellei ole jotain erityistä syytä, miksi pelisi ei aloittelijoille sovi.

Lähetettyäsi tapahtumalomakkeen tapahtuma siirtyy ylläpidolle hyväksyttäväksi. Kun tapahtumasi on hyväksytty, saat sähköpostilla salasanan, jota voit käyttää muokataksesi tapahtumaa jälkeenpäin.


Kalenteritiimi

Kysymyksiä, kommentteja ja palautetta voi lähettää kalenterin ylläpidolle osoitteeseen
larp.kalenteri@gmail.com

Kalenterin kehittivät Laura Sirola, Slavek Dittrich ja Pham Tien Hoang Aalto-yliopiston web-palvelukurssin projektityönä keväällä 2014.