Graywoodin kartanon tapaus - Dreamwalk 2:1

29.09.2023 - 01.10.2023 Lahti

Ilmoittautuminen: 03.04.2023 - 23.04.2023
historiallinen, kauhu
Osallistumismaksu: 70-120€
Ikäraja: 18

Skotlanti, 1948. Kuiskaten kerrotut tarinat ja legendat Loch Lomondin läheisyydessä sijaitsevasta Graywoodin kartanosta ovat eläneet jo vuosisatoja paikallisten keskuudessa. Yhdistyneiden Kuningaskuntien kummittelevimmista paikoista tunnetun kartanon kaltaiset paikat herättävät kiinnostusta näinä aikoina, jolloin oudot yliluonnollisiksi kutsutut ilmiöt ja vitsaukset ovat hiljalleen herättäneet kysymyksiä tieteen ja kirkon maailmankuvien uskottavuudesta.

Graywoodin kartano on saamassa nyt uuden elämän. Samantha MacGrory puolisoineen on vuosikausia kunnostanut rakennusta vanhaan loistoonsa. Kunnostustyöt ovat olleet vaikeat ja täynnä outoja onnettomuuksia sekä erikoislaatuisia vastoinkäymisiä. Nyt korjaustyöt on vihdoin saatu valmiiksi ja rouva MacGrory on kutsunut paikalle useita merkittäviä ja varakkaita henkilöitä tarkoituksenaan pitää suuri huutokauppa kartanosta löytyneistä eriskummallisista esineistä ja lopulta itse kartanosta tiluksineen.

”Graywoodin kartanon tapaus” on liveroolipeli, joka pelataan Lahdessa 29.9.-1.10.2023. Peli on Dreamwalk-larppikampanjan toisen kauden ensimmäinen peli (2:1). Graywoodin kartanon tapaus on kampanjaan kuulumisestaan huolimatta itsenäinen kokonaisuus eikä vaadi aikaisempaa kokemusta kampanjan peleistä.

Pelin maailma muistuttaa meidän maailmaamme, mutta se sisältää yliluonnollisia elementtejä ja muutamia merkittäviä historiallisia poikkeamia liittyen mm. tasa-arvo- ja ihmisoikeuskysymyksiin. Pelimaailmassa eletään toisen maailmansodan jälkeistä uudelleenrakentamisen aikaa.

Pelin teemat sisältävät kauhu- ja mysteerielementtejä. Peliin kirjoitetut juonet ovat suurilta osin pelottavia, surullisia, raskaita ja/tai traagisia. Pelin hahmoissa käsiteltäviä keskeisiä teemoja ovat mm. henget, aaveet, riivaajat/riivatut, kiroukset, ylpeys, ahneus, traumat, okkultismi, mielenterveys, todellisuudentaju ja sen hämärtyminen sekä unet ja painajaiset. Peli ammentaa myös sisällöltään paljon vanhasta goottikauhukirjallisuudesta ja synkistä saduista.

Mitä? Kauhu/mysteeri-larp
Missä? Lahdessa, Korpikodissa
Milloin? 29.9.-1.10.2023
Kenelle? n. 39 pelaajalle. (ikäraja 18v.)
Hinta? 70€/90€/120€ riippuen hahmoryhmästä.