Huhtikuu 2023

MA TI KE TO PE LA SU1
234567
8
910111213141516171819202122
2324252627282930
Minihuuto - lasten pehmomiekkailutapahtuma

27.05.2023 Hämeenlinna

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 06.03.2023 - 22.05.2023
fantasia, historiallinen, toiminta
Osallistumismaksu: 15€

Selvittyään viime vuonna Dunwichista voitokkaana, sekä täytettyään laivansa ruuman kullalla ja aarteilla hallitseva mestari, viikinkipäällikkö Sindri Jogar palaa kotimailleen Tanskaan. Jogarin mukana matkustaa myös ovela ja suurielkeinen varaspäällikkö Jester Henley, joka on hankkinut vähän liikaa vihamiehiä kotimaassaan. Siksi Jogar on perinyt Henleyltä sievoisen summan laivamatkasta, jotta hän & Varjojen Kilta voisivat etsiä uusia mahdollisuuksia Tanskasta.

Kotipuolessa Jogarin maita on pitkään hoitanut työteliäs ja vahvaotteinen Maakansa, jota luotsivat Bjorksonin veljekset: suorapuheinen vouti Osvald sekä pyyteetön tilanhoitaja Orrick. Mutta kuinka paljon he oikeasti iloitsevat päällikkönsä paluusta? Etenkin kun naapurista tilanteeseen puuttuu vielä Rystyn Klaani, väkevä soturiheimo, jonka etevä johtaja Frida Storgaard on aina ollut Sindrin kanssa napit vastakkain...

Viime vuonna paljon iloa tuottanut lasten ja nuorten pehmomiekkailutapahtuma tulee uudestaan ja on nyt avannut ilmoittautumisensa! Kyseessä on siis koko päivän kestävä boffaustapahtuma, elämyksellinen ja urheilullinen joukkuepeli kaikille peruskouluikäisille. Tapahtumaan osallistuminen on turvallista, säännöt käydään ensiksi läpi ja varusteetkin saa lainaan.

Keskeisiin arvoihimme kuuluvat toiminnalisuus, elämyksellisyys, avoimuus ja matala kynnys. Pelitekniset ratkaisut ottavat huomioon laajan ikähaarukan, nuorimmat ja vanhimmat osallistujat eivät joudu taistelemaan keskenään elleivät nuoremmat itse niin päätä.

Vaikka Minihuuto ei varsinainen larppi olekaan, siinä on paljon larp-elementtejä. Tapahtumassa on seikkailullinen ja löyhästi historiallinen viitekehys, eli fiktiivinen tarina, johon käydyt kamppailut liittyvät. Tapahtumaan osallistuminen ei kuitenkaan edellytä historiallista eläytymistä tai pukeutumista.