Maaliskuu 2023

MA TI KE TO PE LA SU


123456789101112131415161718192021222324
25262728293031Todennäköisyydet

05.05.2023 - 07.05.2023 Pälkäne

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 22.08.2022 - 25.09.2022
sci-fi, jännitys, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 39€
Ikäraja: 16

Luonnonkatastrofi seurasi toistaan. Ruoka kävi vähiin. Epidemiat ja sairaudet yleistyivät, eikä lääketiede tuntunut pysyvän perässä. Jäljellä olevista viljelykelpoisista maa-alueista taisteltiin. Näiden sotien myötä, entisten valtioiden rippeistä, syntyi lopulta uusi maa nimeltä Panem. Uusi valtio vailla sotia takaisi ihmisyyden selviytymisen…

Resurssit jaettiin Capitolin vision mukaan. Vyöhykkeille annettiin juuri ja juuri sen verran, että työnteko oli ylipäätään mahdollista. Vyöhykkeet nousivat kapinaan, hävisivät ja kostona perustettiin Nälkäpeli. Tänä vuonna kapinasta on kulunut 25 vuotta ja kaikkien 12–75-vuotiaiden vyöhykkeillä elävien ihmisten nimet laitettiin yhteen suureen lasimaljaan, josta arvottiin kaksikymmentäneljä tribuuttia neljännesjuhlan peliin…

Todennäköisyydet on Epel Larp ry:n aloittelijaystävällinen liveroolipeli, joka järjestetään 5.5.–7.5.2023 Pirkanmaalla. Ilmoittautua voi kuka vain 16 vuotta täyttänyt ja pelistä kiinnostunut, aiemmasta kokemuksesta ja kotipaikkakunnasta riippumatta. Tapahtumaan kuuluu 16.4.2023 Tampereella järjestettävä workshop-tapaaminen, jossa tutustutaan peliporukkaan, maailmankuvaan ja larppauksen saloihin. Hahmoja on 40 pelaajalle, ja toivomme saavamme mukaan niin ensikertalaisia, aloittelijoita kuin kokeneitakin larppaajia. Pelimaksu on 39 €, sisältäen mm. peliviikonlopun ruokailut ja majoituksen leirikeskuksessa. Peli järjestetään Epel Larpille myönnetyn Tampereen kaupungin nuorisotyön ja nuorison harrastustoiminnan edistämisen toiminta-avustuksen tuella.

Todennäköisyydet pohjautuu Suzanne Collinsin luoman Nälkäpeli-kirjasarjan kaltaiseen maailmaan, dystooppiseen lähitulevaisuuteen sijoittuvaan Panemin valtioon, johon lukuisista muista teoksista tutut hahmot ja paikat tuovat oman lisänsä. Pelin teemoja ovat multifandom, dystopia, draama, romantiikka, ihmisoikeudet, pelko ja toivo. Pelistä löytyy mm. politiikkaa, valtapelejä, eriarvoisuutta, kapinahenkeä, ihmissuhdedraamaa, lähestyvän kuoleman uhkaa ja selviytymistä mahdottomankin edessä. Pelissä ei ole yliluonnollisuutta tai taikuutta, vaan fantasianomaiset ja futuristiset elementit selittyvät ingame-teknologian avulla.

Pelissä 25. nälkäpelin ottelijat eli tribuutit ja heidän ohjaajansa on tuotu pääkaupunki Capitolissa sijaitsevalle keskukselle harjoittelemaan ja todistamaan kykyjään. Heille on vuorossa haastattelut sekä viimeinen juhla ennen areenalle lähtöä. Capitolilaiset hahmot puolestaan ottavat kaiken irti mahdollisuudesta tutustua tribuutteihin ja päättää, ketä veikata kun vedonlyönti alkaa – unohtamatta tietenkään sisäpoliittisten kiistojen ja nälkäpelin tekijöiden viimehetken haasteiden ratkomista.

Tämä on nordic larp -tyylinen peli, jossa kokemus painottuu eläytymiseen ja yhteisen tarinan luomiseen, välineinä valmiiksi kirjoitettu hahmoprofiili, pelimateriaalit ja improvisaatio. Pelisisältö keskittyy hahmojen välisiin ihmissuhteisiin, tavoitteisiin, vaikeuksiin ja onnistumisiin sekä yhteisen pääjuonen tuomiin käänteisiin.

Todennäköisyydet on suunniteltu sopimaan hyvin myös ensimmäiseksi larpiksi. Tämä on Epel Larp ry:n viides aloittelevia larppaajia erityisesti huomioiva peli. Pelissä hyödynnetään konseptia ja materiaaleja, jotka ovat ansiokkaasti syntyneet ja muovautuneet edeltäneiden aloittelijalarppiemme tekijöiden käsissä. Haluamme esitellä rakasta harrastustamme uusille kasvoille ja tarjota heille mahdollisimman hyvän ensimmäisen pelikokemuksen, kokeneempien pelaajien elämyksestä tinkimättä.