Maaliskuu 2023

MA TI KE TO PE LA SU


1234567891011
12131415161718192021222324
25
262728293031Varjot Ajassa (10. pelautus)

31.03.2023 - 02.04.2023 Helsinki

Ilmoittautuminen: 26.09.2022 - 12.10.2022
sci-fi, draama
Osallistumismaksu: 100-200€
Ikäraja: 18

Tarina kuolemattomuudesta, perheestä, rakkaudesta ja vaikeista valinnoista. Varjot ajassa kertoo ihmisistä, jotka pystyvät matkustamaan ajassa ja paikassa ja muovaamaan maailmaa haluamakseen vain palatakseen aina lopulta takaisin lähtöpisteeseen. Syklin vaihtuessa kaikki saavutettu haihtuu savuna ilmaan ja jää elämään vain hahmojen muistoihin. Ainoa pysyvä asia pelin hahmoille ovat toiset matkustajat, ja vuosisatojen jälkeen he ovat kaikki sidottuja toisiinsa intohimon, vihan, rakkauden, kunnioituksen, katkeruuden, luottamuksen ja petosten sitein. Tavallisille ihmisille matkustajat ovat vain varjoja ajassa.

Varjot Ajassa on pieni ja intensiivinen ihmissuhdedraama kymmenelle pelaajalle. Jo useaan kertaan aiemmin pelautettu peli kertoo kuolemattomasta perheestä ja sijoittuu nollaukseksi kutsuttuun ajan hetkeen, jossa matkustajat ovat pakotettuja kohtaamaan toisensa aina 68 vuoden välein. Loputon kehä uudelleen alusta alkavia syklejä on muovannut kutakin matkustajaa omalla tavallaan ja vääjäämättä aika on murentanut niitä perustuksia, joiden päälle perhe on rakentunut. Ristiriidat ja vanhat kaunat nostavat päätään kun perhe joutuu kohtaamaan toisensa ja omat menneisyyden virheensä yhä uudelleen ja uudelleen aina syklien vaihtuessa.

Pelissä on paljon rankkoja teemoja mm. hahmon oma kuolema, läheisen hahmon kuolema, ihanteista, arvoista tai tärkeistä ihmisistä luopuminen, yksinäisyys, ulkopuolisuus ja petetyksi tuleminen. Näiden teemojen todennäköisyydessä ja voimakkuudessa on jonkun verran hahmokohtaista vaihtelua, mutta koska viime kädessä jokainen pelaaja tekee valintoja pelin aikana, joihin pelinjohto ei voi vaikuttaa, kuka tahansa pelin hahmoista saattaa joutua käsittelemään näitä teemoja pelin aikana.

Pelissä tavoitellaan intiimiä ja intensiivistä tunnelmaa. Pelin juonet ja teemat purkautuvat pelin edetessä hahmojen käymien keskustelujen myötä. Pelin sisältö muodostuu kaikkien hahmojen yhteisistä, pienemmissä ryhmissä sekä kahden kesken käytävistä keskusteluista ja välienselvittelyistä. Pelin setupissa on vahvoja scifielementtejä, mutta näiden puimiseen ei juurikaan jää aikaa vaan pääpaino on erittäin vahvasti ihmissuhdedraamassa.

Peli pelataan hotellissa ja tarkka pelimaksu vahvistuu vasta sen jälkeen kun huonevaraukset on tehty. Pelimaksuun vaikuttaa valittu huoneluokka ja se jakaako huoneen toisen pelaajan kanssa. Pelimaksu koostuu omasta hotelliyöpymisestä ja pelinjohdon ja yhteisen pelitilan kulujen jakamisesta sekä ravintola illallisesta.