Die Grenze: Vahdinvaihto

17.09.2022 Hämeenlinna

Aloittelijaystävällinen
realismi, toiminta, draama, huumori
Osallistumismaksu: 50€
Ikäraja: 18

Die Grenze – Vahdinvaihto on liveroolipeli kahden kuvitteellisen valtion, Fecherdin ja Vasdrian, rajalta maailmassa, joka muistuttaa oman maailmamme historiallista 1950-lukua. Vahdinvaihto sijoittuu aikaan noin viisi vuotta ennen alkuperäistä Grenze-liveroolipeliä, pelimaailman ajanlaskun vuoteen 1530.

Pelin hahmot ovat fecherdiläisiä rajavartijoita, joilla on edessä vahdinvaihto syrjäisellä Wüstesumpfin rajavartioasemalla. Vapautettavat vartijat ovat sopimussotilaita, jotka ovat palvelleet rajavartijoina jo viisi vuotta, aina silloin päättyneestä Suuresta sodasta lähtien. Heille vahdinvaihto on myös siirtymä palveluksesta reserviin ja siviilielämään.

Uudet vartioon astuvat rajavartijat ovat uuden, demokraattisen Fecherdin ensimmäisiä asevelvollisia ja heidän nuoria upseereitaan. Innokkaita ja idealistisia, valmiita kohtaamaan tulevaisuuden ja sen haasteet pystypäin. Kahden ryhmän yhteentörmäys kommelluksineen on väistämätön.

Pelin tyylilaji on satiiri, jonka tavoitteena ei ole ylivedetty Suomi-filmien kultakauden sotilasfarssi, mutta ei myöskään ylivakava jäkittäminen. Vahdinvaihto tapahtuu parhaimmillaan pieni pilke silmäkulmassa, lempeää ironiaa ja tahattoman koomisia tilanteita unohtamatta.

Die Grenze – Vahdinvaihto -liveroolipeli järjestetään Hämeenlinnassa, Rieskan kämpällä 3.9. 2022. Peli kestää lauantai-iltapäivästä iltaan noin 6-8 tuntia.

Peli käsittelee rajavalvonnan ja armeijaelämän arkea, haasteita ja konflikteja satiirin keinoin. Pelissä tavoitellaan kevyttä tunnelmaa, mutta potentiaalisesti sen aikana voi syntyä myös hahmojen kannalta uhkaavia, ahdistavia tai stressaavia tilanteita. Pelissä käsitellään ongelmallista päihteiden käyttöä, mielenterveydellisiä ongelmia ja väkivaltaa.

Pelissä on teemoista ja vastuukysymyksistä johtuen 18 vuoden ikäraja.