VA:n uudet kuviot

03.06.2022 - 05.06.2022 Ylöjärvi

Ilmoittautuminen: 06.02.2022 - 06.03.2022
realismi, draama
Osallistumismaksu: 29€
Ikäraja: 16

Siellä missä pohjoisen joet solisevat sinisinä ja lännen niityillä kukkien huumaava tuoksu hivelee kesäisin, missä idän aroilla tuuli puhaltaa ja etelän rantakallioita syleilee turkoosi meri… Siellä on Balladia, jonka vaiheikas historia ja kulttuurien kirjo on synnyttänyt legendoja muinaisista ajoista alkaen. Ja tänä päivänä sen pääkaupungissa, kaiken keskellä, on Vasta-Auringon Ahjo, keisarillinen high school, jossa ovat kautta aikain opiskelleet valtakunnan korkea-arvoisimmat ja kirkkaimmat mielet.

VA:n uudet kuviot on Epel Larp ry:n aloittelijaystävällinen liveroolipeli, joka järjestetään 3.–5.6.2022 Antaverkan leirikeskuksessa Ylöjärvellä. Se on muokattu uudelleenpelautus Vasta-Auringon Ahjo -pelisarjan ensimmäisestä osasta, joka pelattiin keväällä 2016. Larppiin kuuluu peliviikonlopun lisäksi workshop-päivä huhti–toukokuussa Tampereella. Hinta on 29 €, mikä sisältää mm. viikonlopun ruoat ja majoituksen leirikeskuksessa. Peli järjestetään Tampereen kaupungin nuorisotyön ja nuorison harrastustoiminnan edistämisen toiminta-avustuksen tuella.

Ilmoittautua voi kuka vain 16 vuotta täyttänyt ja pelistä kiinnostunut, aiemmasta kokemuksesta tai kotipaikkakunnasta riippumatta. Myös edellisen pelautuksen pelaajat ovat tervetulleita ilmoittautumaan, uudelle hahmolle tai varapelaajaksi. Hahmoja on 30 pelaajalle, ja toivomme saavamme mukaan runsaasti niin ensikertalaisia, aloittelijoita kuin kokeneitakin.

VA:UK sijoittuu pelinjohdon luomaan Balladian keisarikuntaan, jossa Disney-klassikoiden inspiroimat hahmot on lyöty yhteen ja muovattu modernin maailman muottiin taiteellisin vapauksin ja pilke silmäkulmassa. Pelissä sukelletaan keisarillisen high schoolin 12D-luokan oppilaiden elämään, kun he aloittavat viimeisen kouluvuotensa eliittikoulussa. Hahmot ovat lähteneet sisäoppilaitoksesta luokkaretkelle polkaistakseen senior-vuotensa näyttävästi käyntiin, sekä ratkovat menneitä ja katsovat tulevaan. Pelin genrejä on multifandom, high school AU, draama, romantiikka, huumori ja realismi. Tässä pelissä ei ole taikuutta tai fantasiaelementtejä.

Peli painottuu ihmissuhteisiin, eläytymiseen ja hahmojen henkilökohtaisiin tavoitteisiin, vaikeuksiin sekä onnistumisiin. Pelistä löytyy yläluokkaisen teinidraaman ja tuttuihin hahmoihin eläytymisen lisäksi mm. politiikkaa, valtapelejä ja eriarvoisuutta. Maailmankuvassa on opeteltavaa, mutta se tarjoaa hauskaa eskapismia, kansainvälistä tunnelmaa ja erilaisia näkökulmia omaan yhteiskuntaamme. Monia asioita on yksinkertaistettu ja ne on helppo muistaa, koska ne ovat rinnastettavissa oikeaan maailmaan, eikä kaikkea tarvitse opetella ulkoa.

Peli on suunniteltu sopimaan hyvin myös ensimmäiseksi larpiksi. Tämä on Epel Larp ry:n neljäs aloittelevia larppaajia erityisesti huomioiva peli. Pelissä hyödynnetään konseptia ja materiaaleja, jotka ovat ansiokkaasti syntyneet ja muovautuneet edeltäneiden aloittelijalarppiemme tekijöiden käsissä. Haluamme esitellä rakasta harrastustamme uusille kasvoille ja tarjota heille mahdollisimman hyvän ensimmäisen pelikokemuksen, kokeneempien pelaajien elämyksestä tinkimättä.