Horisontti: Utopian kutsu

03.05.2024 - 05.05.2024 Tippsund, Turku

sci-fi, kauhu
Ikäraja: 18

On kulunut 76 vuotta Fodina Distalin kaivosplaneetan tuhosta. Koko planeetta romahti sisäänpäin, jättäen jälkeensä ainoastaan hajanaisen parven kivenmurikoita. Legendan mukaan vain siirtolaisalus määränpäänään Utopia selvisi. Vai selvisikö? Siirtolaisaluksesta ei ole kuultu mitään, ja yleinen uskomus on, että se törmäsi Pyxiksen aurinkokunnan ulkoreunalla sijaitsevaan madonreikään ja katosi olemattomiin.

Pyxiksen Planeettojen Välinen Liitto (PPL) vajosi kaaokseen sisäisistä riidoista Fodina Distalin tuhon jälkeen. Sissiliikkeet ja piratismi alkoivat kukoistaa Liiton keskittäessä kaiken asutuksen ja korkeakoulutuksen Terra Proximalle. Kaaoksen keskellä syntyivät utopianmetsästäjät. Hallinnolle ei jätetty vaihtoehtoja – taivasliikenne avattiin väkisin. Utopian haave häilyi vuosien mittaan legendaksi utopianmetsästäjien palatessa retkiltään pettyneinä tai puolikuolleina. Jotkut kuulevat kuitenkin yhä Utopian kutsun, ja suuntaavat katseensa horisonttiin.

Te voitte suunnata katseenne horisonttiin 3-5.5.2024 Turun Tippsundissa. Ilmoittautuminen aukeaa marraskuussa ja pelimaksu tarkentuu myöhemmin (kuitenkin ennen ilmoittautumista). Nettisivut päivittyvät ilmoittautumisen lähestyessä ja molemmista hahmoryhmistä julkaistaan trailerit.

Horisontti: Utopian kutsu on peli, jossa kaksi suuren kontrastin ryhmää kohtaavat tähtifregatti Crescentin miehistöineen tehdessä äkkilaskun asuttamattomaksi luullun planeetan Arboriumin pinnalle. Äkkilaskusta aiheutuva seismologinen reaktio käynnistää varmaan tuhoon johtavan tapahtumaketjun. Ryhmien välisten ja sisäisten konfliktien jyllätessä – jääkö Utopia pelkäksi haaveeksi?

Peli on ottanut inspiraatiota mm. Aarreplaneetasta sekä Ateez-yhtyeen musiikista ja musiikkivideoista. Pääpelinjohtaja päätti toteuttaa Horisontin kuultuaan kesällä 2022 Ateez – New World ja peli pohjaakin voimakkaasti pääpelinjohtajan kuratoimaan soittolistaan, mutta New World kiteyttää pelin ytimen.

Sisältövaroitukset: Peli tulee kestämään 13-15h yhteen putkeen uhkaavasti tikittävän kellon laskiessa taustalla aikaa varmaan tuhoon. Peli sisältää eksistentiaalisen ja päänsisäisen kauhun elementtejä; kauhu ei siis ole säikyttelyä eikä gorella mässäilyä, mutta se on olennainen osa peliä ja pelissä on verta. Pelissä käsitellään suurien konfliktien ja ihmissuhteiden lisäksi keskeisesti mm. huumeita ja väkivallan uhkaa. Ehdoton ikäraja on 18, eikä peliä suositella herkimmille. Kysy teemoista rohkeasti lisää, jos jokin jää mietityttämään.