Tapahtumalista

Perikadon jälkeen

26.04.2019 - 28.04.2019 Uusimaa

historiallinen, realismi, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: 18 v

Saksa on romahtanut ja Johtaja on kuollut. Stalinin puna-armeija sekä länsiliittoutuneet ovat miehittäneet ennen niin mahtavan valtion sekä jakaneet sen osiin keskenään. Nyt miehittäjät omilla tahoillaan pyrkivät muokkaamaan Saksasta haluamansa näköistä ja rankaisemaan niitä, joita pitävät syyllisinä uuteen maailmansotaan sekä natsien nousuun.

Hochenbergissä puna-armeijan sotilashallinto pitää tiukkaa kuria. Erityistuomioistuin käy läpi paikallisia asukkaita ja muualta tuotuja vankeja NKVD:n, SMERSH:n sekä Neuvostoliiton kommunistisen puolueen valvonnassa jakaen tuomioita sekä rangaistuksia. Uusi toimeenpaneva neuvosto on koottu paikallisista, jotta kaupunginraati saataisiin kutsuttua pian koolle ja palauttamaan "normaali elämä" kaupunkiin, jossa ylin valta on kuitenkin vakaasti miehittäjän käsissä. Neuvostoliiton armottomuudelta ei säästy kukaan, eivät edes natseja vastustaneet, jos eivät kykene mukautumaan uuteen järjestykseen.

Vae Victis!

Perikato-trilogian kolmas ja viimeinen osa sijoittuu syksyyn 1945, Hochenbergin fiktiiviseen kaupunkiin Saksan Itämeren rannikolla Mecklenburgin osavaltiossa. Kantavina teemoina ovat selviytyminen, sopeutuminen, tyrannia sekä kosto. Luvassa on vanhojen riitojen ratkomista sekä suloisen katkeraa kostonjanoa, moraalisen krapulan kärsimystä sekä yksilöiden kohtaloita suurten tapahtumien kurimuksessa.

Lisätietoa mm. käytännön järjestelyistä ja ilmoittautumisesta löytyy nettisivulta.

Varsinainen pelipäivä on 27.4.2019 lauantai. Perjantaina suoritetaan ensimmäisiä ryhmäytymisiä ja ryhmäbriiffejä.


Vampire Ancestry Empires

27.04.2019 - 28.04.2019 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 27.11.2018 - 15.01.2019
fantasia, draama, huumori
Osallistumismaksu: 15€
Ikäraja: 18

Läntisen vampyyriyhdyskunnan sisällissota, idän sukujen erimielisyydet ja etelän kasvava metsästäjäuhka- onnistuvatko vampyyrit säilyttämään häilyvän rauhansa ja ratkomaan erimielisyytensä, vai syöksyykö koko Eurooppa kaaokseen?

Vampire Ancestry - Empires on pelikampanjan toinen osa, mutta pelissä on tilaa uusille pelaajille!

Kyseessä on aikaisemmin pelatun kampanjan muokattu uudelleenpelautus, joka pysyy uskollisena alkuperäiselle kampanjalle. Synkkä, vakava maailma, joka on kuitenkin kirjoitettu tarkoituksella ylieeppiseksi pilke silmäkulmassa.

Valtataistelut, draama, ihmissuhteet ja juonittelu ovat VA:n kantavia teemoja. Pelissä kohdataan myös paikoitellen rankkojakin aiheita, kuten väkivaltaa ja hyväksikäyttöä, mutta sekaan mahtuu myös humoristisia omituisuuksia. Kampanjan toinen osa sijoittuu vuoden 1781 Bulgariaan.

Lisäinformaatiota pelin nettisivuilla!


Koira joka häntäänsä puree

11.05.2019 - 12.05.2019 Kaarina

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 04.04.2019 - 14.04.2019
fantasia, huumori
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: 18

"Rakkaat kanssajumaluudet.

On jälleen koittanut se aika vuodesta, kun kruunun on siirryttävä seuraavalle. Tänä vuonna juhlimme Koiraa, jolle kruunun rituaalissa ojennan ja tietysti allekirjoittanutta, joka ei malta odottaa, että pääsee kertomaan teille kaiken kuluneesta vuodesta! Ja tietysti kuulemaan teidän kuulumisenne.

Tapamme mukaan olen järjestänyt seremonian kunniaksi juhlat, jossa on ruokaa, juomaa ja viihdykettä. Mikäli haluat itse esiintyä, ole hyvä ja ota allekirjoittaneeseen yhteyttä. Eräs viihdykkeistä on meikäläisen uusi suosikki, sauna, joten jos haluatte tutustua tähän upeaan laitokseen, ottakaa mukaan pyyhkeet. Yöhön kannattaa varautua lämpimin vaattein (varsinkin käärme, ettet vahingossa vajoa horrokseen), sillä tämän vuoden juhlat tapahtuvat luonnon helmassa.

Parhain terveisin,

Sika"

Koira joka häntäänsä puree on liveroolipeli, joka järjestetään Kaarinassa. Pelin on luonut Miesten vuoro- hankkeen larpkerho, jota vetää Lounatar.

Pelimaksu on noin 30€ ja siihen sisältyy pelissä tapahtuva runsas syöminen ja juominen. Osa maksuista hoidetaan hankerahoituksella. Pelimaksu varmistuu 10.4.2019.

Virallinen ilmottautuminen peliin tapahtuu ainoastaan pelin nettisivuilla olevan ilmottautumislomakkeen kautta ja se on auki 14.4.2019 asti.


Pelaajat valitaan peliin siihen sopivuuden mukaan. Jos ilmottautuneita on paljon, harkitsemme toista pelautusta edelliselle päivälle.
Ikäraja on 18 vuotta.


Styksin nimeen

11.05.2019 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 25.01.2019 - 10.02.2019
fantasia, historiallinen, draama, huumori
Osallistumismaksu: 5€
Ikäraja: 15

Jos on sattunut syntymään jumalaksi Olympokselle, on kaikki elämässä suurempaa – myös möhläykset. Yhden sellaisen seurauksena Zeus seurueineen joutuu viettämään päivän kuin tavalliset kuolevaiset. Jumalalliset taidot eivät ole kadonneet, mutta niiden käyttö pidentää tätä sangen epämieluisaa koettelemusta.

Antiikin mytologiasta aineksia ammentava sukudraama, jossa pääpaino on hahmojen välisillä suhteilla, eikä historiallisella autenttisuudella.


Liikuntalarp 3: Portti Uuteen Maailmaan

17.05.2019 - 19.05.2019 Liljendal

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 03.12.2018 - 17.12.2018
kaupunkipeli, uuskumma, toiminta
Osallistumismaksu: 50€
Ikäraja: Sopimuksen mukaan

Metsälähteen henki on sanaton. Emme kuule vesiemme ääntä, vaikka se puhuu meille. Missä ovat laulut? Tarvitsemme lauluja, loitsuja, joilla kommunikoida vesiemme, metsiemme ja soidemme kanssa. Etsimme lauluja, pyydämme lauluja, joilla olla syvemmin yhteydessä metsiimme, vesiimme, esivanhempiimme.

Portti Uuteen Maailmaan (PUM) pelataan suomalaisen metsän olentoina, Kalevalasta ja muusta suomalaisesta kansanperinteestä inspiroituen. Larpin tarkoituksena on herättää ihmiset suojelemaan Suomen ja maailman vesiä ja pitämään ne puhtaina ja vapaina ainakin seitsemän sukupolvea eteenpäin. Liveroolipeliä edeltää kolmen kuukauden, eli 12 viikon, mittainen treenikausi, jolloin pelaaja ottaa vastuun terveydestään. Hän sitoutuu treenaamaan valitsemaansa liikuntatavoitteeseen ja vahvistamaan tahtotultaan eli toimintaenergiaansa ja suuntaansa. Treenikausi alkaa helmikuussa 2019 ja kestää peliin asti.

Tavoitevaihtoehdot tarjoillaan tsemppareiden kautta, jotka ovat valinneet itselleen merkityksellisen liikuntatavoitteen. Tavoitevaihtoehtoja on mm. liikunnallinen rata, huomaamaton hiivintä, taistelukoreografia, lajikokeilu/oman lajin löytäminen, uinti.

Ilmoittautuminen aukeaa yhdessä kotisivujen kanssa. Peliin otetaan n. 45 pelaajaa. Ilmoittautumisjärjestyksellä ei ole tässä kohtaa merkitystä.


Seikkailijain Kilta, osa 1

24.05.2019 - 25.05.2019 Turku/Kaarina

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 06.01.2019 - 20.01.2019
fantasia
Osallistumismaksu: 10€

“Eletään vuotta 1489. Yartarin kaupunki käy ahkerasti kauppaa naapuriensa kanssa ja moni kulkija eksyy sen majataloihin viettämään aikaansa. Kaupunki itsessään on säästynyt sodilta, mutta huhut tuhoutuneista linnoituksista ja kätketyistä aarteista ovat vakiopuheenaihe majatalojen illanistujaisissa. Siellä missä on huhuja, on aina totuuden siemen ja siksi kaupungissa toimii seikkailijain kilta. Siihen pelottomat sankarit voivat liittyä ja lähteä etsimään kunniaa itselleen tutkiessaan salaisia polkuja ja kohdatessaan aarteita puolustavia hirviöitä.”

Peliviikonloppu 24.-25.5.2019. Pöytäroolipeli pelataan perjantai-iltana 24.5. Turussa. Liveroolipeli pelataan la 25.5. Liveroolipelin pelipaikka selviää lähempänä peliä, mutta sijaitsee Turussa tai lähikunnissa. Ensimmäiseen peliin otetaan kuusi pelaajahahmoa. Pöytäroolipeli ja liveroolipeli tapahtuvat eri paikoissa, joten pelaajat eivät voi yöpyä pelipaikalla.

Seikkailijain Kilta on neliosainen Faerunin maailmaan sijoittuva liveroolipeli, johon yhdistetään mukaan pöytäroolipeliä. Pelaajat pelaavat killan jäseniä ja kirjoittavat hahmon taustan osin itse. Pelaajahahmojen lisäksi voi ilmoittautua NPC-pelaajaksi. Heidän roolinsa vaihtelevat yhdestä kerrasta useampaan osioon. Myös osa kampanjapelaajista aloittaa vasta myöhemmissä osioissa pelinsä.

Muut peliviikonloput ovat:
8.-9.6.2019, 9.-10.8.2019 ja 20.-21.9.2019.


Rajakatse LXXXII - 82: Wanhat jäärät

25.05.2019 Hollola

fantasia
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 18

Hollolassa (20km Lahdesta Tampereen suuntaan)

Rajakatseen fantasiamaailmaan, taverna Vanhalle Piparille sijoittuva liveroolipeli noin 40:lle pelaajalle. Pelimaksu on 10 euroa. Ikäraja on 18 vuotta, ja peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelipaikan tavernasta voi ostaa ruokaa ja juomaa omakustannushintaan sen lisäksi mitä pöydässä on pelimaksuun kuuluvana tarjolla. Pelin aikana tai sen jälkeen lämpiää sauna. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.

Ilmoittautumiset 1.5.2019 mennessä.


Pohojolan Eepos - Kadonneet Virvatulet

25.05.2019 - 26.05.2019 Tampere

Ilmoittautuminen: 31.01.2019 - 20.04.2019
fantasia, toiminta, draama, huumori
Osallistumismaksu: 15-25€

Ukko risti ripsahutti,

kasti lapsen kapsahutti.

Karjalan kuninkahaksi,

kaiken vallan vartijaksi.

Siitä suuttui Väinämöinen,

jopa suuttui ja häpesi.

Itse läksi astumahan,

rannalle merelliselle.

Tuossa loihe laulamahan,

lauloi kerran viimeisensä:

Lauloi vaskisen venehen,

kuparisen umpipurren.

Kadonneet virvatulet on Pohojolan Eepos -kampanjan ensimmäinen osa.

Pelissä suomalainen muinaistarusto tapaa Rick Riordanin luoman maailman ja sijoittaa pelaajat keskelle suomalaista puoliveristen leiriä.

Peli järjestetään Rajalan leirikeskuksella.


Midgardi Kevad ,, Spring in Midgard``

25.05.2019 - 26.05.2019 Estonia

Aloittelijaystävällinen Kielivapaa
historiallinen

Better to fight and fall than to live without hope - nothing good comes from letting your fear and worries stand in your way. Even though suffering from shortage is over, it's still time to replenish supplies and secure comfortable life for the time to come.

Spring has arrived in Midgard - strangers have arrived with spring. Short is the hour for acting, and long the hour for feasting. Along with strangers you have to wrestle with dwarves from Nidavellir and the giant of Jotunheim - none of them are amicable.

Competition is strong and there are not enough supplies for everyone.

Dauthr til ovinr!

About the game!

The game takes place in pseudo viking age and in addition to prehistorical humans, it's possible to run into different distinctive characters from viking mythology in the wild.

The game revolvs around the opposition between viking newcomers, native dwarves and various new arrivals.
The Kassinurme fort is occupied by viking settlement, where different necessary businesses are being run next to bank, forge and pub.A little but further, hidden between the trees, there is a dwarf camp, whose residents don't receive the newcomers with open arms – all the more that the flow of the arrivals doesn't seem to stop anytime soon.

Players with decent costume will receive a little extra bonus!

To win the game, a group must gather victory points. Points are given for completing the quests and collecting resources (food, gold, iron).

Resources can be used for buying different “amenities” as well as for increasing the score of your team.

We advise to enroll to the game with a minimum of 10-member group. It's also possible to play as a single player, if you have a wish to be a lone wolf. We also offer a chance to play a NPC.

The catering has been taken care of by women's voluntary defence organization.

REGISTRATION for the game will be open in April

SCHEDULE:

24.05 The organizers will set up the game and in the evening it's allowed for the first players to arrive

25.05 The game will start! In the morning we will greet all the players in the Kassinurme hillfort

26.05 The game will come to an end in the afternoon and all the players return back to home


Haaksirikko

30.05.2019 - 02.06.2019 Turku

historiallinen, toiminta

Haaksirikko - eli historiallis-maagillisia seikkailuja mailta ja meriltä ynnä muita merkillisiä kertomuksia Suomenlahden rannikoilta vuonna 1766 on 1700-luvun Suomeen sijoittuva seikkailuliveroolipeli, joka järjestetään upeassa Brinkhallin kartanossa Turun Kakskerrassa 30.5. - 2.6.2019. Pelin keskiössä ovat meri- ja rantarosvous, tieteellisen ja uskomuksiin perustuvan maailmankuvan kohtaaminen sekä valistusajan yhteiskunnan herättäminen henkiin. Tavoitteenamme on rakentaa immersiivinen, yhteisöllinen ja toiminnallinen kokemus satujen ja tieteen ihmeiden aikakauden Suomesta tarjoten osallistujille niin hurjia merirosvoseikkailuja kuin historiallista epookkidraamaakin. Pelissä hyödynnetään vaihtoehtohistoriallista “Firstborn is dead” -konseptia, jossa sukupuolihierarkiat korvataan syntymäjärjestyksen mukaisilla rooleilla. Ensisyntyiset edustavat kulttuurisesti rakennettuja, stereotyyppisen maskuliinisia piirteitä, kun taas toissyntyiset stereotyyppisen feminiinisiä piirteitä. Tämä mahdollistaa 1700-luvulla miehille tai naisille kuuluneiden sosiaalisten ja yhteiskunnallisten roolien pelaamisen pelaajan sukupuolesta tai hahmon pukeutumistyylistä riippumatta.

Tapahtuma alkaa helatorstaina puoliltapäivin ja jatkuu sunnuntaihin saakka. Ensimmäinen päivä keskitytään peliin valmistautumiseen, perjantai ja lauantai ovat pelipäiviä, ja sunnuntaina pidetään yhteinen purku. Yöpyminen ja työpajat järjestetään Sinapin kurssikeskuksessa muutaman kilometrin päässä Brinkhallista. Mukaan mahtuu kuutisenkymmentä osallistujaa ja pelin hinta tulee olemaan suuruusluokaltaan ~200 euroa sisältäen majoitukset ja ruokailut neljälle päivälle.

Pelin kotisivut julkaistaan kesän 2018 aikana ja lipunmyynti alkaa syksyllä. Siihen saakka lisätietoa saa pelin FB-eventistä: https://www.facebook.com/events/447819248987371/

Pelinjohto: Salme Vanhanen (design), Hannu Niemi (tuottaja), Ida Bäckström, Emmi Kaivosoja, Joonas Katko, Jenni Lares, Mari Lehtoruusu, Matleena Paukkunen, Maija Pollari & Anu Varjo


Lohikäärmeratsastajat

31.05.2019 Tampere

Kutsupeli
fantasia, draama
Osallistumismaksu: 5€
Ikäraja: 16

Lohikäärmeratsastajat ovat joukko yhteiskunnan ulkopuolelle jääneitä omalaatuisia yksilöitä, jotka ovat lyöttäytyneet yhteen seikkaillakseen ja tehdäkseen hyvää maailmassa. Menestystä ei ole vielä merkittävästi tullut, ja viimeisimmän sankaruusyrityksen seurauksena joukkio vapautti vahingossa ilkeät kaksoisolentonsa toisesta ulottuvuudesta. Lohikäärmeratsastajat haluavat nyt korjata erheensä, pelastaa Miradorin valtakunnan kaksoisolentojen tuhotöiltä ja saada näiden varastamat lohikäärmeensä takaisin. Nyt he ovat matkaamassa taikametsän Hämärkehdon sydämeen, maailmojen rajalle, tehdäkseen vaarallisen loitsun, jolla voivat tuhota kaksoisolentonsa.

Lohikäärmeratsastajat on tunteellinen, rohkeudesta kertova ja vaellusmuotoinen fantasialarppi 10 pelaajalle.

Kuka vaan saa uudelleenpelauttaa tämän larpin! Pelin materiaalipaketti sisältää kaiken tarvittavan sekä hyvät pelautusohjeet pelinjohtajalle. Lisää tietoa uudelleenpelautuksesta web-sivuilla.


Kellopelilakkovahti

08.06.2019 Hollola, Sairakkala

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 28.01.2019 - 25.04.2019
steampunk, draama
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 16

Vuonna 1799 epäsuosittu tsaari Paavali I yrittää sivistää ja teollistaa Venäjää kovalla otteella. Tehtaita ja rautatietä nouseekin ympäri laajaa Venäjänmaata. Samaan aikaan Venäjän viholliset kärkkyvät lännessä ja etelässä ja maan sisällä aatelisto katselee nykymenoa nyreissään samalla kun kotimainen ja ulkomainen porvaristo juonittelee minkä kerkiää. Pelätty salainen poliisi Ohrana pitää kuitenkin sisäistä järjestystä yllä paikallisten viranomaisten lisäksi.

Yhdellä Siperian junaradan pohjoisen raiteen ratatyömaalla lähellä Rezhikin kylää tapahtuu kummia: Työläiset ovat menneet lakkoon! Paikalliset eivät oikein tiedä, miten suhtautua asiaan, sillä lakkoilu on laitonta, mutta rataa rakentaa kyllä englantilainen yhtiö. Lakkoilijoilla on kova uho päällä, mutta poliisien, salaisen tai ei, pelko on suuri. Ja entä ne huhut niistä ihmisiä korvaavista koneista? Onko ihmismäisiä kellopelejä todella olemassa?

Peli on historiaa ja fiktiota hyvin vapaasti yhdistelevä kokonaisuus. Peli sijoittuu fiktiiviseen steampunk-tyyliseen historiaan Venäjällä. Tiedossa on hammasrattaita ja outoja laitteita sekä vakavaa draamaa, mutta rennolla asenteella.


Seikkailijain Kilta, Osa 2

08.06.2019 - 09.06.2019 Turku/Kaarina

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 06.01.2019 - 20.01.2019
fantasia
Osallistumismaksu: 15-20€

“Eletään vuotta 1489. Yartarin kaupunki käy ahkerasti kauppaa naapuriensa kanssa ja moni kulkija eksyy sen majataloihin viettämään aikaansa. Kaupunki itsessään on säästynyt sodilta, mutta huhut tuhoutuneista linnoituksista ja kätketyistä aarteista ovat vakiopuheenaihe majatalojen illanistujaisissa. Siellä missä on huhuja, on aina totuuden siemen ja siksi kaupungissa toimii seikkailijain kilta. Siihen pelottomat sankarit voivat liittyä ja lähteä etsimään kunniaa itselleen tutkiessaan salaisia polkuja ja kohdatessaan aarteita puolustavia hirviöitä.”

Peliviikonloppu on 8.-9.6.2019. Pöytäroolipeli pelaajahahmoille pelautetaan perjantai-iltana 8.6. Turussa. Liveroolipeli pelataan la 9.6. Pelipaikkana toimii Kaarinan hiihtomaja, Hiihtomajantie 66. Pelimaksu n. 15-20 €, hinta tarkentuu alkuvuodesta. Kampanjan toiseen peliin otetaan 6 uutta kampanjahahmoa ja 6 ensimmäisestä osasta jatkavaa hahmoa. Pöytäroolipeli ja liveroolipeli tapahtuvat eri paikoissa, joten pelaajat eivät voi yöpyä pelipaikalla. Ja huom! Voit hakea mukaan kampanjaan, että aloitat vasta toisesta osasta.

Seikkailijain Kilta on neliosainen Faerunin maailmaan sijoittuja liveroolipeli, johon yhdistetään mukaan pöytäroolipeliä. Pelaajat pelaavat killan jäseniä ja kirjoittavat hahmon taustan osin itse. Pelaajahahmojen lisäksi voi ilmoittautua NPC-pelaajaksi. Heidän roolinsa vaihtelevat yhdestä kerrasta useampaan osioon.

Muut peliviikonloput ovat:
24.-25.5.2019, 9.-10.8.2019 ja 20.-21.9.2019.


Päivänpyörä

15.06.2019 - 16.06.2019 Pukkisaaren rautakautinen kauppakylä, Helsinki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 09.09.2018 - 04.11.2018
fantasia, historiallinen
Osallistumismaksu: 0-40€

"Nuoret neuvoa pitävät, ikäpuolet arvelevat,
kuinka kuutta lietänehe, päivättä elettänehe
noilla raukoilla rajoilla, poloisilla Pohjan mailla."
- Kalevala, yhdeksäsviidettä runo

Päivänpyörä on kalevalainen fantasialiveroolipeli noin 70-80 pelaajalle. Pelin maailma perustuu Wille Ruotsalaisen Roudan maahan, sitä soveltaen ja keventäen. Noin vuorokauden kestävän pelin aikana Retulan saarella tavataan vanhoja ja uusia ystäviä, käydään kauppaa, selvitellään asioita käräjillä ja puuhataanpa hääjuhlaakin. Peli on aloittelijaystävällinen ja sopii kaikenikäisille. Pelimaksu riippuu hahmotyypistä; keskeisten hahmojen (40 kpl) pelaajilta se on 40€, fiilistelyhahmojen (30+ kpl) pelaajilta 20€, avustajat (sis. työvuoron pelin aikana) eivät maksa mitään. Pelillä on Harmaasudet ry:n susilippu, ja yhdistyksen jäsenet saavat 10% alennuksen pelimaksusta. Peli pelataan Helsingissä, Pukkisaaren rautakautisessa pihapiirissä 15.-16.6.2019.


Odysseus (Local run)

27.06.2019 - 30.06.2019 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 09.12.2018 - 23.12.2018
sci-fi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 200€

Ihmisten siirtokunta kaukaisessa tähtijärjestelmässä on hävinnyt ylivoimaiselle viholliselle. Selviytyjien ainoa toivo on löytää esi-isien kaukainen kotiplaneetta Maa. Sisäisiltä ristiriidoilta ei kuitenkaan voida välttyä ihmissuhteiden ja menneisyyden virheiden painaessa raskaina vaakakupissa. Onko ihminen sittenkin itse itsensä pahin vihollinen?

Odysseus on Battlestar Galacticasta vaikutteita ammentava 100 hengen intensiivinen avaruusseikkailu, joka pelataan kolmeen kertaan kesällä 2019. 27.-30.6. pelataan suomenkielinen pelautus ja seuraavilla viikoilla pelataan kaksi kansainvälistä pelautusta, joissa kielenä on englanti. Kaikki pelimateriaali tuotetaan pelkästään englanniksi. Avaruusalus Odysseus rakennetaan Suomen scifeimpään koulurakennukseen ja pelaajat saavat eläytyä 48 tunnin ajan ihmiskunnan rippeiden draaman täyteiseen pakomatkaan. Käytämme pelissä Empty Epsilon -komentosiltasimulaattoria sekä peliin kehitettyjä järjestelmiä, joilla pelaajat pääsevät luotsaamaan alusta kriisistä toiseen. Keskeisenä elementtinä on myös hahmoryhmien (esim. teknikkojen, lääkinnän, tiedemiesten ja sotilaiden) konkreettinen työskentely pelin aikana. Hyppää mukaan tähtikartalle ja lue lisää kotisivuiltamme.


Odysseus (1st International run)

04.07.2019 - 07.07.2019 Helsinki

Aloittelijaystävällinen Täynnä
sci-fi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 200€

In a distant star system, a human colony has been destroyed in a devastating attack. Now, for the small band of survivors, their only chance is to find the home of their ancestors. However, internal conflicts are heating up, and the mistakes of the past loom heavily in the air. In the end, humanity is its own worst enemy.

First international run of Odysseus will be played in July 4-7, 2019.

The emphasis will be in the relationships and interactions of the characters as they live their lives on the corridors, canteens, and engine rooms of the starship. This will be the perfect opportunity for the international audience to experience larp in the Finnish way. As a true Finnish larp, Odysseus will have fully pre-written and fleshed characters with ready-made networks of meaningful relationships.

Odysseus will have 104 characters, and standard ticket will cost 200€, including accommodation and meals from Wednesday evening to Sunday morning. The game lasts for 48 hours.

More information can be found on our web page and it is still possible to sign up for the waiting list.


Wymundin Markkinat

06.07.2019 Seinäjoki

Aloittelijaystävällinen
fantasia
Ikäraja: 15 (neuvoteltavissa)

"On Ruohomaa aava, kesäkaste kimaltaa..."

On jälleen se aika kesästä! Wymundin aatelissuku järjestää jo tavaksi muodostuneet markkinat Porttisolan lähellä olevilla maillaan. Ilmaisen ruuan, kaukaa tulleiden kauppiaiden ja hyvänhenkisen kisailun lisäksi markkinaväellä on tavanomaista enemmän syytä juhlaan - jokainen markkinavieras on kutsuttu juhlimaan Lordi Wymundin nuorimman lapsen häitä!

Wymundin Markkinat on Seinäjoella heinäkussa järjestettävä liveroolipeli, joka sopii niin ensikertalaisille kuin kokeneemmille larppaajille. Peli sijoittuu Dragonlance-kirjoista tuttuun maailmaan.

Lisätietoa tulossa pian!

Pelin järjestää Etelä-Pohjanmaan Kulttuuriyhteisö Ranka ry.
Pelinjohto: Satu Aronen, Remi Lehmann ja Tuula Anttila

  • Satu Aronen, Remi Lehmann, Tuula Anttila, info.ranka.ry (at) gmail.com

Rajakatse LXXXIII - 83: Poimi omasi

06.07.2019 - 07.07.2019 Hollola

fantasia
Osallistumismaksu: 15€
Ikäraja: 18

Hollolassa (20km Lahdesta Tampereen suuntaan)

Perinteinen Rajakatse Fantasia ry:n kaksipäiväinen tavernapeli noin 60:lle eläytymiskykyiselle pelaajalle tunnelmallisessa ympäristössä. Peli alkaa lauantai-iltapäivänä ja kestää vuorokauden, jona aikana ja sen jälkeen on mahdollista saunoa. Tavernasta voi ostaa ruokaa ja juomaa kuten muissakin peleissämme omakustannushintaan sen lisäksi, mitä pöydässä on pelimaksuun kuuluvana tarjolla. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelimaksu on 15 euroa. Ikäraja on 18 vuotta, ja peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.

Ilmoittautuminen päättyy 31.5.2019


Odysseus (2nd International run)

09.07.2019 - 12.07.2019 Helsinki

Aloittelijaystävällinen Täynnä
sci-fi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 200€

In a distant star system, a human colony has been destroyed in a devastating attack. Now, for the small band of survivors, their only chance is to find the home of their ancestors. However, internal conflicts are heating up, and the mistakes of the past loom heavily in the air. In the end, humanity is its own worst enemy.

Second international run of Odysseus will be played in July 9-12, 2019.

The emphasis will be in the relationships and interactions of the characters as they live their lives on the corridors, canteens, and engine rooms of the starship. This will be the perfect opportunity for the international audience to experience larp in the Finnish way. As a true Finnish larp, Odysseus will have fully pre-written and fleshed characters with ready-made networks of meaningful relationships.

Odysseus will have 104 characters, and standard ticket will cost 200€, including accommodation and meals from Wednesday evening to Sunday morning. The game lasts for 48 hours.

More information can be found on our web page and it is still possible to sign up for the waiting list.


Murtumispiste, 2. pelautus

13.07.2019 Kangasala

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.04.2019 - 14.04.2019
jännitys, realismi, draama
Osallistumismaksu: 20-30€
Ikäraja: 16

Normaalisti hyväryhtinen mies röhnöttää tuolillaan liikkumattomana. Vain hetkeä aiemmin hän oli vielä juonut kahvia ja jutellut niitä näitä. Nyt kahvikuppi lojuu kyljellään ja mies on hiljaa. Miehen aiempi keskustelukumppani katsoo miestä odottaen (peläten), että mies vielä liikahtaisi. Mitään ei kuitenkaan tapahdu.

Miehen keskustelukumppani odottaa tuntevansa riemua, tyytyväisyyttä tai vahingoniloa, mutta hän on vain turta. Juuri nyt hän ei pysty tuntemaan mitään. Hän kuitenkin tietää, että aamuun mennessä tilanne on muuttunut ja hän tulee kokemaan koko monimutkaisen tunneskaalan kerralla. Tuleeko hän katumaan tekojaan? Se selviää vasta aamulla. Sitä ennen on kuitenkin poistuttava paikalta ennen kuin kukaan saa tietää, mitä on tapahtunut. Hän luo viimeisen katseen liikkumattomaan mieheen ja poistuu toimistosta.

Aamulla poliisiauto ajaa pihaan ja hän tuntee jälleen.

Murtumispiste on rikosdraamateemainen liveroolipeli jonka ensimmäinen pelautus pelattiin kesällä 2018. Tämä toinen pelautus pelataan lauantaina 13.7.2019 Vallitun leirikeskuksessa Kangasalla. Pelissä on reilut 20 pelattavaa hahmoa ja muutamia kevythahmoja. Pelimaksun suuruus on täyshahmoilla n. 20-30e ja kevythahmoilla n. 10-15e. Tarkempi pelimaksu varmistuu ennen ilmoittautumisen aukeamista.

Murtumispiste on Mielikuvitusystävät ry:n tuella tehty peli, jonka pääpelinjohtaja on Ria M. Lisätietoja pelistä saa Face-tapahtuman kautta tai laittamalla viestiä osoitteeseen larpmurtumispiste@gmail.com .


Ropecon

26.07.2019 - 28.07.2019 Helsinki

Aloittelijaystävällinen Kielivapaa

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon pidetään 26.–28.7.2019 Helsingin Messukeskuksessa. Paljon monimuotoista ohjelmaa sisältävä kolmipäiväinen pelifestivaali suunnitellaan ja toteutetaan alusta loppuun yhteisöllisesti, pelaajilta pelaajille. Tapahtuman teema vuonna 2019 on mytologia.

Ropecon is the largest non-commercial role-playing convention in Europe. Each year it brings together both enthusiasts as well as professionals in the field of role-playing games. The theme for year 2019 is mythology.


Seikkailijain kilta, osa 3

09.08.2019 - 10.08.2019 Turku/Kaarina

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 06.01.2019 - 20.01.2019
fantasia
Osallistumismaksu: 15-20€

“Eletään vuotta 1489. Yartarin kaupunki käy ahkerasti kauppaa naapuriensa kanssa ja moni kulkija eksyy sen majataloihin viettämään aikaansa. Kaupunki itsessään on säästynyt sodilta, mutta huhut tuhoutuneista linnoituksista ja kätketyistä aarteista ovat vakiopuheenaihe majatalojen illanistujaisissa. Siellä missä on huhuja, on aina totuuden siemen ja siksi kaupungissa toimii seikkailijain kilta. Siihen pelottomat sankarit voivat liittyä ja lähteä etsimään kunniaa itselleen tutkiessaan salaisia polkuja ja kohdatessaan aarteita puolustavia hirviöitä.”

Peliviikonloppu on 9.-10.8.2019. Pöytäroolipeli pelaajahahmoille pelautetaan perjantai-iltana 9.8.Turussa. Liveroolipeli pelataan la 10.8. Pelipaikkana toimii Kaarinan hiihtomaja, Hiihtomajantie 66. Pelimaksu n. 15-20 €, hinta tarkentuu alkuvuodesta. Pöytäroolipeli ja liveroolipeli tapahtuvat eri paikoissa, joten pelaajat eivät voi yöpyä pelipaikalla.

Seikkailijain Kilta on neliosainen Faerunin maailmaan sijoittuja liveroolipeli, johon yhdistetään mukaan pöytäroolipeliä. Pelaajat pelaavat killan jäseniä ja kirjoittavat hahmon taustan osin itse. Pelaajahahmojen lisäksi voi ilmoittautua NPC-pelaajaksi. Heidän roolinsa vaihtelevat yhdestä kerrasta useampaan osioon.

Muut peliviikonloput ovat:
24.-25.5.2019, 8.-9.6.2019 ja 20.-21.9.2019.


VA 4.0 Graduation

09.08.2019 - 11.08.2019 Ylöjärvi

Kutsupeli
Ilmoittautuminen: 23.01.2019 - 24.02.2019
realismi, draama, huumori
Osallistumismaksu: 35-40€
Ikäraja: 18

Muistatko ekat päivät VA:n käytävillä, maailman epäloogisimman luokkien numeroinnin ja sokkeloiset käytävät, jatkuvan kiireen ja ympärillä tuuppivat vanhemmat oppilaat, sen monisivuisen hissan pistokokeen heti ensimmäisellä tunnilla? Vuosien varrella tutuiksi tulivat niin paikat kuin ihmisetkin, koulurakennuksen antiikkiset lämmitykset hohkaamassa aina väärällä hetkellä, sydäntäsärkevän kauniit auringonnousut koulun katolla ystäviin nojaillen. Aina yhtä piinaavat koeviikot ajaen hikipingot vuodesta toiseen henkihieveriin ja laiskimmat mieron tielle. Kuinkahan kauan nämä muistot pysyvät kirkkaina? Enää 24 tuntia kunnes Vasta-Auringon Ahjon ovi kolahtaa selkäsi takaa kiinni ja saat heittää hattusi ilmaan. Katsoessasi taaksesi mietit, saitko Ahjolta kaiken mitä halusit. Täyttivätkö nämä neljä vuotta odotuksesi? Minne askeleesi tästä johtavat? Ja mikä tärkeintä, oletko valmis jättämään lapsuuden taa ja astelemaan maailmaan aikuisena?

Vasta-Auringon Ahjo -pelisarjan neljäs ja viimeinen osa, joka sijoittuu VA:n senior-oppilaiden valmistujaisten viikonloppuun. Peliin ei lähtökohtaisesti haeta uusia pelaajia, mutta mahdollisia varapelaajia ja NPC:itä kysellään tarvittaessa.

VA-pelit sijoittuvat pelinjohdon luomaan moderniin Balladian keisarikuntaan, ja ne seuraavat keisarillisen high schoolin 12D-luokan oppilaiden elämää heidän viimeisenä kouluvuotenaan.

Pelisarjan genre on high school AU, jossa eri Disney-elokuvien hahmot ja maailmat on lyöty yhteen ja muovattu modernin maailman muottiin taiteellisin vapauksin ja pilke silmäkulmassa. Teinidraaman lisäksi ne tarjoavat mahdollisuuden tuttuihin hahmoihin eläytymiseen, niiden kehittämiseen ja näyttävään proppaamiseen. Teemoihin hiipii myös politiikkaa ja kevyttä valtapeliä, mutta yleisilmapiiri pysyy huumorin- ja draamantäyteisenä.

Yhdistys: Epel Larp ry


Ketjureaktio LARP

09.08.2019 - 10.08.2019 Hämeenlinna

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 11.03.2019 - 31.03.2019
jännitys, kaupunkipeli, toiminta
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 16

Kolme rasausta.
Taas ne kolme rasausta elokuun hämärässä, puiden lomassa…
Ja sitten en enää tuntenut mitään.

Ketjureaktio on yliluonnollisia elementtejä sisältävä toiminnallinen kaupunkipeli Hämeenlinnan keskustassa ja lähialueilla elokuussa 2019.

Peliin mahtuu 10 pelaajaa sekä 5 npc-pelaajaa. Ilmoittautuminen on auki 11.-31.3.2019 tai kunnes 25 ilmoittautumisen raja ylittyy. Jos kiinnostuneita on enemmän kuin peliin mahtuisi, järjestämme todennäköisesti toisen pelautuksen.


TSTOS 19

15.08.2019 - 18.08.2019 Padasjoki

Aloittelijaystävällinen
realismi, toiminta
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Nykypäivään sijoittuva airsoft MILSIM.

Eli airsoft (kuulapeli) tapahtuma. 4 Päiväinen tapahtuma joka sijoittuu nykyajan suomeen jossa syntynyt sisällissota. Pelikentällä taisteluita käydään 2 tai useamman puolentoimesta airsoft aseilla ja siviilipuolella Larppi tärkeässä roolissa. Eli eläytymistä suomalaisen tilanteeseen sodassa. Ja pelinjohdon avulla järjestettyjä tehtäviä auttaakseen toista osapuolta tai vaikeuttamaan toisen toimintaa. Juonitteluja ja rentoa eläytymistä suomen suvessa.

4 päivän tapahtuma jossa yöpyminen joko teltassa tai rakennuksissa.

Koska kyseessä on airsoft tapahtuma niin silmäsuojaus on pakollinen. Katso linkistä tarkemmin.


Vartiosto - Syksy 1969

23.08.2019 - 25.08.2019 PK-seutu

fantasia
Osallistumismaksu: 10-20€
Ikäraja: 18

Vartiosto kampanjan seuraava peli. Peli on ensisijaisesti jatkaville pelaajille. Uusien pelaajien ilmoittautuminen aukeaa toukokuussa, jota ennen kotisivuille päivitetään tietoja haettavista hahmoista.


Green Knights: Recon Squad 16

23.08.2019 - 25.08.2019 Mikkeli

uuskumma, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 75€
Ikäraja: 15

Life Beyond: The Green Knights on projekti, joka yhdistää pohjoismaista larp-kulttuuria ja airsoftausta ainutlaatuisella tavalla, kummastakaan tinkimättä. Pelissä eläydytään kuvitteellisen “Green Knights” -sotilasorganisaation miehistön elämään sotilaskoulutuksen ja sotilasoperaatioiden kautta. Pelaajat koulutetaan toimimaan sotilasyksikössä ja taistelemaan airsoft -aseilla yhtenä, tehokkaana ryhmänä.

Recon Squad 16 on Green Knights -projektin seuraava kampanja uusille pelaajille. Kokonaisuutena kampanja tulee noudattamaan pääasiassa samaa kaavaa kuin RS15 -kampanja. Pelaajat tulevat larppaamisen kautta oppimaan ryhmä-, sotilas- ja taistelutaitoja. Kampanja ei kuitenkaan ole pelkkää sotilaskoulua vaan koulutuksen ohella tullaan tutustumaan roolihahmoihin, Green Knights -organisaatioon ja Life Beyondin fantasiamaailmaan, kokemaan ainutlaatuisia kokemuksia ja hioutumaan oman ryhmän kanssa sekä raottamaan sitä salaisuuksien verhoa, joka erottaa tämän maailman toisesta.

Lue lisää nettisivuilta!


Keijuhovi III: Taikurin syntymäpäivä

31.08.2019 Helsinki

fantasia

Taikurin viettäessä 456. syntymäpäiväänsä paikalla on mitä arvokkaimpia vieraita. Huhutaan, että itse keijujen kuningatar Titania saapuu kunnioittamaan tilaisuutta läsnäolollaan...

Keijuhovi III: Taikurin syntymäpäivä on itsenäinen jatko-osa aikaisemmille Keijuhovi-peleille. Mukaan mahtuu noin 30 pelaajaa.

Ilmoittautumien aukeaa myöhemmin tänä vuonna. Aikaisemmissa peleissä pelanneilla on ensin mahdollisuus ilmoittautua; uusia pelaajia voidaan ottaa, jos tilaa jää.

  • Olli Hakkarainen, olaus (at) iki.fi

X% Workshopit

01.09.2019 Tampere

Aloittelijaystävällinen
Ikäraja: 16

Aloittelijaystävällisen X%-larpin workshop-päivä ja pelaajatapaaminen klo 9-18. Vain X%:n pelaajille, tarkemmat tiedot lähetetään osallistujille.

Workshop-päivän aikana mm. tehdään larppaamisen käytänteitä ja pelin maailmankuvaa tutummaksi, tutustutaan vastapelaajiin ja hahmoihin sekä tehdään kevyitä kontakti- ja improvisaatioharjoituksia.


Ennen vedenpaisumusta

13.09.2019 - 15.09.2019 Uusimaa

Ennen vedenpaisumusta on liveroolipeli noin 35 pelaajalle tämän päivän Suomessa. Peli kestää viikonlopun 13.-15.9.2019 ja pelataan Itä-Uudellamaalla. Ilmoittautuminen peliin tapahtuu pelin kotisivujen kautta.

Peli tapahtuu kristillisessä yhteisössä, jonka jäseniä kaikki hahmot ovat. Pelin teemoja ovat ilmastonmuutos ja aktivismi sen patoamiseksi, pakolaisuus ja maailmasta pakeneminen, ja identiteetti ja sen kadottaminen. Tyyliltään peli tavoittelee dramatisoitua realismia, jossa keskeinen pelisisältö syntyy sosiaalisten ja psykologisten ristiriitojen ratkomisesta. Pelin aikana hahmot myös osallistuvat erilaisiin yhteisöllisiin askareisiin, aktivismiin liittyvään toimintaan ja säännöllisiin rukoushetkiin.

Pelin järjestävät Mikko Heimola, Minna Heimola, Inka Harju, Miira Oksanen, Ilana Rimon ja Salla Siukonen.


Rajakatse LXXXIV - 84

14.09.2019 Hollola

fantasia
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 18

Hollolassa (20km Lahdesta Tampereen suuntaan)

Rajakatseen fantasiamaailmaan, taverna Vanhalle Piparille sijoittuva liveroolipeli noin 40:lle pelaajalle. Pelimaksu on 10 euroa. Peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelipaikan tavernasta voi ostaa ruokaa ja juomaa omakustannushintaan sen lisäksi mitä pöydässä on pelimaksuun kuuluvana tarjolla. Pelin aikana tai sen jälkeen lämpiää sauna. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.

Ikäraja on 18 vuotta, mutta pelissä voi olla vanhempiensa mukana alaikäisiä lapsia, mutta tämä edellyttää että vanhemmat/vanhempi on itse käynyt aiemmin Rajakatseen pelissä, jotta ei tule yllätyksiä että mitä tämä toiminta tarkkaan ottaen on. Lisätietoja kotisivuilta.


Seikailijan Kilta, osa 4

20.09.2019 - 21.09.2019 Turku/Kaarina

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 06.01.2019 - 20.01.2019
fantasia
Osallistumismaksu: 22€

“Eletään vuotta 1489. Yartarin kaupunki käy ahkerasti kauppaa naapuriensa kanssa ja moni kulkija eksyy sen majataloihin viettämään aikaansa. Kaupunki itsessään on säästynyt sodilta, mutta huhut tuhoutuneista linnoituksista ja kätketyistä aarteista ovat vakiopuheenaihe majatalojen illanistujaisissa. Siellä missä on huhuja, on aina totuuden siemen ja siksi kaupungissa toimii seikkailijain kilta. Siihen pelottomat sankarit voivat liittyä ja lähteä etsimään kunniaa itselleen tutkiessaan salaisia polkuja ja kohdatessaan aarteita puolustavia hirviöitä.”

Peliviikonloppu on 20.-21.9.2019. Mahdollinen pöytäroolipeli pelaajahahmoille pelautetaan perjantai-iltana 20.9.Turussa. Liveroolipeli pelataan la 21.9. Pelipaikkana toimii Kaarinan hiihtomaja, Hiihtomajantie 66. Pelimaksu 22 €. Pöytäroolipeli ja liveroolipeli tapahtuvat eri paikoissa, joten pelaajat eivät voi yöpyä pelipaikalla.

Seikkailijain Kilta on neliosainen Faerunin maailmaan sijoittuva liveroolipeli, johon yhdistetään mukaan pöytäroolipeliä. Pelaajat pelaavat killan jäseniä ja kirjoittavat hahmon taustan osin itse. Pelaajahahmojen lisäksi voi ilmoittautua NPC-pelaajaksi. Heidän roolinsa vaihtelevat yhdestä kerrasta useampaan osioon.

Muut peliviikonloput ovat:
24.-25.5.2019, 8.-9.6.2019 ja 9.-10.8.2019.


X% LARP

20.09.2019 - 22.09.2019 Ylöjärvi

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 17.02.2019 - 31.03.2019
fantasia, sci-fi, post-apokalyptinen, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 16

On vuosi 2119. Nimeni on Amelia ja kävelen kohti yhtä maailman mahtavimmista taidonnäytteistä, häikäisevän suurta avaruusalusta nimeltään S/S Axiom, jonka on tarkoitus viedä salattu prosentti väestöstä turvaan. Näen ympärilläni sekalaisen joukon teinejä ja nuoria aikuisia. Jonot haastatteluihin ovat pitkät, ja ilmassa on toiveikkuutta ja epävarmuutta. Kukin valtio on valinnut kokelaansa salatuin metodein ja lähettänyt omat ehdokkaansa tänne. Itse kuulun aluksen henkilökuntaan ja tehtäväni on katsoa, että kokelaat noudattavat laadittuja lakeja eivätkä suotta ryhdy tekemään muutosta ympärilleen ennenaikaisesti.

Tunnen itse jo tiettyä etäisyyttä katsellessani haastateltavien jonoja. Minua on valmennettu tehtävääni varten vuosia. Aina siitä asti, kun Maan johtajat viimein suostuivat uskomaan, että maailmanloppu on vääjäämätön. Ihmiskunnan kohtalo tulee pian lepäämään pelastettujen kokelaiden varassa, sillä he ovat jo valovuosien päässä aurinkokunnastamme, kun Maa lopulta antaa periksi.

X% on 100 vuotta tulevaisuuteen sijoittuva aloittelijaystävällinen multifandomlarppi, jonka genrejä on sci-fi, fantasia, draama ja post-apo. Pelin keskeisiä teemoja on mm. maailmanloppu, ihmisrodun selviytyvyys, ihmissuhdedraama, juonittelu, salailu, seikkailu, mysteerit, taikuus, erilajisuus, hierarkiarakenteet ja ryhmäytyminen.

Pelin erilaiset hahmot ja monitahoinen maailma on luotu yhdistellen useita eri inspiraationlähteitä, kuten elokuvia, kirjoja ja tv-sarjoja. Hahmot ovat avaruusaluksen miehistöä ja kokelaita, jotka on lähetetty matkalle perustamaan uutta sivilisaatiota. Toisilla on omia motiiveja, toiset haluavat vain selviytyä, ja moni ei edes tiedä, mihin on ryhtynyt.

Pelikokonaisuuteen kuuluu workshop-päivä 1.9.2019 Tampereella ja itse peliviikonloppu 20.-22.9.2019 Ylöjärvellä. Peliin otetaan enintään 42 pelaajaa, ja toivomme saavamme mukaan runsaasti niin ensikertalaisia, aloittelijoita kuin kokeneitakin. Ilmoittautua voi kuka vain larppauksesta ja pelin konseptista kiinnostunut ja 16 vuotta täyttänyt, kotipaikkakunnasta tai aiemmasta larppikokemuksesta riippumatta.

Peli on aloittelijaystävällinen ja soveltuu erinomaisesti ensimmäiseksi larpiksi. Haluamme houkutella harrastuksen pariin uusia kasvoja ja tarjota heille mahdollisimman hyvän ensimmäisen pelikokemuksen, kokeneempien pelaajien elämyksestä tinkimättä.

Hinta: 25 €, sisältää koko pelikokonaisuuden: täysihoito ja kahden yön yöpyminen leirikeskuksessa peliviikonloppuna, valmiiksi kirjoitettu hahmoprofiili, yhteisiä lavasteita sekä workshop-päivän materiaalit ja ruokailu. Hinta ei sisällä pelaajien rooliasua tai muita henkilökohtaisia asusteita. Maksun eräpäivä tulee olemaan 14.6.2019, ja maksutiedot lähetetään osallistujille sähköpostilla. Järjestäjien, kirjoittajien ja peli- ja keittiöapulaisten ei tarvitse maksaa osallistumismaksua.

X% on kokonaan päihteetön tapahtuma. Pelissä ei suvaita syrjintää tai häirintää. Tapahtumapaikka ei ole esteetön, mutta pelaaminen ja yöpyminen voidaan järjestää niin, että rappusten kulkeminen minimoidaan.

Pelin järjestää pirkanmaalainen Epel Larp ry Tampereen kaupungin Nuorisotyön ja nuorten harrastustoiminnan edistämisen toiminta-avustuksen tuella. Epel Larp ry toimii täysin vapaaehtoisvoimin ja voittoa tavoittelematta.


007 & Blackice

05.10.2019 Hyvinkää

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.05.2019 - 31.05.2019
historiallinen, toiminta, draama, huumori
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 18

Q: "I’ve always tried to teach you two things. First, never let them see you bleed." James Bond: "And the second?" Q: "Always have an escape plan."

MI6 on antanut James Bondille tehtäväksi mennä tiedusteluretkelle Blackice Casinon hyväntekeväisyystapahtumaan. Tiedustelupalvelu on saanut vihiä, että Blackice yhtiöllä on yhteyksiä Spectren rikollisjärjestöön. Paikalle on tulossa paljon silmäätekeviä, mutta kaikki eivät välttämättä ole sitä miltä näyttävät. Kannattaa laittaa ykköset päälle, mutta pitää samalla silmät ja korvat auki.

007 & Blackice

Peli peluutetaan la 5.10. kaksi kertaa saman päivän aikana. Molempiin peleihin mahtuu n.15 henkilöä, joista osa on avustajahahmoja. Yhteensä 20-30 henkilöä.

Peli peluutetaan Hyvinkäällä hotelli Sveitsissä. Ingame pelipaikka on Blackice Casino -ketjuun kuuluva peliluola.

Pelimaksu tulee olemaan n. 30€+ ruoka

Järjestetään yhteistyössä Suomen roolipeliseura ry.n kanssa.


Voldemortin sota

12.10.2019 - 13.10.2019 Ahtelan leirikeskus, Sauvo

Aloittelijaystävällinen
fantasia, jännitys, toiminta, draama, huumori
Osallistumismaksu: 20-30€
Ikäraja: 15

Eletään vuotta 1978 Britannian taikavaltiossa. Välit taikaministeriön ja kuolonsyöjiksi itseään nimittävän kapinallisen tahon välillä ovat kiristyneet viimeisten viiden vuoden aikana siihen pisteeseen, että Britannian taikavaltioon on julistettu sotatila.

Britannian taikavaltion joukot - aurorit - ja kuolonsyöjät ovat sotatilan julistamisen jälkeen ottaneet yhteen useamman kerran ja voittoja, tappioita ja menetyksiä on tullut molemmin puolin.

Ministeriö värvää auroreita aktiivitehtäviin suoraan auroriopistosta, ja pimeiltä kujilta kuiskitaan kuolonsyöjien joukkoon. Pari viimeisintä viikkoa on ollut pitkästä aikaa rauhallisempaa, joten taikaministeriöllä on ollut aikaa järjestää edes pienimuotoista koulutusta ja ryhmädynamiikan hakua uusille auroreilleen.

Torstaina 19.10.1978 taikaministeriö järjestää jälleen yhden koulutusleirin Exmoorin alueella lähellä Tauntonia.

Voldemortin sota on Harry Potter -larppien järjestämä liveroolipeli. Peli on lähes suora uudelleenpelautus huhtikuussa 2017 pelautetusta Voldemortin sodasta. Peli sijoittuu J.K.Rowlingin Harry Potter -maailmaan vuoteen 1978 ja seuraa löyhästi canonia. Pelissä ei kuitenkaan ole canon-hahmoja. Peli järjestetään yhteistyössä Turun Roolipeliseura ry:n kanssa.

Pelin sivuille lisätään tarkemmat tiedot tapahtumasta helmikuun 2019 aikana.

Pelipaikka: Ahtelan leirikeskus Sauvossa, Turun lähellä (Ahtelantie 21, 21570 Sauvo)

Ennen peliä tarjotaan lämmin ruoka.

Pelipaikalla voi yöpyä sekä pe-la, että la-su. Varsinainen peli on lauantaina 12.10.2019.

Peli soveltuu niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pelaajille. Peliin valitaan pelaajat anonyymisti. Aloittelevilla ja ensikertalaisilla pelaajilla on hieman suurempi mahdollisuus päästä peliin kuin konkareilla.

Luvassa on rymyämistä pimeässä synkässä metsässä, luottamusta, petturuutta, kaunoja, poliittista kaaosta, romantiikkaa, ihmissuhdedraamaa, seikkailua ja perinteistä poliisi ja rosvo -leikkiä taikasauvat kädessä adrenaliinin jyskyttäessä korvissa.


Z-ØM – Turvapaikka

18.10.2019 - 19.10.2019 Janakkala

Aloittelijaystävällinen
jännitys, kauhu, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 50€
Ikäraja: K18

Z-ØM – Turvapaikka on zombiaiheinen liveroolipeli, missä Suomeen on levinnyt erikoinen Z-ØM-virusepidemia. Larpin teemoina ovat selviytyminen, toiminta ja kauhu. Pelinjohtajina toimivat Jutta Koskinen ja Miikka Salo.

Larpista järjestetään kaksi pelautusta: Pe 18.10 ja La 19.10. Jokaisessa pelautuksessa on 25 pelaajahahmoa ja noin 30 NPC-hahmoa. Haemme ihmisiä pelaajiksi ja NPC-hahmoiksi. Tapahtuma-alueella on grillaus-, saunomis- ja peseytymismahdollisuus pelin jälkeen. Lattiamajoitus on mahdollinen tilan puitteissa (NPC-pelaajat ovat etusijalla). Pelipaikkana toimii Tervakosken Puuhamaa.

Larp kertoo tarinan Z-ØM-virusepidemian Suomesta, missä viranomaiset ovat aloittaneet siviiliväestön siirtämisen puolustettuihin Turvapaikkoihin. Pelaajat ovat Suomessa asuvia tavanomaisia henkilöitä, jotka ovat saaneet käskyn siirtyä heille osoitettuun Turvapaikkaan, Tervakosken Puuhamaahan. Larpissa ei ole sankareita, vain selviytyjiä.

Pelin verkkosivut avataan mahdollisimman pian helmikuun aikana. Sen myötä lisäinformaatiota ilmoittautumisesta ja hahmoista.
Yhteydenotot sähköpostiin: zombilarppi@gmail.com tai yksityisviestillä pelinjohtajille Facebookissa.


Life Beyond: Verellä Sinetöity Rauha

08.11.2019 - 10.11.2019 Savonlinna

Kutsupeli
fantasia, kauhu, draama
Ikäraja: 16

Ensimmäisen maailmansodan viimeiset päivät koittavat, kun eksiittiaatelit kokoontuvat Saksassa mystiselle Boeselagerin kartanolle. Näinkö Suomeen tulee monarkia? Mitä kummaa kartanolla tapahtuu? Kuka voittaa sodan? Selviääkö kukaan hengissä?

Verellä Sinetöity Rauha on Life Beyond-maailmaan perustuva liveroolipeli, joka kertoo ensimmäisen maailmansodan viimeisistä vaiheista. Life Beyondin lähtökohtaisena teemana toimii syrjintä, mutta kyseisen tapahtuman keskeisiä teemoja ovat sodan vaikutukset, politiikka sekä ihmissuhteet. Pelin henki voidaan mieltää tiivistunnelmaiseksi fiilistelypeliksi kauhun elementein; pelin aikana pelaajat tulevat kohtaamaan eettisiä sekä moraalisia kysymyksiä, mutta myös arvoituksellisia sekä myyttisiä pelielementtejä, osittain magian keinoin.


Auroriopisto - Durmstrang

06.12.2019 - 08.12.2019 Tampere

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 06.12.2018 - 06.12.2019
fantasia
Osallistumismaksu: 45€

Umiejętność, taito? Entä jos et millään saanut onnistumaan ja opettajan katseen lisäksi niskaasi poltti oppilastovereidesi vinot hymyt? Wiedza, tietämys? Eilinen yö poltti vielä silmiäsi ja väsynyt mielesi ei taipunut oikeiden sanojen ympärille. Dyscyplina, kuri. Kyllä, sen tunsit! Selkäsi tunsi sen, reitesi ja käsivartesi. Kuri oli sinulle tutuin. Kuria pelkäsit vaikka mitään muuta maailmassa et.

Kouluympäristöön sijoittuva sisäoppilaitospeli taikuudella maustettuna. Oppilaiden elämää ja ihmissuhteita värittävä Auroriopisto-maailman uuden kampanjan avajaispeli tummalla sävytyksellä maustettuna


Feenikslaulu 7: Valonkantaja

12.03.2020 - 15.03.2020 Parkano

Ilmoittautuminen: 03.02.2019 - 08.03.2019
fantasia, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 53-69€
Ikäraja: 16

On marraskuu 2017 ja on kulunut 2 vuotta siitä, kun jästit laukaisivat ensimmäisen taikanegatointiohjuksen. Sen jälkeen 60-70% koko maailman maapinta-alasta on ehditty negatoida, eikä näillä alueilla voi käyttää taikuutta. Taikamaailma alkaa olla todella ahtaalla. Alpeilla on jo vuoden ajan ollut yksi taikaväen ja jästien välisen sodan merkittävimmistä taikovien sotatukikohdista, ja peli sijoittuu tuohon tukikohtaan. Pelissä käsitellään sotatilan arkea sekä sodan huipennus.

Valonkantaja on Feenikslaulu-kampanjan toisiksi viimeinen ja 7. iso osa. Peli pelataan to-su 12.-15.3.2020 Parkanossa. Mukaan otetaan ensisijaisesti kampanjassa aiemmin pelanneita, mutta jos heitä ilmoittautuu liian vähän tai hahmoille sopivia pelaajia ei löydy, niin myös uusia pelaajia otetaan mukaan! Ilmoittautuminen on auki 3.2.2019-8.3.2019. Pelaajat kirjoittavat itse hahmojen taustatiedot, mutta pelinjohto kirjoittaa juonet ja kontaktit. Mukaan mahtuu noin 50 hahmoa.


Ajankohdaltaan epämääräiset

Hiljaiset

Hamassa tulevaisuudessa, Ei vielä tiedossa

Kielivapaa
fantasia, historiallinen, realismi, uuskumma, draama
Ikäraja: 18

Ylhäällä Sumuvuorilla sijaitsee Lumon luostari. Luostari on seissyt siellä vuosisatoja ja Hiljaiset ovat asuneet siellä kauemmin kuin yksikään saattaa muistaa. Mutta kukaan ei tiennyt miksi. Koska He olivat hiljaa.

Hiljaiset on sietokykyvyn rajoja haastava elämyspeli jossa on tarkoitus viettää päivä puhumatta sanaakaan. Päivä täyttyy arkisista askareista ja haasteita joita rajoittunut kommunikaatio voi tuoda eteen. Pelissä ei tule olemaan villejä juonia, yllättäviä käänteitä tai edes kiinnostavaa tekemistä. Jos kaipaat niitä tämä peli ei ole sinulle! 18 vuoden ikäraja on viitteellinen ja enemmän pelaajilta odotetaan henkistä kypsyyttä. Vaikka itse peli ei sisällä juuri mitään tulee se sijoittumaan taustatarinan muodossa mystiseen / fantasia / uuskumma -maailmaan.

Pelimaksu sisältää pelipaikan jossa toivon mukaan myös mahdollisuus yöpyä, ruokailun pelin aikana (pelaajat valmistavat ruuan itse osana arkea) ja pelin aikana käytettävät kaavut. Propata siis ei tarvitse itse! Kaikki pukeutuvat saman mallin mukaisiin tylsän harmaisiin kaapuihin.

Peliaika, -paikka ja -maksu tarkentuvat lähiaikoina jonka jälkeen myös ilmoittautuminen avautuu. Mutta jos olet kiinnostunut olet tevetullut ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen vaikka heti.

  • Janne Koponen, janne (at) arcticloon.fi

Vastarinta-kampanja

Tammi-huhtikuussa, Turku

Ilmoittautuminen: 15.11.2017 - 27.11.2017
realismi, kaupunkipeli, draama
Ikäraja: 18

Onni keräsi kimpsunsa ja kampsunsa luentosalin lattialta ja sulki salin oven takanaan. Luento oli peruttu. Vartiointifirma TB:n tyypit olivat tulleet keskeyttämään yliassari Nordqvistin ennen kuin tämä ehti edes aloittaa kansalaisten pisteytysjärjestelmästä. Jälkipeli ja spekulaatiot Proffassa porukan kesken olisivat mittavat ja sinne suuntasi Onni muiden perässä.

Vastarinta on Turussa kevään 2018 aikana pelattava liveroolipelikampanja, jossa käsitellään tavallisten ihmisten elämää totalitaarisen järjestelmän alla sekä vastarintaliikkeen kehittymistä passiivisesta vastarinnasta aktiiviseen toimintaan.

Kampanja pelataan Turussa pääosin arki-iltaisin. Mukaan mahtuu noin 10 kampanjapelaajaa, ja lisäksi on mahdollista tulla mukaan yksittäisiin tai useampiin peleihin. Peleihin tarvitaan myös useita avustajia npc-rooleihin.

Kampanja jakaantuu kolmeen parin viikon pituiseen osioon, joista jokaiseen sisältyy muutama yhden illan peli ja yksi offgame-pelaajatapaaminen. Osio 1 tullaan pelaamaan tammikuussa, osio 2 helmi-maaliskuussa ja osio 3 huhtikuussa.


Häkkilinnut

Kevät 2018, Helsinki

Ilmoittautuminen: 03.09.2017 - 10.09.2017
kaupunkipeli
Ikäraja: K-18

"Taiteilijarenttu muttei mitenkään paha oo
Yleinen ongelma ettei vaan liiemmin rahaa oo
"Mä tarjoon" ei usein kuulu mun sanastoon
Mut sun kaa nyppii lähinnä se ettei mul varaa oo
Ja tahtoisin viedä sut pois täältä
Koko maailma vois nähdä mikä siinä ois väärää
Sovitaan vaik treffit lentokentäl
Ja arvotaan että millä lennol mennään"
Tuomas Kauhanen - Pummilla Tallinnaan

​Häkkilinnut on Helsingissä pelattava kaupunkikampanja 10 pelaajalle keväällä 2018. Ensimmäinen peli on helmi-maaliskuun taitteessa. Hahmoja kehitetään yhteistyössä pelinjohtajan kanssa.

Pelin hahmot ovat haastavan elämän kokeneita n. parikymppisiä suomalaisia, jotka ovat kaikki jokin aika sitten päässeet kuka vankilasta ja kuka psykiatrisesta osastohoidosta. Heitä yhdistää siinä vaiheessa kokeilu, jossa heille maksetaan kuukausittain eräänlaista perustuloa, kannustinta, jolla on tarkoitus päästä uuden elämän alkuun.

Kampanjassa keskitytään sosiaalisten suhteiden ja ryhmädynamiikan kiemuroihin. Hahmot luovivat ihmissuhdeviidakossa, yrittävät enemmän tai vähemmän onnistuneesti päästä eroon menneisyyden ikeestä sekä suunnittelevat tulevaisuuttaan.


NYC by Zeberax

2020?, Somewhere in Finland

Kielivapaa
sci-fi, cyberpunk, post-apokalyptinen, draama
Ikäraja: 15

“Dystopia, eh? Congrats, ya can now all die a lil bit younger, prettier and happier. And probably more drunk, too” -Mike

Zeberax is an innovative larp, that mixes near future anarchy with time travelers from utopian cyber-world. It’s gonna revolve around the aesthetic of things rather than realistic views & the themes involve mental illness, relationships and addiction for example.

For this game we are now looking for volunteers and additional team members. Player search will be opened, when the date is first locked & we’ll ad more details then.

Check the site for more info & join the creation of the most enjoyable dystopia ever <3