Tapahtumalista

Green Knights: Recon Squad 16

23.08.2019 - 25.08.2019 Mikkeli

uuskumma, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 75€
Ikäraja: 15

Life Beyond: The Green Knights on projekti, joka yhdistää pohjoismaista larp-kulttuuria ja airsoftausta ainutlaatuisella tavalla, kummastakaan tinkimättä. Pelissä eläydytään kuvitteellisen “Green Knights” -sotilasorganisaation miehistön elämään sotilaskoulutuksen ja sotilasoperaatioiden kautta. Pelaajat koulutetaan toimimaan sotilasyksikössä ja taistelemaan airsoft -aseilla yhtenä, tehokkaana ryhmänä.

Recon Squad 16 on Green Knights -projektin seuraava kampanja uusille pelaajille. Kokonaisuutena kampanja tulee noudattamaan pääasiassa samaa kaavaa kuin RS15 -kampanja. Pelaajat tulevat larppaamisen kautta oppimaan ryhmä-, sotilas- ja taistelutaitoja. Kampanja ei kuitenkaan ole pelkkää sotilaskoulua vaan koulutuksen ohella tullaan tutustumaan roolihahmoihin, Green Knights -organisaatioon ja Life Beyondin fantasiamaailmaan, kokemaan ainutlaatuisia kokemuksia ja hioutumaan oman ryhmän kanssa sekä raottamaan sitä salaisuuksien verhoa, joka erottaa tämän maailman toisesta.

Lue lisää nettisivuilta!


Jumalten ääni -kampanja

31.08.2019 Joensuu

Ilmoittautuminen: 09.07.2019 - 14.07.2019
fantasia, jännitys, kaupunkipeli, uuskumma
Osallistumismaksu: 9-12€
Ikäraja: 18

Se alkaa kuiskauksesta.

Mutta vastaavatko ne, ketkä ovat kuulleet sen?

Ääni kasvaa.

Jumalat ovat puhuneet.

Jumalten ääni on kolmen pelin larp-kampanja 16 pelaajalle. Mukaan hakevilta odotetaan sitoutumista koko kampanjaan. Kampanja sisältää tässä vaiheessa tarkemmin määrittelemättömästä mytologiasta ammentavia ja maagisia elementtejä. Kampanja on kaupunkikampanja ja sijoittuu nykypäivän Joensuuhun. Hahmot ovat ennen ensimmäisen pelin tapahtumia olleet tavallisia ihmisiä.

Peli on teemoiltaan hyvin raskas ja synkkä, joten peli on K18. Lisäksi pelissä on arvoituksia ja pelaajien pimennossa pitäminen on pelin keskeinen elementti. Pelit ovat melko tehtäväpainotteisia, joten pelaajalta toivotaan omaa aktiivisuutta kokonaisvaltaisen pelikokemuksensa luomisessa välipelaamisen muodossa.

Kampanjaan haetaan sekä pelaajia, että npc:tä.


Keijuhovi III: Taikurin syntymäpäivä

31.08.2019 Helsinki

fantasia

Taikurin viettäessä 456. syntymäpäiväänsä paikalla on mitä arvokkaimpia vieraita. Huhutaan, että itse keijujen kuningatar Titania saapuu kunnioittamaan tilaisuutta läsnäolollaan...

Keijuhovi III: Taikurin syntymäpäivä on itsenäinen jatko-osa aikaisemmille Keijuhovi-peleille. Mukaan mahtuu noin 30 pelaajaa.

Peli on täynnä.

  • Olli Hakkarainen, olaus (at) iki.fi

Velhokoulu 5a

31.08.2019 Helsinki

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 31.07.2019 - 23.08.2019
fantasia, jännitys, toiminta, huumori
Osallistumismaksu: 35-40€
Ikäraja: 7

Tervetuloa taikuuden, salaisuuksien ja ystävyyden maailmaan!

Velhokoulu on larppitapahtuma lapsille ja nuorille. Yhden maagisen päivän aikana pelaajat pukevat päälleen kaavut ja tutustuvat taikuuden, salaisuuksien ja ystävyyden maailmaan. Lue tarkemmin kotisivuilta!

Pelit on suunnattu kaikenlaisille 7-18-vuotiaille osallistujille, mutta myös aikuiset ovat tervetulleita avustamaan!

Larppi pelataan Tapanilan Kylätilassa Pohjois-Helsingissä.

Sama larppi järjestetään sekä lauantaina että sunnuntaina - ilmoittaudu vain toiseen.


X% Workshopit

01.09.2019 Tampere

Aloittelijaystävällinen
Ikäraja: 16

Aloittelijaystävällisen X%-larpin workshop-päivä ja pelaajatapaaminen klo 9-18. Vain X%:n pelaajille, tarkemmat tiedot lähetetään osallistujille.

Workshop-päivän aikana mm. tehdään larppaamisen käytänteitä ja pelin maailmankuvaa tutummaksi, tutustutaan vastapelaajiin ja hahmoihin sekä tehdään kevyitä kontakti- ja improvisaatioharjoituksia.


Velhokoulu 5b

01.09.2019 Helsinki

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 31.07.2019 - 23.08.2019
fantasia, jännitys, toiminta, huumori
Osallistumismaksu: 35-40€
Ikäraja: 7

Tervetuloa taikuuden, salaisuuksien ja ystävyyden maailmaan!

Velhokoulu on larppitapahtuma lapsille ja nuorille. Yhden maagisen päivän aikana pelaajat pukevat päälleen kaavut ja tutustuvat taikuuden, salaisuuksien ja ystävyyden maailmaan. Lue tarkemmin kotisivuilta!

Pelit on suunnattu kaikenlaisille 7-18-vuotiaille osallistujille, mutta myös aikuiset ovat tervetulleita avustamaan!

Larppi pelataan Tapanilan Kylätilassa Pohjois-Helsingissä.

Sama larppi järjestetään sekä lauantaina että sunnuntaina - ilmoittaudu vain toiseen.


Satavuotinen sopimus

07.09.2019 Uusimaa

Ilmoittautuminen: 01.06.2019 - 31.07.2019
fantasia, draama
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 25

Gloria in excelsis Deo.

Kunnia sinulle, joka olet näyttänyt meille valon.
Kunnia korkeudessa, sopimus kadotuksessa ja maassa rauha, ihmisille vapaa tahto.

7 hengen neuvottelupöytäpeli enkelten ja demonien välillä. Peli keskittyy sopimusneuvotteluun eikä sisällä lonkerohirviöitä, suurta draamaa, ihmissuhdefarssia eikä onnellisia loppuja.


Ennen vedenpaisumusta

13.09.2019 - 15.09.2019 Uusimaa

Ennen vedenpaisumusta on liveroolipeli noin 35 pelaajalle tämän päivän Suomessa. Peli kestää viikonlopun 13.-15.9.2019 ja pelataan Itä-Uudellamaalla. Ilmoittautuminen peliin tapahtuu pelin kotisivujen kautta.

Peli tapahtuu kristillisessä yhteisössä, jonka jäseniä kaikki hahmot ovat. Pelin teemoja ovat ilmastonmuutos ja aktivismi sen patoamiseksi, pakolaisuus ja maailmasta pakeneminen, ja identiteetti ja sen kadottaminen. Tyyliltään peli tavoittelee dramatisoitua realismia, jossa keskeinen pelisisältö syntyy sosiaalisten ja psykologisten ristiriitojen ratkomisesta. Pelin aikana hahmot myös osallistuvat erilaisiin yhteisöllisiin askareisiin, aktivismiin liittyvään toimintaan ja säännöllisiin rukoushetkiin.

Pelin järjestävät Mikko Heimola, Minna Heimola, Inka Harju, Miira Oksanen, Ilana Rimon ja Salla Siukonen.


Do Crime [English run]

14.09.2019 Helsinki

Ilmoittautuminen: 15.05.2019 - 15.06.2019
uuskumma, draama
Ikäraja: 18

Do Crime is a story of witches and queers, of communities of the oppressed and their means of survival.

The game's main themes are queer community, their oppression and their means of resistance. Latter of whitch is addressed through the witch-allegory. Characters form a coven that gathers to make deals with a supernatural entity to gain power for resistance and survival.

Do Crime is part of a series of queerfeminist live action role playing games designed on a working fund from Finnish Cultural Foundation.


Rajakatse LXXXIV - 84

14.09.2019 Hollola

fantasia
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 18

Hollolassa (20km Lahdesta Tampereen suuntaan)

Rajakatseen fantasiamaailmaan, taverna Vanhalle Piparille sijoittuva liveroolipeli noin 40:lle pelaajalle. Pelimaksu on 10 euroa. Peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelipaikan tavernasta voi ostaa ruokaa ja juomaa omakustannushintaan sen lisäksi mitä pöydässä on pelimaksuun kuuluvana tarjolla. Pelin aikana tai sen jälkeen lämpiää sauna. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.

Ikäraja on 18 vuotta, mutta pelissä voi olla vanhempiensa mukana alaikäisiä lapsia, mutta tämä edellyttää että vanhemmat/vanhempi on itse käynyt aiemmin Rajakatseen pelissä, jotta ei tule yllätyksiä että mitä tämä toiminta tarkkaan ottaen on. Lisätietoja kotisivuilta.


X% LARP

20.09.2019 - 22.09.2019 Ylöjärvi

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 17.02.2019 - 31.03.2019
fantasia, sci-fi, post-apokalyptinen, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 16

On vuosi 2119. Nimeni on Amelia ja kävelen kohti yhtä maailman mahtavimmista taidonnäytteistä, häikäisevän suurta avaruusalusta nimeltään S/S Axiom, jonka on tarkoitus viedä salattu prosentti väestöstä turvaan. Näen ympärilläni sekalaisen joukon teinejä ja nuoria aikuisia. Jonot haastatteluihin ovat pitkät, ja ilmassa on toiveikkuutta ja epävarmuutta. Kukin valtio on valinnut kokelaansa salatuin metodein ja lähettänyt omat ehdokkaansa tänne. Itse kuulun aluksen henkilökuntaan ja tehtäväni on katsoa, että kokelaat noudattavat laadittuja lakeja eivätkä suotta ryhdy tekemään muutosta ympärilleen ennenaikaisesti.

Tunnen itse jo tiettyä etäisyyttä katsellessani haastateltavien jonoja. Minua on valmennettu tehtävääni varten vuosia. Aina siitä asti, kun Maan johtajat viimein suostuivat uskomaan, että maailmanloppu on vääjäämätön. Ihmiskunnan kohtalo tulee pian lepäämään pelastettujen kokelaiden varassa, sillä he ovat jo valovuosien päässä aurinkokunnastamme, kun Maa lopulta antaa periksi.

X% on 100 vuotta tulevaisuuteen sijoittuva aloittelijaystävällinen multifandomlarppi, jonka genrejä on sci-fi, fantasia, draama ja post-apo. Pelin keskeisiä teemoja on mm. maailmanloppu, ihmisrodun selviytyvyys, ihmissuhdedraama, juonittelu, salailu, seikkailu, mysteerit, taikuus, erilajisuus, hierarkiarakenteet ja ryhmäytyminen.

Pelin erilaiset hahmot ja monitahoinen maailma on luotu yhdistellen useita eri inspiraationlähteitä, kuten elokuvia, kirjoja ja tv-sarjoja. Hahmot ovat avaruusaluksen miehistöä ja kokelaita, jotka on lähetetty matkalle perustamaan uutta sivilisaatiota. Toisilla on omia motiiveja, toiset haluavat vain selviytyä, ja moni ei edes tiedä, mihin on ryhtynyt.

Pelikokonaisuuteen kuuluu workshop-päivä 1.9.2019 Tampereella ja itse peliviikonloppu 20.-22.9.2019 Ylöjärvellä. Peliin otetaan enintään 42 pelaajaa, ja toivomme saavamme mukaan runsaasti niin ensikertalaisia, aloittelijoita kuin kokeneitakin. Ilmoittautua voi kuka vain larppauksesta ja pelin konseptista kiinnostunut ja 16 vuotta täyttänyt, kotipaikkakunnasta tai aiemmasta larppikokemuksesta riippumatta.

Peli on aloittelijaystävällinen ja soveltuu erinomaisesti ensimmäiseksi larpiksi. Haluamme houkutella harrastuksen pariin uusia kasvoja ja tarjota heille mahdollisimman hyvän ensimmäisen pelikokemuksen, kokeneempien pelaajien elämyksestä tinkimättä.

Hinta: 25 €, sisältää koko pelikokonaisuuden: täysihoito ja kahden yön yöpyminen leirikeskuksessa peliviikonloppuna, valmiiksi kirjoitettu hahmoprofiili, yhteisiä lavasteita sekä workshop-päivän materiaalit ja ruokailu. Hinta ei sisällä pelaajien rooliasua tai muita henkilökohtaisia asusteita. Maksun eräpäivä tulee olemaan 14.6.2019, ja maksutiedot lähetetään osallistujille sähköpostilla. Järjestäjien, kirjoittajien ja peli- ja keittiöapulaisten ei tarvitse maksaa osallistumismaksua.

X% on kokonaan päihteetön tapahtuma. Pelissä ei suvaita syrjintää tai häirintää. Tapahtumapaikka ei ole esteetön, mutta pelaaminen ja yöpyminen voidaan järjestää niin, että rappusten kulkeminen minimoidaan.

Pelin järjestää pirkanmaalainen Epel Larp ry Tampereen kaupungin Nuorisotyön ja nuorten harrastustoiminnan edistämisen toiminta-avustuksen tuella. Epel Larp ry toimii täysin vapaaehtoisvoimin ja voittoa tavoittelematta.


Seikailijan Kilta, osa 4

20.09.2019 - 21.09.2019 Turku/Kaarina

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 06.01.2019 - 20.01.2019
fantasia
Osallistumismaksu: 22€

“Eletään vuotta 1489. Yartarin kaupunki käy ahkerasti kauppaa naapuriensa kanssa ja moni kulkija eksyy sen majataloihin viettämään aikaansa. Kaupunki itsessään on säästynyt sodilta, mutta huhut tuhoutuneista linnoituksista ja kätketyistä aarteista ovat vakiopuheenaihe majatalojen illanistujaisissa. Siellä missä on huhuja, on aina totuuden siemen ja siksi kaupungissa toimii seikkailijain kilta. Siihen pelottomat sankarit voivat liittyä ja lähteä etsimään kunniaa itselleen tutkiessaan salaisia polkuja ja kohdatessaan aarteita puolustavia hirviöitä.”

Peliviikonloppu on 20.-21.9.2019. Mahdollinen pöytäroolipeli pelaajahahmoille pelautetaan perjantai-iltana 20.9.Turussa. Liveroolipeli pelataan la 21.9. Pelipaikkana toimii Kaarinan hiihtomaja, Hiihtomajantie 66. Pelimaksu 22 €. Pöytäroolipeli ja liveroolipeli tapahtuvat eri paikoissa, joten pelaajat eivät voi yöpyä pelipaikalla.

Seikkailijain Kilta on neliosainen Faerunin maailmaan sijoittuva liveroolipeli, johon yhdistetään mukaan pöytäroolipeliä. Pelaajat pelaavat killan jäseniä ja kirjoittavat hahmon taustan osin itse. Pelaajahahmojen lisäksi voi ilmoittautua NPC-pelaajaksi. Heidän roolinsa vaihtelevat yhdestä kerrasta useampaan osioon.

Muut peliviikonloput ovat:
24.-25.5.2019, 8.-9.6.2019 ja 9.-10.8.2019.


Pohjolan tuho - Kelvottomat

21.09.2019 - 22.09.2019 Leppävirta

Ilmoittautuminen: 22.07.2019 - 11.08.2019
Osallistumismaksu: 35€
Ikäraja: Ehdoton K-18

"Sillä kuka olen, ei täällä ole merkitystä. Sillä mitä olen tehnyt, ei ole merkitystä.
Jokainen meistä on syyllistynyt johonkin. Meistä on tullut kelvottomia kansalaisia, epätoivottuja rikkakasveja tähän onnellisen kansan puutarhaan.

Sillä hetkellä kun minut tuotiin tänne, katosin muulta maailmalta. Mutta minä hengitän yhä, olen edelleen olemassa. Minä haluan olla olemassa.

Täältä pääsee pois vain kahta tietä. Joko pakenen tai kuolen.
Kolmas tie vie leirille tai kaivokseen, joka tarkoittaa hidasta ja tuskaista kuolemaa.

Minulla on vielä syy elää, syy toivoa, syy päästä pois täältä. Ja sen minä aion tehdä.
Minä olen tieni valinnut.”

Pohjolan tuho-larppi saa jatkoa, kun toinen osa pelataan syyskuussa Leppävirralla, Kuopion kupeessa. Kyseessä on itsenäinen jatko-osa, joten uudet pelaajat ovat myös tervetulleita mukaan!

Peli sijoittuu dystopiseen, totalitääriseen Suomeen, jossa kansalaisten asema ja arvo riippuu siitä, sopivatko he yhteiskunnan normeihin ja onko heistä hyötyä yhteiskunnalle tai ovatko he väleissä oikeiden ihmisten kanssa. Tässä pelissä kelvottomat kansalaiset on kerätty kokoamiskeskukseen, jossa heidät arvioidaan ja päätetään minne heidän matkansa jatkuu, pakkotyöhön vai nimettömään hautaan. Arvioinnin ohella heiltä murskataan oma tahto ja vähäinenkin toivo valoisasta tulevaisuudesta.

Pelin yhteiskunnassa on rajua syrjintää ja eriarvoisuutta, jotka perustuvat valtaapitävien määrittelemiin normeihin. Kelvottomat tulevat kokemaan mielivaltaista ja epäinhimillistä kohtelua, koska heillä ei enää ole minkäänlaista ihmisarvoa, he ovat vain numeroita viranomaisten papereissa. Pelin teemat ja tilanteet tulevat siis olemaan rankkoja, sisältäen ingame-väkivaltaa ja teloituksia.

Peli rakentuu ihmisten ja heidän kohtaloidensa ympärille. Millaisia selviytymisstrategioita ihminen kehittää äärimmäisessä tilanteessa, kun totalitäärisen valtion koneisto päättää hänen elämästään tai kuolemastaan? Yhdistääkö yhteinen kohtalo, millaisia sosiaalisia suhteita kurjuudessa ja kuoleman lähestyessä luodaan? Liittoutuminen vai petturuus? Mikä pitää yllä toivoa pelastumisesta vai onko se turhaa?

Toisaalta, millä perusteella päättää toisen kohtalosta? Kuka ansaitsee elää ja kuka kuolla?


Open Stage

25.09.2019 - 29.09.2019 Helsinki

Kielivapaa
Ilmoittautuminen: 15.05.2019 - 30.06.2019
kaupunkipeli, draama
Ikäraja: 18

Open Stage on larppi queereista äänistä, identiteeteistä ja yhteisöistä. Pelissä seurataan kolmen päivän ajan pienen queer-sanataideworkshopin osallistujien ja heidän ystäviensä elämää.

Peli lainaa dokufiktion/etnofiktion keinoja: pelaajat tutkivat ja tarinallistavat omia vähemmistökokemuksiaan fiktiivisten hahmojen kautta.

Open Stage on osa Suomen Kulttuurirahaston työskentelyapurahalla toteutettavaa queerfeminististä liveroolipelisarjaa.

----------------------------

Open Stage is a larp about queer voices, identities and communities. The game follows the lives of participants of a small queer spoken word workshop and their friends for a few days.

The game borrows tools from docufiction/etnofiction: players explore and narrate their own minority experiences through fictional characters.

Open Stage is part of a series of queerfeminist live action role playing games designed on a working fund from Finnish Cultural Foundation.


Tupa

28.09.2019 Joensuu

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 11.06.2019 - 30.06.2019
sci-fi, post-apokalyptinen, draama
Osallistumismaksu: 5€
Ikäraja: 18

Yön pimeydessä, salaisen kapakan himmeiden valojen loisteessa kokoontuvat ihmiskunnat hylkiöt viettämään aikaa keskenään vailla pelkoa syrjinnästä.

Tupa on scifivaikutteinen salakapakkapeli noin 7-12 pelaajalle. Noin kolmen tunnin mittainen peli, jossa juodaan, jutellaan ja fiilistellään elämänmenoa post-apokalyptisessä Boom Townin kaupungissa.
Peli pelataan Joensuussa, Väen talolla.
Lisätietoa tapahtumasta löytyy Facebookista.


Laskuvesi, 3. pelautus

28.09.2019 Kangasala

Ilmoittautuminen: 10.07.2019 - 24.07.2019
realismi, draama
Osallistumismaksu: 28€
Ikäraja: 18

Laukaus.

Vaikeinta on olla muistamatta, miten Alexin hysteeriset avunhuudot katkesivat kuin seinään. Jotain raskasta raahautui ovea pitkin lattialle, ja koitat yhä tänä päivänäkin olla ajattelematta sen tarkemmin mitä, siitäkin huolimatta, että sait vastauksen kysymykseesi muutaman tunnin päästä.

Laskuvesi on noin 13 pelaajan liveroolipeli, joka sijoittuu työpaikka-ammuskelun jälkimaininkeihin nykypäivän Englannissa. Kyseessä on ihmissuhdekeskeinen peli, joka käsittelee raskaita teemoja, omia valintoja ja niiden seurauksia, sekä jaettuja traumoja. Peli pelataan Kangasalla 2.3.2019.

Ilmoittautuminen avataan 10.12. Pelimaksu on 20e Mielikuvitusystävät ry:n jäsenille ja 25e muille. Sisältönsä vuoksi peli on K18, eikä se sovellu aivan vasta-alkajille.

Pelinjohtajina toimivat Juho Hietaoja ja Iiris Jarva, ja peli järjestetään yhteistyössä Mielikuvitusystävät ry:n kanssa. Kyseessä on pelin 3. pelautus.


BDL 5: End of an Era

04.10.2019 - 06.10.2019 Vahojärven leirikeskus, Parkano

Ilmoittautuminen: 01.07.2019 - 28.07.2019
sci-fi
Osallistumismaksu: 35-40€
Ikäraja: 18

End of an Era on nimensä mukaisesti yhden aikakauden loppu, kun Korribanin temppelin viimeinen aika koittaa ennen muuttoa uuteen temppeliin, uudelle planeetalle Lehoniin

Kuukauden takaiset tapahtumat painavat yhä ymmärrettävästi niin oppilaiden kuin henkilökunnankin mieltä, mutta toistaiseksi sith-aave on jatkanut hiljaiseloaan, antaen Korribanin uudisasukkaille aikaa tehdä tarvittavia valmisteluja Harmaan puolen temppelin siirtämiseksi uudelle planeetalle. Pitkän pohdinnan tuloksena uudeksi kodiksi valikoitui liki galaksin toisessa äärilaidassa sijaitseva Lehon, joka tunnetaan myös Rakata Primena.

Niin oppilaat kuin opettajatkin ovat omilla tahoillaan tehneet kukin voitavansa varmistaakseen mahdollisimman sujuvan ja turvallisen siirtymän. Kuka etsien mahdollisia planeettoja joihin muuttaa, kuka auttaen Korribanin temppelin tyhjentämisessä. Nyt viimeisetkin ovat palanneet takaisin ja pian koittaa aika jättää hyvästit Korribanin temppelille.

BDL 5 - End of an Era
Tässä pelissä ovat mukana kaikki jo olemassa olevat kampanjahahmot ja lisäksi mukaan hyppää yksi uusi hahmo. Näin ollen uudet pelaajat voivat hakea pelin sivujen kautta vain tähän yhteen uuteen hahmoon.

Huomaathan, että BDL 5 on suoraan linkittyneenä BDL 6 -peliin (8.-10.11.19) ja jakaa pelin kanssa ilmoittautumisajan. BDL 6 peliin uusia hahmoja on useampia haettavana.


Winterwind

05.10.2019 - 06.10.2019 Pirttikylä, Närpiö

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 07.07.2019 - 18.08.2019
sci-fi, post-apokalyptinen, draama
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 15

Postapoc larp in Ostrobothnia in year 2021

The year is 2102 in Ostrobothnia. 60 years ago our society collapsed when an unknown and violently lethal parasite started spreading. The chaos that the resulting mass death caused was made worse by wars and armed conflicts, which soon spelled total disaster. Humanity almost succumbed to extinction, but tenacity, cooperation and a whole lot of luck gave the survivors a new chance. Small settlements started taking shape and even though the old world is but a memory of a dying generation there is hope for a better future. But in a small camp in Pörtom, its members are faced with a difficult change. For years they have lived together and fought for common survival. Now a big group wants to leave the camp, due to fear or because they dream about something more than just surviving. Another big group is adamant about staying, refusing to leave their comparatively safe home for vague promises and dreams. They are all heading for a painful farewell, the only question is how painful it will be...


007 & Blackice

05.10.2019 Hyvinkää

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.05.2019 - 31.05.2019
historiallinen, toiminta, draama, huumori
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 18

Q: "I’ve always tried to teach you two things. First, never let them see you bleed." James Bond: "And the second?" Q: "Always have an escape plan."

MI6 on antanut James Bondille tehtäväksi mennä tiedusteluretkelle Blackice Casinon hyväntekeväisyystapahtumaan. Tiedustelupalvelu on saanut vihiä, että Blackice yhtiöllä on yhteyksiä Spectren rikollisjärjestöön. Paikalle on tulossa paljon silmäätekeviä, mutta kaikki eivät välttämättä ole sitä miltä näyttävät. Kannattaa laittaa ykköset päälle, mutta pitää samalla silmät ja korvat auki.

007 & Blackice

Peli peluutetaan la 5.10. kaksi kertaa saman päivän aikana. Molempiin peleihin mahtuu n.15 henkilöä, joista osa on avustajahahmoja. Yhteensä 20-30 henkilöä.

Peli peluutetaan Hyvinkäällä hotelli Sveitsissä. Ingame pelipaikka on Blackice Casino -ketjuun kuuluva peliluola.

Pelimaksu tulee olemaan n. 30€+ ruoka

Järjestetään yhteistyössä Suomen roolipeliseura ry.n kanssa.


Do Crime [nuorille suunnattu peluutus]

12.10.2019 Helsinki

Ilmoittautuminen: 15.05.2019 - 15.06.2019
uuskumma, draama
Ikäraja: 16

Do Crime on tarina noidista ja queereista, toiseutettujen yhteisöstä ja heidän selviytymiskeinoistaan.

Peli käsittelee queeryhteisöä, sortoa ja vastarinannan keinoja, joista viimeistä noita-allegorian kautta. Pelin hahmot muodostavat noitapiirin, joka on kokoontunut tekemään sopimuksia yliluonnollisen voiman kanssa saadakseen keinoja selviytymiseen ja vastarintaan.

Peli on osa Suomen Kulttuurirahaston työskentelyapurahalla toteutettavaa queerfeminististä liveroolipelisarjaa.


Z-ØM – Turvapaikka

18.10.2019 - 19.10.2019 Janakkala

Aloittelijaystävällinen
jännitys, kauhu, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 50€
Ikäraja: K18

Z-ØM – Turvapaikka on zombiaiheinen liveroolipeli, missä Suomeen on levinnyt erikoinen Z-ØM-virusepidemia. Larpin teemoina ovat selviytyminen, toiminta ja kauhu. Pelinjohtajina toimivat Jutta Koskinen ja Miikka Salo.

Larpista järjestetään kaksi pelautusta: Pe 18.10 ja La 19.10. Jokaisessa pelautuksessa on 25 pelaajahahmoa ja noin 30 NPC-hahmoa. Haemme ihmisiä pelaajiksi ja NPC-hahmoiksi. Tapahtuma-alueella on grillaus-, saunomis- ja peseytymismahdollisuus pelin jälkeen. Lattiamajoitus on mahdollinen tilan puitteissa (NPC-pelaajat ovat etusijalla). Pelipaikkana toimii Tervakosken Puuhamaa.

Larp kertoo tarinan Z-ØM-virusepidemian Suomesta, missä viranomaiset ovat aloittaneet siviiliväestön siirtämisen puolustettuihin Turvapaikkoihin. Pelaajat ovat Suomessa asuvia tavanomaisia henkilöitä, jotka ovat saaneet käskyn siirtyä heille osoitettuun Turvapaikkaan, Tervakosken Puuhamaahan. Larpissa ei ole sankareita, vain selviytyjiä.

Pelin verkkosivut avataan mahdollisimman pian helmikuun aikana. Sen myötä lisäinformaatiota ilmoittautumisesta ja hahmoista.
Yhteydenotot sähköpostiin: zombilarppi@gmail.com tai yksityisviestillä pelinjohtajille Facebookissa.


X-Con

18.10.2019 - 20.10.2019 Mikkeli

Osallistumismaksu: 40-55€

X-Con on nyt jo seitsemättä kertaa järjestettävä tapahtuma larpinjärjestäjille, ja siitä kiinnostuneille. Sen tehtävänä on tuoda yhteen larppien järjestäjät ympäri Suomea antaen mahdollisuuden tutustumiseen, yhteistyökumppaneiden löytämiseen sekä omien kokemusten jakamiseen. Tapahtuman ohjelma koostuu eri aiheita käsittelevistä luennoista, työpajoista, osallistavista keskustelupiireistä ja vapaamuotoisemmasta ohjelmasta.

Ohjelmissa larpinjärjestäjät jakavat hyväksi havaittuja vinkkejä ja herättävät kehittävää keskustelua. Aihepiireihin kuuluvat larpinjärjestämisen perusteet, kirjoittaminen, käytännön järjestelyt, mallintamisen eri keinot ja yleiset ongelmakohdat eri osa-alueisiin liittyen.

Järjestäjätiimi hakee nyt myös ohjelmanpitäjiä mukaan järjestämään tapahtumaa ja ottaa mielellään vastaan ehdotuksia ja toiveita aiheista joista ohjelmaa kaivattaisiin. Onko sinulla aihe josta haluat puhua, tai kokemusta jonka voit jakaa muille? Ilmoittaudu mukaan osoitteessa http://xcon.fi/ohjelmahaku-2019/ ja otamme sinuun yhteyttä! X-Con on ajatukseltaan “tekijöiltä tekijöille”, eli sinun ei tarvitse olla akateeminen pelitutkija voidaksesi tarjota ohjelmaa tapahtumaan. Toiveena etenkin keskustelupohjaista ja workshop-tyylistä ohjelmaa! Voit esimerkiksi alustaa aiheen ja ohjelma jatkuu yhteisenä keskusteluna.

Tapahtumaan osallistujaksi ilmoittautuminen avataan pian.

Tapahtumaa järjestää tänä vuonna Illusia ry yhteistyössä Otavan Opiston kanssa.


Open Stage

23.10.2019 - 27.10.2019 Helsinki

Kielivapaa
Ilmoittautuminen: 15.05.2019 - 30.06.2019
kaupunkipeli, draama
Ikäraja: 18

Open Stage on larppi queereista äänistä, identiteeteistä ja yhteisöistä. Pelissä seurataan kolmen päivän ajan pienen queer-sanataideworkshopin osallistujien ja heidän ystäviensä elämää.

Peli lainaa dokufiktion/etnofiktion keinoja: pelaajat tutkivat ja tarinallistavat omia vähemmistökokemuksiaan fiktiivisten hahmojen kautta.

Open Stage on osa Suomen Kulttuurirahaston työskentelyapurahalla toteutettavaa queerfeminististä liveroolipelisarjaa.

----------------------------

Open Stage is a larp about queer voices, identities and communities. The game follows the lives of participants of a small queer spoken word workshop and their friends for a few days.

The game borrows tools from docufiction/ethnofiction: players explore and narrate their own minority experiences through fictional characters.

Open Stage is part of a series of queerfeminist live action role playing games designed on a working fund from Finnish Cultural Foundation.


Wähäcon 2019

01.11.2019 - 03.11.2019 Muurame

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 24.06.2019 - 31.08.2019
Osallistumismaksu: 20-25€
Ikäraja: 18

Wähäcon on suomalainen freeform-pelitapahtuma Muuramen Wähälahden tilalla, Jyväskylän kupeessa.

Päivämäärä: 1.-3.11.2019
Osallistumismaksu: 25€ (sisältää majoituksen ja ruokailun), pelinjohtajalta 20€
Ikäraja: 18 vuotta
Osallistujia: 16-25 (muista ilmoittautua lomakkeella!)
Ohjelmassa: 10 freeform skenaariota, 1 minilarp
Järjestäjät: Massi Hannula ja Arttu Hanska

Ilmoittautuminen: alkaa 24.6.2019.


Laskuvesi, 4. pelautus

02.11.2019 Kangasala

Ilmoittautuminen: 10.07.2019 - 24.07.2019
realismi, draama
Osallistumismaksu: 28€
Ikäraja: 18

Laukaus.

Vaikeinta on olla muistamatta, miten Alexin hysteeriset avunhuudot katkesivat kuin seinään. Jotain raskasta raahautui ovea pitkin lattialle, ja koitat yhä tänä päivänäkin olla ajattelematta sen tarkemmin mitä, siitäkin huolimatta, että sait vastauksen kysymykseesi muutaman tunnin päästä.

Laskuvesi on noin 13 pelaajan liveroolipeli, joka sijoittuu työpaikka-ammuskelun jälkimaininkeihin nykypäivän Englannissa. Kyseessä on ihmissuhdekeskeinen peli, joka käsittelee raskaita teemoja, omia valintoja ja niiden seurauksia, sekä jaettuja traumoja. Peli pelataan Kangasalla 2.3.2019.

Ilmoittautuminen avataan 10.12. Pelimaksu on 20e Mielikuvitusystävät ry:n jäsenille ja 25e muille. Sisältönsä vuoksi peli on K18, eikä se sovellu aivan vasta-alkajille.

Pelinjohtajina toimivat Juho Hietaoja ja Iiris Jarva, ja peli järjestetään yhteistyössä Mielikuvitusystävät ry:n kanssa. Kyseessä on pelin 4. pelautus. Pelipäivä on toistaiseksi alustava.


Pahaa unta ken pelkäisi?

02.11.2019 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 13.06.2019 - 14.07.2019
jännitys, kauhu, draama
Osallistumismaksu: 15€
Ikäraja: 16

Malja rahalle, maineelle ja rakkaudelle. Näistä juhlista tulee pahin painajaisesi.

Kansainvälisten seurapiirien kerma kokoontuu Helsinkiin juhlistamaan Halloweenia hulppeilla naamiaisilla. Luksuselämä muuttuu kuitenkin hermojaraastavaksi koettelemukseksi, kun juhlat saavat dramaattisen päätöksen.

Pelissä on useita eri hahmoryhmiä, jotka pelaavat eri paikoissa. Pelin sisältö ja painostavuus vaihtelevat hahmoryhmittäin. Vaikka kaikkien peli pyörii synkkien teemojen ympärillä, on pelissä myös ystävyyttä ja romantiikkaa.


BDL 6: The Brightest Light Casts Darkest Shadows

08.11.2019 - 10.11.2019 Vahojärven leirikeskus, Parkano

Ilmoittautuminen: 01.07.2019 - 28.07.2019
sci-fi
Osallistumismaksu: 35-40€
Ikäraja: 18

The Brightest Light Casts the Darkest Shadows sijoittuu Korribanille hieman End of an Era -pelin jälkeen, kun jedit päätyvät planeetalle. Kohtaamiset Voiman Harmaan Puolen jäsenten kanssa ovat mahdollisia, mutta ovatko jedit valmiita saadakseen tietää Voiman kolmannesta aspektista?

Tämä peli tulee olemaan puoliksi ulkopeli eli proppien suunnittelussa kannattaa suosia varsin lämmintä vaatetusta, emme halua kenenkään paleltuvan.

Lokakuussa pelataan kaksi Between Dark and Light -pelikampanjan peliä, jotka linkittyvät tiiviisti toisiinsa. Tämän takia yhtenäinen ilmoittautumisaika ja tapahtuma. Lisäämme pelin sivuille hahmojen lyhytkuvausosioon (Children of the Force) maininnan siitä onko hahmo BDL 5 vai BDL 6 pelissä vaiko molemmissa.

Tässä pelissä on mukana jokunen kampanjahahmo ja lisäksi uusia jedihahmoja. Osa jedihahmoista tulee olemaan useamman pelin hahmoja, mikä tarkoittaa että valitut pelaajat pääsevät pelaamaan hahmoa myös joissakin tulevaisuuden peleissä. Mukana on myös mysteerihahmo Z, joka on täysihahmo muutamin NPCmäisin elementein.


Life Beyond: Verellä Sinetöity Rauha

08.11.2019 - 10.11.2019 Savonlinna

Kutsupeli
fantasia, kauhu, draama
Ikäraja: 16

Ensimmäisen maailmansodan viimeiset päivät koittavat, kun eksiittiaatelit kokoontuvat Saksassa mystiselle Boeselagerin kartanolle. Näinkö Suomeen tulee monarkia? Mitä kummaa kartanolla tapahtuu? Kuka voittaa sodan? Selviääkö kukaan hengissä?

Verellä Sinetöity Rauha on Life Beyond-maailmaan perustuva liveroolipeli, joka kertoo ensimmäisen maailmansodan viimeisistä vaiheista. Life Beyondin lähtökohtaisena teemana toimii syrjintä, mutta kyseisen tapahtuman keskeisiä teemoja ovat sodan vaikutukset, politiikka sekä ihmissuhteet. Pelin henki voidaan mieltää tiivistunnelmaiseksi fiilistelypeliksi kauhun elementein; pelin aikana pelaajat tulevat kohtaamaan eettisiä sekä moraalisia kysymyksiä, mutta myös arvoituksellisia sekä myyttisiä pelielementtejä, osittain magian keinoin.


Debÿtante Moshpit 1. pelautus

04.12.2019 - 06.12.2019 Orivesi

Ilmoittautuminen: 29.07.2019 - 08.08.2019
draama
Osallistumismaksu: 69-89€
Ikäraja: K-18

Bergen, 1818. Eurooppa toipuu yhä Napoleonin sodista, mutta Norja on sulkeutunut muulta maailmalta ja vaurastuu palattuaan soturikuningatar Valkyrie I:n johdolla muinaisiin tapoihin. Nyt kuningatar on kuitenkin kuollut ja vanhat kaunat ja valtataistelut ovat leimahtaneet uudellen liekkiin. On vuosittaisten debytanttitanssiaisten aika, ja Bergenin mahtisuvut kokoontuvat moshpittiin jossa ratkaistaan vanhoja kaunoja ja sukujen valta-asetelmia ja tulevaisuutta nuorten - ja miksei vanhempienkin - avioliittojen ja juonittelun kautta.

Debÿtante Moshpit on pohjoismainen liveroolipeli, korkeaenerginen tragedia tuplabasarien säestyksellä 32:lle osallistujalle. Se kertoo tarinan väkivallan ja koston kierteestä ja sukuhistorian painolastista. Larppi sijoittuu myyttisen regencyajan Bläkkis-Norjaan (kaikki yhteydet todelliseen Norjaan ovat oikeasti puhtaasti sattumaa) ja sen valtataisteluihin, jotka huipentuvat seurapiirien päheimpiin debytanttitanssiaisiin moshpitissä.


Debÿtante Moshpit (English run)

06.12.2019 - 08.12.2019 Orivesi

Ilmoittautuminen: 29.07.2019 - 08.08.2019
draama
Osallistumismaksu: 69-89€
Ikäraja: R-18

Bergen, 1818. Europe is recovering from the Napoleonic wars, but the iron willed warrior queen Valkyrie I closed Norway off from the world and made it follow mystical old ways. Now the queen is dead, and the ancient disputes have flamed up again. It is time for the annual Debütante Ball, and the Great Houses of Bergen gather to the moshpit, to decide the fates of the families through marriage and other trade deals.


The Queen is dead, long live Norway!

Debÿtante Moshpit is a Nordic larp, a high energy tragedy with blast beats and blasphemous riffs for 32 participants. It tells a tale of violence and the cycle of revenge and family feuds. The larp takes place in a mythical Regency Era Heavy Mëtal Nörway (any resemblance to actual Norway is purely coincidental). The schemes and power struggles of the old Houses will reach their culmination at the coolest debutante ball in a moshpit.


Auroriopisto - Durmstrang

06.12.2019 - 08.12.2019 Tampere

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 06.12.2018 - 06.12.2019
fantasia
Osallistumismaksu: 45€

Umiejętność, taito? Entä jos et millään saanut onnistumaan ja opettajan katseen lisäksi niskaasi poltti oppilastovereidesi vinot hymyt? Wiedza, tietämys? Eilinen yö poltti vielä silmiäsi ja väsynyt mielesi ei taipunut oikeiden sanojen ympärille. Dyscyplina, kuri. Kyllä, sen tunsit! Selkäsi tunsi sen, reitesi ja käsivartesi. Kuri oli sinulle tutuin. Kuria pelkäsit vaikka mitään muuta maailmassa et.

Kouluympäristöön sijoittuva sisäoppilaitospeli taikuudella maustettuna. Oppilaiden elämää ja ihmissuhteita värittävä Auroriopisto-maailman uuden kampanjan avajaispeli tummalla sävytyksellä maustettuna


Valinta LARP

25.01.2020 - 26.01.2020 Helsinki

Ilmoittautuminen: 13.10.2019 - 03.11.2019
cyberpunk, jännitys, kauhu
Osallistumismaksu: 10-15€
Ikäraja: 18

Tottakai olit tiennyt joutuvasi vielä maksamaan velkasi. Olit vain luullut saavasi itse vaikuttaa maksutapaan. Katsoit muita pöydässä istuvia, niiden jäisiä ilmeitä ja hikisiä otsia. Teidät kaikki oli viime yönä revitty sängyistänne ja tuotu väkisin tähän ahtaaseen bunkkeriin.

"Teillä on kaksi tapaa päästä ulos täältä. Jokaisen teistä on tehtävä valinta niiden välillä."

Keskellä pöytää olevaan näyttöön syttyi valo ja numerosarja alkoi tikittää alaspäin.

"Jos joku teistä ei ole tehnyt valintaansa ennen kuin aika loppuu, me teemme sen mielellämme teidän puolestanne."

Huokaisit syvään ja yritit miettiä selkeästi. Kumpikin vaihtoehto oli toistaan pahempi. Valinta oli silti tehtävä.

Larpista järjestetään kaksi rinnakkaista pelautusta, toinen lauantaina ja toinen sunnuntaina. Peleihin haetaan samalla lomakkeella. Haku on yhteinen, jotta mahdollisimman moni pääsisi pelaamaan haluamaansa hahmoa.

Pelipaikka on pj:n kotona Itä-Helsingissä. Pelitila on pienessä, propatussa tilassa, josta ei pelin tarinan takia saa poistua. (Pelaaja toki pääsee ulos tilasta vartijan saattamana niin halutessaan, esim. wc tai off-tilaan, eivätkä muut pelaajat saa estellä tätä.) Pelissä istutaan lähes koko ajan neuvottelupöydän ympärillä, ellei pelaajaa haeta vartijoiden kuljettamana toiseen tilaan.

Cyberpunk-genre tulee peliin tarinan tulevaisuuteen sijoittuvan synkän alamaailman ja suuryritysten, tekoälyn ym. kautta. Pelipaikkaa lavastetaan cyberpunk-bunkkeriksi. Pelaajat saavat propata cyberpunkia, mutta sitä ei mitenkään edellytetä. "Perus-futuristinen" hahmon mukainen vaatetus on ok. Kyseessä ei ole visuaalisuuden maksimoimiseen pyrkivä peli, vaan tarkoitus on mennä todella syvälle hahmoihin ja niiden välisiin kipeisiin kontakteihin. Peli tutkii moraalia, rikollisuutta, yhteiskuntaa, inhimillisyyden rajoja ja kuolemanpelkoa. Ahdistavien teemojen takia peliin suositellaan ilmoittautumaan vain, jos erityisesti nauttii ahdistavasta pelisisällöstä. Tässä tarinassa ei ole onnellista loppua, eikä kukaan hahmoista ole välttynyt traumoilta elämässään.

Peli noudattaa Turvallisempaa larppausta- materiaalia luodakseen pelaajille mahdollisimman turvallisen ympäristön kokea hahmojen yhteinen tarina.

Lisää infoa on tulossa syksyn aikana.

Pelin aikana on pöydässä tarjoilla miljööseen sopivaa naposteltavaa ja juotavaa. Ruokavaliot otetaan tarkasti huomioon.

Pelin kesto on vielä harkinnassa, mutta se kestää yhden iltapäivän ajan. Ennen peliä on briiffit ja pelin jälkeen on aikaa purkaa peliä. Halutessaan saa jäädä viettämään (alkoholittomasti) iltaa pelipaikalle.

"Valinta" on pelinjohtajan ensimmäinen itse järjestämä larppi. Pj on avoin kaikelle palautteelle ja rakentavalle kritiikille kaikissa peliä edeltävissä vaiheissa, sekä pelin jälkeen. Pelaajilta toivotaan ymmärrystä ja reilua asennetta aiheeseen liittyen.

  • Aurora Misikangas, valintalarp (at) gmail.com

Ihmisen näköiset 1

28.02.2020 - 01.03.2020 Helsinki ja lähialueet

Aloittelijaystävällinen
realismi, kaupunkipeli, uuskumma, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 50-100€
Ikäraja: 18 (poikkeuksista ilmoitetaan pelikohtaisesti)

olemme hien liukkaat ja hiekkapaperin karvaiset
jäästä ja verestä raskaat vaatteet on asvaltin hajuiset
oveen naulataan pajusta punotut linnun sydämet
ja nahasta rakentuu ihmisen näköinen eläin

Suomi 2020. Harhamat, tai kimeerit, elävät ihmisten keskuudessa ihmisen näköisinä. Jotkut heistä ovat veden sukuisia ja jotkut ilman, toisia ajaa petojen vaisto ja toisia saaliseläimen varovaisuus. Sopeutuminen ihmisyhteiskuntaan sujuu hyvin ja eläin pysyy hallinnassa, kunhan sen sallitaan välillä päästä hallitusti esiin.

Ihmisen näköiset käsittelee yhteisöllisyyttä, hengellisyyttä, rohkeutta ja fyysisyyttä. Mistä saa lohtua ja mitä uskonnon nimissä voi tehdä? Onko vain näkyvä rohkeus sankaruutta? Mitä tapahtuu kun eläin pääsee esiin? Miten ristiriidat ratkaistaan, kun yhteisön kasassa pysyminen on sen ainoa keino selviytyä? Mitä on olla ihminen, mitä on olla eläin?

Peli on tummasävyistä, myyttisiä elementtejä hyödyntävää draamaa. Se ottaa vaikutteita mm. Grimm-sarjasta, mytologioista ja nordic noir -genrestä. Pelikäytännöissä kiinnitetään erityishuomiota yhteisöllisyyteen. Pelaajahaku aukeaa marraskuussa.


Feenikslaulu 7: Valonkantaja

12.03.2020 - 15.03.2020 Parkano

Ilmoittautuminen: 03.02.2019 - 08.03.2019
fantasia, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 53-69€
Ikäraja: 16

On marraskuu 2017 ja on kulunut 2 vuotta siitä, kun jästit laukaisivat ensimmäisen taikanegatointiohjuksen. Sen jälkeen 60-70% koko maailman maapinta-alasta on ehditty negatoida, eikä näillä alueilla voi käyttää taikuutta. Taikamaailma alkaa olla todella ahtaalla. Alpeilla on jo vuoden ajan ollut yksi taikaväen ja jästien välisen sodan merkittävimmistä taikovien sotatukikohdista, ja peli sijoittuu tuohon tukikohtaan. Pelissä käsitellään sotatilan arkea sekä sodan huipennus.

Valonkantaja on Feenikslaulu-kampanjan toisiksi viimeinen ja 7. iso osa. Peli pelataan to-su 12.-15.3.2020 Parkanossa. Mukaan otetaan ensisijaisesti kampanjassa aiemmin pelanneita, mutta jos heitä ilmoittautuu liian vähän tai hahmoille sopivia pelaajia ei löydy, niin myös uusia pelaajia otetaan mukaan! Ilmoittautuminen on auki 3.2.2019-8.3.2019. Pelaajat kirjoittavat itse hahmojen taustatiedot, mutta pelinjohto kirjoittaa juonet ja kontaktit. Mukaan mahtuu noin 50 hahmoa.


BDL 7: Legacy of the Grey Side

24.04.2020 - 26.04.2020 Vahojärven leirikeskus, Parkano

Ilmoittautuminen: 20.01.2020 - 09.02.2020
sci-fi
Osallistumismaksu: 35-40€
Ikäraja: 18

Time is a lie, there is only patience.
Through patience, I gain perspective.
Through perspective, I gain knowledge.
Through knowledge, I gain control.
Through control, their chains are forged.
The Force shall enslave them.
-Revan

Isä, poika ja tytär.
Harmaus, sithit ja jedit.
Tasapaino, pimeys ja valo.
Voiman kolme aspektia.
Mikä vetää sinua puoleensa?

Korriban jäi menneisyyteen Harmaan Puolen muuttaessa kiireellä uuteen temppeliin Lehonille. Arki on lähtenyt kuukausien aikana pyörimään normaalisti eikä Korribanin pimeys ole tuntunut seuraneen asukkaita uuteen temppeliin. Voima kuitenkin väreilee kuin odottaen jotain, mutta mitä?

Pelin sivut päivitetään edeltävän pelin jälkeen eli marras/joulukuussa 2019.

Peliin on tulossa yksi uusi miespuolinen hahmo, jolle haetaan pelaajaa.


Kuningatar Aelwynin turnajaiset

09.05.2020 Hattula

fantasia

Vuosisata sitten, verisen sodan jälkeen Aeropa luopui sodasta politiikan välineenä, luovuttuaan ensin miehistä johtajina ja sotataitojen harjoittajina. Siitä pitäen on kruununpäiden väliset kunniakysymykset ratkaistu vuosittaisilla suurturnajaisilla, joissa kunkin kansan parhaat naiset mittelevät voimiaan. Merseyn saarivaltakunnassa edustajat keskikesän Suurturnajaisiin valitaan tavan mukaan vanhan Beltain-juhlan aikaan toukokuun alussa järjestettävissä kuningatar Aelwynin turnajaisissa.

Euroopan ritariromanttista keskiaikaa häkellyttävästi muistuttava alhaisfantasiamaailmaan sijoittuva live-roolipeli noin 30-40 pelaajalle.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot syksyn 2019 aikana.

  • Olli Hakkarainen et al., olaus (at) iki.fi

Helatorstailive

21.05.2020 Helsinki

fantasia
Osallistumismaksu: 5€

Ysäriretrofantsuhupsuttelu keveällä otteella, mutta perinteitä kunnioittaen, 90-luvun Telcontarin tyyliin helatorstaina Suomenlinnassa.

  • kaisa.vitikainen (at) gmail.com

NYC by Zeberax

22.05.2020 place specified later

Kielivapaa
cyberpunk, draama
Ikäraja: 15

“Dystopia, eh? Congrats, ya can now all die a lil bit younger, prettier and happier. And probably more drunk, too” -Mike

Zeberax is an innovative larp, that focuses on the aesthetic of things, rather than realistic views. Set in near future, anarchistic US, the plot revolves around themes like addiction, relationships and coping mechanisms. To spice things up, there’ll be scheming, secrets, and lies of all sizes, friends mixed with enemies and everyone in between and, of course, an endless amount of possible endings.

The event will take place 22nd of May 2020 It is designed for 8 players and will last about 4 hours (plus briefs) depending on how the events are gonna play out. The location hasn’t been decided yet, but bunking and warm meals can be arranged to those who come from afar, both before and after the game. The entry fee (also uncertain, decided after the funding in sorted out) includes the attendance & the material, the after party and some snacks.Check the site for more info & join the most enjoyable dystopia ever <3


Fight Like a Girl - Suomi/Finland

12.06.2020 - 14.06.2020 Outokumpu

Kaksikielinen larppi 2100-luvun suffragettisodasta
Ett tvåspråkigt lajv om suffragettkriget på 2100-talet

  • flag.suomi (at) gmail.com

Ihmisen näköiset 2

26.06.2020 - 28.06.2020 Helsinki ja lähialueet

Aloittelijaystävällinen
realismi, kaupunkipeli, uuskumma, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 50-100 euroa€
Ikäraja: 18 (poikkeuksista ilmoitetaan pelikohtaisesti)

olemme hien liukkaat ja hiekkapaperin karvaiset
jäästä ja verestä raskaat vaatteet on asvaltin hajuiset
oveen naulataan pajusta punotut linnun sydämet
ja nahasta rakentuu ihmisen näköinen eläin

Suomi 2020. Harhamat, tai kimeerit, elävät ihmisten keskuudessa ihmisen näköisinä. Jotkut heistä ovat veden sukuisia ja jotkut ilman, toisia ajaa petojen vaisto ja toisia saaliseläimen varovaisuus. Sopeutuminen ihmisyhteiskuntaan sujuu hyvin ja eläin pysyy hallinnassa, kunhan sen sallitaan välillä päästä hallitusti esiin.

Ihmisen näköiset käsittelee yhteisöllisyyttä, hengellisyyttä, rohkeutta ja fyysisyyttä. Mistä saa lohtua ja mitä uskonnon nimissä voi tehdä? Onko vain näkyvä rohkeus sankaruutta? Mitä tapahtuu kun eläin pääsee esiin? Miten ristiriidat ratkaistaan, kun yhteisön kasassa pysyminen on sen ainoa keino selviytyä? Mitä on olla ihminen, mitä on olla eläin?

Peli on tummasävyistä, myyttisiä elementtejä hyödyntävää draamaa. Se ottaa vaikutteita mm. Grimm-sarjasta, mytologioista ja nordic noir -genrestä. Pelikäytännöissä kiinnitetään erityishuomiota yhteisöllisyyteen. Pelaajahaku aukeaa marraskuussa.


Ihmisen näköiset 3

09.10.2020 - 11.10.2020 Helsinki ja lähialueet

Aloittelijaystävällinen
realismi, kaupunkipeli, uuskumma, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 50-100 euroa€
Ikäraja: 18 (poikkeuksista ilmoitetaan pelikohtaisesti

olemme hien liukkaat ja hiekkapaperin karvaiset
jäästä ja verestä raskaat vaatteet on asvaltin hajuiset
oveen naulataan pajusta punotut linnun sydämet
ja nahasta rakentuu ihmisen näköinen eläin

Suomi 2020. Harhamat, tai kimeerit, elävät ihmisten keskuudessa ihmisen näköisinä. Jotkut heistä ovat veden sukuisia ja jotkut ilman, toisia ajaa petojen vaisto ja toisia saaliseläimen varovaisuus. Sopeutuminen ihmisyhteiskuntaan sujuu hyvin ja eläin pysyy hallinnassa, kunhan sen sallitaan välillä päästä hallitusti esiin.

Ihmisen näköiset käsittelee yhteisöllisyyttä, hengellisyyttä, rohkeutta ja fyysisyyttä. Mistä saa lohtua ja mitä uskonnon nimissä voi tehdä? Onko vain näkyvä rohkeus sankaruutta? Mitä tapahtuu kun eläin pääsee esiin? Miten ristiriidat ratkaistaan, kun yhteisön kasassa pysyminen on sen ainoa keino selviytyä? Mitä on olla ihminen, mitä on olla eläin?

Peli on tummasävyistä, myyttisiä elementtejä hyödyntävää draamaa. Se ottaa vaikutteita mm. Grimm-sarjasta, mytologioista ja nordic noir -genrestä. Pelikäytännöissä kiinnitetään erityishuomiota yhteisöllisyyteen. Pelaajahaku aukeaa marraskuussa.


Ajankohdaltaan epämääräiset

Hiljaiset

Hamassa tulevaisuudessa, Ei vielä tiedossa

Kielivapaa
fantasia, historiallinen, realismi, uuskumma, draama
Ikäraja: 18

Ylhäällä Sumuvuorilla sijaitsee Lumon luostari. Luostari on seissyt siellä vuosisatoja ja Hiljaiset ovat asuneet siellä kauemmin kuin yksikään saattaa muistaa. Mutta kukaan ei tiennyt miksi. Koska He olivat hiljaa.

Hiljaiset on sietokykyvyn rajoja haastava elämyspeli jossa on tarkoitus viettää päivä puhumatta sanaakaan. Päivä täyttyy arkisista askareista ja haasteita joita rajoittunut kommunikaatio voi tuoda eteen. Pelissä ei tule olemaan villejä juonia, yllättäviä käänteitä tai edes kiinnostavaa tekemistä. Jos kaipaat niitä tämä peli ei ole sinulle! 18 vuoden ikäraja on viitteellinen ja enemmän pelaajilta odotetaan henkistä kypsyyttä. Vaikka itse peli ei sisällä juuri mitään tulee se sijoittumaan taustatarinan muodossa mystiseen / fantasia / uuskumma -maailmaan.

Pelimaksu sisältää pelipaikan jossa toivon mukaan myös mahdollisuus yöpyä, ruokailun pelin aikana (pelaajat valmistavat ruuan itse osana arkea) ja pelin aikana käytettävät kaavut. Propata siis ei tarvitse itse! Kaikki pukeutuvat saman mallin mukaisiin tylsän harmaisiin kaapuihin.

Peliaika, -paikka ja -maksu tarkentuvat lähiaikoina jonka jälkeen myös ilmoittautuminen avautuu. Mutta jos olet kiinnostunut olet tevetullut ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen vaikka heti.

  • Janne Koponen, janne (at) arcticloon.fi

Vastarinta-kampanja

Tammi-huhtikuussa, Turku

Ilmoittautuminen: 15.11.2017 - 27.11.2017
realismi, kaupunkipeli, draama
Ikäraja: 18

Onni keräsi kimpsunsa ja kampsunsa luentosalin lattialta ja sulki salin oven takanaan. Luento oli peruttu. Vartiointifirma TB:n tyypit olivat tulleet keskeyttämään yliassari Nordqvistin ennen kuin tämä ehti edes aloittaa kansalaisten pisteytysjärjestelmästä. Jälkipeli ja spekulaatiot Proffassa porukan kesken olisivat mittavat ja sinne suuntasi Onni muiden perässä.

Vastarinta on Turussa kevään 2018 aikana pelattava liveroolipelikampanja, jossa käsitellään tavallisten ihmisten elämää totalitaarisen järjestelmän alla sekä vastarintaliikkeen kehittymistä passiivisesta vastarinnasta aktiiviseen toimintaan.

Kampanja pelataan Turussa pääosin arki-iltaisin. Mukaan mahtuu noin 10 kampanjapelaajaa, ja lisäksi on mahdollista tulla mukaan yksittäisiin tai useampiin peleihin. Peleihin tarvitaan myös useita avustajia npc-rooleihin.

Kampanja jakaantuu kolmeen parin viikon pituiseen osioon, joista jokaiseen sisältyy muutama yhden illan peli ja yksi offgame-pelaajatapaaminen. Osio 1 tullaan pelaamaan tammikuussa, osio 2 helmi-maaliskuussa ja osio 3 huhtikuussa.


Häkkilinnut

Kevät 2018, Helsinki

Ilmoittautuminen: 03.09.2017 - 10.09.2017
kaupunkipeli
Ikäraja: K-18

"Taiteilijarenttu muttei mitenkään paha oo
Yleinen ongelma ettei vaan liiemmin rahaa oo
"Mä tarjoon" ei usein kuulu mun sanastoon
Mut sun kaa nyppii lähinnä se ettei mul varaa oo
Ja tahtoisin viedä sut pois täältä
Koko maailma vois nähdä mikä siinä ois väärää
Sovitaan vaik treffit lentokentäl
Ja arvotaan että millä lennol mennään"
Tuomas Kauhanen - Pummilla Tallinnaan

​Häkkilinnut on Helsingissä pelattava kaupunkikampanja 10 pelaajalle keväällä 2018. Ensimmäinen peli on helmi-maaliskuun taitteessa. Hahmoja kehitetään yhteistyössä pelinjohtajan kanssa.

Pelin hahmot ovat haastavan elämän kokeneita n. parikymppisiä suomalaisia, jotka ovat kaikki jokin aika sitten päässeet kuka vankilasta ja kuka psykiatrisesta osastohoidosta. Heitä yhdistää siinä vaiheessa kokeilu, jossa heille maksetaan kuukausittain eräänlaista perustuloa, kannustinta, jolla on tarkoitus päästä uuden elämän alkuun.

Kampanjassa keskitytään sosiaalisten suhteiden ja ryhmädynamiikan kiemuroihin. Hahmot luovivat ihmissuhdeviidakossa, yrittävät enemmän tai vähemmän onnistuneesti päästä eroon menneisyyden ikeestä sekä suunnittelevat tulevaisuuttaan.


Vartiosto - Syksy 1969

tiedotetaan myöhemmin, PK-seutu

fantasia
Osallistumismaksu: 10-20€
Ikäraja: 18

Vartiosto kampanjan seuraava peli. Peli on ensisijaisesti jatkaville pelaajille. Uusien pelaajien ilmoittautuminen aukeaa toukokuussa, jota ennen kotisivuille päivitetään tietoja haettavista hahmoista.


Voldemortin sota

suunnitteilla vuodelle 2020, Turun seutu

fantasia, jännitys, toiminta, draama, huumori
Osallistumismaksu: 20-30€
Ikäraja: 15

Eletään vuotta 1978 Britannian taikavaltiossa. Välit taikaministeriön ja kuolonsyöjiksi itseään nimittävän kapinallisen tahon välillä ovat kiristyneet viimeisten viiden vuoden aikana siihen pisteeseen, että Britannian taikavaltioon on julistettu sotatila.

Britannian taikavaltion joukot - aurorit - ja kuolonsyöjät ovat sotatilan julistamisen jälkeen ottaneet yhteen useamman kerran ja voittoja, tappioita ja menetyksiä on tullut molemmin puolin.

Ministeriö värvää auroreita aktiivitehtäviin suoraan auroriopistosta, ja pimeiltä kujilta kuiskitaan kuolonsyöjien joukkoon. Pari viimeisintä viikkoa on ollut pitkästä aikaa rauhallisempaa, joten taikaministeriöllä on ollut aikaa järjestää edes pienimuotoista koulutusta ja ryhmädynamiikan hakua uusille auroreilleen.

Torstaina 19.10.1978 taikaministeriö järjestää jälleen yhden koulutusleirin Exmoorin alueella lähellä Tauntonia.

Voldemortin sota on Harry Potter -larppien järjestämä liveroolipeli. Peli on lähes suora uudelleenpelautus huhtikuussa 2017 pelautetusta Voldemortin sodasta. Peli sijoittuu J.K.Rowlingin Harry Potter -maailmaan vuoteen 1978 ja seuraa löyhästi canonia. Pelissä ei kuitenkaan ole canon-hahmoja.

Peli soveltuu niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pelaajille. Peliin valitaan pelaajat anonyymisti. Aloittelevilla ja ensikertalaisilla pelaajilla on hieman suurempi mahdollisuus päästä peliin kuin konkareilla.

Luvassa on rymyämistä pimeässä synkässä metsässä, luottamusta, petturuutta, kaunoja, poliittista kaaosta, romantiikkaa, ihmissuhdedraamaa, seikkailua ja perinteistä poliisi ja rosvo -leikkiä taikasauvat kädessä adrenaliinin jyskyttäessä korvissa.