Tapahtumalista

X-Con 2017

27.10.2017 - 29.10.2017 Otava

Aloittelijaystävällinen

Larpinjärjestäjille suunnattu X-Con jälleen Otavan Opistolla

X-Conin tarkoituksena on jälleen antaa larpinjärjestäjille tilaisuus kontaktoitua, jakaa tietoa ja oppia uutta. Ohjelmassa on perinteiseen tapaan sekä luentoja että tilaa keskustelulle ja tietenkin jo perinteeksi muodostunut Lankka-palkinnon jakotilaisuus.

X-Conin järjestää X-Con-tiimi yhteistyössä RTEY ry:n ja Otavan Opiston kanssa. Tiimi on myös hieman uudistunut ja mukaan on otettu uusia jäseniä. Tänä vuonna mukana ovat Teemu Salminen, joka toimii pääjärjestänänä, Mikko Behm, Atte Iiskola, Noora Kumpulainen, Satu Kylmämetsä, Ville-Eemeli Miettinen, Maria Mikkonen, Ville Pirinen ja Vera Schneider.


Savutupa - syysjuhla lohikäärmeen varjossa

28.10.2017 Jyväskylä

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 05.08.2017 - 12.08.2017
fantasia
Osallistumismaksu: 38-45€
Ikäraja: Sovitusti

Aloittelijaystävällinen larp, jonka kantavina teemoina ovat juhlinta, hyvä ruoka, elävä musiikki, vaalikamppailut ja suvun ja omien intressien ristiriidat - sekä villit huhut maastopaloista, idän heimojen hyökkäyksistä ja lohikäärmeistä.

Varapelaajahaku on auki!

https://goo.gl/forms/0J41T4bgZmztOreL2

(Huom! Nettisivut vaihtuneet 7.8.2017)

Aloittelijaystävällinen peli, jossa on tarjolla monipuoliset hahmovaihtoehdot. Pelaaja pääsee joko valitsemaan hahmonsa jo valmiista konseptista tai luomaan omansa.

Pelissä tulee olemaan juonittelua, elävää musiikkia, erinomaista ruokaa, ja iltaa on mahdollisuus tulla fiilistelemään myös kevyemmällä hahmolla.

Jyväskylän Savutuvan Apaja on erittäin tunnelmallinen tilausravintola, jonka puitteet ovat täydelliset fantasiahenkisiä larppeja varten. Pelimaksu koostuu aterian hinnasta ja avustajien kuluista, koska erillistä vuokraa emme joudu maksamaan. Alkoholi ei kuulu pelimaksuun.

Alaikäiset pääsevät peliin huoltajan allekirjoittaman luvan kanssa. Jos olet alle 16-vuotias, pyydämme tulemaan peliin täysi-ikäisen vastuuhenkilön kanssa.


The Dead Zone

04.11.2017 - 05.11.2017 Ylöjärvi

Ilmoittautuminen: 18.07.2017 - 01.10.2017
post-apokalyptinen
Osallistumismaksu: 8-15€
Ikäraja: 15

Vuonna 2015 uutisoitiin viruksesta, jonka amerikkalainen Open Window oli kehittänyt. Jostain syystä virus kuitenkin pääsi valloilleen, tartuttaen yhä useamman ja useamman, kunnes vain kourallinen oli enää jäljellä. Nyt ryhmä ihmisiä etsii suojaa selviytyä.

Siitä on jo vuosi, kun sait tietää viruksesta. Kuljeskelet ryhmän kanssa joista et oikeastaan tunne ketään, paikassa josta et oikeastaan tiedä mitään, kohti tuntematonta päämäärää. Mikä voisi mennä pieleen?

The Dead Zone on Apocalyptinen kauhularppi joka on saanut inspiraationsa The Walking Dead nimeä kantavasta sarjasta. Sarjan fani ei kuitenkaan tarvitse olla, jos haluaa osallistua.

Peli pidetään 4.-5.11.2017. Julkujärven leirikeskuksessa, Tampereella. Peliin otetaan 17 pelaajaa ja 8 npc:tä, sekä zombieita Voit hakea niihin kaikkiin. Pelimaksu tulee olemaan noin 15 euroa pc:ltä ja 8 euroa npc:ltä. Zombieilta ei peritä pelimaksua. Pelimaksu sisältää pelipaikan, mahdollisen ruoan ja proppauksen.

VAROITUS: Suositeltava ikäraja on 15 vuotta, peli sisältää todennäköisesti fyysistä kontaktia, raskaita teemoja, realismia, (joten tarjolla ei välttämättä ole ruokaa, se pitää löytää ja tehdä itse), sekä paskaa niskaa in-game, eikä pelinjohto lupaa kunnon yöunia.


Monacon ruhtinaat

04.11.2017 Oulu

Ilmoittautuminen: 10.04.2017 - 05.05.2017
Osallistumismaksu: 20€
Ikäraja: 18

"Monaco, protected by the oldest of weapons: guile and determination."
-Count Fernando D'Aillieres (Grace of Monaco 2014)

Monacon kiiltävän pinnan alla piskuista kaupunkivaltiota hallitsevat varjoista käsin vampyyrit, jotka ovat solmineet hyvät suhteet muun alamaailman kanssa. Nyt vampyyreita jo yli sadan vuoden ajan luotsannut hallitsija on kutsunut pienen yhteisönsä kokoon. Kyseessä on tyystin epämuodollinen juhlatilaisuus, mutta kokeneemmat juhlijat tietävät jo, että paikallispolitiikan kiemuroilta ei voi yhteisön kokoontuessa välttyä. Valtapeliä voi toki pelata monella muullakin kentällä, joten juorukellojen iloksi draamasta tuskin tulee olemaan pulaa pienen piirin pyöriessä.


Twileca 5: The Final Chapter

04.11.2017 Helsinki

Ilmoittautuminen: 20.06.2017 - 15.08.2017
cyberpunk, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 7- 23€
Ikäraja: 18

”Viimeisen parinkymmenen vuoden tapahtumat, ovat jättäneet jälkensä. Osa Twilecalaisista on palasina, hämmentyneitä, vainoharhaisia, toiset muuten vain sekaisin päästään. Muutama onnekas on eheytynyt ja tullut vahvemmaksi. Toivo ei ole vielä mennyttä.”

Twileca 5: The Final Chapter, on Cyberpunk- vaikutteinen liveroolipeli. Luvassa on juonittelua, salaseuroja ja henkilösuhdesoppaa. Sarjan viidennessä osassa on tarkoitus paljastaa kaikki salaisuudet, ja katsoa mitä tapahtuu, mitkä ovat hahmojen ratkaisut, ja millä tavalla he selviytyvät tilanteesta, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja oma henki voi olla uhattuna koska tahansa. La Résistancen ja the Coren on tarkoitus neuvotella viimein avoimin kortein kaikkein uskollisimpien kannattajien ollessa paikalla. Tietysti muutama muukin taho on kiinnostunut tämän neuvottelun tuloksesta.

Offgame peli pelataan la 4.11.2017 Helsingin Munkkiniemessä. Pelimaksu on varsinaisten hahmojen pelaajilla 23€, harmaasusien jäsenillä 18€ ja NPC:llä 7€. Pelillä on susilippu.

Huom! Pelissä on ingame valokuvausta.


Wähäcon 2017

10.11.2017 - 12.11.2017 Muurame

Ilmoittautuminen: 09.06.2017 - 30.08.2017
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Wähäcon on suomalainen freeform tapahtuma Muuramen Wähälahden tilalla, Jyväskylän kupeessa. Freeform roolipelityylinä on levinnyt ympäri Pohjoismaita ja maailmaa keräten erilaisia piirteitä, mutta pelityylin ydin on kuitenkin pysynyt samana: tiukkaa tarinankerrontaa, emotionaalisia kokemuksia ja roolipelien rajojen rikkominen osallistavan tarinankerronnan välineenä. Haluamme tarjota suomalaiselle yleisölle mahdollisuuden nauttia näistä peleistä ja haastaa viemään pelityyliä eteenpäin suomalaisten piirteiden avulla. Wähäcon tarjoaa maailmanluokan skenaarioita ja hyvää ruokaa. Tervetuloa mukaan!

Päivämäärä: 10.-12.11.2017

Osallistumismaksu 25€.

Ikäraja 18 vuotta.

Hintaan sisältyy pelien lisäksi majoitus, ruoka ja snackit/kahvit+teet. Muun juotavan/syötävän osallistujat tuovat itse. Ruokavaliot otetaan huomioon.

Osallistujia 16-25.

10 freeform skenaariota, 1 minilarp.

wahacon@gmail.com


Rajamailla replay

10.11.2017 - 11.11.2017 Kangasala

fantasia, jännitys, kauhu
Ikäraja: K-18

Metsistä on kerrottu paljon tarinoita.

Vanhoja tarinoita, uusia tarinoita, lempeitä tarinoita, salaisia tarinoita, pelottavia tarinoita. Tarinoita, jotka olet kuullut ja tarinoita, jotka ovat sinulle vieraita.

Vielä tänä Tiedon aikanakin metsän sydämessä on jotakin alkukantaista ja selittämätöntä - jotakin maagista.

Etenkin, kun on pyhäinpäivän ilta ja kolkko, ikkunaluukkuja kolisteleva tuuli kantaa mukanaan outoa musiikkia: silloin askelesi käyvät polulle, joka kulkee ainoastaan yhteen suuntaan.

Syvemmälle.

Rajamailla on tunnelmallinen, fantasiaa ja kauhua sekoittava liveroolipeli kuudelle pelaajalle. Pelistä järjestetään kaksi pelautusta, ensimmäinen perjantai-iltana 10.11. ja toinen lauantai-iltana 11.11.

Kyseessä on uudelleenpelautus jo muutamaan kertaan järjestetystä larpista.

  • rajamaillatre (at) gmail.com

Etelämaat

11.11.2017 - 12.11.2017 Hämeenlinna

Aloittelijaystävällinen Täynnä
fantasia
Osallistumismaksu: 45-50€
Ikäraja: 16

"Jokaista tapahtumaa edeltää profetia, mutta ilman sankaria ei ole tapahtumaa."
— Zurin Arctus, Alikuningas

Etelämaat on Hämeenlinnalaisen nuorisoyhdistyksen Todellisuuspakolaiset ry:n järjestämä liveroolipeli. Peli yhdistelee juonittelua ja seikkailua perinteisempään majatalopelaamiseen.

Pelin runkona on Bethesda Softworkin Elder Scrolls -videopelisarja. Peli sijoittuu Skyrimin provinssiin kolmannella ajalla yli kaksisataa vuotta ennen Elder Scrolls: Skyrim tapahtumia ja 10 vuotta ennen Elder Scrolls: Oblivion tapahtumia.

Pelimaailman ei tarvitse olla tuttu ennestään, vaan kaiken tarpeellisen informaation saa näiltä pelin nettisivuilta.


Siikalahti - Välirauha II: Elon mainingit korkeina käyvät

18.11.2017 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 08.04.2017 - 31.05.2017
historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 20-40€

Marraskuu 1940. Tieto rauhasta oli mykistänyt Siikalahden. Poikiensa puolesta pelänneet vanhemmat ja miehistään huolta kantaneet morsiamet ottivat tiedon huojentuineina vastaan, mutta oli niitäkin joita tieto alueluovutuksista ja rauhanehdoista kauhistutti ja suututti. Rinamalta palanneet eivät paljoa puhuneet, mutta heidän silmistään ja vaikenemisestaan näki, ettei kaikki ollut kohdallaan.

Mutta sota oli myös kuronut umpeen vanhoja haavoja ja lievittänyt Siikalahden kahtiajakoisuutta: rintamalta palanneet miehet kulkivat yhdessä riippumatta luokkataustastaan ja poikiaan surevat äidit vaihtoivat kirkolla vilpittömän myötätuntoisia sanoja. Nuoria ei politiikka eivätkä sen enempää maailman kuin kotimaankaan tapahtumat tuntuneet paljoa kiinnostavan: Siikalahden nuoriso heittäytyi ennen näkemättömällä vimmalla tanssin ja huvitusten pyörteisiin.

Siikalahti Välirauha -trilogia jatkaa Suomen historian käännekohtiin sijoittuvaa Siikalahti-pelisarjaa. Pelisarjan toinen osa Elon mainingit korkeina käyvät sijoittuu Siikalahden Sahankartanolle, missä kylän porvaristoa on kokoontunut juhlimaan sahan Puutalo Oy:n kanssa juuri solmimaa kauppasopimusta - illalla on kuulemma luvassa tanssiakin!

Pelissä on noin 30 pelaajahahmoa, joista osa on jatkohahmoja ja osa uusia hahmoja, suuri osa on myös pelisarjan kolmannessa osassa.

Lisätietoja lähiaikoina.


Piiri #4 - Lunastus

24.11.2017 - 25.11.2017 Helsinki

Ilmoittautuminen: 07.08.2016 - 31.08.2016
jännitys, realismi, kaupunkipeli, draama
Ikäraja: 18

Piiri on neliosainen kampanja, jossa seurataan kolmen suomalaisen suvun elämää ja selvitetään niiden menneisyyttä. Pelissä ei ole ihmissusia, vampyyreja tai maailmanlopunjuonia. Sen sijaan goottilainen kauhu, mysteerit ja perhesuhteet ovat tärkeitä teemoja peleissä. Isona osana on epäluulo siitä, tapahtuiko juuri jotain outoa vai kuvitteliko vain.

Pelin ensimmäinen osa pelataan 27.5.2017 eikä myöhempiin osiin oteta uusia hahmoja. Ilmoittautuminen kampanjaan päättyy 31.8.2016.

Tämä on kampanjan neljäs osa ja kalenterissa ilmoittamassa olemassaolostaan. Pelissä on n. 50 pelaajaa.


Riimukehä XV - Meri on hiljainen

25.11.2017 Hämeenlinnan Lammi

Aloittelijaystävällinen
fantasia, steampunk, jännitys, kauhu
Osallistumismaksu: 4€
Ikäraja: 15

Hämeenlinnassa, Lammin Liesossa pidettävä furry-liveroolipeli noin 10-20 pelaajalle.

Peli sijoittuu fantasiamaailmaan, jota asuttavat ihmisten sijasta erilaiset eläimiä muistuttavat humanoidilajit, joita voisi kutsua myös englanninkielisellä yleisnimikkeellä furry. Jos Redwallin taru, Sokalin Ankardo-sarjakuva, Blacksad-sarjakuva, Bryan Talbotin Grandville-sarjakuva tai kenties roolipelit Albedo ja Furry Pirates ovat sinulle tuttuja, tiedät suurin piirtein, mistä on kysymys. (Näiden tunteminen ei toki ole mitenkään välttämätöntä, eikä mitään erityistä yhteyttä ole.) Myöskään teknologisesti ja kulttuuriltaan maailma ei ole se tavanomaisin fantasiamaailma, sillä tiede on jo monin paikoin alkanut ottaa suuriakin harppauksia ja mm. alkeelliset tuliaseet ovat hyvää vauhtia yleistymässä.

Syrjäiselle metsästysmajalle kokoontuu maineikkaan aatelisen ja tieteilijän kutsumana joukko omalaatuisia vieraita, mm. sukulaisia ja kollegoita sekä tutkimuksista kiinnostuneita. Mitä aikaansaannoksia aiemmin Mekanikan kaupungissa vaikuttaneella, mutta viime vuodet syrjäseuduilla asustaneella tieteilijällä on näytettävänään? Ja miten könninkäiset liittyvät asiaan? Onko tieteilijä mennyt hankkeissaan liian pitkälle? Ja mitä vieraat mahdollisesti haluavat?

Peli on vuonna 2003 alkaneen Riimukehän saaga -larpkampanjan viidestoista osa. Aiempien pelien tapahtumien tunteminen ei ole lainkaan välttämätöntä, peli on siinä määrin itsenäisempi osa jatkumoa. Peli on myös aloittelijaystävällinen.

Pelin ikäraja on 15 vuotta ja pelimaksu on neljä euroa. Pelinjohtajana toimii Petri Mäntylä.

Pelipaikka sijaitsee Lammilla Kuohijärven rannalla, veden äärellä.
Larpkampanjan kotisivut löytyvät osoitteesta: http://www.finfur.org/riimukeha

Ilmoittautumiset sähköpostitse:
Mantyla.Sami.J@student.uta.fi
(Pelinjohto lähettää joukon kysymyksiä, joihin pelaajat voivat vastata.)


Pelinjohtaja:
Petri Mäntylä
050-355 1840
Petri Mäntylä, Kyläsepäntie 9, 13300 Hämeenlinna

Esimerkkikuvia siitä, miltä furryhahmot peleissämme ylipäätään näyttävät, löytyy pelikampanjan kotisivujen kautta.


IKUINEN

25.11.2017 Outokumpu

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 15.10.2017 - 31.10.2017
draama
Osallistumismaksu: 45-55€

"Me olemme he, jotka vapauttivat Ikuisen.

Paluuta normaaliin elämään ei enää ole.
Tuomio odottaa meitä kaikkia, ja on vain ajan kysymys, koska poliisi ryntää sisään.
Kyse ei ole siitä, pystymmekö selviytymään vai emme, vaan siitä, kuinka käytämme viimeiset hetkemme ennen väistämätöntä tuomiota.
Näiden viimeisten hetkien sisällä aika tiivistyy ja kysymykset joita emme aiemmin uskaltaneet kysyä, tulvivat pintaan. Teimmekö lopulta oikein? Mitä sitten, jos suunnitelma onnistuikin? Kuinka tulevat sukupolvet tulevat muistamaan meidät? Olimmeko sankareita, vai pelkkiä uhkarohkeita moukkia?

Mutta mekään emme voineet aavistaa, mitä tapahtuu, kun itse Ikuinen herätetään…”

Peli kertoo radikaalista vallankumouksellisesta ryhmästä, joka haluaa vapauttaa Ikuisena tunnetun muinaisen olennon maailmassa valtaa pitävän Imperiumin generaattorista. Oman maailmamme kontekstissa tätä tekoa voitaisiin verrata vaikkapa ydinvoimalan valtaamiseen. Kyseessä on äärimmäinen teko, jonka mukana he uhraavat vapautensa ja ehkä henkensäkin. Tähän tekoon heidät on ajanut vahva ideologia, viha nykyistä järjestelmää kohtaan ja usko parempaan. Jokaisella hahmolla on oma mielipiteensä siitä, miksi Ikuisen vapauttaminen on tärkeää ja miksi hän valmis kantamaan teon seuraukset.

Nyt Ikuinen on kaapattu ja pahin kaaos on ohi. Peli sijoittuu odotukseen ennen vääjäämätöntä poliisin rynnäkköä. Tätä ei voi estää, mutta ennen sitä hahmojen on kohdattava Ikuinen, mutta ennen kaikkea toisensa liikkeen lopun hetkillä.


Vampyyrien yö

01.12.2017 Helsinki

Täynnä
uuskumma, draama
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 18->

"Kuulitko, Wäiskissä on taas bileet."
"Ah, ihanaa, olenkin odottanut milloin pääsen taas tanssimaan ja kohtaamaan ne kaikki tuttavat jotka näin viimeksi kymmenen vuotta sitten. Minulla on muutama velka perittävänä."

Vampyyrien yö on vampyyripelinälkään luotu bilepeli, johon sai ilmoittautua kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt omalla hahmokonseptillaan. Hahmot luodaan ja kontaktoidaan itse, mutta pelinjohto ja muut pelaajat auttavat tässä. Pääpaino pelissä on sosiaalisella draamalla ja ennen kaikkea tanssimisella ja juhlimisella.

Muutamassa kuukaudessa kasaan vedetty peli on nyt täynnä, ja siinä on yli 80 pelaajaa. Pelistä ilmoitettiin Facebookissa kaveriseinällä ja sen kohdeyleisö oli ensisijaisesti kaveripiiri, mutta mukaan sai kutsua myös muita.

Peli on kalenterissa ilmoittamassa olemassaolostaan ja pelaajamäärästään siltä varalta, että joku suunnittelee peliä samalle illalle.

  • Janina Kahela ja Laura Kröger, mavieca (at) gmail.com

Hyperion: Unelmien alus

08.12.2017 - 10.12.2017 Oulu

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 23.08.2017 - 30.09.2017
sci-fi
Osallistumismaksu: 5-15€

“Tuntemamme maailmankaikkeus on jo laaja, mutta mitä kaikkea muuta me vielä voimmekaan löytää? Meidän täytyy mennä vielä pidemmälle, ja tämä kapteeni, tämä miehistö ja tämä alus, SS Hyperion, pystyy siihen!” Amiraali Hart julisti. Juhlaväki nosti maljan innostuneena.

***

On vuosi 2583. Ihmiskunta on jo tutkinut ja hyödyntänyt aurinkokuntamme planeetat, joitain on jopa asutettu. Standardisoidulla poimuajolla matka lähimmälle tähdelle, Proxima Centaurille, olisi kestänyt 10 vuotta. Edistyneellä poimuajolla matka kestää vain 50 päivää. SS Hyperionin miehistön tehtävä on sekä tutkia jo kartoitettuja planeettoja että löytää uusia, ja etsiä Maan ulkopuolista elämää…

Hyperion: Unelmien alus on tulevaisuuteen sijoittuvan scifi-aiheisen liveroolipelikampanjan ensimmäinen peli. Peli on OIEI ry:n pikkujoulupeli, ja se järjestetään Kaijonharjun nuorisotalolla 8.–10.12. Peli on sallittu kaikenikäisille eikä se sisällä esimerkiksi kauhuteemoja.

Peli sijoittuu uudelle vallankumoukselliselle alukselle, joka tekee jouluaattona varainkeruumatkan Marsiin. Pelissä on maksimissaan 50-60 täysipainoista hahmoa, mutta kaikki halukkaat otetaan peliin jossakin muodossa. Hahmot ovat sekä aluksen miehistöä (johtajia, pilotteja, tutkijoita…) että juhlavieraita. Pelikampanjan jatko-osiin voi päästä mukaan miehistön jäsenenä, vaikka pelaisikin ensimmäisessä osassa juhlavierasta.

Peli ottaa inspiraatiota mm. Star Trekistä. Larpin ja aluksen yhtymäkohdat Hyperion-nimiseen kirjasarjaan ovat täysin sattumaa.

Ilmoittautuminen on auki 30.9. asti. https://goo.gl/forms/jT6K4Qyz3coaS20X2


Eikä Joki Enää Heijastanut Tähtien Valoa

09.12.2017 Joensuu

Ilmoittautuminen: 01.10.2017 - 15.10.2017
jännitys, kauhu, kaupunkipeli, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Peli on kertomus varjoista joihin emme näe ja heistä jotka asuvat niiden pimennossa. Tämä on kertomus peloista ja uuden kodin rakentamisesta vanhojen unelmien raunioille.

Joki heijastaaa taas tähtien valoa on Joensuussa pelattava noin 25 hengen kolmiosainen kaupunkipelikampanja, jonka kolmas ja viimeinen osa pelataan 9.12.2017 Joensuun keskustassa ja sen lähikaupunginosissa.


Tartuntavaara

05.01.2018 - 07.01.2018 Espoo

Ilmoittautuminen: 10.09.2017 - 25.09.2017
sci-fi, draama
Osallistumismaksu: 55€
Ikäraja: 16

"Katsokaa nyt noita aatelisia,
todennäköisesti kuolisivat ilman Kantajia ja Koneistajia."

"Mitä minä enää Koneistajana teen, kun kaikki on automatisoitu.
Millä minä itseni Joutoväessä elätän?"

"Muista varoa Aatelisia ja olla koskematta heihin.
He ovat kovin tarkkoja Puhtaudestaan."

Tartuntavaara on liveroolipeli yhteiskuntaluokista, elämänkohtaloista ja niiden kohtaamisesta kriisin keskellä.

Pelin yhteiskunnassa ei tunneta sukupuolia, sillä halusimme haastaa itsemme kirjoittamaan sukupuolineutraaleja hahmoja ilman valmiiksi sukupuolen mukaan tulevia oletuksia. Haluamme myös tarjota pelaajalle mahdollisuuden haastaa itseään omissa oletuksissaan. Pelin tarkoitus ei siis suinkaan ole keskittyä sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen, vaan tutkia mitä tapahtuu, jos nämä elementit pyritään pitämään poissa.

Hahmot ovat olleet juhlistamassa automaattisen lentojärjestelmän käyttöönottoa kukin omista syistään. Pelin alussa hahmot on evakuoitu kotimatkalla olleesta avaruuslaivasta pienelle kuljetusalukselle. Heille on ilmoitettu, että alus on evakuoitu, mutta tarkempaa infoa asiasta ei ole annettu. Kuljetusaluksessa on noin kolmekymmentä henkilöä, jotka ovat valikoituneet suhteellisen satunnaisesti, mutta yhdessä matkustaneita ryhmiä kunnioittaen. Tuttuja kasvoja näkyy joukossa itse kullekin. Radiopuhelimista kuuluu sekalaisia käskyjä ja joku saattaa kuulla sanan tartuntavaara.


Viimeiset

11.01.2018 - 14.01.2018 Parkano

Täynnä
realismi, draama

On elämä sitä ennen ja elämä sen jälkeen, sumuksi mielessä sotkeentuvia lääkäreiden sanoja, lupauksia, toiveita, läheisten kädenpuristuksia ja loputtomia vaihtoehtoja, miten jatkaa, kun ei voi enää jatkaa. Valtava määrä raivoa, epäuskoa, kylpyhuoneen lattialla lamaannus, joka tuntuu kestävän loputtomasti, kunnes sekin menee ohi. Pelkoa, kateutta, katumusta, hyvästejä, pilleripurkkien loputon virta, itseään toistavat mantrat ja makabeerit vitsit. Epävarmuus sekoittuneena helpotukseen, pakokauhu lomittuneena löydettyyn riemuun. Joinain aamuina käteni tärisevät ja pelko vyöryy ylitseni, toisinaan taas hengitykseni tasainen, ensilumen häkellyttävä tyyneys ja sinun tapasi iskeä minulle keittiössä silmää, muistutuksia siitä, että kaikki on jo tässä. Vaikka tämä olisikin viimeinen aamu, kaikki on jo tässä.

Viimeiset on noin 15 hengelle suunnattu liveroolipeli ja yhteisöllinen luova prosessi. Prosessityöskentely ajoittuu aikavälille 05/2017 - 02/2018. Liveroolipeli pelataan 11-14.1.2018 Parkanossa. Peli sijoittuu Suomeen, vuoteen 2018, yhteen viikonloppuun kuolemansairaiden aikuisten yhteisössä. Pelissä kuvataan in-game dokumenttia, joka työstetään pelin jälkeen omaksi (off-game) kokonaisuudekseen. Peli ja sen prosessi käsittelevät elämää ja kuolemaa sekä näiden kahden fundamentaalisen palikan väliin jäävää tilaa, ennen kaikkea kysymyksiä siitä, mikä meille on elämässä merkityksellistä ja miksi. Prosessi sisältää liveroolipelin lisäksi erilaisia luovan ilmaisun keinoin toteutettavia etätehtäviä, työpajoja sekä prosessista seuraavaa jälkityöstöä ja vaatii siksi osallistujiltaan kiinnostusta (mutta ei kokemusta) myös pelin ympärille rakentuvaan luovaan työskentelyyn. Pelinjohtajana ja prosessityöskentelyn fasilitaattorina toimii Maiju Tarpila.


Siikalahti 1918: Valkoinen (REPLAY)

13.01.2018 Kirkkonummi

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.09.2017 - 25.09.2017
historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 16

6.1.1918 Helsingin Sanomat julistaa: ”Jännitetyin mielin odottamamme tieto on saapunut: Wenäjän hallitus on tunnustanut Suomen valtiollisen itsenäisyyden.” Suomen itsenäisyyden ovat tunnustaneet myös Ranska, Ruotsi ja Kreikka ja siikalahtelaiset ovat kokoontuneet Dahlbergin kartanolle juhlimaan nuorta valtiota. On tätä odotettukin ja on tämän eteen tehty töitä, vaarannettu ja uhrattu paljon! Ja nyt, vihdoinkin se on todellisuutta: itsenäisyys!

Juhlatunnelmasta huolimatta moni on hieman huolissaan, sillä nuoren valtion tulevaisuus näyttää epävarmalta: maa on yhä täynnä venäläistä sotaväkeä ja eri puolilta kantautuu levottomuutta herättäviä tarinoita työläisten ja venäläisten matruusien rellestämisestä ja punakaartien aseharjoituksista. Siikalahdellakin moni arkailee kulkea iltaisin työväentalon ohitse, sen verran hurjaa menoa siellä nykyään kuuluu olevan. Kenelle kuuluu valta Suomenmaassa ja mikä on nuoren valtion tulevaisuus?

Valkoinen on kolmiosaisen Siikalahti 1918 -pelisarjan ensimmäinen peli, joka ajoittuu tammikuun 1918 alkupäiviin. Sisällissota ei vielä ole alkanut ja Siikalahden vallasväki kokoontuu juhlimaan uutta vuotta ja ennen kaikkea itsenäisyyttä.

Pelissä on 29 hahmoa, joista osa jatkaa larppitrilogian kolmannessa osassa. Pelisarjan loput kaksi osaa pelataan helmikuussa (Punainen) ja huhti-toukokuussa (Musta). Larppitrilogia on uusintapelautus vuonna 2013 pelautetusta trilogiasta ja täysin irrallinen myöhemmistä Siikalahti -larppitrilogioista.


BDL 3: The Chains of the Grey Side

19.01.2018 - 21.01.2018 Vahojärven leirikeskus, Parkano

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 01.10.2017 - 31.10.2017
sci-fi
Osallistumismaksu: 35€
Ikäraja: 18

Time is a lie, there is only patience.
Through patience, I gain perspective.
Through perspective, I gain knowledge.
Through knowledge, I gain control.
Through control, their chains are forged.
The Force shall enslave them.
-Revan

Isä, poika ja tytär.
Harmaus, sithit ja jedit.
Tasapaino, pimeys ja valo.
Voiman kolme aspektia.
Mikä vetää sinua puoleensa?

Between dark and light -pelikampanja sijoittuu pääsääntöisesti ulkokehällä sijaitsevan Korribanin muinaiseen sithtemppeliin.

Vanhan temppelin raunioissa on jo vuosia sithien ja jedien tietämättä koulutettu nuoria Voiman käyttäjiä löytämään Voiman kolmas tie ja tuomaan tasapainoa galaksin nousevaa pimeyttä vastaan.

Pelikampanja alkaa vuodesta 54 BBY.

Pelikampanjassa käsitellään ihmissuhteisiin liittyviä teemoja sekä raskaampia poliittisia ja filosofisia kuvioita.

Kampanjan kolmas osa pelataan 19.-21.1.2018 Parkanon Vahojärven leirikeskuksessa.


LOUHI osa II: Matkalla sattuu ja tapahtuu

20.01.2018 Espoon Nuuksio

fantasia, historiallinen
Osallistumismaksu: 10€

LOUHI-kampanjan toinen osa pelataan lauantaina 20.1. Nuuksiossa.

Ilmoittautuminen kampanjaan on päättynyt, mutta jonotuslistalle otetaan.


Ephemeral 1: Bachelorette

10.02.2018 Helsinki

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 21.09.2017 - 01.02.2018
fantasia
Osallistumismaksu: 25€

Kaduilla kuiskitaan, pullo kiertää iloisena kädestä toiseen ja kerrankin yössä jengit eivät tavoittele veitsenkahvoja toisiaan nähdessään vaan selkiä hakataan ja nauru raikaa. Tänä yönä donna Giuliana, italialaiste mafiajohtajatar juhli viimeistä yötään vapaana naisena ja kaikki pubit tarjosivat tuoppejaan eikä riitoja katsottaisi hyvällä!

Bachelorette on tunnelmointi ja ajanviettopeli jossa pinnan alla kytee jengien vanhat kaunat ja suljetut tunteet. Italialaisten kantapaikassa La Mela d’Orossa saattaa törmätä jos jonkinlaiseen kulkijaan ja uhkapelissä voi hävitä kaiken aina sieluunsa saakka!


Siikalahti 1918: Punainen (REPLAY)

17.02.2018 Nousiainen

Ilmoittautuminen: 01.09.2017 - 25.09.2017
historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 16

Tammikuu 1918. Työläisten johtama Venäjä on juuri tunnustanut Suomen itsenäisyyden, mutta kenelle kuuluu valta nuoressa valtiossa? Porvarit aseistavat lahtarikaartejaan, jotka jo kesällä Huittisissa paljastivat todellisen luontonsa ampumalla aseettomia työmiehiä. Sosialidemokraattinen puolue tuntuu empivän, mutta punakaartit ympäri Suomenmaan hankkivat aseita. Kerrotaan naistenkin perustaneen omia asekaartejaan. Vallankumouksen tuntu on ilmassa: nyt tai ei koskaan! Mutta siikalahtelaiset eivät ole yksimielisiä siitä, mitä on tehtävä. Onko viisasta lähteä vallankumouksen tielle, vai kannattaisiko kuitenkin vielä yrittää sovinnollisemmin saavuttaa ne vaatimukset, joita Sosialidemokraattinen puolue on esittänyt? Työväentalolle kokoonnutaan kuulemaan vierailevaa agitaattoria ja pohtimaan tilannetta sekä äänestämään siitä tärkeästä kysymyksestä: kun vallankumous tulee, tarttuuko myös Siikalahden punakaarti aseisiin? Ja kuten osa myös kyselee, mistäs ne aseet sitten mahdetaankaan hankkia?

Siikalahti 1918 -pelisarjan toinen peli, Punainen, sijoittuu tammikuun 1918 alkupäiviin. Siikalahden työväenyhdistys on kutsunut niin torpparit kuin sahalaisetkin koolle pohtimaan tilannetta. Jotainhan tässä on varmaan päätettävä, vaikka moni mieluiten odottaisi ja katsoisi ensin, mitä muualla maassa tehdään ja millaisin seurauksin.

Pelissä on noin 30 hahmoa, joista osa on mukana myös larppitrilogian viimeisessä osassa (Musta). Pelisarjan viimeinen osa, joka rakentuu kenttäoikeudenkäynnin ympärille, pelautetaan 21.4.2018.


Salaisuudet

17.02.2018 Kerava

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 01.10.2017 - 24.12.2017
fantasia, historiallinen, jännitys, kauhu, draama
Osallistumismaksu: 30€

Vuosi on 1933, Boston.
Rouva Jonesin talon ajoista on paljon ehtinyt muuttua. Vuoden 1929 loppu oli karmaisevat: pörssit jatkoivat laskuaan ja teollisuus pysähtyi, työttömät ja köyhät ilmaantuivat kadunkulmiin notkumaan. Vuonna 1932 kieltolaki kumottiin, minkä piti karsia mafian valtaa, mutta ne ketaleet vain kaivautuivat syvemmälle pimeisiin kujiin, ja juoksivat kuin rotat, kun poliisin taskulamppu osoitti kohti.
Muistanet myös viime juhlista pormestariksi pyrkineen herra George Dickin? Hänethän valittiin enemmistö äänillä pormestariksi, ja nyt, tuo kaikkien rakastama Bostonin pormestari Dick, on valittu vieläkin parempaan virkaan: hänestä tulee Massachusettsin uusi apulaiskuvernööri! Ja juhlat sille!
Kaupungin parhaat juhlat pidetään herra Dickin vast'ikään hankkimassa, uudelleen remontoidussa kartanossa, joka on vuosikausia seissyt kaupungin laitamilla, kuin vain odottaen uusia juhlijoita ja heidän pukuloistoaan.
Odotettavissa ihana ilta!

”Salaisuudet” on kauhuteemainen kartanojuhlapeli, joka on eräänlaista jatkoa Rouva Jonesin talo –larpille - hahmollaan voi jatkaa halutessaan. Silloin teemana oli salakapakka, alamaailma ja ihmissuhteet – tällä kertaa hienostojuhlat, salaisuudet ja selkäpiitä kutitteleva kauhu.

Ilmoittautuminen ja ajankohtainen tieto facebook-ryhmästä "Salaisuudet -larp".
Jos et ole facebookissa, laita sähköpostilla viestiä. :)

  • Mira Tallberg, Outi Julén, Teemu Mäkelä, houseofmrsjones (at) gmail.com

Siikalahti 1918: Musta (REPLAY)

21.04.2018 Mäntsälässä

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.09.2017 - 25.09.2017
historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: 16

Toukokuu 1918. Valkoiset ovat juuri valloittaneet Kouvolan ja Siikalahdellakin valta on vaihtanut taas väriä. Punaisten valtaa on kestänyt alle neljä kuukautta, mutta sodan myötä moni on joutunut luopumaan unelmistaan ja suunnitelmistaan. Siikalahdella surraan punaisten murhaamia nuoria ja pohditaan mistä otetaan uudet siemenviljat, sahalla yritetään vaikeuksista huolimatta saada työt taas käyntiin. Radio ja sanomalehdet tulvivat tarinoita punaisten julmuuksista ja Kouvolasta kuuluu karmeita huhuja punakaartilaisten veripelloille kätkemistä ruumiista. Yksimielisiä ollaan ainakin siitä, että punakapina oli rikos joka ei saa koskaan toistua.

Siikalahdella vangitut punaiset odottavat levottomina oikeudenkäyntejä, sillä lahtareiden julmuudesta liikkuu yhä villimpiä huhuja. Ei mennyt se työväen vallankumous kuten oli suunniteltu. Vaikka eivät ne lahtarit kaikkia ole saaneet vangituksi: osa piileskelee vielä metsissä, osa on paennut Venäjälle asti valkoisten vainoa.

Musta on kolmiosaisen Siikalahti 1918 -pelisarjan päätösosa, joka ajoittuu toukokuulle 1918. Sisällissota kesti alle neljä kuukautta, mutta muutti perusteellisesti ihmisten elämää ja asenteita - ei tullut rauhan vuotta 1918, vaan kovin ikäviksi muodostuivat itsenäisen Suomen historian ensimmäiset luvut. Nyt on sodan jälkipyykin aika; aika varmistaa etteivät kuluneiden kuukausien kauhut koskaan toistu. Peli rakentuu kenttäoikeudenkäyntien ympärille, mutta keskeisessä osassa on kyläläisten elämä, johon sisällissota on vaikuttanut monella tapaa.

Pelissä on noin 40 hahmoa, joista suuri osa on jatkohahmoja edellisistä kahdesta pelistä, osa uusia pelikohtaisia hahmoja - mukaan voi siis hyvin tulla, vaikkei edellisissä peleissä olisikaan ollutkaan. Siikalahti 1918 -larppitrilogia on uusintapelautus vuonna 2013 pelautusta trilogiasta ja täysin irrallinen myöhemmistä Siikalahti -larppitrilogioista.


Toinen vuosi: Kevät

04.05.2018 - 06.05.2018 Loviisa

post-apokalyptinen, realismi, draama

Toinen Vuosi on neliosainen larp-kampanja omavaraisesta elämästä yhteiskunnan romahdettua. Toisessa Vuodessa hahmot joutuvat sopeutumaan uuteen elämäänsä vuodenkierron eri aikoina ja uudenlaisessa yhteisössä. Peli käsittelee tämän yhteisön muovautumista, rajankäyntiä oman ja yhteisen välillä, ja aiemmin merkityksellisten asioiden muovautumista uusiksi.

Toinen Vuosi pelataan neljänä viikonloppuna rantahuvilassa ja sen pihapiirissä Loviisassa. Peliviikonloput ovat

Kevät 4.-6.5.2018

Kesä 17.-19.8.2018

Syksy 2.-4.11.2018

Talvi 1.-3.2.2019


Pohjolan Transsit - Loka

18.05.2018 - 20.05.2018 Ylöjärvi

uuskumma
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Pohjolan Transsit on liveroolipeli psykedeliasta, transsista, bilettämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja erimielisyyksistä. Pelissä nuoret suomalaiset taruolennot eli Pohjolan väeksi itseään kutsuvat henkilöt kokoontuvat jälleen bilettämään yhdessä.

Pohjolan Transsit on kolmiosainen pelikampanja, jonka ensimmäinen osa, Syys, pelataan 29.9.-1.10.2017. Toinen osa, Loka, pelataan keväällä 2018 ja kolmas osa, Marras, pelataan syksyllä 2018.


Just a Little Lovin'

05.06.2018 - 10.06.2018 Huittinen

Ilmoittautuminen: 01.09.2017 - 15.10.2017
draama
Osallistumismaksu: 275€
Ikäraja: 18

A larp about friendship, desire and the fear of death

Just a Little Lovin' is a Nordic larp about the first years of the AIDS epidemic as it hits the gay scene in New York in the early 80's.
Game will be held in Länsi-Suomen Opisto, Huittinen and it will last six days.
Team Tonja Goldblatt, Joonas Iivonen, Suvi Korhonen, Essi Kuukka, Jamie MacDonald, Pauliina Männistö and Essi Santala.


Siikalahti - Välirauha III: Väliaikaista kaikki on vaan

09.06.2018 Uusimaa

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 08.04.2017 - 31.05.2017
historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 20-40€

Siikalahti Välirauha -trilogia jatkaa Suomen historian käännekohtiin sijoittuvaa Siikalahti-pelisarjaa. Trilogian päätösosa Väliaikaista kaikki on vaan sijoittuu keväälle 1941 Siikalahden kansakoululle, missä Siikalahden tuore kyläyhdistys järjestää kesätapahtuman. Pelissä on noin 40 hahmoa, joista suurin osa on jatkohahmoja kahdesta trilogian edellisestä osasta.

Lisätietoja lähiaikoina.

  • Miira ja Anu et al., siikalahti1918 (at) gmail.com

Feenikslaulu 6: SpectraNova

10.08.2018 - 12.08.2018 Ylöjärvi

Ilmoittautuminen: 19.09.2017 - 14.10.2017
fantasia, jännitys, draama
Osallistumismaksu: 28-35€
Ikäraja: 16

Tänä aamuna, lokakuussa 2015, taikuus katosi koko eteläisestä Englannista Leedsistä alaspäin. Lukuisia taikarakennuksia sortui, mukaan lukien taikaministeriö, joten maa on ilman hallintoa. Nyt Skotlannissa järjestetään taikaväen hätäkokous, jossa on tarkoitus keskustella, mitä seuraavaksi tehdään. Syypääksi katastrofiin arvellaan jästit, ja jos heitä ei pysäytetä, tämä lienee vasta alkua.

Feenikslaulu-kampanjan 6. iso osa pelataan 10.-12.8.2018 Ylöjärvellä. Mukaan otetaan ensisijaisesti kampanjassa aiemmin pelanneita, mutta jos heitä ilmoittautuu liian vähän tai hahmoille sopivia pelaajia ei löydy, niin myös uusia pelaajia otetaan mukaan. Ilmoittautuminen on auki 19.9.2017-14.10.2017. Pelaajat kirjoittavat itse hahmojen taustatiedot, mutta pelinjohto kirjoittaa juonet ja kontaktit. Mukaan mahtuu 45-50 hahmoa + kourallinen NPC:itä.


Toinen vuosi: Kesä

17.08.2018 - 19.08.2018 Loviisa

post-apokalyptinen, realismi, draama

Toinen Vuosi on neliosainen larp-kampanja omavaraisesta elämästä yhteiskunnan romahdettua. Toisessa Vuodessa hahmot joutuvat sopeutumaan uuteen elämäänsä vuodenkierron eri aikoina ja uudenlaisessa yhteisössä. Peli käsittelee tämän yhteisön muovautumista, rajankäyntiä oman ja yhteisen välillä, ja aiemmin merkityksellisten asioiden muovautumista uusiksi.

Toinen Vuosi pelataan neljänä viikonloppuna rantahuvilassa ja sen pihapiirissä Loviisassa. Peliviikonloput ovat

Kevät 4.-6.5.2018

Kesä 17.-19.8.2018

Syksy 2.-4.11.2018

Talvi 1.-3.2.2019

  • jukka.seppanen (at) iki.fi

Toinen vuosi: Syksy

02.11.2018 - 04.11.2018 Loviisa

post-apokalyptinen, realismi, draama

Toinen Vuosi on neliosainen larp-kampanja omavaraisesta elämästä yhteiskunnan romahdettua. Toisessa Vuodessa hahmot joutuvat sopeutumaan uuteen elämäänsä vuodenkierron eri aikoina ja uudenlaisessa yhteisössä. Peli käsittelee tämän yhteisön muovautumista, rajankäyntiä oman ja yhteisen välillä, ja aiemmin merkityksellisten asioiden muovautumista uusiksi.

Toinen Vuosi pelataan neljänä viikonloppuna rantahuvilassa ja sen pihapiirissä Loviisassa. Peliviikonloput ovat

Kevät 4.-6.5.2018

Kesä 17.-19.8.2018

Syksy 2.-4.11.2018

Talvi 1.-3.2.2019

  • Nino Hynninen et al, jukka.seppanen (at) iki.fi

Pohjolan Transsit - Marras

16.11.2018 - 18.11.2018 Ylöjärvi

Kutsupeli
uuskumma
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Pohjolan Transsit on liveroolipeli psykedeliasta, transsista, bilettämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja erimielisyyksistä. Pelissä nuoret suomalaiset taruolennot eli Pohjolan väeksi itseään kutsuvat henkilöt kokoontuvat jälleen bilettämään yhdessä.

Pohjolan Transsit on kolmiosainen kutsupelikampanja, jonka ensimmäinen osa, Syys, pelataan 29.9.-1.10.2017. Toinen osa, Loka, pelataan keväällä 2018 ja kolmas osa, Marras, pelataan syksyllä 2018.


Toinen vuosi: Talvi

01.02.2019 - 03.02.2019 Loviisa

post-apokalyptinen, realismi, draama

Toinen Vuosi on neliosainen larp-kampanja omavaraisesta elämästä yhteiskunnan romahdettua. Toisessa Vuodessa hahmot joutuvat sopeutumaan uuteen elämäänsä vuodenkierron eri aikoina ja uudenlaisessa yhteisössä. Peli käsittelee tämän yhteisön muovautumista, rajankäyntiä oman ja yhteisen välillä, ja aiemmin merkityksellisten asioiden muovautumista uusiksi.

Toinen Vuosi pelataan neljänä viikonloppuna rantahuvilassa ja sen pihapiirissä Loviisassa. Peliviikonloput ovat

Kevät 4.-6.5.2018

Kesä 17.-19.8.2018

Syksy 2.-4.11.2018

Talvi 1.-3.2.2019


Ajankohdaltaan epämääräiset

Alethrea I: Etelän uhka

Tammi-Helmikuussa, Ylöjärvellä

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.08.2016 - 11.09.2016
fantasia, draama
Osallistumismaksu: 20-25€
Ikäraja: 15

Etelän uhka on Alethrea-kampanjan ensimmäinen liveroolipeli. Se käsittelee pohjoisvaltion, Rhodainin levotonta tilannetta, kun etelästä, vuorten ylitse on saapunut muukalaisia. Etelän neuvosto kokoontuu neuvonpitoon.

Noin 30 pelaajalle tarkoitettu hovineuvottelupeli. Peli pelataan tammi-helmikuussa 2017 ylöjärvellä, ja peliin toivotaankin mukaan myös vasta-alkajia. Hahmon kirjoitus itse on suositeltavaa, muttei välttämätöntä. Peli on ikärajaltaan K15, samoin alkoholiton, ja pelinsisäistä alkoholia tullaan tarjoamaan korvaavan nesteen muodossa.

Pelijohtoon voi ottaa yhteyttä sivuilta löytyviin sähköposteihin:
routakorpi@gmail.com
alethrea.pelijohto@gmail.com
wanhabaibars@hotmail.fi


Viimeiset metsäläiset

Kevät 2018, Kokkola

fantasia, steampunk, historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 15

Hämärässä maisemasta erottuvat vain kirkkaina palavat soihdut, lyhdyt ja nuotiot, joita pikkuhiljaa sytytetään ympäri leiriä. Ympärilläsi puhutaan enimmäkseen yleiskieltä, mutta tiiviistä muutaman hengen rykelmistä erottuu useita kansankieliä. Jossakin itketään hiljaa menetyksiä. Aivan vierestäsi juoksee juuri kymmenkesäinen poika, varustettuna, kuten muutkin, aivan liian pienenä ja viattomana tähän ympäristöön. Karistat epämukavan tunteen päältäsi ja jatkat matkaa. Ehkä pojan ei koskaan tarvitse nähdä suurta taistelua. Olet kuullut ennustajien sanoneen, ettei lähes vuoden kestänyt hiljaisuus lupaa uutta uhkaa. Joillekin toiveikkaille sota on jo päättynyt. Huikkaat vaivihkaa leilistäsi terästettyä ja otat vartiopaikkasi. Et vielä aivan usko rauhaan, vaikka tahtoisitkin. Mutta sinun vuorollasi ei lasten tarvitse pelätä, eikä puollustautua. Virität aistejasi yötä varten ja jäät tarkkailemaan taivaanrantaa.

Viimeiset metsäläiset pelataan Kokkolassa ensi kevään aikana. Mukaan mahtuu noin 30 pelaajaa. Ikäraja on joustettavissa, huoltajan lupa vaaditaan alta 16-vuotiailta. Pelin suunniteltu kesto on noin vuorokausi. Osallistumismaksuun sisältyy ruokailu pelipaikalla. Toivottavasti tämä voisi toimia kaivattuna sysäisynä Perhonjokilaakson roolipelitiminnan vakiintumiselle.
Peli nivouttaa mielenkiintoissti steampunk-tyylin keskiaikaisempaan fantasiaelämykseen, joka on larp-genreistä tunnetuin. Etenee sopivalla temmolla, aloittelijatkin pääsevät hyvin mukaan ilman turhien kommervenkkien opettelua/tuntemusta. Eläytymistä vaaditaan erityisesti, sillä oletettujen hahmokuolemien vuoksi kaikki pelaajat saavat sisäistettävikseen kaksi hahmoa.
Ilmoittautuminen tapahtuu vapaamuotoisella viestillä pelinjohtajan ja -kirjoittajan sähköpostiin, joka löytyy alta. Muistathan mainita ainakin oman nimesi, sekä perustietoja itsestäsi, jotta tiedämme viimeistellä sopivan roolin. Myös toiveita hahmojen suhteen saa esittää, mutta ottakaa huomioon, ettei kaikkia toiveita voida toteuttaa, vaikka ne yritetämmekin parhaamme mukaan huomioida. Ilmoittautua voi tästä hetkestä roolijakoon, joka tapahtuu pelin täytyttyä/sopivasti ennen peli-ajankohtaa (ilmoitetaan myöhemmin).

  • PJ-kirjoittaja Milla Nylund, 12millamilla12 (at) gmail.com

Class of '06

Keväällä 2016, Pk-seutu

realismi, draama
Osallistumismaksu: 20-30€

Helmikuussa 2015 Miami High Schoolin Facebook sivulle ilmestyi seuraava viesti:

Moi Class of '06!

Ollaan alettu tyttöjen kanssa suunnitteleen luokkakokousta ens vuodelle! Tästä tulee niin mahtavaa! Aivan ihana nähä teitä kaikkia pitkästä aikaa. Mulla on ollut NIIN ikävä teitä kaikkia!

Katien kanssa ollaan vähän suunniteltu juttuja, mutta olis kiva jos saatais muitakin kaveriksi! Anton, Gina ja Heidi, ehdottomasti mukaan suunnitteleen! Varmasti tarvitaan apuja myös lavasteiden tekemiseen ja paikan koristeluun, löytyykö entisistä teatterikerholaisista ja Glee clubista siihen apua?

-XOXO Susan

Peli sijoittuu Yhdysvaltoihin, Miamiin, Miami High Schoolin luokan '06 luokkakokoukseen kymmenen vuotta koulun päättymisen jälkeen. Pelimaailma on tuntemamme maailma tuntemallamme historialla. Pelinkirjoitus on aloitettu keväällä 2015, eli kaikkiin maailman mullistuksiin hahmoissa ei kenties ole otettu kantaa. Pelaaja voi itse päättää suhteensa näihin asioihin, jos nyt esim. 3. maailmansota ehtii syttyä.

Peli on täynnä draamaa. Pelin jokaisella hahmolla on iso kasa ihmissuhteita, entisiä ja nykyisiä. Jokaisella hahmolla on jonkinmoinen romanssi, jos ei tällä hetkellä niin sitten menneisyydessä on asioita jäänyt auki. Monella hahmolla on myös jonkinmoisia luurankoja kaapissa, joillakin kaappi ei riitä, vaan niitä on se rekkalastillinen. Jos et nauti saippuaoopperan pelaamisesta, tämä peli ei ole sinulle. Pelissä ei ole yliluonnollisuuksia tai magiaa vaan normimaailmassa tuntemamme luonnonlait pätevät.


Hiljaiset

Hamassa tulevaisuudessa, Ei vielä tiedossa

Kielivapaa
fantasia, historiallinen, realismi, uuskumma, draama
Ikäraja: 18

Ylhäällä Sumuvuorilla sijaitsee Lumon luostari. Luostari on seissyt siellä vuosisatoja ja Hiljaiset ovat asuneet siellä kauemmin kuin yksikään saattaa muistaa. Mutta kukaan ei tiennyt miksi. Koska He olivat hiljaa.

Hiljaiset on sietokykyvyn rajoja haastava elämyspeli jossa on tarkoitus viettää päivä puhumatta sanaakaan. Päivä täyttyy arkisista askareista ja haasteita joita rajoittunut kommunikaatio voi tuoda eteen. Pelissä ei tule olemaan villejä juonia, yllättäviä käänteitä tai edes kiinnostavaa tekemistä. Jos kaipaat niitä tämä peli ei ole sinulle! 18 vuoden ikäraja on viitteellinen ja enemmän pelaajilta odotetaan henkistä kypsyyttä. Vaikka itse peli ei sisällä juuri mitään tulee se sijoittumaan taustatarinan muodossa mystiseen / fantasia / uuskumma -maailmaan.

Pelimaksu sisältää pelipaikan jossa toivon mukaan myös mahdollisuus yöpyä, ruokailun pelin aikana (pelaajat valmistavat ruuan itse osana arkea) ja pelin aikana käytettävät kaavut. Propata siis ei tarvitse itse! Kaikki pukeutuvat saman mallin mukaisiin tylsän harmaisiin kaapuihin.

Peliaika, -paikka ja -maksu tarkentuvat lähiaikoina jonka jälkeen myös ilmoittautuminen avautuu. Mutta jos olet kiinnostunut olet tevetullut ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen vaikka heti.

  • Janne Koponen, janne (at) arcticloon.fi

Marvel-Larp: Sodan Lapset

Marraskuu 2017, Joensuu

Aloittelijaystävällinen
fantasia, sci-fi, draama
Ikäraja: 15

“Doesn't matter what the politicians or the mobs say. Doesn't matter if the whole country decides that something WRONG is something RIGHT. This nation was founded on one principle above all else: the requirement that we stand up for what we believe, no matter the odds or the consequences. When the mob and the press and the whole WORLD tell you to move, your job is to plant yourself like a tree beside the river of truth, and tell the whole world: No, YOU move.”
- Steve Rogers

Sodan Lapset on kokeilullinen Marvel-larppi, joka sijoittuu vaihtoehtoiseen aikajatkumoon, missä Civil War-sarjakuvien tapahtumat ovat päättyneet ja sodasta rekisteröimättöminä selvinneet New Yorkin yli-ihmiset ovat alkaneet kasailla itseään tapahtumien jälkeen. Pieni joukko yli-ihmisiä on saanut kutsun neuvonpitoon tohtori Stephen Strangen kartanolle, Sanctum Sanctorumiin, mutta mikä on tämän kutsun ja neuvonpidon tarkoitus? Onko kaiken taustalla kuitenkin vain tarkoitus houkutella heidät ansaan? Vai onko Strangella mielessään jotain aivan muuta?

Peli pelataan Joensuussa marraskuussa 2017 ja peliin otetaan yhteensä 13 pelaajaa ja muutamia NPC:eitä. Peli on lähtökohtaisesti neuvottelu- ja ihmissuhde pohjainen, ja tulee kestämään noin 3-4 tuntia. Tarkempi ajankohta, pelipaikka ja aikataulu selviää lähempänä tapahtumaa. Pelaajahahmot tulevat olemaan noin 50-50 canon-hahmoja ja pelaajien itse luomia yli-ihmishahmoja. Kauhean monimutkainen asustus tai proppaus ei ole siltikään tarpeellista (varmastikin kaiken tapahtuneen jälkeen kyseiset henkilöt haluavat herättää mahdollisimman vähän huomiota), eikä oman originaalihahmon pelaamiseen vaadita myöskään kovinkaan syvällistä tietämystä Marvel-universumista.


Häkkilinnut

Kevät 2018, Helsinki

Ilmoittautuminen: 03.09.2017 - 10.09.2017
kaupunkipeli
Ikäraja: K-18

"Taiteilijarenttu muttei mitenkään paha oo
Yleinen ongelma ettei vaan liiemmin rahaa oo
"Mä tarjoon" ei usein kuulu mun sanastoon
Mut sun kaa nyppii lähinnä se ettei mul varaa oo
Ja tahtoisin viedä sut pois täältä
Koko maailma vois nähdä mikä siinä ois väärää
Sovitaan vaik treffit lentokentäl
Ja arvotaan että millä lennol mennään"
Tuomas Kauhanen - Pummilla Tallinnaan

​Häkkilinnut on Helsingissä pelattava kaupunkikampanja 10 pelaajalle keväällä 2018. Ensimmäinen peli on helmi-maaliskuun taitteessa. Hahmoja kehitetään yhteistyössä pelinjohtajan kanssa.

Pelin hahmot ovat haastavan elämän kokeneita n. parikymppisiä suomalaisia, jotka ovat kaikki jokin aika sitten päässeet kuka vankilasta ja kuka psykiatrisesta osastohoidosta. Heitä yhdistää siinä vaiheessa kokeilu, jossa heille maksetaan kuukausittain eräänlaista perustuloa, kannustinta, jolla on tarkoitus päästä uuden elämän alkuun.

Kampanjassa keskitytään sosiaalisten suhteiden ja ryhmädynamiikan kiemuroihin. Hahmot luovivat ihmissuhdeviidakossa, yrittävät enemmän tai vähemmän onnistuneesti päästä eroon menneisyyden ikeestä sekä suunnittelevat tulevaisuuttaan.