Tapahtumalista

Yhtä matkaa - pelautukset 1 ja 2

18.08.2017 - 19.08.2017 Kangasala

Ilmoittautuminen: 06.05.2017 - 11.06.2017
fantasia, jännitys, realismi, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Autossa on ahdasta, sillä Megan tuli sittenkin mukaan. Kahdeksan ihmistä seitsemällä penkillä tuntuu epämukavalta, mutta Lisa istuu mielellään Benin sylissä. Nick soittaa oman bändinsä cd-levyä liian lujaa, Anna valittaa vessahätää, Adam pelaa Danin puhelimella Candy Crushia ja Olivia ei ole sulkenut suutaan kertaakaan matkan aikana. Megan puristaa rattia rystyset valkoisina. Onneksi kohta ollaan perillä.

Kangasalla Vallitun leirikeskuksessa järjestettävä tiivistunnelmainen liveroolipeli pienen lukioaikaisen kaveriporukan vuosittaisesta mökkireissusta. Pelistä järjestetään kaksi pelautusta, pe 18.8. ja la 19.8. Pelin järjestää Mielikuvitusystävät ry, pelinjohtajina Henriikka Talvensaari ja Pauliina Tulenheimo.


Tie tähtiin

18.08.2017 - 20.08.2017 Ylöjärvi

Ilmoittautuminen: 01.12.2016 - 31.01.2017
fantasia, sci-fi, post-apokalyptinen, draama
Osallistumismaksu: 25-30€
Ikäraja: 15

12 000 -luvulla maapalloa hallitsevat aateliset haluavat lähteä tavoittelemaan parempaa tulevaisuutta avaruudessa, mutta vuosituhansia orjina toimineet ihmiset eivät halua tyrannien pääsevän pakoon ilman rangaistusta. Kuka tahansa ei voi päästä tähtiin.

Tie tähtiin on futuristinen scifi/fantasialiveroolipeli 21 pelaajalle ja parille NPC-hahmolle. Pelissä käsitellään rankkojakin teemoja (esim. orjuus, hyväksikäyttö), joiden vuoksi pelin ikäraja on k-15, eikä peliä suositella aloittelijoille. Pelimaailma pohjautuu vahvasti Vampire Hunter D -sarjaan, mutta taiteellisia vapauksia on otettu, eikä pelaajien täydy tuntea sarjaa entuudestaan, sillä kaikki pelaamista varten tarvittava tieto tulee löytymään pelin nettisivuilta/hahmoprofiileista.

Ilmoittautuminen peliin on auki joulukuusta 2016 tammikuuhun 2017. Hahmojako tehdään helmikuussa. Pelinjohto kirjoittaa kaikki hahmot kokonaan, mutta valitut pelaajat voivat halutessaan ehdottaa juoni-ideoita, joita haluaisivat pelata. Näiden toteutumista ei kuitenkaan taata.

Peli järjestetään Antaverkan leirikeskuksessa 18-20.8.17- Varsinainen pelipäivä on lauantai 19. päivä, mutta yksilö- ja ryhmäbriiffit pidetään jo perjantaina. Peli loppuu la-su yöllä.

Pelimaksu 25-30€, tarkentuu lähempänä peliä. Pelimaksusta katetaan pelipaikan vuokran ja proppien lisäksi ainakin aamupala ja yksi lämmin ruoka lauantaille, enemmänkin jos budjetti sallii.


Juhannustanssit

19.08.2017 Männistön Lava, Kellokoski, Tuusula

Ilmoittautuminen: 11.05.2017 - 11.06.2017
historiallinen, realismi, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: Joustava K-18

Aikamatka nostalgiseen 60- ja 70-lukujen taitteen Suomeen; Kekkosen ja Keskustapuolueen, nailonpaitojen, Koskenkorvan ja keskioluen, ensimmäisten väritelevisioiden, vasemmistoradikalismin, tabuja rikkovan kirjallisuuden sekä nousevan nuorisokulttuurin, mutta maaseudulla ennen kaikkea tanssilavojen ja tanssimusiikin – humpan ja rautalangan, Tapani Kansan, Katri Helenan ja Dannyn – Suomeen.

Tirvalan kunta on pieni suomalainen kunta jossain Jämsän ja Oriveden välillä. Jyväskylä–Tampere-juna pysähtyy Tirvalan seisakkeella kahdesti päivässä ja kirkonkylän pääkadulta, Keskustieltä, löytyvät osuuskauppa ja posti, muutama vaateputiikki, apteekki, kunnantalo sekä kirjasto. Suurimman osan vuodesta elämä Tirvalassa on rauhallista, jopa uneliasta. Kesäkuukausina tämä Sisä-Suomen helmi kuitenkin herää eloon kesävieraiden saapuessa, ja kesän ylivoimainen kohokohta – Juhannustanssit – vetää väen nuorisosta virkeisiin vanhuksiin Tirvalanniemen lavalle viihtymään ja pyörähtelemään parketilla.

Juhannustanssit on reilun 50 hengen liveroolipeli, joka järjestetään 19.8.2017 Männistön lavalla Tuusulan Kellokoskella. Pelin aiheena ovat perinteiset juhannustanssit kuvitteellisessa Tirvalan kunnassa, tarkemmin määrittelemättömänä 1970-luvun alun vuonna. Pelin tarkoitus on tarjota pelaajilleen tilaisuus eläytyä jossain määrin fiktiiviseen ja tyyliteltyyn versioon 60- ja 70-lukujen taitteen suomalaisesta maaseudusta, mutta tarkoituksena ei ole elävöittää autenttisesti historiaa: pääosassa ovat mielikuvat ja tunnelma, eivät historialliset faktat.

Teemoiltaan peli keskittyy pienen maalaisyhteisön sosiaalisiin suhteisiin ja ristiriitoihin, erilaisten aikakauden ilmiöiden ja tapojen tarkasteluun sekä yleismaailmallisiin ja ajattomiin ihmiselon vivahteisiin. Tyylillisesti peli pyrkii käsittelemään aihettaan ja siihen liittyviä teemoja lämminhenkisellä nostalgialla. Tarkoituksena ei ole tehdä parodiaa eikä farssia; vaikka huumoriakin on luonnollisesti mukana, pelaajien odotetaan pelaavan hahmojaan tosissaan mutta pilke silmäkulmassa.

Pelin aiheesta johtuen on tanssimisella luonnollisesti hyvin keskeinen osa pelissä, ja jokaisen pelaajan odotetaan olevan valmis tanssimaan. Tämä ei tarkoita, että pelaajan tarvitsisi osata tanssia hyvin tai edes välttävästi – eivät kaikki hahmotkaan välttämättä osaa. Tansseja on myös mahdollisuus harjoitella sekä ennen peliä järjestettävässä pelaajatapaamisessa, että mahdollisesti myös erikseen järjestettävissä tanssiharjoituksissa. Pelissä käytetään myös erilaisia helposti omaksuttavia ja pelinsisäiseen toimintaan tiiviisti sidottuja metatekniikoita tukemaan pelin teemoja, levittämään peliä hahmojen välille ja kannustamaan heittäytyvää pelaamista.


Raatosuo: Synninpesä

25.08.2017 - 27.08.2017 Vihtijärven pelialue

Kielivapaa
post-apokalyptinen, jännitys, toiminta
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Suomi ei lopulta koskaan noussut tilasta johon sota sen johti. Pieni maa jäi supervaltojen jalkoihin, käytettiin sodassa loppuun resursseista ja unohdettiin pommitusten jälkeen.
Jäljelle jäi sisäänpäin lämpiäviä kyliä, ahneita entisiä sotilaita, katkeroituneita johtajia ja loputonta kaunaa, surua ja kuolemaa.

Siellä täällä karavaanarit ja kauppiaat pystyttivät pysähdyspisteitä ja myös Raatosuon kylä muodostui sellaiseksi.

Hiljalleen Raatosuosta kasvoi kuitenkin tärkeämpi piste pysähdyksille ja se muuttui yhdyskunnaksi. Hyvin moraalittomaksi ja verenhimoiseksi, mutta yhtenäiseksi kuitenkin.

Tänä päivänä Raatosuolta löytyy uhkapelejä, tappeluita, vedonlyöntiä, asekauppaa, alkoholia, maksullista seuraa ja vuorokauden ympäri jatkuvia juhlia.
Kylää vartioidaan raskaasti paikallisten jengien toimesta ja kaikkien rauha keinuu joka päivä veitsen terällä.

Tervetuloa Synninpesään. Ota aseesi, juo itsesi hengiltä äläkä mieti huomista.

Raatosuo: Synninpesä on Oldtown suomessa.
Aikuisille tehty (K-18) sandbox maailma, joka yhdistää MadMaxia ja Fallout New Vegasia.

Pelissä on alkoholitarjoilu, taistelunäytöksiä, tulishowta, juhlia kellon ympäri, erilaisia ajoneuvoja ja kaikkea mitä syntinen sielu halajaa.

Ilmottautuminen ja nettisivut aukeavat Kesäkuun alussa.

Yhteistyössä; Team Ainarikki ry.


Vain Perheeni Vuoksi - Katartia

25.08.2017 - 27.08.2017 Sastamala

Kutsupeli
draama

Veli antoi sisarelle kirjan käteen. Pudisteli kirjan sivut. Antoi sen eteenpäin sisarelleen, sisar laittoi sen pahvilaatikkoon muiden kirjojen viereen. Pahvilaatikko suljettiin, veli kantoi sen ulos, antoi sen pakettiautossa odottavalle. Vei sen pakettiauton perälle muiden pahvilaatikoiden viereen. Talo tyhjeni tavara tavaralta. Tyhjyyden viimeinen hetki. Tila, jossa muistoilla oli ollut merkitystä. Nuo kaikki muistot, joita tuohon taloon sisältyi. Onnellinen aviopari. Hetket, kun ensimmäinen lapsi oli tuotu kotiin. Syntymäpäivät, joulut, koulujen päättäjäiset. Muistot, kun suljettujen ovien sisällä oli tapahtunut väkivaltaa. Hetket, jolloin perheenjäsenten eriarvoisuutta oli korostettu. Viimeinen joulu, jolloin perhe oli viimeisen kerran yhdessä. Kuolema, joka kuittaisi kaiken. Kuinka vihan ja katkeruuden siemenet istutettiin tuon kuoleman seurauksena. Itivät vuosia sydämissä, lujittivat mielen, siirtyivät polvelta toiselle. Viha kasvoi, mutta siitä ei osattu päästää irti.

Vain Perheeni Vuoksi –Katartia on viimeinen perhepelin osa. Peli kestää perjantaista sunnuntaihin. Tämä osa vie päätarinan päätökseen. Pelin teemat käsittelevät sukupolvitraumaa ja menneisyyden valintoja, tekoja ja näiden pohjalta tulevaisuuden pohdintaa. Fiktiossa peli kertoo Denverissä Coloradossa elävän Greenin perheen elämänkaaritarinaa. Pelien välissä hypätään aina vuosia eteenpäin tarkoituksena päästä pelaamaan hahmojen eri ikäkausia. Peli on kutsupeli ja se sisältää 16 täysipainoitteista pelinjohtajan kirjoittamaa hahmoa.

  • Marko Taiminen, marko.taiminen (at) gmail.com

Aidonnov

01.09.2017 - 03.09.2017 Seitseminen

Ilmoittautuminen: 14.01.2017 - 14.02.2017
fantasia

Aidonnov on vanhaa kunnon perusfantasiaa sijoittuen geneerihköön low fantasy -maailmaan. Pelin premissinä on uusien rekryjen saapuminen armeijan koulutuslaitokseen.
Pelin pelataan 1.-3.9.2017 ja pelipaikkana toimii mökki keskellä mettää. Peli alkaa lauantaiaamuna herätyksellä, joten pelipaikalla tulee olla jo perjantaina alkubriiffiä yms. varten.
Pelin GM:nä toimii ensimmäistä larppiaan järjestävä Jarkko Sikiö, joten ¯_(ツ)_/¯

  • Jarkko Sikiö, jarkko (at) sikio.net

Perikadon hetki

02.09.2017 Nummi-Pusula

Kutsupeli
historiallinen, realismi, draama

Perikadon hetki on historiallinen peli, joka sijoittuu vuoden 1945 Saksaan. Peli käsittelee kansallissosialistisen regiimin lopullista tuhoa sekä niitä ihmisiä, jotka elivät ja kokivat tuon kaiken.

Peli on kutsupeli ja teemoiltaan raskas eikä välttämättä kaikille sopiva. Se pyrkii realismiin sekä kuvaamaan täydellistä moraalista romahduspistettä Perikato-elokuvan viitoittamalla tiellä.

  • perikatogm (at) gmail.com

Joki Heijastaa Taas Tähtien Valoa: (Osa2) Mustat Tähdet

02.09.2017 Joensuu

Ilmoittautuminen: 22.05.2017 - 21.06.2017
fantasia, jännitys, kauhu, kaupunkipeli, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Peli on kertomus varjoista joihin emme näe ja heistä jotka asuvat niiden pimennossa. Tämä on kertomus peloista ja uuden kodin rakentamisesta vanhojen unelmien raunioille.

Elokuun lopussa mustat tähdet nousevat Joensuun ylle ja varjot syvenevät. Valo katoaa.

Joki heijastaaa taas tähtien valoa on Joensuussa pelattava noin 25 hengen kolmiosainen kaupunkipelikampanja, jonka toinen osa Mustat Tähdet pelataan 26.8.2017 Joensuun keskustassa ja sen lähikaupunginosissa.

Mukaan otetaan noin 10 uutta pelaajaa ja lisäksi lukuisia npc-pelaajia.

Pelinjohtajina toimivat: Sebastian Schiavone, Pekka Sottinen ja Ville Lodders

Sähköposti: wodjoensuu@gmail.com


Idäntie

08.09.2017 - 10.09.2017 Eura

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 03.04.2017 - 23.04.2017
historiallinen
Osallistumismaksu: 30-90€

Idäntie – rautakautinen liveroolipeli 8.-10.9.2017 Euran Härkänummella

Idäntie on historiaa elävöittävä liveroolipeli Itämeren kulttuurien kohtaamisesta vuosina 990-991. Pelissä kohtaavat nykyisen Suomenniemen kansat sekä lännen, idän ja etelän merenkulkijat. Kauempaa virtaavat uudet tavat ja ajatukset huokuvat muutosta: ketä houkuttavat puheet pelastuksesta valkeassa Kristuksessa tai etelän suuren keisarin palvelemisesta, ketkä kiistelevät lappalaisten turkisjahdin verottamisesta, kuka rikastuu idäntien hopeavirrasta? Kuka taipuu kohtaloonsa, kuka taistelee sitä vastaan?

Idäntie kestää perjantai-illasta sunnuntaipäivään. Tänä aikana pelataan eri suunnilta saapuvien ryhmien kohtaamista kauppapaikalla kahtena peräkkäisenä vuotena. Hahmojen tekemät suunnitelmat pääsevät toteutumaan, kukin omalla tavallaan, ja näiden seuraukset ovat nähtävissä pelin aikana. Peli yhdistää eläytyvää liveroolipelaamista, autenttisen ajan ja paikan tuntua tavoittelevaa historianelävöitystä sekä kokemusta tukevia metatekniikoita kuten black box -pelaamista.

Idäntie pelataan Euran Härkänummen rautakautisessa kylässä 8.-10.9.2017. Osallistumismaksu on 60 euroa, mutta tarjoamme myös muutaman alennetun paikan henkilöille jotka eivät taloudellisen tilanteensa vuoksi voisi muutoin osallistua. Olennaisena osana peliin kuuluu Helsingissä 3.-4.6.2017 järjestettävä esipeliviikonloppu, jonka aikana pelataan lyhyitä minipelejä ja kehitetään hahmosuhteita. Pelinjohto tarjoaa hahmoille rungon ja tukee hahmon taustan ja suhteiden syventämistä, mutta pelaajien odotetaan osallistuvan itse aktiivisesti hahmojensa ja pelisisältönsä luomiseen.

Peliin ilmoittautuminen on auki 3.4.-23.4. ja peliin mahtuu maksimissaan 80 pelaajaa. Jos ilmoittautuneita on enemmän, peliin otetaan 40 ensimmäisenä ilmoittautunutta ja lopuista 40 satunnaisesti valittua. Pelissä ei ole ikärajaa, ja ilmoittautuessaan voi kertoa mitä sukupuolta olevaa hahmoa haluaa pelata. Kannattaa kuitenkin huomioida, että peli käsittelee ajalle ominaisilla tavoilla väkivaltaa, sukupuolisuutta ja uskonnollisuutta. Pelaaja voi ilmoittautuessaan sekä hahmonluontiprosessin aikana vaikuttaa siihen, miten keskeisessä osassa nämä teemat omassa pelissä ovat, mutta niiden kohtaamiselta ei voi täysin välttyä.

Idäntien järjestävät Harmaasudet ry:n tuella Hannu Niemi, Mikko Heimola, Hanna Erkinjuntti, Iida Heikkari, Minna Heimola, Satu Jaaramaa, Mia Makkonen, Jenni Sahramaa, Tiuku Talvela, Santeri Virtanen ja Julius Väliaho.


Vain Perheeni Vuoksi -Vapauta minut, hengitän

08.09.2017 - 10.09.2017 Lempäälä

Kutsupeli
realismi, draama

Huoneesta kuului tasaista sairaalakoneen tuottamaa ääntä. Oli hiljaista. Oli tyyntä. Niin monta vuosikymmentä oli mennyt elämän heittelehtiessä. Nyt kun se vihdoin oli ohi, oli vain hiljaista. Tuon hiljaisuuden alla oli alavireinen tunne. Elämä oli kulkenut eteenpäin ja nyt jäljellä oli tyhjyys. Elämällä ei ollut enää suuria päämääriä. Elämästä oli tullut tasaista. Miten käyttää viimeiset tunnit elämästä? Miten löytää onni hetkistä, kun elämä ei tuntunut tarjoavan muuta kuin tasaisuutta?

Aika oli päättymässä. Vanhus oli päästetty kotiin. Sairaalahoidot oli lopetettu. Hänen viimeinen hetkensä. Tänä viikonloppuna, omassa kodissaan. Perheensä kanssa. Tunnit. Tunnit, joita niin kovin peloissaan oli odotettu. Ne olivat nyt täällä. Kellon ääni, sydämenlyönti. Hiljaiset mielet. Aika oli tehnyt tehtävänsä. Se oli antanut ja ottanut. Hengitys, vapaus. sitä ei voinut kuin odottaa.

Jäljellä oli vain yksi kysymys.

Oliko vihdoin aika sovittaa ja sopia?

Vain Perheeni Vuoksi -pelisarjan kaatajais- ja epilogiviikonloppu. Perjantaina pidetään esipelejä, joissa pelataan pelimaailman aikajanaa eteenpäin 15-20 vuotta. Lauantaina pelataan pidempi epilogipeli pelisarjalle, jossa hyvästellään hahmot ja kuljetetaan ensimmäisessä osassa aloitettua elämänkaari loppuun. Viikonloppu on tiivistunnelmainen ja hattua nostava lopetus. Epiilogipelin jälkeen on pelisarjan strukturoitu purku sekä pelisarjan että hahmojen. Peli on kutsupeli.

  • Marko Taiminen, marko.taiminen (at) gmail.com

Rajakatse LXXVI

09.09.2017 Hollolassa

Aloittelijaystävällinen
fantasia
Ikäraja: 18

Rajakatseen fantasiamaailmaan, taverna Vanhalle Piparille sijoittuva liveroolipeli noin 40:lle pelaajalle. Pelimaksu on seitsemän euroa. Peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelipaikan tavernasta voi ostaa ruokaa ja juomaa omakustannushintaan sen lisäksi mitä pöydässä on pelimaksuun kuuluvana tarjolla. Pelin aikana tai sen jälkeen lämpiää sauna. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset kotisivujen kautta.


Auroriopisto - Vartiosto 1968

15.09.2017 - 17.09.2017 Uusimaa

Ilmoittautuminen: 02.04.2017 - 04.06.2017
fantasia
Osallistumismaksu: 15€

Mustekynä vuoti pisaroita. Tip, tip, tip! Kaivoin äkkiä sauvani ennenkuin Phyllis huomaisi että tahrasin tämän kaikkea muuta kuin kiiltävän kanttiinipöydän kantta. Jahas, “siviilisääty”? Voisiko vastata että tilanne oli hankala? Että kyllä se yksi odotti kotona mutta kun katseli omasta mielestä 24/7 ryhmäkaverin naamaa niin se toi väistämättä tuntemuksia? Että oli helvetin hankalaa tietää mikä oli oikea? …

Ruksasin naimisissa.

“Hei pulla nyt poskeen! Suunnistuskurssi kutsuu!” Hörppäsin kahvinloput ja aloin tehdä lähtöä. Kaikkea sitä, hitto kyllä kenttäaurori nyt yhden kartan handlasi Hanurit vieköön! Laittaisivat rikospuolen treenaamaan eksymistä, olisi vähemmän niiden perässä juoksemista! Weasleyn ‘Miltäsustanyttuntuu’ lomakkeen täyttö saisi odottaa paluuta!

Peli pelataan ilmoittautujamäärästä riippuen Espoossa tai Raaseporissa. Peli on ikärajavapaa mutta auttava pelikokemus on tarpeen (ensikertalaisia ei valitettavasti oteta mukaan) ikärajaa ei ole. Kehotamme tutustumaan huolellisesti offgamemateriaalivaatimuksiin, vaatii materiaalityötä pelaajilta.


Freak Show

15.09.2017 - 18.09.2017 Vaasa

Ilmoittautuminen: 20.02.2017 - 13.03.2017
kauhu, draama
Osallistumismaksu: 350€
Ikäraja: 18

The Freak Show tells the story of the last days of a freak show and explores the theme of otherness, being an outcast in a society far more hating and violent than ours. The story is a dark one, but there will also be compassion, hope and love. In this story, the freaks stand together.

The Freak Show is a Nordic style larp that tells the story of the last days of a circus and freak show. It will be held in an abandoned amusement park in Finland in the autumn of 2017. The participants will experience both the magic and the tragedy of being the other as one of the freaks aligned against a hostile world. The theme of this collaborative work is otherness. We aim for full 360 degree immersion in a romantic gothic horror story setting. This event is not suitable for children.


13 (Osa 1): Kohti Yötä

16.09.2017 Joensuu

Ilmoittautuminen: 22.06.2017 - 22.07.2017
jännitys, kauhu, draama
Osallistumismaksu: 10-13€
Ikäraja: 18

"Hylätty, jahdattu, kuolemaan tuomittu, tapettu. Nämä kaikki yhdistivät heitä, jotka olivat kuolleimpia kuin kuolleet voivat olla. Vaikka he eivät voisi enää palata takaisin vanhaan kotiinsa, niin he voisivat yhdessä luoda uuden kodin, jossa he voisivat mustina ruusuina ruusupensaassa kasvata takaisin kukoistukseen. Tämä on tarina 13:sta karkoitetusta, jotka kukin tulivat omista taustoistaan ja tarinoineen, mutta yhdessä he Viimeisinä Öinä loivat jotakin suurta ja kaunista mitä kuolevien maailma ei koskaan saisi nähdä."

13 on Joensuussa pelautettava World of Darkness maailmaan sijoittuva Vampire the Masquerade 5-osainen larpkampanja, jossa pelaajat pelaavat vampyyriä kustakin Vampire the Masquerade 13:sta klaanista. Eli yksinkertaisesti: 13 klaania, Yksi hahmo per klaani. Kampanja on lähtökohtaisesti neuvottelu- ja ihmissuhde pohjainen. Kampanja toimii pähkinänkuoressa siten, että larpissa mietitään ja neuvotellaan mitä isoja asioita tehdään tulevaisuudessa, jotka sitten toteutetaan varsinaisesti pöytäroolipeleissä. Kampanjaan osallistuminen velvoittaa pelaajaa myös osallistumaan larppien väleissä oleviin pöytäroolipeleihin. Pelin ikäraja on 18 voimakkaiden teemojen takia.

Pelipäivä on 16.9. Pelipaikkana toimii Utran puukoulu.Pelimaksu on 13 euroa. Mannun Vartijat ry:n ja Todellisuuspakolaiset ry:n jäsenille pelimaksu on 10 euroa. Kampanjan larppeja pyritään pelauttamaan kolmen-neljän kuukauden välein. Jos olet kiinnostunut, haluat kysyä jotain tai kokisit haluavasi auttaa larpin järjestämisessä, niin ota yhteyttä minuun henkilökohtaisesti, Facebookissa tai sähköpostin kautta: markopekkapiipponen@gmail.com


Piiri #3 - Puutarhajuhlat

22.09.2017 - 23.09.2017 Helsinki

Ilmoittautuminen: 07.08.2016 - 31.08.2016
jännitys, realismi, kaupunkipeli, draama
Ikäraja: 18

Piiri on neliosainen kampanja, jossa seurataan kolmen suomalaisen suvun elämää ja selvitetään niiden menneisyyttä. Pelissä ei ole ihmissusia, vampyyreja tai maailmanlopunjuonia. Sen sijaan goottilainen kauhu, mysteerit ja perhesuhteet ovat tärkeitä teemoja peleissä. Isona osana on epäluulo siitä, tapahtuiko juuri jotain outoa vai kuvitteliko vain.

Kampanjan ensimmäisen osan päivämäärä on 27.5.2017 eikä uusia hahmoja oteta myöhempiin osiin. Ilmoittautuminen kampanjaan päättyy 31.8.2016.

Tämä on kampanjan kolmas peli ja kalenterissa ilmoittamassa olemassaolostaan. Pelissä on n. 50 pelaajaa.


Pohjolan Transsit - Syys

29.09.2017 - 01.10.2017 Tampere

Kutsupeli
Ilmoittautuminen: 01.06.2017 - 30.06.2017
uuskumma
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 18

Pohjolan Transsit on liveroolipeli psykedeliasta, transsista, bilettämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja erimielisyyksistä. Pelissä nuoret suomalaiset taruolennot eli Pohjolan väeksi itseään kutsuvat henkilöt kokoontuvat viettämään lauantai-iltaa yhdessä mökille. Huhupuheiden mukaan illaksi on ryöpätty iso kasa huumaavia sieniä ja mäntysuopaakin pitäisi kuulemma olla saatavilla.

Pohjolan Transsit on kolmiosainen pelikampanja, jonka ensimmäinen osa, Syys, pelataan 29.9.-1.10.2017. Toinen osa, Loka, pelataan keväällä 2018 ja kolmas osa, Marras, pelataan syksyllä 2018. Ensimmäisessä pelissä on mukana 18 pelaajahahmoa sekä 2 pj-hahmoa.


Feenikslaulu 5.X: Leviathan

30.09.2017 Tampere

Ilmoittautuminen: 12.06.2017 - 30.06.2017
fantasia, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 5-9€
Ikäraja: 15

Viisi vuotta sitten taikaväki herätti vahingossa muinaisen meripedon, Leviathanin. Jästien kanssa käydään informaatiosotaa, jossa taikuudesta tietävät jästit yrittävät levittää tietoa ja velhot salata sitä; Leviathanin piilottaminen on tullut erittäin vaikeaksi sen hyökkäillessä rantakaupunkeihin. Vielä ei ole myöskään keksitty keinoa palauttaa taikuutta niihin kohtiin, joista jästit ovat onnistuneet sen poistamaan. Alkulinnut eivät suostu auttamaan ennen kuin Leviathan on tuhottu ja loput linnuista herätetty. Vihdoin on keksitty lähes epätoivoinen keino houkutella meripeto paikalle ja lähettää se tuonpuoleiseen, ja sitä varten vapaaehtoinen joukko on nyt kokoontunut rannalle riskeeraamaan henkensä koko maailman puolesta.

Leviathan on Potter-maailmaan sijoittuvan Feenikslaulu-kampanjan välipeli. Pelipaikka sijaitsee noin 25 km Tampereen keskustasta.

Peliin otetaan max 60 pelaajaa ja 7 NPC:tä. Peli täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautuminen on auki kesäkuun loppuun tai kunnes peli täynnä.

Pelinjohdon puolesta pelissä on yksi iso juoni, johon liittyen jokaiselle hahmolle annetaan yksi tehtävä. Pelinjohto ei kirjoita profiileja, vaan isoa juonta lukuunottamatta pelaajien tulee itse tehdä hahmot, juonet ja kontaktit.


Ad Lucem II: The Invocation

30.09.2017 Oittaan kartano, Espoo

Kielivapaa
Ilmoittautuminen: 10.02.2017 - 10.03.2017
historiallinen, jännitys, kauhu, draama
Osallistumismaksu: 75€
Ikäraja: 18

“A dinner at the Brünn estate proved unsettling, when a seance revealed intimate details about those present, the host’s puzzle either perplexed, frustrated or amused the attendees, and the revelation of Lady Gerda’s stigmatas shocked the guests of the evening. Only months after this polarising soirée, a murder most foul has taken place.

Sir Fitzwilliam H. Brünn was found dead in his study, face-first in a pool of his own blood. A group of individuals are, once again, invited to the mansion under these morbid circumstances, but this wake shall resemble less of a sombre occasion of mourning, and more of a feverish investigation, where vultures circle around the multiple secrets of the deceased. However, their discoveries may come to reveal something far more disturbing than one’s average closet skeletons.”

Ad Lucem is an international larp campaign consisting of three parts, taking place in a modified version of a late Victorian setting, and an emphasis on such themes as horror, mystery and occult.
This is the second instalment, as the first part was played on January 14th. The second part of the campaign is for approximately 45 players, possibly a few more will still be added for the final episode.
We expect proficiency in the English language, both spoken and written, and an enthusiasm to put a little effort into absorbing information vital to bringing your character to life.

You can find the sign up form from the practical info-section of our web page, or here: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdIU81CySODp-mc9B76anxj6tG0ktU2YgCq20NdiYgtFTpsYA/viewform?c=0&w=1


LOUHI osa I: Hattu kourassa Pohjolaan

07.10.2017 Läntinen Pukkisaari, Helsinki

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 11.07.2017 - 10.09.2017
fantasia, historiallinen
Osallistumismaksu: 10€

Tavallinen alkusyksyn päivä Pohjolan talolla keskeytyy äkisti, kun etelästä saapuu odottamattomia vieraita. Siitä onkin aikaa, kun Väinämö seurueineen on vieraillut näin kaukana pohjoisessa. Mitä lie vierailla mielellään, kun kovasti näyttävät olevan huolissaan?

LOUHI on pienoisliveroolipelikampanja kalevalaisessa fantasiamaailmassa – myyttisessä ajassa ja paikassa, jossa muinaiset sankarit ja jumalat ovat yhä läsnä eikä tämänilmaisen ja tuonilmaisen välillä kulje selvää rajaa. Kalevanpojista vanhin, Väinämö, hallitsee Kalevalassa ja Pohjolan noita, Tapion puoliso Mielikki, johtaa omaa heimoaan louhena.

Peli ammentaa runsaasti itämerensuomalaisesta mytologiasta ja rautakauden lopun aineellisesta kulttuurista, mutta sekoittaa eri elementtejä iloisesti keskenään. Yleisesti ottaen lainaukset ovat pikemminkin teemoja ja motiiveja kuin yksityiskohtia, vaikka tietynlaista myyttis-historiallista tunnelmaa tavoitellaankin.

LOUHI on tyylilajiltaan enemmän sadunomainen ja viihteellinen kuin synkkä ja vakava, vaikka siinä konflikteja käsitelläänkin. Päähenkilöt ovat kuitenkin myyttisiä sankareita, ja kykenevät pääsääntöisesti voittamaan kohtaamansa haasteet sen sijaan, että musertuisivat niiden painon alle.

Louhi-kampanjan ensimmäinen peli Hattu kourassa Pohjolaan pelataan Pukkisaaren rautakautisessa kauppakylässä, Läntisessä Pukkisaaressa lauantaina 7.10.2017.

Peliin otetaan 16 pelaajaa ja pari avustajaa. Pelimaksu on 10 euroa, avustajilta ei mitään.

Pelissä nautitaan runsas rautakausihenkinen kasvisateria. Vegaanit ja useimmat allergiat huomioidaan.

Pelipaikalle tulee saapua viimeistään kello 13 ja peli päättyy kello 19 mennessä. Iltaa voi jatkaa Pukkisaaressa niin pitkään kuin huvittaa.

Huomioithan, ettei saaressa ole sähköä, juoksevaa vettä tai jätehuoltoa.

Pelin pelaajat valitaan hahmotoiveiden sopivuuden, ei ilmoittautumisjärjestyksen perusteella.


Syyssateet

07.10.2017 - 08.10.2017 Meriharjun luontotalo, Helsinki

Ilmoittautuminen: 13.03.2017 - 16.04.2017
kauhu, draama
Osallistumismaksu: 25-30€
Ikäraja: 16

Peilistä kuvastuvat tavalliset miehen kasvot. Ilme muuttuu hitaasti huolestuneeksi hänen keskittyessään lasipintaan piirtyviin esineisiin yksi kerrallaan. Varjo liikahtaa nurkassa ja nopean liikkeen saattelemana sirpaleet osuvat lattiaan.


"Ehkä sinun ei pitäisi kiusata kohtaloa. Voisi olla parempi jos...", nainen keskeytetään ikävällä katseella. "Ehkä sinun pitäisi pitää huoli omista asioistasi", toteaa mies, peittäen lähes onnistuneesti värinän äänessään. Hän käärii huolellisesti siteen rystystensä päälle ja katsoo kuinka se värjäytyy punaiseksi. Kuin kukkia lumella.


Naisen silmissä välähtää tunne, joka on sekoitus kiintymystä ja jotain hyvin vierasta, kun hän kääntää kasvonsa kohti avointa ikkunaa. Syystuuli käy naisen paljaalle iholle ja luonnon vuotuiset kuoleman tuoksut saavat hänet ajattelemaan kotia ja merta. Pääsisipä täältä pois.

Syyssateet on tunnelmallinen kauhuelementtejä sisältävä mysteeripeli, joka on ottanut innoitustaan muun muassa H.P. Lovecraftin ja Robert W. Chambersin teoksista. Peli on suunnattu aikuisille pelaajille pelin sisältämien teemojen vuoksi. Mukaan otetaan noin 30 pelaajaa.


Kaikki oli hyvin: Häät

07.10.2017 - 08.10.2017 Julkujärven leirikeskus

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 17.06.2017 - 29.06.2017
fantasia, draama, huumori
Osallistumismaksu: 20-35€
Ikäraja: 15

On kesä 2019. Konnunkulmassa järjestetään Potter-Weasleyn suvun häät, jotka ovat ensimmäiset laatuaan vuosikymmeniin. Maailmantilanne on kireä ja sota vampyyreiden ja taikamaailman välillä voi syttyä milloin tahansa, mutta jo pitkään kestänyt tyyni myrskyn edellä on antanut tilaa haaveilulle, unelmille ja rakkaudelle. Victoire Weasley ja Teddy Lupin ovat päättäneet saada toisensa. Ilon päivää viettämään on kutsuttu lähin suku ystävineen, jonka viettoon on valmistauduttu asiaankuuluvalla jännityksellä töyssyineen.

Kaikki oli hyvin, on Tampereen alueella max 40:lle hengelle järjestettävä Harry Potterin taikamaailmaan perustuva liveroolipeli, joka on tarkoitettu yli 15-vuotta täyttäneille larppaamista harrastaville nuorille. Peliin otetaan mukaan niin aloittelijoita kuin kokeneempiakin pelaajia. Kaikki oli hyvin kuuluu samaan Unhoittumaton-kampanjaan James ja legenda sadonkorjuusta ja Albus ja Tylypahkan perintö -pelien kanssa.

Larpin teemoina ovat draama, romantiikka, huumori ja perhe-elämä ylä- ja alamäkineen. Hahmoprofiilit uusille hahmoille kirjoittavat pelaajat itse, lukuun ottamatta paria mahdollista poikkeusta.

Tapahtuma järjestetään Julkujärven leirikeskusessa 7.-8.10.2017 Tampereen ja Ylöjärven rajalla.

Pelimaksu tulee olemaan jotain 20-35 euron väliltä. Pelimaksu kustantaa vähintään yhden yön majoituksen (n. 11e/hlö) ja hääruokailun. Pelimaksu on pelin järjestäjille, keittiöhenkilökunnalle ja npc-hahmoille ilmainen.


Siikalahti - Välirauha I: Veljiksi kaikki

14.10.2017 Varsinais-Suomi

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 08.04.2017 - 31.05.2017
historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 25-30€

Vuosi 1940. Sota on ohitse ja elämä Siikalahden maalaiskylässä palaa hiljalleen entisiin uomiinsa, sikäli kun se on mahdollista. Kirkkomaalla on rivi tuoreita hautoja ja monessa talossa tyhjä tuoli siinä, missä ennen istui isä, veli, puoliso. Eivätkä kaikki rintamalta palanneetkaan pystyneet tai osanneet enää tarttua kiinni entiseen elämäänsä. Paljon oli sellaista, minkä sota oli repinyt rikki.

Mutta oli sota-aika yhdistänytkin: Siikalahden työväenyhdistys oli sota-aikana tehnyt yhteistyötä suojeluskunnan ja lottien kanssa, sankarihaudassa lepäsivät nyt rintarinnan työväenyhdistyksen ja suojeluskuntien miehet ja poikiaan surevat äidit loivat toisiinsa aidon myötätuntoisia katseita. Sen sijaan työväenyhdistystä repivät katkerat riidat ja epäluulot. Mutta nuoret halusivat nauttia elämästä, joka oli osoittautunut niin katoavaiseksi. Taivaanrantaan kasautuu hiljalleen synkkiä pilviä, mutta nuoriso haluaa nauttia elämästään ja tanssia.

Siikalahti Välirauha -trilogia jatkaa Suomen historian käännekohtiin sijoittuvaa Siikalahti-pelisarjaa. Pelisarjan ensimmäinen osa Veljiksi kaikki sijoittuu lokakuuhun 1940 Siikalahden työväentalolle Suomen ja Neuvostoliiton rauhan ja ystävyyden seuran järjestämään illanviettoon.

Pelissä on noin 30 pelaajahahmoa, joista osa on jatkohahmoja edellisistä peleistä ja osa aivan uusia hahmoja, suuri osa on mukana myös pelisarjan kolmannessa osassa. Mukaan ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhatkin pelaajat - tämä on hyvä tilaisuus hypätä mukaan fiktiiviseen Siikalahden malaiskylään ja Kouvolan seudun historiaan sijoittuvan pelisarjaan! Aikaisempaa pelikokemusta tai Suomen historian tuntemusta ei tarvita.

Lisätietoja lähiaikoina.


Vintervind

14.10.2017 - 15.10.2017 Kajane, Pörtom

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 16.07.2017 - 13.08.2017
post-apokalyptinen, draama
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 15

She stepped carefully into the room, her eyes locked on to what remained on the roof. The house had fallen in on itself due to snow, and she certainly had no wish to be buried here along with old portraits and moldy furniture. Together with Roj and Håkan she had been sent out to salvage more nails for the camp, and this was their best bet without traveling far. Suddenly she felt a stinging, sour smell that made her skin crawl. Eastgas. Now? Here? Her filter would not last much longer. Just to be sure, she took her alarm whistle, blew it hard and pulled on her protective mask as fast as she could. Hopefully the others had heard it in time.

Vintervind is in essence a larp about togetherness and community, and what happens when they break. The larp will challenge players to really throw themselves into emotional play, where relationships between characters are central. This is the second run of the game.
There will be no information that is hidden from the participants and everyone is encouraged to be open about their characters to better be able to create a good play together with others. All the characters are also publicly available in a Google Drive for the participants to read.
The signup is open until August 13th 12:00, or until all characters are filled. If the larp is filled you can also express your interest as there might possibly be a third run of the larp.
The location of the larp is Kajane in Pörtom, which is about half an hour drive south from Vaasa. The attendance fee for the larp is 30€ and for members of Eloria r.f. 20€.


Evil's Playground - Expedition

20.10.2017 - 21.10.2017 Julkujärven Leirikeskus, Ylöjärvi

jännitys, kauhu, draama
Osallistumismaksu: 35-45€
Ikäraja: 18

"Mä istun tässä rinteessä ja katselen, oon tehny tätä viimeyöstä asti, eikä vieläkään liikettä, paikka tuntuu olevan tyhjillään, tai sitten sen asukkaat ei vaan vittu tuu ulos. Paikat alko käymään melko kusiseks portin lähettyvillä. Ensinnäkään tavaraa ei enää oikein riittäny ja niiden hakureissuista tuli aika pitkiä. Toiseksi sähköt alko prakaamaan, pimeää, kylmää eikä safkaa, se olis jo ollu riittävä syy lähteä liikkeelle. Kolmanneksi ne toiset. Ääniä, liikettä, katoamisia. Tai siis niin mä ainakin oon kuullu, en mä mitään omin silmin oo nähnyt, mutta sanotaan, et jos jotain näkee, ei siitä tuu kukaan takaisin kertomaan. Aseitahan meillä olis vaikka muurin yli heiteltäväksi, mutta luodit on loppu, joten on vain kaikinpuolin järkevämpää siirtää leiri, mihinkään sotaan meillä ei just nyt oo varaa.
Tää talo on iso, siellä on valoja, se tarkoittaa sähköä. Ääniä, jotain musaa. Eikä liikettä. Eihän?

Evil's Playground - Expedition on pelaajalähtöinen liveroolipeli.
Alustavan suunnitelman mukaan peliin otetaan maksimissaan 35 pelaajaa. Pelin on tarkoitus kestää ainakin vuorokausi. Peli on jatko-osa Evil's Playground - Originsille, joka pelattiin syksyllä 2015. Peliin osallistuminen ei edellytä osallistumista edelliseen osaan, mutta edellisen osan pelaajilla, jotka haluavat jatkaa vanhalla hahmolla pelaamista, on etuajo-oikeus jonon kärkeen.

Ilmoittautuminen: Tiedotetaan myöhemmin.
Pelityylinä toimii edellisen pelin tavoin voimakas kontaktipelaaminen (+ oma-aloitteinen kontaktoituminen ylipäänsä), suurempi draama - vähempi tappaminen ja me vastaan muut-asetelma.

Peli tulee olemaan jengifiilistelyä sekä kinastelua kauhuelementeillä ja jännityksellä. Pelimaailmana toimii kuvitteellinen hylätty huvipuisto San Franciscossa, Yhdysvalloissa. Hahmokunta koostuu yhteiskunnan hylkäämistä, universumin päähänpotkimista ja enemmän tai vähemmän syrjäytyneistä piruparoista. Rankempien aiheiden vuoksi pelin ikärajaksi julistetaan K-18 ja sitä nuoremmat väen vängällä peliin haluavat saavat mahdollisuuden neuvotella asiasta kuitenkin pelijohtajien kanssa. Tässä tapauksessa alle 18-vuotiaalta vaaditaan myös huoltajan suostumus.

Evil's Playground - Expedition on normaaleista larpeista poikkeava, sillä se on pelaajalähtöinen eli pelaajat kirjoittavat itse hahmonsa, pelinjohtajien antamien raamien sisälle, pelinjohtajan kanssa tiiviissä yhteistyössä. Pelaajat saavat myös itse valita tärkeimmät kontaktinsa muiden hahmojen lyhytkuvausten perusteella. Pelinjohdon rooli on alussa virikkeiden antaminen pelaajille hahmonluonnin tueksi, pelin organisointi, sekä mahdollisten NPC-hahmojen pelaaminen. Ennen ilmoittautumista edellisessä osassa pelanneille annetaan mahdollisuus vaikuttaa uuden osan tapahtumien kulkuun ja pelaajat ovat suuremmassa osassa luomassa peliä kuin pelinjohto. Uudet pelaajat ja uusilla hahmoilla mukaan tulevat vanhat pelaajat ovat samalla lähtöviivalla ja pelinjohto pidättää oikeuden valita pelaajat peliin ilmoittautumislomakkeen perusteella, soveltuvuuden mukaan. Sitten kun ilmoittautuminen avautuu, panostathan lomakkeen täyttämiseen.

Peli siis soveltuu kaikille pelaajille, myös ensikertalaiset ovat tervetulleita. Peliin osallistuminen ei vaadi aiemmissa osissa pelaamista. Peliin siis ovat tervetulleita kaikki, riippumatta sukupuolesta, seksuaalisuudesta, ihonväristä tai vakaumuksesta. Pelissä on ehdoton nollatoleranssi päihteille, alkoholille, kiusaamiselle ja syrjimiselle. Tupakointi on sallittu sille osoitetulla paikalla.


Säädyttömiä aikeita

20.10.2017 - 22.10.2017 Pälkäne

Ilmoittautuminen: 21.06.2017 - 12.07.2017
historiallinen, uuskumma, draama, huumori
Osallistumismaksu: 20-45€
Ikäraja: 18

Funky Nassaun uljain taverna Bahama Pleasure Garden avaa taas sylinsä! Kapteeni Punaparta kutsuu teidät juhlimaan kanssaan: tervetuloa kaikki pitsiposliinipiraatit ja nahkaniittiseilorit, merihirviöt ja marenkiaddiktit, jesuiitat ja joutilaat aateliset (kuvernööri älköön vaivautuko)! Tänä iltana tanssitaan niin kuin huomista ei koskaan tulisi!

Säädyttömiä aikeita on 1700-luvun vaihtoehtotodellisuus-Bahamalle sijoittuva häpeämättömän aistikas aikuisten satuiloittelu. Pelin tyylilaji on räävittömän karnevalistinen rokokoopunk ja peli on tietoisen camp. Pelimaailmalla on enemmän yhteyksiä sekalaiseen populaarikulttuuriin kuin varsinaiseen tosimaailman 1700-luvun historiaan, eli se on enemmänkin iloittelua ja leikkiä sillä, millaista rokokooaika olisi voinut olla ripauksella magiaa. Säädyttömiä aikeita on Ragnarök-pelisarjan kuudes tuleminen, mutta toimii ensisijaisesti itsenäisenä oneshot-pelinä.


X-Con

27.10.2017 - 29.10.2017 Otava

Aloittelijaystävällinen

Larpinjärjestäjille suunnattu X-Con jälleen Otavan Opistolla

X-Conin tarkoituksena on jälleen antaa larpinjärjestäjille tilaisuus kontaktoitua, jakaa tietoa ja oppia uutta. Ohjelmassa on perinteiseen tapaan sekä luentoja että tilaa keskustelulle ja tietenkin jo perinteeksi muodostunut Lankka-palkinnon jakotilaisuus.

X-Conin järjestää X-Con-tiimi yhteistyössä RTEY ry:n ja Otavan Opiston kanssa. Tiimi on myös hieman uudistunut ja mukaan on otettu uusia jäseniä. Tänä vuonna mukana ovat Teemu Salminen, joka toimii pääjärjestänänä, Mikko Behm, Atte Iiskola, Noora Kumpulainen, Satu Kylmämetsä, Ville-Eemeli Miettinen, Maria Mikkonen, Ville Pirinen ja Vera Schneider.


The Dead Zone

04.11.2017 - 05.11.2017 Ylöjärvi

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 18.07.2017 - 01.10.2017
post-apokalyptinen
Osallistumismaksu: 8-15€
Ikäraja: 15

Vuonna 2015 uutisoitiin viruksesta, jonka amerikkalainen Open Window oli kehittänyt. Jostain syystä virus kuitenkin pääsi valloilleen, tartuttaen yhä useamman ja useamman, kunnes vain kourallinen oli enää jäljellä. Nyt ryhmä ihmisiä etsii suojaa selviytyä.

Siitä on jo vuosi, kun sait tietää viruksesta. Kuljeskelet ryhmän kanssa joista et oikeastaan tunne ketään, paikassa josta et oikeastaan tiedä mitään, kohti tuntematonta päämäärää. Mikä voisi mennä pieleen?

The Dead Zone on Apocalyptinen kauhularppi joka on saanut inspiraationsa The Walking Dead nimeä kantavasta sarjasta. Sarjan fani ei kuitenkaan tarvitse olla, jos haluaa osallistua.

Peli pidetään 4.-5.11.2017. Julkujärven leirikeskuksessa, Tampereella. Peliin otetaan 17 pelaajaa ja 8 npc:tä, sekä zombieita Voit hakea niihin kaikkiin. Pelimaksu tulee olemaan noin 15 euroa pc:ltä ja 8 euroa npc:ltä. Zombieilta ei peritä pelimaksua. Pelimaksu sisältää pelipaikan, mahdollisen ruoan ja proppauksen.

VAROITUS: Suositeltava ikäraja on 15 vuotta, peli sisältää todennäköisesti fyysistä kontaktia, raskaita teemoja, realismia, (joten tarjolla ei välttämättä ole ruokaa, se pitää löytää ja tehdä itse), sekä paskaa niskaa in-game, eikä pelinjohto lupaa kunnon yöunia.


Monacon ruhtinaat

04.11.2017 Oulu

Ilmoittautuminen: 10.04.2017 - 05.05.2017
Osallistumismaksu: 20€
Ikäraja: 18

"Monaco, protected by the oldest of weapons: guile and determination."
-Count Fernando D'Aillieres (Grace of Monaco 2014)

Monacon kiiltävän pinnan alla piskuista kaupunkivaltiota hallitsevat varjoista käsin vampyyrit, jotka ovat solmineet hyvät suhteet muun alamaailman kanssa. Nyt vampyyreita jo yli sadan vuoden ajan luotsannut hallitsija on kutsunut pienen yhteisönsä kokoon. Kyseessä on tyystin epämuodollinen juhlatilaisuus, mutta kokeneemmat juhlijat tietävät jo, että paikallispolitiikan kiemuroilta ei voi yhteisön kokoontuessa välttyä. Valtapeliä voi toki pelata monella muullakin kentällä, joten juorukellojen iloksi draamasta tuskin tulee olemaan pulaa pienen piirin pyöriessä.


Twileca 5: The Final Chapter

04.11.2017 Helsinki

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 20.06.2017 - 15.08.2017
cyberpunk, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 7- 23€
Ikäraja: 18

”Viimeisen parinkymmenen vuoden tapahtumat, ovat jättäneet jälkensä. Osa Twilecalaisista on palasina, hämmentyneitä, vainoharhaisia, toiset muuten vain sekaisin päästään. Muutama onnekas on eheytynyt ja tullut vahvemmaksi. Toivo ei ole vielä mennyttä.”

Twileca 5: The Final Chapter, on Cyberpunk- vaikutteinen liveroolipeli. Luvassa on juonittelua, salaseuroja ja henkilösuhdesoppaa. Sarjan viidennessä osassa on tarkoitus paljastaa kaikki salaisuudet, ja katsoa mitä tapahtuu, mitkä ovat hahmojen ratkaisut, ja millä tavalla he selviytyvät tilanteesta, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja oma henki voi olla uhattuna koska tahansa. La Résistancen ja the Coren on tarkoitus neuvotella viimein avoimin kortein kaikkein uskollisimpien kannattajien ollessa paikalla. Tietysti muutama muukin taho on kiinnostunut tämän neuvottelun tuloksesta.

Offgame peli pelataan la 4.11.2017 Helsingin Munkkiniemessä. Pelimaksu on varsinaisten hahmojen pelaajilla 23€, harmaasusien jäsenillä 18€ ja NPC:llä 7€. Pelillä on susilippu.

Huom! Pelissä on ingame valokuvausta.


Rajamailla replay

10.11.2017 - 11.11.2017 Orivesi

Aloittelijaystävällinen
fantasia, jännitys, kauhu
Ikäraja: K-18

Metsistä on kerrottu paljon tarinoita.

Vanhoja tarinoita, uusia tarinoita, lempeitä tarinoita, salaisia tarinoita, pelottavia tarinoita. Tarinoita, jotka olet kuullut ja tarinoita, jotka ovat sinulle vieraita.

Vielä tänä Tiedon aikanakin metsän sydämessä on jotakin alkukantaista ja selittämätöntä - jotakin maagista.

Etenkin, kun on pyhäinpäivän ilta ja kolkko, ikkunaluukkuja kolisteleva tuuli kantaa mukanaan outoa musiikkia: silloin askelesi käyvät polulle, joka kulkee ainoastaan yhteen suuntaan.

Syvemmälle.

Rajamailla on tunnelmallinen, fantasiaa ja kauhua sekoittava liveroolipeli kuudelle pelaajalle. Pelistä järjestetään kaksi pelautusta, ensimmäinen perjantai-iltana 10.11. ja toinen lauantai-iltana 11.11.

Kyseessä on uudelleenpelautus jo muutamaan kertaan järjestetystä larpista.

  • rajamaillatre (at) gmail.com

Wähäcon 2017

10.11.2017 - 12.11.2017 Muurame

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 09.06.2017 - 30.08.2017
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Wähäcon on suomalainen freeform tapahtuma Muuramen Wähälahden tilalla, Jyväskylän kupeessa. Freeform roolipelityylinä on levinnyt ympäri Pohjoismaita ja maailmaa keräten erilaisia piirteitä, mutta pelityylin ydin on kuitenkin pysynyt samana: tiukkaa tarinankerrontaa, emotionaalisia kokemuksia ja roolipelien rajojen rikkominen osallistavan tarinankerronnan välineenä. Haluamme tarjota suomalaiselle yleisölle mahdollisuuden nauttia näistä peleistä ja haastaa viemään pelityyliä eteenpäin suomalaisten piirteiden avulla. Wähäcon tarjoaa maailmanluokan skenaarioita ja hyvää ruokaa. Tervetuloa mukaan!

Päivämäärä: 10.-12.11.2017

Osallistumismaksu 25€.

Ikäraja 18 vuotta.

Hintaan sisältyy pelien lisäksi majoitus, ruoka ja snackit/kahvit+teet. Muun juotavan/syötävän osallistujat tuovat itse. Ruokavaliot otetaan huomioon.

Osallistujia 16-25.

10 freeform skenaariota, 1 minilarp.

wahacon@gmail.com


Siikalahti - Välirauha II: Elon mainingit korkeina käyvät

18.11.2017 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 08.04.2017 - 31.05.2017
historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 20-40€

Marraskuu 1940. Tieto rauhasta oli mykistänyt Siikalahden. Poikiensa puolesta pelänneet vanhemmat ja miehistään huolta kantaneet morsiamet ottivat tiedon huojentuineina vastaan, mutta oli niitäkin joita tieto alueluovutuksista ja rauhanehdoista kauhistutti ja suututti. Rinamalta palanneet eivät paljoa puhuneet, mutta heidän silmistään ja vaikenemisestaan näki, ettei kaikki ollut kohdallaan.

Mutta sota oli myös kuronut umpeen vanhoja haavoja ja lievittänyt Siikalahden kahtiajakoisuutta: rintamalta palanneet miehet kulkivat yhdessä riippumatta luokkataustastaan ja poikiaan surevat äidit vaihtoivat kirkolla vilpittömän myötätuntoisia sanoja. Nuoria ei politiikka eivätkä sen enempää maailman kuin kotimaankaan tapahtumat tuntuneet paljoa kiinnostavan: Siikalahden nuoriso heittäytyi ennen näkemättömällä vimmalla tanssin ja huvitusten pyörteisiin.

Siikalahti Välirauha -trilogia jatkaa Suomen historian käännekohtiin sijoittuvaa Siikalahti-pelisarjaa. Pelisarjan toinen osa Elon mainingit korkeina käyvät sijoittuu Siikalahden Sahankartanolle, missä kylän porvaristoa on kokoontunut juhlimaan sahan Puutalo Oy:n kanssa juuri solmimaa kauppasopimusta - illalla on kuulemma luvassa tanssiakin!

Pelissä on noin 30 pelaajahahmoa, joista osa on jatkohahmoja ja osa uusia hahmoja, suuri osa on myös pelisarjan kolmannessa osassa.

Lisätietoja lähiaikoina.


Piiri #4 - Lunastus

24.11.2017 - 25.11.2017 Helsinki

Ilmoittautuminen: 07.08.2016 - 31.08.2016
jännitys, realismi, kaupunkipeli, draama
Ikäraja: 18

Piiri on neliosainen kampanja, jossa seurataan kolmen suomalaisen suvun elämää ja selvitetään niiden menneisyyttä. Pelissä ei ole ihmissusia, vampyyreja tai maailmanlopunjuonia. Sen sijaan goottilainen kauhu, mysteerit ja perhesuhteet ovat tärkeitä teemoja peleissä. Isona osana on epäluulo siitä, tapahtuiko juuri jotain outoa vai kuvitteliko vain.

Pelin ensimmäinen osa pelataan 27.5.2017 eikä myöhempiin osiin oteta uusia hahmoja. Ilmoittautuminen kampanjaan päättyy 31.8.2016.

Tämä on kampanjan neljäs osa ja kalenterissa ilmoittamassa olemassaolostaan. Pelissä on n. 50 pelaajaa.


Viimeiset

11.01.2018 - 14.01.2018 Parkano

Täynnä
realismi, draama

On elämä sitä ennen ja elämä sen jälkeen, sumuksi mielessä sotkeentuvia lääkäreiden sanoja, lupauksia, toiveita, läheisten kädenpuristuksia ja loputtomia vaihtoehtoja, miten jatkaa, kun ei voi enää jatkaa. Valtava määrä raivoa, epäuskoa, kylpyhuoneen lattialla lamaannus, joka tuntuu kestävän loputtomasti, kunnes sekin menee ohi. Pelkoa, kateutta, katumusta, hyvästejä, pilleripurkkien loputon virta, itseään toistavat mantrat ja makabeerit vitsit. Epävarmuus sekoittuneena helpotukseen, pakokauhu lomittuneena löydettyyn riemuun. Joinain aamuina käteni tärisevät ja pelko vyöryy ylitseni, toisinaan taas hengitykseni tasainen, ensilumen häkellyttävä tyyneys ja sinun tapasi iskeä minulle keittiössä silmää, muistutuksia siitä, että kaikki on jo tässä. Vaikka tämä olisikin viimeinen aamu, kaikki on jo tässä.

Viimeiset on noin 15 hengelle suunnattu liveroolipeli ja yhteisöllinen luova prosessi. Prosessityöskentely ajoittuu aikavälille 05/2017 - 02/2018. Liveroolipeli pelataan 11-14.1.2018 Parkanossa. Peli sijoittuu Suomeen, vuoteen 2018, yhteen viikonloppuun kuolemansairaiden aikuisten yhteisössä. Pelissä kuvataan in-game dokumenttia, joka työstetään pelin jälkeen omaksi (off-game) kokonaisuudekseen. Peli ja sen prosessi käsittelevät elämää ja kuolemaa sekä näiden kahden fundamentaalisen palikan väliin jäävää tilaa, ennen kaikkea kysymyksiä siitä, mikä meille on elämässä merkityksellistä ja miksi. Prosessi sisältää liveroolipelin lisäksi erilaisia luovan ilmaisun keinoin toteutettavia etätehtäviä, työpajoja sekä prosessista seuraavaa jälkityöstöä ja vaatii siksi osallistujiltaan kiinnostusta (mutta ei kokemusta) myös pelin ympärille rakentuvaan luovaan työskentelyyn. Pelinjohtajana ja prosessityöskentelyn fasilitaattorina toimii Maiju Tarpila.


Pohjolan Transsit - Loka

18.05.2018 - 20.05.2018 Ylöjärvi

uuskumma
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Pohjolan Transsit on liveroolipeli psykedeliasta, transsista, bilettämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja erimielisyyksistä. Pelissä nuoret suomalaiset taruolennot eli Pohjolan väeksi itseään kutsuvat henkilöt kokoontuvat jälleen bilettämään yhdessä.

Pohjolan Transsit on kolmiosainen pelikampanja, jonka ensimmäinen osa, Syys, pelataan 29.9.-1.10.2017. Toinen osa, Loka, pelataan keväällä 2018 ja kolmas osa, Marras, pelataan syksyllä 2018.


Siikalahti - Välirauha III: Väliaikaista kaikki on vaan

09.06.2018 Uusimaa

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 08.04.2017 - 31.05.2017
historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 20-40€

Siikalahti Välirauha -trilogia jatkaa Suomen historian käännekohtiin sijoittuvaa Siikalahti-pelisarjaa. Trilogian päätösosa Väliaikaista kaikki on vaan sijoittuu keväälle 1941 Siikalahden kansakoululle, missä Siikalahden tuore kyläyhdistys järjestää kesätapahtuman. Pelissä on noin 40 hahmoa, joista suurin osa on jatkohahmoja kahdesta trilogian edellisestä osasta.

Lisätietoja lähiaikoina.

  • Miira ja Anu et al., siikalahti1918 (at) gmail.com

Pohjolan Transsit - Marras

21.09.2018 - 23.09.2018 Ylöjärvi

Kutsupeli
uuskumma
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Pohjolan Transsit on liveroolipeli psykedeliasta, transsista, bilettämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja erimielisyyksistä. Pelissä nuoret suomalaiset taruolennot eli Pohjolan väeksi itseään kutsuvat henkilöt kokoontuvat jälleen bilettämään yhdessä.

Pohjolan Transsit on kolmiosainen pelikampanja, jonka ensimmäinen osa, Syys, pelataan 29.9.-1.10.2017. Toinen osa, Loka, pelataan keväällä 2018 ja kolmas osa, Marras, pelataan syksyllä 2018.


Ajankohdaltaan epämääräiset

Alethrea I: Etelän uhka

Tammi-Helmikuussa, Ylöjärvellä

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.08.2016 - 11.09.2016
fantasia, draama
Osallistumismaksu: 20-25€
Ikäraja: 15

Etelän uhka on Alethrea-kampanjan ensimmäinen liveroolipeli. Se käsittelee pohjoisvaltion, Rhodainin levotonta tilannetta, kun etelästä, vuorten ylitse on saapunut muukalaisia. Etelän neuvosto kokoontuu neuvonpitoon.

Noin 30 pelaajalle tarkoitettu hovineuvottelupeli. Peli pelataan tammi-helmikuussa 2017 ylöjärvellä, ja peliin toivotaankin mukaan myös vasta-alkajia. Hahmon kirjoitus itse on suositeltavaa, muttei välttämätöntä. Peli on ikärajaltaan K15, samoin alkoholiton, ja pelinsisäistä alkoholia tullaan tarjoamaan korvaavan nesteen muodossa.

Pelijohtoon voi ottaa yhteyttä sivuilta löytyviin sähköposteihin:
routakorpi@gmail.com
alethrea.pelijohto@gmail.com
wanhabaibars@hotmail.fi


Class of '06

Keväällä 2016, Pk-seutu

realismi, draama
Osallistumismaksu: 20-30€

Helmikuussa 2015 Miami High Schoolin Facebook sivulle ilmestyi seuraava viesti:

Moi Class of '06!

Ollaan alettu tyttöjen kanssa suunnitteleen luokkakokousta ens vuodelle! Tästä tulee niin mahtavaa! Aivan ihana nähä teitä kaikkia pitkästä aikaa. Mulla on ollut NIIN ikävä teitä kaikkia!

Katien kanssa ollaan vähän suunniteltu juttuja, mutta olis kiva jos saatais muitakin kaveriksi! Anton, Gina ja Heidi, ehdottomasti mukaan suunnitteleen! Varmasti tarvitaan apuja myös lavasteiden tekemiseen ja paikan koristeluun, löytyykö entisistä teatterikerholaisista ja Glee clubista siihen apua?

-XOXO Susan

Peli sijoittuu Yhdysvaltoihin, Miamiin, Miami High Schoolin luokan '06 luokkakokoukseen kymmenen vuotta koulun päättymisen jälkeen. Pelimaailma on tuntemamme maailma tuntemallamme historialla. Pelinkirjoitus on aloitettu keväällä 2015, eli kaikkiin maailman mullistuksiin hahmoissa ei kenties ole otettu kantaa. Pelaaja voi itse päättää suhteensa näihin asioihin, jos nyt esim. 3. maailmansota ehtii syttyä.

Peli on täynnä draamaa. Pelin jokaisella hahmolla on iso kasa ihmissuhteita, entisiä ja nykyisiä. Jokaisella hahmolla on jonkinmoinen romanssi, jos ei tällä hetkellä niin sitten menneisyydessä on asioita jäänyt auki. Monella hahmolla on myös jonkinmoisia luurankoja kaapissa, joillakin kaappi ei riitä, vaan niitä on se rekkalastillinen. Jos et nauti saippuaoopperan pelaamisesta, tämä peli ei ole sinulle. Pelissä ei ole yliluonnollisuuksia tai magiaa vaan normimaailmassa tuntemamme luonnonlait pätevät.


Portinvartijat

Heinä-syyskuu 2017, Oulu

Ilmoittautuminen: 27.06.2017 - 30.06.2017
kaupunkipeli, uuskumma, toiminta
Osallistumismaksu: 20-30€

Olin justiinsa Pokkitörmällä odottelemassa onnikkaa, kun Rufuksen viesti tuli. Jotenkin Rufuksesta on aina välittynyt sellainen outo aura. Hän ei ehkä sovi siihen perheidylliin, jota meillä on yritetty rakentaa jo vaikka kuinka kauan. Hän on paljon mielenkiintoisempi. Ja nyt tämä sähköposti viittasi hyvin vahvasti siihen, että Rufus aikoo vihdoin kertoa, miksi hemmetissä on aina niin salaperäinen.

Portinvartijat on noin kolmen pelin maagista realismia edustava kaupunkipelisarja, joka pelataan Oulussa ja Oulun lähialueilla heinä-syyskuussa 2017. Pelissä viisi itseään tavalliseksi luulevaa ihmistä temmataan mukaan seikkailuun, jonka aikana heille selviää paljon ihmeellisiä ja jopa uskomattomia asioita itsestään, kotikaupungistaan ja siitä maailmasta, jonka he luulivat tuntevansa.

Pelipäivät tullaan Doodlettamaan pelaajien ja järjestäjien kesken, ja ainakin osa peleistä pystytään pelaamaan vaikka arki-iltana, jos se kaikille sopii - nämä pelit tullaan pelaamaan Oulun keskustan alueella.

Pelin on tarkoitus olla ns. helppo ja vähätöinen - niin pelaajille kuin pelinjohdollekin. Kaikki hahmot ovat (luullakseen) tavallisia ihmisiä, joten peli ei vaadi suurta proppautumista tai materiaalin etukäteisopettelua. Hahmot eivät tule olemaan raskaita romaaneja, eikä peli vaadi osiensa välissä juurikaan työtä - pelinjohto haluaa kyllä kuulla joka pelin jälkeen, mitä hahmo teki ja mihin suuntaan nyt lähdetään, mutta isompia ei tarvitse tehdä. Pelimaksu koko sarjalle tulee olemaan yhteensä n. 20-30€.

Ilmo on auki heinäkuun loppuun asti. Täytä lomake nyt, se on lyhyt: https://goo.gl/forms/fOE3Wl5JHpwWoUWl1
Peliin kaivataan myös paria NPC:tä! Ilmoittaudu samalla lomakkeella kuin pelaajatkin.


Hiljaiset

Hamassa tulevaisuudessa, Ei vielä tiedossa

Kielivapaa
fantasia, historiallinen, realismi, uuskumma, draama
Ikäraja: 18

Ylhäällä Sumuvuorilla sijaitsee Lumon luostari. Luostari on seissyt siellä vuosisatoja ja Hiljaiset ovat asuneet siellä kauemmin kuin yksikään saattaa muistaa. Mutta kukaan ei tiennyt miksi. Koska He olivat hiljaa.

Hiljaiset on sietokykyvyn rajoja haastava elämyspeli jossa on tarkoitus viettää päivä puhumatta sanaakaan. Päivä täyttyy arkisista askareista ja haasteita joita rajoittunut kommunikaatio voi tuoda eteen. Pelissä ei tule olemaan villejä juonia, yllättäviä käänteitä tai edes kiinnostavaa tekemistä. Jos kaipaat niitä tämä peli ei ole sinulle! 18 vuoden ikäraja on viitteellinen ja enemmän pelaajilta odotetaan henkistä kypsyyttä. Vaikka itse peli ei sisällä juuri mitään tulee se sijoittumaan taustatarinan muodossa mystiseen / fantasia / uuskumma -maailmaan.

Pelimaksu sisältää pelipaikan jossa toivon mukaan myös mahdollisuus yöpyä, ruokailun pelin aikana (pelaajat valmistavat ruuan itse osana arkea) ja pelin aikana käytettävät kaavut. Propata siis ei tarvitse itse! Kaikki pukeutuvat saman mallin mukaisiin tylsän harmaisiin kaapuihin.

Peliaika, -paikka ja -maksu tarkentuvat lähiaikoina jonka jälkeen myös ilmoittautuminen avautuu. Mutta jos olet kiinnostunut olet tevetullut ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen vaikka heti.

  • Janne Koponen, janne (at) arcticloon.fi

Marvel-Larp: Sodan Lapset

Marraskuu 2017, Joensuu

Aloittelijaystävällinen
fantasia, sci-fi, draama
Ikäraja: 15

“Doesn't matter what the politicians or the mobs say. Doesn't matter if the whole country decides that something WRONG is something RIGHT. This nation was founded on one principle above all else: the requirement that we stand up for what we believe, no matter the odds or the consequences. When the mob and the press and the whole WORLD tell you to move, your job is to plant yourself like a tree beside the river of truth, and tell the whole world: No, YOU move.”
- Steve Rogers

Sodan Lapset on kokeilullinen Marvel-larppi, joka sijoittuu vaihtoehtoiseen aikajatkumoon, missä Civil War-sarjakuvien tapahtumat ovat päättyneet ja sodasta rekisteröimättöminä selvinneet New Yorkin yli-ihmiset ovat alkaneet kasailla itseään tapahtumien jälkeen. Pieni joukko yli-ihmisiä on saanut kutsun neuvonpitoon tohtori Stephen Strangen kartanolle, Sanctum Sanctorumiin, mutta mikä on tämän kutsun ja neuvonpidon tarkoitus? Onko kaiken taustalla kuitenkin vain tarkoitus houkutella heidät ansaan? Vai onko Strangella mielessään jotain aivan muuta?

Peli pelataan Joensuussa marraskuussa 2017 ja peliin otetaan yhteensä 13 pelaajaa ja muutamia NPC:eitä. Peli on lähtökohtaisesti neuvottelu- ja ihmissuhde pohjainen, ja tulee kestämään noin 3-4 tuntia. Tarkempi ajankohta, pelipaikka ja aikataulu selviää lähempänä tapahtumaa. Pelaajahahmot tulevat olemaan noin 50-50 canon-hahmoja ja pelaajien itse luomia yli-ihmishahmoja. Kauhean monimutkainen asustus tai proppaus ei ole siltikään tarpeellista (varmastikin kaiken tapahtuneen jälkeen kyseiset henkilöt haluavat herättää mahdollisimman vähän huomiota), eikä oman originaalihahmon pelaamiseen vaadita myöskään kovinkaan syvällistä tietämystä Marvel-universumista.


Mustat Portit - Keskimaan Kronikat I

11.06.2017 ja 26.08.2017, Pauligin huvila

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.03.2017 - 30.03.2017
fantasia, historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 50€
Ikäraja: K-16

Haltijat ovat kutsuneet hyvien rotujen edustajat neuvonpitoon. Kaupunkeja ympäröiviltä seuduilta kantautuu huolestuttavia uutisia Sauronin käskyläisten lisääntyneestä aktiivisuudesta ja jopa siitä, että tuo pelätty vihollinen olisi jälleen noussut hallitsemaan Keskimaata. Nyt kansojen tulisi päättää, mitä tehdä huhujen suhteen...

Ilmoittautuminen aukeaa maaliskuun ensimmäinen päivä, ja loppuu 30.3. Ilmolomake löytyy sekä nettisivuilta että pelin facebooksivuilta osoitteesta; https://www.facebook.com/keskimaankronikatlarp/

Aloittelijaystävällinen. Nettisivut: http://keskimaalarp.weebly.com/

Peli on Tolkien-teemainen, mutta ei varsinaisesti sijoitu Tolkienin maailman aikajanalle. Pelissä ei ole kirjojen hahmoja. Peli on kaksiosainen ja pelipäivät ovat 11.6.2017 ja 26.8.2017