Tapahtumalista

Velhokoulu 3 A

23.02.2019 Helsinki

Ilmoittautuminen: 25.01.2019 - 15.02.2019
fantasia
Osallistumismaksu: 35-40€
Ikäraja: 6

Tervetuloa taikuuden, salaisuuksien ja ystävyyden maailmaan!

Velhokoulu on larppitapahtuma lapsille ja nuorille. Yhden maagisen päivän aikana pelaajat pukevat päälleen kaavut ja tutustuvat taikuuden, salaisuuksien ja ystävyyden maailmaan. Lue tarkemmin kotisivuilta!

Pelit on suunnattu kaikenlaisille 6-18-vuotiaille osallistujille, mutta myös aikuiset ovat tervetulleita!

Larppi pelataan Tapanilan Kylätilassa Pohjois-Helsingissä la klo 11-17.

Sama larppi järjestetään sekä lauantaina että sunnuntaina - ilmoittaudu vain toiseen.


Velhokoulu 3 B

24.02.2019 Helsinki

Ilmoittautuminen: 25.01.2019 - 15.02.2019
fantasia
Osallistumismaksu: 35-40€
Ikäraja: 6

Tervetuloa taikuuden, salaisuuksien ja ystävyyden maailmaan!

Velhokoulu on larppitapahtuma lapsille ja nuorille. Yhden maagisen päivän aikana pelaajat pukevat päälleen kaavut ja tutustuvat taikuuden, salaisuuksien ja ystävyyden maailmaan. Lue lisää kotisivuilta!

Pelit on suunnattu kaikenlaisille 6-18-vuotiaille osallistujille, mutta myös aikuiset ovat tervetulleita!

Larppi pelataan Tapanilan Kylätilassa Pohjois-Helsingissä su klo 10-16.

Sama larppi järjestetään sekä lauantaina että sunnuntaina - ilmoittaudu vain toiseen.


Laskuvesi

02.03.2019 Kangasala

Ilmoittautuminen: 10.12.2018 - 31.12.2018
realismi, draama
Osallistumismaksu: 20-25€
Ikäraja: 18

Laukaus.

Vaikeinta on olla muistamatta, miten Alexin hysteeriset avunhuudot katkesivat kuin seinään. Jotain raskasta raahautui ovea pitkin lattialle, ja koitat yhä tänä päivänäkin olla ajattelematta sen tarkemmin mitä, siitäkin huolimatta, että sait vastauksen kysymykseesi muutaman tunnin päästä.

Laskuvesi on noin 13 pelaajan liveroolipeli, joka sijoittuu työpaikka-ammuskelun jälkimaininkeihin nykypäivän Englannissa. Kyseessä on ihmissuhdekeskeinen peli, joka käsittelee raskaita teemoja, omia valintoja ja niiden seurauksia, sekä jaettuja traumoja. Peli pelataan Kangasalla 2.3.2019.

Ilmoittautuminen avataan 10.12. Pelimaksu on 20e Mielikuvitusystävät ry:n jäsenille ja 25e muille. Sisältönsä vuoksi peli on K18, eikä se sovellu aivan vasta-alkajille.

Pelinjohtajina toimivat Juho Hietaoja ja Iiris Jarva, ja peli järjestetään yhteistyössä Mielikuvitusystävät ry:n kanssa.


Vartiosto 1969

02.03.2019 - 03.03.2019 Espoo

Ilmoittautuminen: 12.11.2018 - 09.12.2018
fantasia
Osallistumismaksu: 15€
Ikäraja: K-18

Saappaat Montenegron kukkuloiden mudan ja lumen ryvettäminä te seisotte lehtoaukealla ja kuuntelette esikunnan tiedonantoa:

"...sotaharjoitus on tältä erää päättynyt, ryhmät palaavat virallisiin kokoonpanoihin. Sotilasesikunta tahtoo kiittää teitä sekä Puolan auroriosastoa..."

Rätisevät sanat jäävät väsymyksen taakse, keskittyminen herpaantuu.

Sinut loitsu lennätti ikkunan lävitse yllätyshyökkäyksessä majataloon.

Sinun yllesi räjäytettiin kokonainen lato.

Sinut jätettiin haavoittuneena jääkylmään tienpenkkaan.

Sinä nujersit vastustajan moraalin silkalla suvereeniudellasi.

Sotaharjoitus on päättynyt, mutta vielä on matkaa jäljellä.

Ystäväsi tönäisee sinua kylkeen ja paljastaa povitaskustaan taskumatin. Eiköhän saappaista ja yhdestä odotteluillasta selvitä.

Mutta sitten näet miten iskujoukkoaurorijohtajat väittelevät esikunnan upseeriston kanssa kiivaasti kartan ääressä ja mietit: miksi Montenegron harjoitus päättyi niin äkkiä?

Auroriopisto-maailmaan sijoittuva Vartiosto-kampanja käsittelee sotilaallisten ryhmien ja hahmojen välistä dynamiikkaa ja ihmissuhteita kenttäolosuhteisiin sijoitettuna.

Kampanja on ensisijaisesti jatkaville hahmoille, mutta haku uusiin hahmoihin avataan marraskuussa.

Lisätietoja pelistä julkaistaan ennen ilmoittautumisen avautumista pelin nettisivuilla.

Aikataulu: 31.10.2018 Jatkavien hahmojen ilmoittautuminen loppuu
12.11.2018 Uusien hahmojen ilmoittautuminen aukeaa
9.12.2018 Uusien hahmojen ilmoittautuminen loppuu
30.12.2018 Uusien hahmojen hahmojako tehty
27.01.2018 Pelimaksun eräpäivä
3.2.2018 Hahmot pelaajilla viimeistään
2-3.3.2018 Vartiosto 1969 - peli


Muuminmetsästäjät

03.03.2019 Naantali

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 29.01.2019 - 10.02.2019
fantasia, huumori
Osallistumismaksu: 10-20€
Ikäraja: 15

Häntähylkeen barbaariklaani on elänyt ikiajat tundralla, jossa esi-isät elivät ja metsästivät. Elo oli jees. Viime aikoina on lännestä tullut uusia ihmisiä jotka valtaavat elintilat ja ovat sen verran hyviä siinä että pistelevät heimolaisia turpiin kuusi nolla ja ruokaakaan ei riitä kaikille. Hyljekarhun tietäjä sanoi, että esi-isät eivät pidä pelkuruutena jos nyt lähtee ennen kun käy kalpaten, ja niinpä heimo lähti vaeltamaan etuajassa kohti kesämaita vaikka aika ei ollut vielä. Matkalla jouduttiin hukkaan, ja nyt edessä avautuu autiot jääkentät ja outo saari.

Muuminmetsästäjät on tunnelmointipainotteinen liveroolipeli seikkailumahdollisuudella Naantalin Muumimaailmassa. Pelissä metsästetään ja syödään muumeja, vaelletaan, kerrotaan tarinoita nuotiolla ja pulkkaillaan. Pelin tyylilajia voisi luonnehtia huonon maun tarinoiksi (Ruoka tosin on hyvää!). Hahmopohja luodaan ilmoittautuessa ja syvennetään ennen peliä työpajassa.


Viimeinen Muuttolaatikko

22.03.2019 - 24.03.2019 Vantaalla

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 13.01.2019 - 22.02.2019
realismi
Osallistumismaksu: 15€
Ikäraja: Joustava K18

Ville-pappa kuoli hihkuessaan onnesta. Petra Olli oli juuri voittanut painin maailmanmestaruuden. Vanhan painivalmentajan sydän ei sitä kestänyt. Nyt pappa on haudattu, papan iso talo siivottu ja stailattu myyntiä varten. Perunkirjoituskin on juuri saatu valmiiksi. Viimeinen muuttolaatikko lepää pöydällä. Koko päivän töitä painanut suku korkkaa ensimmäiset kaljat. On aika sanoa viimeiset hyvästit niin papalle kuin papan talolle.

Viimeinen Muuttolaatikko on slice-of-life peli menetyksestä, perheriidoista, surusta, suuttumuksesta, traumoista, sosioekonomisista eroista ja ihan tavallisista ihmisistä. Ei piilotettua Cthulhua, ei salaisia agentteja, okkulttisia voimia, jedejä tai supersankareita. Pelin kesto on 4-6 tuntia. Sinä aikana on tarkoitus luoda draamaa itselleen ja muille, pelata hahmostaan niitä puolia mitkä tuntuvat kiinnostavilta, kokea iloa ja surua, mahdollisesti molempia. Hahmojen elämää muuttanee lähinnä Ville-papan perintö, muita suuria suunnanmuutoksia ei todennäköisesti tapahdu. Seuraavana päivänä hahmo herää omaan elämäänsä.

Hahmoja on 16, ne ovat sukupuolisidonnaisia, mutta trans- ja muunsukupuoliset voivat valikoida hahmolistasta vapaasti sen mukaan mikä tuntuu kiinnostavalta. Lisäksi pelissä on paikalla pelinjohtajan NPC hahmo.


Syyssateet - 2. pelautus

30.03.2019 - 31.03.2019 Teerijärvi

jännitys, kauhu, draama
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 16

Peilistä kuvastuvat tavalliset miehen kasvot. Ilme muuttuu hitaasti huolestuneeksi hänen keskittyessään lasipintaan piirtyviin esineisiin yksi kerrallaan. Varjo liikahtaa nurkassa ja nopean liikkeen saattelemana sirpaleet osuvat lattiaan.

"Ehkä sinun ei pitäisi kiusata kohtaloa. Voisi olla parempi jos...", nainen keskeytetään ikävällä katseella. "Ehkä sinun pitäisi pitää huoli omista asioistasi", toteaa mies, peittäen lähes onnistuneesti värinän äänessään. Hän käärii huolellisesti siteen rystystensä päälle ja katsoo kuinka se värjäytyy punaiseksi. Kuin kukkia lumella.

Naisen silmissä välähtää tunne, joka on sekoitus kiintymystä ja jotain hyvin vierasta, kun hän kääntää kasvonsa kohti avointa ikkunaa. Syystuuli käy naisen paljaalle iholle ja luonnon vuotuiset kuoleman tuoksut saavat hänet ajattelemaan kotia ja merta. Pääsisipä täältä pois.

Syyssateet on tunnelmallinen kauhuelementtejä sisältävä mysteeripeli, joka on ottanut innoitustaan muun muassa H.P. Lovecraftin ja Robert W. Chambersin teoksista. Peli on suunnattu aikuisille pelaajille pelin sisältämien teemojen vuoksi. Mukaan otetaan 31 pelaajaa.

Peli pelautettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017 Meriharjussa Helsingissä.


Nahkakymppi HD-Remastered

30.03.2019 Hämeenlinna

huumori
Ikäraja: 18

Legendaarinen Lankka-ehdokkuuden saanut Nahkakymppi palaa takaisin viiden vuoden tauon jälkeen tällä kertaa Hämeenlinnassa! Kyseessä on siis uudelleenpelautus alunperin Joensuussa pelautetusta pelistä, joka sai aikanaan paljon kiitosta ja jota on viilattu parempaan suuntaan, Tarkempi tietopaketti, hahmolyhärit ja ilmoittautuminen julkaistaan tämän viikon aikana.

MIKÄ: Huumoripitoinen parodialarppi Napakymppi-tyylisestä ohjelmasta. Larppi kertoo Suomen suosituimman ohjelman Nahkakympin nimisen ohjelman kuvauspäivästä, jonka aikana ohjelmaa kuvataan suorana lähetyksenä koko Suomen kansalle.

MILLOIN: 30.3.2019 lauantaina Hämeenlinnan Kumppanuustalo. Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.

PALJON: Pelimaksua ei ole vielä lyöty loppuun, mutta todennäköisesti pelimaksu liikkkuu noin 5-15 euron paikkeilla.

KUINKA ISO PELI: Larppi on noin 3-4 tunnin pituinen noin 20:lle hengelle. Kyseessä on siis vähän pienehkö peli.

KENELLE TÄMÄ SOPII: Kyseessä on kevyt ja huumoripitoinen larppi, joka kertoo Nahkakymppi nimisen ohjelman kuvauksista. Pelissä on luvassa romantiikkaa, ihmissuhdedraamaa, juonittelua, erotiikkaa ja yleistä sähellystä Suomen suosituimman ohjelman livekuvauksissa. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään seksipeli, vaan enemmänkin tämä on American Pie tyylinen komediasähellyspeli. Pikkutuhmien teemojen takia larppi on K-18.

MITÄ MUUTA TÄRKEÄÄ MINUN PITÄÄ TIETÄÄ: Larppi tullaan taltioimaan videokameroilla. Videomateriaalia tullaan mahdollisesti käyttämään tulevissa liveroolipeleissä. Jos et halua siis olla pelissä ollenkaan kuvatavana, tämä peli ei sovellu sinulle.

KUKA TEKEE TÄMÄN PELIN: Pääpelinjohtajana toimii Marko Piipponen. Pääpelinjohtajan avustajana toimii Aki Ilola.

MISSÄ VOIN ILMOITTAUTUA!?!?!?!?: Ilmoittautumislomake avataan myöhemmin tällä viikolla. Hahmolyhärit ja tarkeampi infopaketti julkaistaan myös samalla kertaa.


Murder of Crows

30.03.2019 Outokumpu

Ilmoittautuminen: 20.01.2019 - 10.02.2019
historiallinen, jännitys, draama
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 18

Tervetuloa Varisparveen, 1920-luvun New Yorkin viihdyttävimpään hotelliin, jossa kieltolaki on muisto vain. Täällä musiikki soi ja juoma virtaa virkavallan katseilta suojassa. Salakuljettajat ja rikolliset hallitsevat yöelämän yritystoimintaa, mutta pääasiahan on että kansalle riittää iloja. Ja niitä tässä hotellissa tänä iltana pidettävissä yksityisjuhlissa ei puutu, onhan illan isäntä Felix Fontano itse! Hän on menestyvän salakuljettajan ja rikollispomon poika, ja hänen juhliinsa kokoontuu vain seurapiirien kerma. Näitä juhlia et tahdo kuollaksesikaan jättää välin.

Murder of Crows on murhamysteerilarppi 14 hengelle Outokummussa, 45 minuutin ajomatkan päässä Joensuusta. Pelipaikalle järjestetään kimppakyytejä ja pelin jälkeen paikalla voi yöpyä.
Peli sijoittuu 1920-luvun New Yorkkiin Varisparvi -hotellille, jonka puhtoisen julkisivun takana toimii salakuljetettua alkoholia ja supersuosittua jazzmusiikkia tarjoava klubi. Toimintaa pyörittää menestyvä bisnesmies Felix Fontano, kuuluisan salakuljettajan ja rikollispomon Frank Fontanon poika. Hän on kutsunut joukon seurapiirien ja taidemaailman kermaa paikalle yksityiseen illanviettoon. Illasta odotetaan jälleen yhtä menestyksekästä, tanssin ja juomien täyttämää spektaakkelia, jollaisia Fontanon juhlien on totuttu olevan. Mutta sitten kaikki menee pieleen.
Murder of Crows on kaksi näytöksinen larp, joka pohjaa löyhästi murhamysteeriseurapeliin. Ensimmäinen näytös on sosialisointia, ruokaa ja juomaa sekä tanssia ja ihmissuhdekiemuroita. Tämä näytös kestää toista näytöstä pidenpään, 4-5 tuntia. Ensimmäinen näytös päättyy vieraiden vetäydyttyä huoneisiinsa lepäämään juhlasalin puolelta.
Toisessa näytöksessä pelin luonne muuttuu. Ja aletaan luonnollisesti selvittää murhaa. Peliä ei katkaista näytösten välissä.
Hahmoilla on juoruja sekä tietoja toisistaan, joille tulee pelissä (varsinkin toisessa näytöksessä) käyttöä.


L4KME – Äärirajoilla

06.04.2019 Helsinki-

sci-fi, jännitys, realismi, kaupunkipeli, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: 18 vuotta

L4KME sijoittuu scifistisillä ja mystisillä elementeillä väritettyyn nykypäivän Suomeen. Hahmoryhmiä ovat mm. paikallinen pikku bändi, hippikommuuni, preppaajayhdistys, erinäisiä tavallisia ihmisiä ja laitapuolen kulkijoita. Lisämateriaalia pelaajat saavat riippuen siitä, mihin ryhmään he kuuluvat. Pelimateriaalia tulee myös lisää pelin aikana. Tässä pelissä on salaisuuksia, yllätyksiä ja odottamattomia käänteitä. Tavoittena on pitää nämä yllätyksinä niin pelaajille kuin hahmoille.

L4KME on trilogia. Pelissä on pelaajahahmoja maksimissaan n.60 ja ensimmäisen pelin pelaajamäärä on n. 40. Pelinjohto kirjoittaa hahmot, pelaajat kirjoittavat debriiffit, joiden pohjalta pelaajat saavat toiseen peliin päivitykset jne. Pelaajilla on mahdollisuus syventää hahmoja ohjatusti pelinjohdon kanssa. Pelisarja ei sisällä roolipelaamista pelien välissä. Peli on myös osin kaupunkipeli. Pelissä on niin kaupunkipeliä kuin pelaamista yhteisissä pelinjohdon järjestämissä tiloissa.


GULAG – 1937

13.04.2019 Joensuu

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 04.02.2019 - 01.03.2019
historiallinen, realismi, draama
Osallistumismaksu: 20-25€
Ikäraja: 18

Gulag 1937 on liveroolipeli muistamisen tärkeydestä, yksilöstä ja yhteisöstä maanpäällisessä helvetissä. Se on peli, jossa pelaaja pääsee esittämään hahmonsa kautta itselleen kysymyksen: “Kuinka kauan minä haluan muistaa sen, kuka olin ennen kuin jouduin tänne? Kuinka kauan minä voin muistaa keitä me yhdessä olimme ja mitä me vielä voisimme olla?

Peli pelataan Joensuussa 13.4.2019, Nuorisotalo BOBO:n tiloissa.

Pelinjohtajina toimivat Sebastian Sciavone, Pekka Sottinen ja Ville Lodders


Perikadon jälkeen

26.04.2019 - 28.04.2019 Uusimaa

historiallinen, realismi, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: 18 v

Saksa on romahtanut ja Johtaja on kuollut. Stalinin puna-armeija sekä länsiliittoutuneet ovat miehittäneet ennen niin mahtavan valtion sekä jakaneet sen osiin keskenään. Nyt miehittäjät omilla tahoillaan pyrkivät muokkaamaan Saksasta haluamansa näköistä ja rankaisemaan niitä, joita pitävät syyllisinä uuteen maailmansotaan sekä natsien nousuun.

Hochenbergissä puna-armeijan sotilashallinto pitää tiukkaa kuria. Erityistuomioistuin käy läpi paikallisia asukkaita ja muualta tuotuja vankeja NKVD:n, SMERSH:n sekä Neuvostoliiton kommunistisen puolueen valvonnassa jakaen tuomioita sekä rangaistuksia. Uusi toimeenpaneva neuvosto on koottu paikallisista, jotta kaupunginraati saataisiin kutsuttua pian koolle ja palauttamaan "normaali elämä" kaupunkiin, jossa ylin valta on kuitenkin vakaasti miehittäjän käsissä. Neuvostoliiton armottomuudelta ei säästy kukaan, eivät edes natseja vastustaneet, jos eivät kykene mukautumaan uuteen järjestykseen.

Vae Victis!

Perikato-trilogian kolmas ja viimeinen osa sijoittuu syksyyn 1945, Hochenbergin fiktiiviseen kaupunkiin Saksan Itämeren rannikolla Mecklenburgin osavaltiossa. Kantavina teemoina ovat selviytyminen, sopeutuminen, tyrannia sekä kosto. Luvassa on vanhojen riitojen ratkomista sekä suloisen katkeraa kostonjanoa, moraalisen krapulan kärsimystä sekä yksilöiden kohtaloita suurten tapahtumien kurimuksessa.

Lisätietoa mm. käytännön järjestelyistä ja ilmoittautumisesta löytyy nettisivulta.

Varsinainen pelipäivä on 27.4.2019 lauantai. Perjantaina suoritetaan ensimmäisiä ryhmäytymisiä ja ryhmäbriiffejä.


Vampire Ancestry Empires

27.04.2019 - 28.04.2019 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 27.11.2018 - 15.01.2019
fantasia, draama, huumori
Osallistumismaksu: 15€
Ikäraja: 18

Läntisen vampyyriyhdyskunnan sisällissota, idän sukujen erimielisyydet ja etelän kasvava metsästäjäuhka- onnistuvatko vampyyrit säilyttämään häilyvän rauhansa ja ratkomaan erimielisyytensä, vai syöksyykö koko Eurooppa kaaokseen?

Vampire Ancestry - Empires on pelikampanjan toinen osa, mutta pelissä on tilaa uusille pelaajille!

Kyseessä on aikaisemmin pelatun kampanjan muokattu uudelleenpelautus, joka pysyy uskollisena alkuperäiselle kampanjalle. Synkkä, vakava maailma, joka on kuitenkin kirjoitettu tarkoituksella ylieeppiseksi pilke silmäkulmassa.

Valtataistelut, draama, ihmissuhteet ja juonittelu ovat VA:n kantavia teemoja. Pelissä kohdataan myös paikoitellen rankkojakin aiheita, kuten väkivaltaa ja hyväksikäyttöä, mutta sekaan mahtuu myös humoristisia omituisuuksia. Kampanjan toinen osa sijoittuu vuoden 1781 Bulgariaan.

Lisäinformaatiota pelin nettisivuilla!


Styksin nimeen

11.05.2019 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 25.01.2019 - 10.02.2019
fantasia, historiallinen, draama, huumori
Osallistumismaksu: 5€
Ikäraja: 15

Jos on sattunut syntymään jumalaksi Olympokselle, on kaikki elämässä suurempaa – myös möhläykset. Yhden sellaisen seurauksena Zeus seurueineen joutuu viettämään päivän kuin tavalliset kuolevaiset. Jumalalliset taidot eivät ole kadonneet, mutta niiden käyttö pidentää tätä sangen epämieluisaa koettelemusta.

Antiikin mytologiasta aineksia ammentava sukudraama, jossa pääpaino on hahmojen välisillä suhteilla, eikä historiallisella autenttisuudella.


Liikuntalarp 3: Portti Uuteen Maailmaan

17.05.2019 - 19.05.2019 Liljendal

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 03.12.2018 - 17.12.2018
kaupunkipeli, uuskumma, toiminta
Osallistumismaksu: 50€
Ikäraja: Sopimuksen mukaan

Metsälähteen henki on sanaton. Emme kuule vesiemme ääntä, vaikka se puhuu meille. Missä ovat laulut? Tarvitsemme lauluja, loitsuja, joilla kommunikoida vesiemme, metsiemme ja soidemme kanssa. Etsimme lauluja, pyydämme lauluja, joilla olla syvemmin yhteydessä metsiimme, vesiimme, esivanhempiimme.

Portti Uuteen Maailmaan (PUM) pelataan suomalaisen metsän olentoina, Kalevalasta ja muusta suomalaisesta kansanperinteestä inspiroituen. Larpin tarkoituksena on herättää ihmiset suojelemaan Suomen ja maailman vesiä ja pitämään ne puhtaina ja vapaina ainakin seitsemän sukupolvea eteenpäin. Liveroolipeliä edeltää kolmen kuukauden, eli 12 viikon, mittainen treenikausi, jolloin pelaaja ottaa vastuun terveydestään. Hän sitoutuu treenaamaan valitsemaansa liikuntatavoitteeseen ja vahvistamaan tahtotultaan eli toimintaenergiaansa ja suuntaansa. Treenikausi alkaa helmikuussa 2019 ja kestää peliin asti.

Tavoitevaihtoehdot tarjoillaan tsemppareiden kautta, jotka ovat valinneet itselleen merkityksellisen liikuntatavoitteen. Tavoitevaihtoehtoja on mm. liikunnallinen rata, huomaamaton hiivintä, taistelukoreografia, lajikokeilu/oman lajin löytäminen, uinti.

Ilmoittautuminen aukeaa yhdessä kotisivujen kanssa. Peliin otetaan n. 45 pelaajaa. Ilmoittautumisjärjestyksellä ei ole tässä kohtaa merkitystä.


Seikkailijain Kilta, osa 1

24.05.2019 - 25.05.2019 Turku/Kaarina

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 06.01.2019 - 20.01.2019
fantasia
Osallistumismaksu: 10€

“Eletään vuotta 1489. Yartarin kaupunki käy ahkerasti kauppaa naapuriensa kanssa ja moni kulkija eksyy sen majataloihin viettämään aikaansa. Kaupunki itsessään on säästynyt sodilta, mutta huhut tuhoutuneista linnoituksista ja kätketyistä aarteista ovat vakiopuheenaihe majatalojen illanistujaisissa. Siellä missä on huhuja, on aina totuuden siemen ja siksi kaupungissa toimii seikkailijain kilta. Siihen pelottomat sankarit voivat liittyä ja lähteä etsimään kunniaa itselleen tutkiessaan salaisia polkuja ja kohdatessaan aarteita puolustavia hirviöitä.”

Peliviikonloppu 24.-25.5.2019. Pöytäroolipeli pelataan perjantai-iltana 24.5. Turussa. Liveroolipeli pelataan la 25.5. Liveroolipelin pelipaikka selviää lähempänä peliä, mutta sijaitsee Turussa tai lähikunnissa. Ensimmäiseen peliin otetaan kuusi pelaajahahmoa. Pöytäroolipeli ja liveroolipeli tapahtuvat eri paikoissa, joten pelaajat eivät voi yöpyä pelipaikalla.

Seikkailijain Kilta on neliosainen Faerunin maailmaan sijoittuva liveroolipeli, johon yhdistetään mukaan pöytäroolipeliä. Pelaajat pelaavat killan jäseniä ja kirjoittavat hahmon taustan osin itse. Pelaajahahmojen lisäksi voi ilmoittautua NPC-pelaajaksi. Heidän roolinsa vaihtelevat yhdestä kerrasta useampaan osioon. Myös osa kampanjapelaajista aloittaa vasta myöhemmissä osioissa pelinsä.

Muut peliviikonloput ovat:
8.-9.6.2019, 9.-10.8.2019 ja 20.-21.9.2019.


Pastori Hummeruksen uni

25.05.2019 Pääkaupunkiseutu

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 17.02.2019 - 17.03.2019
draama
Osallistumismaksu: 15€
Ikäraja: K-18

Millaista unta näkee Pastori Hummerus, yhteisönsä tukipilari ja kunnioitettu perheenisä?

Kiusaavatko menneisyyden haamut häntä? Pelastaako hän syntisten sieluja öisinkin?

Jeesuksen toista tulemista on odotettu pian 2000 vuotta. Kaikesta tutkimisestaan huolimatta tiedemiehet eivät ole löytäneet sielua. Mitä tällaisena aikana enää merkitsee olla pappi? Uskooko pappi itsekään Jumalaan; ja jos ei, mistä hän saa voimaa mennä aamulla töihin?

Kulissien takana kuohuu. Itselleen Ilari Hummerus ei ole Pastori, vaan eksynyt nuori poika, joka kamppailee uskonkriisin kanssa ja on ajautunut väärään avioliittoon. Hän kierii sängyssään valveilla pitkälle yli puolen yön. Lakanat hikeentyvät, ja vaimo menee sohvalle nukkumaan. Kun Ilari lopulta saa unta, kuvien tulvasta ei ole tulla loppua…

Tervetuloa surrealistiseen larppiin kurkistamaan Ilarin alitajuntaan.

Peli käsittelee uskontoon ja moraaliin liittyviä teemoja. Se on surrealistinen, eikä noudata kaikilta osin valvemaailman logiikkaa. Pääpaino on keskusteluissa, ihmissuhteiden ja juonten pelaamisessa, mutta peliin tulee mahdollisesti jonkin verran toiminnallisia elementtejä.

Peli kestää yhden illan, ja se järjestetään Pääkaupunkiseudulla myöhemmin ilmoitettavassa paikassa.

  • larpmestari (at) gmail.com

Haaksirikko

30.05.2019 - 02.06.2019 Turku

historiallinen, toiminta

Haaksirikko - eli historiallis-maagillisia seikkailuja mailta ja meriltä ynnä muita merkillisiä kertomuksia Suomenlahden rannikoilta vuonna 1766 on 1700-luvun Suomeen sijoittuva seikkailuliveroolipeli, joka järjestetään upeassa Brinkhallin kartanossa Turun Kakskerrassa 30.5. - 2.6.2019. Pelin keskiössä ovat meri- ja rantarosvous, tieteellisen ja uskomuksiin perustuvan maailmankuvan kohtaaminen sekä valistusajan yhteiskunnan herättäminen henkiin. Tavoitteenamme on rakentaa immersiivinen, yhteisöllinen ja toiminnallinen kokemus satujen ja tieteen ihmeiden aikakauden Suomesta tarjoten osallistujille niin hurjia merirosvoseikkailuja kuin historiallista epookkidraamaakin. Pelissä hyödynnetään vaihtoehtohistoriallista “Firstborn is dead” -konseptia, jossa sukupuolihierarkiat korvataan syntymäjärjestyksen mukaisilla rooleilla. Ensisyntyiset edustavat kulttuurisesti rakennettuja, stereotyyppisen maskuliinisia piirteitä, kun taas toissyntyiset stereotyyppisen feminiinisiä piirteitä. Tämä mahdollistaa 1700-luvulla miehille tai naisille kuuluneiden sosiaalisten ja yhteiskunnallisten roolien pelaamisen pelaajan sukupuolesta tai hahmon pukeutumistyylistä riippumatta.

Tapahtuma alkaa helatorstaina puoliltapäivin ja jatkuu sunnuntaihin saakka. Ensimmäinen päivä keskitytään peliin valmistautumiseen, perjantai ja lauantai ovat pelipäiviä, ja sunnuntaina pidetään yhteinen purku. Yöpyminen ja työpajat järjestetään Sinapin kurssikeskuksessa muutaman kilometrin päässä Brinkhallista. Mukaan mahtuu kuutisenkymmentä osallistujaa ja pelin hinta tulee olemaan suuruusluokaltaan ~200 euroa sisältäen majoitukset ja ruokailut neljälle päivälle.

Pelin kotisivut julkaistaan kesän 2018 aikana ja lipunmyynti alkaa syksyllä. Siihen saakka lisätietoa saa pelin FB-eventistä: https://www.facebook.com/events/447819248987371/

Pelinjohto: Salme Vanhanen (design), Hannu Niemi (tuottaja), Ida Bäckström, Emmi Kaivosoja, Joonas Katko, Jenni Lares, Mari Lehtoruusu, Matleena Paukkunen, Maija Pollari & Anu Varjo


Kellopelilakkovahti

08.06.2019 Hollola, Sairakkala

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 28.01.2019 - 25.04.2019
steampunk, draama
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 16

Vuonna 1799 epäsuosittu tsaari Paavali I yrittää sivistää ja teollistaa Venäjää kovalla otteella. Tehtaita ja rautatietä nouseekin ympäri laajaa Venäjänmaata. Samaan aikaan Venäjän viholliset kärkkyvät lännessä ja etelässä ja maan sisällä aatelisto katselee nykymenoa nyreissään samalla kun kotimainen ja ulkomainen porvaristo juonittelee minkä kerkiää. Pelätty salainen poliisi Ohrana pitää kuitenkin sisäistä järjestystä yllä paikallisten viranomaisten lisäksi.

Yhdellä Siperian junaradan pohjoisen raiteen ratatyömaalla lähellä Rezhikin kylää tapahtuu kummia: Työläiset ovat menneet lakkoon! Paikalliset eivät oikein tiedä, miten suhtautua asiaan, sillä lakkoilu on laitonta, mutta rataa rakentaa kyllä englantilainen yhtiö. Lakkoilijoilla on kova uho päällä, mutta poliisien, salaisen tai ei, pelko on suuri. Ja entä ne huhut niistä ihmisiä korvaavista koneista? Onko ihmismäisiä kellopelejä todella olemassa?

Peli on historiaa ja fiktiota hyvin vapaasti yhdistelevä kokonaisuus. Peli sijoittuu fiktiiviseen steampunk-tyyliseen historiaan Venäjällä. Tiedossa on hammasrattaita ja outoja laitteita sekä vakavaa draamaa, mutta rennolla asenteella.


Seikkailijain Kilta, Osa 2

08.06.2019 - 09.06.2019 Turku/Kaarina

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 06.01.2019 - 20.01.2019
fantasia
Osallistumismaksu: 15-20€

“Eletään vuotta 1489. Yartarin kaupunki käy ahkerasti kauppaa naapuriensa kanssa ja moni kulkija eksyy sen majataloihin viettämään aikaansa. Kaupunki itsessään on säästynyt sodilta, mutta huhut tuhoutuneista linnoituksista ja kätketyistä aarteista ovat vakiopuheenaihe majatalojen illanistujaisissa. Siellä missä on huhuja, on aina totuuden siemen ja siksi kaupungissa toimii seikkailijain kilta. Siihen pelottomat sankarit voivat liittyä ja lähteä etsimään kunniaa itselleen tutkiessaan salaisia polkuja ja kohdatessaan aarteita puolustavia hirviöitä.”

Peliviikonloppu on 8.-9.6.2019. Pöytäroolipeli pelaajahahmoille pelautetaan perjantai-iltana 8.6. Turussa. Liveroolipeli pelataan la 9.6. Pelipaikkana toimii Kaarinan hiihtomaja, Hiihtomajantie 66. Pelimaksu n. 15-20 €, hinta tarkentuu alkuvuodesta. Kampanjan toiseen peliin otetaan 6 uutta kampanjahahmoa ja 6 ensimmäisestä osasta jatkavaa hahmoa. Pöytäroolipeli ja liveroolipeli tapahtuvat eri paikoissa, joten pelaajat eivät voi yöpyä pelipaikalla. Ja huom! Voit hakea mukaan kampanjaan, että aloitat vasta toisesta osasta.

Seikkailijain Kilta on neliosainen Faerunin maailmaan sijoittuja liveroolipeli, johon yhdistetään mukaan pöytäroolipeliä. Pelaajat pelaavat killan jäseniä ja kirjoittavat hahmon taustan osin itse. Pelaajahahmojen lisäksi voi ilmoittautua NPC-pelaajaksi. Heidän roolinsa vaihtelevat yhdestä kerrasta useampaan osioon.

Muut peliviikonloput ovat:
24.-25.5.2019, 9.-10.8.2019 ja 20.-21.9.2019.


Päivänpyörä

15.06.2019 - 16.06.2019 Pukkisaaren rautakautinen kauppakylä, Helsinki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 09.09.2018 - 04.11.2018
fantasia, historiallinen
Osallistumismaksu: 0-40€

"Nuoret neuvoa pitävät, ikäpuolet arvelevat,
kuinka kuutta lietänehe, päivättä elettänehe
noilla raukoilla rajoilla, poloisilla Pohjan mailla."
- Kalevala, yhdeksäsviidettä runo

Päivänpyörä on kalevalainen fantasialiveroolipeli noin 70-80 pelaajalle. Pelin maailma perustuu Wille Ruotsalaisen Roudan maahan, sitä soveltaen ja keventäen. Noin vuorokauden kestävän pelin aikana Retulan saarella tavataan vanhoja ja uusia ystäviä, käydään kauppaa, selvitellään asioita käräjillä ja puuhataanpa hääjuhlaakin. Peli on aloittelijaystävällinen ja sopii kaikenikäisille. Pelimaksu riippuu hahmotyypistä; keskeisten hahmojen (40 kpl) pelaajilta se on 40€, fiilistelyhahmojen (30+ kpl) pelaajilta 20€, avustajat (sis. työvuoron pelin aikana) eivät maksa mitään. Pelillä on Harmaasudet ry:n susilippu, ja yhdistyksen jäsenet saavat 10% alennuksen pelimaksusta. Peli pelataan Helsingissä, Pukkisaaren rautakautisessa pihapiirissä 15.-16.6.2019.


Odysseus

27.06.2019 - 30.06.2019 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 09.12.2018 - 23.12.2018
sci-fi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 200€

Ihmisten siirtokunta kaukaisessa tähtijärjestelmässä on hävinnyt ylivoimaiselle viholliselle. Selviytyjien ainoa toivo on löytää esi-isien kaukainen kotiplaneetta Maa. Sisäisiltä ristiriidoilta ei kuitenkaan voida välttyä ihmissuhteiden ja menneisyyden virheiden painaessa raskaina vaakakupissa. Onko ihminen sittenkin itse itsensä pahin vihollinen?

Odysseus on Battlestar Galacticasta vaikutteita ammentava 100 hengen intensiivinen avaruusseikkailu, joka pelataan kahteen kertaan kesällä 2019. 27.-30.6. pelataan suomenkielinen pelautus ja 4.-7.7. pelataan kansainvälinen pelautus, jossa kielenä on englanti. Kaikki pelimateriaali tuotetaan pelkästään englanniksi. Avaruusalus Odysseus rakennetaan Suomen scifeimpään koulurakennukseen ja pelaajat saavat eläytyä 48 tunnin ajan ihmiskunnan rippeiden draaman täyteiseen pakomatkaan. Käytämme pelissä Empty Epsilon -komentosiltasimulaattoria sekä peliin kehitettyjä järjestelmiä, joilla pelaajat pääsevät luotsaamaan alusta kriisistä toiseen. Keskeisenä elementtinä on myös hahmoryhmien (esim. teknikkojen, lääkinnän, tiedemiesten ja sotilaiden) konkreettinen työskentely pelin aikana. Hyppää mukaan tähtikartalle ja lue lisää kotisivuiltamme.


Ropecon

26.07.2019 - 28.07.2019 Helsinki

Aloittelijaystävällinen Kielivapaa

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon pidetään 26.–28.7.2019 Helsingin Messukeskuksessa. Paljon monimuotoista ohjelmaa sisältävä kolmipäiväinen pelifestivaali suunnitellaan ja toteutetaan alusta loppuun yhteisöllisesti, pelaajilta pelaajille. Tapahtuman teema vuonna 2019 on mytologia.

Ropecon is the largest non-commercial role-playing convention in Europe. Each year it brings together both enthusiasts as well as professionals in the field of role-playing games. The theme for year 2019 is mythology.


Seikkailijain kilta, osa 3

09.08.2019 - 10.08.2019 Turku/Kaarina

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 06.01.2019 - 20.01.2019
fantasia
Osallistumismaksu: 15-20€

“Eletään vuotta 1489. Yartarin kaupunki käy ahkerasti kauppaa naapuriensa kanssa ja moni kulkija eksyy sen majataloihin viettämään aikaansa. Kaupunki itsessään on säästynyt sodilta, mutta huhut tuhoutuneista linnoituksista ja kätketyistä aarteista ovat vakiopuheenaihe majatalojen illanistujaisissa. Siellä missä on huhuja, on aina totuuden siemen ja siksi kaupungissa toimii seikkailijain kilta. Siihen pelottomat sankarit voivat liittyä ja lähteä etsimään kunniaa itselleen tutkiessaan salaisia polkuja ja kohdatessaan aarteita puolustavia hirviöitä.”

Peliviikonloppu on 9.-10.8.2019. Pöytäroolipeli pelaajahahmoille pelautetaan perjantai-iltana 9.8.Turussa. Liveroolipeli pelataan la 10.8. Pelipaikkana toimii Kaarinan hiihtomaja, Hiihtomajantie 66. Pelimaksu n. 15-20 €, hinta tarkentuu alkuvuodesta. Pöytäroolipeli ja liveroolipeli tapahtuvat eri paikoissa, joten pelaajat eivät voi yöpyä pelipaikalla.

Seikkailijain Kilta on neliosainen Faerunin maailmaan sijoittuja liveroolipeli, johon yhdistetään mukaan pöytäroolipeliä. Pelaajat pelaavat killan jäseniä ja kirjoittavat hahmon taustan osin itse. Pelaajahahmojen lisäksi voi ilmoittautua NPC-pelaajaksi. Heidän roolinsa vaihtelevat yhdestä kerrasta useampaan osioon.

Muut peliviikonloput ovat:
24.-25.5.2019, 8.-9.6.2019 ja 20.-21.9.2019.


VA 4.0 Graduation

09.08.2019 - 11.08.2019 Ylöjärvi

Ilmoittautuminen auki Kutsupeli
Ilmoittautuminen: 23.01.2019 - 24.02.2019
realismi, draama, huumori
Osallistumismaksu: 35-40€
Ikäraja: 18

Muistatko ekat päivät VA:n käytävillä, maailman epäloogisimman luokkien numeroinnin ja sokkeloiset käytävät, jatkuvan kiireen ja ympärillä tuuppivat vanhemmat oppilaat, sen monisivuisen hissan pistokokeen heti ensimmäisellä tunnilla? Vuosien varrella tutuiksi tulivat niin paikat kuin ihmisetkin, koulurakennuksen antiikkiset lämmitykset hohkaamassa aina väärällä hetkellä, sydäntäsärkevän kauniit auringonnousut koulun katolla ystäviin nojaillen. Aina yhtä piinaavat koeviikot ajaen hikipingot vuodesta toiseen henkihieveriin ja laiskimmat mieron tielle. Kuinkahan kauan nämä muistot pysyvät kirkkaina? Enää 24 tuntia kunnes Vasta-Auringon Ahjon ovi kolahtaa selkäsi takaa kiinni ja saat heittää hattusi ilmaan. Katsoessasi taaksesi mietit, saitko Ahjolta kaiken mitä halusit. Täyttivätkö nämä neljä vuotta odotuksesi? Minne askeleesi tästä johtavat? Ja mikä tärkeintä, oletko valmis jättämään lapsuuden taa ja astelemaan maailmaan aikuisena?

Vasta-Auringon Ahjo -pelisarjan neljäs ja viimeinen osa, joka sijoittuu VA:n senior-oppilaiden valmistujaisten viikonloppuun. Peliin ei lähtökohtaisesti haeta uusia pelaajia, mutta mahdollisia varapelaajia ja NPC:itä kysellään tarvittaessa.

VA-pelit sijoittuvat pelinjohdon luomaan moderniin Balladian keisarikuntaan, ja ne seuraavat keisarillisen high schoolin 12D-luokan oppilaiden elämää heidän viimeisenä kouluvuotenaan.

Pelisarjan genre on high school AU, jossa eri Disney-elokuvien hahmot ja maailmat on lyöty yhteen ja muovattu modernin maailman muottiin taiteellisin vapauksin ja pilke silmäkulmassa. Teinidraaman lisäksi ne tarjoavat mahdollisuuden tuttuihin hahmoihin eläytymiseen, niiden kehittämiseen ja näyttävään proppaamiseen. Teemoihin hiipii myös politiikkaa ja kevyttä valtapeliä, mutta yleisilmapiiri pysyy huumorin- ja draamantäyteisenä.

Yhdistys: Epel Larp ry


Ketjureaktio LARP

09.08.2019 - 10.08.2019 Hämeenlinna

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 11.03.2019 - 31.03.2019
jännitys, kaupunkipeli, toiminta
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 16

Kolme rasausta.
Taas ne kolme rasausta elokuun hämärässä, puiden lomassa…
Ja sitten en enää tuntenut mitään.

Ketjureaktio on yliluonnollisia elementtejä sisältävä toiminnallinen kaupunkipeli Hämeenlinnan keskustassa ja lähialueilla elokuussa 2019.

Peliin mahtuu 10 pelaajaa sekä 5 npc-pelaajaa. Ilmoittautuminen on auki 11.-31.3.2019 tai kunnes 25 ilmoittautumisen raja ylittyy. Jos kiinnostuneita on enemmän kuin peliin mahtuisi, järjestämme todennäköisesti toisen pelautuksen.


TSTOS 19

15.08.2019 - 18.08.2019 Padasjoki

Aloittelijaystävällinen
realismi, toiminta
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Nykypäivään sijoittuva airsoft MILSIM.

Eli airsoft (kuulapeli) tapahtuma. 4 Päiväinen tapahtuma joka sijoittuu nykyajan suomeen jossa syntynyt sisällissota. Pelikentällä taisteluita käydään 2 tai useamman puolentoimesta airsoft aseilla ja siviilipuolella Larppi tärkeässä roolissa. Eli eläytymistä suomalaisen tilanteeseen sodassa. Ja pelinjohdon avulla järjestettyjä tehtäviä auttaakseen toista osapuolta tai vaikeuttamaan toisen toimintaa. Juonitteluja ja rentoa eläytymistä suomen suvessa.

4 päivän tapahtuma jossa yöpyminen joko teltassa tai rakennuksissa.

Koska kyseessä on airsoft tapahtuma niin silmäsuojaus on pakollinen. Katso linkistä tarkemmin.


Keijuhovi III: Taikurin syntymäpäivä

31.08.2019 Helsinki

fantasia

Taikurin viettäessä 456. syntymäpäiväänsä paikalla on mitä arvokkaimpia vieraita. Huhutaan, että itse keijujen kuningatar Titania saapuu kunnioittamaan tilaisuutta läsnäolollaan...

Keijuhovi III: Taikurin syntymäpäivä on itsenäinen jatko-osa aikaisemmille Keijuhovi-peleille. Mukaan mahtuu noin 30 pelaajaa.

Ilmoittautumien aukeaa myöhemmin tänä vuonna. Aikaisemmissa peleissä pelanneilla on ensin mahdollisuus ilmoittautua; uusia pelaajia voidaan ottaa, jos tilaa jää.

  • Olli Hakkarainen, olaus (at) iki.fi

X% LARP

20.09.2019 - 22.09.2019 Ylöjärvi

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 17.02.2019 - 31.03.2019
fantasia, sci-fi, post-apokalyptinen, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 25-30€
Ikäraja: 16

On vuosi 2119. Nimeni on Amelia ja kävelen kohti yhtä maailman mahtavimmista taidonnäytteistä, häikäisevän suurta avaruusalusta nimeltään S/S Axiom, jonka on tarkoitus viedä salattu prosentti väestöstä turvaan. Näen ympärilläni sekalaisen joukon teinejä ja nuoria aikuisia. Jonot haastatteluihin ovat pitkät, ja ilmassa on toiveikkuutta ja epävarmuutta. Kukin valtio on valinnut kokelaansa salatuin metodein ja lähettänyt omat ehdokkaansa tänne. Itse kuulun aluksen henkilökuntaan ja tehtäväni on katsoa, että kokelaat noudattavat laadittuja lakeja eivätkä suotta ryhdy tekemään muutosta ympärilleen ennenaikaisesti.

Tunnen itse jo tiettyä etäisyyttä katsellessani haastateltavien jonoja. Minua on valmennettu tehtävääni varten vuosia. Aina siitä asti, kun Maan johtajat viimein suostuivat uskomaan, että maailmanloppu on vääjäämätön. Ihmiskunnan kohtalo tulee pian lepäämään pelastettujen kokelaiden varassa, sillä he ovat jo valovuosien päässä aurinkokunnastamme, kun Maa lopulta antaa periksi.

X% on 100 vuotta tulevaisuuteen sijoittuva aloittelijaystävällinen multifandomlarppi, jonka genrejä on sci-fi, fantasia, draama ja post-apo. Pelin keskeisiä teemoja on mm. maailmanloppu, ihmisrodun selviytyvyys, ihmissuhdedraama, juonittelu, salailu, seikkailu, mysteerit, taikuus, erilajisuus, hierarkiarakenteet ja ryhmäytyminen.

Pelin erilaiset hahmot ja monitahoinen maailma on luotu yhdistellen useita eri inspiraationlähteitä, kuten elokuvia, kirjoja ja tv-sarjoja. Hahmot ovat avaruusaluksen miehistöä ja kokelaita, jotka on lähetetty matkalle perustamaan uutta sivilisaatiota. Toisilla on omia motiiveja, toiset haluavat vain selviytyä, ja moni ei edes tiedä, mihin on ryhtynyt.

Pelikokonaisuuteen kuuluu workshop-päivä 1.9.2019 Tampereella ja itse peliviikonloppu 20.-22.9.2019 Ylöjärvellä. Peliin otetaan enintään 42 pelaajaa, ja toivomme saavamme mukaan runsaasti niin ensikertalaisia, aloittelijoita kuin kokeneitakin. Ilmoittautua voi kuka vain larppauksesta ja pelin konseptista kiinnostunut ja 16 vuotta täyttänyt, kotipaikkakunnasta tai aiemmasta larppikokemuksesta riippumatta.

Peli on aloittelijaystävällinen ja soveltuu erinomaisesti ensimmäiseksi larpiksi. Haluamme houkutella harrastuksen pariin uusia kasvoja ja tarjota heille mahdollisimman hyvän ensimmäisen pelikokemuksen, kokeneempien pelaajien elämyksestä tinkimättä.

Hinta: 25-30 €, sisältää koko pelikokonaisuuden: täysihoito ja kahden yön yöpyminen leirikeskuksessa peliviikonloppuna, valmiiksi kirjoitettu hahmoprofiili, yhteisiä lavasteita sekä workshop-päivän materiaalit ja ruokailu. Hinta ei sisällä pelaajien rooliasua tai muita henkilökohtaisia asusteita. Pelille myönnettävän toiminta-avustuksen suuruus ja sen myötä pelimaksun tarkka summa varmistuu viim. 1.6.2019, ja maksun eräpäivä tulee olemaan 14.6.2019. Maksutiedot lähetetään osallistujille sähköpostilla.

X% on kokonaan päihteetön tapahtuma. Pelissä ei suvaita syrjintää tai häirintää. Tapahtumapaikka ei ole esteetön, mutta pelaaminen ja yöpyminen voidaan järjestää niin, että rappusten kulkeminen minimoidaan.

Pelin järjestää pirkanmaalainen Epel Larp ry Tampereen kaupungin Nuorisotyön ja nuorten harrastustoiminnan edistämisen toiminta-avustuksen tuella. Epel Larp ry toimii täysin vapaaehtoisvoimin ja voittoa tavoittelematta.


Seikailijan Kilta, osa 4

20.09.2019 - 21.09.2019 Turku/Kaarina

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 06.01.2019 - 20.01.2019
fantasia
Osallistumismaksu: 22€

“Eletään vuotta 1489. Yartarin kaupunki käy ahkerasti kauppaa naapuriensa kanssa ja moni kulkija eksyy sen majataloihin viettämään aikaansa. Kaupunki itsessään on säästynyt sodilta, mutta huhut tuhoutuneista linnoituksista ja kätketyistä aarteista ovat vakiopuheenaihe majatalojen illanistujaisissa. Siellä missä on huhuja, on aina totuuden siemen ja siksi kaupungissa toimii seikkailijain kilta. Siihen pelottomat sankarit voivat liittyä ja lähteä etsimään kunniaa itselleen tutkiessaan salaisia polkuja ja kohdatessaan aarteita puolustavia hirviöitä.”

Peliviikonloppu on 20.-21.9.2019. Mahdollinen pöytäroolipeli pelaajahahmoille pelautetaan perjantai-iltana 20.9.Turussa. Liveroolipeli pelataan la 21.9. Pelipaikkana toimii Kaarinan hiihtomaja, Hiihtomajantie 66. Pelimaksu 22 €. Pöytäroolipeli ja liveroolipeli tapahtuvat eri paikoissa, joten pelaajat eivät voi yöpyä pelipaikalla.

Seikkailijain Kilta on neliosainen Faerunin maailmaan sijoittuva liveroolipeli, johon yhdistetään mukaan pöytäroolipeliä. Pelaajat pelaavat killan jäseniä ja kirjoittavat hahmon taustan osin itse. Pelaajahahmojen lisäksi voi ilmoittautua NPC-pelaajaksi. Heidän roolinsa vaihtelevat yhdestä kerrasta useampaan osioon.

Muut peliviikonloput ovat:
24.-25.5.2019, 8.-9.6.2019 ja 9.-10.8.2019.


Voldemortin sota

12.10.2019 - 13.10.2019 Ahtelan leirikeskus, Sauvo

Aloittelijaystävällinen
fantasia, jännitys, toiminta, draama, huumori
Osallistumismaksu: 20-30€
Ikäraja: 15

Eletään vuotta 1978 Britannian taikavaltiossa. Välit taikaministeriön ja kuolonsyöjiksi itseään nimittävän kapinallisen tahon välillä ovat kiristyneet viimeisten viiden vuoden aikana siihen pisteeseen, että Britannian taikavaltioon on julistettu sotatila.

Britannian taikavaltion joukot - aurorit - ja kuolonsyöjät ovat sotatilan julistamisen jälkeen ottaneet yhteen useamman kerran ja voittoja, tappioita ja menetyksiä on tullut molemmin puolin.

Ministeriö värvää auroreita aktiivitehtäviin suoraan auroriopistosta, ja pimeiltä kujilta kuiskitaan kuolonsyöjien joukkoon. Pari viimeisintä viikkoa on ollut pitkästä aikaa rauhallisempaa, joten taikaministeriöllä on ollut aikaa järjestää edes pienimuotoista koulutusta ja ryhmädynamiikan hakua uusille auroreilleen.

Torstaina 19.10.1978 taikaministeriö järjestää jälleen yhden koulutusleirin Exmoorin alueella lähellä Tauntonia.

Voldemortin sota on Harry Potter -larppien järjestämä liveroolipeli. Peli on lähes suora uudelleenpelautus huhtikuussa 2017 pelautetusta Voldemortin sodasta. Peli sijoittuu J.K.Rowlingin Harry Potter -maailmaan vuoteen 1978 ja seuraa löyhästi canonia. Pelissä ei kuitenkaan ole canon-hahmoja. Peli järjestetään yhteistyössä Turun Roolipeliseura ry:n kanssa.

Pelin sivuille lisätään tarkemmat tiedot tapahtumasta helmikuun 2019 aikana.

Pelipaikka: Ahtelan leirikeskus Sauvossa, Turun lähellä (Ahtelantie 21, 21570 Sauvo)

Ennen peliä tarjotaan lämmin ruoka.

Pelipaikalla voi yöpyä sekä pe-la, että la-su. Varsinainen peli on lauantaina 12.10.2019.

Peli soveltuu niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pelaajille. Peliin valitaan pelaajat anonyymisti. Aloittelevilla ja ensikertalaisilla pelaajilla on hieman suurempi mahdollisuus päästä peliin kuin konkareilla.

Luvassa on rymyämistä pimeässä synkässä metsässä, luottamusta, petturuutta, kaunoja, poliittista kaaosta, romantiikkaa, ihmissuhdedraamaa, seikkailua ja perinteistä poliisi ja rosvo -leikkiä taikasauvat kädessä adrenaliinin jyskyttäessä korvissa.


Z-ØM – Turvapaikka

18.10.2019 - 19.10.2019 Janakkala

Aloittelijaystävällinen
jännitys, kauhu, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 50€
Ikäraja: K18

Z-ØM – Turvapaikka on zombiaiheinen liveroolipeli, missä Suomeen on levinnyt erikoinen Z-ØM-virusepidemia. Larpin teemoina ovat selviytyminen, toiminta ja kauhu. Pelinjohtajina toimivat Jutta Koskinen ja Miikka Salo.

Larpista järjestetään kaksi pelautusta: Pe 18.10 ja La 19.10. Jokaisessa pelautuksessa on 25 pelaajahahmoa ja noin 30 NPC-hahmoa. Haemme ihmisiä pelaajiksi ja NPC-hahmoiksi. Tapahtuma-alueella on grillaus-, saunomis- ja peseytymismahdollisuus pelin jälkeen. Lattiamajoitus on mahdollinen tilan puitteissa (NPC-pelaajat ovat etusijalla). Pelipaikkana toimii Tervakosken Puuhamaa.

Larp kertoo tarinan Z-ØM-virusepidemian Suomesta, missä viranomaiset ovat aloittaneet siviiliväestön siirtämisen puolustettuihin Turvapaikkoihin. Pelaajat ovat Suomessa asuvia tavanomaisia henkilöitä, jotka ovat saaneet käskyn siirtyä heille osoitettuun Turvapaikkaan, Tervakosken Puuhamaahan. Larpissa ei ole sankareita, vain selviytyjiä.

Pelin verkkosivut avataan mahdollisimman pian helmikuun aikana. Sen myötä lisäinformaatiota ilmoittautumisesta ja hahmoista.
Yhteydenotot sähköpostiin: zombilarppi@gmail.com tai yksityisviestillä pelinjohtajille Facebookissa.


Pohjolan Transsit - Marras

02.11.2019 - 03.11.2019 Parkano

Kutsupeli
uuskumma
Osallistumismaksu: 40-50€
Ikäraja: 18

Pohjolan Transsit on liveroolipeli psykedeliasta, transsista, bilettämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja erimielisyyksistä. Pelissä nuoret suomalaiset taruolennot eli Pohjolan väeksi itseään kutsuvat henkilöt kokoontuvat jälleen bilettämään yhdessä.

Pohjolan Transsit on kolmiosainen kutsupelikampanja, jonka ensimmäinen osa, Syys, pelataan 29.9.-1.10.2017. Toinen osa, Loka, pelataan keväällä 2018 ja kolmas osa, Marras, pelataan syksyllä 2018.


Life Beyond: Verellä Sinetöity Rauha

08.11.2019 - 10.11.2019 Savonlinna

Kutsupeli
fantasia, kauhu, draama
Ikäraja: 16

Ensimmäisen maailmansodan viimeiset päivät koittavat, kun eksiittiaatelit kokoontuvat Saksassa mystiselle Boeselagerin kartanolle. Näinkö Suomeen tulee monarkia? Mitä kummaa kartanolla tapahtuu? Kuka voittaa sodan? Selviääkö kukaan hengissä?

Verellä Sinetöity Rauha on Life Beyond-maailmaan perustuva liveroolipeli, joka kertoo ensimmäisen maailmansodan viimeisistä vaiheista. Life Beyondin lähtökohtaisena teemana toimii syrjintä, mutta kyseisen tapahtuman keskeisiä teemoja ovat sodan vaikutukset, politiikka sekä ihmissuhteet. Pelin henki voidaan mieltää tiivistunnelmaiseksi fiilistelypeliksi kauhun elementein; pelin aikana pelaajat tulevat kohtaamaan eettisiä sekä moraalisia kysymyksiä, mutta myös arvoituksellisia sekä myyttisiä pelielementtejä, osittain magian keinoin.


Auroriopisto - Durmstrang

06.12.2019 - 08.12.2019 Tampere

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 06.12.2018 - 06.12.2019
fantasia
Osallistumismaksu: 45€

Umiejętność, taito? Entä jos et millään saanut onnistumaan ja opettajan katseen lisäksi niskaasi poltti oppilastovereidesi vinot hymyt? Wiedza, tietämys? Eilinen yö poltti vielä silmiäsi ja väsynyt mielesi ei taipunut oikeiden sanojen ympärille. Dyscyplina, kuri. Kyllä, sen tunsit! Selkäsi tunsi sen, reitesi ja käsivartesi. Kuri oli sinulle tutuin. Kuria pelkäsit vaikka mitään muuta maailmassa et.

Kouluympäristöön sijoittuva sisäoppilaitospeli taikuudella maustettuna. Oppilaiden elämää ja ihmissuhteita värittävä Auroriopisto-maailman uuden kampanjan avajaispeli tummalla sävytyksellä maustettuna


Feenikslaulu 7: Valonkantaja

12.03.2020 - 15.03.2020 Parkano

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 03.02.2019 - 08.03.2019
fantasia, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 53-69€
Ikäraja: 16

On marraskuu 2017 ja on kulunut 2 vuotta siitä, kun jästit laukaisivat ensimmäisen taikanegatointiohjuksen. Sen jälkeen 60-70% koko maailman maapinta-alasta on ehditty negatoida, eikä näillä alueilla voi käyttää taikuutta. Taikamaailma alkaa olla todella ahtaalla. Alpeilla on jo vuoden ajan ollut yksi taikaväen ja jästien välisen sodan merkittävimmistä taikovien sotatukikohdista, ja peli sijoittuu tuohon tukikohtaan. Pelissä käsitellään sotatilan arkea sekä sodan huipennus.

Valonkantaja on Feenikslaulu-kampanjan toisiksi viimeinen ja 7. iso osa. Peli pelataan to-su 12.-15.3.2020 Parkanossa. Mukaan otetaan ensisijaisesti kampanjassa aiemmin pelanneita, mutta jos heitä ilmoittautuu liian vähän tai hahmoille sopivia pelaajia ei löydy, niin myös uusia pelaajia otetaan mukaan! Ilmoittautuminen on auki 3.2.2019-8.3.2019. Pelaajat kirjoittavat itse hahmojen taustatiedot, mutta pelinjohto kirjoittaa juonet ja kontaktit. Mukaan mahtuu noin 50 hahmoa.


Ajankohdaltaan epämääräiset

Hiljaiset

Hamassa tulevaisuudessa, Ei vielä tiedossa

Kielivapaa
fantasia, historiallinen, realismi, uuskumma, draama
Ikäraja: 18

Ylhäällä Sumuvuorilla sijaitsee Lumon luostari. Luostari on seissyt siellä vuosisatoja ja Hiljaiset ovat asuneet siellä kauemmin kuin yksikään saattaa muistaa. Mutta kukaan ei tiennyt miksi. Koska He olivat hiljaa.

Hiljaiset on sietokykyvyn rajoja haastava elämyspeli jossa on tarkoitus viettää päivä puhumatta sanaakaan. Päivä täyttyy arkisista askareista ja haasteita joita rajoittunut kommunikaatio voi tuoda eteen. Pelissä ei tule olemaan villejä juonia, yllättäviä käänteitä tai edes kiinnostavaa tekemistä. Jos kaipaat niitä tämä peli ei ole sinulle! 18 vuoden ikäraja on viitteellinen ja enemmän pelaajilta odotetaan henkistä kypsyyttä. Vaikka itse peli ei sisällä juuri mitään tulee se sijoittumaan taustatarinan muodossa mystiseen / fantasia / uuskumma -maailmaan.

Pelimaksu sisältää pelipaikan jossa toivon mukaan myös mahdollisuus yöpyä, ruokailun pelin aikana (pelaajat valmistavat ruuan itse osana arkea) ja pelin aikana käytettävät kaavut. Propata siis ei tarvitse itse! Kaikki pukeutuvat saman mallin mukaisiin tylsän harmaisiin kaapuihin.

Peliaika, -paikka ja -maksu tarkentuvat lähiaikoina jonka jälkeen myös ilmoittautuminen avautuu. Mutta jos olet kiinnostunut olet tevetullut ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen vaikka heti.

  • Janne Koponen, janne (at) arcticloon.fi

Vastarinta-kampanja

Tammi-huhtikuussa, Turku

Ilmoittautuminen: 15.11.2017 - 27.11.2017
realismi, kaupunkipeli, draama
Ikäraja: 18

Onni keräsi kimpsunsa ja kampsunsa luentosalin lattialta ja sulki salin oven takanaan. Luento oli peruttu. Vartiointifirma TB:n tyypit olivat tulleet keskeyttämään yliassari Nordqvistin ennen kuin tämä ehti edes aloittaa kansalaisten pisteytysjärjestelmästä. Jälkipeli ja spekulaatiot Proffassa porukan kesken olisivat mittavat ja sinne suuntasi Onni muiden perässä.

Vastarinta on Turussa kevään 2018 aikana pelattava liveroolipelikampanja, jossa käsitellään tavallisten ihmisten elämää totalitaarisen järjestelmän alla sekä vastarintaliikkeen kehittymistä passiivisesta vastarinnasta aktiiviseen toimintaan.

Kampanja pelataan Turussa pääosin arki-iltaisin. Mukaan mahtuu noin 10 kampanjapelaajaa, ja lisäksi on mahdollista tulla mukaan yksittäisiin tai useampiin peleihin. Peleihin tarvitaan myös useita avustajia npc-rooleihin.

Kampanja jakaantuu kolmeen parin viikon pituiseen osioon, joista jokaiseen sisältyy muutama yhden illan peli ja yksi offgame-pelaajatapaaminen. Osio 1 tullaan pelaamaan tammikuussa, osio 2 helmi-maaliskuussa ja osio 3 huhtikuussa.


Häkkilinnut

Kevät 2018, Helsinki

Ilmoittautuminen: 03.09.2017 - 10.09.2017
kaupunkipeli
Ikäraja: K-18

"Taiteilijarenttu muttei mitenkään paha oo
Yleinen ongelma ettei vaan liiemmin rahaa oo
"Mä tarjoon" ei usein kuulu mun sanastoon
Mut sun kaa nyppii lähinnä se ettei mul varaa oo
Ja tahtoisin viedä sut pois täältä
Koko maailma vois nähdä mikä siinä ois väärää
Sovitaan vaik treffit lentokentäl
Ja arvotaan että millä lennol mennään"
Tuomas Kauhanen - Pummilla Tallinnaan

​Häkkilinnut on Helsingissä pelattava kaupunkikampanja 10 pelaajalle keväällä 2018. Ensimmäinen peli on helmi-maaliskuun taitteessa. Hahmoja kehitetään yhteistyössä pelinjohtajan kanssa.

Pelin hahmot ovat haastavan elämän kokeneita n. parikymppisiä suomalaisia, jotka ovat kaikki jokin aika sitten päässeet kuka vankilasta ja kuka psykiatrisesta osastohoidosta. Heitä yhdistää siinä vaiheessa kokeilu, jossa heille maksetaan kuukausittain eräänlaista perustuloa, kannustinta, jolla on tarkoitus päästä uuden elämän alkuun.

Kampanjassa keskitytään sosiaalisten suhteiden ja ryhmädynamiikan kiemuroihin. Hahmot luovivat ihmissuhdeviidakossa, yrittävät enemmän tai vähemmän onnistuneesti päästä eroon menneisyyden ikeestä sekä suunnittelevat tulevaisuuttaan.