Tapahtumalista

Rajakatse Fantasia tavernapeli

22.05.2021 Hollolan Sairakkala

fantasia
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 18

Rajakatseen fantasiamaailmaan, taverna Vanhalle Piparille sijoittuva liveroolipeli 40:lle pelaajalle. Pelimaksu on 10 euroa. Ikäraja on 18 vuotta, ja peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelipaikan tavernasta ei voi ostaa mitään ruokaa, eikä pelinjärjestäjillä ole mitään ruokaa eikä juomaa tarjolla pelaajille, omat eväät mukaan. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.


Sound of Silence LARP

19.06.2021 Vihti

Ilmoittautuminen: 01.12.2020 - 19.12.2020
kauhu
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Bussilastillinen tavallisia ihmisiä joutuu uuteen tilanteeseen, kun maailmalla hiljakseen levinnyt alienpandemia tavoittaa Suomen. Kun matka tyssää keskelle korpea, matkustajat pakenevat sisätiloihin entiseen koulurakennukseen. Miten ihmiset selviävät tässä uudessa maailmassa, jossa yksikin ääni voi rikkoa hiljaisuuden kohtalokkain seurauksin?

Sound of Silence on hitaasti avautuva tunnelmallinen ja ajoittaisilla toimintaelementeillä varustettu kauhularppi, joka ammentaa inspiraationsa Quiet Place -elokuvasta ja Silent Hill -peleistä. Tunnelman hahmottamiseksi pelinjohto suosittelee tutustumaan mielellään molempiin teoksiin.


Chronos-larp

02.07.2021 - 04.07.2021 Espoo, Opinmäki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 08.02.2021 - 28.02.2021
sci-fi
Osallistumismaksu: 220€

Millaista on elää maailmassa, jossa aika on hajonnut? Entä työskennellä siirtokuntien välisellä rahtialuksella avaruudessa?

Chronos on kaksi vuorokautta kestävä scifi-liveroolipeli, joka sijoittuu planeettojen välillä kulkevalle kuljetuskorporaatio Hermeksen Chronos-alukselle. Mukaan parhaat päivänsä nähneeseen purtiloon mahtuu hieman yli 30 pelaajaa.

Chronoksen maailmassa kryonukkuminen on sirpaloinut ajan ja yhteiskunnat. Yhä hienovaraisemmin elämää imitoivat androidit haastavat käsityksen ihmisyydestä. Peliin kuuluvat olennaisesti ihmissuhteet, vaikeat päätökset, modernien teknologioiden tuomat ongelmat sekä avaruusaluksen arki.
Chronoksella ei ole tulitaisteluita, teleportteja eikä avaruusolentoja.

Kryopodeista heräävien hahmojen työpäiviä täyttävät iäkkään aluksen korjailu, piipahdukset miehittämättömille avaruusasemille, loki- ja kryopodidatan läpi kahlaaminen, kahvitauot ja yhteen hitsautuneen henkilöstön väliset ystävyydet ja konfliktit.

Tavoitteena on hidastempoinen peli, jossa rahti- ja tutkimusavaruusaluksen henkilöstön arki työtehtävineen ja ihmissuhteineen on pääroolissa.
Pelissä käsitellään raskaita teemoja, kuten luopumista, voimattomuutta ja kuolemaa, ja rakkaus-, ystävyys- ja kollegiaalisten suhteiden nurjat puolet ovat hahmoissa läsnä.

Peli ei sisällä rasismia tai sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvää syrjintää. Teknologinen kehitys ja pääsy teknologioiden äärelle ruokkii sen sijaan eriarvoisuutta Chronoksen maailmassa.

Aika: 2.7.-4.7.2021, peli alkaa heti aamulla.
Hahmomäärä: 33


Rajakatse Fantasia tavernapeli

10.07.2021 - 11.07.2021 Hollolan Sairakkala

fantasia
Osallistumismaksu: 20€

Perinteinen Rajakatse Fantasia ry:n kaksipäiväinen tavernapeli 60:lle eläytymiskykyiselle pelaajalle tunnelmallisessa ympäristössä. Peli alkaa lauantai-iltapäivänä ja kestää vuorokauden. Pelipaikan tavernasta ei voi ostaa mitään ruokaa, eikä pelinjärjestäjillä ole mitään ruokaa eikä juomaa tarjolla pelaajille, omat eväät mukaan. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelimaksu on 20 euroa. Ikäraja on 18 vuotta, ja peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.


Fallout Finland Fest

06.08.2021 - 08.08.2021 Vihtijärvi

Aloittelijaystävällinen
post-apokalyptinen
Ikäraja: 18

Fallout Finland -larpit käyntiin potkaisseet Mira ja Aki täyttävät/täyttivät tänä vuonna pyöreitä ja päättivät järjestää synttärit larpin muodossa! Koska kaikkien ysiykkösten pyöreät ovat vaarassa tänä vuonna jäädä viettämättä, päättivät he ottaa KAIKKI ysiykköset mukaan näihin pippaloihin!

Fallout Finland Fest ei ole pelkästään ysiykkösille, eikä myöskään bilepeli. Se on viikonloppu postapoelämää pelaajilta pelaajille. Häröpallo slice of life kaikilla mausteilla, etenkin niillä tulisimmilla!

HUOM! Koronatilanteen estäessä tapahtuman vaihtoehtoinen peliviikonloppu on 10.-12.9.2021.

Pelipaikkana toimii Vihtijärven pelialue, josta löytyvät tutut Raatosuon ja Nova Petroskoin kylät tuttuine asukkaineen Nordic Republicista, Suojeluskunnista, Uusista Neuvostotasavalloista ja monista muista, mutta tällä kertaa alue kuhisee muutakin enemmän ja vähemmän kummallista elämää!

Mikä on Fallout Finland?

Lyhyesti: Postapokalyptinen Fallout-videopeli sovellettuna Suomeen. Ydinsodan jälkeistä kurjistelua joutomaalla, mutta pilke silmäkulmassa. Säteilyä, mutantteja, Nuka-Colaa, pullonkorkkeja valuuttana, maan alla Holveissa eläneitä hiippareita, ryöstelijöitä, valtaa eri muodossa kahmivia ihmisiä...

Pitkästi: Ks. nettisivut!

-Peliin otetaan näillä näkymin 60-80 pelaajaa.
-Peli on K-18
-Pelaajat kirjoittavat itse hahmot, juonet ja faktiot peliin.

Ootko syntynyt -91 ja haluat synttäröidä mukana? Ota yhteyttä pelinjohtoon. :)


Haamuprotokolla 3: Laskeuma

14.08.2021 Kangasala

Aloittelijaystävällinen Täynnä Kutsupeli
sci-fi, realismi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 10-15€
Ikäraja: 18

Lokakuussa 2023 Gardenstown on täysin piiritetty. Pieni kyläpahanen on kaikkea muuta kuin varustautunut sodankäyntiin, mutta siitä huolimatta piiritystilanne on ollut käynnissä jo viikkoja. Hallitus ei halua pommittaa viattomia kansalaisiaan, eivätkä kaupunkiin piiloutuneet vastarintaliikkeen jäsenet päästä siviilejä ulos kaupungista. Valttikorttina vastarinnalla on myös kaupunkiin tuotu prinssi Harry, jonka on vahvistettu todella olevan paikalla. Osapuolten välit kiristyvät jatkuvasti ja vaikka aseellisen konfliktin pelko leijuu ilmassa, ovat molemmat osapuolet lupautuneet pyrkimään sopuratkaisuun.

Kevyttä scifiä ja dystooppista Britanniaa yhdistelevän sotilaskampanja Haamuprotokollan kolmas osa, joka yritetään järjestää nyt kolmatta kertaa koronan sotkettua aiemmat suunnitelmat. Kutsupeli, 27 pelaajaa, järjestetään yhteistyössä Mielikuvitusystävät ry:n kanssa. Ilmoittautuminen suljettu.

  • Iiris Jarva, ibilintu (at) gmail.com

Vartiosto 1969 - KentAuri

19.08.2021 - 22.08.2021 Evo

Kutsupeli
fantasia, uuskumma
Osallistumismaksu: ~50€
Ikäraja: 18

"Vartiosto" Harry Potter-larpkampanjan seuraava osa KentAuri pelataan Evolla 2021.

Pelataan TO 19.8.- SU 22.8.


BDL 7

27.08.2021 - 29.08.2021 Parkano

sci-fi
Ikäraja: 18

BDL 7: Legacy of the Grey Side
Korriban jäi menneisyyteen Harmaan Puolen muuttaessa kiireellä uuteen temppeliin Lehonille. Arki on lähtenyt kuukausien aikana pyörimään normaalisti eikä Korribanin pimeys ole tuntunut seuraneen asukkaita uuteen temppeliin. Voima kuitenkin väreilee kuin odottaen jotain, mutta mitä?

Ei ilmoittautumista. Peli täynnä. Siirtyi koronan takia.

Between Dark and Light on Star Wars maailmaan tehty liveroolipeli kampanja, jonka pelinjohtajina toimivat Mira Koivula ja Susanna Ryttyläinen.

Pelin ikäraja on 18 vuotta.


Rajakatse Fantasia tavernapeli

11.09.2021 Hollolan Sairakkala

fantasia
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 18

Rajakatseen fantasiamaailmaan, taverna Vanhalle Piparille sijoittuva liveroolipeli 50:lle pelaajalle. Pelimaksu on 10 euroa. Peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelipaikan tavernasta ei voi ostaa mitään ruokaa, eikä pelinjärjestäjillä ole mitään ruokaa eikä juomaa tarjolla pelaajille, omat eväät mukaan. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.

Ikäraja on 18 vuotta, mutta pelissä voi olla vanhempiensa mukana alaikäisiä lapsia, mutta tämä edellyttää että vanhemmat/vanhempi on itse käynyt aiemmin Rajakatseen pelissä, jotta ei tule yllätyksiä että mitä tämä toiminta tarkkaan ottaen on. Lapsiasioissa voi ottaa yhteyttä ry:n lapsivastaavaan. Lisätietoja kotisivuilta.


Noita Montosen oikeudenkäynti

11.09.2021 Oulu

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 08.05.2021 - 31.07.2021
fantasia, historiallinen, huumori
Osallistumismaksu: 5-10€
Ikäraja: 16

”Lukuisat tarinat ovat jääneet elämään Oulun linnan tunnetuimmasta vangista: Matti Juhonpoika Montosesta. Syytös noituudesta vei hänet lopulta tuomioistuimen eteen, mutta mitä tervakaupungissa kuitenkin oikeasti tapahtui noin neljäsataa vuotta sitten?
Montosta jahtasivat maallisen virkavallan lisäksi vaimot, pirut ja ainakin yksi hevonen. Nyt hän on vihdoin joutumassa vastuuseen teoistaan - joskin ei ihmisten vaan noitaoikeuden edessä. Taikuus ihmisten nähden on noitien kesken jyrkästi kiellettyä, mutta olisiko kerskailevana tumpelona tunnettu Montonen oikeasti kyennyt parantamaan naapurinsa hevosen?
Magian harjoittajat ympäri pohjoisten seutujen ovat kokoontuneet viettämään vuotuisia noitakäräjiä. Tämän vuoden käräjien päätapahtuma on Montosen kauan odotettu oikeudenkäynti, mutta perinteen mukaan käräjillä ratkotaan myös naapurikiistoja, solmitaan tärkeitä kauppasuhteita, vaihdetaan juoruja ja heitetään pirulle haasteita."

UUSI PÄIVÄMÄÄRÄ JULKAISTU, VARAPELAAJAHAKU AVOINNA! Studio Korppikela ry:n järjestämä peli sisältää historian havinaa, juonittelua, salaisuuksia sekä roiman annoksen okkultismia. Peliä ei suositella alle 16-vuotiaille. Pelin päägenrejä ovat historia, musta komedia sekä fantasia. Pelin miljöö on 1600-luvun Oulussa, mutta osallistuminen ei edellytä historiankirjojen ulkoa muistamista.
Larppi pelataan lauantaina 6.3.2021 Koskelan seurakuntakodissa, Oulussa.
Varapelaajien osallistumismaksu on 5 euroa Studio Korppikela ry:n jäsenille ja 10 euroa muille, alle viikko peliin kutsutuille 5 euroa.

Peliin otetaan maksimissaan 40 henkilöä (lopulliseen pelaajamäärään sovelletaan voimassa olevia rajoituksia; katso tarkentava info hakulomakkeen sivulta 4).
Ilmoittautuminen varapelaajaksi on auki 31.7. asti.

Pelinjohtoon saa yhteyden osoitteella: korppilarppi@gmail.com.

Ilmoittautumislomake TÄÄLLÄ https://forms.gle/pgciqijDAofLYrD56


Kotiinpaluu

17.09.2021 - 18.09.2021 Vihti

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 31.03.2021 - 31.05.2021
fantasia, historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 50-55€

Kolme laivaa lähti Norjan rannikolta kolmeen ilmansuuntaan, yksi palasi rikkaana, yksi vähemmän, ja yksi ei ollenkaan.

Historiallisfantastinen 50-60 hengen liveroolipeli Skandinaavisista viikingeistä ja heidän matkoistaan myöhemmän rautakauden pohjolassa. Pelin tavoitteena on tuottaa laadukasta, mutta helposti lähestyttävää historiallista draamaa, jossa saagojen sankarit ja mytologiat ovat todellisia.

Peli pelataan Vihdin pirtillä Vihdissä 11.-13.6.2021, peliin on mahdollista osallistua joko perjantaista tai lauantaista alkaen, peli päättyy 12.6 illalla, poistua täytyy su 13.6. Pelimaksu noin 50 euroa, Harmaasusien jäsenet saavat pelistä alennusta. Peli on lapsiystävällinen.


Atlas

23.10.2021 - 24.10.2021 Helsinki

Kutsupeli
uuskumma, draama

Kerran neljässä vuodessa he pystyivät loikkaamaan. Siirtymään maailmasta toiseen, jättämään taakseen kehonsa tässä maailmassa. Löytämään itsensä uudelleen loputtomien mahdollisuuksien kartastosta. Joskus he ottivat muita mukaansa, joskus eivät. Heidän kohtalonsa kutoutuivat yhteen, jäivät toisiinsa kiinni tahmeina ja tahrattuina.

Oli taas aika loikata.

Atlas on 20 hengen hotellipeli, jossa hahmot ovat vaihtoehtoisesta todellisuudesta toiseen matkaavia ihmisiä. Kuka tahansa voi oppia "loikkaamaan", jättämään kehonsa jälkeen ja heräämään seuraavan todellisuuden kehostaan, jossa yhdistyvät yhtäkkiä kaikki sen ja edellisten koettujen maailmojen muistot. Mutta vain harva tietää siitä. Edellisen maailman vihamiehesi voi tässä maailmassa olla rakastettusi, ja sinä tunnet molemmat tunteet yhtä voimakkaina. Kumpi voittaa, ja miten elämäsi muotoutuu noiden tunteiden myötä? Peli sijoittuu iltaan ennen kuin kerran neljässä vuodessa tapahtuva loikkaaminen on taas mahdollista, ja hahmojen pitää päättää jäävätkö he tähän maailmaan rakkaidensa kanssa vai saavatko nämä mukaansa ja kokeilevat onneaan taas seuraavassa. Eikä kukaan tiedä mitä uudessa todellisuudessa tulee tapahtumaan.

Peli on kutsupeli jonka pelaajat tietävät jo siitä. Atlas piti alunperin järjestää tammikuussa 2020 mutta siirrettiin koronan myötä myöhemmäksi. Tulevat pelautukset ovat kaikille avoimia ilmoittautua.

  • Janina Kahela, Päivi, Mika Loponen, atlaslarp (at) gmail.com

Feenikslaulu 8: Taivaiden temppeli

11.11.2021 - 14.11.2021 Kangasala, 25 km Tampereelta

Ilmoittautuminen: 10.08.2020 - 15.09.2020
fantasia, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 78-86€
Ikäraja: 18

Taikaväki ja ei-taikovat ovat saaneet solmittua herkän rauhan sodan jälkeen, mutta neuvottelut jatkuvat edelleen. Kaikki alkulinnut ovat nyt hereillä, ja ne ovat hitaasti luoneet uutta magiakenttää tuhotun tilalle, kuten lupasivat. Alkulinnut ovat kuitenkin myös kaapanneet taikamaailman valtaansa ja vapauden menetys ei monia taikovia miellytä. Pinnan alla kyteekin lintujen vastainen vallankumous. Taikayhteiskunnan uudelleenrakennus Iso-Britanniassa on aloitettu, ja peli sijoittuu alkulintujen määräyksestä perustettuun Taivaiden temppeliin, joka toimii sekä taikaministeriönä että alkulintujen päätemppelinä.

Taivaiden temppeli on Feenikslaulu-kampanjan viimeinen iso osa. Kampanjan maailmankuva perustuu osittain Potter-kirjoihin, mutta höystettynä suurella määrällä omaa fantasialorea. Larppi järjestetään to-su 11.-14.11.2021 Pyysalon leirikeskuksessa Kangasalla, noin 25 km päässä Tampereelta. Pelimaksuun sisältyy 3 yön majoitus mukavissa 4 hengen huoneissa sekä koko tapahtuman ruokailut.

Mukaan otetaan ensisijaisesti kampanjassa aikaisemmin pelanneita, mutta jos heitä ei ilmoittaudu tarpeeksi tai heistä ei löydy hahmolle sopivaa pelaajaa, niin mukaan otetaan myös uusia, eli uusienkin kannattaa kokeilla onnea ilmossa. Mukaan mahtuu 54-60 pelaajaa, ja hahmot tehdään osittain yhteistyössä pelaajien kanssa. Ilmoittautuminen pelaajahahmoihin on auki 15.9.2020 asti. NPC:ksi (koko peliksi tai la-iltapäiväksi) ja keittiöapulaiseksi voi ilmoittautua kunnes meillä on tarpeeksi sopivaa porukkaa ja varapelaajien ilmoittautuminen on auki peliin asti.


Redemption - run 1

16.11.2021 - 18.11.2021 Einon Pirtti, Tampere

historiallinen
Ikäraja: 18

To be redeemed, you must first sin. If your conscience is clean, what is there to forgive?

Redemption is a larp set in the last years of the Romanovs in Russia. Nobility, revolutionaries, artists and socialites wastrels come together in a yearly celebration of their faith among a religious sect that believes that redemption is the highest value of all.

And to be redeemed, you have to sin. Even if you’re the purest of souls, you know that your fate in the afterlife will not be pleasant unless you wallow neck-deep in moral filth.

Dates: The larp is held twice in November 2021, first on 16.-18.11. and then on 19.-21.11.

Sign up: Sign up opens in April, 2021. Each of the two runs has space for 40 participants. Participants will be selected by the organizers from those who have signed up with an eye to to the larp’s goals of inclusivity, as well as design concerns.

Social media: We have an information group on Facebook. Join it here: https://www.facebook.com/groups/3660293680757897

Venue: Our venue is Einon pirtti near Tampere, Finland.

Price: To be announced.

Inclusivity: Our goal is to make the larp friendly and welcoming to people of all genders , sexualities and ethnic backgrounds. Homophobia, transphobia, racism and similar attitudes have no place here.


Redemption - run 2

19.11.2021 - 21.11.2021 Einon Pirtti, Tampere

historiallinen
Ikäraja: 18

To be redeemed, you must first sin. If your conscience is clean, what is there to forgive?

Redemption is a larp set in the last years of the Romanovs in Russia. Nobility, revolutionaries, artists and socialites wastrels come together in a yearly celebration of their faith among a religious sect that believes that redemption is the highest value of all.

And to be redeemed, you have to sin. Even if you’re the purest of souls, you know that your fate in the afterlife will not be pleasant unless you wallow neck-deep in moral filth.

Dates: The larp is held twice in November 2021, first on 16.-18.11. and then on 19.-21.11.

Sign up: Sign up opens in April, 2021. Each of the two runs has space for 40 participants. Participants will be selected by the organizers from those who have signed up with an eye to to the larp’s goals of inclusivity, as well as design concerns.

Social media: We have an information group on Facebook. Join it here: https://www.facebook.com/groups/3660293680757897

Venue: Our venue is Einon pirtti near Tampere, Finland.

Price: To be announced.

Inclusivity: Our goal is to make the larp friendly and welcoming to people of all genders , sexualities and ethnic backgrounds. Homophobia, transphobia, racism and similar attitudes have no place here.


Decorum Street V

03.12.2021 - 05.12.2021 Oulu

Aloittelijaystävällinen
kaupunkipeli, draama
Ikäraja: 18

Hän pysytteli piilossa roskisten takana ja odotti.

Kylmä tuulen viima sai kuolevaisten kehot värähtelemään.
Ihmiset.
He kävelivät katua pitkin rivakkaasti.
Osa puhelimissa kiinni, osa pitäen kämmenet visusti takin taskuissa.

Kuolevaiset eivät huomanneet häntä.
He eivät tienneet että hän on olemassa.

Katuvalojen alla kuivuneet lehdet juoksivat tuulen mukana pitkin asfalttia.

Hän nosti puhelimen taskustaan ja avasi kameran.
Kello näytti 23:58.

Kamera oli päällä.
Se kuvasi betoniseinää jossa oli graffitimaalauksia.
Kuvaan ilmestyi kämmen joka laskeutui vasten seinää.

Kello näytti 00:00
Kämmen kohosi seinästä ja jätti verisen jäljen kohtaan jota se oli koskettanut.

Askeleet kulkivat taaksepäin ja kuvakulma avartui.
Graffiti näytti sykkivän.
Se hehkui, kuin etsien muotoaan.
Ja hetken ajan näytti siltä että se muodosti selkeän lauseen:
“ Tervetuloa.”

Kunnes video loppui.

Decorum Street V on liveroolipeli vampyyrien alamaailmasta. Peli pelataan Oulun Tukikohdalla ja kaupungilla.

Decorum StreetV on vaihtoehtotodellisuuteen sijoittuva liveroolipeli, jossa kuolemattomat vampyyrit elävät kuolevaisten katseilta piilossa. Vampyyrien alamaailmassa jengit viettävät villiä elämää omalla tavallaan, vähät välittäen perinteisestä puhtaisiin verilinjoihin perustuvasta tiukasta hierkiasta. Vuosisatojen kuluessa verilinjat ovat sekoittuneet ja jengit yhdistyneet. Mutta niskakarvoja kohottaa tietoisuus siitä, että minä hetkenä hyvänsä kaikki voi muuttua.

MITÄ Valtapeliä, juonittelua, suhdedraamaa, jengien välienselvittelyä, biletystä, magiaa sekä huume- ja asekauppaa vampyyrien alamaailmassa.
KENELLE Pelissä on 40 hahmoa. Mukana on hahmoja konkareille ja aloittelijoille. Osa hahmoista varataan aloittelijoille. Kovien teemojen takia larppi on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.
KUKA Pelin pääpiru on Sirian Holappa. Lisäksi toteutuksesta vastaavat Carolin Sajur, Hanna Puolakka, Susanna Veijalainen, Ama Laine, Kaisa Vainio, Sanna Vainio, Ulla Hämeenaho ja Tero Säkkinen. Peli järjestetään yhteistyössä Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry:n ja Illusia ry:n kanssa.
LIPUT Pelimaksu ilmoitetaan myöhemmin. Osallistumismaksut käytetään pääosin pelipaikan vuokraan. Maksulla katetaan myös ruokaa ja tuotannollisia kuluja.


BDL 8

04.03.2022 - 06.03.2022 Parkano, Vahojärven leirikeskus

sci-fi
Ikäraja: 18

BDL 8 Secrets of the Grey Side

Time is a lie, there is only patience.
Through patience, I gain perspective.
Through perspective, I gain knowledge.
Through knowledge, I gain control.
Through control, their chains are forged.
The Force shall enslave them.
-Revan

Isä, poika ja tytär.
Harmaus, sithit ja jedit.
Tasapaino, pimeys ja valo.
Voiman kolme aspektia.
Mikä vetää sinua puoleensa?

Pelin sivut ja tarkempi tapahtumakuvaus päivitetään 2021 syksystä BDL 7 pelin jälkeen.


Vallat ja väet: Kevät

18.03.2022 - 19.03.2022 Pääkaupunkiseutu

Ilmoittautuminen: 12.09.2020 - 27.09.2020
kaupunkipeli, uuskumma, draama

Vallat ja väet -kampanjan ensimmäinen peli.

Vallat ja väet on liveroolipelikampanja ihmisten parissa elävistä vaihdokkaista.

Niin kauan kuin on ollut ihmisiä on ollut myös vaihdokkaita, ihmislasten tilalle vaihdettuja väen lapsia. Ihmiskunnan levitessä ja yhteisöjen kasvaessa myös vaihdokkaiden määrä kasvoi, ja niiden oli yhä helpompi elää ihmisten keskuudessa tulematta paljastetuiksi. Ajan myötä ne alkoivat myös lisääntyä keskenään ja ihmisten kanssa. Nykypäivänä aitoja vaihdokkaita, vauvana vaihdettuja, on harvassa, ja sekaveristen kosketus väkiluontoonsa heikkenee sukupolvi sukupolvelta. Vaihdokkaita on vähemmän kuin koskaan, ja aidot vaihdokkaat ovat lähes kaikki kuolleet jo kauan sitten. Onko vaihdokkaiden aika ohi?

Ihmisten keskuudessa elävillä vaihdokkailla on oma kulttuurinsa, omat tapansa ja lakinsa. Vaihdokkaat ovat jakautuneet neljään väkeen, joista kukin on vallassa yhden vuodenajan; kevättä hallitsee vedenväki, kesää metsänväki, syksyä maanväki ja talvea taivaanväki. Valta vaihtuu vuodenajan vaihtuessa, tanssin kautta.

Vallat ja väet seuraa vaihdokkaiden elämää vuoden ajan. Pelit sijoittuvat vuodenaikojen vaihteisiin, lähelle kevätpäiväntasausta, kesäpäivänseisausta, syyspäiväntasausta ja talvipäivänseisausta, jolloin vaihdokkaat kokoontuvat vuodenaikakäräjille. Jokainen pelikerta päättyy vallan vaihtumiseen väeltä toiselle.

Vallat ja väet on ennen kaikkea tarina luopumisesta, mutta myös valtasuhteista, perheistä, vahvoista tunteista, velvollisuudesta ja hiipumisesta, kuolemastakin. Ja vaihdokkaista.


Vallat ja väet: Kesä

10.06.2022 - 11.06.2022 Pääkaupunkiseutu

Ilmoittautuminen: 12.09.2020 - 27.09.2020
kaupunkipeli, uuskumma, draama

Vallat ja väet -kampanjan toinen peli.

Vallat ja väet on liveroolipelikampanja ihmisten parissa elävistä vaihdokkaista.

Niin kauan kuin on ollut ihmisiä on ollut myös vaihdokkaita, ihmislasten tilalle vaihdettuja väen lapsia. Ihmiskunnan levitessä ja yhteisöjen kasvaessa myös vaihdokkaiden määrä kasvoi, ja niiden oli yhä helpompi elää ihmisten keskuudessa tulematta paljastetuiksi. Ajan myötä ne alkoivat myös lisääntyä keskenään ja ihmisten kanssa. Nykypäivänä aitoja vaihdokkaita, vauvana vaihdettuja, on harvassa, ja sekaveristen kosketus väkiluontoonsa heikkenee sukupolvi sukupolvelta. Vaihdokkaita on vähemmän kuin koskaan, ja aidot vaihdokkaat ovat lähes kaikki kuolleet jo kauan sitten. Onko vaihdokkaiden aika ohi?

Ihmisten keskuudessa elävillä vaihdokkailla on oma kulttuurinsa, omat tapansa ja lakinsa. Vaihdokkaat ovat jakautuneet neljään väkeen, joista kukin on vallassa yhden vuodenajan; kevättä hallitsee vedenväki, kesää metsänväki, syksyä maanväki ja talvea taivaanväki. Valta vaihtuu vuodenajan vaihtuessa, tanssin kautta.

Vallat ja väet seuraa vaihdokkaiden elämää vuoden ajan. Pelit sijoittuvat vuodenaikojen vaihteisiin, lähelle kevätpäiväntasausta, kesäpäivänseisausta, syyspäiväntasausta ja talvipäivänseisausta, jolloin vaihdokkaat kokoontuvat vuodenaikakäräjille. Jokainen pelikerta päättyy vallan vaihtumiseen väeltä toiselle.

Vallat ja väet on ennen kaikkea tarina luopumisesta, mutta myös valtasuhteista, perheistä, vahvoista tunteista, velvollisuudesta ja hiipumisesta, kuolemastakin. Ja vaihdokkaista.


Auroriopisto - Sota

26.08.2022 - 28.08.2022 Inkoo

Ilmoittautuminen: 01.09.2021 - 25.08.2022
fantasia
Osallistumismaksu: 20-40€

Hengitys kulki lyhyin vedoin. Sisään. Ulos. Sisään. Ulos. Liian äänekäs! Kuin kirkonkello hakkaamassa: “Täällä olen! Katso tänne!” Kaikesta kauhusta huolimatta tummaviittainen kulkija ei katsonut suuntaasi.Sisään. Ulos. Sisään.Askeleet loittonivat, kapu nousi ylös, näytti merkin edetä ja ryömit jaloillesi Skotlannin kanervikon syleilystä.“Kuolonsyöjiä?” Keltanokka kuiskasi kiinnittyessään kylkeesi.

“Pelkään pahoin että ei, näyttivät olevan Harmaalta linnalta, sotilaita.” Sylkäisit oman pelkosi maun suustasi. Tylyahoon oli vielä aivan liian pitkä matka.

Illasta yöhön käytävä neuvottelukeskeinen Potter-genren peli, johon uskaltautuu tulla mukaan ilman tuntemusta kirjoistakin!


Vallat ja väet: Syksy

23.09.2022 - 24.09.2022 Pääkaupunkiseutu

Ilmoittautuminen: 12.09.2020 - 27.09.2020
kaupunkipeli, uuskumma, draama

Vallat ja väet -kampanjan kolmas peli.

Vallat ja väet on liveroolipelikampanja ihmisten parissa elävistä vaihdokkaista.

Niin kauan kuin on ollut ihmisiä on ollut myös vaihdokkaita, ihmislasten tilalle vaihdettuja väen lapsia. Ihmiskunnan levitessä ja yhteisöjen kasvaessa myös vaihdokkaiden määrä kasvoi, ja niiden oli yhä helpompi elää ihmisten keskuudessa tulematta paljastetuiksi. Ajan myötä ne alkoivat myös lisääntyä keskenään ja ihmisten kanssa. Nykypäivänä aitoja vaihdokkaita, vauvana vaihdettuja, on harvassa, ja sekaveristen kosketus väkiluontoonsa heikkenee sukupolvi sukupolvelta. Vaihdokkaita on vähemmän kuin koskaan, ja aidot vaihdokkaat ovat lähes kaikki kuolleet jo kauan sitten. Onko vaihdokkaiden aika ohi?

Ihmisten keskuudessa elävillä vaihdokkailla on oma kulttuurinsa, omat tapansa ja lakinsa. Vaihdokkaat ovat jakautuneet neljään väkeen, joista kukin on vallassa yhden vuodenajan; kevättä hallitsee vedenväki, kesää metsänväki, syksyä maanväki ja talvea taivaanväki. Valta vaihtuu vuodenajan vaihtuessa, tanssin kautta.

Vallat ja väet seuraa vaihdokkaiden elämää vuoden ajan. Pelit sijoittuvat vuodenaikojen vaihteisiin, lähelle kevätpäiväntasausta, kesäpäivänseisausta, syyspäiväntasausta ja talvipäivänseisausta, jolloin vaihdokkaat kokoontuvat vuodenaikakäräjille. Jokainen pelikerta päättyy vallan vaihtumiseen väeltä toiselle.

Vallat ja väet on ennen kaikkea tarina luopumisesta, mutta myös valtasuhteista, perheistä, vahvoista tunteista, velvollisuudesta ja hiipumisesta, kuolemastakin. Ja vaihdokkaista.


Vallat ja väet: Talvi

09.12.2022 - 10.12.2022 Pääkaupunkiseutu

Ilmoittautuminen: 12.09.2020 - 27.09.2020
kaupunkipeli, uuskumma, draama

Vallat ja väet -kampanjan neljäs ja viimeinen peli.

Vallat ja väet on liveroolipelikampanja ihmisten parissa elävistä vaihdokkaista.

Niin kauan kuin on ollut ihmisiä on ollut myös vaihdokkaita, ihmislasten tilalle vaihdettuja väen lapsia. Ihmiskunnan levitessä ja yhteisöjen kasvaessa myös vaihdokkaiden määrä kasvoi, ja niiden oli yhä helpompi elää ihmisten keskuudessa tulematta paljastetuiksi. Ajan myötä ne alkoivat myös lisääntyä keskenään ja ihmisten kanssa. Nykypäivänä aitoja vaihdokkaita, vauvana vaihdettuja, on harvassa, ja sekaveristen kosketus väkiluontoonsa heikkenee sukupolvi sukupolvelta. Vaihdokkaita on vähemmän kuin koskaan, ja aidot vaihdokkaat ovat lähes kaikki kuolleet jo kauan sitten. Onko vaihdokkaiden aika ohi?

Ihmisten keskuudessa elävillä vaihdokkailla on oma kulttuurinsa, omat tapansa ja lakinsa. Vaihdokkaat ovat jakautuneet neljään väkeen, joista kukin on vallassa yhden vuodenajan; kevättä hallitsee vedenväki, kesää metsänväki, syksyä maanväki ja talvea taivaanväki. Valta vaihtuu vuodenajan vaihtuessa, tanssin kautta.

Vallat ja väet seuraa vaihdokkaiden elämää vuoden ajan. Pelit sijoittuvat vuodenaikojen vaihteisiin, lähelle kevätpäiväntasausta, kesäpäivänseisausta, syyspäiväntasausta ja talvipäivänseisausta, jolloin vaihdokkaat kokoontuvat vuodenaikakäräjille. Jokainen pelikerta päättyy vallan vaihtumiseen väeltä toiselle.

Vallat ja väet on ennen kaikkea tarina luopumisesta, mutta myös valtasuhteista, perheistä, vahvoista tunteista, velvollisuudesta ja hiipumisesta, kuolemastakin. Ja vaihdokkaista.


Ajankohdaltaan epämääräiset

Hiljaiset

Hamassa tulevaisuudessa, Ei vielä tiedossa

Kielivapaa
fantasia, historiallinen, realismi, uuskumma, draama
Ikäraja: 18

Ylhäällä Sumuvuorilla sijaitsee Lumon luostari. Luostari on seissyt siellä vuosisatoja ja Hiljaiset ovat asuneet siellä kauemmin kuin yksikään saattaa muistaa. Mutta kukaan ei tiennyt miksi. Koska He olivat hiljaa.

Hiljaiset on sietokykyvyn rajoja haastava elämyspeli jossa on tarkoitus viettää päivä puhumatta sanaakaan. Päivä täyttyy arkisista askareista ja haasteita joita rajoittunut kommunikaatio voi tuoda eteen. Pelissä ei tule olemaan villejä juonia, yllättäviä käänteitä tai edes kiinnostavaa tekemistä. Jos kaipaat niitä tämä peli ei ole sinulle! 18 vuoden ikäraja on viitteellinen ja enemmän pelaajilta odotetaan henkistä kypsyyttä. Vaikka itse peli ei sisällä juuri mitään tulee se sijoittumaan taustatarinan muodossa mystiseen / fantasia / uuskumma -maailmaan.

Pelimaksu sisältää pelipaikan jossa toivon mukaan myös mahdollisuus yöpyä, ruokailun pelin aikana (pelaajat valmistavat ruuan itse osana arkea) ja pelin aikana käytettävät kaavut. Propata siis ei tarvitse itse! Kaikki pukeutuvat saman mallin mukaisiin tylsän harmaisiin kaapuihin.

Peliaika, -paikka ja -maksu tarkentuvat lähiaikoina jonka jälkeen myös ilmoittautuminen avautuu. Mutta jos olet kiinnostunut olet tevetullut ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen vaikka heti.

  • Janne Koponen, janne (at) arcticloon.fi

Vartiosto - Syksy 1969

tiedotetaan myöhemmin, PK-seutu

fantasia
Osallistumismaksu: 10-20€
Ikäraja: 18

Vartiosto kampanjan seuraava peli. Peli on ensisijaisesti jatkaville pelaajille. Uusien pelaajien ilmoittautuminen aukeaa toukokuussa, jota ennen kotisivuille päivitetään tietoja haettavista hahmoista.


Voldemortin sota

suunnitteilla vuodelle 2020, Turun seutu

fantasia, jännitys, toiminta, draama, huumori
Osallistumismaksu: 20-30€
Ikäraja: 15

Eletään vuotta 1978 Britannian taikavaltiossa. Välit taikaministeriön ja kuolonsyöjiksi itseään nimittävän kapinallisen tahon välillä ovat kiristyneet viimeisten viiden vuoden aikana siihen pisteeseen, että Britannian taikavaltioon on julistettu sotatila.

Britannian taikavaltion joukot - aurorit - ja kuolonsyöjät ovat sotatilan julistamisen jälkeen ottaneet yhteen useamman kerran ja voittoja, tappioita ja menetyksiä on tullut molemmin puolin.

Ministeriö värvää auroreita aktiivitehtäviin suoraan auroriopistosta, ja pimeiltä kujilta kuiskitaan kuolonsyöjien joukkoon. Pari viimeisintä viikkoa on ollut pitkästä aikaa rauhallisempaa, joten taikaministeriöllä on ollut aikaa järjestää edes pienimuotoista koulutusta ja ryhmädynamiikan hakua uusille auroreilleen.

Torstaina 19.10.1978 taikaministeriö järjestää jälleen yhden koulutusleirin Exmoorin alueella lähellä Tauntonia.

Voldemortin sota on Harry Potter -larppien järjestämä liveroolipeli. Peli on lähes suora uudelleenpelautus huhtikuussa 2017 pelautetusta Voldemortin sodasta. Peli sijoittuu J.K.Rowlingin Harry Potter -maailmaan vuoteen 1978 ja seuraa löyhästi canonia. Pelissä ei kuitenkaan ole canon-hahmoja.

Peli soveltuu niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pelaajille. Peliin valitaan pelaajat anonyymisti. Aloittelevilla ja ensikertalaisilla pelaajilla on hieman suurempi mahdollisuus päästä peliin kuin konkareilla.

Luvassa on rymyämistä pimeässä synkässä metsässä, luottamusta, petturuutta, kaunoja, poliittista kaaosta, romantiikkaa, ihmissuhdedraamaa, seikkailua ja perinteistä poliisi ja rosvo -leikkiä taikasauvat kädessä adrenaliinin jyskyttäessä korvissa.


Kuningatar Aelwynin turnajaiset

syksy 2020 . kevät 2021, Hattula

fantasia

Vuosisata sitten, verisen sodan jälkeen Aeropa luopui sodasta politiikan välineenä, luovuttuaan ensin miehistä johtajina ja sotataitojen harjoittajina. Siitä pitäen on kruununpäiden väliset kunniakysymykset ratkaistu vuosittaisilla suurturnajaisilla, joissa kunkin kansan parhaat naiset mittelevät voimiaan. Merseyn saarivaltakunnassa edustajat keskikesän Suurturnajaisiin valitaan tavan mukaan vanhan Beltain-juhlan aikaan toukokuun alussa järjestettävissä kuningatar Aelwynin turnajaisissa.

HUOM! Peli on siirretty myöhempään ajankohtaan!

Euroopan ritariromanttista keskiaikaa häkellyttävästi muistuttava alhaisfantasiamaailmaan sijoittuva live-roolipeli noin 30-40 pelaajalle.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot lähempänä ajankohtana.

  • Olli Hakkarainen et al., olaus (at) iki.fi

Kolmas retkikunta Lännen Ääreen

kesällä 2022, Tällbergin larppikylä, Skellefteå, Pohjois-Ruotsi

Aloittelijaystävällinen
fantasia
Osallistumismaksu: 20-40€

Sekalainen joukko matkalaisia kulki polulla jännittyneinä. Mikäli ikivanha kartta pitäisi paikkaansa, hetkenä minä hyvänsä he näkisivät–

Polku kaarsi loivasti vasemmalle ja mutkan takana häämötti pieni aukio, jolla seisoi hirsirakennuksia. Tämän täytyi olla karttaan merkitty paikka, Mullistuksen jälkeen tyhjilleen jäänyt ja vuosisadoiksi unohdettu Telbe!

Matkalaiset suuntasivat rakennuksista suurimpaan, joka oli aiemmin ollut jonkinlainen majatalo. Seikkailun ensimmäinen etappi oli tullut päätökseensä ja nyt olisi hyvä tilaisuus levähtää. Seuraavina päivinä olisi aikaa tutkia loput kylän rakennuksista, selvittää mihin kukin asettuisi asumaan sekä kartoittaa historiantutkimuksen kannalta kiinnostavimmat kohteet. Työtä ja tutkittavaa riittäisi vielä pitkäksi aikaa!

“Kolmas retkikunta Lännen Ääreen” on fantasia- ja seikkailuteemainen liveroolipeli, joka pelataan Pohjois-Ruotsissa, Skellefteån lähellä sijaitsevassa Tällbergin larppikylässä. Vaikka pelipaikka sijaitseekin Ruotsissa, kaikki materiaali ja itse larppi ovat täysin suomenkielisiä. Peli on aloittelijaystävällinen.

Peli sisältää metsäseikkailua, aarteenetsintää, tutkimusmatkailua, tunnelmointia, mysteereitä sekä kylän arkisia askareita. Maailmanloppuja, kauhua, metsässä vaanivia mörköjä tai suurta pahuutta ei ole luvassa.

Pelimaksu tarkentuu myöhemmin, mutta se tulee luultavasti olemaan noin 20-30e Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry:n (OIEI) jäsenille ja +10e muille. Peliin mahtuu noin 20 hahmoa.

Muokattu 7.4.2020: Peli siirtyy kesäkuuhun 2021.
Muokattu 1.5.2021: Peli siirtyy kesälle 2022.


Lainsuojattomat

Vuonna 2022, Inkoo

Ilmoittautuminen: 08.02.2021 - 26.02.2021
fantasia, historiallinen
Osallistumismaksu: 65€
Ikäraja: 18

Kaksi kilpailevaa, elämän ja maailman kolhimien lainsuojattomien muodostamaa jengiä piilottelee salaisissa leireissään ja tekee ryöstökeikkoja. Lainsuojattomat ovat saaneet rellestää vuosikymmenien ajan, mutta lainvalvojilta sekä pahamaineisilta palkkionmetsästäjiltä on entistä vaikeampi päästä karkuun. Jokainen joutuu ennen pitkää valitsemaan elämänsä suunnan ja jatkaa joko samaan tapaan kunnes jää kiinni tai kuolee, tai yrittää kääntää kurssia ja sopeutua jyrkkään yhteiskuntaan, jolta ei heru sympatiaa rikollisille. Juuri nyt on kuitenkin vain elettävä.

Fantasia-western. Pelissä yhdistyy hidas pelaaminen, jossa keskiössä ovat leirielämä, ihmissuhteet ja yhteisö, status quo ja maailman elävöittäminen, sekä toimintapelaaminen, jossa käydään rosvoilukeikoilla ja kohdataan haasteita ja NPC-hahmoja. Omaan pelityyliin pääsee vaikuttamaan paljon. Hahmot räätälöidään ilmoittautumisten perusteella peliin ja toisiin hahmoihin sopiviksi. Kaikki pelaajahahmot ovat lainsuojattomia. Metatietoa saa tarpeidensa mukaan ja kommunikointi on avointa.

Teemoja
- Lainsuojattomien yhteisön arki
- Rikollisuus, moraali ja etiikka
- Hyljeksivä riistokapitalistinen yhteiskunta
- Valta, raha ja vapaus

Pelissä ei ole rasismia, kolonialismia, seksuaalista väkivaltaa, sukupuoleen tai seksuaalisuuteen perustuvaa syrjintää, täytehahmoja, noloja hahmoja, täydellisiä sankareita eikä ulkopuolelle sulkemista. Peli pelataan enimmäkseen ulkona, mutta sisätilamukavuuksia voi hyödyntää. Nettisivuilta saa lisätietoa pelin visiosta, periaatteista ja pelimaailmasta.