Tapahtumalista

Tulitauko

24.12.2017 - 25.12.2017 Pääkaupunkiseutu?

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 24.11.2017 - 02.12.2017
steampunk, historiallinen, draama

Pitkästä aikaa kaupungin yllä ei kiertele sotakuumailmapalloja, ei omia eikä vihollisen. Kaduilta ei kuulu ammuskelua eivätkä tykit moukaroi kaupungin tehtaita. Tai sairaaloita tai kouluja. Sotilaat pysyvät vartiopaikoillaan ja tarkka-ampujat piiloissaan, mutta sodan melske on hetkeksi hiljennyt.

Perheet kokoontuvat talojensa raunioille tai niiden sukulaisten luo, joilla on vielä katto päänsä päälle. Larppi sijoittuu yhden tuollaisen onnekkaan perheen luo. Sielläkin vaivaa silti huoli: missä ovat muut ovat? Onko kaikille naapureille tilaa, vai voiko vieläkin kieltäytyä seurasta, joka ei miellytä? Miksi juuri tuo ihminen haluaa tulla juuri meidän luoksemme?

Saako tällaisena aikana edes ajatella omia, pienen ihmisen pieniä murheita?

Mihin ulkomaailmasta tihkuviin tietoihin voi luottaa?

Sodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua, mutta entä jos ne tapahtuvat yhtä aikaa?

Tuleeko olla uskollinen perheelleen, maalleen vai sille, mihin uskoo?

Pelin on tarkoitus olla suhteellisen kevyt hyvän mielen peli. Peli on tarkoitettu pelinjohtaja Ainon kaltaisille ihmisille, joita ei huvita/kiinnosta viettää tänä jouluna joulua, mutta olisi silti mukava tehdä jotain yhteisöllistä ja hauskaa - vaikkapa larpata. Tarkoitus on nauttia hyvästä ruuasta (ei jouluruuista, vaan muista herkuista), yhteisöllisyyden tunnelmista ja pelata selviytymistä. Tarjolla on enimmäkseen onnellisia loppuja, paitsi jos välttämättä vaaditte muuta.

Peli on tarkoitus pelata jouluaaton iltapäivästä joulupäivään. Peliin on mahdollista osallistua vain osaksi aikaa - pakollinen alkubriiffi ja kontaktoituminen yms valmistautuminen tapahtuu 23.12 illalla, jotta ihmiset voivat 24. päivä saapua peliin eri aikoihin, kuten hahmoille olisi luontevaa.

Peli sijoittuu jossakin määrin viktoriaanista Eurooppaa muistuttavaan vaihtoehtohistoriaan, jota voisi luonnehtia geneeriseksi steampunkiksi. Peli lainaa jossakin määrin Saksan ja Ranskan vuosien 1870-1871 sodasta (mm. nimet ovat saksan- tai ranskankielisiä), mutta maat eivät ole Saksa tai Ranska vaan kuvitteelliset valtiot Empire ja Königreich.

Pelaajat valitaan ilmoittautumisjärjestyksen perusteella, pelimaksu tarkentuu kun pelipaikka varmistuu.


Tartuntavaara

05.01.2018 - 07.01.2018 Espoo

Ilmoittautuminen: 10.09.2017 - 25.09.2017
sci-fi, draama
Osallistumismaksu: 55€
Ikäraja: 16

"Katsokaa nyt noita aatelisia,
todennäköisesti kuolisivat ilman Kantajia ja Koneistajia."

"Mitä minä enää Koneistajana teen, kun kaikki on automatisoitu.
Millä minä itseni Joutoväessä elätän?"

"Muista varoa Aatelisia ja olla koskematta heihin.
He ovat kovin tarkkoja Puhtaudestaan."

Tartuntavaara on liveroolipeli yhteiskuntaluokista, elämänkohtaloista ja niiden kohtaamisesta kriisin keskellä.

Pelin yhteiskunnassa ei tunneta sukupuolia, sillä halusimme haastaa itsemme kirjoittamaan sukupuolineutraaleja hahmoja ilman valmiiksi sukupuolen mukaan tulevia oletuksia. Haluamme myös tarjota pelaajalle mahdollisuuden haastaa itseään omissa oletuksissaan. Pelin tarkoitus ei siis suinkaan ole keskittyä sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen, vaan tutkia mitä tapahtuu, jos nämä elementit pyritään pitämään poissa.

Hahmot ovat olleet juhlistamassa automaattisen lentojärjestelmän käyttöönottoa kukin omista syistään. Pelin alussa hahmot on evakuoitu kotimatkalla olleesta avaruuslaivasta pienelle kuljetusalukselle. Heille on ilmoitettu, että alus on evakuoitu, mutta tarkempaa infoa asiasta ei ole annettu. Kuljetusaluksessa on noin kolmekymmentä henkilöä, jotka ovat valikoituneet suhteellisen satunnaisesti, mutta yhdessä matkustaneita ryhmiä kunnioittaen. Tuttuja kasvoja näkyy joukossa itse kullekin. Radiopuhelimista kuuluu sekalaisia käskyjä ja joku saattaa kuulla sanan tartuntavaara.


Viimeiset

11.01.2018 - 14.01.2018 Parkano

Täynnä
realismi, draama

On elämä sitä ennen ja elämä sen jälkeen, sumuksi mielessä sotkeentuvia lääkäreiden sanoja, lupauksia, toiveita, läheisten kädenpuristuksia ja loputtomia vaihtoehtoja, miten jatkaa, kun ei voi enää jatkaa. Valtava määrä raivoa, epäuskoa, kylpyhuoneen lattialla lamaannus, joka tuntuu kestävän loputtomasti, kunnes sekin menee ohi. Pelkoa, kateutta, katumusta, hyvästejä, pilleripurkkien loputon virta, itseään toistavat mantrat ja makabeerit vitsit. Epävarmuus sekoittuneena helpotukseen, pakokauhu lomittuneena löydettyyn riemuun. Joinain aamuina käteni tärisevät ja pelko vyöryy ylitseni, toisinaan taas hengitykseni tasainen, ensilumen häkellyttävä tyyneys ja sinun tapasi iskeä minulle keittiössä silmää, muistutuksia siitä, että kaikki on jo tässä. Vaikka tämä olisikin viimeinen aamu, kaikki on jo tässä.

Viimeiset on noin 15 hengelle suunnattu liveroolipeli ja yhteisöllinen luova prosessi. Prosessityöskentely ajoittuu aikavälille 05/2017 - 02/2018. Liveroolipeli pelataan 11-14.1.2018 Parkanossa. Peli sijoittuu Suomeen, vuoteen 2018, yhteen viikonloppuun kuolemansairaiden aikuisten yhteisössä. Pelissä kuvataan in-game dokumenttia, joka työstetään pelin jälkeen omaksi (off-game) kokonaisuudekseen. Peli ja sen prosessi käsittelevät elämää ja kuolemaa sekä näiden kahden fundamentaalisen palikan väliin jäävää tilaa, ennen kaikkea kysymyksiä siitä, mikä meille on elämässä merkityksellistä ja miksi. Prosessi sisältää liveroolipelin lisäksi erilaisia luovan ilmaisun keinoin toteutettavia etätehtäviä, työpajoja sekä prosessista seuraavaa jälkityöstöä ja vaatii siksi osallistujiltaan kiinnostusta (mutta ei kokemusta) myös pelin ympärille rakentuvaan luovaan työskentelyyn. Pelinjohtajana ja prosessityöskentelyn fasilitaattorina toimii Maiju Tarpila.


"Nautitaan ajan kanssa"

13.01.2018 Oulu

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 23.11.2017 - 07.12.2017
sci-fi, historiallinen
Osallistumismaksu: 10-20€

"On vuosi 1835 Englannissa. Herttuatar Annabethin salongissa käy kuhina: palvelijat siirtelevät pöytiä, kukkamaljakoita ja jaloissa pyöriviä seurakoiria sitä mukaan, kun herttuatar niin haluaa. Hopeiset on kiillotettu kolmeen kertaan, teepannut puhdistettu vähintäänkin yhtä usein ja Lontoosta on tilattu uudet valkoiset pöytäliinat pitsireunuksilla. Mikään ei tunnu tyydyttävän rouvaa, eikä ihme – kunnianarvoisat vieraat tulevat niin kaukaa, että hän haluaa näyttää heille vain parasta, mitä 30-luvun Englannilla on tarjota..."

“Nautitaan ajan kanssa” on kevyt liveroolipeli noin kymmenelle pelaajalle ja muutamalle NPC:lle. Pelissä joukko eri aikakausien ja maailmojen henkilöitä kokoontuu yhteen teekutsujen merkeissä. Termi “kevyt” tarkoittaa tässä yhteydessä lyhyehköjä hahmotekstejä, vähäistä hahmojen välistä draamaa eikä juurikaan juonittelua. Peli sen sijaan keskittyy positiiviseen tunnelmaan, värikkääseen keskusteluun ja maistuviin herkkuihin.

- Hahmot lähetetään pelaajille viimeistään viikkoa ennen peliä, mutta tieto pelattavista hahmosta jo aiemmin, jotta kaikilla on aikaa miettiä proppaamistaan.
- Ilmoittautumistietoja pääsee lukemaan vain allekirjoittanut.
- Lisätietoja voit kysyä eventissä tai suoraan pelinjohtajalta.


Siikalahti 1918: Valkoinen (REPLAY)

13.01.2018 Kirkkonummi

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.09.2017 - 25.09.2017
historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 16

6.1.1918 Helsingin Sanomat julistaa: ”Jännitetyin mielin odottamamme tieto on saapunut: Wenäjän hallitus on tunnustanut Suomen valtiollisen itsenäisyyden.” Suomen itsenäisyyden ovat tunnustaneet myös Ranska, Ruotsi ja Kreikka ja siikalahtelaiset ovat kokoontuneet Dahlbergin kartanolle juhlimaan nuorta valtiota. On tätä odotettukin ja on tämän eteen tehty töitä, vaarannettu ja uhrattu paljon! Ja nyt, vihdoinkin se on todellisuutta: itsenäisyys!

Juhlatunnelmasta huolimatta moni on hieman huolissaan, sillä nuoren valtion tulevaisuus näyttää epävarmalta: maa on yhä täynnä venäläistä sotaväkeä ja eri puolilta kantautuu levottomuutta herättäviä tarinoita työläisten ja venäläisten matruusien rellestämisestä ja punakaartien aseharjoituksista. Siikalahdellakin moni arkailee kulkea iltaisin työväentalon ohitse, sen verran hurjaa menoa siellä nykyään kuuluu olevan. Kenelle kuuluu valta Suomenmaassa ja mikä on nuoren valtion tulevaisuus?

Valkoinen on kolmiosaisen Siikalahti 1918 -pelisarjan ensimmäinen peli, joka ajoittuu tammikuun 1918 alkupäiviin. Sisällissota ei vielä ole alkanut ja Siikalahden vallasväki kokoontuu juhlimaan uutta vuotta ja ennen kaikkea itsenäisyyttä.

Pelissä on 29 hahmoa, joista osa jatkaa larppitrilogian kolmannessa osassa. Pelisarjan loput kaksi osaa pelataan helmikuussa (Punainen) ja huhti-toukokuussa (Musta). Larppitrilogia on uusintapelautus vuonna 2013 pelautetusta trilogiasta ja täysin irrallinen myöhemmistä Siikalahti -larppitrilogioista.


BDL 3: The Chains of the Grey Side

19.01.2018 - 21.01.2018 Vahojärven leirikeskus, Parkano

Ilmoittautuminen: 01.10.2017 - 31.10.2017
sci-fi
Osallistumismaksu: 35€
Ikäraja: 18

Time is a lie, there is only patience.
Through patience, I gain perspective.
Through perspective, I gain knowledge.
Through knowledge, I gain control.
Through control, their chains are forged.
The Force shall enslave them.
-Revan

Isä, poika ja tytär.
Harmaus, sithit ja jedit.
Tasapaino, pimeys ja valo.
Voiman kolme aspektia.
Mikä vetää sinua puoleensa?

Between dark and light -pelikampanja sijoittuu pääsääntöisesti ulkokehällä sijaitsevan Korribanin muinaiseen sithtemppeliin.

Vanhan temppelin raunioissa on jo vuosia sithien ja jedien tietämättä koulutettu nuoria Voiman käyttäjiä löytämään Voiman kolmas tie ja tuomaan tasapainoa galaksin nousevaa pimeyttä vastaan.

Pelikampanja alkaa vuodesta 54 BBY.

Pelikampanjassa käsitellään ihmissuhteisiin liittyviä teemoja sekä raskaampia poliittisia ja filosofisia kuvioita.

Kampanjan kolmas osa pelataan 19.-21.1.2018 Parkanon Vahojärven leirikeskuksessa.


LOUHI osa II: Matkalla sattuu ja tapahtuu

20.01.2018 Espoon Nuuksio

fantasia, historiallinen
Osallistumismaksu: 10€

LOUHI-kampanjan toinen osa pelataan lauantaina 20.1. Nuuksiossa.

Ilmoittautuminen kampanjaan on päättynyt, mutta jonotuslistalle otetaan.


METRO 2017

26.01.2018 - 28.01.2018 Helsinki

Ilmoittautuminen: 11.12.2017 - 17.12.2017
post-apokalyptinen, jännitys, toiminta
Ikäraja: 18

Taivas täyttyy harmahtavista pilvistä. Uutiset kertovat päivä päivältä pahemmista tuhoista, kun ydinaseet pyyhkivät maanpintaa joka puolella maailmaa. Huhut ihmisten pakenemisesta metrotunneleihin saavuttanevat pian Suomenkin, joka on toistaiseksi välttynyt pahimmilta saastepilviltä ja itänaapurinsa punaiselta napilta. Tämä sota ei tule loppumaan hyvin, se lopettaa maailman ja sivistyksen sellaisena, kuin me sen tunnemme.

Eräänä maanantaisena aamuna Espoossa kymmenen turhautunutta ihmistä seisoo bussipysäkillä valmistumattoman metroaseman vieressä, kun sireenit alkavat soida.

Metro 2017 on Metro 2033 -kirjan ja pelin maailmasta ammentava noin nelituntinen larppi selviytymisestä, pelosta ja henkiinjäämisen halusta ydinpommien putoamisen hetkellä. Peli keskittyy pääosin tilanteen puimiseen, ja pyrimme tarjoamaan vahvan 360°-kokemuksen metrotunnelista ja sen tapahtumista.

Hahmot ovat tavallisia ihmisiä eri ikäluokista ja taustoista, ja hahmoprofiilit tulevat olemaan lyhyitä ja ytimekkäitä. Odotettavissa ei ole monimutkaisia ihmissuhdekuvioita tai tehtävälistamaisia juonia.

Peli pelautetaan viikonlopun aikana 4 kertaa, ja jokainen pelautus kestää n. 4h. Yhteen pelautukseen mahtuu 10 pelaajaa.

Pelipaikkana toimii Katri Valan puiston alla olevassa väestönsuojassa sijaitseva Vapaan taiteen tila, jonne lavastetaan keskeneräinen metrotunneli.

!!! Huomioithan, että peli pelataan osin säkkipimeässä ja tilassa on voimakkaita ääniefektejä. Potentiaalisesti ahdistavien teemojen ja kohtausten takia pelin ikäraja on K18. !!!


Historiallisen tanssin talvileiri

26.01.2018 - 28.01.2018 Otava

Osallistumismaksu: 55-70€
Ikäraja: k-16

Historiallisen tanssin ensimmäinen talvileiri on täällä ja tämän kunniaksi leirin teemaksi on otettu ensimmäistä kertaa fantasia: Winter has come!


Kiitospäivä

02.02.2018 - 04.02.2018 Vihti

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 01.11.2017 - 31.12.2017
realismi, draama
Osallistumismaksu: 20-30€
Ikäraja: K-18

On Kiitospäivä 2017. Long Woodin piirikunnassa Minnesotassa sitä vietetään monin tavoin, mutta yksi juhla on erilainen. Charles Francis Reidin kotona on vieraita juhlimassa ensimmäistä kertaa sitten... no varmaan ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella. Leskimies ja merijalkaväen veteraani on jostain syystä saanut koolle etääntyneet lapsensa perheineen ja tapahtumaa pehmentämään hän on kutsunut myös ystäviään veteraanikeskukselta; leskiä ja vanhoja sotilastovereitaan. Vanhat arvet voivat avautua samalla kun kalkkunaa leikataan.

Kiitospäivä on peli ihmissuhteista, sukupolvien välisestä kuilusta, katkeruudesta ja maailman murroksesta. Yhteisöllisyyden, ystävyyden ja sukulaissuhteiden lisäksi peli käsittelee perheriitoja, sotatraumoja, itsetunto-ongelmia, yksinäisyyttä, homoseksuaalisuutta, koulukiusaamista, läheisten kuolemaa ja taloudellista epätasa-arvoa. Näiltä teemoilta ei juurikaan voi välttyä. Jos nämä teemat eivät sovi sinulle, ei sovi Kiitospäiväkään.


Ephemeral 1: Bachelorette

10.02.2018 Helsinki

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 21.09.2017 - 01.02.2018
fantasia
Osallistumismaksu: 25€

Kaduilla kuiskitaan, pullo kiertää iloisena kädestä toiseen ja kerrankin yössä jengit eivät tavoittele veitsenkahvoja toisiaan nähdessään vaan selkiä hakataan ja nauru raikaa. Tänä yönä donna Giuliana, italialaiste mafiajohtajatar juhli viimeistä yötään vapaana naisena ja kaikki pubit tarjosivat tuoppejaan eikä riitoja katsottaisi hyvällä!

Bachelorette on tunnelmointi ja ajanviettopeli jossa pinnan alla kytee jengien vanhat kaunat ja suljetut tunteet. Italialaisten kantapaikassa La Mela d’Orossa saattaa törmätä jos jonkinlaiseen kulkijaan ja uhkapelissä voi hävitä kaiken aina sieluunsa saakka!


Siikalahti 1918: Punainen (REPLAY)

17.02.2018 Nousiainen

Ilmoittautuminen: 01.09.2017 - 25.09.2017
historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 16

Tammikuu 1918. Työläisten johtama Venäjä on juuri tunnustanut Suomen itsenäisyyden, mutta kenelle kuuluu valta nuoressa valtiossa? Porvarit aseistavat lahtarikaartejaan, jotka jo kesällä Huittisissa paljastivat todellisen luontonsa ampumalla aseettomia työmiehiä. Sosialidemokraattinen puolue tuntuu empivän, mutta punakaartit ympäri Suomenmaan hankkivat aseita. Kerrotaan naistenkin perustaneen omia asekaartejaan. Vallankumouksen tuntu on ilmassa: nyt tai ei koskaan! Mutta siikalahtelaiset eivät ole yksimielisiä siitä, mitä on tehtävä. Onko viisasta lähteä vallankumouksen tielle, vai kannattaisiko kuitenkin vielä yrittää sovinnollisemmin saavuttaa ne vaatimukset, joita Sosialidemokraattinen puolue on esittänyt? Työväentalolle kokoonnutaan kuulemaan vierailevaa agitaattoria ja pohtimaan tilannetta sekä äänestämään siitä tärkeästä kysymyksestä: kun vallankumous tulee, tarttuuko myös Siikalahden punakaarti aseisiin? Ja kuten osa myös kyselee, mistäs ne aseet sitten mahdetaankaan hankkia?

Siikalahti 1918 -pelisarjan toinen peli, Punainen, sijoittuu tammikuun 1918 alkupäiviin. Siikalahden työväenyhdistys on kutsunut niin torpparit kuin sahalaisetkin koolle pohtimaan tilannetta. Jotainhan tässä on varmaan päätettävä, vaikka moni mieluiten odottaisi ja katsoisi ensin, mitä muualla maassa tehdään ja millaisin seurauksin.

Pelissä on noin 30 hahmoa, joista osa on mukana myös larppitrilogian viimeisessä osassa (Musta). Pelisarjan viimeinen osa, joka rakentuu kenttäoikeudenkäynnin ympärille, pelautetaan 21.4.2018.


Salaisuudet

17.02.2018 Kerava

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 01.10.2017 - 24.12.2017
fantasia, historiallinen, jännitys, kauhu, draama
Osallistumismaksu: 30€

Vuosi on 1933, Boston.
Rouva Jonesin talon ajoista on paljon ehtinyt muuttua. Vuoden 1929 loppu oli karmaisevat: pörssit jatkoivat laskuaan ja teollisuus pysähtyi, työttömät ja köyhät ilmaantuivat kadunkulmiin notkumaan. Vuonna 1932 kieltolaki kumottiin, minkä piti karsia mafian valtaa, mutta ne ketaleet vain kaivautuivat syvemmälle pimeisiin kujiin, ja juoksivat kuin rotat, kun poliisin taskulamppu osoitti kohti.
Muistanet myös viime juhlista pormestariksi pyrkineen herra George Dickin? Hänethän valittiin enemmistö äänillä pormestariksi, ja nyt, tuo kaikkien rakastama Bostonin pormestari Dick, on valittu vieläkin parempaan virkaan: hänestä tulee Massachusettsin uusi apulaiskuvernööri! Ja juhlat sille!
Kaupungin parhaat juhlat pidetään herra Dickin vast'ikään hankkimassa, uudelleen remontoidussa kartanossa, joka on vuosikausia seissyt kaupungin laitamilla, kuin vain odottaen uusia juhlijoita ja heidän pukuloistoaan.
Odotettavissa ihana ilta!

”Salaisuudet” on kauhuteemainen kartanojuhlapeli, joka on eräänlaista jatkoa Rouva Jonesin talo –larpille - hahmollaan voi jatkaa halutessaan. Silloin teemana oli salakapakka, alamaailma ja ihmissuhteet – tällä kertaa hienostojuhlat, salaisuudet ja selkäpiitä kutitteleva kauhu.

Ilmoittautuminen ja ajankohtainen tieto facebook-ryhmästä "Salaisuudet -larp".
Jos et ole facebookissa, laita sähköpostilla viestiä. :)

  • Mira Tallberg, Outi Julén, Teemu Mäkelä, houseofmrsjones (at) gmail.com

Winterwind

03.03.2018 - 04.03.2018 Pirttikylä, Närpiö

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 10.12.2017 - 31.12.2017
post-apokalyptinen, draama
Osallistumismaksu: 25-35€
Ikäraja: 14

Winterwind

The year is 2102 in Ostrobothnia. 60 years ago our society collapsed when an unknown and violently lethal parasite started spreading. The chaos that the resulting mass death caused was made worse by wars and armed conflicts, which soon spelled total disaster. Humanity almost succumbed to extinction, but tenacity, cooperation and a whole lot of luck gave the survivors a new chance. Small settlements started taking shape and even though the old world is but a memory of a dying generation there is hope for a better future.

But in a small camp in Pörtom, its members are faced with a difficult change. For years they have lived together and fought for common survival. Now a big group wants to leave the camp, due to fear or because they dream about something more than just surviving. Another big group is adamant about staying, refusing to leave their relatively safe home for vague promises and dreams. The camp is heading for a painful farewell, the only question is how painful..

A larp about farewells and endings

Winterwind is in essence a larp about togetherness and community, and what happens when they break. The larp will challenge players to really throw themselves into emotional play, where relationships between characters are central.

The biggest theme of the larp is what happens to human relationships when a group breaks up. What happens when someone near and dear to you is leaving and you cannot follow them? What happens to bonds of friendship when you have to divide resources like food, water, ammunition, weapons and other equipment that is integral to everyone's survival? What happens when vital knowledge disappears with one person?

We build a community, then we break it apart.

The game will mainly be in english / swedish


Pakkasen Maa - 1. osa Keskitalven juhla

09.03.2018 - 11.03.2018 Linnavuoren eräkeskus

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 10.12.2017 - 14.01.2018
fantasia, historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 50-60€

”Äiti! Äiti! Näin noitien tulevan!” pieni Moira huusi juostessaan jäistä kylätietä pitkin. Noitien tuleminen oli aina maaginen hetki, jota tavan kansa oli odottanut koko vuoden. Keskitalven pimeimpänä hetkenä noidat suorittivat rituaalin, jonka myötä luonnonhenget vaelsivat maan päällä juhlistamassa ikiaikaista sopimusta. Tavan kansa pystyi tällöin pyytämään hengiltä hyvää satoa seuraavalle vuodelle tai onnekkaita naimakauppoja.

Moiran äiti Riitu muisteli lämmöllä omaa innostustaan noitien saapumisesta ollessaan tyttärensä ikäinen, nostaen samalla tuoretta leipää uunista. ”Ota tämä leipä ja vie se noidille. He ovat varmasti väsyneitä matkasta,” Riitu sanoi Moiralle, joka otti leivän ilosta hihkaisten ja unohti sulkea oven takanaan. Riitu hymyili katsellessaan kuinka Moira juoksi leipä sylissään. Samaan aikaan kylmä tuuli alkoi puhaltaa ja paukkoi ovia ja ikkunoita – se ei ikinä ollut hyvä merkki.”

Pakkasen Maa – 1. Osa Keskitalven juhla on pohjoismaisesta mytologiasta ammentava liveroolipeli noin 50 osallistujalle. Hahmot jakautuvat neljän eri ryhmän välillä, joita ovat tavan kansa, noidat, luonnonhenget, sekä pohjan väki. Jokaisella ryhmällä on oma teema ja juonikuvioita pelin aikana, samalla kun kaikki valmistautuvat vuoden odotetuimpaan tapahtumaan, eli Keskitalven juhlaan. Tämänvuotista juhlaa kuitenkin varjostavat lähikylissä tapahtuneet karjakuolemat ja omituiset yölliset hyökkäykset, joihin kaikilla tuntuu olevan oma selityksensä.


Club Caelum

17.03.2018 Rämsöön seuraintalo, Vesilahti

Ilmoittautuminen: 01.11.2017 - 15.10.2017
fantasia, draama
Osallistumismaksu: 20-25€
Ikäraja: 18

"Kuolema lepäsi kaikkien huulilla.

Syyttämään ojennetuissa sormissa ja sytytetyissä rovioissa. Ihmiset puhuivat taikuudesta, he sanoivat pahan olevan läsnä maan päällä. Heidän äänensä kantoivat mukanaan pelkoa.

Mutta me pelkäsimme niin paljon enemmän. Koska heidän silmistään me näimme pahan todella olevan täällä.

Ja lähestyvän meitä."

Peli sijoittuu Club Caelum nimiseen, kuvitteelliseen yökerhoon, jossa yhteiskuntaan parhaansa mukaan sopeutuneet, populaarikulttuurista tunnetut hirviöt pääsevät kokoontumaan omina itsenään. Jotkut ovat paikalla rentoutumassa, toiset solmivat suhteita ja punovat juonia, kolmas pakenee uhkaavaa vaaraa. Jokainen taruolento on yhtä tervetullut Club Caelumiin.

Peli yhdistelee eri kulttuurien mytologiaa, uskomuksia ja olentoja tuoden ne nykypäivään. Luvassa juonittelua, draamaa ja kuumia tunteita klubiympäristössä.

Peli pelataan maaliskuussa 2018 Rämsöön seurantalolla 17.3.2018, noin 45 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Pelipaikalla on mahdollista yöpyä 16-18.3.2018 välisenä aikana lattiamajoituksessa.
Peli on kestoltaan 6-8h ja K-18, pelin rankkojen teemojen ja mahdollisen alkoholitarjoilun vuoksi. Pelaajia otamme mukaan n. 65.


Ephemeral - First Dance

17.03.2018 Helsinki

fantasia
Osallistumismaksu: 25€

Margaret Cambellin, New Yorkin yläluokan kuningattaren joka on rikastunut häikäilemättömällä gryndauksella ja kylmällä sydämellä on aika antaa rakkaimman pikku kullannuppu Tituksensa käsi donna Giulietta Pezzanolle. Huhut sanovat, että katujen kuningatar, italialaiskorttelien mafian johtohahmolla ei aivan puhtaita jauhoja ollut pussissa kun liitosta sovittiin ja monien mielestä Titus on uhri tässä valtiattarien taistelussa!

Hiukan J.K Rowlingin kirjoja sivuavan fantasiakampanjan toinen osa. New Yorkin seurapiirit kohtaavat alakaupungin rikollisjengit hääjuhlien ja tanssiaisten merkeissä.


VA 3.0 Rauhanrieha

13.04.2018 - 15.04.2018 Parkano

Kutsupeli
realismi, draama, huumori
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: 18

Regensburgilaisessa linnassa sulkakynät raapustavat karhealle paperille allekirjoituksen toisensa perään ja sitten lyödään kättä päälle. Näin saa alkunsa Balladian keisarikunta. Tuosta historiallisesta rauhansopimuksen päivästä on kulunut perjantaina jo 299 vuotta, mutta voiko näihin tuttuihin juhlallisuuksiin kyllästyä koskaan. Etenkin, kun on vihdoin meidän vuoro päästä järjestämään Rauhanriehaa! Se tosin tarkoittaa myös, että jäljellä on enää vaivaiset kolme kuukautta koulua… Pihallakin ruoho alkaa jo vihertää ja leudommat tuulet leikkivät lehtiin puhkeavilla oksilla. Valmistumisen lähestyminen kuplii pinnan alla jännityksenä ja paniikkina, vaan silti myös vapauden alkaa haistaa ja maistaa. Maailma on avoin ja täynnä mahdollisuuksia, eikö? Kohta on meidän aika valloittaa se - yhdessä. Mutta sitä ennen otetaan kaikki irti tästä viikonlopusta ja kaikista siihen liittyvistä virallisista ja ei niin virallisista perinteistä. La cucaracha, la cucaracha, who’s gonna double-spike the punch?

VA 3.0 Rauhanrieha on Vasta-Auringon Ahjo -pelisarjan kolmas osa. Se sijoittuu VA:n seniorien rauhanjuhlan viikonloppuun. Luvassa on tuttua teinidraamaa ja kommelluksia kevyellä kerhotoiminnalla höystettynä. Pelissä tulee olemaan 30-35 hahmoa, joista valtaosa on vanhojen pelaajien jatkohahmoja. Pelin ikäraja on 18 vuotta joidenkin rankempien teemojen vuoksi.

Vasta-Auringon Ahjo on liveroolipelisarja, jonka samanniminen ensimmäinen osa pelattiin keväällä 2016. ​VA-pelit sijoittuvat pelinjohdon luomaan moderniin Balladian keisarikuntaan, ja ne seuraavat keisarillisen high schoolin senior-oppilaiden elämää heidän viimeisenä kouluvuotenaan.

Pelisarjan genre on high school AU, jossa eri Disney-elokuvien hahmot ja maailmat on lyöty yhteen ja muovattu modernin maailman muottiin taiteellisin vapauksin ja pilke silmäkulmassa. Teinidraaman lisäksi ne tarjoavat mahdollisuuden tuttuihin hahmoihin eläytymiseen, niiden kehittämiseen ja näyttävään proppaamiseen. Teemoihin hiipii myös politiikkaa ja kevyttä valtapeliä, mutta yleisilmapiiri pysyy huumorin- ja draamantäyteisenä.


Viimeiset metsäläiset

14.04.2018 - 15.04.2018 Kokkola

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 12.10.2017 - 09.03.2018
fantasia, steampunk, historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 15

Hämärässä maisemasta erottuvat vain kirkkaina palavat soihdut, lyhdyt ja nuotiot, joita pikkuhiljaa sytytetään ympäri leiriä. Ympärilläsi puhutaan enimmäkseen yleiskieltä, mutta tiiviistä muutaman hengen rykelmistä erottuu useita kansankieliä. Jossakin itketään hiljaa menetyksiä. Aivan vierestäsi juoksee juuri kymmenkesäinen poika, varustettuna, kuten muutkin, aivan liian pienenä ja viattomana tähän ympäristöön. Karistat epämukavan tunteen päältäsi ja jatkat matkaa. Ehkä pojan ei koskaan tarvitse nähdä suurta taistelua. Olet kuullut ennustajien sanoneen, ettei lähes vuoden kestänyt hiljaisuus lupaa uutta uhkaa. Joillekin toiveikkaille sota on jo päättynyt. Huikkaat vaivihkaa leilistäsi terästettyä ja otat vartiopaikkasi. Et vielä aivan usko rauhaan, vaikka tahtoisitkin. Mutta sinun vuorollasi ei lasten tarvitse pelätä, eikä puollustautua. Virität aistejasi yötä varten ja jäät tarkkailemaan taivaanrantaa.

Viimeiset metsäläiset pelataan Kokkolassa ensi keväänä, 14-15. huhtikuuta. Mukaan mahtuu noin 30 pelaajaa. Ikäraja on joustettavissa, huoltajan lupa vaaditaan alta 16-vuotiailta. Pelin suunniteltu kesto on noin vuorokausi. Osallistumismaksuun sisältyy ruokailu pelipaikalla. Toivottavasti tämä voisi toimia kaivattuna sysäisynä Perhonjokilaakson roolipelitiminnan vakiintumiselle.

Peli nivouttaa mielenkiintoisesti steampunk-tyylin keskiaikaisempaan fantasiaelämykseen, joka on larp-genreistä tunnetuin. Etenee sopivalla temmolla, aloittelijatkin pääsevät hyvin mukaan ilman turhien kommervenkkien opettelua/tuntemusta.

Ilmoittautuminen tapahtuu vapaamuotoisella viestillä pelinjohtajan ja -kirjoittajan sähköpostiin, joka löytyy alta. Muistathan mainita ainakin oman nimesi, sekä perustietoja itsestäsi, jotta tiedämme viimeistellä sopivan roolin. Myös toiveita hahmon suhteen saa esittää, mutta ottakaa huomioon, ettei kaikkia toiveita voida toteuttaa, vaikka ne yritetämmekin parhaamme mukaan huomioida. Ilmoittautua voi tästä hetkestä roolijakoon, joka tapahtuu pelin täytyttyä/noin kuukautta ennen peli-ajankohtaa. Tervetuloa mukaan!

  • PJ-kirjoittaja Milla ''Crystal'' Nylund, 12millamilla12 (at) gmail.com

Siikalahti 1918: Musta (REPLAY)

21.04.2018 Mäntsälässä

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.09.2017 - 25.09.2017
historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: 16

Toukokuu 1918. Valkoiset ovat juuri valloittaneet Kouvolan ja Siikalahdellakin valta on vaihtanut taas väriä. Punaisten valtaa on kestänyt alle neljä kuukautta, mutta sodan myötä moni on joutunut luopumaan unelmistaan ja suunnitelmistaan. Siikalahdella surraan punaisten murhaamia nuoria ja pohditaan mistä otetaan uudet siemenviljat, sahalla yritetään vaikeuksista huolimatta saada työt taas käyntiin. Radio ja sanomalehdet tulvivat tarinoita punaisten julmuuksista ja Kouvolasta kuuluu karmeita huhuja punakaartilaisten veripelloille kätkemistä ruumiista. Yksimielisiä ollaan ainakin siitä, että punakapina oli rikos joka ei saa koskaan toistua.

Siikalahdella vangitut punaiset odottavat levottomina oikeudenkäyntejä, sillä lahtareiden julmuudesta liikkuu yhä villimpiä huhuja. Ei mennyt se työväen vallankumous kuten oli suunniteltu. Vaikka eivät ne lahtarit kaikkia ole saaneet vangituksi: osa piileskelee vielä metsissä, osa on paennut Venäjälle asti valkoisten vainoa.

Musta on kolmiosaisen Siikalahti 1918 -pelisarjan päätösosa, joka ajoittuu toukokuulle 1918. Sisällissota kesti alle neljä kuukautta, mutta muutti perusteellisesti ihmisten elämää ja asenteita - ei tullut rauhan vuotta 1918, vaan kovin ikäviksi muodostuivat itsenäisen Suomen historian ensimmäiset luvut. Nyt on sodan jälkipyykin aika; aika varmistaa etteivät kuluneiden kuukausien kauhut koskaan toistu. Peli rakentuu kenttäoikeudenkäyntien ympärille, mutta keskeisessä osassa on kyläläisten elämä, johon sisällissota on vaikuttanut monella tapaa.

Pelissä on noin 40 hahmoa, joista suuri osa on jatkohahmoja edellisistä kahdesta pelistä, osa uusia pelikohtaisia hahmoja - mukaan voi siis hyvin tulla, vaikkei edellisissä peleissä olisikaan ollutkaan. Siikalahti 1918 -larppitrilogia on uusintapelautus vuonna 2013 pelautusta trilogiasta ja täysin irrallinen myöhemmistä Siikalahti -larppitrilogioista.


Toinen vuosi: Kevät

04.05.2018 - 06.05.2018 Loviisa

post-apokalyptinen, realismi, draama

Toinen Vuosi on neliosainen larp-kampanja omavaraisesta elämästä yhteiskunnan romahdettua. Toisessa Vuodessa hahmot joutuvat sopeutumaan uuteen elämäänsä vuodenkierron eri aikoina ja uudenlaisessa yhteisössä. Peli käsittelee tämän yhteisön muovautumista, rajankäyntiä oman ja yhteisen välillä, ja aiemmin merkityksellisten asioiden muovautumista uusiksi.

Toinen Vuosi pelataan neljänä viikonloppuna rantahuvilassa ja sen pihapiirissä Loviisassa. Peliviikonloput ovat

Kevät 4.-6.5.2018

Kesä 17.-19.8.2018

Syksy 2.-4.11.2018

Talvi 1.-3.2.2019


Pohjolan Transsit - Loka

18.05.2018 - 20.05.2018 Ylöjärvi

uuskumma
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Pohjolan Transsit on liveroolipeli psykedeliasta, transsista, bilettämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja erimielisyyksistä. Pelissä nuoret suomalaiset taruolennot eli Pohjolan väeksi itseään kutsuvat henkilöt kokoontuvat jälleen bilettämään yhdessä.

Pohjolan Transsit on kolmiosainen pelikampanja, jonka ensimmäinen osa, Syys, pelataan 29.9.-1.10.2017. Toinen osa, Loka, pelataan keväällä 2018 ja kolmas osa, Marras, pelataan syksyllä 2018.


Aikojen Tanssi 2 - Muutoksen aika

25.05.2018 - 27.05.2018 Ahtelan nuorisoleirikeskus

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 15.11.2017 - 15.12.2017
post-apokalyptinen, toiminta
Osallistumismaksu: 60€
Ikäraja: 18

Aikojen Tanssi on fyysisesti aktiivinen larp, jota edeltää kolmen kuukauden treenikausi. Itse pelissä tulee olemaan perusjuonimisen yhteydessä eritasoisia fyysisiä haasteita. Ennen treenikautta pelaaja luo itselleen tavoitteen, johon treenikauden aikana pyrkii. Tavoite voi olla mitä tahansa elämäntapamuutoksen ja liikuntahaasteen saralta. Treenikaudella pelaajat saavat ingame tarinaa treenikauden motivaatioksi tavoitteen saavuttamiseksi. Tule mukaan yhdistämään liikunta ja larppaus!


Just a Little Lovin'

05.06.2018 - 10.06.2018 Huittinen

Ilmoittautuminen: 01.09.2017 - 15.10.2017
draama
Osallistumismaksu: 275€
Ikäraja: 18

A larp about friendship, desire and the fear of death

Just a Little Lovin' is a Nordic larp about the first years of the AIDS epidemic as it hits the gay scene in New York in the early 80's.
Game will be held in Länsi-Suomen Opisto, Huittinen and it will last six days.
Team Tonja Goldblatt, Joonas Iivonen, Suvi Korhonen, Essi Kuukka, Jamie MacDonald, Pauliina Männistö and Essi Santala.


Siikalahti - Välirauha III: Väliaikaista kaikki on vaan

09.06.2018 Uusimaa

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 08.04.2017 - 31.05.2017
historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 20-40€

Siikalahti Välirauha -trilogia jatkaa Suomen historian käännekohtiin sijoittuvaa Siikalahti-pelisarjaa. Trilogian päätösosa Väliaikaista kaikki on vaan sijoittuu keväälle 1941 Siikalahden kansakoululle, missä Siikalahden tuore kyläyhdistys järjestää kesätapahtuman. Pelissä on noin 40 hahmoa, joista suurin osa on jatkohahmoja kahdesta trilogian edellisestä osasta.

Lisätietoja lähiaikoina.

  • Miira ja Anu et al., siikalahti1918 (at) gmail.com

Tesserian Kruunu

10.08.2018 - 12.08.2018 Linnavuoren Eräkeskus, Masku

Aloittelijaystävällinen
fantasia

Tesserian Kruunu on fantasialarppi 10.-12.8.2018 Linnavuoren Eräkeskuksessa Turun lähellä. Pelissä neljä saman valtion alueella asuvaa hyvin erilaista kansaa kokoontuu pitkästä aikaa yhteen juhlimaan, kilpailemaan ja, mikä tärkeintä, valitsemaan itselleen uuden yhteisen hallitsijan. Peli sisältää seikkailuja, ihmissuhdedraamoja, kulttuurien kohtaamisia, poliittista juonittelua ja paljon muuta, ja pelaajilla on paljon mahdollisuuksia vaikuttaa niin hahmoihin, kansoihin kuin juoniinkin.

Peliin mahtuu ainakin 150 pelaajaa, ja pelaajat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Hahmot ovat lyhyitä, mutta tarjoavat ideoita kehittää niitä eteenpäin pelijohdon avustuksella. Nettisivut lisäinfoineen julkaistaan piakkoin, ja ilmoittautuminen alkaa joulukuussa 2017

Peliä järjestävät Laura Sirola, Eetu Pykäläinen, Aila Husu, Niku Husu ja Aki Honkanen sekä parinkymmenen ihmisen tekijätiimi, ja mukaan mahtuu vielä lisää. Jos siis sinua kiinnostaisi hahmokirjoitus, proppaus, käytännön apunakkeilu tai jokin muu pelintekemisen osa-alue, ota yhteyttä!


Danakar: Räjähdysherkkä

10.08.2018 - 12.08.2018 Bengtsår

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.01.2018 - 14.02.2018
sci-fi, toiminta, draama
Ikäraja: 18

Danakar: Räjähdysherkkä on Star Wars -teemainen liveroolipeli noin kolmellekymmenelle pelaajalle. Peli pelataan 10.-12.8.2018 Bengtsårin saaressa Hangon edustalla.

Peli sijoittuu kuvitteelliselle Danakarin planeetalle vuoteen 3 ABY, keskelle galaktista sisällissotaa. Sotaa käydään lukemattomilla planeetoilla: kyliä poltetaan, lippuja nostetaan, aluksia rakennetaan, stromtrooperit marssivat ennen niin rauhallisilla kaduilla. Danakarilla krediitit ja informaatio kuitenkin ratkaisevat enemmän kuin se, kenen tunnuksia kannat. Hahmot jakautuvat kolmeen ryhmään: Kapinallisiin, Imperiumilaisiin ja paikallisiin.

Pelin genreinä ovat draama, toiminta ja scifi. Peli kestää yhtäjaksoisesti 24 tuntia. Tässä pelissä saa fiilistellä, heittäytyä, kiivetä puuhun, väijyttää vihollisia pimeässä metsässä, juosta henkensä edestä ja tarinoida vartiotulen ääressä.

Huomioitavaa: Peli ei sisällä jedejä, maailmanpelastusta eikä loppurituaalia. Sen sijaan se sisältää hahmokohtaisesti vaihtelevassa suhteessa rehellistä ja autenttista metsärämpimistä, ihmissuhdedraamaa, moraalisia kriisejä, henkilökohtaisia maailmanloppuja, ryhmädynamiikkaa, valtasuhteita, sotilaselämää ja seikkailua. Pelialueen ja pelin teemojen vuoksi ikäraja on ehdoton K-18.


Feenikslaulu 6: SpectraNova

10.08.2018 - 12.08.2018 Ylöjärvi

Ilmoittautuminen: 19.09.2017 - 14.10.2017
fantasia, jännitys, draama
Osallistumismaksu: 28-35€
Ikäraja: 16

Tänä aamuna, lokakuussa 2015, taikuus katosi koko eteläisestä Englannista Leedsistä alaspäin. Lukuisia taikarakennuksia sortui, mukaan lukien taikaministeriö, joten maa on ilman hallintoa. Nyt Skotlannissa järjestetään taikaväen hätäkokous, jossa on tarkoitus keskustella, mitä seuraavaksi tehdään. Syypääksi katastrofiin arvellaan jästit, ja jos heitä ei pysäytetä, tämä lienee vasta alkua.

Feenikslaulu-kampanjan 6. iso osa pelataan 10.-12.8.2018 Ylöjärvellä. Mukaan otetaan ensisijaisesti kampanjassa aiemmin pelanneita, mutta jos heitä ilmoittautuu liian vähän tai hahmoille sopivia pelaajia ei löydy, niin myös uusia pelaajia otetaan mukaan. Ilmoittautuminen on auki 19.9.2017-14.10.2017. Pelaajat kirjoittavat itse hahmojen taustatiedot, mutta pelinjohto kirjoittaa juonet ja kontaktit. Mukaan mahtuu 45-50 hahmoa + kourallinen NPC:itä.


Noitapirtti ja puuvaimo

11.08.2018 Espoo

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.12.2017 - 05.05.2018
fantasia
Osallistumismaksu: 5-10€
Ikäraja: Ei ole

Seuraavana aamuna ilkeä kuningas löytyi kuolleena kamaristaan, verisesti puukotettuna. Ja sitten ei mennytkään montaa hetkeä ennenkuin linnan hovi alkoi järjestäytyä ja lähteä matkaan, pelastamaan kuninkaan puuvaimoa metsästä, salaperäisen noidan pirtistä.

Satufantasiapeli n 20 pelaajalle. Prinsessat ja prinssit, tötteröhattuiset velhot ja orvot paimenet yrittävät pelastaa kadonnutta kuningatarta ratkomalla kummallisia tehtäviä ja suorittamalla askareita noidalle. Kevyt hyvän mielen peli. Hintaan ei sisälly ruokailua. Peliin voi ilmoittautua tapaamalla pelinjohtajan ja esittämällä hänelle hahmotoiveen.


Toinen vuosi: Kesä

17.08.2018 - 19.08.2018 Loviisa

post-apokalyptinen, realismi, draama

Toinen Vuosi on neliosainen larp-kampanja omavaraisesta elämästä yhteiskunnan romahdettua. Toisessa Vuodessa hahmot joutuvat sopeutumaan uuteen elämäänsä vuodenkierron eri aikoina ja uudenlaisessa yhteisössä. Peli käsittelee tämän yhteisön muovautumista, rajankäyntiä oman ja yhteisen välillä, ja aiemmin merkityksellisten asioiden muovautumista uusiksi.

Toinen Vuosi pelataan neljänä viikonloppuna rantahuvilassa ja sen pihapiirissä Loviisassa. Peliviikonloput ovat

Kevät 4.-6.5.2018

Kesä 17.-19.8.2018

Syksy 2.-4.11.2018

Talvi 1.-3.2.2019


Durmstrang-saga III: Verestävät Marjat Pihlajan

24.08.2018 - 26.08.2018 Tampere

Ilmoittautuminen: 01.01.2018 - 31.01.2018
fantasia, jännitys, draama
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 18

Syksy oli saapunut Etelä-Eurooppaan. Dragohawk huokaisi, tumppasi tupakkansa ja jatkoi kävelyään pitkin Eiffel-tornin ohi kulkevaa sateista katua. Hän oli ollut mafian perässä viimeiset kaksi kuukautta - he olivat rikkoneet salaisuussäädöstä vastaan ja jopa Yhdysvalloissa asti oltiin nyt kiinnostuneita siitä, mitä Euroopassa oli meneillään. Duval-Fournierin tytön löytyminen oli auttanut tilannetta vähän - Dragohawkilla oli pitkästä aikaa johtolanka. Varmin askelin hän asteli hylätyn supermarketin oville ja kopautti ikkunaa taikasauvallaan. Muutaman sekunnin päästä oven takaa kuului matalaäänistä ranskankielistä kiroilua, metallinen kolahdus, ja vihdoin oven avautumisen ääni. Oven takaa paljastui ruma, rupinen ja selkeästi vasta herännyt maahinen. “Minne matka?” tämä kysyi englanniksi, vahvalla ranskalaisella aksentilla varustettuna. “Narvikiin, Norjaan”, Dragohawk vastasi, ojentaen pienelle miehelle kaljuunan. Kaikki johtolangat olivat johtamassa häntä Durmstrangiin.

“Verestävät Marjat Pihlajan” on J.K. Rowlingin luomaan Harry Potter-universumiin sijoittuvan Durmstrang-saga larp-kampanjan kolmas iso peli, joka järjestetään 24.-26.8.2018 Antaverkan leirikeskuksella Ylöjärvellä. Peli on luonteeltaan mysteeripainotteinen koulu- ja ihmissuhdepeli, jonka tapahtumapaikkana toimii Pohjoismainen Durmstrangin velhokoulu. Larppiin mahtuu jälleen kerran myös paljon uusia pelaajia, vanhojen tuttavuuksien lisäksi. Peliin otetaan yhteensä 35 pelaajahahmoa ja 5 NPC:tä. Pelimaksu tulee olemaan noin 30 euroa.


Ephemeral: Tea Party!

15.09.2018 Loppi

Aloittelijaystävällinen
fantasia
Osallistumismaksu: 25€

Bostonilaista kovaa teetä pöytään! Jengien kohtaaminen, kierros pelipöydässä, ehkä aamuyön tunnit vampyyriruhtinaan hampaissa. Hajota ja hallitse! Mafia ottaa mittaa toisistaan!

Larpsarjan kolmas peli, vuosisadanvaihteen fantasiaa hiukan Rowlingin hengessä, taikuuden ja olentojen keskellä. Uusia hahmoja ~15. Aloittelijat tervetulleita mukaan, ikärajaton tapahtuma.


PROTEUS

12.10.2018 - 14.10.2018 Kauhava

Ilmoittautuminen: 18.02.2018 - 30.04.2018
sci-fi

Tämä on kalenterivaraus. Lisätietoa julkaistaan tammikuussa 2018.

  • Illusia Ry, Ironspine, studioillusiart (at) gmail.com

Ephemeral: Gypsy Trade

27.10.2018 Loppi

Aloittelijaystävällinen
fantasia
Osallistumismaksu: 25€

Daileyt ovat täällä! Kirotut Kiertolaiset jotka karkotettiin Vanhasta maasta, pimeiden taitojen haltijat ja huijarit! Pysy poissa, jos sielusi on sinulle kallis koska tumman naisen tanssi houkuttelee sen itselleen!

Ephemeral-sarjan neljäs peli. Vuosisadanvaihteen taikuudella ja olennoilla höystettyä fantasiaa. Aloittelijaystävällinen ja ikärajaton peli.


Toinen vuosi: Syksy

02.11.2018 - 04.11.2018 Loviisa

post-apokalyptinen, realismi, draama

Toinen Vuosi on neliosainen larp-kampanja omavaraisesta elämästä yhteiskunnan romahdettua. Toisessa Vuodessa hahmot joutuvat sopeutumaan uuteen elämäänsä vuodenkierron eri aikoina ja uudenlaisessa yhteisössä. Peli käsittelee tämän yhteisön muovautumista, rajankäyntiä oman ja yhteisen välillä, ja aiemmin merkityksellisten asioiden muovautumista uusiksi.

Toinen Vuosi pelataan neljänä viikonloppuna rantahuvilassa ja sen pihapiirissä Loviisassa. Peliviikonloput ovat

Kevät 4.-6.5.2018

Kesä 17.-19.8.2018

Syksy 2.-4.11.2018

Talvi 1.-3.2.2019


Pohjolan Transsit - Marras

16.11.2018 - 18.11.2018 Ylöjärvi

Kutsupeli
uuskumma
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Pohjolan Transsit on liveroolipeli psykedeliasta, transsista, bilettämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja erimielisyyksistä. Pelissä nuoret suomalaiset taruolennot eli Pohjolan väeksi itseään kutsuvat henkilöt kokoontuvat jälleen bilettämään yhdessä.

Pohjolan Transsit on kolmiosainen kutsupelikampanja, jonka ensimmäinen osa, Syys, pelataan 29.9.-1.10.2017. Toinen osa, Loka, pelataan keväällä 2018 ja kolmas osa, Marras, pelataan syksyllä 2018.


Toinen vuosi: Talvi

01.02.2019 - 03.02.2019 Loviisa

post-apokalyptinen, realismi, draama

Toinen Vuosi on neliosainen larp-kampanja omavaraisesta elämästä yhteiskunnan romahdettua. Toisessa Vuodessa hahmot joutuvat sopeutumaan uuteen elämäänsä vuodenkierron eri aikoina ja uudenlaisessa yhteisössä. Peli käsittelee tämän yhteisön muovautumista, rajankäyntiä oman ja yhteisen välillä, ja aiemmin merkityksellisten asioiden muovautumista uusiksi.

Toinen Vuosi pelataan neljänä viikonloppuna rantahuvilassa ja sen pihapiirissä Loviisassa. Peliviikonloput ovat

Kevät 4.-6.5.2018

Kesä 17.-19.8.2018

Syksy 2.-4.11.2018

Talvi 1.-3.2.2019


Ajankohdaltaan epämääräiset

Alethrea I: Etelän uhka

Tammi-Helmikuussa, Ylöjärvellä

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.08.2016 - 11.09.2016
fantasia, draama
Osallistumismaksu: 20-25€
Ikäraja: 15

Etelän uhka on Alethrea-kampanjan ensimmäinen liveroolipeli. Se käsittelee pohjoisvaltion, Rhodainin levotonta tilannetta, kun etelästä, vuorten ylitse on saapunut muukalaisia. Etelän neuvosto kokoontuu neuvonpitoon.

Noin 30 pelaajalle tarkoitettu hovineuvottelupeli. Peli pelataan tammi-helmikuussa 2017 ylöjärvellä, ja peliin toivotaankin mukaan myös vasta-alkajia. Hahmon kirjoitus itse on suositeltavaa, muttei välttämätöntä. Peli on ikärajaltaan K15, samoin alkoholiton, ja pelinsisäistä alkoholia tullaan tarjoamaan korvaavan nesteen muodossa.

Pelijohtoon voi ottaa yhteyttä sivuilta löytyviin sähköposteihin:
routakorpi@gmail.com
alethrea.pelijohto@gmail.com
wanhabaibars@hotmail.fi


Class of '06

Keväällä 2016, Pk-seutu

realismi, draama
Osallistumismaksu: 20-30€

Helmikuussa 2015 Miami High Schoolin Facebook sivulle ilmestyi seuraava viesti:

Moi Class of '06!

Ollaan alettu tyttöjen kanssa suunnitteleen luokkakokousta ens vuodelle! Tästä tulee niin mahtavaa! Aivan ihana nähä teitä kaikkia pitkästä aikaa. Mulla on ollut NIIN ikävä teitä kaikkia!

Katien kanssa ollaan vähän suunniteltu juttuja, mutta olis kiva jos saatais muitakin kaveriksi! Anton, Gina ja Heidi, ehdottomasti mukaan suunnitteleen! Varmasti tarvitaan apuja myös lavasteiden tekemiseen ja paikan koristeluun, löytyykö entisistä teatterikerholaisista ja Glee clubista siihen apua?

-XOXO Susan

Peli sijoittuu Yhdysvaltoihin, Miamiin, Miami High Schoolin luokan '06 luokkakokoukseen kymmenen vuotta koulun päättymisen jälkeen. Pelimaailma on tuntemamme maailma tuntemallamme historialla. Pelinkirjoitus on aloitettu keväällä 2015, eli kaikkiin maailman mullistuksiin hahmoissa ei kenties ole otettu kantaa. Pelaaja voi itse päättää suhteensa näihin asioihin, jos nyt esim. 3. maailmansota ehtii syttyä.

Peli on täynnä draamaa. Pelin jokaisella hahmolla on iso kasa ihmissuhteita, entisiä ja nykyisiä. Jokaisella hahmolla on jonkinmoinen romanssi, jos ei tällä hetkellä niin sitten menneisyydessä on asioita jäänyt auki. Monella hahmolla on myös jonkinmoisia luurankoja kaapissa, joillakin kaappi ei riitä, vaan niitä on se rekkalastillinen. Jos et nauti saippuaoopperan pelaamisesta, tämä peli ei ole sinulle. Pelissä ei ole yliluonnollisuuksia tai magiaa vaan normimaailmassa tuntemamme luonnonlait pätevät.


Hiljaiset

Hamassa tulevaisuudessa, Ei vielä tiedossa

Kielivapaa
fantasia, historiallinen, realismi, uuskumma, draama
Ikäraja: 18

Ylhäällä Sumuvuorilla sijaitsee Lumon luostari. Luostari on seissyt siellä vuosisatoja ja Hiljaiset ovat asuneet siellä kauemmin kuin yksikään saattaa muistaa. Mutta kukaan ei tiennyt miksi. Koska He olivat hiljaa.

Hiljaiset on sietokykyvyn rajoja haastava elämyspeli jossa on tarkoitus viettää päivä puhumatta sanaakaan. Päivä täyttyy arkisista askareista ja haasteita joita rajoittunut kommunikaatio voi tuoda eteen. Pelissä ei tule olemaan villejä juonia, yllättäviä käänteitä tai edes kiinnostavaa tekemistä. Jos kaipaat niitä tämä peli ei ole sinulle! 18 vuoden ikäraja on viitteellinen ja enemmän pelaajilta odotetaan henkistä kypsyyttä. Vaikka itse peli ei sisällä juuri mitään tulee se sijoittumaan taustatarinan muodossa mystiseen / fantasia / uuskumma -maailmaan.

Pelimaksu sisältää pelipaikan jossa toivon mukaan myös mahdollisuus yöpyä, ruokailun pelin aikana (pelaajat valmistavat ruuan itse osana arkea) ja pelin aikana käytettävät kaavut. Propata siis ei tarvitse itse! Kaikki pukeutuvat saman mallin mukaisiin tylsän harmaisiin kaapuihin.

Peliaika, -paikka ja -maksu tarkentuvat lähiaikoina jonka jälkeen myös ilmoittautuminen avautuu. Mutta jos olet kiinnostunut olet tevetullut ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen vaikka heti.

  • Janne Koponen, janne (at) arcticloon.fi

Vastarinta-kampanja

Tammi-huhtikuussa, Turku

Ilmoittautuminen: 15.11.2017 - 27.11.2017
realismi, kaupunkipeli, draama
Ikäraja: 18

Onni keräsi kimpsunsa ja kampsunsa luentosalin lattialta ja sulki salin oven takanaan. Luento oli peruttu. Vartiointifirma TB:n tyypit olivat tulleet keskeyttämään yliassari Nordqvistin ennen kuin tämä ehti edes aloittaa kansalaisten pisteytysjärjestelmästä. Jälkipeli ja spekulaatiot Proffassa porukan kesken olisivat mittavat ja sinne suuntasi Onni muiden perässä.

Vastarinta on Turussa kevään 2018 aikana pelattava liveroolipelikampanja, jossa käsitellään tavallisten ihmisten elämää totalitaarisen järjestelmän alla sekä vastarintaliikkeen kehittymistä passiivisesta vastarinnasta aktiiviseen toimintaan.

Kampanja pelataan Turussa pääosin arki-iltaisin. Mukaan mahtuu noin 10 kampanjapelaajaa, ja lisäksi on mahdollista tulla mukaan yksittäisiin tai useampiin peleihin. Peleihin tarvitaan myös useita avustajia npc-rooleihin.

Kampanja jakaantuu kolmeen parin viikon pituiseen osioon, joista jokaiseen sisältyy muutama yhden illan peli ja yksi offgame-pelaajatapaaminen. Osio 1 tullaan pelaamaan tammikuussa, osio 2 helmi-maaliskuussa ja osio 3 huhtikuussa.


Marvel-Larp: Sodan Lapset

Marraskuu 2017, Joensuu

Aloittelijaystävällinen
fantasia, sci-fi, draama
Ikäraja: 15

“Doesn't matter what the politicians or the mobs say. Doesn't matter if the whole country decides that something WRONG is something RIGHT. This nation was founded on one principle above all else: the requirement that we stand up for what we believe, no matter the odds or the consequences. When the mob and the press and the whole WORLD tell you to move, your job is to plant yourself like a tree beside the river of truth, and tell the whole world: No, YOU move.”
- Steve Rogers

Sodan Lapset on kokeilullinen Marvel-larppi, joka sijoittuu vaihtoehtoiseen aikajatkumoon, missä Civil War-sarjakuvien tapahtumat ovat päättyneet ja sodasta rekisteröimättöminä selvinneet New Yorkin yli-ihmiset ovat alkaneet kasailla itseään tapahtumien jälkeen. Pieni joukko yli-ihmisiä on saanut kutsun neuvonpitoon tohtori Stephen Strangen kartanolle, Sanctum Sanctorumiin, mutta mikä on tämän kutsun ja neuvonpidon tarkoitus? Onko kaiken taustalla kuitenkin vain tarkoitus houkutella heidät ansaan? Vai onko Strangella mielessään jotain aivan muuta?

Peli pelataan Joensuussa marraskuussa 2017 ja peliin otetaan yhteensä 13 pelaajaa ja muutamia NPC:eitä. Peli on lähtökohtaisesti neuvottelu- ja ihmissuhde pohjainen, ja tulee kestämään noin 3-4 tuntia. Tarkempi ajankohta, pelipaikka ja aikataulu selviää lähempänä tapahtumaa. Pelaajahahmot tulevat olemaan noin 50-50 canon-hahmoja ja pelaajien itse luomia yli-ihmishahmoja. Kauhean monimutkainen asustus tai proppaus ei ole siltikään tarpeellista (varmastikin kaiken tapahtuneen jälkeen kyseiset henkilöt haluavat herättää mahdollisimman vähän huomiota), eikä oman originaalihahmon pelaamiseen vaadita myöskään kovinkaan syvällistä tietämystä Marvel-universumista.


Häkkilinnut

Kevät 2018, Helsinki

Ilmoittautuminen: 03.09.2017 - 10.09.2017
kaupunkipeli
Ikäraja: K-18

"Taiteilijarenttu muttei mitenkään paha oo
Yleinen ongelma ettei vaan liiemmin rahaa oo
"Mä tarjoon" ei usein kuulu mun sanastoon
Mut sun kaa nyppii lähinnä se ettei mul varaa oo
Ja tahtoisin viedä sut pois täältä
Koko maailma vois nähdä mikä siinä ois väärää
Sovitaan vaik treffit lentokentäl
Ja arvotaan että millä lennol mennään"
Tuomas Kauhanen - Pummilla Tallinnaan

​Häkkilinnut on Helsingissä pelattava kaupunkikampanja 10 pelaajalle keväällä 2018. Ensimmäinen peli on helmi-maaliskuun taitteessa. Hahmoja kehitetään yhteistyössä pelinjohtajan kanssa.

Pelin hahmot ovat haastavan elämän kokeneita n. parikymppisiä suomalaisia, jotka ovat kaikki jokin aika sitten päässeet kuka vankilasta ja kuka psykiatrisesta osastohoidosta. Heitä yhdistää siinä vaiheessa kokeilu, jossa heille maksetaan kuukausittain eräänlaista perustuloa, kannustinta, jolla on tarkoitus päästä uuden elämän alkuun.

Kampanjassa keskitytään sosiaalisten suhteiden ja ryhmädynamiikan kiemuroihin. Hahmot luovivat ihmissuhdeviidakossa, yrittävät enemmän tai vähemmän onnistuneesti päästä eroon menneisyyden ikeestä sekä suunnittelevat tulevaisuuttaan.