Tapahtumalista

Vihan itkuvirsi 2018 2.pelautus

20.06.2018 Mänttä-Vilppula

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 17.05.2018 - 13.06.2018
historiallinen, realismi, toiminta, draama
Ikäraja: 16

Keväällä 1918 verinen sisällissota repi juuri itsenäistynyttä Suomea rikki. Loppukevät ja kesä kokosivat yhteen eripuolilla taistelleet ihmiset vankileirien aitojen sisään. Tämä on heidän tarinansa.

Vihan itkuvirsi on pelillinen teos, joka hyödyntää pohjoismaisen liveroolipelin, immersiivisen teatterin ja mediataiteen keinoja. Teoksemme kertoo sisällissodan jälkeisestä vankileirien ajasta. Teoksessa seurataan lyhyiden kohtausten kautta vankileirien arkea ja loppukevään ja -kesän 1918 tapahtumia. Teos rakentuu historiallisten dokumenttien, historiankerronnan kerrostumien, Mänttä-Vilppulasta koottujen suku- ja paikallistarinoiden sekä paikallisten mielikuvien pohjalle. Emme rakenna sadan vuoden takaista epookkia, vaan fiktiota, joka voisi hyvin tapahtua nyt.


Haudattu menneisyys: Jos metsään haluat mennä nyt

30.06.2018 - 01.07.2018 Tampere

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.01.2018 - 14.01.2018
fantasia, draama
Ikäraja: 15

Armon vuonna 1695, oli nälänhätä suuri. Tämä ei ole kuitenkaan tarina ihmisistä. Tämä on tarina luonnonhengistä, henkiolennoista, maanalaisista, haltijoista, väestä - moninimisestä kansasta, joka elää ihmisten maailman rinnalla omassa maailmassaan jonka vain ohut verho erottaa. Väki elää omilla säännöillään viihtyen paljolti omiensa parissa, myös he ovat hieman paikastaan riippuen kanssakäymisissä myös ihmisten kanssa. Tämä tarina keskittyy pienelle ihmisten hylkäämälle Hannun torppalle, jonka ympäristössä asuvat veden- ja metsänväki ovat ajautuneet melkein sotaan keskenään riitojen tulehduttamiensa välien vuoksi. Torpan saunaa yksinään ylläpitävä Saunatonttu on viimein kyllästynyt tilanteeseen, ja kutsunut koolle väkien edustajat setvimään asiansa. Saa hän samalla opetettua vähän aikaa sitten saapuneelle oppilaalleen kotitontulle kuinka tontut oikein pyrkivät pitämään yllä maailman järjestystä, sillä entisaikojen valvojina toimineesta vuorenväestä ei ole kukaan kuullut vuosisatoihin.

Haudattu menneisyys on liveroolipeli, joka käsittelee suomalaisia mytologisia henkiolentoja kuten tonttuja, näkkejä, menninkäisiä ja metsänneitoja. Pelipäivämäärä on 29.6-1.7, pelipaikkana Kortejärven ulkoilualue (Keltolahdentie 47, Tampere).
Pelin ikäraja on K-15, alle 18-vuotiailta vaaditaan huoltajan suostumus. Kaikki hahmot eivät ole nuoremmille soveltuvia, mutta muutama hahmo on suunnattu nimenomaan nuoremmille sekä vähemmän pelanneille pelaajille. Haudatun menneisyyden kaikki hahmot ovat lähtökohtaisesti kirjoitusvaiheessa sukupuolettomia. Annamme pelaajille hahmoprofiilien lähetyksen jälkeen vallan päättää, haluavatko pelata feminiinisemmin tai maskuliinisemmin painottuvaa hahmoa vai pysyä neutraalina. Henkiolennot eivät jaottele itseään sukupuolen mukaan, vaan sukupolvien, joita pelissä on kolme. Myös olennon teot ja saavutukset vaikuttavat siihen, miten muut suhtautuvat tähän.

Pelin suuria teemoja ovat erilainen yksinäisyys ja eri tavat käsitellä yksinäisyyttä, menneisyyden haamut, ystävyys- ja perhesuhteet, hyvin hankalien välien selvittelyä, sekä sielut ja sieluttomuus.

Tavoittelemme proppauspainotteista peliä niin pelaajien kuin pelinjohdon puolelta.

Pelinjohtajina toimivat Mira Strengell ja Henriikka Pitkäjärvi. Hahmokirjoittajia ovat Ida P., Olga N. ja Oona K. Mia L. toimii visuaalisen ilmeen vastaavana.

Peli järjestetään Epel larp ry:n alaisena.


Rajakatse LXXIX - 79: Kuunnellaan Sannia

07.07.2018 - 08.07.2018 Hollola

fantasia
Osallistumismaksu: 15€
Ikäraja: 18

Perinteinen Rajakatse Fantasia ry:n kaksipäiväinen tavernapeli noin 60:lle eläytymiskykyiselle pelaajalle tunnelmallisessa ympäristössä. Peli alkaa lauantai-iltapäivänä ja kestää vuorokauden, jona aikana ja sen jälkeen on mahdollista saunoa. Tavernasta voi ostaa ruokaa ja juomaa kuten muissakin peleissämme omakustannushintaan sen lisäksi, mitä pöydässä on pelimaksuun kuuluvana tarjolla. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelimaksu on 15 euroa. Ikäraja on 18 vuotta, ja peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.

Pelin ilmoittautumiset ja lisätiedot Rajakatse fantasia ry:n kotisivuilla
http://www.rajakatsefantasia.fi


Murtumispiste

07.07.2018 - 08.07.2018 Kangasala

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 31.03.2018 - 22.04.2018
jännitys, realismi, draama
Osallistumismaksu: 20-30€
Ikäraja: 15

Murtumispiste on Kangasalla heinäkuussa 2018 pelattava liveroolipeli. Pelin genre on rikosdraama ja pelattavia hahmoja siinä on reilut 20. Pelin tarkempi päivämäärä varmistuu maaliskuun puolivälin jälkeen ja ilmoittautuminen aukeaa samoihin aikoihin. Tarkemmat tiedot löytyvät pelin nettisivuilta. Murtumispiste tehdään yhteistyössä Mielikuvitusystävät ry:n kanssa.


Viimeisellä rannalla

08.07.2018 - 09.07.2018 Hämeenlinna

Aloittelijaystävällinen
post-apokalyptinen, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: 11-35

Muutamia vuosisatoja sitten maapallon kaikkia valtioita alkoi johtaa yhteinen taho, jota kutsuttiin kaikessa yksinkertaisuudessaan Hallinnoksi. Rauhan aika oli koittanut pitkään jatkuneiden levottomuuksien jälkeen ja Hallinnon ansiosta kaikkien valtioiden välinen yhteistyö sai teollisuuden ja varakkuuden kasvamaan uskomattomaan tahtiin. Kukaan ei oikein tiedä mitä tapahtui, mutta jokin Hallinnossa muuttui radikaalisti joitain vuosikymmeniä sitten.

Nyt metsissä elää yhä pieniä yhdyskuntia, jotka elättelevät toivoa kaiken palaamisesta ennalleen, mutta aika alkaa käydä vähiin nuorten rivien vain harvetessa. Osa toivoo rauhaa ja leppoisaa eloa metsissä, toiset hautovat mielessään vallankumousta. Peli sijoittuu kauas tulevaisuuteen, kun Hallinnon aiheuttaman romahduksen jälkeen maailman väkiluku on vähentynyt dramaattisesti ja ihmiset elävät täysin pimennossa siitä, mitä maailmassa oikeasti tapahtui.

Dystooppinen liveroolipeli nuorille kesällä 2018!

Inspiraationa pelille on ollut mm. Nälkäpeli, Fallout ja Nokkosvallankumous. Pelissä pääset kokemaan päivän elämää metsässä asuvan nuoren roolissa - kaiken sen epätoivon ja pelon mikä ulkopuolelta uhkaa, mutta myös yhteisöllisyyden, turvan ja ystävyyden joka edelleen kukoistaa näissä pienissä metsäyhteiskunnissa!

Pelistä pelataan kaksi eri pelautusta peräkkäisinä päivinä, mikäli ilmoittautumisia tulee tarpeeksi.

MITÄ?
Viimeisellä rannalla -liveroolipeli

MISSÄ?
Hämeenlinnassa

KOSKA?
Ensimmäinen pelautus su 8.7.
Toinen pelautus ma 9.7.

KENELLE?
Ensisijaisesti 13-20-vuotiaille,
joustava ikäraja molempiin suuntiin.

Ilmoittautuminen auki, löytyy nettisivuilta.
PELIMAKSU: 30-35€


Jotta vahva ei sortaisi heikkoa

13.07.2018 - 15.07.2018 Bengtsår, Hanko

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.02.2018 - 15.02.2018
historiallinen, realismi, draama
Osallistumismaksu: 20-30€

Sano Warad-Siinille, Waqrumin pojalle, että tuomari Haddaya, Maar-Erṣetimin poika sanoo näin:

Voi hyvin ja suokoot Marduk ja Ishtar sinulle ikuisesti hyvinvointia.

Pyysit savitaulussa, jonka lähetit, puolueetonta tuomaria ratkomaan kaupunkisi kiistoja. Lähetän luoksesi tuomarit Allaanumin ja Dan-Mardukin, jotta oikeus alkaisi jälleen vallita kaupungissasi. Heidän mukanaan tulee myös maksastaennustaja Buraanum, jotta saatte tietoonne jumalten tahdon. Eläköön kaupunkinne rauhassa ja voikoot sen ihmiset hyvin.

Jotta vahva ei sortaisi heikkoa on muinaiseen Mesopotamiaan sijoittuva historiallinen draamapeli. Pieni Kaprumin kaupunki on pyytänyt Urukista tuomaria selvittelemään kaupunkilaisten välisiä kiistoja Hammurapin lain puitteissa.

Pelissä on eri yhteiskuntaluokkiin kuuluvia hahmoja, jotka ovat tulleet seuraamaan oikeudenkäyntiä kuka mistäkin syystä: osallistuakseen siihen tai ollakseen paikalla siellä missä tapahtuu. Peli on aloittelijaystävällinen.


OKT - Workshopit

21.07.2018 Tampere

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 27.03.2018 - 13.05.2018
Ikäraja: 15 v.

Olipa kerran Tylypahkassa -larppiin kuuluvat workshopit klo 9-18.

Workshop-päivän aikana mm. tehdään larppaamisen käytänteitä ja pelin maailmankuvaa tutummaksi, tutustutaan vastapelaajiin ja hahmoihin, tehdään kevyitä kontakti- ja improharjoituksia sekä valmistetaan taikasauvat ja opetellaan käyttämään niitä.

Itse peliviikonloppu on pe-su 3.-5.8.2018 Ylöjärvellä.


Olipa kerran Tylypahkassa

03.08.2018 - 05.08.2018 Ylöjärvi

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 27.03.2018 - 13.05.2018
fantasia, uuskumma, draama, huumori
Osallistumismaksu: 20€
Ikäraja: 15 v.

On kulunut puolisen vuotta siitä, kun kuudesluokkalainen Tris löydettiin elottomana Tylypahkan mailta. Ministeriö määräsi koululle aurorin tutkimaan tapausta mutta johtolangat kuivuivat kuitenkin nopeasti kasaan, eikä syyllistä ole vieläkään saatu kiinni. Toisia asia askarruttaa yhä mutta suurin osa on vain tyytyväinen, kun tapaus alkaa jo painua unholaan.

Koulun käytävät tuntuvat lähes autioilta muiden luokkien lähdettyä jo kesänviettoon. Vain vitoset ja seiskat ovat jääneet Tylypahkaan lukulomille, mutta vaikuttaisi siltä, että kunkin mielessä liikkuu jotain aivan muuta kuin lähestyvät kokeet. Onneksi ulkona paistaa aurinko ja nurtsille voi kerääntyä piknikille – kuka kertaamaan tentteihin ja kuka suunnittelemaan kesän ensimmäisiä rantabileitä. Vaan ehtivätkö viimeiset suhdekiemurat tapahtua vielä ennen loman alkua?

Olipa kerran Tylypahkassa on aloittelijaystävällinen multifandom-liveroolipeli, joka pelataan Ylöjärvellä 3.-5.8.2018. Peli rakentuu ihmissuhdedraaman, juonittelun, huumorin, seikkailun, mysteerien ja Harry Pottereista tutun taian ympärille. Peli sijoittuu Tylypahkaan 20 vuotta kirjoista tuttujen tapahtumien jälkeen, ja sarjan sankarit on korvattu erilaisista kirjoista, elokuvista ja sarjoista inspiraationsa saaneilla teini-ikäisillä hahmoilla.

Pelikokonaisuuteen kuuluu peliviikonlopun lisäksi 21.7.2018 Tampereella järjestettävä workshop-päivä. Peliin otetaan 48 pelaajaa ja toivomme saavamme mukaan runsaasti niin ensikertalaisia kuin kokeneitakin. Peliin voi hakea kuka tahansa larppauksesta ja pelin konseptista kiinnostunut, kotipaikkakunnasta tai aiemmasta kokemuksesta riippumatta. Pelin ikäraja on 15 vuotta, joka pelaajien tulee olla täyttänyt pelaajatapaamiseen 21.7.2018 mennessä.

Pelin järjestää pirkanmaalainen Epel Larp ry Tampereen kaupungin Nuorisotyön ja nuorten harrastustoiminnan edistämisen toiminta-avustuksen tuella. Epel Larp ry toimii vapaaehtoisvoimin ja voittoa tavoittelematta.

Hinta: 20 €, sis. koko pelikokonaisuuden mm. täysihoito & majoitus, workshop-materiaalit ja ruokailu, ei sis. henkilökohtaisia rooliasuja,

Ingame-aika: 9 h (lauantaina klo 10-19)

FB-tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/1820804834887418/


Dagon

04.08.2018 Oulu, Koppanan leirikeskus

fantasia, jännitys, kauhu, toiminta, draama, huumori
Osallistumismaksu: 10€

Dagon on reboot vuonna 1998 järjestetystä Dagonin Suku -larpista. Mukana draamaa, romansseja, juonittelua ja boretusta. Noin 25 pelaajaa. Genrenä hai-fantasia
("shark fantasy"). Pelimaksu 10 eur. Peli alkaa lauantaina iltapäivästä ja loppuu ennen yötä. Maailmankuvaus: https://goo.gl/ipV5Fo.

Mulle saa ilmottautua jos on tulossa, muuten ei valttamatta tulossa. Tällä kertaa ollaan ajasta ja paikasta taysin varmoja, mutta haittaneeko tuo??

Edellisestä pelistä sanottua:
Ja Dagonkin, viime vuoden ainoita fantsuja oli melkoisen seksuaalisesti sekava.

Imottautuminen: https://goo.gl/forms/QlQuSH3PgIHmOHZ52
Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/129586644581929/


TSH Cormallenin kenttä - Viimeinen taistelu -larp

04.08.2018 Nuuksio

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 01.06.2018 - 01.08.2018
fantasia
Ikäraja: 18

Viimeinen taistelu kuvaa hetkeä, kun sormus on tuhottu ja pimeys alkaa väistyä. Ihmiset ja haltijat rinta rinnan vastaan Sauronin joukot Cormallenin kentällä.

Järjestämme ensi kertaa tämän kaltaisen spektaakkelin Nuuksion metsässä, kunnioittaen samalla J.R:R Tolkienin tulkintaa. Liity mukaan ja valitse puolesi!

Juhlistamme tapahtumassa myös ystävämme 30-vuotis syntymäpäiviä, koska hän ei ole koskaan uskaltanut lähteä kokeilemaan larppausta. Haluamme osoittaa, että larppaus on kaikille. Samalla hän voi kokea lempikirjansa tapahtumat livenä merkkipäivänsä kunniaksi.

Tapahtuman toteuttamiseksi toivoisimme mahdollisimman monta osallistujaa. Cormallenin kenttä - Viimeinen taistelu on fantasija larp. Tarkka paikka ilmoitetaan kun 50 osallistujaa on koossa. Auttakaa meitä järjestämään unohtumaton taistelu!

Ilmoittaudu facebookissa mukaan seikkauluun !


She-Ran kutsu

04.08.2018 Hollola, Sairakkala

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 19.01.2018 - 01.05.2018
fantasia, sci-fi, toiminta
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 18 (neuvoteltavissa)

Viimeinenkin Yhtenäisen Etherian kaupunki on kaatunut Horden edessä. Kuningatar Glimmer on paennut viimeisine sotureineen pienen kylän raunioihin, mutta Horde ja itse Hordak on heidän perässään. Onko kuningattarella vielä jotain mitä asettaa ylivertaista vihollista vastaan?

Peli on epäsuoraa jatkoa vuonna 2015 pelatulle Universumin Valtiaat -larpille. Peli luo oman versionsa tarinasta, miten Suuri kapina alkoi Etherialla ja miten She-Rasta tuli kapinan symboli.

Luvassa on sarjakuvamaista toimintaa, hienoja hahmoja ja hauskanpitoa.


Feenikslaulu 6: SpectraNova

10.08.2018 - 12.08.2018 Ylöjärvi

Ilmoittautuminen: 19.09.2017 - 14.10.2017
fantasia, jännitys, draama
Osallistumismaksu: 28-35€
Ikäraja: 16

Tänä aamuna, lokakuussa 2015, taikuus katosi koko eteläisestä Englannista Leedsistä alaspäin. Lukuisia taikarakennuksia sortui, mukaan lukien taikaministeriö, joten maa on ilman hallintoa. Nyt Skotlannissa järjestetään taikaväen hätäkokous, jossa on tarkoitus keskustella, mitä seuraavaksi tehdään. Syypääksi katastrofiin arvellaan jästit, ja jos heitä ei pysäytetä, tämä lienee vasta alkua.

Feenikslaulu-kampanjan 6. iso osa pelataan 10.-12.8.2018 Ylöjärvellä. Mukaan otetaan ensisijaisesti kampanjassa aiemmin pelanneita, mutta jos heitä ilmoittautuu liian vähän tai hahmoille sopivia pelaajia ei löydy, niin myös uusia pelaajia otetaan mukaan. Ilmoittautuminen on auki 19.9.2017-14.10.2017. Pelaajat kirjoittavat itse hahmojen taustatiedot, mutta pelinjohto kirjoittaa juonet ja kontaktit. Mukaan mahtuu 45-50 hahmoa + kourallinen NPC:itä.


Danakar: Räjähdysherkkä

10.08.2018 - 12.08.2018 Bengtsår

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.01.2018 - 14.02.2018
sci-fi, toiminta, draama
Ikäraja: 18

Danakar: Räjähdysherkkä on Star Wars -teemainen liveroolipeli noin kolmellekymmenelle pelaajalle. Peli pelataan 10.-12.8.2018 Bengtsårin saaressa Hangon edustalla.

Peli sijoittuu kuvitteelliselle Danakarin planeetalle vuoteen 3 ABY, keskelle galaktista sisällissotaa. Sotaa käydään lukemattomilla planeetoilla: kyliä poltetaan, lippuja nostetaan, aluksia rakennetaan, stromtrooperit marssivat ennen niin rauhallisilla kaduilla. Danakarilla krediitit ja informaatio kuitenkin ratkaisevat enemmän kuin se, kenen tunnuksia kannat. Hahmot jakautuvat kolmeen ryhmään: Kapinallisiin, Imperiumilaisiin ja paikallisiin.

Pelin genreinä ovat draama, toiminta ja scifi. Peli kestää yhtäjaksoisesti 24 tuntia. Tässä pelissä saa fiilistellä, heittäytyä, kiivetä puuhun, väijyttää vihollisia pimeässä metsässä, juosta henkensä edestä ja tarinoida vartiotulen ääressä.

Huomioitavaa: Peli ei sisällä jedejä, maailmanpelastusta eikä loppurituaalia. Sen sijaan se sisältää hahmokohtaisesti vaihtelevassa suhteessa rehellistä ja autenttista metsärämpimistä, ihmissuhdedraamaa, moraalisia kriisejä, henkilökohtaisia maailmanloppuja, ryhmädynamiikkaa, valtasuhteita, sotilaselämää ja seikkailua. Pelialueen ja pelin teemojen vuoksi ikäraja on ehdoton K-18.


Tesserian Kruunu

10.08.2018 - 12.08.2018 Linnavuoren Eräkeskus, Masku

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.02.2018 - 31.05.2018
fantasia
Osallistumismaksu: 65€
Ikäraja: 18, alaikäiset huoltajan seurassa

Tesserian Kruunu on fantasialarppi 10.-12.8.2018 Linnavuoren Eräkeskuksessa Turun lähellä. Pelissä neljä saman valtion alueella asuvaa hyvin erilaista kansaa kokoontuu pitkästä aikaa yhteen juhlimaan, kilpailemaan ja, mikä tärkeintä, valitsemaan itselleen uuden yhteisen hallitsijan. Peli sisältää seikkailuja, ihmissuhdedraamoja, kulttuurien kohtaamisia, poliittista juonittelua ja paljon muuta, ja pelaajilla on paljon mahdollisuuksia vaikuttaa niin hahmoihin, kansoihin kuin juoniinkin.

Peliin mahtuu noin 70 pelaajaa, ja pelaajat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Hahmot ovat lyhyitä, mutta tarjoavat ideoita kehittää niitä eteenpäin pelijohdon avustuksella.

Peliä järjestävät Laura Sirola, Eetu Pykäläinen, Aila Husu, Niku Husu ja Aki Honkanen sekä parinkymmenen ihmisen tekijätiimi, ja mukaan mahtuu vielä lisää. Jos siis sinua kiinnostaisi proppaus, käytännön apunakkeilu tai jokin muu pelintekemisen osa-alue, ota yhteyttä!


Noitapirtti ja puuvaimo

11.08.2018 Espoo

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.12.2017 - 05.05.2018
fantasia
Osallistumismaksu: 5-10€
Ikäraja: Ei ole

Seuraavana aamuna ilkeä kuningas löytyi kuolleena kamaristaan, verisesti puukotettuna. Ja sitten ei mennytkään montaa hetkeä ennenkuin linnan hovi alkoi järjestäytyä ja lähteä matkaan, pelastamaan kuninkaan puuvaimoa metsästä, salaperäisen noidan pirtistä.

Satufantasiapeli n 20 pelaajalle. Prinsessat ja prinssit, tötteröhattuiset velhot ja orvot paimenet yrittävät pelastaa kadonnutta kuningatarta ratkomalla kummallisia tehtäviä ja suorittamalla askareita noidalle. Kevyt hyvän mielen peli. Hintaan ei sisälly ruokailua. Peliin voi ilmoittautua tapaamalla pelinjohtajan ja esittämällä hänelle hahmotoiveen.


Toinen vuosi: Kesä

17.08.2018 - 19.08.2018 Loviisa

post-apokalyptinen, realismi, draama

Toinen Vuosi on neliosainen larp-kampanja omavaraisesta elämästä yhteiskunnan romahdettua. Toisessa Vuodessa hahmot joutuvat sopeutumaan uuteen elämäänsä vuodenkierron eri aikoina ja uudenlaisessa yhteisössä. Peli käsittelee tämän yhteisön muovautumista, rajankäyntiä oman ja yhteisen välillä, ja aiemmin merkityksellisten asioiden muovautumista uusiksi.

Toinen Vuosi pelataan neljänä viikonloppuna rantahuvilassa ja sen pihapiirissä Loviisassa. Peliviikonloput ovat

Kevät 4.-6.5.2018

Kesä 17.-19.8.2018

Syksy 2.-4.11.2018

Talvi 1.-3.2.2019


Durmstrang-saga III: Verestävät Marjat Pihlajan

24.08.2018 - 26.08.2018 Tampere

Ilmoittautuminen: 01.01.2018 - 31.01.2018
fantasia, jännitys, draama
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 18

Syksy oli saapunut Etelä-Eurooppaan. Dragohawk huokaisi, tumppasi tupakkansa ja jatkoi kävelyään pitkin Eiffel-tornin ohi kulkevaa sateista katua. Hän oli ollut mafian perässä viimeiset kaksi kuukautta - he olivat rikkoneet salaisuussäädöstä vastaan ja jopa Yhdysvalloissa asti oltiin nyt kiinnostuneita siitä, mitä Euroopassa oli meneillään. Duval-Fournierin tytön löytyminen oli auttanut tilannetta vähän - Dragohawkilla oli pitkästä aikaa johtolanka. Varmin askelin hän asteli hylätyn supermarketin oville ja kopautti ikkunaa taikasauvallaan. Muutaman sekunnin päästä oven takaa kuului matalaäänistä ranskankielistä kiroilua, metallinen kolahdus, ja vihdoin oven avautumisen ääni. Oven takaa paljastui ruma, rupinen ja selkeästi vasta herännyt maahinen. “Minne matka?” tämä kysyi englanniksi, vahvalla ranskalaisella aksentilla varustettuna. “Narvikiin, Norjaan”, Dragohawk vastasi, ojentaen pienelle miehelle kaljuunan. Kaikki johtolangat olivat johtamassa häntä Durmstrangiin.

“Verestävät Marjat Pihlajan” on J.K. Rowlingin luomaan Harry Potter-universumiin sijoittuvan Durmstrang-saga larp-kampanjan kolmas iso peli, joka järjestetään 24.-26.8.2018 Antaverkan leirikeskuksella Ylöjärvellä. Peli on luonteeltaan mysteeripainotteinen koulu- ja ihmissuhdepeli, jonka tapahtumapaikkana toimii Pohjoismainen Durmstrangin velhokoulu. Larppiin mahtuu jälleen kerran myös paljon uusia pelaajia, vanhojen tuttavuuksien lisäksi. Peliin otetaan yhteensä 35 pelaajahahmoa ja 5 NPC:tä. Pelimaksu tulee olemaan noin 30 euroa.


L4KME – Tehtävä Maa

24.08.2018 - 25.08.2018 Helsinki-Vantaa-Kerava-Lahti

Ilmoittautuminen: 01.03.2018 - 31.03.2018
sci-fi, jännitys, realismi, kaupunkipeli, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: 18 vuotta

L4KME sijoittuu scifistisillä ja mystisillä elementeillä väritettyyn nykypäivän Suomeen. Hahmoryhmiä ovat mm. paikallinen pikku bändi, hippikommuuni, preppaajayhdistys, erinäisiä tavallisia ihmisiä ja laitapuolen kulkijoita. Lisämateriaalia pelaajat saavat riippuen siitä, mihin ryhmään he kuuluvat. Pelimateriaalia tulee myös lisää pelin aikana. Tässä pelissä on salaisuuksia, yllätyksiä ja odottamattomia käänteitä. Tavoittena on pitää nämä yllätyksinä niin pelaajille kuin hahmoille.

L4KME on trilogia. Pelissä on pelaajahahmoja maksimissaan n.60 ja ensimmäisen pelin pelaajamäärä on n. 40. Pelinjohto kirjoittaa hahmot, pelaajat kirjoittavat debriiffit, joiden pohjalta pelaajat saavat toiseen peliin päivitykset jne. Pelaajilla on mahdollisuus syventää hahmoja ohjatusti pelinjohdon kanssa. Pelisarja ei sisällä roolipelaamista pelien välissä. Peli on myös osin kaupunkipeli. Pelissä on niin kaupunkipeliä kuin pelaamista yhteisissä pelinjohdon järjestämissä tiloissa.


Haltin taikakoulu

01.09.2018 Tammela

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 02.05.2018 - 31.05.2018
fantasia, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 45-55€
Ikäraja: K11

Kaukana pohjoisessa Suomessa sijaitsee Suomen korkein kohta: Halti. Halti-tunturi on suomalaisille mystinen ja pyhä paikka, mutta monikaan ei tiedä sen suurinta salaisuutta. Tunturin lähistöllä, kaukana kaikesta muusta sijaitsee nimittäin Haltin taikakoulu. Siellä suomalaiset noidat ja velhot saavat laadukasta opetusta mm. loitsuissa, taikajuomissa, yrttitiedossa sekä shamanismissa. Taikakoulun arki ei kuitenkaan suju ongelmitta ja joka nurkan takana voi vaania tuntemattomia vaaroja...

Haltin taikakoulu on liveroolipeli, joka sijoittuu löyhästi Harry Potter-maailmaan, mutta Britannian ja Tylypahkan sijaan keskitytään Suomen taikayhteisöön ja Haltin taikakoulun arkeen.
Larppi on yksipäiväinen ja siihen kuuluu erillinen workshop-päivä elokuun ekana lauantaina.

Peli pelataan la 1.9.2018 Tammelan Eräkeskuksella. Taikaoppilas-hahmoja on yht. 40, jotka sopivat hyvin nuorille ja aloittelijoille larppaajille. Pelissämme on myös muutama hahmo kokeneille ja aikuisille larppaajille, jotka pelaavat osan pelistään keskenään, mutta molempien hahmoryhmien pelit saattavat kohdata pelin aikana. Peli on K11.


Kätkössä katseilta I. Siemen

07.09.2018 - 08.09.2018 Helsinki

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 16.06.2018 - 27.06.2018
fantasia, uuskumma
Osallistumismaksu: 20€
Ikäraja: 15

Vain sokea voi aistia sen, mikä on kätkössä katseilta. Vain sokea voi tuntea taian.

Miltä näkevästä pelaajasta tuntuu pelata näkövammaista hahmoa? Miltä näkövammaisesta pelaajasta tuntuu pelata hahmoja ja asioita, joita näkevien kanssa ei usein pääse pelaamaan? Miten luodaan kutkuttavia pelikokemuksia, jotka eivät perustu näköaistiin? Kätkössä katseilta -pelisarja vastaa näihin kysymyksiin. Siinä nykymaailmaan sekoittuu maaginen taso, jonka vain näkövammaiset voivat aistia.

Tämä kampanjan ensimmäinen peli keskittyy pelimaailman luomiseen. Maailmaa ja hahmotyyppejä rakennetaan yhdessä työpajoissa monenlaisten harjoitusten avulla, ja lopuksi pelataan tästä materiaalista syntynyt peli.

Pelaajat voivat valintansa mukaan pelata joko näkevää tai näkövammaista hahmoa. Tilaa ja tilausta on myös avustajahahmoille, jotka keskittyvät rakentamaan elämyksellisiä kohtauksia ja äänimaisemia muille hahmoille. Kaikki pelaajat osallistuvat kuitenkin tasapuolisesti yhteisiin, peliä rakentaviin harjoituksiin. Voit päättää hahmotyyppisi vasta pelin työpajoissa.

Peliin osallistuminen ei sido pelaajia myöhempiin peleihin. Jotkut hahmot voivat kehittyä jatkohahmoiksi. Pelin kautta voit myös liittyä luontevasti pelinjohtotiimiin, jota kootaan parhaillaan.

Peliin mahtuu 20 pelaajaa, joista puolet ovat näkövammaisia, puolet näkeviä. Otamme ensisijaisesti mukaan pelaajia, jotka ovat superkiinnostuneita pääsemään mukaan. Toiseksi suosimme heitä, jotka eivät ole vähään aikaan päässeet peleihin. Tarvittaessa osallistujat arvotaan.

Pelipaikka on esteetön pyörätuolin käyttäjille. Näkövammaiset pelaajat eivät tarvitse omaa avustajaa, sillä pelin hengen mukaan autamme toinen toisiamme käytännön asioissa.

Aloitamme perjantaina 7.9. klo 18.00 ja lopetamme lauantaina 8.9. klo 22 mennessä. Kaikkien pelaajien on oltava paikalla alusta loppuun asti, sillä pelin puitteet luodaan yhdessä. Pelipaikalla ei yövytä. Halutessaan pk-seudun pelaajat voivat tarjota yöpaikkoja muualta tuleville.

Pelimaksu 20 e sisältää pientä iltapalaa perjantaina sekä kaksi ateriaa lauantaina.

Tervetuloa mukaan synnyttämään sokean magian maailmaa!

Toivottavat pelinjohtajat
Riikka Hänninen ja Anna Frilund


Vampire Ancestry - Resurrected

08.09.2018 - 09.09.2018 Espoo

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 23.12.2017 - 16.02.2018
fantasia, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Hämärässä, korkeakattoisessa huoneessa odottavat vampyyrit vilkuilivat toisiaan hermostuneina, uskaltamatta sanoa sanaakaan. Normaalisti puheensorina olisi täyttänyt salin ja tapahtuman tunnelma voinut olla jopa hilpeä, mutta huoneen keskelle kokoontunut joukko sai kaikki pysymään hiljaa.

Korkeimman Oikeuden istunto oli alkamassa, valmiina kuulemaan syytettyjen puolustuspuheenvuoron. Tybalt Faiglindra ja Varda Alqarame pitivät toisiaan kädestä kiinni, kunnes heidät erotettiin toisistaan. Korkeimman Oikeuden tuomari oli juuri aikeissa puhua, kun sisälle ryntäsi hätääntyneen näköinen vartija. Hengästynyt mies kertoi ovella seisovan kutsumattomia vieraita. Kantaen metsästäjäsuvun vaakunaa.

Vampire Ancestry - Resurrected on noin 40 pelaajalle suunniteltu pelikampanja, jonka maailmasta löytyy mm. magiaa, vampyyreita, lykantrooppeja sekä vampyyrinmetsästäjiä. Kyseessä on vuosina 2005–2010 pelatun kampanjan muokattu uudelleenpelautus, joka pysyy uskollisena alkuperäisen VA:n tyylille. Kyseessä on synkkä, vakava maailma, joka on kuitenkin kirjoitettu tarkoituksella ylieeppiseksi pilke silmäkulmassa.

Valtataistelut, draama, ihmissuhteet ja juonittelu ovat VA:n kantavia teemoja. Pelissä kohdataan myös paikoitellen rankkojakin aiheita, kuten väkivaltaa ja hyväksikäyttöä, mutta sekaan mahtuu myös humoristisia omituisuuksia. Kampanjan ensimmäinen osa sijoittuu vuoden 1780 Romaniaan vampyyrien joka neljännes vuosi järjestettäviin juhlallisuuksiin, joita varjostavat mm. yllättävä oikeudenkäynti, hauras rauha lykantrooppien kanssa sekä kutsumattomat vieraat.


Uhripuut

14.09.2018 - 15.09.2018 Vaala

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 12.06.2018 - 31.07.2018
fantasia, historiallinen, jännitys, uuskumma
Osallistumismaksu: 40-45€
Ikäraja: 18 (nuoret huoltajan kanssa)

Postiljooni Bergvall tunsi silmät selässään. Katseen pahansuopuus tunkeutui selkäpiihin asti ja sai hänet värähtämään. Kylmä hiki alkoi valua, mutta postiljooni karaisi mielensä ja muisteli Suomen Postilaitoksen periaatteita: kirjeet ja lähetykset oli toimitettava perille. Kylän lähestyessä silmäpareja oli jo useita. Silmänurkassa vilahteli epäselviä hahmoja ja ilma oli painostava kuin ennen ukkosta. Taivas oli kuitenkin pilvetön. Postiljooni sulki silmänsä ja kompasteli eteenpäin.

Kylässä Ensio seisoi keskellä pihaa ja katseli haapoja. Ne havisivat siihen malliin, että joku oli tulossa. Oletettavasti se joku oli postiljooni, jota olikin jo odotettu. Kahvi oli lähes lopussa ja kahvihampaan kolotus oli kiristänyt hermoja koko kylässä. Vai olisiko Väen levottomuus tarttunut heihin ja saanut ihmisten pimeämmän puolen päivänvaloon. Eilen rituaaleihinkin olivat osallistuneet vain rohkeimmat. Mene ja tiedä, kohta ainakin saataisiin taas kahvia.

Uhripuut sijoittuu vuoden 1929 Suomeen, pieneen piilotettuun ja arvoituksellisen Väen vartioimaan kylään. Suljetun kyläyhteisön tapoja sekä maailmaa ja sen muuttumista tutkaileva liveroolipeli sisältää synkkiä ja ahdistavia teemoja. Pelin on tarkoitus olla tempoltaan rauhallinen ja painottua fiilistelyyn sekä kyläläisten tavalliseen elämään.

Pelissä on 28 pelaajaa ja se on suunnattu täysi-ikäisille, alaikäiset huoltajan kanssa. Peli pidetään Kantturan majoitustilalla Vaalassa. Huom! Pelipaikka EI ole esteetön! Siellä on paljon kynnyksiä ja portaita. Pelipaikalle saavutaan perjantaina, ja offgame-yön jälkeen peli alkaa herätessä lauantaina aamulla. Peli kestää lauantai-iltaan ja sen jälkeen paikalle voi jäädä saunomaan ja yöpymään.


Ephemeral: Tea Party!

15.09.2018 Loppi

Aloittelijaystävällinen
fantasia
Osallistumismaksu: 25€

Bostonilaista kovaa teetä pöytään! Jengien kohtaaminen, kierros pelipöydässä, ehkä aamuyön tunnit vampyyriruhtinaan hampaissa. Hajota ja hallitse! Mafia ottaa mittaa toisistaan!

Larpsarjan kolmas peli, vuosisadanvaihteen fantasiaa hiukan Rowlingin hengessä, taikuuden ja olentojen keskellä. Uusia hahmoja ~15. Aloittelijat tervetulleita mukaan, ikärajaton tapahtuma.


Liekin lämmössä

15.09.2018 Helsinki

Ilmoittautuminen: 24.04.2018 - 01.06.2018
historiallinen, realismi
Osallistumismaksu: 0-25€

Liekin lämmössä on histellarppi 60-70 -lukujen vaihteen muuttuvasta Suomesta asunnottomien ja alkoholistien sekä heidän kanssaan toimivien hahmojen näkökulmasta. Metsäleirissä harrastetaan puistokemiaa, elätellään toiveita, murehditaan menetyksiä ja koitetaan liekkiviinan voimalla saada huterat majat pysymään pystyssä.

Peli pelataan Helsingissä 15.9.2018. Mukaan mahtuu noin 15 pelaajaa, muutama vierailevan hahmon pelaaja sekä pari avustajaa. Pelillä on Harmaasudet ry:n myöntämä susilippu.

Pelimaksu on 25 euroa täydeltä hahmolta ja 15 euroa minihahmolta. Harmaasudet ry:n jäsenmaksun maksaneet jäsenet saavat pelimaksusta viiden euron alennuksen. Avustajille peli on maksuton.

Pelin sivut on julkaistu ja ilmoittautuminen avattu osoitteessa http://tenu.harmaasudet.fi/.


Rajakatse LXXX - 80

15.09.2018 Hollola

fantasia
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 18

Rajakatseen fantasiamaailmaan, taverna Vanhalle Piparille sijoittuva liveroolipeli noin 40:lle pelaajalle. Pelimaksu on 10 euroa. Peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelipaikan tavernasta voi ostaa ruokaa ja juomaa omakustannushintaan sen lisäksi mitä pöydässä on pelimaksuun kuuluvana tarjolla. Pelin aikana tai sen jälkeen lämpiää sauna. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.

Ikäraja on 18 vuotta, mutta pelissä voi olla vanhempiensa mukana alaikäisiä lapsia. Tämä edellyttää että vanhemmat/vanhempi on itse käynyt aiemmin Rajakatseen pelissä, jotta ei tule yllätyksiä että mitä tämä toiminta tarkkaan ottaen on.
Pelin ilmoittautumiset ja lisätiedot Rajakatse fantasia ry:n kotisivuilla
http://www.rajakatsefantasia.fi


Fallout Finland - Remastered

15.09.2018 - 16.09.2018 Vihtijärvi

post-apokalyptinen, toiminta
Osallistumismaksu: 30-40€

Muistatko vielä yhden vuoden 2014 eeppisimmistä tuoreiden pelinjohtajien spektaakkeleista? Täyttävätkö ampiaisilla kuorrutetut nuka-colamukit vieläkin painajaiskuvastosi? Vai onko koko peli jäänyt unholaan, Raatosuon kylä hiljaiseen horrokseen…?

EI.

Fallout Finland on täällä taas, remasteroituna ja eeppisempänä kuin koskaan!
Astu mukaan tapahtumien keskiöön, kun Raatosuon kylä, Pohjoinen Tasavalta, Uudet Sosialistiset Neuvostotasavallat, Suojeluskunnat ja Teräksen Veljeskunta kokoontuvat yhteen mysteerisen Salpalinjan markkinoita varten.

Luvassa on siis vanhaa kunnon Falloutia Vihtijärven Chairbornen pelialueella, tekijöinä ensimmäisessä pelissä sekä pelaajina että pelinjohtajina olleita.

Peliin mahtuu n. 50 pelaajaa sekä n. 20 npc-pelaajaa
Pelimaksu n. 40e

Lisätietoa tulossa huhti-toukokuun aikana!


Tuhannen viillon kuolema

21.09.2018 - 23.09.2018 Helsinki

realismi, kaupunkipeli
Osallistumismaksu: 50-100€
Ikäraja: 18

"Westendin liikemiehen raaka murha: Motiivina kateus
Westendissä sijaitsevassa omakotitalossa tapahtuneen liikemiehen murhan tutkinta on edennyt.

Raa'an tapauksen esitutkinnassa on päästy hyvin eteenpäin, ja tutkinnanjohtaja Jarmo S. Miettisen mukaan motiivina on yksinkertaisesti kateus. Teosta epäilty noin 35-vuotias nainen on yhä vangittuna.
- Teko oli poikkeuksellisen raaka, 35 puukoniskua. Siihen nähden motiivi vaikuttaisi olevan mitätön, Miettinen kertoo.

Esitutkinnan kuluessa epäilty on kertonut uhrin pimittäneen häneltä siivouspalkkioita viiden euron edestä.

Murha-aseena käytetty tavanomainen työmaapuukko on poliisin hallussa."

Tuhannen viillon kuolema on kaupunkilarppi rikkaista ja köyhistä, suomalaisista ihmisistä yhteiskunnan eri puolilla. Se on myös larppi murhaajista ja murhatuista, yksittäisten ihmisten tarinoiden kärjistyessä ja ajautuessa törmäyskurssille.

Peli on yhteiskunnallinen murhatarina jonka tyylilajina on turboahdettu realismi: Kaikki mitä pelissä tapahtuu voisi tapahtua oikeastikin, mutta nyt se tulee vain kaikki kerralla.

Larppi perustuu Juhana Petterssonin romaaniin Tuhannen viillon kuolema. Se ei kuitenkaan ole kirjan toisinto, vaan alkuteosta tulkitaan vapaammin jotta se toimisi parhaiten larppina.

Peli soveltaa Vampire: the Masquerade -larpeissa Enlightenment in Blood ja Parliament of Shadows käytettyä Larpweaver-hahmonluontijärjestelmää.

Peli pelataan Helsingin keskusta-alueella 21. – 23. 9. 2018 viikonloppuna.

Ilmoittautuminen on loppukeväästä 2018.


Salaisuus Erikin salissa

22.09.2018 Kitee, Röskön leirikeskus

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 12.03.2018 - 30.06.2018
fantasia
Osallistumismaksu: 50€
Ikäraja: 18

Salaisuus Erikin salissa on historiallinen fantasiapeli, joka sijoittuu vuoden 1000jKr Ruotsiin. Kuningas on luopumassa kruunusta poikansa eduksi. On juhlien aika. Kristinusko on kiristämässä otettaan Sveojen maasta ja yksi kerrallaan kuninkaat ja jaarlit ottavat kasteen. Haipuuko pakanallinen traditio pois Kristuksen valon ja ahneiden herrojen tieltä, vai ovatko pohjolan jumalat yhä vahvempia kuin naulattu jumala? Pelissä ahtaalle ajettu pakanuus, veronkantajien ja kirjureiden kristinusko, kohtalo ja taikuus, hulluus ja petos ottavat toisistaan mittaa kuninkaan juhlissa, jotka Pohjolan loppukesän iltahämärä sulkee sisäänsä.


Dreamwalk 1:3 - Epätavallisen Elonkorjuujuhlan tapaus

29.09.2018 Tampere

Ilmoittautuminen: 25.02.2018 - 14.03.2018
historiallinen, jännitys, kauhu, uuskumma, draama
Osallistumismaksu: 80/40€
Ikäraja: 18

Vuosi 1947, Iso-Britannia. Toinen maailmansota on juuri päättynyt. Maailma yrittää nousta takaisin jaloilleen sodan jäljiltä ja rakentaa tuhotun tilalle uutta. Sodan kauhut ovat kirkkaana kaikkien muistissa. Sodanjälkeisessä maailmassa työskentelevät Unissakävelijät, oudot ryhmissä toimivat henkilöt, jotka pseudotieteen, uskonnon ja taikauskon keinoin väittävät pystyvänsä matkaamaan fyysisesti toisten ihmisten uniin. Nämä Unissakävelijät etsivät lääketieteelle selittämättömistä syistä koomaan joutuneita henkilöitä, luovat mystisten rituaaliensa avulla portaaleja näiden koomapotilaiden Unimaailmaan ja yrittävät tuosta oudosta maailmasta löytää ja pelastaa koomautuneiden sielut. Onnistuneiden Kävelyiden seurauksena potilaat heräävät koomaunestaan, mutta Unissakävelijöille itselleen jäävät todistamiensa outouksien ja kauheuksien jättämät arvet. Monet pitävät Unissakävelijöitä huijareina ja hulluina, mutta usein juuri he pystyvät auttamaan potilaitaan kun kaikki muut keinot ovat pettäneet.

Dreamwalk on mysteeri-, kauhu ja draamaelementtejä yhdistelevät larp-kampanja. Kampanjan ensimmäinen kausi pelataan vuoden 2018 keväällä ja syksyllä Vantaalla, Teerijärvellä ja Tampereella. Kampanjassa pyritään erityisesti intensiivisiin ja yksilöllisiin kauhu- ja tunnekokemuksiin. Kampanjassa panostetaan erityisen paljon tehosteisiin ja lavastukseen.

Kampanjan ensimmäisen kauden kolmas osa pelataan Tampereella Aitolahden vanhassa pappilassa. Kauden jokaisessa pelissä on eri pelaajat, mutta ilmoittautuminen tapahtuu koko kauteen samaan aikaan. Kampanjahahmoille pelimaksu 80e ja pelikohtaisille kertahahmoille 40e.

Kampanja järjestetään yhteistyössä Illusia Ry:n ja Oulun Interaktiiviset Eläytyjät Ry:n (OIEI Ry) kanssa.


Kääntöpuoli

29.09.2018 Nokia, Siuro

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 25.03.2018 - 28.04.2018
fantasia, realismi, uuskumma, draama
Osallistumismaksu: 39€
Ikäraja: 18

Juhlat ovat menestys, kuten tavallista. Ovat olleet jo 87 kertaa aiemminkin, eikä ole mitään syytä, miksi asioiden pitäisi muuttua. Vieraat tietysti vaihtuvat vuodesta toiseen; oikeastaan he saisivat vaihtua useamminkin. Eivät toki kaikki, sillä vaikka osa vieraista saisi luvan harjoitella käytöstapojaan ensi vuodeksi, on joukossa myös tervetulleita kasvoja.

Vampyyrit eivät kuitenkaan kuulu näihin kasvoihin. Yksi heistä on jälleen harhaillut keittiöstä salin puolelle, vaikka henkilökunnalle painotettiin etukäteen, että vampyyrit on pidettävä poissa vieraiden jaloista. Kukaan ei kuitenkaan ennätä korjata tilannetta ennen kuin salongista kuuluva rysähdys kiinnittää kaikkien huomion, ja viimeistään äänen suunnalta kantautuva raivokas ulvahdus saa jokaisen rientämään salongin ovea kohti.

No, onneksi kukaan ei odottanutkaan ihmissusien osaavan käyttäytyä.

Kääntöpuoli on urbaanin fantasiamaailmaan sijoittuva peli 52 pelaajalle. Peli sisältää kaksi erillistä, mutta mahdollisesti toisiinsa kietoutuvaa peliä, jotka pelataan samalla pelialueella eri tiloissa. Toinen peleistä on nimeltään Syyskutsut, ja se keskittyy vanhan ja varakkaan deimossuvun vuosittaisiin syyskutsuisin, kun taas peleistä rähjäisempi ja räkäisempi on paikalliseen baariin sijoittuva Kellari.

Pelissä on juokseva hahmojako, eli hahmojakoa aletaan tehdä sitä mukaa, kun ilmoittautumisia tulee. Näin ollen ilmoittautuminen saatetaan sulkea annettua takarajaa aiemmin, mikäli peli tulee täyteen sitä ennen. Hahmojako tehdään kuitenkin hahmotoiveiden sopivuuden perusteella, ei ilmoittautumisjärjestyksessä.

Peli järjestetään yhteistyössä Mielikuvitusystävät ry:n kanssa. Peli maksu on yhdistyksen jäsenille 34e, muille 39e.


Epel Larp 10v.

06.10.2018 Tampere

Ilmoittautuminen auki Kutsupeli
Ilmoittautuminen: 19.04.2018 - 31.08.2018
Osallistumismaksu: 5-10€

Epel Larp ry esittää...

Yhdistyksemme täyttää tänä vuonna 10 vuotta! Sen kunniaksi järjestämme vuosijuhlat, joissa muistellaan menneitä, visioidaan tulevaa sekä syödään, tanssitaan ja sosialisoidaan.

Juhlimme kymmenvuotista taivaltamme lauantaina 6.10.2018 klo 16-22 Amos-klubilla Tampereella.

Juhliin ovat lämpimästi tervetulleita kaikki, jotka ovat tavalla tai toisella osallistuneet joskus Epel Larpin toimintaan, esim. käymällä kerrankin jossain yhdistyksen larpissa. Mukaan mahtuu tilojen puolesta enintään 60-70 henkeä. Osallistuminen vuosijuhlille maksaa 10 € / alennettu hinta 5 €. Maksuilla kustannetaan klubin tilavuokra sekä ruoka- ja juomatarjoilu.

Jos et muista, oletko ollut jossain larpissamme, voit tarkistaa onko larppilistassamme tuttuja pelejä: http://epellarp.net/larpit/lista-peleista/

Vuosijuhlat järjestää yhdistyksen nykyinen hallitus. Lisätietoa kysyttäessä sähköpostilla & juhlien yksityisessä FB-tapahtumassa: https://bit.ly/2HyRaak

Tapahtumaan saa vapaasti kutsua mukaan ihmisiä, joiden tiedät osallistuneen yhdistyksen toimintaan tavalla tai toisella. Jos et ole vielä saanut kutsua facessa, laita meille viestiä sähköpostilla tai facebookissa.

Tervetuloa mukaan!

  • Annastina N. & Elli O., epellarp (at) gmail.com
  • epellarp.net

L4KME – Melkein ihmisiä

06.10.2018 Helsinki-Vantaa-Kerava-Lahti

Ilmoittautuminen: 01.03.2018 - 30.04.2018
sci-fi, jännitys, realismi, kaupunkipeli, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: 18

L4KME sijoittuu scifistisillä ja mystisillä elementeillä väritettyyn nykypäivän Suomeen. Hahmoryhmiä ovat mm. paikallinen pikku bändi, hippikommuuni, preppaajayhdistys, erinäisiä tavallisia ihmisiä ja laitapuolen kulkijoita. Lisämateriaalia pelaajat saavat riippuen siitä, mihin ryhmään he kuuluvat. Pelimateriaalia tulee myös lisää pelin aikana. Tässä pelissä on salaisuuksia, yllätyksiä ja odottamattomia käänteitä. Tavoittena on pitää nämä yllätyksinä niin pelaajille kuin hahmoille.

L4KME on trilogia. Pelissä on pelaajahahmoja maksimissaan n.60 ja ensimmäisen pelin pelaajamäärä on n. 40. Pelinjohto kirjoittaa hahmot, pelaajat kirjoittavat debriiffit, joiden pohjalta pelaajat saavat toiseen peliin päivitykset jne. Pelaajilla on mahdollisuus syventää hahmoja ohjatusti pelinjohdon kanssa. Pelisarja ei sisällä roolipelaamista pelien välissä. Peli on myös osin kaupunkipeli. Pelissä on niin kaupunkipeliä kuin pelaamista yhteisissä pelinjohdon järjestämissä tiloissa.


Proteus: Sotakarjujen synty

12.10.2018 - 14.10.2018 Kauhava

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 13.02.2018 - 30.04.2018
sci-fi
Osallistumismaksu: 120€
Ikäraja: 18

Proteus: Sotakarjujen synty-liveroolipeli sijoittuu Triton-tutkimusasemalle hetkeen, jolloin proteus 3 -hybridi – lempinimeltään sotakarjut – esitellään ensimmäistä kertaa Proteus-kehitysprojektin rahoittajille. Panokset ovat kovat, sillä vaakalaudalla on maineen ja miljardien lisäksi myös koko Federaation menestys Kolmannessa Eksosodassa.

---

Proteus on Miska Fredmanin Sotakarjut-roolipelin prologi, josta Ironspine julkaisee myös roolipeliyhteensopivan lisäosan. Pelisuunnittelijoina toimivat Simo Järvelä ja Markus Montola, pelin tuottavat yhteistyössä Illusia Ry ja Ironspine.

Peli pelataan Kauhavan lentosotakoulun alueella, lennonjohdon tiloissa. Peli panostaa immersiiviseen ympäristöön ja inklusiiviseen peliin.

Pelin liput ovat myynnissä 13.3.-30.4. Pääsy peliin vahvistetaan ostamalla lippu, hahmotoiveet ja muut tiedot kerätään myynnin sulkeuduttua. Peli maksaa 120e + majoituksen (32,6-90e).


Saatana Saapuu Helsinkiin

13.10.2018 Helsinki

Ilmoittautuminen: 17.02.2018 - 20.05.2018
kaupunkipeli, uuskumma, draama, huumori
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 18

Ilma tuntuu erilaiselta, painostavalta. Se tunne jota et osaa nimetä mutta joka nostaa niskavillasi pystyyn.

Professori Woland on saapunut Helsinkiin.

Saatana saapuu Helsinkiin on täysi-ikäisille suunnattu peli Helsingin Suomenlinnassa. Pelimaksu on 30 euroa. Pelin hahmot tulevat olemaan oikeita historian hahmoja, ja pelaajilla on erinomainen mahdollisuus päättää oma hahmonsa.


Vihan itkuvirsi 2018 3.pelautus

20.10.2018 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
historiallinen, realismi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 10-20€
Ikäraja: 16

Keväällä 1918 verinen sisällissota repi juuri itsenäistynyttä Suomea rikki. Loppukevät ja kesä kokosivat yhteen eripuolilla taistelleet ihmiset vankileirien aitojen sisään. Tämä on heidän tarinansa.

Vihan itkuvirsi on pelillinen teos, joka hyödyntää pohjoismaisen liveroolipelin, immersiivisen teatterin ja mediataiteen keinoja. Teoksemme kertoo sisällissodan jälkeisestä vankileirien ajasta. Teoksessa seurataan lyhyiden kohtausten kautta vankileirien arkea ja loppukevään ja -kesän 1918 tapahtumia. Teos rakentuu historiallisten dokumenttien, historiankerronnan kerrostumien, Mänttä-Vilppulasta koottujen suku- ja paikallistarinoiden sekä paikallisten mielikuvien pohjalle. Emme rakenna sadan vuoden takaista epookkia, vaan fiktiota, joka voisi hyvin tapahtua nyt.


Vihan itkuvirsi 2018 4.pelautus

21.10.2018 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
historiallinen, realismi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 10-20€
Ikäraja: 16

Keväällä 1918 verinen sisällissota repi juuri itsenäistynyttä Suomea rikki. Loppukevät ja kesä kokosivat yhteen eripuolilla taistelleet ihmiset vankileirien aitojen sisään. Tämä on heidän tarinansa.

Vihan itkuvirsi on pelillinen teos, joka hyödyntää pohjoismaisen liveroolipelin, immersiivisen teatterin ja mediataiteen keinoja. Teoksemme kertoo sisällissodan jälkeisestä vankileirien ajasta. Teoksessa seurataan lyhyiden kohtausten kautta vankileirien arkea ja loppukevään ja -kesän 1918 tapahtumia. Teos rakentuu historiallisten dokumenttien, historiankerronnan kerrostumien, Mänttä-Vilppulasta koottujen suku- ja paikallistarinoiden sekä paikallisten mielikuvien pohjalle. Emme rakenna sadan vuoden takaista epookkia, vaan fiktiota, joka voisi hyvin tapahtua nyt.


X-Con 2018

26.10.2018 - 28.10.2018 Mikkeli

X-Con on liveroolipelien tekijöille ja niiden järjestämisestä kiinnostuneille (kokemattomillekin) harrastajille suunnattu nyt kuudetta kertaa järjestettävä tapahtuma, joka järjestetään yhteistyössä Otavan Opiston kanssa Mikkelissä 26.-28.10.2018.

Tapahtumakuvaus tulee täydentymään alkusyksystä ja kotisivut lisätään sen myötä, uudistuksen jälkeen. Tapahtuma on ilmoitettu etukäteen kalenteriin ilmoittamaan olemassaolostaan samalle viikonlopulle larppia suunnitteleville.

  • Janina Kahela, tiedotus, studioillusiart (at) gmail.com

Ephemeral: Gypsy Trade

27.10.2018 Loppi

Aloittelijaystävällinen
fantasia
Osallistumismaksu: 25€

Daileyt ovat täällä! Kirotut Kiertolaiset jotka karkotettiin Vanhasta maasta, pimeiden taitojen haltijat ja huijarit! Pysy poissa, jos sielusi on sinulle kallis koska tumman naisen tanssi houkuttelee sen itselleen!

Ephemeral-sarjan neljäs peli. Vuosisadanvaihteen taikuudella ja olennoilla höystettyä fantasiaa. Aloittelijaystävällinen ja ikärajaton peli.


Toinen vuosi: Syksy

02.11.2018 - 04.11.2018 Loviisa

post-apokalyptinen, realismi, draama

Toinen Vuosi on neliosainen larp-kampanja omavaraisesta elämästä yhteiskunnan romahdettua. Toisessa Vuodessa hahmot joutuvat sopeutumaan uuteen elämäänsä vuodenkierron eri aikoina ja uudenlaisessa yhteisössä. Peli käsittelee tämän yhteisön muovautumista, rajankäyntiä oman ja yhteisen välillä, ja aiemmin merkityksellisten asioiden muovautumista uusiksi.

Toinen Vuosi pelataan neljänä viikonloppuna rantahuvilassa ja sen pihapiirissä Loviisassa. Peliviikonloput ovat

Kevät 4.-6.5.2018

Kesä 17.-19.8.2018

Syksy 2.-4.11.2018

Talvi 1.-3.2.2019


Seitsemäs tunti

03.11.2018 Urjala

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 03.01.2018 - 01.03.2018
fantasia, jännitys, draama
Osallistumismaksu: 30-40€
Ikäraja: 18

Ei hän puhu siitä paikasta koskaan, vaikka kaikki alkoi sieltä. Ei hän sano sanaakaan huhunnälkäisille naapureille sisäpihalla, ei kauhutarinoita kärttäville lapsilleen iltasadun hetkellä, ei silloin tällöin pihaan ilmestyville vartioston harmaaviitoille - eikä edes minulle, jollei aamuyön syviä, rauhattomia hetkiä lasketa.

Tuolloin Kartano avaa vielä kerran ovensa ja tempaa hänet surulla, pelolla ja katkeransuloisella kaiholla silattuun seitsemään tuntiinsa. Olen toisinaan kirjoittanut ylös sanoja, joita hän sopertaa painajaistensa aikana, mutta aamulla hän kohtaa ne mykkänä ja päätään pudistaen.

​Hän vakuutti minulle silloin, että koe kestäisi vain yhden illan. Kartano on kuitenkin piinannut meitä jo ihmisiän.

Seitsemäs tunti on liveroolipeli fiktiivisen Tiedon killan pääsykokeista. Peli käsittelee valtaa ja sen hintaa sekä minuutta ja sitä muokkaavia valintoja. Mukana on yliluonnollisuutta ja magiaa, kilpailuasetelmia, paineita, haasteita, ongelmanratkaisua, juonittelua, toimintaa, ihmissuhteita, suuria tunteita ja epiikkaa jännityselementeillä höystettynä.

Peliin mahtuu noin 30 pelaajaa, jotka elävöittävät pääosin kiltaan kisälleiksi pyrkiviä magiankäyttäjiä. Peli on aloittelijaystävällinen.

Peli pohjautuu 2000-luvun alkupuolella pelattuun Koledin saaga -sarjan liveroolipeliin "Seitsemäs tunti". Pelin sisältö ja hahmot ovat käytännössä uusittu kokonaan, mutta larppi kumartaa alkuperäisen pelin ja sen ajankohdan suuntaan pelillisten ratkaisujensa ja tyyliseikkojensa puolesta. Tämänkertaiselta Seitsemänneltä tunnilta voitkin odottaa perinteistä toiminnallista seikkailufantasiaa käytännön ongelmanratkaisuineen ja jonkin verran liikuntaa vaativine peliympäristöineen. Peli pyrkii tarjoilemaan lisäksi täysipainoisia hahmoja kiharaisine ihmissuhteineen ja herkullisia tunnelmapaloja kartanomiljöössä.

Peli pelataan 3.11.2018 Urjalassa, Raikon kartanolla. Pääpelinjohtajina toimivat Partasen sisarukset Annukka ja Silja, joiden tukena häärii koko joukko käytännön apureita.


AVARUUSOOPPERA 2020 - Helsinki Edition

10.11.2018 Helsinki

Ilmoittautuminen: 08.04.2018 - 15.05.2018
sci-fi, draama
Osallistumismaksu: 30-40€
Ikäraja: 18

AVARUUSOOPPERA 2020 - Helsinki edition sijoittuu tulevaisuuteen, jossa suurin osa ihmiskunnasta on muuttanut uuteen tähtijärjestelmään. Peli sisältääkin niin galaktisenkokoista juonittelua, poliittista kähmintää kuin romantiikkaa ja ihmissuhteitakin, kaikkea tasaisen epätasaisesti.

Peli sijoittuu kahden planeettavaltion, Mitharin ja Priamoksen eliitin yhteiseen juhlaan, jossa juhlistetaan voittoa Hissarlikin pahasta planeettavaltiosta 20 vuotta aikaisemmin. Nykyään Priamoksen ja Mitharin välit ovat jäistäkin kalseammat ja sota häämöttää jatkuvasti näiden “kumppanusten” yllä. Se ei silti tietenkään estä molempien planeettojen ylhäisten, silmäätekevien ja muun eliitin kohtaamista juhlissa, jotka ovat yhdistelmä linnanjuhlia, Oscar-gaalan jatkoja sekä kaikkia muita niitä eliitin juhlia, joista tavallinen kansa ei näe muuta kuin punaisen maton puvut ja ehkä virallisen avajaispuheen. Kyseessä ei siis missään nimessä ole neuvottelupeli.

MITÄ, MISSÄ JA MILLOIN?
AVARUUSOOPPERA 2020 on pelattu ensimmäisen kerran Oulussa vuonna 2016, 20 vuotta täyttäneen Oiei ry:n juhlapelinä. Ja nyt peli uudelleenpelautetaan Helsingissä! Peli järjestetään Helsingin Yliopiston farmasiakunnan kerhohuoneisto Käärmeenpesässä, lauantaina 10.11.2018. Käärmeenpesä sijaitsee Sörnäisten rantatie 33:ssa, 4. kerroksessa.

KENELLE?
Kaikille niille, joita jäytää avaruusoopperan, näyttävän proppautumisen ja hyvien bileiden nälkä ja joita scifi, pukuloisto, ihmissuhdekiemurat ja juonittelu kiinnostaa. Pelissä on noin 60 hahmoa, ja mikäli peliin tulee enemmän ilmoittautumisia kuin hahmoja on jaossa, pelinjohto varaa itselleen oikeuden valita pelaajat sopivuus- ei ilmoittautumisjärjestyksessä. Peli on K-18. Pelissä käytetään Oiein NoRules-sääntöjärjestelmää, joka löytyy täältä: https://docs.google.com/document/d/1wR2AbfBe1g3vrWyquW_FvKmSs24FEhgV8VJ3Pgi7EtA/edit?usp=sharing

PALJONKO?
Alustava arvio pelimaksusta on 35€. Pelimaksulla saat tiketin tämän galaksin vuosikymmenen parhaimpiin bileisiin, naposteltavaa ja alkoholittomia juhlajuomia pelin aikana sekä saunamahdollisuuden lauantai-iltana pelin jälkeen. Pelipaikalla ei ole mahdollisuutta yöpyä.

JOKO SAA ILMOITTAUTUA?
Kyllä! Täältä: https://goo.gl/forms/JqKouNhhVB2BSc3B2 Mikäli kysyttävää pelistä tulee, kysymyksiinne vastataan mielellään osoitteessa haeroepalloproductions(at)gmail.com Ilmoittuminen on avoinna enintään 15.5. saakka, tai kunnes 100 ilmoittautumista tulee täyteen.

MILLAINEN TÄMÄ PELIMAAILMA OIKEIN ON?
Löydät maailmankuvauksen täältä: https://docs.google.com/document/d/1AZQkKN_6DqbJ_3NMwSbERIV2vn1fwe0Rpw2HWz5ecUI/edit?usp=sharing
Mitharin puolen proppi-inpiraatiota: https://fi.pinterest.com/hannapuolakka9/mitharin-proppi-inspiraatiota/
Priamoksen puolen proppi-inspiraatiota: https://fi.pinterest.com/hannapuolakka9/priamos-proppi-inspiraatiota/

KUKA TÄSTÄ ON VASTUUSSA?
Häröpallo Productions, eli pääpelinjohtajina toimivat Hanna Puolakka sekä Susanna Veijalainen. Apukäsinä häärii Paula Pennanen, Kukkis Hautamäki, Laura Turpeinen, Valtteri Niskavaara, Laura Kröger sekä Sanna Hautala.
Taustatukena OIEI ry ja Illusia ry.


Wähäcon 2018

16.11.2018 - 18.11.2018 Jyväskylä

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 14.05.2018 - 31.08.2018
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Wähäcon on suomalainen freeform-pelitapahtuma Muuramen Wähälahden tilalla, Jyväskylän kupeessa.


Pohjolan Transsit - Loka

16.11.2018 - 18.11.2018 Ylöjärvi

uuskumma
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Pohjolan Transsit on liveroolipeli psykedeliasta, transsista, bilettämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja erimielisyyksistä. Pelissä nuoret suomalaiset taruolennot eli Pohjolan väeksi itseään kutsuvat henkilöt kokoontuvat jälleen bilettämään yhdessä.

Pohjolan Transsit on kolmiosainen pelikampanja, jonka ensimmäinen osa, Syys, pelataan 29.9.-1.10.2017. Toinen osa, Loka, pelataan keväällä 2018 ja kolmas osa, Marras, pelataan syksyllä 2018.


Sound of Silence

17.11.2018 Vihti

Aloittelijaystävällinen Kielivapaa
post-apokalyptinen, jännitys, kauhu, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Älä puhu. Syö hiljaa. Käytä vain vaatteita ja esineitä, joista ei kuulu ääntä. Nuku valvotusti. Vältä suuria ryhmiä. Äläkä missään nimessä riko hiljaisuutta.
Tai Ne löytävät sinut.

---

Don’t speak. Eat quietly. Use only things that don’t make sounds. Sleep only under supervision. Avoid large groups.
And never ever break the Sound of Silence.
Or They will find you.

Sound of Silence on kauhularppi, joka ammentaa inspiraationsa ja tunnelmansa A Quiet Place -elokuvasta ja Silent Hill -peleistä, ja tunnelman hahmottamiseksi pelinjohto suosittelee tutustumaan mielellään molempiin.

Pelimaailmassa outo äänen avulla saalistava alienlaji on vallannut maailman ja pakottanut ihmiskunnan elämään täydellisessä hiljaisuudessa.
Pelissä erään mökkinaapuruston asukkaat asettuvat asumaan uuteen kotiinsa marraskuussa 2018 noin 100 päivää invaasion jälkeen, kun heidän vanhat asumuksensa ovat joutuneet uuden lajin haltuun.

Pelistä järjestetään neljä pelautusta, joista jokaiseen mahtuu 14 pelaajaa ja 3 npc:tä. Npc:t voivat halutessaan osallistua joka peliin eikä heiltä kerätä pelimaksua.
Osa hahmoista saattaa kuolla pelin aikana pelin tapahtumien seurauksena. Tämän jälkeen näiden hahmojen pelaajat voivat halutessaan siirtyä npc-tehtäviin.
Kolmas pelautus on mahdollista järjestää myös englanniksi. Halukkuutta englanniksi pelaamiseen kysytään ilmoittautumislomakkeessa.

Pelibudjetti menee kokonaisuudessaan proppeihin ja juokseviin kuluihin.
Pelissä ei varsinaisesti tarjota ruokaa (pelin aikana syötävää saattaa löytyä), pelaajien on mahdollista syödä omia eväitä ennen ja jälkeen pelin. Pelipaikalla on mahdollista yöpyä.

Teemojen vuoksi peli on ehdottomasti K18.
Huomioithan että pelin genre on kauhu ja se saattaa sisältää triggeröiviä elementtejä kuten pimeyttä, äkillisiä kovia ääniä, ahtaita paikkoja, ja ahdistavia teemoja kuten kuolemaa ja väkivaltaa. Pelipaikalla on portaat ja kynnyksiä.
Jos epäilet soveltuuko peli juuri sinulle, laita rohkeasti viestiä pelinjohdolle.

Lisää tietoa tulossa pian.
Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.


Sound of Silence

18.11.2018 Vihti

Aloittelijaystävällinen Kielivapaa
post-apokalyptinen, jännitys, kauhu, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Älä puhu. Syö hiljaa. Käytä vain vaatteita ja esineitä, joista ei kuulu ääntä. Nuku valvotusti. Vältä suuria ryhmiä. Äläkä missään nimessä riko hiljaisuutta.
Tai Ne löytävät sinut.

Sound of Silence on kauhularppi, joka ammentaa inspiraationsa ja tunnelmansa A Quiet Place -elokuvasta ja Silent Hill -peleistä, ja tunnelman hahmottamiseksi pelinjohto suosittelee tutustumaan mielellään molempiin.

Pelimaailmassa outo äänen avulla saalistava alienlaji on vallannut maailman ja pakottanut ihmiskunnan elämään täydellisessä hiljaisuudessa.
Pelissä erään mökkinaapuruston asukkaat asettuvat asumaan uuteen kotiinsa marraskuussa 2018 noin 100 päivää invaasion jälkeen, kun heidän vanhat asumuksensa ovat joutuneet uuden lajin haltuun.

Pelistä järjestetään neljä pelautusta, joista jokaiseen mahtuu 14 pelaajaa ja 3 npc:tä. Npc:t voivat halutessaan osallistua joka peliin eikä heiltä kerätä pelimaksua.
Osa hahmoista saattaa kuolla pelin aikana pelin tapahtumien seurauksena. Tämän jälkeen näiden hahmojen pelaajat voivat halutessaan siirtyä npc-tehtäviin.
Kolmas pelautus on mahdollista järjestää myös englanniksi. Halukkuutta englanniksi pelaamiseen kysytään ilmoittautumislomakkeessa.

Pelibudjetti menee kokonaisuudessaan proppeihin ja juokseviin kuluihin.
Pelissä ei varsinaisesti tarjota ruokaa (pelin aikana syötävää saattaa löytyä), pelaajien on mahdollista syödä omia eväitä ennen ja jälkeen pelin. Pelipaikalla on mahdollista yöpyä.

Teemojen vuoksi peli on ehdottomasti K18.
Huomioithan että pelin genre on kauhu ja se saattaa sisältää triggeröiviä elementtejä kuten pimeyttä, äkillisiä kovia ääniä, ahtaita paikkoja, ja ahdistavia teemoja kuten kuolemaa ja väkivaltaa. Pelipaikalla on portaat ja kynnyksiä.
Jos epäilet soveltuuko peli juuri sinulle, laita rohkeasti viestiä pelinjohdolle.

Lisää tietoa tulossa pian.
Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.


Sound of Silence

24.11.2018 Vihti

Aloittelijaystävällinen Kielivapaa
post-apokalyptinen, jännitys, kauhu, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Älä puhu. Syö hiljaa. Käytä vain vaatteita ja esineitä, joista ei kuulu ääntä. Nuku valvotusti. Vältä suuria ryhmiä. Äläkä missään nimessä riko hiljaisuutta.
Tai Ne löytävät sinut.

Sound of Silence on kauhularppi, joka ammentaa inspiraationsa ja tunnelmansa A Quiet Place -elokuvasta ja Silent Hill -peleistä, ja tunnelman hahmottamiseksi pelinjohto suosittelee tutustumaan mielellään molempiin.

Pelimaailmassa outo äänen avulla saalistava alienlaji on vallannut maailman ja pakottanut ihmiskunnan elämään täydellisessä hiljaisuudessa.
Pelissä erään mökkinaapuruston asukkaat asettuvat asumaan uuteen kotiinsa marraskuussa 2018 noin 100 päivää invaasion jälkeen, kun heidän vanhat asumuksensa ovat joutuneet uuden lajin haltuun.

Pelistä järjestetään neljä pelautusta, joista jokaiseen mahtuu 14 pelaajaa ja 3 npc:tä. Npc:t voivat halutessaan osallistua joka peliin eikä heiltä kerätä pelimaksua.
Osa hahmoista saattaa kuolla pelin aikana pelin tapahtumien seurauksena. Tämän jälkeen näiden hahmojen pelaajat voivat halutessaan siirtyä npc-tehtäviin.
Kolmas pelautus on mahdollista järjestää myös englanniksi. Halukkuutta englanniksi pelaamiseen kysytään ilmoittautumislomakkeessa.

Pelibudjetti menee kokonaisuudessaan proppeihin ja juokseviin kuluihin.
Pelissä ei varsinaisesti tarjota ruokaa (pelin aikana syötävää saattaa löytyä), pelaajien on mahdollista syödä omia eväitä ennen ja jälkeen pelin. Pelipaikalla on mahdollista yöpyä.

Teemojen vuoksi peli on ehdottomasti K18.
Huomioithan että pelin genre on kauhu ja se saattaa sisältää triggeröiviä elementtejä kuten pimeyttä, äkillisiä kovia ääniä, ahtaita paikkoja, ja ahdistavia teemoja kuten kuolemaa ja väkivaltaa. Pelipaikalla on portaat ja kynnyksiä.
Jos epäilet soveltuuko peli juuri sinulle, laita rohkeasti viestiä pelinjohdolle.

Lisää tietoa tulossa pian.
Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.


L4KME – Äärirajoilla

24.11.2018 Helsinki-

Ilmoittautuminen: 01.03.2018 - 31.05.2018
sci-fi, jännitys, realismi, kaupunkipeli, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: 18 vuotta

L4KME sijoittuu scifistisillä ja mystisillä elementeillä väritettyyn nykypäivän Suomeen. Hahmoryhmiä ovat mm. paikallinen pikku bändi, hippikommuuni, preppaajayhdistys, erinäisiä tavallisia ihmisiä ja laitapuolen kulkijoita. Lisämateriaalia pelaajat saavat riippuen siitä, mihin ryhmään he kuuluvat. Pelimateriaalia tulee myös lisää pelin aikana. Tässä pelissä on salaisuuksia, yllätyksiä ja odottamattomia käänteitä. Tavoittena on pitää nämä yllätyksinä niin pelaajille kuin hahmoille.

L4KME on trilogia. Pelissä on pelaajahahmoja maksimissaan n.60 ja ensimmäisen pelin pelaajamäärä on n. 40. Pelinjohto kirjoittaa hahmot, pelaajat kirjoittavat debriiffit, joiden pohjalta pelaajat saavat toiseen peliin päivitykset jne. Pelaajilla on mahdollisuus syventää hahmoja ohjatusti pelinjohdon kanssa. Pelisarja ei sisällä roolipelaamista pelien välissä. Peli on myös osin kaupunkipeli. Pelissä on niin kaupunkipeliä kuin pelaamista yhteisissä pelinjohdon järjestämissä tiloissa.


Sound of Silence

25.11.2018 Vihti

Aloittelijaystävällinen Kielivapaa
post-apokalyptinen, jännitys, kauhu, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Älä puhu. Syö hiljaa. Käytä vain vaatteita ja esineitä, joista ei kuulu ääntä. Nuku valvotusti. Vältä suuria ryhmiä. Äläkä missään nimessä riko hiljaisuutta.
Tai Ne löytävät sinut.

Sound of Silence on kauhularppi, joka ammentaa inspiraationsa ja tunnelmansa A Quiet Place -elokuvasta ja Silent Hill -peleistä, ja tunnelman hahmottamiseksi pelinjohto suosittelee tutustumaan mielellään molempiin.

Pelimaailmassa outo äänen avulla saalistava alienlaji on vallannut maailman ja pakottanut ihmiskunnan elämään täydellisessä hiljaisuudessa.
Pelissä erään mökkinaapuruston asukkaat asettuvat asumaan uuteen kotiinsa marraskuussa 2018 noin 100 päivää invaasion jälkeen, kun heidän vanhat asumuksensa ovat joutuneet uuden lajin haltuun.

Pelistä järjestetään neljä pelautusta, joista jokaiseen mahtuu 14 pelaajaa ja 3 npc:tä. Npc:t voivat halutessaan osallistua joka peliin eikä heiltä kerätä pelimaksua.
Osa hahmoista saattaa kuolla pelin aikana pelin tapahtumien seurauksena. Tämän jälkeen näiden hahmojen pelaajat voivat halutessaan siirtyä npc-tehtäviin.
Kolmas pelautus on mahdollista järjestää myös englanniksi. Halukkuutta englanniksi pelaamiseen kysytään ilmoittautumislomakkeessa.

Pelibudjetti menee kokonaisuudessaan proppeihin ja juokseviin kuluihin.
Pelissä ei varsinaisesti tarjota ruokaa (pelin aikana syötävää saattaa löytyä), pelaajien on mahdollista syödä omia eväitä ennen ja jälkeen pelin. Pelipaikalla on mahdollista yöpyä.

Teemojen vuoksi peli on ehdottomasti K18.
Huomioithan että pelin genre on kauhu ja se saattaa sisältää triggeröiviä elementtejä kuten pimeyttä, äkillisiä kovia ääniä, ahtaita paikkoja, ja ahdistavia teemoja kuten kuolemaa ja väkivaltaa. Pelipaikalla on portaat ja kynnyksiä.
Jos epäilet soveltuuko peli juuri sinulle, laita rohkeasti viestiä pelinjohdolle.

Lisää tietoa tulossa pian.
Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.


Hämärrys - Näkyvillium

30.11.2018 - 01.12.2018 Helsinki

Ilmoittautuminen: 28.04.2018 - 04.06.2018
fantasia, draama
Osallistumismaksu: 5€
Ikäraja: 15

Hämärrys: Viimeinen vuosi Tylypahkassa. Viimeiset hetket varmistaa tupamestaruus. Pieni viaton kepponen, ja timantit tiimalaseissa vähenisivät. Kepposen seurauksena pieni ryhmä oppilaita jäi valvomaan lukuvuoden viimeistä yötä tupiensa ulkopuolelle.
Näkyvillium:Sinä yönä viisi vuotta sitten sanottiin paljon. Vielä enemmän jäi kuitenkin sanomatta. Meistä piti tulla jotain uskomatonta. Vielä kerran me kokoonnumme Tylypahkassa.

Kaksi Harry Potter -maailmaan sijoittuvaa peliä yhdessä viikonlopussa. Ensimmäisessä osassa tehdään hahmojen elämästä monimutkaista ja toisessa osassa nautitaan tai kärsitään seurauksista. Tämä peli on erityisesti niille, jotka nauttivat pitkien keskusteluiden ja ihmissuhdedraaman pelaamisesta.


Albergan seitsemän serkusta

08.12.2018 Espoo

historiallinen, draama

Albergan seitsemän serkusta on liveroolipeli, joka sijoittuu Albergan kartanon liepeille vuonna 1830. Kyseessä on romanttinen historiallinen draama, joka ammentaa inspiraationsa Kaari Utrion 1800-luvun Suomeen sijoittuvista romaaneista.

Peli järjestetään lauantaina 8.12.2018 Parkvillassa Albergassa (Leppävaarassa). Pelin nettisivut julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan kesäkuun aikana.


Toinen vuosi: Talvi

01.02.2019 - 03.02.2019 Loviisa

post-apokalyptinen, realismi, draama

Toinen Vuosi on neliosainen larp-kampanja omavaraisesta elämästä yhteiskunnan romahdettua. Toisessa Vuodessa hahmot joutuvat sopeutumaan uuteen elämäänsä vuodenkierron eri aikoina ja uudenlaisessa yhteisössä. Peli käsittelee tämän yhteisön muovautumista, rajankäyntiä oman ja yhteisen välillä, ja aiemmin merkityksellisten asioiden muovautumista uusiksi.

Toinen Vuosi pelataan neljänä viikonloppuna rantahuvilassa ja sen pihapiirissä Loviisassa. Peliviikonloput ovat

Kevät 4.-6.5.2018

Kesä 17.-19.8.2018

Syksy 2.-4.11.2018

Talvi 1.-3.2.2019


Haaksirikko

30.05.2019 - 02.06.2019 Turku

historiallinen, toiminta

Haaksirikko - eli historiallis-maagillisia seikkailuja mailta ja meriltä ynnä muita merkillisiä kertomuksia Suomenlahden rannikoilta vuonna 1766 on 1700-luvun Suomeen sijoittuva seikkailuliveroolipeli, joka järjestetään upeassa Brinkhallin kartanossa Turun Kakskerrassa 30.5. - 2.6.2019. Pelin keskiössä ovat meri- ja rantarosvous, tieteellisen ja uskomuksiin perustuvan maailmankuvan kohtaaminen sekä valistusajan yhteiskunnan herättäminen henkiin. Tavoitteenamme on rakentaa immersiivinen, yhteisöllinen ja toiminnallinen kokemus satujen ja tieteen ihmeiden aikakauden Suomesta tarjoten osallistujille niin hurjia merirosvoseikkailuja kuin historiallista epookkidraamaakin. Pelissä hyödynnetään vaihtoehtohistoriallista “Firstborn is dead” -konseptia, jossa sukupuolihierarkiat korvataan syntymäjärjestyksen mukaisilla rooleilla. Ensisyntyiset edustavat kulttuurisesti rakennettuja, stereotyyppisen maskuliinisia piirteitä, kun taas toissyntyiset stereotyyppisen feminiinisiä piirteitä. Tämä mahdollistaa 1700-luvulla miehille tai naisille kuuluneiden sosiaalisten ja yhteiskunnallisten roolien pelaamisen pelaajan sukupuolesta tai hahmon pukeutumistyylistä riippumatta.

Tapahtuma alkaa helatorstaina puoliltapäivin ja jatkuu sunnuntaihin saakka. Ensimmäinen päivä keskitytään peliin valmistautumiseen, perjantai ja lauantai ovat pelipäiviä, ja sunnuntaina pidetään yhteinen purku. Yöpyminen ja työpajat järjestetään Sinapin kurssikeskuksessa muutaman kilometrin päässä Brinkhallista. Mukaan mahtuu kuutisenkymmentä osallistujaa ja pelin hinta tulee olemaan suuruusluokaltaan ~200 euroa sisältäen majoitukset ja ruokailut neljälle päivälle.

Pelin kotisivut julkaistaan kesän 2018 aikana ja lipunmyynti alkaa syksyllä. Siihen saakka lisätietoa saa pelin FB-eventistä: https://www.facebook.com/events/447819248987371/

Pelinjohto: Salme Vanhanen (design), Hannu Niemi (tuottaja), Ida Bäckström, Emmi Kaivosoja, Joonas Katko, Jenni Lares, Mari Lehtoruusu, Matleena Paukkunen, Maija Pollari & Anu Varjo


Päivänpyörä

14.06.2019 - 16.06.2019 Pukkisaaren rautakautinen kauppakylä, Helsinki

Aloittelijaystävällinen
fantasia, historiallinen

Kalevalainen fantasialiveroolipeli 80-100 pelaajalle.

Tarkempia tietoja lähempänä tapahtumaa.

  • Olli Hakkarainen et al., olaus (at) iki.fi

Pohjolan Transsit - Marras

01.11.2019 - 03.11.2019 Ylöjärvi

Kutsupeli
uuskumma
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Pohjolan Transsit on liveroolipeli psykedeliasta, transsista, bilettämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja erimielisyyksistä. Pelissä nuoret suomalaiset taruolennot eli Pohjolan väeksi itseään kutsuvat henkilöt kokoontuvat jälleen bilettämään yhdessä.

Pohjolan Transsit on kolmiosainen kutsupelikampanja, jonka ensimmäinen osa, Syys, pelataan 29.9.-1.10.2017. Toinen osa, Loka, pelataan keväällä 2018 ja kolmas osa, Marras, pelataan syksyllä 2018.


Ajankohdaltaan epämääräiset

Hiljaiset

Hamassa tulevaisuudessa, Ei vielä tiedossa

Kielivapaa
fantasia, historiallinen, realismi, uuskumma, draama
Ikäraja: 18

Ylhäällä Sumuvuorilla sijaitsee Lumon luostari. Luostari on seissyt siellä vuosisatoja ja Hiljaiset ovat asuneet siellä kauemmin kuin yksikään saattaa muistaa. Mutta kukaan ei tiennyt miksi. Koska He olivat hiljaa.

Hiljaiset on sietokykyvyn rajoja haastava elämyspeli jossa on tarkoitus viettää päivä puhumatta sanaakaan. Päivä täyttyy arkisista askareista ja haasteita joita rajoittunut kommunikaatio voi tuoda eteen. Pelissä ei tule olemaan villejä juonia, yllättäviä käänteitä tai edes kiinnostavaa tekemistä. Jos kaipaat niitä tämä peli ei ole sinulle! 18 vuoden ikäraja on viitteellinen ja enemmän pelaajilta odotetaan henkistä kypsyyttä. Vaikka itse peli ei sisällä juuri mitään tulee se sijoittumaan taustatarinan muodossa mystiseen / fantasia / uuskumma -maailmaan.

Pelimaksu sisältää pelipaikan jossa toivon mukaan myös mahdollisuus yöpyä, ruokailun pelin aikana (pelaajat valmistavat ruuan itse osana arkea) ja pelin aikana käytettävät kaavut. Propata siis ei tarvitse itse! Kaikki pukeutuvat saman mallin mukaisiin tylsän harmaisiin kaapuihin.

Peliaika, -paikka ja -maksu tarkentuvat lähiaikoina jonka jälkeen myös ilmoittautuminen avautuu. Mutta jos olet kiinnostunut olet tevetullut ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen vaikka heti.

  • Janne Koponen, janne (at) arcticloon.fi

Vastarinta-kampanja

Tammi-huhtikuussa, Turku

Ilmoittautuminen: 15.11.2017 - 27.11.2017
realismi, kaupunkipeli, draama
Ikäraja: 18

Onni keräsi kimpsunsa ja kampsunsa luentosalin lattialta ja sulki salin oven takanaan. Luento oli peruttu. Vartiointifirma TB:n tyypit olivat tulleet keskeyttämään yliassari Nordqvistin ennen kuin tämä ehti edes aloittaa kansalaisten pisteytysjärjestelmästä. Jälkipeli ja spekulaatiot Proffassa porukan kesken olisivat mittavat ja sinne suuntasi Onni muiden perässä.

Vastarinta on Turussa kevään 2018 aikana pelattava liveroolipelikampanja, jossa käsitellään tavallisten ihmisten elämää totalitaarisen järjestelmän alla sekä vastarintaliikkeen kehittymistä passiivisesta vastarinnasta aktiiviseen toimintaan.

Kampanja pelataan Turussa pääosin arki-iltaisin. Mukaan mahtuu noin 10 kampanjapelaajaa, ja lisäksi on mahdollista tulla mukaan yksittäisiin tai useampiin peleihin. Peleihin tarvitaan myös useita avustajia npc-rooleihin.

Kampanja jakaantuu kolmeen parin viikon pituiseen osioon, joista jokaiseen sisältyy muutama yhden illan peli ja yksi offgame-pelaajatapaaminen. Osio 1 tullaan pelaamaan tammikuussa, osio 2 helmi-maaliskuussa ja osio 3 huhtikuussa.


Häkkilinnut

Kevät 2018, Helsinki

Ilmoittautuminen: 03.09.2017 - 10.09.2017
kaupunkipeli
Ikäraja: K-18

"Taiteilijarenttu muttei mitenkään paha oo
Yleinen ongelma ettei vaan liiemmin rahaa oo
"Mä tarjoon" ei usein kuulu mun sanastoon
Mut sun kaa nyppii lähinnä se ettei mul varaa oo
Ja tahtoisin viedä sut pois täältä
Koko maailma vois nähdä mikä siinä ois väärää
Sovitaan vaik treffit lentokentäl
Ja arvotaan että millä lennol mennään"
Tuomas Kauhanen - Pummilla Tallinnaan

​Häkkilinnut on Helsingissä pelattava kaupunkikampanja 10 pelaajalle keväällä 2018. Ensimmäinen peli on helmi-maaliskuun taitteessa. Hahmoja kehitetään yhteistyössä pelinjohtajan kanssa.

Pelin hahmot ovat haastavan elämän kokeneita n. parikymppisiä suomalaisia, jotka ovat kaikki jokin aika sitten päässeet kuka vankilasta ja kuka psykiatrisesta osastohoidosta. Heitä yhdistää siinä vaiheessa kokeilu, jossa heille maksetaan kuukausittain eräänlaista perustuloa, kannustinta, jolla on tarkoitus päästä uuden elämän alkuun.

Kampanjassa keskitytään sosiaalisten suhteiden ja ryhmädynamiikan kiemuroihin. Hahmot luovivat ihmissuhdeviidakossa, yrittävät enemmän tai vähemmän onnistuneesti päästä eroon menneisyyden ikeestä sekä suunnittelevat tulevaisuuttaan.