Tapahtumalista

BDL 7: Legacy of the Grey Side

24.04.2020 - 26.04.2020 Vahojärven leirikeskus, Parkano

Ilmoittautuminen: 01.02.2020 - 19.02.2020
sci-fi
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Time is a lie, there is only patience.
Through patience, I gain perspective.
Through perspective, I gain knowledge.
Through knowledge, I gain control.
Through control, their chains are forged.
The Force shall enslave them.
-Revan

Isä, poika ja tytär.
Harmaus, sithit ja jedit.
Tasapaino, pimeys ja valo.
Voiman kolme aspektia.
Mikä vetää sinua puoleensa?

Korriban jäi menneisyyteen Harmaan Puolen muuttaessa kiireellä uuteen temppeliin Lehonille. Arki on lähtenyt kuukausien aikana pyörimään normaalisti eikä Korribanin pimeys ole tuntunut seuraneen asukkaita uuteen temppeliin. Voima kuitenkin väreilee kuin odottaen jotain, mutta mitä?

BDL pelikampanja hakee KAHTA uutta pelaajaa riveihinsä. Tarjolla on Zekk Owools ja Jake Raynar, jotka ovat molemmat jatkohahmoja. Ilmoittautuminen on avoinna 1.-19.2.2020.


Helatorstailive

21.05.2020 Helsinki

fantasia
Osallistumismaksu: 5€

Ysäriretrofantsuhupsuttelu keveällä otteella, mutta perinteitä kunnioittaen, 90-luvun Telcontarin tyyliin helatorstaina Suomenlinnassa.

  • kaisa.vitikainen (at) gmail.com

Pakkasen maa 2. osa - Regalia

22.05.2020 - 24.05.2020 Helsinki

Ilmoittautuminen: 02.02.2020 - 29.02.2020
fantasia, draama
Osallistumismaksu: 50€

Opettaja pääsee määränpäähänsä kuraattorin toimiston ovelle, hengähtää minuutin tasaten hengitystään, ja astuu sitten sisälle. “Arvoisa kuraattori! Rajalta tuli tuoretta tietoa,” hän ilmoittaa, ojentaen samalla kirjettä työpöydän ääressä istuvalle miehelle. “Laita se samaan pinoon muiden kanssa. Tällä hetkellä tärkeämpää on huolehtia että kaikki on valmista Liivinmaan ja Korinttin edustajia varten. Kuningas tosin saattaa pilata kaiken valmisteluista huolimatta,” kuraattori pohtii nuivasti.

“Onko meillä vielä mitään tarkempaa tietoa mitä Lehtikön kylässä tapahtui talvipäivänseisauksen aikaan?” Kuraattori kysyy ja yllättäen käännähtää opettajaa kohti. “Tuota noin… Ei… Tiedämme ainoastaan mitä opettaja Marth Neuvokas kertoi kirjeessään. Uskon että he itse voivat kertoa tarkemmin tapahtumista, jahka saapuvat tänne,” opettaja vastaa vaisusti, selkeästi peläten kuraattorin reaktiota. Hetken aikaa vain takkatulen rätinä täyttää hiljaisuuden. “NE KIROTUT TUNARIT!” Kuraattori huudahtaa.

Pakkasen maan tarina on alunperin pelinjohtaja Miia Tarujärven idea sarjakuvaksi. Vuosien saatossa idea muhi ja yhdessä Jonne Karilan kanssa ideasta päätettiin luoda sekä sarjakuva että larppi. Tarinan ympärille rakennettiin (ja rakennetaan edelleen) oma maailmansa, historia ja keskeisiä henkilöitä, jotka tulisivat näyttelemään keskeistä osaa taustatarinassa. Suunnitelman mukaan larppeja järjestetään kolme, joista jokainen on itsenäinen osansa. Larppien lisäksi rinnalla kulkee Miian piirtämä sarjakuva, jonka kulkuun pelaajien tekemät valinnat vaikuttavat. Sarjakuva tulee olemaan luettavissa ilmaiseksi pelin kotisivuilta, ja trilogian päätteeksi kaikki tarinat on tarkoitus koota yksiin kansiin ja painattaa albumiksi.

Sarjakuvan ja larppien kantavana teemana on muutos ja sen mukanaan tuoma kaaos. Maailma ja yhteiskunta ympärillämme muuttuu koko ajan ja me pystymme joko taistelemaan muutosta vastaan tai sopeutumaan sen mukana. Muutos aiheuttaa myös konflikteja, joiden seurauksena kaikki eivät selviä hengissä tai joutuvat uhraamaan paljon oman hyvinvointinsa eteen. Muutos näyttää herkästi synkältä, pelottavalta ja kivuliaalta, mitä se myös monelle on. Onko loppu valoisa vai synkkä, niin se riippuu valintojen lisäksi katsantokannasta. Mikä on sinulle tärkeää?

Pelissä olevista hahmoista tulee lyhytkuvaukset kotisivuille. Hahmoista suurin osa tulee olemaan mieshahmoja, mutta hahmoja voi pelata oli mitä sukupuolta hyvänsä. Hahmot tulevat olemaan osittain pelaajalähtöisesti luotavia, eli pelinjohto luo hahmon ydinrungon ja pelaajien vastuulle jää syventää hahmoaan kontaktipelaajien kanssa. Tämä tulee vaatimaan hieman aktiivisuutta pelaajilta ennen peliä.


Rajakatse LXXXV - 85: Jälleennäkemisiä

23.05.2020 Hollola

fantasia
Ikäraja: 18

Rajakatseen fantasiamaailmaan, taverna Vanhalle Piparille sijoittuva liveroolipeli noin 40:lle pelaajalle. Pelimaksu on 10 euroa. Ikäraja on 18 vuotta, ja peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelipaikan tavernasta voi ostaa ruokaa ja juomaa omakustannushintaan sen lisäksi mitä pöydässä on pelimaksuun kuuluvana tarjolla. Pelin aikana tai sen jälkeen lämpiää sauna. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.
Lisätietoja kotisivuilta.


NSNK - No Sleep in North Karelia

23.05.2020 Joensuu

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.01.2020 - 26.01.2020
jännitys, kauhu, kaupunkipeli, uuskumma
Osallistumismaksu: 20-25€
Ikäraja: 15

“He kuvittelivat ylittäneensä sen ikävaiheen, jossa hirviöt ja möröt ovat todellisia. He kuvittelivat maailman olevan turvallinen, lukuunottamatta tietenkin sellaisia ikäviä tapauksia kuten koulukiusaajat, liikenneonnettomuudet tai onnettomat perheolosuhteet. He uskoivat, etteivät painajaiset voisi heitä satuttaa. He olivat väärässä."

NSNK (No Sleep in North Karelia) on 23.5.2020 Joensuussa pelattava yliluonnollisia elementtäjä sisältävä mysteerilarppi, jossa pelaajat pelaavat (pelaajan ikään katsomatta) lapsia ja nuoria, jotka joutuvat kasvokkain tuntemattoman kanssa. Peli soveltuu sekä aloittelijoille että kokeneemmille roolipelaajille. Ikäraja osallistumiselle on 15 v. Alle 18-vuotiailta tarvitaan huoltajan suostumus, sekä tämän puhelinnumero hätätilanteiden varalta.

Peliin otetaan mukaan 12 pelaajaa ja suunnilleen saman verran NPC-hahmoja. Hahmot toimivat pääosin kahdessa eri ryhmässä, joista toisen muodostavat nuoremmat (11-12-vuotiaat) ja toisen vanhemmat (13-15-vuotiaat) hahmot. Hahmot luodaan nettisivuilla esiteltyjen arkkityyppien ympärille yhdessä pelinjohdon ja oman ryhmän pelaajien kanssa tapahtuvissa hahmomiiteissä. Lisäksi pelaajalla on mahdollisuus syventää hahmoja itsenäisesti. Miitit järjestetään mahdollisuuksien mukaan joko kasvotusten tai Internetin välityksellä.

Ilmoittautuminen avautuu 1.1.2020 ja sulkeutuu 26.1. klo 23.59. Hahmojako julkistetaan 1.2. Tämän jälkeen on mahdollista ilmoittautua varapelaajaksi tai NPC:ksi.

Pelimaksu on 25 €, Mannun Vartijat ry:n ja Todellisuuspakolaiset ry:n jäsenille 20 €.

Peli alkaa lauantaina klo 14 ja loppuu n. klo 20-21. Pelissä liikutaan paljon Joensuun keskustassa ja sen ympäristössä, pääasiassa polkupyörällä. Pyöräiltävä matka kokonaisuudessaan on n. 20 km koko larpin aikana – yksittäiset matkat eivät siis ole pitkiä. Jos et omista polkupyörää, voit lainata sellaisen pelinjohdolta 20 € panttia vastaan, jonka saa takaisin pyörän palautuessa omistajalleen samassa kunnossa kuin se lainattiin. Joensuussa eri tahot, kuten esimerkiksi Kansalaistalo, myös vuokraavat polkupyöriä edulliseen hintaan.


Fight Like a Girl - Suomi/Finland

12.06.2020 - 14.06.2020 Outokumpu

Ilmoittautuminen: 27.01.2020 - 09.02.2020

Kaksikielinen larppi 2100-luvun suffragettisodasta
Ett tvåspråkigt lajv om suffragettkriget på 2100-talet


Kolmas retkikunta Lännen Ääreen

12.06.2020 - 13.06.2020 Tällbergin larppikylä, Skellefteå, Pohjois-Ruotsi

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 02.02.2020 - 29.02.2020
fantasia
Osallistumismaksu: 20-40€

Sekalainen joukko matkalaisia kulki polulla jännittyneinä. Mikäli ikivanha kartta pitäisi paikkaansa, hetkenä minä hyvänsä he näkisivät–

Polku kaarsi loivasti vasemmalle ja mutkan takana häämötti pieni aukio, jolla seisoi hirsirakennuksia. Tämän täytyi olla karttaan merkitty paikka, Mullistuksen jälkeen tyhjilleen jäänyt ja vuosisadoiksi unohdettu Telbe!

Matkalaiset suuntasivat rakennuksista suurimpaan, joka oli aiemmin ollut jonkinlainen majatalo. Seikkailun ensimmäinen etappi oli tullut päätökseensä ja nyt olisi hyvä tilaisuus levähtää. Seuraavina päivinä olisi aikaa tutkia loput kylän rakennuksista, selvittää mihin kukin asettuisi asumaan sekä kartoittaa historiantutkimuksen kannalta kiinnostavimmat kohteet. Työtä ja tutkittavaa riittäisi vielä pitkäksi aikaa!

“Kolmas retkikunta Lännen Ääreen” on fantasia- ja seikkailuteemainen liveroolipeli, joka pelataan Pohjois-Ruotsissa, Skellefteån lähellä sijaitsevassa Tällbergin larppikylässä. Vaikka pelipaikka sijaitseekin Ruotsissa, kaikki materiaali ja itse larppi ovat täysin suomenkielisiä. Peli on aloittelijaystävällinen.

Peli sisältää metsäseikkailua, aarteenetsintää, tutkimusmatkailua, tunnelmointia, mysteereitä sekä kylän arkisia askareita. Maailmanloppuja, kauhua, metsässä vaanivia mörköjä tai suurta pahuutta ei ole luvassa.

Pelimaksu tarkentuu myöhemmin, mutta se tulee luultavasti olemaan noin 20-30e Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry:n (OIEI) jäsenille ja +10e muille. Peliin mahtuu noin 20 hahmoa.


Ihmisen näköiset 2

26.06.2020 - 28.06.2020 Helsinki ja lähialueet

Aloittelijaystävällinen
realismi, kaupunkipeli, uuskumma, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 50-100 euroa€
Ikäraja: 18 (poikkeuksista ilmoitetaan pelikohtaisesti)

olemme hien liukkaat ja hiekkapaperin karvaiset
jäästä ja verestä raskaat vaatteet on asvaltin hajuiset
oveen naulataan pajusta punotut linnun sydämet
ja nahasta rakentuu ihmisen näköinen eläin

Suomi 2020. Harhamat, tai kimeerit, elävät ihmisten keskuudessa ihmisen näköisinä. Jotkut heistä ovat veden sukuisia ja jotkut ilman, toisia ajaa petojen vaisto ja toisia saaliseläimen varovaisuus. Sopeutuminen ihmisyhteiskuntaan sujuu hyvin ja eläin pysyy hallinnassa, kunhan sen sallitaan välillä päästä hallitusti esiin.

Ihmisen näköiset käsittelee yhteisöllisyyttä, hengellisyyttä, rohkeutta ja fyysisyyttä. Mistä saa lohtua ja mitä uskonnon nimissä voi tehdä? Onko vain näkyvä rohkeus sankaruutta? Mitä tapahtuu kun eläin pääsee esiin? Miten ristiriidat ratkaistaan, kun yhteisön kasassa pysyminen on sen ainoa keino selviytyä? Mitä on olla ihminen, mitä on olla eläin?

Peli on tummasävyistä, myyttisiä elementtejä hyödyntävää draamaa. Se ottaa vaikutteita mm. Grimm-sarjasta, mytologioista ja nordic noir -genrestä. Pelikäytännöissä kiinnitetään erityishuomiota yhteisöllisyyteen. Pelaajahaku aukeaa marraskuussa.


Seaside Prison

30.06.2020 - 06.07.2020 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
draama

Vedämme tänä ajanjaksona Gazan tilannetta käsittelevän Seaside Prison -larppimme 9 kertaa teatteri Universumin tiloissa. Larpissa käytetään valo-, ääni- ja videotekniikkaa. Yksittäinen pelautus kestää 5h, tarkempi aikataulu julkistetaan myöhemmin, samalla kun lipunmyynti (ennakkoliput verkkokaupasta) avataan.

  • Kaisa Kangas, kaisa.kangas (at) helsinki.fi

Rajakatse LXXXVI - 86: Kaarloa neljännesvuosisata

04.07.2020 - 05.07.2020 Hollola

fantasia
Ikäraja: 18

Perinteinen Rajakatse Fantasia ry:n kaksipäiväinen tavernapeli noin 60:lle eläytymiskykyiselle pelaajalle tunnelmallisessa ympäristössä. Peli alkaa lauantai-iltapäivänä ja kestää vuorokauden, jona aikana ja sen jälkeen on mahdollista saunoa. Tavernasta voi ostaa ruokaa ja juomaa kuten muissakin peleissämme omakustannushintaan sen lisäksi, mitä pöydässä on pelimaksuun kuuluvana tarjolla. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelimaksu on 20 euroa. Ikäraja on 18 vuotta, ja peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.
Lisätietoja kotisivuilta.


Murtumispiste - 3. pelautus

04.07.2020 Kangasala

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 09.03.2020 - 29.03.2020
realismi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 20-25€
Ikäraja: 15

Normaalisti hyväryhtinen mies röhnöttää tuolillaan liikkumattomana. Vain hetkeä aiemmin hän oli vielä juonut kahvia ja jutellut niitä näitä. Nyt kahvikuppi lojuu kyljellään ja mies on hiljaa. Miehen aiempi keskustelukumppani katsoo miestä odottaen (peläten), että mies vielä liikahtaisi. Mitään ei kuitenkaan tapahdu.​

Miehen keskustelukumppani odottaa tuntevansa riemua, tyytyväisyyttä tai vahingoniloa, mutta hän on vain turta. Juuri nyt hän ei pysty tuntemaan mitään. Hän kuitenkin tietää, että aamuun mennessä tilanne on muuttunut ja hän tulee kokemaan koko monimutkaisen tunneskaalan kerralla. Tuleeko hän katumaan tekojaan? Se selviää vasta aamulla. Sitä ennen on kuitenkin poistuttava paikalta ennen kuin kukaan saa tietää, mitä on tapahtunut. Hän luo viimeisen katseen liikkumattomaan mieheen ja poistuu toimistosta.​

Aamulla poliisiauto ajaa pihaan ja hän tuntee jälleen.

Murtumispiste on rikosdraama-aiheinen liveroolipeli, jonka kolmas pelautus pelataan 4.7.2020. Pelissä käsitellään muun muassa moraalisuutta mysteerien ja ihmissuhteiden keinoin. Lieventävätkö hyvät tarkoitukset erehdyksessä tehdyn rikoksen vääryyttä? Entä onko oikeutettua tehdä rikos, jos siitä seuraa jollekulle jotain hyvää? Peli sisältää rankkoja teemoja, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä synkistelypeli, vaan se sisältää myös ihmissuhdekoukeroita ja mysteerien ratkontaa ja aiheuttamista.​

Peli pidetään kesällä Vallitun leirikeskuksessa Kangasalla, Tampereen lähellä. Murtumispiste järjestetään yhteistyössä Mielikuvitusystävät ry:n kanssa ja pääpelinjohtajana toimii Ria M. Yhteyden pelinjohtoon saa sähköpostitse osoitteesta larpmurtumispiste(at)gmail.com


Neljäs Heinäkuuta

04.07.2020 Vihdissä

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 19.04.2020 - 03.05.2020
realismi
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: K18

Dozierin kylässä keskellä Alabamaa valmistaudutaan Itsenäisyyspäivän viettoon. Suuri osa kylän lapsista ovat kesäleirillä tai isovanhempien luona, joten Heinäkuun Neljättä vietetään pitkin kylää pääasiassa aikuisten voimalla. Kolmisenkymmentä paikallista on kokoontunut Ian ja Mackenzie Suthersin luokse grillaamaan ja juomaan Ianin veljen tekemää parhaista parhainta kotipolttoista. Amerikan Vallankumouksen Sisarten ja Crenshawn piirikunnan juhlallisuudet on käyty katsomassa jo piirikunnan keskustassa, Luvernessa. Nyt on vuorossa ne omat yksityisjuhlat ennen kuin illalla lähdetään sitten joukolla katsomaan piirikunnan ilotulitusta.

30 hengen Slice of Life larppi. Käsittelee mm. sukupolvien välisen kuilun, sosioekonomisen eriarvoisuuden, homoseksuaalisuuden, perheriitojen, suvaitsemattomuuden, päihdeongelmien, menetyksen (ja sen pelon) sekä anteeksiannon teemoja. Peli on henkisesti rankka ja se on tarkoitettu vakavaksi.


Danakar: Räjähdysherkkä (2. pelautus)

31.07.2020 - 01.08.2020 Bengtsår, Hanko

Ilmoittautuminen: 01.02.2020 - 01.03.2020
sci-fi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 18

Galaktisen Imperiumin miehistönkuljetusalus ‘Relentless’ rymistelee mäntymetsän läpi ja laskeutuu lopulta kirskuen kallioiselle merenrannalle. Palanut runko luisuu kalliolta alas, eivätkä täpärästi pelastautuneet sotilaat voi muuta kuin katsella sen hidasta uppoamista ilta-auringon oranssiksi värjäämään mereen.

Samaan aikaan kapinallisleirissä havahdutaan valtavaan rysäykseen. On kuin maa olisi tärähtänyt. Mikä se oli, perkeleen Tanras oli taas nukahtanut tutkan ääreen! Kompastellaan teltannaruihin, etsitään aseita, syyllisiä, viinapulloa. Joku väittää nähneensä taivaalla aluksen, Imperiumin aluksen. Seinähullu.

On vuosi 3 ABY, neljä vuotta Yavinin taistelun jälkeen. Paikkana on Danakar, Kapinaliiton hallussa oleva syrjäinen ulkokehän planeetta. Rauhan päivät ovat ohitse, ja jokaisen on nyt aika valita puolensa. Kumman lipun alla sinä taistelet? Kuinka paljon olet valmis uhraamaan? Ja … mikä oli tuo rasahdus takanasi kuusikossa?

Danakar: Räjähdysherkkä on Star Wars -teemainen liveroolipeli noin 35 pelaajalle. Hartaasti toivottu uudelleenpelautus järjestetään 31.7.-2.8.2020 Bengtsårin saaressa Hangon edustalla, ja luvassa on jälleen rehellistä ja autenttista metsärämpimistä, ihmissuhdedraamaa, moraalisia kriisejä, henkilökohtaisia maailmanloppuja, ryhmädynamiikkaa, valtasuhteita, sotilaselämää ja seikkailua. Väijytä vihollisia pimeässä metsässä, juokse pakoon henkesi edestä tai liioittele sotatarinoitasi vartiotulen äärellä – meillä on pelipaikkana kokonainen saari! Pelialueen ja pelin teemojen vuoksi ikäraja on ehdoton K-18.


Rajakatse LXXXVII - 87: Kesäpäivä tavernalla

01.08.2020 Hollola

fantasia
Ikäraja: 18

Virallinen Rajakatse 25 vuotispeli.
Rajakatseen fantasiamaailmaan, taverna Vanhalle Piparille sijoittuva liveroolipeli.
Peli on kevyemmin kirjoitettu ja pelinjohto ei lupaa, että pelissä tapahtuisi mitään kovin suureellista, toisaalta pelinjohto ei myöskään lupaa että pelissä ei tapahtuisi mitään. Kyseessä on ihan oikea Rajakatse fantasia ry:n jatkumon peli, vaikkakin kevyemmin kirjoitettu. Lähes kaikki hahmot ovat vanhoja hahmoja. Ikäraja on 18 vuotta. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein.
Lisätietoja kotisivuilta.


Pohjalla 2 - Rock Cocks

08.08.2020 Sipoo

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.03.2020 - 15.04.2020
huumori
Osallistumismaksu: 45€
Ikäraja: 18

Rakastettu rokkilegenda tekee uskomattoman paluun!

Suomalainen suuruus Rock Cocks palaa ja esiintyy kotimaamme lavoilla. Suurta comeback-keikkaa on odotettu jo vuosikymmeniä, ja nyt viimein fanien pitkä piina on päättymässä kun "rokkikukot" avaavat kesän kiertueen, missäpä muualla kuin bändin kotikunnassa, Sipoossa!

Luvassa paljon klassikoita kuten Rock Cocksin ykköshitti kautta aikojen, Ei Heiluva Heppi Sammaloidu, sekä monta muuta moshaamisen arvoista kappaletta! Seuraa bändin somevastaavan Into Himosen blogipäivityksiä niin pysyt mukana menossa ja saat ensimmäisenä tietää uusimmat uutiset koskien tulevaa keikkaa!

ROCK ROCK!

Noin 40 henkilön peli Pohjalla 2 seuraa vuonna 2008 järjestetyn edeltäjänsä jalanjäljissä ja tuo jälleen yhteen oman elämänsä sankareita, bilettäjiä sekä yhteiskuntapakolaisia, tällä kertaa nauttimaan pitkään tauolla olleen Rock Cocksin musiikista!

Luvassa on hyvän mielen humoristista dystopiaa uudessa ja uljaassa tulevaisuuden Suomessa, missä toimeentulotuki korvattiin kossulla, EU vaihtui kauppasaartoon ja vihervassarimädättäjät ajettiin maanpakoon. Niin ja mikä tärkeintä, markka saatiin takaisin!

Huomioithan, että peli käsittelee paikoin hyvinkin traagisia ihmiskohtaloita satiirin ja huumorin kautta, joten peli ei välttämättä sovellu kaikille.

  • Charlotta Forsman, Karri Korhonen, Atte Iiskola, Ville Miettinen, pohjalla.larp (at) gmail.com
  • https://bit.ly/pohjalla

Decorum Street V

28.08.2020 - 29.08.2020 Oulu

Ilmoittautuminen: 01.05.2020 - 31.05.2020
kaupunkipeli
Ikäraja: 18

Hän pysytteli piilossa roskisten takana ja odotti.

Kylmä tuulen viima sai kuolevaisten kehot värähtelemään.
Ihmiset.
He kävelivät katua pitkin rivakkaasti.
Osa puhelimissa kiinni, osa pitäen kämmenet visusti takin taskuissa.

Kuolevaiset eivät huomanneet häntä.
He eivät tienneet että hän on olemassa.

Katuvalojen alla kuivuneet lehdet juoksivat tuulen mukana pitkin asfalttia.

Hän nosti puhelimen taskustaan ja avasi kameran.
Kello näytti 23:58.

Kamera oli päällä.
Se kuvasi betoniseinää jossa oli graffitimaalauksia.
Kuvaan ilmestyi kämmen joka laskeutui vasten seinää.

Kello näytti 00:00
Kämmen kohosi seinästä ja jätti verisen jäljen kohtaan jota se oli koskettanut.

Askeleet kulkivat taaksepäin ja kuvakulma avartui.
Graffiti näytti sykkivän.
Se hehkui, kuin etsien muotoaan.
Ja hetken ajan näytti siltä että se muodosti selkeän lauseen:
“ Tervetuloa.”

Kunnes video loppui.

Decorum Street V on liveroolipeli vampyyrien alamaailmasta. Peli pelataan Oulun Tukikohdalla 28.-30.8.2020.

Decorum StreetV on vaihtoehtotodellisuuteen sijoittuva liveroolipeli, jossa kuolemattomat vampyyrit elävät kuolevaisten katseilta piilossa. Vampyyrien alamaailmassa jengit viettävät villiä elämää omalla tavallaan, vähät välittäen perinteisestä puhtaisiin verilinjoihin perustuvasta tiukasta hierkiasta. Vuosisatojen kuluessa verilinjat ovat sekoittuneet ja jengit yhdistyneet. Mutta niskakarvoja kohottaa tietoisuus siitä, että minä hetkenä hyvänsä kaikki voi muuttua.

MITÄ Valtapeliä, juonittelua, suhdedraamaa, jengien välienselvittelyä, biletystä, magiaa sekä huume- ja asekauppaa vampyyrien alamaailmassa.
KENELLE Pelissä on 40 hahmoa. Mukana on hahmoja konkareille ja aloittelijoille. Osa hahmoista varataan aloittelijoille. Kovien teemojen takia larppi on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.
KUKA Pelin pääpiru on Sirian Holappa. Lisäksi toteutuksesta vastaavat Carolin Sajur, Hanna Puolakka, Susanna Veijalainen, Ama Laine, Kaisa Vainio, Sanna Vainio, Ulla Hämeenaho ja Tero Säkkinen. Peli järjestetään yhteistyössä Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry:n ja Illusia ry:n kanssa.
LIPUT Pelimaksu ilmoitetaan myöhemmin. Osallistumismaksut käytetään pääosin pelipaikan vuokraan. Maksulla katetaan myös ruokaa ja tuotannollisia kuluja.


Suuri karkuvuosi

28.08.2020 - 30.08.2020 Loppi

Ilmoittautuminen: 23.02.2020 - 15.03.2020
historiallinen, jännitys, realismi
Osallistumismaksu: 45-50€

Ruotsalainen ruota koira, venäläinen veri koira
Tappoi isän, tappoi äitin, tappoi viisi veljeäni,
Seitsemen setäni lasta, kuusi kammini tytärtä,
Tahtoi milmakin tappaa.
Minä kuusehen kutasin, kuusi kuuveksi muruksi,
Minä lensin lepikköön, lepikkö mulle sauvan antoi,
Sauva minut tielle saattoi.

Suuri karkuvuosi on historiallinen liveroolipeli jonka tapahtumat sijoittuvat 1650-luvun Itä-Suomeen, ns. Ruptuurisodan aiheuttamaan epävarmuuden ja pakolaisuuden aikaan Ruotsin valtakunnan itärajalla. Kaksipäiväinen peli sisältää eräilyä ja folk horror -elementtejä.


Rajakatse LXXXVIII - 88

12.09.2020 Hollola

fantasia
Ikäraja: 18

Rajakatseen fantasiamaailmaan, taverna Vanhalle Piparille sijoittuva liveroolipeli noin 40:lle pelaajalle. Pelimaksu on 10 euroa. Peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelipaikan tavernasta voi ostaa ruokaa ja juomaa omakustannushintaan sen lisäksi mitä pöydässä on pelimaksuun kuuluvana tarjolla. Pelin aikana tai sen jälkeen lämpiää sauna. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.

Ikäraja on 18 vuotta, mutta pelissä voi olla vanhempiensa mukana alaikäisiä lapsia, mutta tämä edellyttää että vanhemmat/vanhempi on itse käynyt aiemmin Rajakatseen pelissä, jotta ei tule yllätyksiä että mitä tämä toiminta tarkkaan ottaen on. Lapsiasioissa voi ottaa yhteyttä ry:n lapsivastaavaan Jenni Leivo.
Lisätietoja kotisivuilta.


Menneisyyden jälkiä

19.09.2020 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
historiallinen
Osallistumismaksu: 15-25€
Ikäraja: 18, alaikäiset huoltajansa seurassa

Menneisyyden jälkiä on Seurasaaressa järjestettävä, päivän mittainen historianelävöityslarppi. Vuoden 1891 kesään sijoittuvassa pelissä Karunan pappilaan saapunut Suomen muinaismuistoyhdistyksen taidehistoriallinen retkikunta tekee kenttätyötään pappilan torpan pihassa. Iltapäivän aikana itse kukin saa huomata, että joitain menneisyyden jälkiä on helpompi seurata kuin toisia.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen kevään aikana.


Ihmisen näköiset 3

09.10.2020 - 11.10.2020 Helsinki ja lähialueet

Aloittelijaystävällinen
realismi, kaupunkipeli, uuskumma, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 50-100 euroa€
Ikäraja: 18 (poikkeuksista ilmoitetaan pelikohtaisesti

olemme hien liukkaat ja hiekkapaperin karvaiset
jäästä ja verestä raskaat vaatteet on asvaltin hajuiset
oveen naulataan pajusta punotut linnun sydämet
ja nahasta rakentuu ihmisen näköinen eläin

Suomi 2020. Harhamat, tai kimeerit, elävät ihmisten keskuudessa ihmisen näköisinä. Jotkut heistä ovat veden sukuisia ja jotkut ilman, toisia ajaa petojen vaisto ja toisia saaliseläimen varovaisuus. Sopeutuminen ihmisyhteiskuntaan sujuu hyvin ja eläin pysyy hallinnassa, kunhan sen sallitaan välillä päästä hallitusti esiin.

Ihmisen näköiset käsittelee yhteisöllisyyttä, hengellisyyttä, rohkeutta ja fyysisyyttä. Mistä saa lohtua ja mitä uskonnon nimissä voi tehdä? Onko vain näkyvä rohkeus sankaruutta? Mitä tapahtuu kun eläin pääsee esiin? Miten ristiriidat ratkaistaan, kun yhteisön kasassa pysyminen on sen ainoa keino selviytyä? Mitä on olla ihminen, mitä on olla eläin?

Peli on tummasävyistä, myyttisiä elementtejä hyödyntävää draamaa. Se ottaa vaikutteita mm. Grimm-sarjasta, mytologioista ja nordic noir -genrestä. Pelikäytännöissä kiinnitetään erityishuomiota yhteisöllisyyteen. Pelaajahaku aukeaa marraskuussa.


Ajankohdaltaan epämääräiset

Hiljaiset

Hamassa tulevaisuudessa, Ei vielä tiedossa

Kielivapaa
fantasia, historiallinen, realismi, uuskumma, draama
Ikäraja: 18

Ylhäällä Sumuvuorilla sijaitsee Lumon luostari. Luostari on seissyt siellä vuosisatoja ja Hiljaiset ovat asuneet siellä kauemmin kuin yksikään saattaa muistaa. Mutta kukaan ei tiennyt miksi. Koska He olivat hiljaa.

Hiljaiset on sietokykyvyn rajoja haastava elämyspeli jossa on tarkoitus viettää päivä puhumatta sanaakaan. Päivä täyttyy arkisista askareista ja haasteita joita rajoittunut kommunikaatio voi tuoda eteen. Pelissä ei tule olemaan villejä juonia, yllättäviä käänteitä tai edes kiinnostavaa tekemistä. Jos kaipaat niitä tämä peli ei ole sinulle! 18 vuoden ikäraja on viitteellinen ja enemmän pelaajilta odotetaan henkistä kypsyyttä. Vaikka itse peli ei sisällä juuri mitään tulee se sijoittumaan taustatarinan muodossa mystiseen / fantasia / uuskumma -maailmaan.

Pelimaksu sisältää pelipaikan jossa toivon mukaan myös mahdollisuus yöpyä, ruokailun pelin aikana (pelaajat valmistavat ruuan itse osana arkea) ja pelin aikana käytettävät kaavut. Propata siis ei tarvitse itse! Kaikki pukeutuvat saman mallin mukaisiin tylsän harmaisiin kaapuihin.

Peliaika, -paikka ja -maksu tarkentuvat lähiaikoina jonka jälkeen myös ilmoittautuminen avautuu. Mutta jos olet kiinnostunut olet tevetullut ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen vaikka heti.

  • Janne Koponen, janne (at) arcticloon.fi

Vastarinta-kampanja

Tammi-huhtikuussa, Turku

Ilmoittautuminen: 15.11.2017 - 27.11.2017
realismi, kaupunkipeli, draama
Ikäraja: 18

Onni keräsi kimpsunsa ja kampsunsa luentosalin lattialta ja sulki salin oven takanaan. Luento oli peruttu. Vartiointifirma TB:n tyypit olivat tulleet keskeyttämään yliassari Nordqvistin ennen kuin tämä ehti edes aloittaa kansalaisten pisteytysjärjestelmästä. Jälkipeli ja spekulaatiot Proffassa porukan kesken olisivat mittavat ja sinne suuntasi Onni muiden perässä.

Vastarinta on Turussa kevään 2018 aikana pelattava liveroolipelikampanja, jossa käsitellään tavallisten ihmisten elämää totalitaarisen järjestelmän alla sekä vastarintaliikkeen kehittymistä passiivisesta vastarinnasta aktiiviseen toimintaan.

Kampanja pelataan Turussa pääosin arki-iltaisin. Mukaan mahtuu noin 10 kampanjapelaajaa, ja lisäksi on mahdollista tulla mukaan yksittäisiin tai useampiin peleihin. Peleihin tarvitaan myös useita avustajia npc-rooleihin.

Kampanja jakaantuu kolmeen parin viikon pituiseen osioon, joista jokaiseen sisältyy muutama yhden illan peli ja yksi offgame-pelaajatapaaminen. Osio 1 tullaan pelaamaan tammikuussa, osio 2 helmi-maaliskuussa ja osio 3 huhtikuussa.


Häkkilinnut

Kevät 2018, Helsinki

Ilmoittautuminen: 03.09.2017 - 10.09.2017
kaupunkipeli
Ikäraja: K-18

"Taiteilijarenttu muttei mitenkään paha oo
Yleinen ongelma ettei vaan liiemmin rahaa oo
"Mä tarjoon" ei usein kuulu mun sanastoon
Mut sun kaa nyppii lähinnä se ettei mul varaa oo
Ja tahtoisin viedä sut pois täältä
Koko maailma vois nähdä mikä siinä ois väärää
Sovitaan vaik treffit lentokentäl
Ja arvotaan että millä lennol mennään"
Tuomas Kauhanen - Pummilla Tallinnaan

​Häkkilinnut on Helsingissä pelattava kaupunkikampanja 10 pelaajalle keväällä 2018. Ensimmäinen peli on helmi-maaliskuun taitteessa. Hahmoja kehitetään yhteistyössä pelinjohtajan kanssa.

Pelin hahmot ovat haastavan elämän kokeneita n. parikymppisiä suomalaisia, jotka ovat kaikki jokin aika sitten päässeet kuka vankilasta ja kuka psykiatrisesta osastohoidosta. Heitä yhdistää siinä vaiheessa kokeilu, jossa heille maksetaan kuukausittain eräänlaista perustuloa, kannustinta, jolla on tarkoitus päästä uuden elämän alkuun.

Kampanjassa keskitytään sosiaalisten suhteiden ja ryhmädynamiikan kiemuroihin. Hahmot luovivat ihmissuhdeviidakossa, yrittävät enemmän tai vähemmän onnistuneesti päästä eroon menneisyyden ikeestä sekä suunnittelevat tulevaisuuttaan.


Vartiosto - Syksy 1969

tiedotetaan myöhemmin, PK-seutu

fantasia
Osallistumismaksu: 10-20€
Ikäraja: 18

Vartiosto kampanjan seuraava peli. Peli on ensisijaisesti jatkaville pelaajille. Uusien pelaajien ilmoittautuminen aukeaa toukokuussa, jota ennen kotisivuille päivitetään tietoja haettavista hahmoista.


Voldemortin sota

suunnitteilla vuodelle 2020, Turun seutu

fantasia, jännitys, toiminta, draama, huumori
Osallistumismaksu: 20-30€
Ikäraja: 15

Eletään vuotta 1978 Britannian taikavaltiossa. Välit taikaministeriön ja kuolonsyöjiksi itseään nimittävän kapinallisen tahon välillä ovat kiristyneet viimeisten viiden vuoden aikana siihen pisteeseen, että Britannian taikavaltioon on julistettu sotatila.

Britannian taikavaltion joukot - aurorit - ja kuolonsyöjät ovat sotatilan julistamisen jälkeen ottaneet yhteen useamman kerran ja voittoja, tappioita ja menetyksiä on tullut molemmin puolin.

Ministeriö värvää auroreita aktiivitehtäviin suoraan auroriopistosta, ja pimeiltä kujilta kuiskitaan kuolonsyöjien joukkoon. Pari viimeisintä viikkoa on ollut pitkästä aikaa rauhallisempaa, joten taikaministeriöllä on ollut aikaa järjestää edes pienimuotoista koulutusta ja ryhmädynamiikan hakua uusille auroreilleen.

Torstaina 19.10.1978 taikaministeriö järjestää jälleen yhden koulutusleirin Exmoorin alueella lähellä Tauntonia.

Voldemortin sota on Harry Potter -larppien järjestämä liveroolipeli. Peli on lähes suora uudelleenpelautus huhtikuussa 2017 pelautetusta Voldemortin sodasta. Peli sijoittuu J.K.Rowlingin Harry Potter -maailmaan vuoteen 1978 ja seuraa löyhästi canonia. Pelissä ei kuitenkaan ole canon-hahmoja.

Peli soveltuu niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pelaajille. Peliin valitaan pelaajat anonyymisti. Aloittelevilla ja ensikertalaisilla pelaajilla on hieman suurempi mahdollisuus päästä peliin kuin konkareilla.

Luvassa on rymyämistä pimeässä synkässä metsässä, luottamusta, petturuutta, kaunoja, poliittista kaaosta, romantiikkaa, ihmissuhdedraamaa, seikkailua ja perinteistä poliisi ja rosvo -leikkiä taikasauvat kädessä adrenaliinin jyskyttäessä korvissa.


Kuningatar Aelwynin turnajaiset

syksy 2020 . kevät 2021, Hattula

fantasia

Vuosisata sitten, verisen sodan jälkeen Aeropa luopui sodasta politiikan välineenä, luovuttuaan ensin miehistä johtajina ja sotataitojen harjoittajina. Siitä pitäen on kruununpäiden väliset kunniakysymykset ratkaistu vuosittaisilla suurturnajaisilla, joissa kunkin kansan parhaat naiset mittelevät voimiaan. Merseyn saarivaltakunnassa edustajat keskikesän Suurturnajaisiin valitaan tavan mukaan vanhan Beltain-juhlan aikaan toukokuun alussa järjestettävissä kuningatar Aelwynin turnajaisissa.

HUOM! Peli on siirretty myöhempään ajankohtaan!

Euroopan ritariromanttista keskiaikaa häkellyttävästi muistuttava alhaisfantasiamaailmaan sijoittuva live-roolipeli noin 30-40 pelaajalle.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot lähempänä ajankohtana.

  • Olli Hakkarainen et al., olaus (at) iki.fi