Tapahtumalista

Ihmisten Aika IX - Zigûr

26.04.2024 - 28.04.2024 Kannus

Ilmoittautuminen: 01.11.2023 - 31.12.2023
fantasia
Osallistumismaksu: 34-40€
Ikäraja: 16

Eletään Neljättä Aikaa, Sauronin mahti on murtunut ja Varjo väistynyt Keski-Maan yltä. Suurin osa haltioista on purjehtinut Suuren meren yli Kuolemattomille maille, kääpiöt asuvat rauhallisin mielin omissa kaivannoissaan yllättävän sopusoinnussa Keski-Maan Vapaiden Kansojen parissa. Sormuksen Sodassa nujerretut örkit ovat kadonneet miltein kokonaan maan päältä ja kallioiden uumenista, eikä yksikään olento, elävä tai kuollut, enää ikinä pidä hobitteja vähäpätöisinä.

On vuosi 45 Neljättä Aikaa ja kuluvan vuoden viidennen (elokuu) kuukauden loppu. Ihmisten Vallan aika on tässä. Valitettavasti Gondorin kuninkaan tuoma rauha ei kuitenkaan yllä Itään, vaan siellä valtaansa pitävät heimot ja joukkiot ovat johtajansa menetettyään kääntyneet tuhoisalle tielle toisiaan vastaan. Idässä noudatetaan “Vahvimman lakia”, eikä kukaan ole vapaaehtoisesti valmis luopumaan vallastaan. Ei, vaikka suurin osa miekkoihin ja kirveisiin kaatuneista on niitä, jotka eivät koskaan taisteluun käyneetkään.

Kaksipäiväinen liveroolipeli ‘Ihmisten Aika IX - Zigûr’ pelataan 26.-28.4.2024 Kannuksessa, noin 170 kilometrin päässä Oulusta. Pelin järjestää Niina ja Mikko Heikura, apuna Sami Kouva sekä Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry (http://oiei.fi) :n tuki.

Peli sijoittuu Keski-Maan itäisellä puolella olevaan Rhûnin maahan, tarkemmin siellä olevan pelinjohdon loreen lisäämän Cálëvanendë-nimisen pyhätön läheisyyteen. Pyhätössä asuu ja toimii Nurtarómenya-niminen järjestö, joka on vannonut suojelevansa Itää. Peli on suunnattu sekä edellisen Ihmisten Aika VIII - Gizik -pelin jatkohahmoille, että 5-10:lle uudelle hahmolle. Vanhoista jatkohahmoista huolimatta, pelinjohto kohtelee kaikkia hahmoja tasapuolisella rakkaudella ja intensiteetillä (vaikka kauemmin sarjassa pelanneilla onkin toki jo yhteistä taivasta allaan).

Pelin ilmoittautuminen aukeaa 1.11.2023

Avustaja haku on jo auki!


Monstrakademia 2

28.04.2024 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 19.02.2024 - 17.03.2024
fantasia, jännitys, uuskumma, draama
Osallistumismaksu: 15€
Ikäraja: 12

On kulunut kaksi kuukautta siitä, kun turvapaikaksi ja koulutuskeskukseksi tarkoitettu Monstrakademia piiritettiin ja kaikki olennot vangittiin. Kansojen vanhimmat raahattiin pois eikä kukaan tiedä ovatko he edes elossa enää. Muut olennot valjastettiin metsästäjien työkaluiksi ja käyttämään taikavoimiaan edistääkseen metsästäjien tavoitetta. Niskuroijia rankaistiin ja ne jotka eivät suostuneet tekemään tehtäviään "hävitettiin". Toivo on paosta on alkanut kadota, ja rivit ovat alkaneet rakoilla: Yhä useampi tuntuu vapaaehtoisesti tekevän yhteistyötä saadaakseen parempaa ruokaa ja pitääkseen läheisensä turvassa. Oliko olentojen taru tulossa viimein päätökseen? Vai kupliiko pinnan alla jotain?

Monstrakademia on 12-18-vuotiaille suunnattu kolmiosainen larp-kampanja olennoista, jotka elävät nykymaailmassa piilossa ihmisiltä. Pelin viisi rotua ovat eläneet erillään toisistaan ja eripuraisina, mutta selvitäkseen hengissä heitä jahtaavista metsästäjistä, heidän täytyi oppia tulemaan toimeen ja miten puolustautua vihamielisessä maailmassa. Monstrakatemian perustajat kokosivat kansojen edustajia yhteen ensimmäistä kertaa, opettaakseen heille mm. soluttautumista, huomaamatonta liikkumista ja itsepuolustautumista metsästäjiä vastaan tässä turvapaikassa, johon metsästäjillä ei pitänyt olla pääsyä. Edellisen pelin lopussa metsästäjät kuitenkin paljastivat juonensa ja vangitsivat kaikki olennot.

Pelin teemoja ovat mm. erilaisuus, yhteistyö, selviäminen, perheen/yhteisön/kodin menettäminen, traumat, vaikeuksien voittaminen ja sorto. Pelaamme synkkiä teemoja vakavasti ottaen, joten tämä peli ei sovellu pelaajille jotka haluavat humoristisen tai kevyen, tai hyvin seikkailullisen pelin.

Ensimmäinen osa pelattiin lokakuussa 2023, mutta toiseen osaan voi ilmoittautua vaikka ei olisi koskaan pelannut tai ollut ensimmäisessä osassa. Peliin mahtuu 35 pelaajaa jotka saavat jatkaa läpi kampanjan pelissä, mutta jos joku peruuttaa osallistumisen, otetaan tilalle toinen pelaaja.

Ilmoittautuminen aukeaa 19.2.2024.

Peliä järjestää 14-vuotias Oona Lehtinen pelinjohtokumminsa Janina Kahelan avulla.


Horisontti: Utopian kutsu

03.05.2024 - 05.05.2024 Tippsund, Turku

sci-fi, kauhu
Ikäraja: 18

On kulunut 76 vuotta Fodina Distalin kaivosplaneetan tuhosta. Koko planeetta romahti sisäänpäin, jättäen jälkeensä ainoastaan hajanaisen parven kivenmurikoita. Legendan mukaan vain siirtolaisalus määränpäänään Utopia selvisi. Vai selvisikö? Siirtolaisaluksesta ei ole kuultu mitään, ja yleinen uskomus on, että se törmäsi Pyxiksen aurinkokunnan ulkoreunalla sijaitsevaan madonreikään ja katosi olemattomiin.

Pyxiksen Planeettojen Välinen Liitto (PPL) vajosi kaaokseen sisäisistä riidoista Fodina Distalin tuhon jälkeen. Sissiliikkeet ja piratismi alkoivat kukoistaa Liiton keskittäessä kaiken asutuksen ja korkeakoulutuksen Terra Proximalle. Kaaoksen keskellä syntyivät utopianmetsästäjät. Hallinnolle ei jätetty vaihtoehtoja – taivasliikenne avattiin väkisin. Utopian haave häilyi vuosien mittaan legendaksi utopianmetsästäjien palatessa retkiltään pettyneinä tai puolikuolleina. Jotkut kuulevat kuitenkin yhä Utopian kutsun, ja suuntaavat katseensa horisonttiin.

Te voitte suunnata katseenne horisonttiin 3-5.5.2024 Turun Tippsundissa. Ilmoittautuminen aukeaa marraskuussa ja pelimaksu tarkentuu myöhemmin (kuitenkin ennen ilmoittautumista). Nettisivut päivittyvät ilmoittautumisen lähestyessä ja molemmista hahmoryhmistä julkaistaan trailerit.

Horisontti: Utopian kutsu on peli, jossa kaksi suuren kontrastin ryhmää kohtaavat tähtifregatti Crescentin miehistöineen tehdessä äkkilaskun asuttamattomaksi luullun planeetan Arboriumin pinnalle. Äkkilaskusta aiheutuva seismologinen reaktio käynnistää varmaan tuhoon johtavan tapahtumaketjun. Ryhmien välisten ja sisäisten konfliktien jyllätessä – jääkö Utopia pelkäksi haaveeksi?

Peli on ottanut inspiraatiota mm. Aarreplaneetasta sekä Ateez-yhtyeen musiikista ja musiikkivideoista. Pääpelinjohtaja päätti toteuttaa Horisontin kuultuaan kesällä 2022 Ateez – New World ja peli pohjaakin voimakkaasti pääpelinjohtajan kuratoimaan soittolistaan, mutta New World kiteyttää pelin ytimen.

Sisältövaroitukset: Peli tulee kestämään 13-15h yhteen putkeen uhkaavasti tikittävän kellon laskiessa taustalla aikaa varmaan tuhoon. Peli sisältää eksistentiaalisen ja päänsisäisen kauhun elementtejä; kauhu ei siis ole säikyttelyä eikä gorella mässäilyä, mutta se on olennainen osa peliä ja pelissä on verta. Pelissä käsitellään suurien konfliktien ja ihmissuhteiden lisäksi keskeisesti mm. huumeita ja väkivallan uhkaa. Ehdoton ikäraja on 18, eikä peliä suositella herkimmille. Kysy teemoista rohkeasti lisää, jos jokin jää mietityttämään.


Kabbölen Gomorra, 1. pelautus

03.05.2024 - 04.05.2024 Itä-Uusimaa

historiallinen, kauhu
Ikäraja: 18

Vapaaehtoisia muinaistieteellisille kaivauksille Itä-Uudellamaalla

Vapaaehtoisia haetaan kivikautisille kaivauksille Pernajan Kabbölessä kesäkaudelle 1914. Lökuddin kartanon mailla olevalla kaivausalueella uskotaan sijaitsevan ainutlaatuinen, laaja muinaisjäännös Suomen kansan ja maan aikaisimmasta tunnetusta esihistoriasta. Kaivaukset alkavat toukokuussa ja jatkuvat sään salliessa. Kaivauksien johtajana toimii Fil.Kand. S.Pälsi professori J.R. Aspelinin valvonnassa, ja kaivaukset toteuttaa Helsingin yliopisto yhteistyössä muinaistieteellisen toimikunnan kanssa. Vapaaehtoisilta odotetaan hyvää peruskuntoa, reipasta henkeä, ja ennen kaikkea aitoa kiinnostusta Suomen esihistoriaa kohtaan. Lehtimiehet ja joutilaat älkööt vaivautuko.

-Helsingin sanomien sunnuntaipainos 8.3.1914, painettu “Sekalaisia ilmoituksia” osiossa

Liveroolipeli Kabbölen Gomorran tarkoituksena on jotakuinkin uskollisesti mallintaa arkeologisia kaivauksia: hahmot osallistuvat kaivauksilla suoritettaviin työvaiheisiin kuten kartoittamiseen, kaivamiseen, seulomiseen, sekä esineiden käsittelyyn ja inventointiin. Samalla hahmot joutuvat kohtaamaan kaiun siitä turmasta, joka aikoinaan koitui “Kabbölen Gomorran” kohtaloksi. Peli ammentaa inspiraatiota H.P. Lovecraftin tuotannosta, ja tarkoituksena on yhdistää realistisia ja tieteellisiä, kaivauksiin liittyviä teemoja psykologiseen kauhuun.

Peli toteutetaan (ilmoittautuneiden määrän salliessa) kahtena pelautuksena, 3-4.5.2024 ja 10-11.5.2024. Pelaajia otetaan n. 10-15 per pelautus. Ilmoittautuminen avataan joulukuun alussa myöhemmin julkaistavilla verkkosivulla. Peli on K18, mutta sinänsä sopii myös aloittelijoille. Peli pelataan pitkälti ulkona epätasaisessa ja kuoppaisessa maastossa arkeologisten kaivausten merkeissä, eikä peli ikävä kyllä ole esteetön.

Projektia toteuttamassa ovat Arttu Ahava, Nino Hynninen, Katariina Pirttijärvi ja Anu Varjo.


Aldens (6. peli)

10.05.2024 - 12.05.2024 Leiriniemi

Täynnä
draama

Aldens-pelisarjan 6. peli (osallistujia n. 20 pelaajahahmoa + n. 10 avustajahahmoa). Ei uusia hahmoja

 • aldenscollegelarp (at) gmail.com

Ankkalinna

11.05.2024 Turku

Ilmoittautuminen: 03.03.2024 - 06.04.2024
huumori
Osallistumismaksu: 35€
Ikäraja: 14 (joustava)

Vauhtikas larpi. Norjalainen klassiko.

Ankkalinnalarppin ilmoittautuminen on nyt auki.

Peli pelataan Turussa, 11.5.2024.

This is an updated, translated version of a Norwegian larp classic. We write the character descriptions in English, but you will be playing in Finnish.

The game is not a joke, not a parody, and not a "dark side of Ankkalinna"-game. This is a genre-based, cartoonish larp where you play Mikki Hiiri, Heluna Ammu, Milla Magia, Hannu Hanhi and other characters in Ankkalinna.

I will be Hansu Hanhi. You could choose from the list at the web page.

Hope you want to join.


BDL 9 - Shadows of the Grey Side

17.05.2024 - 19.05.2024 Ilmajoki

Täynnä
sci-fi
Ikäraja: 18

Time is a lie, there is only patience.
Through patience, I gain perspective.
Through perspective, I gain knowledge.
Through knowledge, I gain control.
Through control, their chains are forged.
The Force shall enslave them.
-Revan

Isä, poika ja tytär.
Harmaus, sithit ja jedit.
Tasapaino, pimeys ja valo.
Voiman kolme aspektia.
Mikä vetää sinua puoleensa?

Between Dark and Light - pelikampanjan yhdeksäs osa pelataan Ilmajoella Kalajaisten Leirikeskuksessa 17.-19.5.2024.


Kabbölen Gomorra, 2. pelautus

17.05.2024 - 18.05.2024 Itä-Uusimaa

historiallinen, kauhu
Ikäraja: 18

Vapaaehtoisia muinaistieteellisille kaivauksille Itä-Uudellamaalla

Vapaaehtoisia haetaan kivikautisille kaivauksille Pernajan Kabbölessä kesäkaudelle 1914. Lökuddin kartanon mailla olevalla kaivausalueella uskotaan sijaitsevan ainutlaatuinen, laaja muinaisjäännös Suomen kansan ja maan aikaisimmasta tunnetusta esihistoriasta. Kaivaukset alkavat toukokuussa ja jatkuvat sään salliessa. Kaivauksien johtajana toimii Fil.Kand. S.Pälsi professori J.R. Aspelinin valvonnassa, ja kaivaukset toteuttaa Helsingin yliopisto yhteistyössä muinaistieteellisen toimikunnan kanssa. Vapaaehtoisilta odotetaan hyvää peruskuntoa, reipasta henkeä, ja ennen kaikkea aitoa kiinnostusta Suomen esihistoriaa kohtaan. Lehtimiehet ja joutilaat älkööt vaivautuko.

-Helsingin sanomien sunnuntaipainos 8.3.1914, painettu “Sekalaisia ilmoituksia” osiossa

Liveroolipeli Kabbölen Gomorran tarkoituksena on jotakuinkin uskollisesti mallintaa arkeologisia kaivauksia: hahmot osallistuvat kaivauksilla suoritettaviin työvaiheisiin kuten kartoittamiseen, kaivamiseen, seulomiseen, sekä esineiden käsittelyyn ja inventointiin. Samalla hahmot joutuvat kohtaamaan kaiun siitä turmasta, joka aikoinaan koitui “Kabbölen Gomorran” kohtaloksi. Peli ammentaa inspiraatiota H.P. Lovecraftin tuotannosta, ja tarkoituksena on yhdistää realistisia ja tieteellisiä, kaivauksiin liittyviä teemoja psykologiseen kauhuun.

Peli toteutetaan (ilmoittautuneiden määrän salliessa) kahtena pelautuksena, 10-11.5.2024 ja 17.-18.5.2024. Pelaajia otetaan n. 10-15 per pelautus. Ilmoittautuminen avataan joulukuun alussa myöhemmin julkaistavilla verkkosivulla. Peli on K18, mutta sinänsä sopii myös aloittelijoille. Peli pelataan pitkälti ulkona epätasaisessa ja kuoppaisessa maastossa arkeologisten kaivausten merkeissä, eikä peli ikävä kyllä ole esteetön.

Projektia toteuttamassa ovat Arttu Ahava, Nino Hynninen, Katariina Pirttijärvi ja Anu Varjo.


Rajakatse XCVI – 96

18.05.2024 Hollolan Sairakkala

fantasia
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 18

Rajakatseen fantasiamaailmaan, taverna Vanhalle Piparille sijoittuva liveroolipeli noin 40:lle pelaajalle. Pelimaksu on 10 euroa. Ikäraja on 18 vuotta, ja peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Pelipaikan tavernasta voi ostaa pientä purtavaa omakustannushintaan sen lisäksi mitä pöydässä on pelimaksuun kuuluvana tarjolla. Saatavilla on myös vettä ja mahdollisesti muita alkoholittomia juomia. Muiden juomien osalta toimitetaan ohjeet pelaajille jaettavassa infopaketissa. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.
Ilmoittautumiset yhdistyksen kotisivujen kautta ilmoittautumislomakkeella.


UUSI ULOTTUVUUS

18.05.2024 Nuuksio

Ilmoittautuminen: 17.03.2024 - 16.04.2024
fantasia, historiallinen, uuskumma, huumori
Ikäraja: 15 (suositus)

On vuosi 2024, ihmiset elävät aikaa, jossa puhutaan tasa-arvosta mutta silti sukupuolet väheksyvät ja syrjivät toisiaan.

Ilmeisesti taikuus on totta. Yhtenä aamuna joukko ihmisiä herää 1300-luvun Kivennavalla. Miehet ovatkin naisia ja naiset miehiä. Lääkettä ei ole ja on pakko sopeutua tilanteeseen. Pikkuhiljaa ymmärrys vastapuolesta lisääntyy.

 • Leo, granqvistleo (at) gmail.com

Hyvät museovieraat

21.05.2024 Helsinki

draama
Osallistumismaksu: 15-30€
Ikäraja: 18

Mitä tapahtuu, kun taideteokset ottavat valtaansa museovieraiden kehot? Tämä selviää Kaisa Kankaan yhdessä Amos Rex -museon kanssa suunnittelemassa larpissa Hyvät museovieraat, joka pelataan museon Musta tuntuu, toistaiseksi -näyttelyssä.

Larppi pelataan ti 21.5. n. klo 17:00 alkaen ja kestää noin neljä tuntia. Hyvät museovieraat ei vaadi osallistujiltaan mitään ennakkovalmisteluja – ei hahmon lukemista tai erityistä pukeutumista – vaan osallistujat saavat kaiken tarvittavan larppia edeltävässä työpajassa. Larpin aikana museossa ei ole muita kävijöitä. Museo tarjoaa osallistujille pientä välipalaa.

Hyvät museovieraat on erittäin aloittelijaystävällinen larppi, joten tervetuloa mukaan vaikka aiempaa kokemusta ei olisikaan!

Liput 15 e opiskelija- tai museokortilla, 30 e normaalisti.


Lyronin Esoteerinen Akatemia

24.05.2024 - 26.05.2024 Lahti

Täynnä
fantasia, historiallinen, draama, huumori
Osallistumismaksu: 55-65€
Ikäraja: 16

LEA-kampanjan neljäs ja viimeinen osa, 50 pelaajaa. Harry Potter -maailmaan pohjaava yliopistopeli, sijoittuu Ranskaan 50-luvulla


Hämärään osa 1: Askel

01.06.2024 Helsinki

kaupunkipeli, uuskumma

"Kuka toi oli?"
"Kuka?"
"Toi joka moikkas sulle. Se näytti tuntevan sut. Ja näyttikin tosi tutulta."
"...En mä nähnyt ketään."

Hämärään-larp on kolmen larpin kampanja vuodelle 2024. Peli on tyyliltään uuskummaa ja hiipivää kauhua, teemoina mm. selviytyminen, itsensä etsiminen ja löytäminen, taikausko ja uskonto, yksinäisyys, syrjäytyminen ja mielenterveys.

 • lotta.s.laukkanen (at) gmail.com

Rakas Viholliseni - 7. pelautus

07.06.2024 - 09.06.2024 Kuortane

Täynnä Kutsupeli
sci-fi, post-apokalyptinen, draama
Ikäraja: 18

Tämä tarina kertoo siitä, millaista on yrittää tehdä rauha pitkäaikaisen vihollisen kanssa. Tämä tarina kertoo eeppisistä ystävyyksistä, verisistä vihollisuuksista ja suhteista, jotka ovat kaikkea muuta kuin yksinkertaisia. Mitä tehdä, kun sekä vihaa että rakastaa? Mitä tehdä, kun vihaa, mutta koko lajin tulevaisuus riippuu siitä laittaako vihan sivuun vai ei?

Ihmisistä polveutunut avaruuskulkijoiden laji on käynyt veristä sisällissotaa Ebos-planeetalla jo vuosikymmenen. Nyt jäljellä on enää tuhotun planeetan rauniot, sodan aiheuttamat koko ajan kasvavat mustat aukot ja kourallinen yksilöitä, jotka ovat heränneet homman järjettömyyteen. Nyt heidän täytyy kokoontua yhteen pitkäaikaisten vihollistensa kanssa miettimään että mitä he, jäljelle jääneet, nyt tekevät.

Rakas viholliseni on 13 pelaajan 10-11 tunnin mittainen larppi, jossa hahmojen väliset suhteet ja keskustelut ovat keskeisessä osassa. Peli ei sisällä romanttisia suhteita, vaan keskittyy muunlaisiin suhteisiin. Larppi pelataan 8.6.2024 Kuortaneella. Peli pelataan kutsupelinä ja se on pelaajille ilmainen.

Tämä on larpin 7. pelautus. Tämän pelin on suunnitellut ja kirjoittanut Elli O ja kuka vaan saa uudelleenpelauttaa tämän - jos se kiinnostaa, ole yhteydessä Elliin.


Diplomaattiklubi (uudelleenpelautus)

08.06.2024 Lohja

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 16.02.2024 - 17.03.2024
fantasia, historiallinen, realismi, draama
Osallistumismaksu: 45€
Ikäraja: 18

”Viikottainen Lagratan Diplomaattiklubin kokoontuminen

Lauantaisin Hotel Ambassadorin ravintolassa klo 16 alkaen

Ainoastaan yhdistyksen jäsenille ja näiden vieraille.

Päivällispukeutuminen.

Lämpimästi tervetuloa!

Lagratan diplomaattiyhdistyksen toimikunta”

Diplomaattiklubi on Die Grenze-pelien maailmaan, noin 1950-1960 -lukujen vaihdetta muistuttavalla aikakaudella Tirmandiinien pääkaupunki Lagrataan sijoittuva n. 6 tuntia kestävä juonimis- ja seurustelupeli, jossa hahmot ovat Ambassador-hotellin ravintolaan kerran viikossa seurustelemaan kokoontuvia diplomaatteja, heidän puolisoitaan, vieraitaan ja paikallisia silmäätekeviä. Klubin kaksi olennaista kohokohtaa ovat tuoreimpien juorujen vaihtamisen ohella eri maiden laadukkaimpien sanomalehtien lauantainumeroiden lukeminen ja suurvaltojen ulkomaanpalveluiden uutislähetysten kuunteleminen.

Diplomaattiklubi pelataan Lohjansaaren seurantalolla 8.6. 2024. Uudelleenpelautus kesällä 2022 pelautetusta Diplomaattiklubi -larpista.


Bondarin koitto - Noiturilarp

08.06.2024 - 09.06.2024 Turku

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 30.01.2024 - 11.03.2024
fantasia, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 20-35€
Ikäraja: 18

Temerian koillinen kulma vuonna 1268 Bondarin pitäjässä. Toinen pohjoinen sota on juuri saatu päätökseen, mutta köyhyys, maantierosvot, erilaiset kultit ja rutto jylläävät Pohjolassa. Täällä jumalan selän takana perinteet ja pakanalliset toimet ovat vielä hyvin voimissaan. Ikuisen liekin -kirkon sanomaa ei täällä kuulla ja paikalliset tuntevat kuuluvansa Temeriaan vain pelkästään nimellisesti. Lähimaastossa uinuu kylän yleisimmät vierailijat, Temerian rajakasarmin väki, mutta lähistölle on myös hypännyt Scoia’taelin kieroja kommandoja, kiertelevä Liekehtivän Ruusun veljeskunnan ristiretkipartio ja jopa muutama eksynyt noituri. Monen hermot ja uskomukset ovat koetuksella, kun usea niin erilaisen aatemaailman edustaja kohtaa toisensa. Huhuja liikkuu myös, että nämä nämä matkalaiset olisivat syypäänä huonoon satoon ja omituisiin tapahtumiin metsissä viimeisten kuukausien aikana.

Larp KVLT yhteisön neljäs Noiturilarppi, joka on epäsuora ”prequel” kahdelle ensimmäiselle pelille, sijoittuen aikajanalla hieman yli 4 vuotta ennen näitä. Larp KVLT on aloittelijoista koottu larp-harrastajien ryhmä Turussa.

Pelipaikkana Paattinen, Turku, Klootin torppa lähiympäristöineen.
Pelinjohto: risto.kastepohjamail.com
HUOM. yhteisön jäsenillä etuoikeus pelaajapaikkoihin. Pelipaikkoja on 30-35 ja niitä voidaan avata muutama lisää jos lähes kaikki muut paikat saadaan täytettyä.
Peli-infot ja ilmoittautuminen nettisivuilla.
.


Velonea: Advanced Korpimetsäs & Perkeles

15.06.2024 Pälkäne

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 26.03.2024 - 30.04.2024
fantasia, jännitys, kauhu, uuskumma, toiminta, huumori
Osallistumismaksu: 35-70€
Ikäraja: 18

“Disregard currency, acquire exp. (Actually don’t disregard currency, you can use it to grow stronger too.)”

Experience the return of the Korpimetsän Perkeleet LARP games held around the Tampere area in the beginning of 2000s. Advanced Korpimetsäs and Perkeles (AK&P) is a new edition of the KP3.5 MUD-LARP, situated in the fantasy world of Velonea. AK&P involves storytelling, questing and dangerous battles, resurrections and revenge.

The players are solving a mystery of how they ended up where they are and who they are. You will need to cooperate or dominate. Choose wisely.

A short story to set the tone of the game: https://drive.google.com/file/d/1G-PB5qjLtEs8S-0DHVaKr27nven3M14e/view

The game is K-18. The game will facilitate English and Finnish speakers.

The game itself is played on Saturday, but arrivals are encouraged on Friday or Thursday already.

velonea.gm (at) gmail.com

AK&P homepage with more information about the game: https://docs.google.com/document/d/1QNIZAyZh7hQ1cVSc6yLpFxa3DM5sH9N62Z6djT-xDfE/edit?usp=sharing

RPG gameplay mechanics and character sheet: https://docs.google.com/document/d/1eudRNPsjkdtodjulCBeuKfIiMTzG85b2lvZhgaX82X4/edit?usp=sharing

Sign up form: https://forms.gle/qAHPXqxgYRVtF4me9


Odysseus

27.06.2024 - 01.07.2024 Helsinki

Ilmoittautuminen: 12.09.2023 - 28.09.2023
sci-fi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 550€
Ikäraja: 18

In a distant star system, a human colony has been destroyed in a devastating attack. Now, for the small band of survivors, their only chance is to find the home of their ancestors. However, internal conflicts are heating up, and the mistakes of the past loom heavily in the air.
​In the end, humanity is its own worst enemy.

Odysseus is a Finnish style larp for 104 players set in a world inspired by Battlestar Galactica. Three international runs (materials and spoken language English) will be held in Helsinki, Finland in Summer 2024. Odysseus is a story about a band of survivors battling against an overwhelming enemy in the aftermath of a devastating attack on a human colony in a distant star system. It is a journey towards the unknown. It is a story about faith, hope and sacrifice. It is a story about survival.


Odysseus - run 2

03.07.2024 - 07.07.2024 Helsinki

Ilmoittautuminen: 12.09.2023 - 28.09.2023
sci-fi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 550€
Ikäraja: 18

In a distant star system, a human colony has been destroyed in a devastating attack. Now, for the small band of survivors, their only chance is to find the home of their ancestors. However, internal conflicts are heating up, and the mistakes of the past loom heavily in the air.
​In the end, humanity is its own worst enemy.

Odysseus is a Finnish style larp for 104 players set in a world inspired by Battlestar Galactica. Three international runs (materials and spoken language English) will be held in Helsinki, Finland in Summer 2024. Odysseus is a story about a band of survivors battling against an overwhelming enemy in the aftermath of a devastating attack on a human colony in a distant star system. It is a journey towards the unknown. It is a story about faith, hope and sacrifice. It is a story about survival.


Rajakatse XCVII – 97

06.07.2024 - 07.07.2024 Hollolan Sairakkala

fantasia
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 18

Perinteinen Rajakatse Fantasia ry:n kaksipäiväinen tavernapeli noin 60:lle eläytymiskykyiselle pelaajalle tunnelmallisessa ympäristössä. Peli alkaa lauantai-iltapäivänä ja kestää vuorokauden. Pelimaksu on 30 euroa. Ikäraja on 18 vuotta, ja peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Pelipaikan tavernasta voi ostaa pientä purtavaa omakustannushintaan sen lisäksi mitä pöydässä on pelimaksuun kuuluvana tarjolla. Saatavilla on myös vettä ja mahdollisesti muita alkoholittomia juomia. Muiden juomien osalta toimitetaan ohjeet pelaajille jaettavassa infopaketissa. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.
Ilmoittautumiset yhdistyksen kotisivujen kautta ilmoittautumislomakkeella.


Odysseus - run 3

10.07.2024 - 14.07.2024 Helsinki

Ilmoittautuminen: 12.09.2023 - 28.09.2023
sci-fi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 550€
Ikäraja: 18

In a distant star system, a human colony has been destroyed in a devastating attack. Now, for the small band of survivors, their only chance is to find the home of their ancestors. However, internal conflicts are heating up, and the mistakes of the past loom heavily in the air.
​In the end, humanity is its own worst enemy.

Odysseus is a Finnish style larp for 104 players set in a world inspired by Battlestar Galactica. Three international runs (materials and spoken language English) will be held in Helsinki, Finland in Summer 2024. Odysseus is a story about a band of survivors battling against an overwhelming enemy in the aftermath of a devastating attack on a human colony in a distant star system. It is a journey towards the unknown. It is a story about faith, hope and sacrifice. It is a story about survival.


Sotahuuto 2024

12.07.2024 - 14.07.2024 Kauppilan matkailutila, Ikaalinen

Aloittelijaystävällinen
historiallinen
Ikäraja: 15

Kautta aikain tsekkiläiset näin ovat sanoneet, alla hyvän johtajan sä hyvää matkaa teet.

Sotahuuto on Suomen suurin pehmomiekkailutapahtuma, johon odotetaan tänäkin vuonna yli 600 osallistujaa noin kolmestakymmenestä eri joukkueesta. Suuren mittakaavan taisteluiden lisäksi luvassa on NPC-hahmojen esittämiä välinäytöksiä ja vielä julkaisematonta iltaohjelmaa!

Tapahtuman historiallisena viitekehyksenä toimii 1400-luvulla nykyisen Tsekin alueella taistellut hussilaissodat.

Ilmoittautuminen avautuu toukokuussa, jolloin julkaistaan myös tapahtuman hinta. Uusille osallistujille hinta on edullisempi. Mukaan voit ilmoittautua voit sekä olemassa olevan joukkueen jäsenenä että yksilönä.

Lisätietoa viitekehyksestä, tapahtuman rakentamisesta ja käytännön asioista julkaistaan kevään edetessä tiedotteiden ja blogipostausten muodossa tapahtuman kotisivuilla. Sivuilta löydät myös uusia jäseniä etsivien joukkueiden yhteystietoja!


Teehetki Tuonpuoleisessa

27.07.2024 - 28.07.2024 Helsinki

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 17.03.2024 - 30.04.2024
uuskumma, draama
Osallistumismaksu: 40€

Tervetuloa iltapäiväteelle!
"Olet tehnyt varauksen klassiselle "afternoon tea"-kattaukselle ihastuttavassa teehuoneessa. Tarkoitus on viettää rentouttava teehetki viiden ystäväsi/tuttavasi kanssa ja vaihtaa kuulumisia; Mutta kaikki ei ole aivan kohdallaan. Miksi olet täällä juuri tänään ja juuri heidän kanssaan?"

Teehetki tuonpuoleisessa on larp, jonka pääteemoina toimivat mysteerin lisäksi kuolema ja ihmissuhteet. Peli käsittelee raskaampia asioita, eikä kyse ole kevyestä iltapäiväteestä, vaikka hahmot niin aluksi olettavatkin.
Tarjoilijat kattavat esille perinteisen iltapäiväteen herkkuineen, mutta hahmojen täytyy kattauksen aikana tehdä paljon vaikeampia valintoja kuin musta vai vihreä tee. Varaathan siis mukaasi sopivan vaatetuksen lisäksi avoimen mielen tutkia moraalisia kysymyksiä.
Pelin teemat: Kuolema, ihmissuhteet, moraaliset kysymykset, politiikka
Pelautukset tulevat kestämään 3 tuntia sisältäen pelin sekä loppubriiffin, jonka jälkeen pelaajilla on mahdollisuus siirtyä saunatilalle viihtymään hetkeksi tai loppupäiväksi esim. puimaan peliä tai ihan vaan rentoutumaan.
Hahmojen lyhytkuvaukset julkaistaan 17.3. sunnuntaina samalla kun avaamme ilmoittautumisen.
Ilmoittautuminen on auki 17.3.-30.4. tai kunnes ilmoittautumisia on tullut 80 kpl.
Pelautuksia tulee olemaan lauantaina 3kpl ja sunnuntaina 2kpl mikäli saamme riittävästi ilmoittautumisia.
Yksi pelautuksista pelataan englanniksi, mikäli saamme tarpeeksi ilmoittautumisia englanninkieliseen pelautukseen.
Pelipaikkana toimii Sjåkullan torppa: https://vuosaari.fi/sjokullan-torppa/


Lonkeroiden Legendat 1 - Tarina Old Smith's Dinerista

27.07.2024 Tampere

Ilmoittautuminen: 07.03.2024 - 22.03.2024
jännitys, kauhu, draama
Osallistumismaksu: 30-40€
Ikäraja: 18

Eräässä kylässä, joka voisi hyvinkin olla 60-luvun Englannissa, tai jossain muualla jossain toisessa ajassa, pienen pieni ravintola kuhisee kyläläisiä. On lounastauko, ja läheisten kauppojen, partureiden ja kaivoksen työntekijät ovat tulleet syömään kuuluisaa omenapiirakkaa sekä maistelemaan ravintolan omaa simaa. Tunnelma on hilpeä, puheensorina raikaa, kynttilöitä sytytetään, pään täyttää tuttu pistävä surina, lakana heitetään ruumiin päälle, lapset juoksevat mehupurkit kädessään ikkunan toisella puolella, aurinko paistaa kauniisti ja kaikki on niin mukavan rauhaisaa. Tässä pienessä kylässä, jossa kukaan ei koskaan käy, eikä mikään koskaan muutu. Täällä voi todella olla onnellinen.

Lonkeroiden Legendat - Tarina Old Smith’s Dinerista on Lonkeroiden Legendat-pelisarjan ensimmäinen peli. Peli pelataan 27.07.2024 Tampereella ja arvioitu pelimaksu on 30-40 euron luokkaa.
Se sijoittuu paikkaan ja aikaan joka muistuttaa 60-luvun Englantia ja siellä pienessä kylässä sijaitsevaan ruokapaikkaan nimeltä Old Smith’s Diner. Makumatkat Maakaupungeissa-yhtiön turistibussin kyydissä on luvattu näyttää maan vähiten arvostettuja kummallisia paikkoja. Bussi on juuri aikomassa pysähtyä lounastauolle erääseen kylään. Kylää verhoaa kuitenkin suuret mysteerit, kuten sen miten ruokapaikan pitäjää ei yllätä yhtään kun uusi katoaminen tapahtuu, tai miten puhelimet tuntuvat menettävän kenttänsä kylän alueella. Hengittääkö joku niskaasi?

Kuka olisi valmis raottamaan kylää peittävää salaisuuksien verhoa?

Teemoina pelissä on mysteerit, häiritsevät teemat, kosminen kauhu ja ihmissuhteet.
Peli on k18.


Immersion Larp Festival

02.08.2024 - 04.08.2024 Turku

Aloittelijaystävällinen

In August 2024, Turku will host a brand new larp festival Immersion. We invite you all, both newcomers and experienced larpers, to come play with us next year!

Immersion is an international chamber larp festival, held at Tehdas Teatteri in Turku, Finland. It features short larps (under 4-5 hours) and good company in a weekend festival atmosphere. The larps do not require any preparation beforehand, and no previous larp experience is needed for attending the festival. The language of the event will be English.

Immersion is financially supported by the Finnish Cultural Foundation (SKR).

 • Kaisa Kangas, Essi Santala & Tonja Goldblatt, kaisa.kangas (at) helsinki.fi

Fallout Finland 10

02.08.2024 - 04.08.2024 Vihtijärvi

post-apokalyptinen
Ikäraja: 18

Lisätietoja tulossa!

 • Todellisuuspakolaiset ry, falloutfin (at) gmail.com

Kesänheitto

03.08.2024 Oulunsalo

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 24.03.2024 - 14.04.2024
fantasia
Osallistumismaksu: 10-30€

Sadunomaiseen fantasiamaailmaan sijoittuva liveroolipeli, jossa keijut ja peikot ratkovat yhteisen ongelman lisäksi keskinäisiä välejään ja sosiaalisia kuvioitaan. Peliä tukee OIEI eli Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry.

Keiju- ja peikkokylien asukkaat ovat kokoontuneet yhteen selvittääkseen, miksi syksyn henkeä ei näy eikä kuulu. Neljän vuodenajan kierron toteutuminen on äärimmäisen tärkeää, joten keijut ja peikot toivovat voivansa hyvästellä kesän ja houkutella syksyn hengen esille yhteisen maagisen rituaalin ja sadonkorjuuhenkisen juhlan avulla. Rituaalin ja juhlien valmistelujen keskellä läsnä ovat kuitenkin samat arkipäivän ongelmat ja muut henkilökohtaiset asiat kuin aina muutoinkin.

Pelisisältö rakentuu sosiaalisten suhteiden ja yhteisöllisyyden varaan. Hahmoissa näkyy inhimillisten tunteiden ja elämäntilanteiden kirjo, joten heidän tarinoissaan on sekä kevyempiä että raskaampia teemoja.

Mukaan mahtuu 40 pelaajaa. Peli sopii niin aloitteleville pelaajille kuin kokeneille konkareillekin. Tapahtumaan ei ole ikärajaa, mutta peli on lähtökohtaisesti suunniteltu yli 15-vuotiaille. Nuoremmatkin ovat kuitenkin tervetulleita vanhemman tai jonkun muun heistä vastuussa olevan tahon kanssa.

Tapahtuma maksaa OIEIn jäsenille 20€ ja muille 30€. Alle 12-vuotiaiden lasten pelimaksu on 10€, samoin kuin heistä vastuussa olevien huoltajien.


Todellisuuden Rajamailla

09.08.2024 - 11.08.2024 Matkailutila Surkeenjärvi, Jyväskylä

Aloittelijaystävällinen
fantasia, toiminta, huumori
Ikäraja: 15

Surkeejärvi, tuo muinaisten jumalien asuinsija ja tarujen aarreaitta, on jälleen realisoitumassa tähän todellisuuteen. Taitavimmat maagit ja tietäjät ovat osanneet ennustaa tämän tapahtuvan ja niimpä monet ovat jo lähettäneet sotajoukkonsa matkaan kohti Surkeejärveä. Vaan miten käy kun soturit kohtaavat toisensa eikä kukaan suostu perääntymään vaan vaativat kaikkea itselleen?

Todellisuuden Rajamailla on uusi fantasiateemainen boffaustapahtuma. Sen tarkoitus on herättää henkiin vanhojen Fantasy Battle -boffaustapahtumien henki omilla mausteillaan. Kyseessä on siis suuren kokoluokan hauskanpitoon ja massataisteluihin tähtäävä, elämyksellinen tapahtuma boffauksen parissa.

Tapahtumalle on luotu oma fantasiamaailmansa ja siihen liittyvää tarustoa. Tapahtumassa seikkailee kuusi eri kansaa: Metsänväki, Kalman Kansa, Vihernahat, Pohjoisen Raakalaiset , Keisarin Retkikunta ja Kirottu Komppania.

Elokuun 2024 toisena viikonloppuna nämä kansat kokoontuvat taistelemaan toistensa kanssa Surkeejärven myyttisistä aarteista, kukin omia tarkoitusperiään tavoitellen.

Ilmottautuminen avautuu myöhemmin keväällä, jolloin myös ilmoitamme tapahtuman hinnan ja tiedot majoituksesta ja ruokailusta. Tapahtumaan voi ilmottautua yksilönä tai ryhmänä.


Entine 2.0 - 5. pelautus

10.08.2024 - 11.08.2024 Kuortane

Ilmoittautuminen: 01.03.2024 - 17.03.2024
jännitys, kauhu, realismi, uuskumma, draama
Osallistumismaksu: 20€
Ikäraja: 18

Kun kaksi kaveriporukka toisistaan tietämättä saapuvat samalle pienelle mökille, on odotettavissa monenmoista suhdedraamaa nuorten biletyksen ohella. Mutta kun mökillä alkaa tapahtua kummia ja selittämättömiä asioita, miten kaverusten lopulta käy?

Entine ei oo koskaa kaukana -larp on jännitys- ja kauhuelementtejä sisältävä, ihmissuhdepainotteinen draamapeli kahdeksalle pelaajahahmolle. Sen ensimmäinen pelautus järjestettiin kutsupelinä vuonna 2019 ja uudistettu 2.0 pelautus on pelattu yhteensä neljä kertaa syksyinä 2022 ja 2023. Viidespeli järjestään 10.08.2024 tuttuun tapaan Kuortaneen Mäyryssä.

Ilmoittautuminen on auki 01.03.-17.03.2024. Lisätietoa tapahtumasta pelin verkkosivuilla.


Lord of Lies Finland - run 1

22.08.2024 - 25.08.2024 Pälkäne

Ilmoittautuminen: 01.02.2024 - 20.02.2024
historiallinen, jännitys, realismi, draama
Osallistumismaksu: 270-330€
Ikäraja: 18

Do what thou wilt shall be the whole of the law.

Lord of Lies is a larp about a group of dysfunctional people trying and failing to be a satanic sexcult in the 1950s America. The themes include toxic power structures, exploitation, unity, and relationships. This larp has 16 characters, the ingame is about 50 hours long and participants are required to be at the larp venue for 3 full days: parts of 3 days and 3 nights. English runs (everything in english) are the first, 22nd to 25th of August and possibly the third for non male, 28th to 31st of August. The larp is designed and produced by Atropos originally and it has been run 6 times in Sweden.


Murtumispiste, 4. pelautus

24.08.2024 Kangasala

Ilmoittautuminen: 01.05.2024 - 31.05.2024
realismi, draama
Osallistumismaksu: 20-25€
Ikäraja: 16

Normaalisti hyväryhtinen mies röhnöttää tuolillaan liikkumattomana. Vain hetkeä aiemmin hän oli vielä juonut kahvia ja jutellut niitä näitä. Nyt kahvikuppi lojuu kyljellään ja mies on hiljaa. Miehen aiempi keskustelukumppani katsoo miestä odottaen (peläten), että mies vielä liikahtaisi. Mitään ei kuitenkaan tapahdu.

Miehen keskustelukumppani odottaa tuntevansa riemua, tyytyväisyyttä tai vahingoniloa, mutta hän on vain turta. Juuri nyt hän ei pysty tuntemaan mitään. Hän kuitenkin tietää, että aamuun mennessä tilanne on muuttunut ja hän tulee kokemaan koko monimutkaisen tunneskaalan kerralla. Tuleeko hän katumaan tekojaan? Se selviää vasta aamulla. Sitä ennen on kuitenkin poistuttava paikalta ennen kuin kukaan saa tietää, mitä on tapahtunut. Hän luo viimeisen katseen liikkumattomaan mieheen ja poistuu toimistosta.

Aamulla poliisiauto ajaa pihaan ja hän tuntee jälleen.

Murtumispiste on rikosdraamateemainen liveroolipeli jonka ensimmäinen pelautus pelattiin kesällä 2018. Tämä neljäs pelautus pelataan lauantaina 24.8.2024 Vallitun leirikeskuksessa Kangasalla. Pelissä on reilut 20 pelattavaa hahmoa ja muutamia kevythahmoja. Pelimaksun suuruus on täyshahmoilla n. 20-30e ja kevythahmoilla n. 10-15e. Tarkempi pelimaksu varmistuu ennen ilmoittautumisen aukeamista.

Murtumispiste on Mielikuvitusystävät ry:n tuella tehty peli, jonka pääpelinjohtaja on Ria M. Peli järjestetään tällä kertaa pääasiassa Mielikuvitusystävät ry:n jäsenille.


Lord of Lies Finland - pelautus 2

25.08.2024 - 28.08.2024 Pälkäne

Ilmoittautuminen: 01.02.2024 - 20.02.2024
historiallinen, jännitys, realismi, draama
Osallistumismaksu: 270-330€
Ikäraja: 18

Tee mitä tahdot on oleva koko Laki

Valheiden herra (Lord of Lies) on larppi joukosta ihmisiä, jotka yrittävät pyörittää satanistista seksikulttia 1950-luvun USA:ssa – ja epäonnistuvat. Teemoina ovat toksiset valtarakenteet, hyväksikäyttö, yhtenäisyys ja ihmissuhteet. Larpissa on 16 hahmoa, ingame kestää 50 tuntia noin ja pelipaikalla ollaan aika tasan 3 vuorokautta - neljä päivää ja 3 yötä. Pelautukset on englanniksi 22.-25.8. to-su, suomeksi 25.-28.8. eli su - ke ja yksi pelautus vielä ei miehille, jos kiinnostuneita riittää, 28.-31.8. ke-la. Suomenkielisessä pelautuksessa kaikki materiaalit ja itse larppi on suomeksi. Tämä on pelautettu Ruotsissa kuudesti aiemmin ja se on Atropos studion tuottama. Suomen pelautukset järjestää Kimera artist collective Atropoksen kanssa.


Warhammer 40,000 -larppi

30.08.2024 - 01.09.2024 Vihtijärvi

sci-fi, post-apokalyptinen, jännitys, toiminta, draama
Ikäraja: 18

Magellanin sektori on ajautunut sisällissotaan ja hylännyt Keisarin valon. Planeetan kuvernööri on ajanut kaikki planeetan puolustusvoimia myöten kapinaan. Vallankumous on alkanut!

Warppimyrskyt ovat katkoneet yhteyksiä sektorin ja Imperiumin välillä ja estäneet kaiken viestinnän planeettojen välillä. Tiedonkulku on heikkoa ja kaikki on epävarmaa. Yksi viesti on kuitenkin päässyt läpi sodan myrskyjen ja tavoittanut Imperiumin.

Keisarillinen Kaarti on lähettänyt rangaistusarmeijan sektorin tueksi. Tämä on näiden rikollisten viimeinen keino mahdollisuuteen ansaita ihmisarvonsa takaisin Keisarin ja ihmiskunnan silmissä. Armo kuolemassa!

Samaisen viestin on kaapannut alati valvova Inkvisitio. Kapinallisuus alkoi planeetan kaivostoiminnassa löytyneen tekniikan ja outojen artifaktien löydyttyä, mutta ne eivät ole ainoa asia joka huolettaa Keisarin vakoojia.

Konflikti on väistämätön ja ei ole rauhaa, vain ikuinen verilöyly ja teurastus, sekä kapinan takana olevien verenhimoinen nauru.

+++ Warhammer 40,000 on Hämeenlinnalaisen nuorisoyhdistyksen Todellisuuspakolaiset ry:n järjestämä liveroolipeli, jossa pelaajat ottavat niin sotilaiden, inkvisition agenttien kuin tavallisten siviilien roolin tässä synkässä maailmassa.

Peli yhdistelee synkkää selviytymistä vaarallisessa ympäristössä, vaikeita valintoja kanssapelaajien kanssa ja juonittelua oman hengen pitämiseen tilanteissa, joissa väärä sana voi tehdä kaiken turhaksi. Tämä ei ole peli onnellisista lopuista, tämä on peli epätoivosta, kärsimyksestä ja ratkaisevista teoista. +++

+++ Warhammer 40,000 -liveroolipeli perustuu samannimiseen Games Workshopin synkkään scifimaailmaan, joka alkoi miniatyyripelinä ja on kehittynyt aina lauta-. kortti- ja roolipeleiksi asti.

Warhammer 40,000 maailma on muovannut käsitystämme synkästä scifistä ja se lakkasi olemasta pelkkä scifimaailma aikoja sitten. Se on ilmiö, joka on inspiroinut ihmisiä vuosikymmenestä toiseen ja tulee innoittamaan edelleen. +++

+++ Pelimaailman ei tarvitse olla tuttu ennestään, vaan kaiken tarpeellisen informaation saa näiltä pelin nettisivuilta. Suosittelemme silti tutustumaan aiheeseen liittyviin kirjoihin, peleihin ja videoihin. Offgame-osiosta löydät hyödyllisiä linkkejä.

Peli tullaan pelamaan 30.8-1.9 ja pelin ikäraja on 18 vuotta ja se sopii niin kokeneille kuin aloittelevillekin larppaajille. +++

+++ Peliin ilmoittautuminen alkaa helmikuussa ja pelimaksu on n. 50€. +++


Hämärään osa 2: Hyppy

31.08.2024 Helsinki

kauhu, kaupunkipeli, uuskumma
Ikäraja: 16

"Musta tuntuu että mä oon sekoomassa."
"Miten niin?"
"Yöllä kuulen jotain kuiskintaa. Ja joskus näen jotain outoja hahmoja kadulla. Äskenkin käveltiin semmoisen ohi."
"Ai säkin näit sen."

Hämärään-larp on kolmen larpin kampanja vuodelle 2024. Peli on tyyliltään uuskummaa ja hiipivää kauhua, teemoina mm. selviytyminen, itsensä etsiminen ja löytäminen, taikausko ja uskomukset, yksinäisyys, syrjäytyminen ja mielenterveys. Toisessa osassa on kampanjahahmojen lisäksi myös muutama uusi ja kertahahmo, joihin uudet pelaajat voivat hakea.

 • lotta.s.laukkanen (at) gmail.com

Balançoire - taikaa ja tansseja

31.08.2024 Viitasaari

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.03.2024 - 24.03.2024
fantasia, draama
Ikäraja: 18

Olette mitä lämpimimmin tervetulleita juhlistamaan prinssi Florian de Rohanin ja prinsessa Maribel Nuvellen kihlajaisia. Tuokoon liitto valtakuntiamme vieläkin läheisemmiksi!

Liveroolipeli Balançoire - taikaa ja tansseja järjestetään Koliman leirikeskuksessa Viitasaarella 31.8.2024. Se sijoittuu kuvitteelliseen Mirelinadin kuningaskuntaan, jossa vietetään rauhanjuhlia sekä kihlajaisia naapurikeisarikunnan Erisean kanssa. Tämän liiton tarkoituksena on vahvistaa vielä kymmenen vuotta sitten sodassa olleita valtakuntia: mutta vaikka rauhaa on kestänyt jo kymmenen vuotta, kaikki arvet eivät parane edes ajan kanssa.

Pelaajahahmoja tulee olemaan noin 25. Pelin keskeisiä teemoja ovat taikuus, diplomatia, ihmissuhdedraama, hovin juonittelut ja menneisyyden haamut. Peli tulee tosiaan sisältämään myös tansseja, joten otathan hyvät kengät mukaasi! Pelimaksu tulee olemaan korkeintaan 40 euroa, mutta varmentuu myöhemmällä ajalla, sekä ruokailut että majoitus kuuluvat hintaan. Pelin kesto tulee olemaan noin 7-8 tuntia.


Rajakatse XCVIII – 98

14.09.2024 Hollolan Sairakkala

fantasia
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 18

Rajakatseen fantasiamaailmaan, taverna Vanhalle Piparille sijoittuva liveroolipeli noin 50:lle pelaajalle. Pelimaksu on 10 euroa. Peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Pelipaikan tavernasta voi ostaa pientä purtavaa omakustannushintaan sen lisäksi mitä pöydässä on pelimaksuun kuuluvana tarjolla. Saatavilla on myös vettä ja mahdollisesti muita alkoholittomia juomia. Muiden juomien osalta toimitetaan ohjeet pelaajille jaettavassa infopaketissa. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.

Ikäraja on 18 vuotta, mutta pelissä voi olla vanhempiensa mukana alaikäisiä lapsia, mutta tämä edellyttää että vanhemmat/vanhempi on itse käynyt aiemmin Rajakatseen pelissä, jotta ei tule yllätyksiä että mitä tämä toiminta tarkkaan ottaen on. Lapsiasioissa voi ottaa yhteyttä ry:n lapsivastaavaan Jenni Leivoon: jenni.leivo (at) rajakatsefantasia.fi

Ilmoittautumiset yhdistyksen kotisivujen kautta ilmoittautumislomakkeella.


Terra Incognita: Civilis

14.09.2024 Pääkaupunkiseutu

Täynnä Kutsupeli
historiallinen, kauhu, draama

Kaksi vuotta sitten etelänavan herruutta Britannian nimiin tavoitellut retkikunta katosi laivoineen matkalla Antarktikselle. Keväällä 1909 pelastusretkikunnaksi tarkoitetun miehistön jäsenet tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa retken rahoittajien järjestämässä tilaisuudessa Lontoossa. Kaikki ei kuitenkaan ole välttämättä sitä mitä alkuperäinen mainospuhe antoi ymmärtää…

Terra Incognita on kolmiosainen pienliveroolipelikampanja, joka sijoittuu etelänaparetkien sankariajaksi (1897-1922) kutsuttuihin vuosiin. Pelin kaanon yhdistää vaihtoehtohistoriaa arktisen tutkimusmatkailun oikeisiin tapahtumiin, aimo ripauksella atmosfääristä kauhua ja rajatieteitä.

Peli on siirtynyt maaliskuulta 2023 ja täten pelaajavalinnat on jo tehty.


Paranoia LARP

20.09.2024 - 22.09.2024 Orimattila

Ilmoittautuminen: 15.03.2024 - 15.04.2024
post-apokalyptinen, jännitys
Osallistumismaksu: 65€
Ikäraja: 18

Sunnuntai, onnistunut peli. Sitä se oli, ainakin omasta mielestäni. Oli hauskaa, näki taas kavereita (niitäkin, joita ei ikinä näe missään) ja edelleen fiilistelen meidän porukan viimeistä vyörytystä metsästä. Ihan huikea npc-tiimi myös! Ainoa asia, mikä vähän mietityttää on, kuka tai mikä helvetti rikkoi meidän autot?

Paranoia on tarina zombi-apokalypsistä keskellä kuvitteellista larppia. Vainoharhaa, pelkoa ja luottamuksen punnintaa 38 pelaajalle Orimattilassa 20.-22.9.2024.

Varsinainen ilmoittautuminen peliin 15.3.-15.4.2024. Varapelaajaksi voi ilmoittautua 6.9.2024 asti. Ma 9.9. alkaen varapelaajia etsitään suoraan Discord-palvelimella.


BLUSH 2024

21.09.2024 Savonlinna, Kulttuurikellari

Aloittelijaystävällinen
sci-fi, draama
Osallistumismaksu: 25-50€
Ikäraja: 18

"Kun jokaisen kasvot on maalattu sateenkaaren värein, ei poliisi voi tietää, kenen posket punoittavat luonnostaan."

BLUSH juhlii oikeutta elämään, oikeutta rakkauteen ja oikeutta omaan identiteettiin. Se on juhla haltijoille, mutta erityisesti tietoisille tekoälyille, jotka ovat jo vuosikymmeniä joutuneet piilottamaan oman olemassaolonsa. Haltioiden asuttamassa avaruudessa, suuressa Avalonin keisarikunnassa, nähdään intiimiys, taide ja ihmissuhteet usein turhana, tuottamattomana typeryytenä. Mutta intiimiyttäkin suurempi tabu ovat tietoiset tekoälyt, AGIt, joiden olemassaolo on Keisarin käskystä tehty laittomaksi.
BLUSH on protesti. Mutta se on myös juhla, festivaali ja yhteisö, joka uskoo parempaan huomiseen.

Ihmissuhdepainotteinen, toiveikas ja positiiviseen peliin tähtäävä baaripeli Savonlinnan Kulttuurikellarilla. BLUSH on saanut inspiraationsa paikallisesta Pride-skenestä, ja tarjoaa queerin pelikokemuksen kaikille osallistujille.

Tarkemmat tiedot tulossa kevään 2024 aikana.

 • Mirka Oinonen, Jaakko Rinne, Mirka.muratti (at) gmail.com

Loppu - Katakombien hiljaiset

27.09.2024 - 29.09.2024 Antaverkan leirikeskus / Tampere

Ilmoittautuminen: 09.02.2024 - 03.03.2024
post-apokalyptinen, jännitys, kauhu, draama
Osallistumismaksu: 40-50€
Ikäraja: 18

“Ehkä Suuri Välähdys loi tummimmat varjot,
tai ehkä Ne olivat aina olleet täällä.”
Jotkut väittävät, että siitä on 20 vuotta, toiset puhuvat 35 vuodesta, mutta ainoa, minkä kollektiivisesta muistamisesta ihmiset voivat olla varmoja, on se valtava valo, joka häikäisi maailman. Maailmanlopun jälkeisen ihmiskunnan raunioissa elää pieni yhteisö, jonka haasteena ei ole ainoastaan pula ruuasta ja tarvikkeista, tai uudesta turvapaikkaa hakevasta joukosta, vaan ”Ne varjoista tulleet, Ne Hiljaiset”.
Niiden syntyperää tai motiiveja ei tiedetä, mutta vaaraksi Ne joka tapauksessa ovat.

Kaksiosaisen larppikamppiksen Katakombien hiljaiset -ensimmäinen osa Loppu pelataan Antaverkan leirikeskuksessa 27.-29.9.2024. Peli on tunnelmoivaa kauhua dystooppisessa maailmassa, jonka keskipisteenä ovat pienen yhteisön väliset siteet, ja halu jatkaa ja luoda elämää kodissa tuntemattoman kauhun odottaessa hiljaa pimeän tullen.

Ilmottautuminen aukeaa 9.2. ja sulkeutuu 3.3., tai jos 80 ilmottautumisen raja täyttyy.


St. Catherine's House larp

04.10.2024 - 06.10.2024 Tuusula

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 10.04.2024 - 28.04.2024
draama
Osallistumismaksu: 65€
Ikäraja: 16

Me olemme kokoontuneet kerhohuoneelle ja kutsuneet heidätkin. Vaikkei selvästi tehnyt mieli, Sidney sanoi käytävällä, että “tietysti tekin olette tervetulleita”. Mietin, tunnistiko teennäisyyden vain, jos tunsi Sidneyn, vai oliko se kaikille päivänselvää?

St. Catherine’s House on neljän pelin larp-kampanja aktivismista, opiskeluajasta ja yhdessä tekemisen voimasta ja vaikeudesta 35 pelaajalle.

Kampanja seuraa kerhotalo "St. Catzissa" toimiviin opiskelijaryhmiin kuuluvia, opintojensa eri vaiheissa olevia nuoria aikuisia. Kun varsinkin muualla syystä tai toisesta tyrmättyjen kerhojen kotipesä uhataan sulkea, opiskelijat lyöttäytyvät yhteen ja perustavat liikkeen talon ja harrastustoiminnan säästämiseksi.
Aktivismin ohella kampanjan keskeisiä aiheita ovat idealismin ja pragmaattisuuden välinen ristiriita ja nuorten aikuisten intohimoiset ja monimuotoiset ihmissuhteet yhden turhauttavan, lamauttavan, intohimoisen ja opettavaisen lukuvuoden aikana.
Kampanjan ensimmäinen peli pelataan 4.–6.10.2024. Pelipaikkana on Kesärinne Tuusulassa.

Muut pelit ovat alustavasti:
2. peli 31.1.–2.2.
3. peli 6.–8.6.
4. peli 7.11.–9.11.

Ilmoittautuminen on käynnissä 28.4. klo 20:00 saakka.
Pelimaksu on ensimmäisestä pelistä 65 euroa.


Neon Ghost

05.10.2024 Oulu

Ilmoittautuminen: 07.02.2024 - 07.03.2024
jännitys, kauhu
Osallistumismaksu: 40-65€
Ikäraja: 18

Tervetuloa polttareille ensi viikon viikonloppuna! Vietetään yhdessä yö kaupungin kummitelluimmassa mestassa, viimeinen jännitys ennen hääyön huumaa! Polttarit ovat yhteiset, joten morsiamen ja sulhon seurueet saapuvat samassa paketissa. Molempi parempi! Bilepaikkana toimii kuuma, karmiva Europaeuksen kartano. Pre-game bestmanin kämpillä keskustassa, osoite puhelinluettelossa! Tulkaa paikalle neljältä, mennään yhdessä biletaksilla kartanolle.

Kummitteluihin!
Bestman ja kaaso

Vuosi on 1984. Mitä tapahtuu, kun samaan kartanoon eksyy polttariporukkaa ja kummituksenmetsästäjiä – mahdollisia kuokkavieraita unohtamatta? Ja mikä oli tuo ääni yläkerrasta?

Studio Korppikela ry:n ja Tarinalähteen järjestämä liveroolipeli sisältää lähihistorian havinaa, kauhua, salaisuuksia sekä roiman annoksen okkultismia. Peli pelataan Oulun Veljeskodilla la 5.10.2024. Päägenrejä ovat kauhu, mysteeri ja jännitys. Pelin ikäraja on 18 vuotta.

Peli sisältää goottilaisen kauhun elementtejä, raskaita teemoja (kuten kuoleman läheisyyttä), mustaa huumoria sekä simuloitua fyysisen että henkisen väkivallan uhkaa. Hahmot voivat myös joutua kohtaamaan kehokauhua. Jos nämä aiheet ovat sinusta epämukavia, suosittelemme jättämään tämän pelin välistä.

Pelaajille osallistumismaksu on 45 euroa, Studio Korppikela ry:n sekä OYY:n jäsenille 40 euroa. Varapelaajille pelin hinta on 20 euroa ja alle viikko peliin kutsutuille varapelaajille hinta on 5 euroa. Osallistumismaksu sisältää ruokailun. Pelaajille järjestetään myös maksullinen majoitusmahdollisuus pe-su (20 €).


Mars 2175

12.10.2024 Kaarina

sci-fi
Ikäraja: 18

Tervetuloa punaiselle planeetalle, missä ihmiskunnan kauan odotettu unelma uudesta maailmasta on viimein käymässä toteen. Astuessasi Marsin pinnalle, avaat oven tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Rajattomat resurssit, haasteelliset olosuhteet ja tilaisuus vaikuttaa ihmiskunnan kohtaloon odottaa rohkeita tutkimusmatkailijoita.

Oletko valmis ottamaan ensimmäiset askeleet uudelle planeetalle?

Peli sijoittuu kuvitteelliseen lähitulevaisuuteen vuoteen 2175, jossa ihmiskunta alkaa pikkuhiljaa kansoittaa muita planeettoja ja Aurinkokunnan osia. Avaruus on käymättömistä korpimaista viimeinen ja avaruuden rajattomia resursseja pyrkii hyödyntämään monta eri tahoa. Pelaajahahmot ovat suurkorporaation omistamalla Mars-asemalla eläviä ja työskenteleviä tutkijoita, firman palkkalistoilla olevia työntekijöitä, johtoporrasta tai muita asemalle erinäisistä syistä saapuvia henkilöitä.

Pelin teemoja ovat scifi, ihmissuhteet, mysteerit ja avaruuden asuttamisen haasteet. Peli pyrkii tiedepainotteisuuteen, mutta olemme ottaneet peliin myös kerronnallisia ja science fictionista tuttuja elementtejä larpin sujuvuuden vuoksi. Pelin kirjoitustyötä ovat inspiroineet asiat kuten elokuva Yksin Marsissa, tv-sarjat The Expanse ja For All Mankind ja lautapeli Terraforming Mars. Pelistä voi löytää viitteitä myös muihin scifisarjoihin ja scifikirjallisuuteen.

Peli pelataan Avaruuspuisto Väisälässä, Tuorlassa, joka sijaitsee Kaarinassa.
Pelipaikan osoite on Avaruuspuisto Väisälä, Väisäläntie 20, 21500 Kaarina. Pelin hinta tarkentuu vielä ja se julkaistaan ennen ilmoittautumisen avaamista. Ilmoittautuminen aukeaa toukokuussa 2024. Pelin tarkempaa ilmoittelua voi seurata verkkosivujen lisäksi myös Facebookissa: https://www.facebook.com/events/354253747314775.


Aldens (7. peli)

18.10.2024 - 20.10.2024 Leiriniemi

Täynnä
draama

Aldens-pelisarjan 7. peli (osallistujia n. 20 pelaajahahmoa + n. 10 avustajahahmoa)

 • aldenscollegelarp (at) gmail.com

Kaski-trilogia: Verso

23.10.2024 - 27.10.2024 Tampere

Täynnä

Ekokriisiä tutkivan Kaski-trilogian päätösosa.

Pelaajaryhmä täynnä, kalenterissa päällekkäisyyksien välttämiseksi.

 • Maiju Tarpila, maiju.tarpila (at) gmail.com

Elgarionin sota-akatemia

01.11.2024 - 03.11.2024 Taivassalo

Ilmoittautuminen: 11.03.2024 - 31.03.2024
fantasia, draama
Osallistumismaksu: 70€
Ikäraja: 18

"Lohikäärme ilman ratsastajaansa on tragedia. Ratsastaja ilman lohikäärmettään on kuollut."

Elgarionin sota-akatemia on viisiosainen liveroolipelisarja. Ensimmäinen osa pelataan 1.-3.11.2024 Tippsundin leirikeskuksessa lähellä Turkua. Loput neljä osaa vuosien 2025 ja 2026 aikana.

Pelit sijoittuvat brutaaliin ja elitistiseen sota-akatemiaan, jossa koulutetaan lohikäärmeratsastajia kuninkaan armeijaan. Keskiössä on suljetun oppilaitoksen arkielämä, sen oppitunnit ja ihmissuhteet, ja se tosiasia, että elämän on jatkuttava siitä huolimatta, että kaikki eivät selviä.

Pelimaailma on pinnalta fantasiaa ja seikkailua, mutta se on myös väkivaltainen ja brutaali. Se näkyy myös pelin teemoissa, joista tärkeimpiä ovat selviytyminen ja vaikeuksista huolimatta eteen päin jatkaminen, ihmissuhteet, luottamus ja petos sekä epätasa-arvo. Pelisarjan edetessä hahmot joutuvat miettimään arvojaan ja asenteitaan, sekä järjestelemään uusiksi käsityksiään maailmasta.

Elgarion on saanut inspiraation kirjasta Fourth Wing ja sen jatko-osasta Iron Flame. Pelaajille on etua siitä, jos he eivät ole lukeneet näitä kirjoja, mutta ei haittaa vaikka se olisi tuttu valmiiksi.


Asema Alkujuuri

22.11.2024 - 24.11.2024 Ylöjärvi, 20km Tampereelta

fantasia, sci-fi, jännitys, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 40-60€
Ikäraja: 18

Planeetalta toiselle matkaava pieni, maanparannusta hoitava yhteisö on parkkeerannut avaruusasemansa eräälle luontoalueelle setvimään paikan vieraslajiongelmaa. Jotain kuitenkin meni työn lomassa pieleen, ja nyt asemaa uhkaa moninainen kasviongelma… Tilanne täytyy korjata ja pian, ennen kuin kasvit valloittavat koko aseman!

Peli pelataan 22.-24.11.2024 Antaverkan leirikeskuksessa, n. 20 km Tampereelta. Ilmoittautuminen ja pelin nettisivut aukeavat vuoden 2024 aikana.

Peli yhdistää ihmissuhdedraaman toimintajännitykseen, ja tarina sijoittuu solarpunk/utopia/sci-fi-henkiseen fantasiamaailmaan. Pelaajahahmoja tulee olemaan noin 40-45.

 • Elli O, Epel Larp ry, elli.larp (at) gmail.com

Hämärään osa 3: Pudotus

30.11.2024 Pääkaupunkiseutu

kauhu, uuskumma, draama
Ikäraja: 16

“Jos joku olis puoli vuotta sitten sanonut mulle että tässä käy näin, olisin pitäny sitä hulluna.”

Hämärään-larp on kolmen larpin kampanja vuodelle 2024. Kampanja kertoo ihmisistä, jotka joutuvat tekemisiin yliluonnollisten asioiden kanssa ja seuraa heidän matkaansa toden ja taikauskon rajamaille.
Valtaosa Hämärään osa 3: Pudotus -larpin hahmoista on jatkavia kampanjahahmoja. Mahdollisuudesta hakea kertahahmoon tähän peliin tiedotetaan syksyllä 2024. Kampanjan muiden pelien päivämäärät: Osa 1: Askel 1.6.2024 ja Osa 2: Hyppy 31.8.2024.


Ajankohdaltaan epämääräiset

Hiljaiset

Hamassa tulevaisuudessa, Ei vielä tiedossa

Kielivapaa
fantasia, historiallinen, realismi, uuskumma, draama
Ikäraja: 18

Ylhäällä Sumuvuorilla sijaitsee Lumon luostari. Luostari on seissyt siellä vuosisatoja ja Hiljaiset ovat asuneet siellä kauemmin kuin yksikään saattaa muistaa. Mutta kukaan ei tiennyt miksi. Koska He olivat hiljaa.

Hiljaiset on sietokykyvyn rajoja haastava elämyspeli jossa on tarkoitus viettää päivä puhumatta sanaakaan. Päivä täyttyy arkisista askareista ja haasteita joita rajoittunut kommunikaatio voi tuoda eteen. Pelissä ei tule olemaan villejä juonia, yllättäviä käänteitä tai edes kiinnostavaa tekemistä. Jos kaipaat niitä tämä peli ei ole sinulle! 18 vuoden ikäraja on viitteellinen ja enemmän pelaajilta odotetaan henkistä kypsyyttä. Vaikka itse peli ei sisällä juuri mitään tulee se sijoittumaan taustatarinan muodossa mystiseen / fantasia / uuskumma -maailmaan.

Pelimaksu sisältää pelipaikan jossa toivon mukaan myös mahdollisuus yöpyä, ruokailun pelin aikana (pelaajat valmistavat ruuan itse osana arkea) ja pelin aikana käytettävät kaavut. Propata siis ei tarvitse itse! Kaikki pukeutuvat saman mallin mukaisiin tylsän harmaisiin kaapuihin.

Peliaika, -paikka ja -maksu tarkentuvat lähiaikoina jonka jälkeen myös ilmoittautuminen avautuu. Mutta jos olet kiinnostunut olet tevetullut ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen vaikka heti.

 • Janne Koponen, janne (at) arcticloon.fi

Vartiosto - Syksy 1969

tiedotetaan myöhemmin, PK-seutu

fantasia
Osallistumismaksu: 10-20€
Ikäraja: 18

Vartiosto kampanjan seuraava peli. Peli on ensisijaisesti jatkaville pelaajille. Uusien pelaajien ilmoittautuminen aukeaa toukokuussa, jota ennen kotisivuille päivitetään tietoja haettavista hahmoista.


Kuningatar Aelwynin turnajaiset

syksy 2020 . kevät 2021, Hattula

fantasia

Vuosisata sitten, verisen sodan jälkeen Aeropa luopui sodasta politiikan välineenä, luovuttuaan ensin miehistä johtajina ja sotataitojen harjoittajina. Siitä pitäen on kruununpäiden väliset kunniakysymykset ratkaistu vuosittaisilla suurturnajaisilla, joissa kunkin kansan parhaat naiset mittelevät voimiaan. Merseyn saarivaltakunnassa edustajat keskikesän Suurturnajaisiin valitaan tavan mukaan vanhan Beltain-juhlan aikaan toukokuun alussa järjestettävissä kuningatar Aelwynin turnajaisissa.

HUOM! Peli on siirretty myöhempään ajankohtaan!

Euroopan ritariromanttista keskiaikaa häkellyttävästi muistuttava alhaisfantasiamaailmaan sijoittuva live-roolipeli noin 30-40 pelaajalle.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot lähempänä ajankohtana.

 • Olli Hakkarainen et al., olaus (at) iki.fi

Kolmas retkikunta Lännen Ääreen

kesällä 2022, Tällbergin larppikylä, Skellefteå, Pohjois-Ruotsi

Aloittelijaystävällinen
fantasia
Osallistumismaksu: 20-40€

Sekalainen joukko matkalaisia kulki polulla jännittyneinä. Mikäli ikivanha kartta pitäisi paikkaansa, hetkenä minä hyvänsä he näkisivät–

Polku kaarsi loivasti vasemmalle ja mutkan takana häämötti pieni aukio, jolla seisoi hirsirakennuksia. Tämän täytyi olla karttaan merkitty paikka, Mullistuksen jälkeen tyhjilleen jäänyt ja vuosisadoiksi unohdettu Telbe!

Matkalaiset suuntasivat rakennuksista suurimpaan, joka oli aiemmin ollut jonkinlainen majatalo. Seikkailun ensimmäinen etappi oli tullut päätökseensä ja nyt olisi hyvä tilaisuus levähtää. Seuraavina päivinä olisi aikaa tutkia loput kylän rakennuksista, selvittää mihin kukin asettuisi asumaan sekä kartoittaa historiantutkimuksen kannalta kiinnostavimmat kohteet. Työtä ja tutkittavaa riittäisi vielä pitkäksi aikaa!

“Kolmas retkikunta Lännen Ääreen” on fantasia- ja seikkailuteemainen liveroolipeli, joka pelataan Pohjois-Ruotsissa, Skellefteån lähellä sijaitsevassa Tällbergin larppikylässä. Vaikka pelipaikka sijaitseekin Ruotsissa, kaikki materiaali ja itse larppi ovat täysin suomenkielisiä. Peli on aloittelijaystävällinen.

Peli sisältää metsäseikkailua, aarteenetsintää, tutkimusmatkailua, tunnelmointia, mysteereitä sekä kylän arkisia askareita. Maailmanloppuja, kauhua, metsässä vaanivia mörköjä tai suurta pahuutta ei ole luvassa.

Pelimaksu tarkentuu myöhemmin, mutta se tulee luultavasti olemaan noin 20-30e Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry:n (OIEI) jäsenille ja +10e muille. Peliin mahtuu noin 20 hahmoa.

Muokattu 7.4.2020: Peli siirtyy kesäkuuhun 2021.
Muokattu 1.5.2021: Peli siirtyy kesälle 2022.