Tapahtumalista

Aikojen Tanssi

01.07.2017 - 02.07.2017 Espoo, Luukki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 15.01.2017 - 12.02.2017
fantasia, sci-fi, post-apokalyptinen, toiminta
Osallistumismaksu: 50€
Ikäraja: 16

Pristine, kaunis, jumalten rakastama.

Aikakausia sitten, kun maailma oli vielä Puhdas, oli kansallamme hallussaan Tieto ja Taikuus. Sitten päädyimme sotimaan omiamme vastaan, emmekä tuhonneet vain kansaamme, historiaamme, kulttuuriamme, vaan koko planeettamme. Nykyään kokoonnumme vuosittain pitääksemme yllä hyviä välejä ja rauhaa heimojemme kesken sekä rukoilemaan jumalilta parempia vuosia. Tervetuloa Aikojen Tanssiin.

Aikojen Tanssi on luotu liittämään liikunnan ja pelaamisen riemut yhteen. Peliin valmistautumisessa keskeinen osa on peliä edeltävällä kuntoilujaksolla, jonka tuottamista tuloksista pelaajat pääsevät nauttimaan itse pelissä.

  • Essi Vallenius, Alisa Pasanen, Janne Lehtinen, Jouni Karppinen, Risto Ravela, aikojentanssi (at) gmail.com
  • www.traininglarp.com

Macrohard the Start-Up

04.07.2017 Futurice, Helsinki

Ilmoittautuminen: 17.05.2017 - 31.05.2017
realismi, draama
Osallistumismaksu: 5€

Macrohard the Start-Up on liveroolipeli 8 pelaajalle. Pelaajat kehittävät itse hahmonsa pelinjohtajan kanssa lyhytkuvauksen pohjalta. Pelissä on jonkin verran ihmissuhdejuonia, mutta merkittävä osa peliajasta on tarkoitus käyttää koodaamiseen. Peli ei ole suunnattu koodareille, vaan ohjelmointia simuloidaan visuaalisella opetuskäyttöön tarkoitetulla ohjelmointiympäristö Scratchilla ( https://scratch.mit.edu/ ). Pelinjohto opastaa Scratchin käyttöön pelaajatapaamisessa, joka järjestetään 20.6. Helsingissä. Pelaajatapaamiseen osallistuminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä, vaan pelinjohto voi opettaa Scratchiä myös etänä. Kaikki hahmot eivät ole koodareita, vaan osa tekee myös sovelluksen grafiikkaa ja yrityksen viestintää.

Ajatuksena on tarjota autenttinen start-up-kulttuuria ja it-alaa käsittelevä kokemus, mutta vielä oikeaa elämääkin dramaattisempana. Tämän takia toivomme pelin houkuttavan ensisijaisesti ihmisiä, jotka työskentelevät oikeassa elämässä aivan muilla aloilla, mutta jokainen on tervetullut peliin. Peliin osallistuminen ei vaadi mitään esitietoja tai erityistaitoja, vaan sen sijaan toivomme, että osallistujia kiinnostaa it-alan työnteon larppaaminen sekä hahmon kehittäminen yhdessä pelinjohdon kanssa.

Peli saa tukea tilojen muodossa ohjelmistoyritys Futuricelta, jonka toimistolla peli järjestetään. Pelimaksu on 5e, minkä lisäksi pelaajien oletetaan joko tilaavan pitsaa (tms) in-game tai tuovan omat, hahmoon sopivat ravitsevat eväät.

Jos haluat kokea start-up-kulttuurin pöhinää ja it-alan riemua ja tuskaa, mutta et ole ehtinyt, jaksanut tai uskaltanut kokeilla ohjelmointia, on tämä peli juuri sinulle!


Frostvargens Tid IV- Nordens Stjärna

07.07.2017 - 09.07.2017 Kajane

Ilmoittautuminen: 14.01.2017 - 12.03.2017
fantasia
Osallistumismaksu: 10-45€
Ikäraja: 16

Lajvet är ett medeltida fantasylajv som utspelar sig på värdshuset Nordens Stjärna. Värdshuset ägs av värdshusvärdarna Troman och Álder, de styr sitt värdshus med höga uttalanden och grova skämt. Till värdshuset kommer folk från alla vädersträck och det gör att Nordens stjärna vanligen fylls med långväga resenärer och lokala bybor. Både varor och skvaller byter snabbt ägare på denna plats. Kom och ta ett krus på Nordens Stjärna, se bara till att välja dina bordsgrannar med försiktighet.

Genre: Värdshuslajv i medeltida fatasymiljö
Tidpunkt: Fredag till söndag, 7-9.7.2017
Plats: Kajane lägergård.
Språk: Lajvets huvudspråk är svenska, men det är möjligt att spela roller som talar andra språk på lajvet. Allt material på hemsidan och rollerna finns dock endast på svenska.


Rajakatse LXXV

08.07.2017 - 09.07.2017 Hollolassa

Aloittelijaystävällinen
fantasia
Ikäraja: 18

Perinteinen Rajakatse Fantasia ry:n kaksipäiväinen tavernapeli noin 60:lle eläytymiskykyiselle pelaajalle tunnelmallisessa ympäristössä. Peli alkaa lauantai-iltapäivänä ja kestää vuorokauden, jona aikana ja sen jälkeen on mahdollista saunoa. Tavernasta voi ostaa ruokaa ja juomaa kuten muissakin peleissämme omakustannushintaan sen lisäksi, mitä pöydässä on pelimaksuun kuuluvana tarjolla. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelimaksu on 11 euroa. Ikäraja on 18 vuotta, ja peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset kotisivuilla.

Pelin ilmoittautumisaika päättyy 1.6., jonka jälkeen jaossa on pikahahmoja ja peruutuspaikkoja.


Sieppelistä ei päivääkään

08.07.2017 - 09.07.2017 Ylöjärvi

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 20.02.2017 - 12.03.2017
fantasia, jännitys, draama
Osallistumismaksu: 20-30€
Ikäraja: 15

Järjestyksessä sadaskolmaskymmeneskuudes huispauksen maailmanmestaruusturnaus on ollut koko kevään kiivaana käynnissä. Ympäri maailman järjestetyt pelit ovat keränneet tuhansia katsojia, eikä tilanne ole yhtään erilainen Naganossa, Japanissa. Velhokoulu Mahoutokoron oppilaat ovat valmistautuneet viimeiset kaksi viikkoa ottaakseen vastaan ystäväkoulunsa Durmstrangin huispausjoukkueen, jonka jäsenet ovat saapuneet yhdessä koulukavereittensa kanssa Naganoon viettämään kesälomaa, ja seuraamaan maailmanmestaruuskilpailujen semifinaalipeliä Japanin ja Pohjoismaiden joukkueitten välillä. Näin monen murrosikäisen noidan ja velhon kokoontuessa samaan paikkaan ei kuitenkaan voida draamalta välttyä… eikä myöskään kaiken takana lymyävältä pimeydeltä, joka tuntuu seuranneen joitakin oppilaita aina kevään eriskummallisista tapahtumista asti…

”Sieppelistä ei päivääkään” on J.K. Rowlingin luomaan Harry Potter-universumiin sijoittuva mysteeri-, ja ihmissuhde-larppi, joka järjestetään 8.-9.7.2017 Julkujärven leirikeskuksessa, Ylöjärvellä. Peli on ”Durmstrang-saga”-kampanjan toinen osa, missä hahmoista noin puolet tulee olemaan edellisestä pelistä jatkavia, ja loput uusia hahmoja. Peliin kirjoitetaan yhteensä 25 pelaajahahmoa, 3 pelinjohtohahmoa ja 2 NPC:tä. Tarkka pelimaksu ilmoitetaan lähempänä itse peliä, mutta se tulee luultavasti sijoittumaan n. 20-30 euroon.

Ilmoittautuminen peliin aukeaa aikaisemmin kampanjassa pelanneille 1.2. ja uusille pelaajille 20.2. Larpin ikäraja on 15 vuotta, ja se soveltuu myös aloittelijoille, eikä osallistumiseen vaadita kovinkaan syvällistä tuntemusta Potter-universumista.


Nälkäpelipeli

08.07.2017 Tammela

Ilmoittautuminen: 10.05.2017 - 25.05.2017
toiminta
Osallistumismaksu: 10-20€
Ikäraja: 18

On neljännesvuosisadan pelin aika. Sääntömuutos tälle vuodelle on kilpailijoiden määrän pudottaminen puolella. Enää ei vyöhykkeen sisäistä kilpailua ole, ainoastaan vyöhykkeet vyöhykkeitä vastaan.

Larppien Moon Moon, "kännissä ja läpällä" mutta kuitenkin täysin vakavalla naamalla luotu peli Nälkäpelien maailmassa! Peli ei ole parodia, ja vaikka se on tehty kevyellä otteella, tarkoituksena on tarjota mielekäs pelikokemus kaikille pelaajille.
Nälkäpelipeli sijoittuu Suzanne Collinsin luoman kirjasarjan maailmaan, mutta Nälkäpeli-trilogiasta tuttuja hahmoja ei käytetä pelissä. Teemojensa ja toteutuksensa vuoksi ikäraja on k-18.

Tarjolla on kahdenlaisia hahmoja, kilpailijoita ja mentoreita. Hahmoryhmien kuvaukset, lisätietoa sekä linkki ilmoittautumiseen löytyvät FB-tapahtumasta.


Kesäyön unelmia

14.07.2017 - 16.07.2017 Vihti

realismi, draama

Outokumpu - pieni kaupunki Itä-Suomessa. Rauhallinen ja lähes idyllinen tuppukylän tunnelma. Kaikki on tavallista, mitään ei koskaan tapahdu. Kaikki tuntevat toisensa, jokainen on jonkun tuttu. Mutta mitä tapahtuu pinnan alla? Kenellä on kipeimmät muistot; kuka onnistuu irtautumaan otsaan painetusta leimasta, joka on jo viisi vuotta huutanut isoin kirjaimin "LUUSERI". Kuka on suosittu vielä ensi vuonnakin?

Nyt alkaa kuitenkin kesä - aika, jolloin toiset irtautuvat pariksi kuukaudeksi pikkukaupungin tomusta, klikkiytyneistä porukoista ja arkisista huolista, toiset sulkeutuvat kotiin hengähtämään saadessaan jälleen hetken rauhan kiusaajiltaan. Mutta loman alku tarkoittaa joillekin myös yhden aikakauden loppua, kun lukio on ohi ja edessä on uusi elämä uusien kuvioiden parissa. Nyt keräännytään kuitenkin vielä viimeisen kerran porukalla pitämään hauskaa.

Kesäyön unelmia on ihmissuhteisiin ja fiilistelyyn painottuva kutsupelinä järjestettävä larppi, jossa pelin taustalle ei ympätä maailmanpelastusjuonia tai railroadattuja twistejä, vaan juonet ja kuviot perustuvat pitkälti nuorten lukiolaisten välisiin ihmissuhteisiin, draamoihin ja päänsisäiseen fiilistelyyn.

Peli sijoittuu nykyaikaan, kesän 2017 Suomeen, jolloin pienen kaupungin lukiossa opiskeleva joukko nuoria kerääntyy yhteen viettämään aikaa ennen kesälomia ja lukion päättävien ystävien suuntaamista uusille poluille.


OldTown 2017

17.07.2017 - 23.07.2017 Stargard, Puola

Aloittelijaystävällinen Kielivapaa
post-apokalyptinen
Osallistumismaksu: 50€
Ikäraja: 18

Tervetuloa ihmiskunnan raunioille OldTownin post-apokalyptiseen maailmaan! Heinäkuun 17.-23. liki tuhat hahmoa kokoontuu Puolaan hylätylle lentokentälle rakentuvaan maailmanlopun jälkeiseen kaupunkiin käymään kauppaa, sotimaan, juhlimaan ja tutkimaan joutomaata. Falloutien ja Mad Maxien tunnelmasta ammentava OldTown on järjestetty jo kymmenen vuoden ajan - kerta kerralta suurempana ja upeampana. Peli itsessään kestää 72h, ja pelin ympärillä on neljä päivää valmisteluja, purkua, biletystä ja post-apokalyptista festivaalia. OldTown järjestetään Puolan Stargardissa kätevän bussi- ja junayhteyden päässä Berliinistä. Liput 15.4. asti 50€ (tämän jälkeen 80€).

Pelin kotisivut: http://oldtownfestival.net/
OldTown International FB:ssä: https://www.facebook.com/groups/OldTownInternational/

OldTownin suomalaiset pelaajat FB:ssä: https://www.facebook.com/groups/OldTownFinland/


Piiri #2 - Muistotilaisuus

21.07.2017 - 22.07.2017 Helsinki

Ilmoittautuminen: 07.08.2016 - 31.08.2016
jännitys, realismi, kaupunkipeli, draama
Ikäraja: 18

Piiri on neliosainen kampanja, jossa seurataan kolmen suomalaisen suvun elämää ja selvitetään niiden menneisyyttä. Pelissä ei ole ihmissusia, vampyyreja tai maailmanlopunjuonia. Sen sijaan goottilainen kauhu, mysteerit ja perhesuhteet ovat tärkeitä teemoja peleissä. Isona osana on epäluulo siitä, tapahtuiko juuri jotain outoa vai kuvitteliko vain.

Kampanjan ensimmäisen osan päivämäärä on 27.5.2017 eikä uusia hahmoja oteta myöhempiin osiin. Ilmoittautuminen kampanjaan päättyy 31.8.2016.

Tämä on kampanjan toinen peli ja kalenterissa ilmoittamassa olemassaolostaan. Pelissä on n. 50 pelaajaa.


Tie tähtiin

18.08.2017 - 20.08.2017 Ylöjärvi

Ilmoittautuminen: 01.12.2016 - 31.01.2017
fantasia, sci-fi, post-apokalyptinen, draama
Osallistumismaksu: 25-30€
Ikäraja: 15

12 000 -luvulla maapalloa hallitsevat aateliset haluavat lähteä tavoittelemaan parempaa tulevaisuutta avaruudessa, mutta vuosituhansia orjina toimineet ihmiset eivät halua tyrannien pääsevän pakoon ilman rangaistusta. Kuka tahansa ei voi päästä tähtiin.

Tie tähtiin on futuristinen scifi/fantasialiveroolipeli 21 pelaajalle ja parille NPC-hahmolle. Pelissä käsitellään rankkojakin teemoja (esim. orjuus, hyväksikäyttö), joiden vuoksi pelin ikäraja on k-15, eikä peliä suositella aloittelijoille. Pelimaailma pohjautuu vahvasti Vampire Hunter D -sarjaan, mutta taiteellisia vapauksia on otettu, eikä pelaajien täydy tuntea sarjaa entuudestaan, sillä kaikki pelaamista varten tarvittava tieto tulee löytymään pelin nettisivuilta/hahmoprofiileista.

Ilmoittautuminen peliin on auki joulukuusta 2016 tammikuuhun 2017. Hahmojako tehdään helmikuussa. Pelinjohto kirjoittaa kaikki hahmot kokonaan, mutta valitut pelaajat voivat halutessaan ehdottaa juoni-ideoita, joita haluaisivat pelata. Näiden toteutumista ei kuitenkaan taata.

Peli järjestetään Antaverkan leirikeskuksessa 18-20.8.17- Varsinainen pelipäivä on lauantai 19. päivä, mutta yksilö- ja ryhmäbriiffit pidetään jo perjantaina. Peli loppuu la-su yöllä.

Pelimaksu 25-30€, tarkentuu lähempänä peliä. Pelimaksusta katetaan pelipaikan vuokran ja proppien lisäksi ainakin aamupala ja yksi lämmin ruoka lauantaille, enemmänkin jos budjetti sallii.


Yhtä matkaa - pelautukset 1 ja 2

18.08.2017 - 19.08.2017 Kangasala

Ilmoittautuminen: 06.05.2017 - 11.06.2017
fantasia, jännitys, realismi, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Autossa on ahdasta, sillä Megan tuli sittenkin mukaan. Kahdeksan ihmistä seitsemällä penkillä tuntuu epämukavalta, mutta Lisa istuu mielellään Benin sylissä. Nick soittaa oman bändinsä cd-levyä liian lujaa, Anna valittaa vessahätää, Adam pelaa Danin puhelimella Candy Crushia ja Olivia ei ole sulkenut suutaan kertaakaan matkan aikana. Megan puristaa rattia rystyset valkoisina. Onneksi kohta ollaan perillä.

Kangasalla Vallitun leirikeskuksessa järjestettävä tiivistunnelmainen liveroolipeli pienen lukioaikaisen kaveriporukan vuosittaisesta mökkireissusta. Pelistä järjestetään kaksi pelautusta, pe 18.8. ja la 19.8. Pelin järjestää Mielikuvitusystävät ry, pelinjohtajina Henriikka Talvensaari ja Pauliina Tulenheimo.


Juhannustanssit

19.08.2017 Männistön Lava, Kellokoski, Tuusula

Ilmoittautuminen: 11.05.2017 - 11.06.2017
historiallinen, realismi, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: Joustava K-18

Aikamatka nostalgiseen 60- ja 70-lukujen taitteen Suomeen; Kekkosen ja Keskustapuolueen, nailonpaitojen, Koskenkorvan ja keskioluen, ensimmäisten väritelevisioiden, vasemmistoradikalismin, tabuja rikkovan kirjallisuuden sekä nousevan nuorisokulttuurin, mutta maaseudulla ennen kaikkea tanssilavojen ja tanssimusiikin – humpan ja rautalangan, Tapani Kansan, Katri Helenan ja Dannyn – Suomeen.

Tirvalan kunta on pieni suomalainen kunta jossain Jämsän ja Oriveden välillä. Jyväskylä–Tampere-juna pysähtyy Tirvalan seisakkeella kahdesti päivässä ja kirkonkylän pääkadulta, Keskustieltä, löytyvät osuuskauppa ja posti, muutama vaateputiikki, apteekki, kunnantalo sekä kirjasto. Suurimman osan vuodesta elämä Tirvalassa on rauhallista, jopa uneliasta. Kesäkuukausina tämä Sisä-Suomen helmi kuitenkin herää eloon kesävieraiden saapuessa, ja kesän ylivoimainen kohokohta – Juhannustanssit – vetää väen nuorisosta virkeisiin vanhuksiin Tirvalanniemen lavalle viihtymään ja pyörähtelemään parketilla.

Juhannustanssit on reilun 50 hengen liveroolipeli, joka järjestetään 19.8.2017 Männistön lavalla Tuusulan Kellokoskella. Pelin aiheena ovat perinteiset juhannustanssit kuvitteellisessa Tirvalan kunnassa, tarkemmin määrittelemättömänä 1970-luvun alun vuonna. Pelin tarkoitus on tarjota pelaajilleen tilaisuus eläytyä jossain määrin fiktiiviseen ja tyyliteltyyn versioon 60- ja 70-lukujen taitteen suomalaisesta maaseudusta, mutta tarkoituksena ei ole elävöittää autenttisesti historiaa: pääosassa ovat mielikuvat ja tunnelma, eivät historialliset faktat.

Teemoiltaan peli keskittyy pienen maalaisyhteisön sosiaalisiin suhteisiin ja ristiriitoihin, erilaisten aikakauden ilmiöiden ja tapojen tarkasteluun sekä yleismaailmallisiin ja ajattomiin ihmiselon vivahteisiin. Tyylillisesti peli pyrkii käsittelemään aihettaan ja siihen liittyviä teemoja lämminhenkisellä nostalgialla. Tarkoituksena ei ole tehdä parodiaa eikä farssia; vaikka huumoriakin on luonnollisesti mukana, pelaajien odotetaan pelaavan hahmojaan tosissaan mutta pilke silmäkulmassa.

Pelin aiheesta johtuen on tanssimisella luonnollisesti hyvin keskeinen osa pelissä, ja jokaisen pelaajan odotetaan olevan valmis tanssimaan. Tämä ei tarkoita, että pelaajan tarvitsisi osata tanssia hyvin tai edes välttävästi – eivät kaikki hahmotkaan välttämättä osaa. Tansseja on myös mahdollisuus harjoitella sekä ennen peliä järjestettävässä pelaajatapaamisessa, että mahdollisesti myös erikseen järjestettävissä tanssiharjoituksissa. Pelissä käytetään myös erilaisia helposti omaksuttavia ja pelinsisäiseen toimintaan tiiviisti sidottuja metatekniikoita tukemaan pelin teemoja, levittämään peliä hahmojen välille ja kannustamaan heittäytyvää pelaamista.


Vain Perheeni Vuoksi - Katartia

25.08.2017 - 27.08.2017 Sastamala

Kutsupeli
draama

Veli antoi sisarelle kirjan käteen. Pudisteli kirjan sivut. Antoi sen eteenpäin sisarelleen, sisar laittoi sen pahvilaatikkoon muiden kirjojen viereen. Pahvilaatikko suljettiin, veli kantoi sen ulos, antoi sen pakettiautossa odottavalle. Vei sen pakettiauton perälle muiden pahvilaatikoiden viereen. Talo tyhjeni tavara tavaralta. Tyhjyyden viimeinen hetki. Tila, jossa muistoilla oli ollut merkitystä. Nuo kaikki muistot, joita tuohon taloon sisältyi. Onnellinen aviopari. Hetket, kun ensimmäinen lapsi oli tuotu kotiin. Syntymäpäivät, joulut, koulujen päättäjäiset. Muistot, kun suljettujen ovien sisällä oli tapahtunut väkivaltaa. Hetket, jolloin perheenjäsenten eriarvoisuutta oli korostettu. Viimeinen joulu, jolloin perhe oli viimeisen kerran yhdessä. Kuolema, joka kuittaisi kaiken. Kuinka vihan ja katkeruuden siemenet istutettiin tuon kuoleman seurauksena. Itivät vuosia sydämissä, lujittivat mielen, siirtyivät polvelta toiselle. Viha kasvoi, mutta siitä ei osattu päästää irti.

Vain Perheeni Vuoksi –Katartia on viimeinen perhepelin osa. Peli kestää perjantaista sunnuntaihin. Tämä osa vie päätarinan päätökseen. Pelin teemat käsittelevät sukupolvitraumaa ja menneisyyden valintoja, tekoja ja näiden pohjalta tulevaisuuden pohdintaa. Fiktiossa peli kertoo Denverissä Coloradossa elävän Greenin perheen elämänkaaritarinaa. Pelien välissä hypätään aina vuosia eteenpäin tarkoituksena päästä pelaamaan hahmojen eri ikäkausia. Peli on kutsupeli ja se sisältää 16 täysipainoitteista pelinjohtajan kirjoittamaa hahmoa.

  • Marko Taiminen, marko.taiminen (at) gmail.com

Raatosuo: Synninpesä

25.08.2017 - 27.08.2017 Vihtijärven pelialue

Kielivapaa
post-apokalyptinen, jännitys, toiminta
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Suomi ei lopulta koskaan noussut tilasta johon sota sen johti. Pieni maa jäi supervaltojen jalkoihin, käytettiin sodassa loppuun resursseista ja unohdettiin pommitusten jälkeen.
Jäljelle jäi sisäänpäin lämpiäviä kyliä, ahneita entisiä sotilaita, katkeroituneita johtajia ja loputonta kaunaa, surua ja kuolemaa.

Siellä täällä karavaanarit ja kauppiaat pystyttivät pysähdyspisteitä ja myös Raatosuon kylä muodostui sellaiseksi.

Hiljalleen Raatosuosta kasvoi kuitenkin tärkeämpi piste pysähdyksille ja se muuttui yhdyskunnaksi. Hyvin moraalittomaksi ja verenhimoiseksi, mutta yhtenäiseksi kuitenkin.

Tänä päivänä Raatosuolta löytyy uhkapelejä, tappeluita, vedonlyöntiä, asekauppaa, alkoholia, maksullista seuraa ja vuorokauden ympäri jatkuvia juhlia.
Kylää vartioidaan raskaasti paikallisten jengien toimesta ja kaikkien rauha keinuu joka päivä veitsen terällä.

Tervetuloa Synninpesään. Ota aseesi, juo itsesi hengiltä äläkä mieti huomista.

Raatosuo: Synninpesä on Oldtown suomessa.
Aikuisille tehty (K-18) sandbox maailma, joka yhdistää MadMaxia ja Fallout New Vegasia.

Pelissä on alkoholitarjoilu, taistelunäytöksiä, tulishowta, juhlia kellon ympäri, erilaisia ajoneuvoja ja kaikkea mitä syntinen sielu halajaa.

Ilmottautuminen ja nettisivut aukeavat Kesäkuun alussa.

Yhteistyössä; Team Ainarikki ry.


Aidonnov

01.09.2017 - 03.09.2017 Seitseminen

Ilmoittautuminen: 14.01.2017 - 14.02.2017
fantasia

Aidonnov on vanhaa kunnon perusfantasiaa sijoittuen geneerihköön low fantasy -maailmaan. Pelin premissinä on uusien rekryjen saapuminen armeijan koulutuslaitokseen.
Pelin pelataan 1.-3.9.2017 ja pelipaikkana toimii mökki keskellä mettää. Peli alkaa lauantaiaamuna herätyksellä, joten pelipaikalla tulee olla jo perjantaina alkubriiffiä yms. varten.
Pelin GM:nä toimii ensimmäistä larppiaan järjestävä Jarkko Sikiö, joten ¯_(ツ)_/¯

  • Jarkko Sikiö, jarkko (at) sikio.net

Joki Heijastaa Taas Tähtien Valoa: (Osa2) Mustat Tähdet

02.09.2017 Joensuu

Ilmoittautuminen: 22.05.2017 - 21.06.2017
fantasia, jännitys, kauhu, kaupunkipeli, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Peli on kertomus varjoista joihin emme näe ja heistä jotka asuvat niiden pimennossa. Tämä on kertomus peloista ja uuden kodin rakentamisesta vanhojen unelmien raunioille.

Elokuun lopussa mustat tähdet nousevat Joensuun ylle ja varjot syvenevät. Valo katoaa.

Joki heijastaaa taas tähtien valoa on Joensuussa pelattava noin 25 hengen kolmiosainen kaupunkipelikampanja, jonka toinen osa Mustat Tähdet pelataan 26.8.2017 Joensuun keskustassa ja sen lähikaupunginosissa.

Mukaan otetaan noin 10 uutta pelaajaa ja lisäksi lukuisia npc-pelaajia.

Pelinjohtajina toimivat: Sebastian Schiavone, Pekka Sottinen ja Ville Lodders

Sähköposti: wodjoensuu@gmail.com


Perikadon hetki

02.09.2017 Nummi-Pusula

Kutsupeli
historiallinen, realismi, draama

Perikadon hetki on historiallinen peli, joka sijoittuu vuoden 1945 Saksaan. Peli käsittelee kansallissosialistisen regiimin lopullista tuhoa sekä niitä ihmisiä, jotka elivät ja kokivat tuon kaiken.

Peli on kutsupeli ja teemoiltaan raskas eikä välttämättä kaikille sopiva. Se pyrkii realismiin sekä kuvaamaan täydellistä moraalista romahduspistettä Perikato-elokuvan viitoittamalla tiellä.

  • perikatogm (at) gmail.com

Vain Perheeni Vuoksi -Vapauta minut, hengitän

08.09.2017 - 10.09.2017 Lempäälä

Kutsupeli
realismi, draama

Huoneesta kuului tasaista sairaalakoneen tuottamaa ääntä. Oli hiljaista. Oli tyyntä. Niin monta vuosikymmentä oli mennyt elämän heittelehtiessä. Nyt kun se vihdoin oli ohi, oli vain hiljaista. Tuon hiljaisuuden alla oli alavireinen tunne. Elämä oli kulkenut eteenpäin ja nyt jäljellä oli tyhjyys. Elämällä ei ollut enää suuria päämääriä. Elämästä oli tullut tasaista. Miten käyttää viimeiset tunnit elämästä? Miten löytää onni hetkistä, kun elämä ei tuntunut tarjoavan muuta kuin tasaisuutta?

Aika oli päättymässä. Vanhus oli päästetty kotiin. Sairaalahoidot oli lopetettu. Hänen viimeinen hetkensä. Tänä viikonloppuna, omassa kodissaan. Perheensä kanssa. Tunnit. Tunnit, joita niin kovin peloissaan oli odotettu. Ne olivat nyt täällä. Kellon ääni, sydämenlyönti. Hiljaiset mielet. Aika oli tehnyt tehtävänsä. Se oli antanut ja ottanut. Hengitys, vapaus. sitä ei voinut kuin odottaa.

Jäljellä oli vain yksi kysymys.

Oliko vihdoin aika sovittaa ja sopia?

Vain Perheeni Vuoksi -pelisarjan kaatajais- ja epilogiviikonloppu. Perjantaina pidetään esipelejä, joissa pelataan pelimaailman aikajanaa eteenpäin 15-20 vuotta. Lauantaina pelataan pidempi epilogipeli pelisarjalle, jossa hyvästellään hahmot ja kuljetetaan ensimmäisessä osassa aloitettua elämänkaari loppuun. Viikonloppu on tiivistunnelmainen ja hattua nostava lopetus. Epiilogipelin jälkeen on pelisarjan strukturoitu purku sekä pelisarjan että hahmojen. Peli on kutsupeli.

  • Marko Taiminen, marko.taiminen (at) gmail.com

Idäntie

08.09.2017 - 10.09.2017 Eura

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 03.04.2017 - 23.04.2017
historiallinen
Osallistumismaksu: 30-90€

Idäntie – rautakautinen liveroolipeli 8.-10.9.2017 Euran Härkänummella

Idäntie on historiaa elävöittävä liveroolipeli Itämeren kulttuurien kohtaamisesta vuosina 990-991. Pelissä kohtaavat nykyisen Suomenniemen kansat sekä lännen, idän ja etelän merenkulkijat. Kauempaa virtaavat uudet tavat ja ajatukset huokuvat muutosta: ketä houkuttavat puheet pelastuksesta valkeassa Kristuksessa tai etelän suuren keisarin palvelemisesta, ketkä kiistelevät lappalaisten turkisjahdin verottamisesta, kuka rikastuu idäntien hopeavirrasta? Kuka taipuu kohtaloonsa, kuka taistelee sitä vastaan?

Idäntie kestää perjantai-illasta sunnuntaipäivään. Tänä aikana pelataan eri suunnilta saapuvien ryhmien kohtaamista kauppapaikalla kahtena peräkkäisenä vuotena. Hahmojen tekemät suunnitelmat pääsevät toteutumaan, kukin omalla tavallaan, ja näiden seuraukset ovat nähtävissä pelin aikana. Peli yhdistää eläytyvää liveroolipelaamista, autenttisen ajan ja paikan tuntua tavoittelevaa historianelävöitystä sekä kokemusta tukevia metatekniikoita kuten black box -pelaamista.

Idäntie pelataan Euran Härkänummen rautakautisessa kylässä 8.-10.9.2017. Osallistumismaksu on 60 euroa, mutta tarjoamme myös muutaman alennetun paikan henkilöille jotka eivät taloudellisen tilanteensa vuoksi voisi muutoin osallistua. Olennaisena osana peliin kuuluu Helsingissä 3.-4.6.2017 järjestettävä esipeliviikonloppu, jonka aikana pelataan lyhyitä minipelejä ja kehitetään hahmosuhteita. Pelinjohto tarjoaa hahmoille rungon ja tukee hahmon taustan ja suhteiden syventämistä, mutta pelaajien odotetaan osallistuvan itse aktiivisesti hahmojensa ja pelisisältönsä luomiseen.

Peliin ilmoittautuminen on auki 3.4.-23.4. ja peliin mahtuu maksimissaan 80 pelaajaa. Jos ilmoittautuneita on enemmän, peliin otetaan 40 ensimmäisenä ilmoittautunutta ja lopuista 40 satunnaisesti valittua. Pelissä ei ole ikärajaa, ja ilmoittautuessaan voi kertoa mitä sukupuolta olevaa hahmoa haluaa pelata. Kannattaa kuitenkin huomioida, että peli käsittelee ajalle ominaisilla tavoilla väkivaltaa, sukupuolisuutta ja uskonnollisuutta. Pelaaja voi ilmoittautuessaan sekä hahmonluontiprosessin aikana vaikuttaa siihen, miten keskeisessä osassa nämä teemat omassa pelissä ovat, mutta niiden kohtaamiselta ei voi täysin välttyä.

Idäntien järjestävät Harmaasudet ry:n tuella Hannu Niemi, Mikko Heimola, Hanna Erkinjuntti, Iida Heikkari, Minna Heimola, Satu Jaaramaa, Mia Makkonen, Jenni Sahramaa, Tiuku Talvela, Santeri Virtanen ja Julius Väliaho.


Rajakatse LXXVI

09.09.2017 Hollolassa

Aloittelijaystävällinen
fantasia
Ikäraja: 18

Rajakatseen fantasiamaailmaan, taverna Vanhalle Piparille sijoittuva liveroolipeli noin 40:lle pelaajalle. Pelimaksu on seitsemän euroa. Peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelipaikan tavernasta voi ostaa ruokaa ja juomaa omakustannushintaan sen lisäksi mitä pöydässä on pelimaksuun kuuluvana tarjolla. Pelin aikana tai sen jälkeen lämpiää sauna. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset kotisivujen kautta.


Freak Show

15.09.2017 - 18.09.2017 Vaasa

Ilmoittautuminen: 20.02.2017 - 13.03.2017
kauhu, draama
Osallistumismaksu: 350€
Ikäraja: 18

The Freak Show tells the story of the last days of a freak show and explores the theme of otherness, being an outcast in a society far more hating and violent than ours. The story is a dark one, but there will also be compassion, hope and love. In this story, the freaks stand together.

The Freak Show is a Nordic style larp that tells the story of the last days of a circus and freak show. It will be held in an abandoned amusement park in Finland in the autumn of 2017. The participants will experience both the magic and the tragedy of being the other as one of the freaks aligned against a hostile world. The theme of this collaborative work is otherness. We aim for full 360 degree immersion in a romantic gothic horror story setting. This event is not suitable for children.


Auroriopisto - Vartiosto 1968

15.09.2017 - 17.09.2017 Uusimaa

Ilmoittautuminen: 02.04.2017 - 04.06.2017
fantasia
Osallistumismaksu: 15€

Mustekynä vuoti pisaroita. Tip, tip, tip! Kaivoin äkkiä sauvani ennenkuin Phyllis huomaisi että tahrasin tämän kaikkea muuta kuin kiiltävän kanttiinipöydän kantta. Jahas, “siviilisääty”? Voisiko vastata että tilanne oli hankala? Että kyllä se yksi odotti kotona mutta kun katseli omasta mielestä 24/7 ryhmäkaverin naamaa niin se toi väistämättä tuntemuksia? Että oli helvetin hankalaa tietää mikä oli oikea? …

Ruksasin naimisissa.

“Hei pulla nyt poskeen! Suunnistuskurssi kutsuu!” Hörppäsin kahvinloput ja aloin tehdä lähtöä. Kaikkea sitä, hitto kyllä kenttäaurori nyt yhden kartan handlasi Hanurit vieköön! Laittaisivat rikospuolen treenaamaan eksymistä, olisi vähemmän niiden perässä juoksemista! Weasleyn ‘Miltäsustanyttuntuu’ lomakkeen täyttö saisi odottaa paluuta!

Peli pelataan ilmoittautujamäärästä riippuen Espoossa tai Raaseporissa. Peli on ikärajavapaa mutta auttava pelikokemus on tarpeen (ensikertalaisia ei valitettavasti oteta mukaan) ikärajaa ei ole. Kehotamme tutustumaan huolellisesti offgamemateriaalivaatimuksiin, vaatii materiaalityötä pelaajilta.


Piiri #3 - Puutarhajuhlat

22.09.2017 - 23.09.2017 Helsinki

Ilmoittautuminen: 07.08.2016 - 31.08.2016
jännitys, realismi, kaupunkipeli, draama
Ikäraja: 18

Piiri on neliosainen kampanja, jossa seurataan kolmen suomalaisen suvun elämää ja selvitetään niiden menneisyyttä. Pelissä ei ole ihmissusia, vampyyreja tai maailmanlopunjuonia. Sen sijaan goottilainen kauhu, mysteerit ja perhesuhteet ovat tärkeitä teemoja peleissä. Isona osana on epäluulo siitä, tapahtuiko juuri jotain outoa vai kuvitteliko vain.

Kampanjan ensimmäisen osan päivämäärä on 27.5.2017 eikä uusia hahmoja oteta myöhempiin osiin. Ilmoittautuminen kampanjaan päättyy 31.8.2016.

Tämä on kampanjan kolmas peli ja kalenterissa ilmoittamassa olemassaolostaan. Pelissä on n. 50 pelaajaa.


Pohjolan Transsit - Syys

29.09.2017 - 01.10.2017 Tampere

Ilmoittautuminen auki Kutsupeli
Ilmoittautuminen: 01.06.2017 - 30.06.2017
uuskumma
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 18

Pohjolan Transsit on liveroolipeli psykedeliasta, transsista, bilettämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja erimielisyyksistä. Pelissä nuoret suomalaiset taruolennot eli Pohjolan väeksi itseään kutsuvat henkilöt kokoontuvat viettämään lauantai-iltaa yhdessä mökille. Huhupuheiden mukaan illaksi on ryöpätty iso kasa huumaavia sieniä ja mäntysuopaakin pitäisi kuulemma olla saatavilla.

Pohjolan Transsit on kolmiosainen pelikampanja, jonka ensimmäinen osa, Syys, pelataan 29.9.-1.10.2017. Toinen osa, Loka, pelataan keväällä 2018 ja kolmas osa, Marras, pelataan syksyllä 2018. Ensimmäisessä pelissä on mukana 18 pelaajahahmoa sekä 2 pj-hahmoa.


Ad Lucem II: The Invocation

30.09.2017 Oittaan kartano, Espoo

Kielivapaa
Ilmoittautuminen: 10.02.2017 - 10.03.2017
historiallinen, jännitys, kauhu, draama
Osallistumismaksu: 75€
Ikäraja: 18

“A dinner at the Brünn estate proved unsettling, when a seance revealed intimate details about those present, the host’s puzzle either perplexed, frustrated or amused the attendees, and the revelation of Lady Gerda’s stigmatas shocked the guests of the evening. Only months after this polarising soirée, a murder most foul has taken place.

Sir Fitzwilliam H. Brünn was found dead in his study, face-first in a pool of his own blood. A group of individuals are, once again, invited to the mansion under these morbid circumstances, but this wake shall resemble less of a sombre occasion of mourning, and more of a feverish investigation, where vultures circle around the multiple secrets of the deceased. However, their discoveries may come to reveal something far more disturbing than one’s average closet skeletons.”

Ad Lucem is an international larp campaign consisting of three parts, taking place in a modified version of a late Victorian setting, and an emphasis on such themes as horror, mystery and occult.
This is the second instalment, as the first part was played on January 14th. The second part of the campaign is for approximately 45 players, possibly a few more will still be added for the final episode.
We expect proficiency in the English language, both spoken and written, and an enthusiasm to put a little effort into absorbing information vital to bringing your character to life.

You can find the sign up form from the practical info-section of our web page, or here: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdIU81CySODp-mc9B76anxj6tG0ktU2YgCq20NdiYgtFTpsYA/viewform?c=0&w=1


Feenikslaulu 5.X: Leviathan

30.09.2017 Tampere

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 12.06.2017 - 30.06.2017
fantasia, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 5-9€
Ikäraja: 15

Viisi vuotta sitten taikaväki herätti vahingossa muinaisen meripedon, Leviathanin. Jästien kanssa käydään informaatiosotaa, jossa taikuudesta tietävät jästit yrittävät levittää tietoa ja velhot salata sitä; Leviathanin piilottaminen on tullut erittäin vaikeaksi sen hyökkäillessä rantakaupunkeihin. Vielä ei ole myöskään keksitty keinoa palauttaa taikuutta niihin kohtiin, joista jästit ovat onnistuneet sen poistamaan. Alkulinnut eivät suostu auttamaan ennen kuin Leviathan on tuhottu ja loput linnuista herätetty. Vihdoin on keksitty lähes epätoivoinen keino houkutella meripeto paikalle ja lähettää se tuonpuoleiseen, ja sitä varten vapaaehtoinen joukko on nyt kokoontunut rannalle riskeeraamaan henkensä koko maailman puolesta.

Leviathan on Potter-maailmaan sijoittuvan Feenikslaulu-kampanjan välipeli. Pelipaikka sijaitsee noin 25 km Tampereen keskustasta.

Peliin otetaan max 60 pelaajaa ja 7 NPC:tä. Peli täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautuminen on auki kesäkuun loppuun tai kunnes peli täynnä.

Pelinjohdon puolesta pelissä on yksi iso juoni, johon liittyen jokaiselle hahmolle annetaan yksi tehtävä. Pelinjohto ei kirjoita profiileja, vaan isoa juonta lukuunottamatta pelaajien tulee itse tehdä hahmot, juonet ja kontaktit.


Syyssateet

07.10.2017 - 08.10.2017 Meriharjun luontotalo, Helsinki

Ilmoittautuminen: 13.03.2017 - 16.04.2017
kauhu, draama
Osallistumismaksu: 25-30€
Ikäraja: 16

Peilistä kuvastuvat tavalliset miehen kasvot. Ilme muuttuu hitaasti huolestuneeksi hänen keskittyessään lasipintaan piirtyviin esineisiin yksi kerrallaan. Varjo liikahtaa nurkassa ja nopean liikkeen saattelemana sirpaleet osuvat lattiaan.


"Ehkä sinun ei pitäisi kiusata kohtaloa. Voisi olla parempi jos...", nainen keskeytetään ikävällä katseella. "Ehkä sinun pitäisi pitää huoli omista asioistasi", toteaa mies, peittäen lähes onnistuneesti värinän äänessään. Hän käärii huolellisesti siteen rystystensä päälle ja katsoo kuinka se värjäytyy punaiseksi. Kuin kukkia lumella.


Naisen silmissä välähtää tunne, joka on sekoitus kiintymystä ja jotain hyvin vierasta, kun hän kääntää kasvonsa kohti avointa ikkunaa. Syystuuli käy naisen paljaalle iholle ja luonnon vuotuiset kuoleman tuoksut saavat hänet ajattelemaan kotia ja merta. Pääsisipä täältä pois.

Syyssateet on tunnelmallinen kauhuelementtejä sisältävä mysteeripeli, joka on ottanut innoitustaan muun muassa H.P. Lovecraftin ja Robert W. Chambersin teoksista. Peli on suunnattu aikuisille pelaajille pelin sisältämien teemojen vuoksi. Mukaan otetaan noin 30 pelaajaa.


Kaikki oli hyvin: Häät

07.10.2017 - 08.10.2017 Julkujärven leirikeskus

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 17.06.2017 - 29.06.2017
fantasia, draama, huumori
Osallistumismaksu: 20-35€
Ikäraja: 15

On kesä 2019. Konnunkulmassa järjestetään Potter-Weasleyn suvun häät, jotka ovat ensimmäiset laatuaan vuosikymmeniin. Maailmantilanne on kireä ja sota vampyyreiden ja taikamaailman välillä voi syttyä milloin tahansa, mutta jo pitkään kestänyt tyyni myrskyn edellä on antanut tilaa haaveilulle, unelmille ja rakkaudelle. Victoire Weasley ja Teddy Lupin ovat päättäneet saada toisensa. Ilon päivää viettämään on kutsuttu lähin suku ystävineen, jonka viettoon on valmistauduttu asiaankuuluvalla jännityksellä töyssyineen.

Kaikki oli hyvin, on Tampereen alueella max 40:lle hengelle järjestettävä Harry Potterin taikamaailmaan perustuva liveroolipeli, joka on tarkoitettu yli 15-vuotta täyttäneille larppaamista harrastaville nuorille. Peliin otetaan mukaan niin aloittelijoita kuin kokeneempiakin pelaajia. Kaikki oli hyvin kuuluu samaan Unhoittumaton-kampanjaan James ja legenda sadonkorjuusta ja Albus ja Tylypahkan perintö -pelien kanssa.

Larpin teemoina ovat draama, romantiikka, huumori ja perhe-elämä ylä- ja alamäkineen. Hahmoprofiilit uusille hahmoille kirjoittavat pelaajat itse, lukuun ottamatta paria mahdollista poikkeusta.

Tapahtuma järjestetään Julkujärven leirikeskusessa 7.-8.10.2017 Tampereen ja Ylöjärven rajalla.

Pelimaksu tulee olemaan jotain 20-35 euron väliltä. Pelimaksu kustantaa vähintään yhden yön majoituksen (n. 11e/hlö) ja hääruokailun. Pelimaksu on pelin järjestäjille, keittiöhenkilökunnalle ja npc-hahmoille ilmainen.


Siikalahti - Välirauha I: Veljiksi kaikki

14.10.2017 Varsinais-Suomi

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 08.04.2017 - 31.05.2017
historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 25-30€

Vuosi 1940. Sota on ohitse ja elämä Siikalahden maalaiskylässä palaa hiljalleen entisiin uomiinsa, sikäli kun se on mahdollista. Kirkkomaalla on rivi tuoreita hautoja ja monessa talossa tyhjä tuoli siinä, missä ennen istui isä, veli, puoliso. Eivätkä kaikki rintamalta palanneetkaan pystyneet tai osanneet enää tarttua kiinni entiseen elämäänsä. Paljon oli sellaista, minkä sota oli repinyt rikki.

Mutta oli sota-aika yhdistänytkin: Siikalahden työväenyhdistys oli sota-aikana tehnyt yhteistyötä suojeluskunnan ja lottien kanssa, sankarihaudassa lepäsivät nyt rintarinnan työväenyhdistyksen ja suojeluskuntien miehet ja poikiaan surevat äidit loivat toisiinsa aidon myötätuntoisia katseita. Sen sijaan työväenyhdistystä repivät katkerat riidat ja epäluulot. Mutta nuoret halusivat nauttia elämästä, joka oli osoittautunut niin katoavaiseksi. Taivaanrantaan kasautuu hiljalleen synkkiä pilviä, mutta nuoriso haluaa nauttia elämästään ja tanssia.

Siikalahti Välirauha -trilogia jatkaa Suomen historian käännekohtiin sijoittuvaa Siikalahti-pelisarjaa. Pelisarjan ensimmäinen osa Veljiksi kaikki sijoittuu lokakuuhun 1940 Siikalahden työväentalolle Suomen ja Neuvostoliiton rauhan ja ystävyyden seuran järjestämään illanviettoon.

Pelissä on noin 30 pelaajahahmoa, joista osa on jatkohahmoja edellisistä peleistä ja osa aivan uusia hahmoja, suuri osa on mukana myös pelisarjan kolmannessa osassa. Mukaan ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhatkin pelaajat - tämä on hyvä tilaisuus hypätä mukaan fiktiiviseen Siikalahden malaiskylään ja Kouvolan seudun historiaan sijoittuvan pelisarjaan! Aikaisempaa pelikokemusta tai Suomen historian tuntemusta ei tarvita.

Lisätietoja lähiaikoina.


Evil's Playground - Expedition

20.10.2017 - 21.10.2017 Julkujärven Leirikeskus, Ylöjärvi

jännitys, kauhu, draama
Osallistumismaksu: 35-45€
Ikäraja: 18

"Mä istun tässä rinteessä ja katselen, oon tehny tätä viimeyöstä asti, eikä vieläkään liikettä, paikka tuntuu olevan tyhjillään, tai sitten sen asukkaat ei vaan vittu tuu ulos. Paikat alko käymään melko kusiseks portin lähettyvillä. Ensinnäkään tavaraa ei enää oikein riittäny ja niiden hakureissuista tuli aika pitkiä. Toiseksi sähköt alko prakaamaan, pimeää, kylmää eikä safkaa, se olis jo ollu riittävä syy lähteä liikkeelle. Kolmanneksi ne toiset. Ääniä, liikettä, katoamisia. Tai siis niin mä ainakin oon kuullu, en mä mitään omin silmin oo nähnyt, mutta sanotaan, et jos jotain näkee, ei siitä tuu kukaan takaisin kertomaan. Aseitahan meillä olis vaikka muurin yli heiteltäväksi, mutta luodit on loppu, joten on vain kaikinpuolin järkevämpää siirtää leiri, mihinkään sotaan meillä ei just nyt oo varaa.
Tää talo on iso, siellä on valoja, se tarkoittaa sähköä. Ääniä, jotain musaa. Eikä liikettä. Eihän?

Evil's Playground - Expedition on pelaajalähtöinen liveroolipeli.
Alustavan suunnitelman mukaan peliin otetaan maksimissaan 35 pelaajaa. Pelin on tarkoitus kestää ainakin vuorokausi. Peli on jatko-osa Evil's Playground - Originsille, joka pelattiin syksyllä 2015. Peliin osallistuminen ei edellytä osallistumista edelliseen osaan, mutta edellisen osan pelaajilla, jotka haluavat jatkaa vanhalla hahmolla pelaamista, on etuajo-oikeus jonon kärkeen.

Ilmoittautuminen: Tiedotetaan myöhemmin.
Pelityylinä toimii edellisen pelin tavoin voimakas kontaktipelaaminen (+ oma-aloitteinen kontaktoituminen ylipäänsä), suurempi draama - vähempi tappaminen ja me vastaan muut-asetelma.

Peli tulee olemaan jengifiilistelyä sekä kinastelua kauhuelementeillä ja jännityksellä. Pelimaailmana toimii kuvitteellinen hylätty huvipuisto San Franciscossa, Yhdysvalloissa. Hahmokunta koostuu yhteiskunnan hylkäämistä, universumin päähänpotkimista ja enemmän tai vähemmän syrjäytyneistä piruparoista. Rankempien aiheiden vuoksi pelin ikärajaksi julistetaan K-18 ja sitä nuoremmat väen vängällä peliin haluavat saavat mahdollisuuden neuvotella asiasta kuitenkin pelijohtajien kanssa. Tässä tapauksessa alle 18-vuotiaalta vaaditaan myös huoltajan suostumus.

Evil's Playground - Expedition on normaaleista larpeista poikkeava, sillä se on pelaajalähtöinen eli pelaajat kirjoittavat itse hahmonsa, pelinjohtajien antamien raamien sisälle, pelinjohtajan kanssa tiiviissä yhteistyössä. Pelaajat saavat myös itse valita tärkeimmät kontaktinsa muiden hahmojen lyhytkuvausten perusteella. Pelinjohdon rooli on alussa virikkeiden antaminen pelaajille hahmonluonnin tueksi, pelin organisointi, sekä mahdollisten NPC-hahmojen pelaaminen. Ennen ilmoittautumista edellisessä osassa pelanneille annetaan mahdollisuus vaikuttaa uuden osan tapahtumien kulkuun ja pelaajat ovat suuremmassa osassa luomassa peliä kuin pelinjohto. Uudet pelaajat ja uusilla hahmoilla mukaan tulevat vanhat pelaajat ovat samalla lähtöviivalla ja pelinjohto pidättää oikeuden valita pelaajat peliin ilmoittautumislomakkeen perusteella, soveltuvuuden mukaan. Sitten kun ilmoittautuminen avautuu, panostathan lomakkeen täyttämiseen.

Peli siis soveltuu kaikille pelaajille, myös ensikertalaiset ovat tervetulleita. Peliin osallistuminen ei vaadi aiemmissa osissa pelaamista. Peliin siis ovat tervetulleita kaikki, riippumatta sukupuolesta, seksuaalisuudesta, ihonväristä tai vakaumuksesta. Pelissä on ehdoton nollatoleranssi päihteille, alkoholille, kiusaamiselle ja syrjimiselle. Tupakointi on sallittu sille osoitetulla paikalla.


Säädyttömiä aikeita

20.10.2017 - 22.10.2017 Pälkäne

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 21.06.2017 - 12.07.2017
historiallinen, uuskumma, draama, huumori
Osallistumismaksu: 20-45€
Ikäraja: 18

Funky Nassaun uljain taverna Bahama Pleasure Garden avaa taas sylinsä! Kapteeni Punaparta kutsuu teidät juhlimaan kanssaan: tervetuloa kaikki pitsiposliinipiraatit ja nahkaniittiseilorit, merihirviöt ja marenkiaddiktit, jesuiitat ja joutilaat aateliset (kuvernööri älköön vaivautuko)! Tänä iltana tanssitaan niin kuin huomista ei koskaan tulisi!

Säädyttömiä aikeita on 1700-luvun vaihtoehtotodellisuus-Bahamalle sijoittuva häpeämättömän aistikas aikuisten satuiloittelu. Pelin tyylilaji on räävittömän karnevalistinen rokokoopunk ja peli on tietoisen camp. Pelimaailmalla on enemmän yhteyksiä sekalaiseen populaarikulttuuriin kuin varsinaiseen tosimaailman 1700-luvun historiaan, eli se on enemmänkin iloittelua ja leikkiä sillä, millaista rokokooaika olisi voinut olla ripauksella magiaa. Säädyttömiä aikeita on Ragnarök-pelisarjan kuudes tuleminen, mutta toimii ensisijaisesti itsenäisenä oneshot-pelinä.


X-Con

27.10.2017 - 29.10.2017 Otava

Aloittelijaystävällinen

Larpinjärjestäjille suunnattu X-Con jälleen Otavan Opistolla

X-Conin tarkoituksena on jälleen antaa larpinjärjestäjille tilaisuus kontaktoitua, jakaa tietoa ja oppia uutta. Ohjelmassa on perinteiseen tapaan sekä luentoja että tilaa keskustelulle ja tietenkin jo perinteeksi muodostunut Lankka-palkinnon jakotilaisuus.

X-Conin järjestää X-Con-tiimi yhteistyössä RTEY ry:n ja Otavan Opiston kanssa. Tiimi on myös hieman uudistunut ja mukaan on otettu uusia jäseniä. Tänä vuonna mukana ovat Teemu Salminen, joka toimii pääjärjestänänä, Mikko Behm, Atte Iiskola, Noora Kumpulainen, Satu Kylmämetsä, Ville-Eemeli Miettinen, Maria Mikkonen, Ville Pirinen ja Vera Schneider.


Monacon ruhtinaat

04.11.2017 Oulu

Ilmoittautuminen: 10.04.2017 - 05.05.2017
Osallistumismaksu: 20€
Ikäraja: 18

"Monaco, protected by the oldest of weapons: guile and determination."
-Count Fernando D'Aillieres (Grace of Monaco 2014)

Monacon kiiltävän pinnan alla piskuista kaupunkivaltiota hallitsevat varjoista käsin vampyyrit, jotka ovat solmineet hyvät suhteet muun alamaailman kanssa. Nyt vampyyreita jo yli sadan vuoden ajan luotsannut hallitsija on kutsunut pienen yhteisönsä kokoon. Kyseessä on tyystin epämuodollinen juhlatilaisuus, mutta kokeneemmat juhlijat tietävät jo, että paikallispolitiikan kiemuroilta ei voi yhteisön kokoontuessa välttyä. Valtapeliä voi toki pelata monella muullakin kentällä, joten juorukellojen iloksi draamasta tuskin tulee olemaan pulaa pienen piirin pyöriessä.


Twileca 5: The Final Chapter

04.11.2017 Helsinki

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 20.06.2017 - 15.08.2017
cyberpunk, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 7- 23€
Ikäraja: 18

”Viimeisen parinkymmenen vuoden tapahtumat, ovat jättäneet jälkensä. Osa Twilecalaisista on palasina, hämmentyneitä, vainoharhaisia, toiset muuten vain sekaisin päästään. Muutama onnekas on eheytynyt ja tullut vahvemmaksi. Toivo ei ole vielä mennyttä.”

Twileca 5: The Final Chapter, on Cyberpunk- vaikutteinen liveroolipeli. Luvassa on juonittelua, salaseuroja ja henkilösuhdesoppaa. Sarjan viidennessä osassa on tarkoitus paljastaa kaikki salaisuudet, ja katsoa mitä tapahtuu, mitkä ovat hahmojen ratkaisut, ja millä tavalla he selviytyvät tilanteesta, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja oma henki voi olla uhattuna koska tahansa. La Résistancen ja the Coren on tarkoitus neuvotella viimein avoimin kortein kaikkein uskollisimpien kannattajien ollessa paikalla. Tietysti muutama muukin taho on kiinnostunut tämän neuvottelun tuloksesta.

Offgame peli pelataan la 4.11.2017 Helsingin Munkkiniemessä. Pelimaksu on varsinaisten hahmojen pelaajilla 23€, harmaasusien jäsenillä 18€ ja NPC:llä 7€. Pelillä on susilippu.

Huom! Pelissä on ingame valokuvausta.


Wähäcon 2017

10.11.2017 - 12.11.2017 Muurame

Ilmoittautuminen auki
Ilmoittautuminen: 09.06.2017 - 30.08.2017
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Wähäcon on suomalainen freeform tapahtuma Muuramen Wähälahden tilalla, Jyväskylän kupeessa. Freeform roolipelityylinä on levinnyt ympäri Pohjoismaita ja maailmaa keräten erilaisia piirteitä, mutta pelityylin ydin on kuitenkin pysynyt samana: tiukkaa tarinankerrontaa, emotionaalisia kokemuksia ja roolipelien rajojen rikkominen osallistavan tarinankerronnan välineenä. Haluamme tarjota suomalaiselle yleisölle mahdollisuuden nauttia näistä peleistä ja haastaa viemään pelityyliä eteenpäin suomalaisten piirteiden avulla. Wähäcon tarjoaa maailmanluokan skenaarioita ja hyvää ruokaa. Tervetuloa mukaan!

Päivämäärä: 10.-12.11.2017

Osallistumismaksu 25€.

Ikäraja 18 vuotta.

Hintaan sisältyy pelien lisäksi majoitus, ruoka ja snackit/kahvit+teet. Muun juotavan/syötävän osallistujat tuovat itse. Ruokavaliot otetaan huomioon.

Osallistujia 16-25.

10 freeform skenaariota, 1 minilarp.

wahacon@gmail.com


Rajamailla replay

10.11.2017 - 11.11.2017 Orivesi

Aloittelijaystävällinen
fantasia, jännitys, kauhu
Ikäraja: K-18

Metsistä on kerrottu paljon tarinoita.

Vanhoja tarinoita, uusia tarinoita, lempeitä tarinoita, salaisia tarinoita, pelottavia tarinoita. Tarinoita, jotka olet kuullut ja tarinoita, jotka ovat sinulle vieraita.

Vielä tänä Tiedon aikanakin metsän sydämessä on jotakin alkukantaista ja selittämätöntä - jotakin maagista.

Etenkin, kun on pyhäinpäivän ilta ja kolkko, ikkunaluukkuja kolisteleva tuuli kantaa mukanaan outoa musiikkia: silloin askelesi käyvät polulle, joka kulkee ainoastaan yhteen suuntaan.

Syvemmälle.

Rajamailla on tunnelmallinen, fantasiaa ja kauhua sekoittava liveroolipeli kuudelle pelaajalle. Pelistä järjestetään kaksi pelautusta, ensimmäinen perjantai-iltana 10.11. ja toinen lauantai-iltana 11.11.

Kyseessä on uudelleenpelautus jo muutamaan kertaan järjestetystä larpista.

  • rajamaillatre (at) gmail.com

Siikalahti - Välirauha II: Elon mainingit korkeina käyvät

18.11.2017 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 08.04.2017 - 31.05.2017
historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 20-40€

Marraskuu 1940. Tieto rauhasta oli mykistänyt Siikalahden. Poikiensa puolesta pelänneet vanhemmat ja miehistään huolta kantaneet morsiamet ottivat tiedon huojentuineina vastaan, mutta oli niitäkin joita tieto alueluovutuksista ja rauhanehdoista kauhistutti ja suututti. Rinamalta palanneet eivät paljoa puhuneet, mutta heidän silmistään ja vaikenemisestaan näki, ettei kaikki ollut kohdallaan.

Mutta sota oli myös kuronut umpeen vanhoja haavoja ja lievittänyt Siikalahden kahtiajakoisuutta: rintamalta palanneet miehet kulkivat yhdessä riippumatta luokkataustastaan ja poikiaan surevat äidit vaihtoivat kirkolla vilpittömän myötätuntoisia sanoja. Nuoria ei politiikka eivätkä sen enempää maailman kuin kotimaankaan tapahtumat tuntuneet paljoa kiinnostavan: Siikalahden nuoriso heittäytyi ennen näkemättömällä vimmalla tanssin ja huvitusten pyörteisiin.

Siikalahti Välirauha -trilogia jatkaa Suomen historian käännekohtiin sijoittuvaa Siikalahti-pelisarjaa. Pelisarjan toinen osa Elon mainingit korkeina käyvät sijoittuu Siikalahden Sahankartanolle, missä kylän porvaristoa on kokoontunut juhlimaan sahan Puutalo Oy:n kanssa juuri solmimaa kauppasopimusta - illalla on kuulemma luvassa tanssiakin!

Pelissä on noin 30 pelaajahahmoa, joista osa on jatkohahmoja ja osa uusia hahmoja, suuri osa on myös pelisarjan kolmannessa osassa.

Lisätietoja lähiaikoina.


Piiri #4 - Lunastus

24.11.2017 - 25.11.2017 Helsinki

Ilmoittautuminen: 07.08.2016 - 31.08.2016
jännitys, realismi, kaupunkipeli, draama
Ikäraja: 18

Piiri on neliosainen kampanja, jossa seurataan kolmen suomalaisen suvun elämää ja selvitetään niiden menneisyyttä. Pelissä ei ole ihmissusia, vampyyreja tai maailmanlopunjuonia. Sen sijaan goottilainen kauhu, mysteerit ja perhesuhteet ovat tärkeitä teemoja peleissä. Isona osana on epäluulo siitä, tapahtuiko juuri jotain outoa vai kuvitteliko vain.

Pelin ensimmäinen osa pelataan 27.5.2017 eikä myöhempiin osiin oteta uusia hahmoja. Ilmoittautuminen kampanjaan päättyy 31.8.2016.

Tämä on kampanjan neljäs osa ja kalenterissa ilmoittamassa olemassaolostaan. Pelissä on n. 50 pelaajaa.


Viimeiset

11.01.2018 - 14.01.2018 Parkano

Täynnä
realismi, draama

On elämä sitä ennen ja elämä sen jälkeen, sumuksi mielessä sotkeentuvia lääkäreiden sanoja, lupauksia, toiveita, läheisten kädenpuristuksia ja loputtomia vaihtoehtoja, miten jatkaa, kun ei voi enää jatkaa. Valtava määrä raivoa, epäuskoa, kylpyhuoneen lattialla lamaannus, joka tuntuu kestävän loputtomasti, kunnes sekin menee ohi. Pelkoa, kateutta, katumusta, hyvästejä, pilleripurkkien loputon virta, itseään toistavat mantrat ja makabeerit vitsit. Epävarmuus sekoittuneena helpotukseen, pakokauhu lomittuneena löydettyyn riemuun. Joinain aamuina käteni tärisevät ja pelko vyöryy ylitseni, toisinaan taas hengitykseni tasainen, ensilumen häkellyttävä tyyneys ja sinun tapasi iskeä minulle keittiössä silmää, muistutuksia siitä, että kaikki on jo tässä. Vaikka tämä olisikin viimeinen aamu, kaikki on jo tässä.

Viimeiset on noin 15 hengelle suunnattu liveroolipeli ja yhteisöllinen luova prosessi. Prosessityöskentely ajoittuu aikavälille 05/2017 - 02/2018. Liveroolipeli pelataan 11-14.1.2018 Parkanossa. Peli sijoittuu Suomeen, vuoteen 2018, yhteen viikonloppuun kuolemansairaiden aikuisten yhteisössä. Pelissä kuvataan in-game dokumenttia, joka työstetään pelin jälkeen omaksi (off-game) kokonaisuudekseen. Peli ja sen prosessi käsittelevät elämää ja kuolemaa sekä näiden kahden fundamentaalisen palikan väliin jäävää tilaa, ennen kaikkea kysymyksiä siitä, mikä meille on elämässä merkityksellistä ja miksi. Prosessi sisältää liveroolipelin lisäksi erilaisia luovan ilmaisun keinoin toteutettavia etätehtäviä, työpajoja sekä prosessista seuraavaa jälkityöstöä ja vaatii siksi osallistujiltaan kiinnostusta (mutta ei kokemusta) myös pelin ympärille rakentuvaan luovaan työskentelyyn. Pelinjohtajana ja prosessityöskentelyn fasilitaattorina toimii Maiju Tarpila.


Pohjolan Transsit - Loka

18.05.2018 - 20.05.2018 Ylöjärvi

uuskumma
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Pohjolan Transsit on liveroolipeli psykedeliasta, transsista, bilettämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja erimielisyyksistä. Pelissä nuoret suomalaiset taruolennot eli Pohjolan väeksi itseään kutsuvat henkilöt kokoontuvat jälleen bilettämään yhdessä.

Pohjolan Transsit on kolmiosainen pelikampanja, jonka ensimmäinen osa, Syys, pelataan 29.9.-1.10.2017. Toinen osa, Loka, pelataan keväällä 2018 ja kolmas osa, Marras, pelataan syksyllä 2018.


Siikalahti - Välirauha III: Väliaikaista kaikki on vaan

09.06.2018 Uusimaa

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 08.04.2017 - 31.05.2017
historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 20-40€

Siikalahti Välirauha -trilogia jatkaa Suomen historian käännekohtiin sijoittuvaa Siikalahti-pelisarjaa. Trilogian päätösosa Väliaikaista kaikki on vaan sijoittuu keväälle 1941 Siikalahden kansakoululle, missä Siikalahden tuore kyläyhdistys järjestää kesätapahtuman. Pelissä on noin 40 hahmoa, joista suurin osa on jatkohahmoja kahdesta trilogian edellisestä osasta.

Lisätietoja lähiaikoina.

  • Miira ja Anu et al., siikalahti1918 (at) gmail.com

Pohjolan Transsit - Marras

21.09.2018 - 23.09.2018 Ylöjärvi

Kutsupeli
uuskumma
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Pohjolan Transsit on liveroolipeli psykedeliasta, transsista, bilettämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja erimielisyyksistä. Pelissä nuoret suomalaiset taruolennot eli Pohjolan väeksi itseään kutsuvat henkilöt kokoontuvat jälleen bilettämään yhdessä.

Pohjolan Transsit on kolmiosainen pelikampanja, jonka ensimmäinen osa, Syys, pelataan 29.9.-1.10.2017. Toinen osa, Loka, pelataan keväällä 2018 ja kolmas osa, Marras, pelataan syksyllä 2018.


Ajankohdaltaan epämääräiset

Class of '06

Keväällä 2016, Pk-seutu

realismi, draama
Osallistumismaksu: 20-30€

Helmikuussa 2015 Miami High Schoolin Facebook sivulle ilmestyi seuraava viesti:

Moi Class of '06!

Ollaan alettu tyttöjen kanssa suunnitteleen luokkakokousta ens vuodelle! Tästä tulee niin mahtavaa! Aivan ihana nähä teitä kaikkia pitkästä aikaa. Mulla on ollut NIIN ikävä teitä kaikkia!

Katien kanssa ollaan vähän suunniteltu juttuja, mutta olis kiva jos saatais muitakin kaveriksi! Anton, Gina ja Heidi, ehdottomasti mukaan suunnitteleen! Varmasti tarvitaan apuja myös lavasteiden tekemiseen ja paikan koristeluun, löytyykö entisistä teatterikerholaisista ja Glee clubista siihen apua?

-XOXO Susan

Peli sijoittuu Yhdysvaltoihin, Miamiin, Miami High Schoolin luokan '06 luokkakokoukseen kymmenen vuotta koulun päättymisen jälkeen. Pelimaailma on tuntemamme maailma tuntemallamme historialla. Pelinkirjoitus on aloitettu keväällä 2015, eli kaikkiin maailman mullistuksiin hahmoissa ei kenties ole otettu kantaa. Pelaaja voi itse päättää suhteensa näihin asioihin, jos nyt esim. 3. maailmansota ehtii syttyä.

Peli on täynnä draamaa. Pelin jokaisella hahmolla on iso kasa ihmissuhteita, entisiä ja nykyisiä. Jokaisella hahmolla on jonkinmoinen romanssi, jos ei tällä hetkellä niin sitten menneisyydessä on asioita jäänyt auki. Monella hahmolla on myös jonkinmoisia luurankoja kaapissa, joillakin kaappi ei riitä, vaan niitä on se rekkalastillinen. Jos et nauti saippuaoopperan pelaamisesta, tämä peli ei ole sinulle. Pelissä ei ole yliluonnollisuuksia tai magiaa vaan normimaailmassa tuntemamme luonnonlait pätevät.


Hiljaiset

Hamassa tulevaisuudessa, Ei vielä tiedossa

Kielivapaa
fantasia, historiallinen, realismi, uuskumma, draama
Ikäraja: 18

Ylhäällä Sumuvuorilla sijaitsee Lumon luostari. Luostari on seissyt siellä vuosisatoja ja Hiljaiset ovat asuneet siellä kauemmin kuin yksikään saattaa muistaa. Mutta kukaan ei tiennyt miksi. Koska He olivat hiljaa.

Hiljaiset on sietokykyvyn rajoja haastava elämyspeli jossa on tarkoitus viettää päivä puhumatta sanaakaan. Päivä täyttyy arkisista askareista ja haasteita joita rajoittunut kommunikaatio voi tuoda eteen. Pelissä ei tule olemaan villejä juonia, yllättäviä käänteitä tai edes kiinnostavaa tekemistä. Jos kaipaat niitä tämä peli ei ole sinulle! 18 vuoden ikäraja on viitteellinen ja enemmän pelaajilta odotetaan henkistä kypsyyttä. Vaikka itse peli ei sisällä juuri mitään tulee se sijoittumaan taustatarinan muodossa mystiseen / fantasia / uuskumma -maailmaan.

Pelimaksu sisältää pelipaikan jossa toivon mukaan myös mahdollisuus yöpyä, ruokailun pelin aikana (pelaajat valmistavat ruuan itse osana arkea) ja pelin aikana käytettävät kaavut. Propata siis ei tarvitse itse! Kaikki pukeutuvat saman mallin mukaisiin tylsän harmaisiin kaapuihin.

Peliaika, -paikka ja -maksu tarkentuvat lähiaikoina jonka jälkeen myös ilmoittautuminen avautuu. Mutta jos olet kiinnostunut olet tevetullut ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen vaikka heti.

  • Janne Koponen, janne (at) arcticloon.fi

Alethrea I: Etelän uhka

Tammi-Helmikuussa, Ylöjärvellä

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.08.2016 - 11.09.2016
fantasia, draama
Osallistumismaksu: 20-25€€
Ikäraja: 15

Etelän uhka on Alethrea-kampanjan ensimmäinen liveroolipeli. Se käsittelee pohjoisvaltion, Rhodainin levotonta tilannetta, kun etelästä, vuorten ylitse on saapunut muukalaisia. Etelän neuvosto kokoontuu neuvonpitoon.

Noin 30 pelaajalle tarkoitettu hovineuvottelupeli. Peli pelataan tammi-helmikuussa 2017 ylöjärvellä, ja peliin toivotaankin mukaan myös vasta-alkajia. Hahmon kirjoitus itse on suositeltavaa, muttei välttämätöntä. Peli on ikärajaltaan K15, samoin alkoholiton, ja pelinsisäistä alkoholia tullaan tarjoamaan korvaavan nesteen muodossa.

Pelijohtoon voi ottaa yhteyttä sivuilta löytyviin sähköposteihin:
routakorpi@gmail.com
alethrea.pelijohto@gmail.com
wanhabaibars@hotmail.fi


Marvel-Larp: Sodan Lapset

Marraskuu 2017, Joensuu

Aloittelijaystävällinen
fantasia, sci-fi, draama
Ikäraja: 15

“Doesn't matter what the politicians or the mobs say. Doesn't matter if the whole country decides that something WRONG is something RIGHT. This nation was founded on one principle above all else: the requirement that we stand up for what we believe, no matter the odds or the consequences. When the mob and the press and the whole WORLD tell you to move, your job is to plant yourself like a tree beside the river of truth, and tell the whole world: No, YOU move.”
- Steve Rogers

Sodan Lapset on kokeilullinen Marvel-larppi, joka sijoittuu vaihtoehtoiseen aikajatkumoon, missä Civil War-sarjakuvien tapahtumat ovat päättyneet ja sodasta rekisteröimättöminä selvinneet New Yorkin yli-ihmiset ovat alkaneet kasailla itseään tapahtumien jälkeen. Pieni joukko yli-ihmisiä on saanut kutsun neuvonpitoon tohtori Stephen Strangen kartanolle, Sanctum Sanctorumiin, mutta mikä on tämän kutsun ja neuvonpidon tarkoitus? Onko kaiken taustalla kuitenkin vain tarkoitus houkutella heidät ansaan? Vai onko Strangella mielessään jotain aivan muuta?

Peli pelataan Joensuussa marraskuussa 2017 ja peliin otetaan yhteensä 13 pelaajaa ja muutamia NPC:eitä. Peli on lähtökohtaisesti neuvottelu- ja ihmissuhde pohjainen, ja tulee kestämään noin 3-4 tuntia. Tarkempi ajankohta, pelipaikka ja aikataulu selviää lähempänä tapahtumaa. Pelaajahahmot tulevat olemaan noin 50-50 canon-hahmoja ja pelaajien itse luomia yli-ihmishahmoja. Kauhean monimutkainen asustus tai proppaus ei ole siltikään tarpeellista (varmastikin kaiken tapahtuneen jälkeen kyseiset henkilöt haluavat herättää mahdollisimman vähän huomiota), eikä oman originaalihahmon pelaamiseen vaadita myöskään kovinkaan syvällistä tietämystä Marvel-universumista.


Mustat Portit - Keskimaan Kronikat I

11.06.2017 ja 26.08.2017, Pauligin huvila

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.03.2017 - 30.03.2017
fantasia, historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 50€
Ikäraja: K-16

Haltijat ovat kutsuneet hyvien rotujen edustajat neuvonpitoon. Kaupunkeja ympäröiviltä seuduilta kantautuu huolestuttavia uutisia Sauronin käskyläisten lisääntyneestä aktiivisuudesta ja jopa siitä, että tuo pelätty vihollinen olisi jälleen noussut hallitsemaan Keskimaata. Nyt kansojen tulisi päättää, mitä tehdä huhujen suhteen...

Ilmoittautuminen aukeaa maaliskuun ensimmäinen päivä, ja loppuu 30.3. Ilmolomake löytyy sekä nettisivuilta että pelin facebooksivuilta osoitteesta; https://www.facebook.com/keskimaankronikatlarp/

Aloittelijaystävällinen. Nettisivut: http://keskimaalarp.weebly.com/

Peli on Tolkien-teemainen, mutta ei varsinaisesti sijoitu Tolkienin maailman aikajanalle. Pelissä ei ole kirjojen hahmoja. Peli on kaksiosainen ja pelipäivät ovat 11.6.2017 ja 26.8.2017