Tapahtumalista

X-Con 2018

26.10.2018 - 28.10.2018 Mikkeli

Ilmoittautuminen: 03.09.2018 - 05.10.2018
Osallistumismaksu: 40-55€

X-Con on Mikkelissä 26.-28.10. pidettävä larppien järjestäjille ja järjestäjiksi haluaville tarkoitettu verkostoitumis- ja koulutustapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna kuudetta kertaa.

X-Conin tehtävänä on tuoda yhteen larppien järjestäjät ympäri Suomea antaen mahdollisuuden tutustumiseen, yhteistyökumppaneiden löytämiseen sekä omien kokemusten jakamiseen. X-Con sopii loistavasti myös niille, jotka vasta suunnittelevat ensimmäisen larppinsa järjestämistä. Tapahtuman ohjelma koostuu eri aiheita käsittelevistä luennoista, työpajoista, osallistavista keskustelupiireistä ja vapaamuotoisemmasta ohjelmasta.

Ohjelmissa larpinjärjestäjät jakavat hyväksi havaittuja vinkkejä ja herättävät kehittävää keskustelua. Aihepiireihin kuuluvat larpinjärjestämisen perusteet, kirjoittaminen, käytännön järjestelyt, mallintamisen eri keinot ja yleiset ongelmakohdat eri osa-alueisiin liittyen.

Järjestäjätiimi hakee nyt myös ohjelmanpitäjiä mukaan järjestämään tapahtumaa ja ottaa mielellään vastaan ehdotuksia ja toiveita aiheista joista ohjelmaa kaivattaisiin.

Tapahtumaa järjestää tänä vuonna Illusia ry yhteistyössä Otavan Opiston kanssa.

Ilmoittaudu mukaan kävijäksi: http://www.otavanopisto.fi/koulutuskalenteri/x-con---liveroolipelien-suunnittelu-organisointi-ja-tuotanto-26.-28.10.2018-otava

Ilmoittaudu mukaan ohjelman/luennon pitäjäksi: http://xcon.fi/x-con-2018/ohjelmahaku/


Toinen vuosi: Syksy

02.11.2018 - 04.11.2018 Loviisa

post-apokalyptinen, realismi, draama

Toinen Vuosi on neliosainen larp-kampanja omavaraisesta elämästä yhteiskunnan romahdettua. Toisessa Vuodessa hahmot joutuvat sopeutumaan uuteen elämäänsä vuodenkierron eri aikoina ja uudenlaisessa yhteisössä. Peli käsittelee tämän yhteisön muovautumista, rajankäyntiä oman ja yhteisen välillä, ja aiemmin merkityksellisten asioiden muovautumista uusiksi.

Toinen Vuosi pelataan neljänä viikonloppuna rantahuvilassa ja sen pihapiirissä Loviisassa. Peliviikonloput ovat

Kevät 4.-6.5.2018

Kesä 17.-19.8.2018

Syksy 2.-4.11.2018

Talvi 1.-3.2.2019


Seitsemäs tunti

03.11.2018 Urjala

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 03.01.2018 - 01.03.2018
fantasia, jännitys, draama
Osallistumismaksu: 30-40€
Ikäraja: 18

Ei hän puhu siitä paikasta koskaan, vaikka kaikki alkoi sieltä. Ei hän sano sanaakaan huhunnälkäisille naapureille sisäpihalla, ei kauhutarinoita kärttäville lapsilleen iltasadun hetkellä, ei silloin tällöin pihaan ilmestyville vartioston harmaaviitoille - eikä edes minulle, jollei aamuyön syviä, rauhattomia hetkiä lasketa.

Tuolloin Kartano avaa vielä kerran ovensa ja tempaa hänet surulla, pelolla ja katkeransuloisella kaiholla silattuun seitsemään tuntiinsa. Olen toisinaan kirjoittanut ylös sanoja, joita hän sopertaa painajaistensa aikana, mutta aamulla hän kohtaa ne mykkänä ja päätään pudistaen.

​Hän vakuutti minulle silloin, että koe kestäisi vain yhden illan. Kartano on kuitenkin piinannut meitä jo ihmisiän.

Seitsemäs tunti on liveroolipeli fiktiivisen Tiedon killan pääsykokeista. Peli käsittelee valtaa ja sen hintaa sekä minuutta ja sitä muokkaavia valintoja. Mukana on yliluonnollisuutta ja magiaa, kilpailuasetelmia, paineita, haasteita, ongelmanratkaisua, juonittelua, toimintaa, ihmissuhteita, suuria tunteita ja epiikkaa jännityselementeillä höystettynä.

Peliin mahtuu noin 30 pelaajaa, jotka elävöittävät pääosin kiltaan kisälleiksi pyrkiviä magiankäyttäjiä. Peli on aloittelijaystävällinen.

Peli pohjautuu 2000-luvun alkupuolella pelattuun Koledin saaga -sarjan liveroolipeliin "Seitsemäs tunti". Pelin sisältö ja hahmot ovat käytännössä uusittu kokonaan, mutta larppi kumartaa alkuperäisen pelin ja sen ajankohdan suuntaan pelillisten ratkaisujensa ja tyyliseikkojensa puolesta. Tämänkertaiselta Seitsemänneltä tunnilta voitkin odottaa perinteistä toiminnallista seikkailufantasiaa käytännön ongelmanratkaisuineen ja jonkin verran liikuntaa vaativine peliympäristöineen. Peli pyrkii tarjoilemaan lisäksi täysipainoisia hahmoja kiharaisine ihmissuhteineen ja herkullisia tunnelmapaloja kartanomiljöössä.

Peli pelataan 3.11.2018 Urjalassa, Raikon kartanolla. Pääpelinjohtajina toimivat Partasen sisarukset Annukka ja Silja, joiden tukena häärii koko joukko käytännön apureita.


Vihan itkuvirsi 2018 3.pelautus

03.11.2018 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 15.09.2018 - 21.10.2018
historiallinen, realismi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 10-20€
Ikäraja: 16

Keväällä 1918 verinen sisällissota repi juuri itsenäistynyttä Suomea rikki. Loppukevät ja kesä kokosivat yhteen eripuolilla taistelleet ihmiset vankileirien aitojen sisään. Tämä on heidän tarinansa.

Vihan itkuvirsi on pelillinen teos, joka hyödyntää pohjoismaisen liveroolipelin, immersiivisen teatterin ja mediataiteen keinoja. Teoksemme kertoo sisällissodan jälkeisestä vankileirien ajasta. Teoksessa seurataan lyhyiden kohtausten kautta vankileirien arkea ja loppukevään ja -kesän 1918 tapahtumia. Teos rakentuu historiallisten dokumenttien, historiankerronnan kerrostumien, Mänttä-Vilppulasta koottujen suku- ja paikallistarinoiden sekä paikallisten mielikuvien pohjalle. Emme rakenna sadan vuoden takaista epookkia, vaan fiktiota, joka voisi hyvin tapahtua nyt.


Vihan itkuvirsi 2018 4.pelautus

04.11.2018 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 15.09.2018 - 21.10.2018
historiallinen, realismi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 10-20€
Ikäraja: 16

Keväällä 1918 verinen sisällissota repi juuri itsenäistynyttä Suomea rikki. Loppukevät ja kesä kokosivat yhteen eripuolilla taistelleet ihmiset vankileirien aitojen sisään. Tämä on heidän tarinansa.

Vihan itkuvirsi on pelillinen teos, joka hyödyntää pohjoismaisen liveroolipelin, immersiivisen teatterin ja mediataiteen keinoja. Teoksemme kertoo sisällissodan jälkeisestä vankileirien ajasta. Teoksessa seurataan lyhyiden kohtausten kautta vankileirien arkea ja loppukevään ja -kesän 1918 tapahtumia. Teos rakentuu historiallisten dokumenttien, historiankerronnan kerrostumien, Mänttä-Vilppulasta koottujen suku- ja paikallistarinoiden sekä paikallisten mielikuvien pohjalle. Emme rakenna sadan vuoden takaista epookkia, vaan fiktiota, joka voisi hyvin tapahtua nyt.


AVARUUSOOPPERA 2020 - Helsinki Edition

10.11.2018 Helsinki

Ilmoittautuminen: 08.04.2018 - 15.05.2018
sci-fi, draama
Osallistumismaksu: 30-40€
Ikäraja: 18

AVARUUSOOPPERA 2020 - Helsinki edition sijoittuu tulevaisuuteen, jossa suurin osa ihmiskunnasta on muuttanut uuteen tähtijärjestelmään. Peli sisältääkin niin galaktisenkokoista juonittelua, poliittista kähmintää kuin romantiikkaa ja ihmissuhteitakin, kaikkea tasaisen epätasaisesti.

Peli sijoittuu kahden planeettavaltion, Mitharin ja Priamoksen eliitin yhteiseen juhlaan, jossa juhlistetaan voittoa Hissarlikin pahasta planeettavaltiosta 20 vuotta aikaisemmin. Nykyään Priamoksen ja Mitharin välit ovat jäistäkin kalseammat ja sota häämöttää jatkuvasti näiden “kumppanusten” yllä. Se ei silti tietenkään estä molempien planeettojen ylhäisten, silmäätekevien ja muun eliitin kohtaamista juhlissa, jotka ovat yhdistelmä linnanjuhlia, Oscar-gaalan jatkoja sekä kaikkia muita niitä eliitin juhlia, joista tavallinen kansa ei näe muuta kuin punaisen maton puvut ja ehkä virallisen avajaispuheen. Kyseessä ei siis missään nimessä ole neuvottelupeli.

MITÄ, MISSÄ JA MILLOIN?
AVARUUSOOPPERA 2020 on pelattu ensimmäisen kerran Oulussa vuonna 2016, 20 vuotta täyttäneen Oiei ry:n juhlapelinä. Ja nyt peli uudelleenpelautetaan Helsingissä! Peli järjestetään Helsingin Yliopiston farmasiakunnan kerhohuoneisto Käärmeenpesässä, lauantaina 10.11.2018. Käärmeenpesä sijaitsee Sörnäisten rantatie 33:ssa, 4. kerroksessa.

KENELLE?
Kaikille niille, joita jäytää avaruusoopperan, näyttävän proppautumisen ja hyvien bileiden nälkä ja joita scifi, pukuloisto, ihmissuhdekiemurat ja juonittelu kiinnostaa. Pelissä on noin 60 hahmoa, ja mikäli peliin tulee enemmän ilmoittautumisia kuin hahmoja on jaossa, pelinjohto varaa itselleen oikeuden valita pelaajat sopivuus- ei ilmoittautumisjärjestyksessä. Peli on K-18. Pelissä käytetään Oiein NoRules-sääntöjärjestelmää, joka löytyy täältä: https://docs.google.com/document/d/1wR2AbfBe1g3vrWyquW_FvKmSs24FEhgV8VJ3Pgi7EtA/edit?usp=sharing

PALJONKO?
Alustava arvio pelimaksusta on 35€. Pelimaksulla saat tiketin tämän galaksin vuosikymmenen parhaimpiin bileisiin, naposteltavaa ja alkoholittomia juhlajuomia pelin aikana sekä saunamahdollisuuden lauantai-iltana pelin jälkeen. Pelipaikalla ei ole mahdollisuutta yöpyä.

JOKO SAA ILMOITTAUTUA?
Kyllä! Täältä: https://goo.gl/forms/JqKouNhhVB2BSc3B2 Mikäli kysyttävää pelistä tulee, kysymyksiinne vastataan mielellään osoitteessa haeroepalloproductions(at)gmail.com Ilmoittuminen on avoinna enintään 15.5. saakka, tai kunnes 100 ilmoittautumista tulee täyteen.

MILLAINEN TÄMÄ PELIMAAILMA OIKEIN ON?
Löydät maailmankuvauksen täältä: https://docs.google.com/document/d/1AZQkKN_6DqbJ_3NMwSbERIV2vn1fwe0Rpw2HWz5ecUI/edit?usp=sharing
Mitharin puolen proppi-inpiraatiota: https://fi.pinterest.com/hannapuolakka9/mitharin-proppi-inspiraatiota/
Priamoksen puolen proppi-inspiraatiota: https://fi.pinterest.com/hannapuolakka9/priamos-proppi-inspiraatiota/

KUKA TÄSTÄ ON VASTUUSSA?
Häröpallo Productions, eli pääpelinjohtajina toimivat Hanna Puolakka sekä Susanna Veijalainen. Apukäsinä häärii Paula Pennanen, Kukkis Hautamäki, Laura Turpeinen, Valtteri Niskavaara, Laura Kröger sekä Sanna Hautala.
Taustatukena OIEI ry ja Illusia ry.


Pohjolan Transsit - Loka

16.11.2018 - 18.11.2018 Ylöjärvi

uuskumma
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Pohjolan Transsit on liveroolipeli psykedeliasta, transsista, bilettämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja erimielisyyksistä. Pelissä nuoret suomalaiset taruolennot eli Pohjolan väeksi itseään kutsuvat henkilöt kokoontuvat jälleen bilettämään yhdessä.

Pohjolan Transsit on kolmiosainen pelikampanja, jonka ensimmäinen osa, Syys, pelataan 29.9.-1.10.2017. Toinen osa, Loka, pelataan keväällä 2018 ja kolmas osa, Marras, pelataan syksyllä 2018.


Wähäcon 2018

16.11.2018 - 18.11.2018 Jyväskylä

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 14.05.2018 - 31.08.2018
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Wähäcon on suomalainen freeform-pelitapahtuma Muuramen Wähälahden tilalla, Jyväskylän kupeessa.


Sound of Silence

17.11.2018 Vihti

Aloittelijaystävällinen Kielivapaa
post-apokalyptinen, jännitys, kauhu, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Älä puhu. Syö hiljaa. Käytä vain vaatteita ja esineitä, joista ei kuulu ääntä. Nuku valvotusti. Vältä suuria ryhmiä. Äläkä missään nimessä riko hiljaisuutta.
Tai Ne löytävät sinut.

---

Don’t speak. Eat quietly. Use only things that don’t make sounds. Sleep only under supervision. Avoid large groups.
And never ever break the Sound of Silence.
Or They will find you.

Sound of Silence on kauhularppi, joka ammentaa inspiraationsa ja tunnelmansa A Quiet Place -elokuvasta ja Silent Hill -peleistä, ja tunnelman hahmottamiseksi pelinjohto suosittelee tutustumaan mielellään molempiin.

Pelimaailmassa outo äänen avulla saalistava alienlaji on vallannut maailman ja pakottanut ihmiskunnan elämään täydellisessä hiljaisuudessa.
Pelissä erään mökkinaapuruston asukkaat asettuvat asumaan uuteen kotiinsa marraskuussa 2018 noin 100 päivää invaasion jälkeen, kun heidän vanhat asumuksensa ovat joutuneet uuden lajin haltuun.

Pelistä järjestetään neljä pelautusta, joista jokaiseen mahtuu 14 pelaajaa ja 3 npc:tä. Npc:t voivat halutessaan osallistua joka peliin eikä heiltä kerätä pelimaksua.
Osa hahmoista saattaa kuolla pelin aikana pelin tapahtumien seurauksena. Tämän jälkeen näiden hahmojen pelaajat voivat halutessaan siirtyä npc-tehtäviin.
Kolmas pelautus on mahdollista järjestää myös englanniksi. Halukkuutta englanniksi pelaamiseen kysytään ilmoittautumislomakkeessa.

Pelibudjetti menee kokonaisuudessaan proppeihin ja juokseviin kuluihin.
Pelissä ei varsinaisesti tarjota ruokaa (pelin aikana syötävää saattaa löytyä), pelaajien on mahdollista syödä omia eväitä ennen ja jälkeen pelin. Pelipaikalla on mahdollista yöpyä.

Teemojen vuoksi peli on ehdottomasti K18.
Huomioithan että pelin genre on kauhu ja se saattaa sisältää triggeröiviä elementtejä kuten pimeyttä, äkillisiä kovia ääniä, ahtaita paikkoja, ja ahdistavia teemoja kuten kuolemaa ja väkivaltaa. Pelipaikalla on portaat ja kynnyksiä.
Jos epäilet soveltuuko peli juuri sinulle, laita rohkeasti viestiä pelinjohdolle.

Lisää tietoa tulossa pian.
Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.


Viimeiset päivät Tammitähdessä

17.11.2018 Hämeenlinna, Lammi

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 28.09.2018 - 21.10.2018
sci-fi, huumori
Ikäraja: 15

17.11.2018

Arvo Kullervo Kukkonen on tominut Suomen tähtitasavallan presidenttinä kauemmin kuin kukaan muistaa, jopa kauemmin kuin suurin osa ihmisistä on elänyt. Viimeisin eliniänpidennyshoito on kuitenkin selvästi jättänyt jälkensä häneen, eikä presidentin lähipiiri usko presidentin enää olevan kykenevä hoitamaan virkaansa. Miten siirtää arvostettu presidentti syrjään laillisesti ja häntä loukkaamatta ja kenelle valta pitäisi siirtää?

Kymmenen pelaajan scifi-ilottelu, joka pelataan Lammilla yksityisasunnossa. Peli on alunperin kirjoitettu Ropeconiin 2017.

Ilmoittautuaksesi vastaa sähköpostitse seuraaviin kysymyksiin:
- Nimesi?
- Ikäsi?
- Pelikokemuksesi?
- Allergiat ja muut ruokarajaoitteet
- Muuta, mitä pelinjohdon pitäisi tietää
- Mitä odotat peliltä?
- Vapaamuotoinen hahmotoive

  • Jaakko Virtanen, j.k.v.virtanen (at) gmail.com

Sound of Silence

18.11.2018 Vihti

Aloittelijaystävällinen Kielivapaa
post-apokalyptinen, jännitys, kauhu, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Älä puhu. Syö hiljaa. Käytä vain vaatteita ja esineitä, joista ei kuulu ääntä. Nuku valvotusti. Vältä suuria ryhmiä. Äläkä missään nimessä riko hiljaisuutta.
Tai Ne löytävät sinut.

Sound of Silence on kauhularppi, joka ammentaa inspiraationsa ja tunnelmansa A Quiet Place -elokuvasta ja Silent Hill -peleistä, ja tunnelman hahmottamiseksi pelinjohto suosittelee tutustumaan mielellään molempiin.

Pelimaailmassa outo äänen avulla saalistava alienlaji on vallannut maailman ja pakottanut ihmiskunnan elämään täydellisessä hiljaisuudessa.
Pelissä erään mökkinaapuruston asukkaat asettuvat asumaan uuteen kotiinsa marraskuussa 2018 noin 100 päivää invaasion jälkeen, kun heidän vanhat asumuksensa ovat joutuneet uuden lajin haltuun.

Pelistä järjestetään neljä pelautusta, joista jokaiseen mahtuu 14 pelaajaa ja 3 npc:tä. Npc:t voivat halutessaan osallistua joka peliin eikä heiltä kerätä pelimaksua.
Osa hahmoista saattaa kuolla pelin aikana pelin tapahtumien seurauksena. Tämän jälkeen näiden hahmojen pelaajat voivat halutessaan siirtyä npc-tehtäviin.
Kolmas pelautus on mahdollista järjestää myös englanniksi. Halukkuutta englanniksi pelaamiseen kysytään ilmoittautumislomakkeessa.

Pelibudjetti menee kokonaisuudessaan proppeihin ja juokseviin kuluihin.
Pelissä ei varsinaisesti tarjota ruokaa (pelin aikana syötävää saattaa löytyä), pelaajien on mahdollista syödä omia eväitä ennen ja jälkeen pelin. Pelipaikalla on mahdollista yöpyä.

Teemojen vuoksi peli on ehdottomasti K18.
Huomioithan että pelin genre on kauhu ja se saattaa sisältää triggeröiviä elementtejä kuten pimeyttä, äkillisiä kovia ääniä, ahtaita paikkoja, ja ahdistavia teemoja kuten kuolemaa ja väkivaltaa. Pelipaikalla on portaat ja kynnyksiä.
Jos epäilet soveltuuko peli juuri sinulle, laita rohkeasti viestiä pelinjohdolle.

Lisää tietoa tulossa pian.
Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.


L4KME – Tehtävä Maa

23.11.2018 - 24.11.2018 Helsinki-Vantaa-Kerava-Lahti

Ilmoittautuminen: 01.03.2018 - 31.03.2018
sci-fi, jännitys, realismi, kaupunkipeli, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: 18 vuotta

L4KME sijoittuu scifistisillä ja mystisillä elementeillä väritettyyn nykypäivän Suomeen. Hahmoryhmiä ovat mm. paikallinen pikku bändi, hippikommuuni, preppaajayhdistys, erinäisiä tavallisia ihmisiä ja laitapuolen kulkijoita. Lisämateriaalia pelaajat saavat riippuen siitä, mihin ryhmään he kuuluvat. Pelimateriaalia tulee myös lisää pelin aikana. Tässä pelissä on salaisuuksia, yllätyksiä ja odottamattomia käänteitä. Tavoittena on pitää nämä yllätyksinä niin pelaajille kuin hahmoille.

L4KME on trilogia. Pelissä on pelaajahahmoja maksimissaan n.60 ja ensimmäisen pelin pelaajamäärä on n. 40. Pelinjohto kirjoittaa hahmot, pelaajat kirjoittavat debriiffit, joiden pohjalta pelaajat saavat toiseen peliin päivitykset jne. Pelaajilla on mahdollisuus syventää hahmoja ohjatusti pelinjohdon kanssa. Pelisarja ei sisällä roolipelaamista pelien välissä. Peli on myös osin kaupunkipeli. Pelissä on niin kaupunkipeliä kuin pelaamista yhteisissä pelinjohdon järjestämissä tiloissa.


Sound of Silence

24.11.2018 Vihti

Aloittelijaystävällinen Kielivapaa
post-apokalyptinen, jännitys, kauhu, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Älä puhu. Syö hiljaa. Käytä vain vaatteita ja esineitä, joista ei kuulu ääntä. Nuku valvotusti. Vältä suuria ryhmiä. Äläkä missään nimessä riko hiljaisuutta.
Tai Ne löytävät sinut.

Sound of Silence on kauhularppi, joka ammentaa inspiraationsa ja tunnelmansa A Quiet Place -elokuvasta ja Silent Hill -peleistä, ja tunnelman hahmottamiseksi pelinjohto suosittelee tutustumaan mielellään molempiin.

Pelimaailmassa outo äänen avulla saalistava alienlaji on vallannut maailman ja pakottanut ihmiskunnan elämään täydellisessä hiljaisuudessa.
Pelissä erään mökkinaapuruston asukkaat asettuvat asumaan uuteen kotiinsa marraskuussa 2018 noin 100 päivää invaasion jälkeen, kun heidän vanhat asumuksensa ovat joutuneet uuden lajin haltuun.

Pelistä järjestetään neljä pelautusta, joista jokaiseen mahtuu 14 pelaajaa ja 3 npc:tä. Npc:t voivat halutessaan osallistua joka peliin eikä heiltä kerätä pelimaksua.
Osa hahmoista saattaa kuolla pelin aikana pelin tapahtumien seurauksena. Tämän jälkeen näiden hahmojen pelaajat voivat halutessaan siirtyä npc-tehtäviin.
Kolmas pelautus on mahdollista järjestää myös englanniksi. Halukkuutta englanniksi pelaamiseen kysytään ilmoittautumislomakkeessa.

Pelibudjetti menee kokonaisuudessaan proppeihin ja juokseviin kuluihin.
Pelissä ei varsinaisesti tarjota ruokaa (pelin aikana syötävää saattaa löytyä), pelaajien on mahdollista syödä omia eväitä ennen ja jälkeen pelin. Pelipaikalla on mahdollista yöpyä.

Teemojen vuoksi peli on ehdottomasti K18.
Huomioithan että pelin genre on kauhu ja se saattaa sisältää triggeröiviä elementtejä kuten pimeyttä, äkillisiä kovia ääniä, ahtaita paikkoja, ja ahdistavia teemoja kuten kuolemaa ja väkivaltaa. Pelipaikalla on portaat ja kynnyksiä.
Jos epäilet soveltuuko peli juuri sinulle, laita rohkeasti viestiä pelinjohdolle.

Lisää tietoa tulossa pian.
Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.


Sound of Silence

25.11.2018 Vihti

Aloittelijaystävällinen Kielivapaa
post-apokalyptinen, jännitys, kauhu, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Älä puhu. Syö hiljaa. Käytä vain vaatteita ja esineitä, joista ei kuulu ääntä. Nuku valvotusti. Vältä suuria ryhmiä. Äläkä missään nimessä riko hiljaisuutta.
Tai Ne löytävät sinut.

Sound of Silence on kauhularppi, joka ammentaa inspiraationsa ja tunnelmansa A Quiet Place -elokuvasta ja Silent Hill -peleistä, ja tunnelman hahmottamiseksi pelinjohto suosittelee tutustumaan mielellään molempiin.

Pelimaailmassa outo äänen avulla saalistava alienlaji on vallannut maailman ja pakottanut ihmiskunnan elämään täydellisessä hiljaisuudessa.
Pelissä erään mökkinaapuruston asukkaat asettuvat asumaan uuteen kotiinsa marraskuussa 2018 noin 100 päivää invaasion jälkeen, kun heidän vanhat asumuksensa ovat joutuneet uuden lajin haltuun.

Pelistä järjestetään neljä pelautusta, joista jokaiseen mahtuu 14 pelaajaa ja 3 npc:tä. Npc:t voivat halutessaan osallistua joka peliin eikä heiltä kerätä pelimaksua.
Osa hahmoista saattaa kuolla pelin aikana pelin tapahtumien seurauksena. Tämän jälkeen näiden hahmojen pelaajat voivat halutessaan siirtyä npc-tehtäviin.
Kolmas pelautus on mahdollista järjestää myös englanniksi. Halukkuutta englanniksi pelaamiseen kysytään ilmoittautumislomakkeessa.

Pelibudjetti menee kokonaisuudessaan proppeihin ja juokseviin kuluihin.
Pelissä ei varsinaisesti tarjota ruokaa (pelin aikana syötävää saattaa löytyä), pelaajien on mahdollista syödä omia eväitä ennen ja jälkeen pelin. Pelipaikalla on mahdollista yöpyä.

Teemojen vuoksi peli on ehdottomasti K18.
Huomioithan että pelin genre on kauhu ja se saattaa sisältää triggeröiviä elementtejä kuten pimeyttä, äkillisiä kovia ääniä, ahtaita paikkoja, ja ahdistavia teemoja kuten kuolemaa ja väkivaltaa. Pelipaikalla on portaat ja kynnyksiä.
Jos epäilet soveltuuko peli juuri sinulle, laita rohkeasti viestiä pelinjohdolle.

Lisää tietoa tulossa pian.
Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.


Hämärrys - Näkyvillium

30.11.2018 - 01.12.2018 Helsinki

Ilmoittautuminen: 28.04.2018 - 04.06.2018
fantasia, draama
Osallistumismaksu: 5€
Ikäraja: 15

Hämärrys: Viimeinen vuosi Tylypahkassa. Viimeiset hetket varmistaa tupamestaruus. Pieni viaton kepponen, ja timantit tiimalaseissa vähenisivät. Kepposen seurauksena pieni ryhmä oppilaita jäi valvomaan lukuvuoden viimeistä yötä tupiensa ulkopuolelle.
Näkyvillium:Sinä yönä viisi vuotta sitten sanottiin paljon. Vielä enemmän jäi kuitenkin sanomatta. Meistä piti tulla jotain uskomatonta. Vielä kerran me kokoonnumme Tylypahkassa.

Kaksi Harry Potter -maailmaan sijoittuvaa peliä yhdessä viikonlopussa. Ensimmäisessä osassa tehdään hahmojen elämästä monimutkaista ja toisessa osassa nautitaan tai kärsitään seurauksista. Tämä peli on erityisesti niille, jotka nauttivat pitkien keskusteluiden ja ihmissuhdedraaman pelaamisesta.


Lordi Charlesin Naamiohuvit

01.12.2018 Helsinki

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 27.08.2018 - 31.10.2018
fantasia, draama
Osallistumismaksu: 20-30€
Ikäraja: 18

Lordi Charles on viettänyt aikaa Barbadoksen huvillallaan uusimman boytoynsa Hercules Laceburnin kanssa ja rakastavaisilla oli puhetta että nyt pidetään isot bileet, mutta viime viikolla Lordi C otti ja törkeästi matkusti booty-callin perään Funky Nassauhun ja jätti rattopoikansa ihan yksin kartanolle! Tällaista käytöstähän Hercules ei katsele, vaan ihan piruuttaan kutsui kaikki – siis ihan kaikki! – bilettämään Lordi C:n laskuun. Bileethän pidetään, “Barbados Party House” avaa ovensa ja sitten juhlitaan kuin viimeistä päivää!

Viinikellari on auki ja marenkitilaus tehty, ja kutsuttuja ovat ihan kaikki: seurapiirien joutilaat vakinaamat ja piraatit ja maankiertäjät ja vaikka maalaisetkin (jos ovat nättejä)!!!

Täysi-ikäisille tarkoitettu kevytpeli Lordi Charlesin naamiohuvit sijoittuu samaan maailmaan kuin Säädyttömiä aikeita eli Valheita viettelyksiä ja lonkeroita -larp, mutta eri paikkaan ja edeltävään aikaan ja on kaikin tavoin itsenäinen teos. Peli sijoittuu riettaisiin juhliin 1700-luvun vaihtoehtotodellisuus-Karibian merelle. Sen tyylilaji on räävittömän karnevalistinen ja tietoisen camp rokokoopunk. Pelin tunnelma on avoimen lihallinen ja eroottinen, ja seksuaalisuuden pelaamisesta tehdään turvallista osallistujille pakollisten työpajojen kautta. Pelaajia karkeloihin otetaan noin seitsemisenkymmentä, ja tapahtuma tuotetaan talkoovoimin. Tapahtuma on alkoholiton.


Albergan seitsemän serkusta

08.12.2018 Espoo

historiallinen, draama

Albergan seitsemän serkusta on liveroolipeli, joka sijoittuu Albergan kartanon liepeille vuonna 1830. Kyseessä on romanttinen historiallinen draama, joka ammentaa inspiraationsa Kaari Utrion 1800-luvun Suomeen sijoittuvista romaaneista.

Peli järjestetään lauantaina 8.12.2018 Parkvillassa Albergassa (Leppävaarassa). Pelin nettisivut julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan kesäkuun aikana.


Hogwarts Resurrected

04.01.2019 - 06.01.2019 Parkano

Ilmoittautuminen: 01.07.2018 - 31.07.2018
fantasia, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: Joustava K-18

Hyvä todistaja,

Tietojemme mukaan olette olleet 15.11.2008 silminnäkijänä ensimmäisessä tunnetussa tilanteessa, jossa kuolleeksi julistettu henkilö on palannut elävien kirjoihin. Kyseisen epäluonnollisen ilmiön tutkimiseksi ja pysäyttämiseksi on erittäin olennaista, että saamme mahdollisimman paljon tietoa tapahtumista. Tämän vuoksi pyydämme teitä saapumaan McKinnleyn tutkimuslaitokselle 02.09.2009, jotta voimme estää taikamaailmaa uhkaavan katastrofin. Paikalle saapumisenne on ensisijaisen tärkeää ja mikäli ilmoitatte olevanne estynyt saapumaan, autamme teitä asioiden järjestelyissä.

Adamund Johnson

Taikaministeriö,
Sanomattomien osasto

p.s. Tämä ei ole pyyntö.

Hogwarts Resurrected on liveroolipeli noin neljällekymmenelle pelaajalle, joka pelataan 4.1-6.1.2019 Vahojärven leirikeskuksessa Parkanossa. Pelimaksun suuruus tulee olemaan noin 30-35€/pelaaja.

Resurrrected on toinen osa vuonna 2016 alkanutta kampanjaa, joka sijoittuu velhomaailman vuosiin 2008 - ?. Hogwarts Resurrected in-game päivämäärä on 2.9.2009, noin 10 kuukautta ensimmäisen pelin tapahtumien jälkeen. Tarkempaa tietoa pelimaailmasta löytyy Maailmankuva-sivulta.

Hogwarts Resurrectediä ovat tekemässä pääasiassa samat tekijät kuin sarjan ensimmäistäkin osaa. Hahmokirjoittajina toimivat Heli L., Eveliina A., ja Henriikka P., ja käytännönasioita ovat hoitamassa lisäksi Suvi V., ja Jenny L.

Peli järjestetään Epel Larp ry:n alaisena.


Between Dark and Light - Darkness of the Grey Side

11.01.2019 - 13.01.2019 Parkano, Vahojärven leirikeskus

Ilmoittautuminen: 01.09.2018 - 30.09.2018
sci-fi
Osallistumismaksu: 35-40€
Ikäraja: 18

Time is a lie, there is only patience.
Through patience, I gain perspective.
Through perspective, I gain knowledge.
Through knowledge, I gain control.
Through control, their chains are forged.
The Force shall enslave them.
-Revan

Isä, poika ja tytär.
Harmaus, sithit ja jedit.
Tasapaino, pimeys ja valo.
Voiman kolme aspektia.
Mikä vetää sinua puoleensa?

Vanhan temppelin raunioissa on jo vuosia sithien ja jedien tietämättä koulutettu nuoria Voiman käyttäjiä löytämään Voiman kolmas tie ja tuomaan tasapainoa galaksin nousevaa pimeyttä vastaan.

Pelikampanjan ensimmäiset pelit sijoittuvat vuoteen 54 BBY ja eteenpäin (Kampanja alkaa siis noin 22 vuotta ennen Episode I tapahtumia, joka sijoittuu vuoteen 32 BBY).

Pelikampanjassa käsitellään ihmissuhteisiin liittyviä teemoja sekä raskaampia poliittisia ja filosofisia kuvioita.

Kampanjan neljäs osa pelataan 11.-13.1.2019 Parkanon Vahojärven leirikeskuksessa.

Pelin ikäraja on 18 vuotta.


Toinen vuosi: Talvi

01.02.2019 - 03.02.2019 Loviisa

post-apokalyptinen, realismi, draama

Toinen Vuosi on neliosainen larp-kampanja omavaraisesta elämästä yhteiskunnan romahdettua. Toisessa Vuodessa hahmot joutuvat sopeutumaan uuteen elämäänsä vuodenkierron eri aikoina ja uudenlaisessa yhteisössä. Peli käsittelee tämän yhteisön muovautumista, rajankäyntiä oman ja yhteisen välillä, ja aiemmin merkityksellisten asioiden muovautumista uusiksi.

Toinen Vuosi pelataan neljänä viikonloppuna rantahuvilassa ja sen pihapiirissä Loviisassa. Peliviikonloput ovat

Kevät 4.-6.5.2018

Kesä 17.-19.8.2018

Syksy 2.-4.11.2018

Talvi 1.-3.2.2019


Holvi 4 - Kaksi Maailmaa

08.02.2019 - 10.02.2019 Espoo

Ilmoittautuminen auki Kielivapaa
Ilmoittautuminen: 20.09.2018 - 01.11.2018
post-apokalyptinen, jännitys, kauhu, draama
Osallistumismaksu: 45€
Ikäraja: 18

Holvi 4 - Kaksi Maailmaa on kolmen päivän syvän eläytymisen larp, joka tarjoaa mahdollisuuden nähdä suljetun holvin sisään.
Mitä holveissa todella tapahtuu?
Tule mukaan ja ota selvää.

Holvi 4 ammentaa pelimaailmansa Fallout- ja tunnelmansa Bioshock -pelisarjoista.
Itse peli sijoittuu fiktiiviseen vuoteen 1964 ja paikkana on rikkaiden Holvi Helsingissä.

Pelin ikäraja on joustamaton K-18: osallistujan pitää olla täyttänyt 18-vuotta pelin alkaessa.

Peliin otetaan 50 pelaajaa. Mikäli pelaajia ei tule tarpeeksi, peli ei toteudu.

In-game maailma on erittäin sisäänpäin lämpeävä, eksentrinen ja mahdollisesti ahdistava.
Suosittelemme että mietit ilmottautumista tarkkaan; peli kestää yhtäjaksoisesti 36 tuntia, kaikkialla tulee olemaan ihmisiä ja hälinää, tilaa on vähän, pelissä on alkoholia, sinun tulee itse huolehtia että syöt ja juot tarpeeksi ja juonien sisältö on henkisesti raskasta.

Peli ei ole välttämättä soveltuva ensikertalaiselle tai pelinjohto kannustaa vähintääkin kokeneemman pelaajan ohjausta / kontaktia.


Vartiosto 1969

02.03.2019 - 03.03.2019 Espoo

Täynnä
fantasia

Saappaat Montenegron kukkuloiden mudan ja lumen ryvettäminä te seisotte lehtoaukealla ja kuuntelette esikunnan tiedonantoa:

"...sotaharjoitus on tältä erää päättynyt, ryhmät palaavat virallisiin kokoonpanoihin. Sotilasesikunta tahtoo kiittää teitä sekä Puolan auroriosastoa..."

Rätisevät sanat jäävät väsymyksen taakse, keskittyminen herpaantuu.

Sinut loitsu lennätti ikkunan lävitse yllätyshyökkäyksessä majataloon.

Sinun yllesi räjäytettiin kokonainen lato.

Sinut jätettiin haavoittuneena jääkylmään tienpenkkaan.

Sinä nujersit vastustajan moraalin silkalla suvereeniudellasi.

Sotaharjoitus on päättynyt, mutta vielä on matkaa jäljellä.

Ystäväsi tönäisee sinua kylkeen ja paljastaa povitaskustaan taskumatin. Eiköhän saappaista ja yhdestä odotteluillasta selvitä.

Mutta sitten näet miten iskujoukkoaurorijohtajat väittelevät esikunnan upseeriston kanssa kiivaasti kartan ääressä ja mietit: miksi Montenegron harjoitus päättyi niin äkkiä?

Auroriopisto-maailmaan sijoittuva Vartiosto-kampanja käsittelee sotilaallisten ryhmien ja hahmojen välistä dynamiikkaa ja ihmissuhteita kenttäolosuhteisiin sijoitettuna. Kampanja on ensisijaisesti jatkaville hahmoille, mutta tarvittessa avataan myös haku uusiin hahmoihin.

  • Markku Salminen (Off-game PJ), auroriopisto (at) gmail.com

Perikadon jälkeen

26.04.2019 - 28.04.2019 Uusimaa

historiallinen, realismi, draama
Ikäraja: 18 v

Saksa on romahtanut ja Johtaja on kuollut. Stalinin puna-armeija sekä länsiliittoutuneet ovat miehittäneet ennen niin mahtavan valtion sekä jakaneet sen osiin keskenään. Nyt miehittäjät omilla tahoillaan pyrkivät muokkaamaan Saksasta haluamansa näköistä ja rankaisemaan niitä, joita pitävät syyllisinä uuteen maailmansotaan sekä natsien nousuun.

Hochenbergissä puna-armeijan sotilashallinto pitää tiukkaa kuria. Erityistuomioistuin käy läpi paikallisia asukkaita ja muualta tuotuja vankeja NKVD:n, SMERSH:n sekä Neuvostoliiton kommunistisen puolueen valvonnassa jakaen tuomioita sekä rangaistuksia. Uusi toimeenpaneva neuvosto on koottu paikallisista, jotta kaupunginraati saataisiin kutsuttua pian koolle ja palauttamaan "normaali elämä" kaupunkiin, jossa ylin valta on kuitenkin vakaasti miehittäjän käsissä. Neuvostoliiton armottomuudelta ei säästy kukaan, eivät edes natseja vastustaneet, jos eivät kykene mukautumaan uuteen järjestykseen.

Vae Victis!

Perikato-trilogian kolmas ja viimeinen osa sijoittuu syksyyn 1945, Hochenbergin fiktiiviseen kaupunkiin Saksan Itämeren rannikolla Mecklenburgin osavaltiossa. Kantavina teemoina ovat selviytyminen, sopeutuminen, tyrannia sekä kosto. Luvassa on vanhojen riitojen ratkomista sekä suloisen katkeraa kostonjanoa, moraalisen krapulan kärsimystä sekä yksilöiden kohtaloita suurten tapahtumien kurimuksessa.

Lisätietoa tulee myöhemmin mm. pelimaksusta, nettisivuista, ilmoittautumisesta sekä käytännön järjestelyistä.

Varsinainen pelipäivä on 27.4.2019 lauantai. Perjantaina suoritetaan ensimmäisiä ryhmäytymisiä ja ryhmäbriiffejä.

  • perikatogm (at) gmail.com

Haaksirikko

30.05.2019 - 02.06.2019 Turku

historiallinen, toiminta

Haaksirikko - eli historiallis-maagillisia seikkailuja mailta ja meriltä ynnä muita merkillisiä kertomuksia Suomenlahden rannikoilta vuonna 1766 on 1700-luvun Suomeen sijoittuva seikkailuliveroolipeli, joka järjestetään upeassa Brinkhallin kartanossa Turun Kakskerrassa 30.5. - 2.6.2019. Pelin keskiössä ovat meri- ja rantarosvous, tieteellisen ja uskomuksiin perustuvan maailmankuvan kohtaaminen sekä valistusajan yhteiskunnan herättäminen henkiin. Tavoitteenamme on rakentaa immersiivinen, yhteisöllinen ja toiminnallinen kokemus satujen ja tieteen ihmeiden aikakauden Suomesta tarjoten osallistujille niin hurjia merirosvoseikkailuja kuin historiallista epookkidraamaakin. Pelissä hyödynnetään vaihtoehtohistoriallista “Firstborn is dead” -konseptia, jossa sukupuolihierarkiat korvataan syntymäjärjestyksen mukaisilla rooleilla. Ensisyntyiset edustavat kulttuurisesti rakennettuja, stereotyyppisen maskuliinisia piirteitä, kun taas toissyntyiset stereotyyppisen feminiinisiä piirteitä. Tämä mahdollistaa 1700-luvulla miehille tai naisille kuuluneiden sosiaalisten ja yhteiskunnallisten roolien pelaamisen pelaajan sukupuolesta tai hahmon pukeutumistyylistä riippumatta.

Tapahtuma alkaa helatorstaina puoliltapäivin ja jatkuu sunnuntaihin saakka. Ensimmäinen päivä keskitytään peliin valmistautumiseen, perjantai ja lauantai ovat pelipäiviä, ja sunnuntaina pidetään yhteinen purku. Yöpyminen ja työpajat järjestetään Sinapin kurssikeskuksessa muutaman kilometrin päässä Brinkhallista. Mukaan mahtuu kuutisenkymmentä osallistujaa ja pelin hinta tulee olemaan suuruusluokaltaan ~200 euroa sisältäen majoitukset ja ruokailut neljälle päivälle.

Pelin kotisivut julkaistaan kesän 2018 aikana ja lipunmyynti alkaa syksyllä. Siihen saakka lisätietoa saa pelin FB-eventistä: https://www.facebook.com/events/447819248987371/

Pelinjohto: Salme Vanhanen (design), Hannu Niemi (tuottaja), Ida Bäckström, Emmi Kaivosoja, Joonas Katko, Jenni Lares, Mari Lehtoruusu, Matleena Paukkunen, Maija Pollari & Anu Varjo


Päivänpyörä

15.06.2019 - 16.06.2019 Pukkisaaren rautakautinen kauppakylä, Helsinki

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 09.09.2018 - 04.11.2018
fantasia, historiallinen
Osallistumismaksu: 0-40€

"Nuoret neuvoa pitävät, ikäpuolet arvelevat,
kuinka kuutta lietänehe, päivättä elettänehe
noilla raukoilla rajoilla, poloisilla Pohjan mailla."
- Kalevala, yhdeksäsviidettä runo

Päivänpyörä on kalevalainen fantasialiveroolipeli noin 70-80 pelaajalle. Pelin maailma perustuu Wille Ruotsalaisen Roudan maahan, sitä soveltaen ja keventäen. Noin vuorokauden kestävän pelin aikana Retulan saarella tavataan vanhoja ja uusia ystäviä, käydään kauppaa, selvitellään asioita käräjillä ja puuhataanpa hääjuhlaakin. Peli on aloittelijaystävällinen ja sopii kaikenikäisille. Pelimaksu riippuu hahmotyypistä; keskeisten hahmojen (40 kpl) pelaajilta se on 40€, fiilistelyhahmojen (30+ kpl) pelaajilta 20€, avustajat (sis. työvuoron pelin aikana) eivät maksa mitään. Pelillä on Harmaasudet ry:n susilippu, ja yhdistyksen jäsenet saavat 10% alennuksen pelimaksusta. Peli pelataan Helsingissä, Pukkisaaren rautakautisessa pihapiirissä 15.-16.6.2019.


Pohjolan Transsit - Marras

01.11.2019 - 03.11.2019 Ylöjärvi

Kutsupeli
uuskumma
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Pohjolan Transsit on liveroolipeli psykedeliasta, transsista, bilettämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja erimielisyyksistä. Pelissä nuoret suomalaiset taruolennot eli Pohjolan väeksi itseään kutsuvat henkilöt kokoontuvat jälleen bilettämään yhdessä.

Pohjolan Transsit on kolmiosainen kutsupelikampanja, jonka ensimmäinen osa, Syys, pelataan 29.9.-1.10.2017. Toinen osa, Loka, pelataan keväällä 2018 ja kolmas osa, Marras, pelataan syksyllä 2018.


Ajankohdaltaan epämääräiset

Hiljaiset

Hamassa tulevaisuudessa, Ei vielä tiedossa

Kielivapaa
fantasia, historiallinen, realismi, uuskumma, draama
Ikäraja: 18

Ylhäällä Sumuvuorilla sijaitsee Lumon luostari. Luostari on seissyt siellä vuosisatoja ja Hiljaiset ovat asuneet siellä kauemmin kuin yksikään saattaa muistaa. Mutta kukaan ei tiennyt miksi. Koska He olivat hiljaa.

Hiljaiset on sietokykyvyn rajoja haastava elämyspeli jossa on tarkoitus viettää päivä puhumatta sanaakaan. Päivä täyttyy arkisista askareista ja haasteita joita rajoittunut kommunikaatio voi tuoda eteen. Pelissä ei tule olemaan villejä juonia, yllättäviä käänteitä tai edes kiinnostavaa tekemistä. Jos kaipaat niitä tämä peli ei ole sinulle! 18 vuoden ikäraja on viitteellinen ja enemmän pelaajilta odotetaan henkistä kypsyyttä. Vaikka itse peli ei sisällä juuri mitään tulee se sijoittumaan taustatarinan muodossa mystiseen / fantasia / uuskumma -maailmaan.

Pelimaksu sisältää pelipaikan jossa toivon mukaan myös mahdollisuus yöpyä, ruokailun pelin aikana (pelaajat valmistavat ruuan itse osana arkea) ja pelin aikana käytettävät kaavut. Propata siis ei tarvitse itse! Kaikki pukeutuvat saman mallin mukaisiin tylsän harmaisiin kaapuihin.

Peliaika, -paikka ja -maksu tarkentuvat lähiaikoina jonka jälkeen myös ilmoittautuminen avautuu. Mutta jos olet kiinnostunut olet tevetullut ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen vaikka heti.

  • Janne Koponen, janne (at) arcticloon.fi

Vastarinta-kampanja

Tammi-huhtikuussa, Turku

Ilmoittautuminen: 15.11.2017 - 27.11.2017
realismi, kaupunkipeli, draama
Ikäraja: 18

Onni keräsi kimpsunsa ja kampsunsa luentosalin lattialta ja sulki salin oven takanaan. Luento oli peruttu. Vartiointifirma TB:n tyypit olivat tulleet keskeyttämään yliassari Nordqvistin ennen kuin tämä ehti edes aloittaa kansalaisten pisteytysjärjestelmästä. Jälkipeli ja spekulaatiot Proffassa porukan kesken olisivat mittavat ja sinne suuntasi Onni muiden perässä.

Vastarinta on Turussa kevään 2018 aikana pelattava liveroolipelikampanja, jossa käsitellään tavallisten ihmisten elämää totalitaarisen järjestelmän alla sekä vastarintaliikkeen kehittymistä passiivisesta vastarinnasta aktiiviseen toimintaan.

Kampanja pelataan Turussa pääosin arki-iltaisin. Mukaan mahtuu noin 10 kampanjapelaajaa, ja lisäksi on mahdollista tulla mukaan yksittäisiin tai useampiin peleihin. Peleihin tarvitaan myös useita avustajia npc-rooleihin.

Kampanja jakaantuu kolmeen parin viikon pituiseen osioon, joista jokaiseen sisältyy muutama yhden illan peli ja yksi offgame-pelaajatapaaminen. Osio 1 tullaan pelaamaan tammikuussa, osio 2 helmi-maaliskuussa ja osio 3 huhtikuussa.


Häkkilinnut

Kevät 2018, Helsinki

Ilmoittautuminen: 03.09.2017 - 10.09.2017
kaupunkipeli
Ikäraja: K-18

"Taiteilijarenttu muttei mitenkään paha oo
Yleinen ongelma ettei vaan liiemmin rahaa oo
"Mä tarjoon" ei usein kuulu mun sanastoon
Mut sun kaa nyppii lähinnä se ettei mul varaa oo
Ja tahtoisin viedä sut pois täältä
Koko maailma vois nähdä mikä siinä ois väärää
Sovitaan vaik treffit lentokentäl
Ja arvotaan että millä lennol mennään"
Tuomas Kauhanen - Pummilla Tallinnaan

​Häkkilinnut on Helsingissä pelattava kaupunkikampanja 10 pelaajalle keväällä 2018. Ensimmäinen peli on helmi-maaliskuun taitteessa. Hahmoja kehitetään yhteistyössä pelinjohtajan kanssa.

Pelin hahmot ovat haastavan elämän kokeneita n. parikymppisiä suomalaisia, jotka ovat kaikki jokin aika sitten päässeet kuka vankilasta ja kuka psykiatrisesta osastohoidosta. Heitä yhdistää siinä vaiheessa kokeilu, jossa heille maksetaan kuukausittain eräänlaista perustuloa, kannustinta, jolla on tarkoitus päästä uuden elämän alkuun.

Kampanjassa keskitytään sosiaalisten suhteiden ja ryhmädynamiikan kiemuroihin. Hahmot luovivat ihmissuhdeviidakossa, yrittävät enemmän tai vähemmän onnistuneesti päästä eroon menneisyyden ikeestä sekä suunnittelevat tulevaisuuttaan.


L4KME – Äärirajoilla

Maalis-huhtikuussa 2019, Helsinki-

sci-fi, jännitys, realismi, kaupunkipeli, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: 18 vuotta

L4KME sijoittuu scifistisillä ja mystisillä elementeillä väritettyyn nykypäivän Suomeen. Hahmoryhmiä ovat mm. paikallinen pikku bändi, hippikommuuni, preppaajayhdistys, erinäisiä tavallisia ihmisiä ja laitapuolen kulkijoita. Lisämateriaalia pelaajat saavat riippuen siitä, mihin ryhmään he kuuluvat. Pelimateriaalia tulee myös lisää pelin aikana. Tässä pelissä on salaisuuksia, yllätyksiä ja odottamattomia käänteitä. Tavoittena on pitää nämä yllätyksinä niin pelaajille kuin hahmoille.

L4KME on trilogia. Pelissä on pelaajahahmoja maksimissaan n.60 ja ensimmäisen pelin pelaajamäärä on n. 40. Pelinjohto kirjoittaa hahmot, pelaajat kirjoittavat debriiffit, joiden pohjalta pelaajat saavat toiseen peliin päivitykset jne. Pelaajilla on mahdollisuus syventää hahmoja ohjatusti pelinjohdon kanssa. Pelisarja ei sisällä roolipelaamista pelien välissä. Peli on myös osin kaupunkipeli. Pelissä on niin kaupunkipeliä kuin pelaamista yhteisissä pelinjohdon järjestämissä tiloissa.