Tapahtumalista

Toinen vuosi: Kesä

17.08.2018 - 19.08.2018 Loviisa

post-apokalyptinen, realismi, draama

Toinen Vuosi on neliosainen larp-kampanja omavaraisesta elämästä yhteiskunnan romahdettua. Toisessa Vuodessa hahmot joutuvat sopeutumaan uuteen elämäänsä vuodenkierron eri aikoina ja uudenlaisessa yhteisössä. Peli käsittelee tämän yhteisön muovautumista, rajankäyntiä oman ja yhteisen välillä, ja aiemmin merkityksellisten asioiden muovautumista uusiksi.

Toinen Vuosi pelataan neljänä viikonloppuna rantahuvilassa ja sen pihapiirissä Loviisassa. Peliviikonloput ovat

Kevät 4.-6.5.2018

Kesä 17.-19.8.2018

Syksy 2.-4.11.2018

Talvi 1.-3.2.2019


L4KME – Tehtävä Maa

24.08.2018 - 25.08.2018 Helsinki-Vantaa-Kerava-Lahti

Ilmoittautuminen: 01.03.2018 - 31.03.2018
sci-fi, jännitys, realismi, kaupunkipeli, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: 18 vuotta

L4KME sijoittuu scifistisillä ja mystisillä elementeillä väritettyyn nykypäivän Suomeen. Hahmoryhmiä ovat mm. paikallinen pikku bändi, hippikommuuni, preppaajayhdistys, erinäisiä tavallisia ihmisiä ja laitapuolen kulkijoita. Lisämateriaalia pelaajat saavat riippuen siitä, mihin ryhmään he kuuluvat. Pelimateriaalia tulee myös lisää pelin aikana. Tässä pelissä on salaisuuksia, yllätyksiä ja odottamattomia käänteitä. Tavoittena on pitää nämä yllätyksinä niin pelaajille kuin hahmoille.

L4KME on trilogia. Pelissä on pelaajahahmoja maksimissaan n.60 ja ensimmäisen pelin pelaajamäärä on n. 40. Pelinjohto kirjoittaa hahmot, pelaajat kirjoittavat debriiffit, joiden pohjalta pelaajat saavat toiseen peliin päivitykset jne. Pelaajilla on mahdollisuus syventää hahmoja ohjatusti pelinjohdon kanssa. Pelisarja ei sisällä roolipelaamista pelien välissä. Peli on myös osin kaupunkipeli. Pelissä on niin kaupunkipeliä kuin pelaamista yhteisissä pelinjohdon järjestämissä tiloissa.


Durmstrang-saga III: Verestävät Marjat Pihlajan

24.08.2018 - 26.08.2018 Tampere

Ilmoittautuminen: 01.01.2018 - 31.01.2018
fantasia, jännitys, draama
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 18

Syksy oli saapunut Etelä-Eurooppaan. Dragohawk huokaisi, tumppasi tupakkansa ja jatkoi kävelyään pitkin Eiffel-tornin ohi kulkevaa sateista katua. Hän oli ollut mafian perässä viimeiset kaksi kuukautta - he olivat rikkoneet salaisuussäädöstä vastaan ja jopa Yhdysvalloissa asti oltiin nyt kiinnostuneita siitä, mitä Euroopassa oli meneillään. Duval-Fournierin tytön löytyminen oli auttanut tilannetta vähän - Dragohawkilla oli pitkästä aikaa johtolanka. Varmin askelin hän asteli hylätyn supermarketin oville ja kopautti ikkunaa taikasauvallaan. Muutaman sekunnin päästä oven takaa kuului matalaäänistä ranskankielistä kiroilua, metallinen kolahdus, ja vihdoin oven avautumisen ääni. Oven takaa paljastui ruma, rupinen ja selkeästi vasta herännyt maahinen. “Minne matka?” tämä kysyi englanniksi, vahvalla ranskalaisella aksentilla varustettuna. “Narvikiin, Norjaan”, Dragohawk vastasi, ojentaen pienelle miehelle kaljuunan. Kaikki johtolangat olivat johtamassa häntä Durmstrangiin.

“Verestävät Marjat Pihlajan” on J.K. Rowlingin luomaan Harry Potter-universumiin sijoittuvan Durmstrang-saga larp-kampanjan kolmas iso peli, joka järjestetään 24.-26.8.2018 Antaverkan leirikeskuksella Ylöjärvellä. Peli on luonteeltaan mysteeripainotteinen koulu- ja ihmissuhdepeli, jonka tapahtumapaikkana toimii Pohjoismainen Durmstrangin velhokoulu. Larppiin mahtuu jälleen kerran myös paljon uusia pelaajia, vanhojen tuttavuuksien lisäksi. Peliin otetaan yhteensä 35 pelaajahahmoa ja 5 NPC:tä. Pelimaksu tulee olemaan noin 30 euroa.


Nukkemestari: Puistonvartija

31.08.2018 - 02.09.2018 Turku

Ilmoittautuminen: 02.08.2018 - 17.08.2018
jännitys, kauhu, kaupunkipeli, uuskumma, toiminta
Osallistumismaksu: 5€
Ikäraja: 18-vuotta

Lautapelejä ja semmoista kevyttä oleilua, niin se oli aateltu. Vakiporukkaa ja jotain kavereita, joita ei ole ihan hetkeen nähnyt, ihan loistava suunnitelma.
Mut ei se ihan sit niin mennytkään.

Puistonvartija on pieni intropeli alkavalle yliluonnolliseen nykymaailmaan sijoittuvalle Nukkemestari-kaupunkipelikampanjalle. Mukaan voi tulla yhteen tai useampaan peliin.

Kaupunkipelit pelataan rajoittamattomalla pelialueella, mutta käytössä tämä peli sijoittuu pitkälti yksinomaan Turkuun. Pelaajat merkitään ja vain pelaajien kanssa pelataan.

Hahmot peliin tehdään tai täydennetään itse yhdessä pelinjohtajan kanssa.
Pelin ikäraja on pelityylin ja teemojen vuoksi 18-vuotta.


Haltin taikakoulu

01.09.2018 Tammela

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 02.05.2018 - 31.05.2018
fantasia, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 45-55€
Ikäraja: K11

Kaukana pohjoisessa Suomessa sijaitsee Suomen korkein kohta: Halti. Halti-tunturi on suomalaisille mystinen ja pyhä paikka, mutta monikaan ei tiedä sen suurinta salaisuutta. Tunturin lähistöllä, kaukana kaikesta muusta sijaitsee nimittäin Haltin taikakoulu. Siellä suomalaiset noidat ja velhot saavat laadukasta opetusta mm. loitsuissa, taikajuomissa, yrttitiedossa sekä shamanismissa. Taikakoulun arki ei kuitenkaan suju ongelmitta ja joka nurkan takana voi vaania tuntemattomia vaaroja...

Haltin taikakoulu on liveroolipeli, joka sijoittuu löyhästi Harry Potter-maailmaan, mutta Britannian ja Tylypahkan sijaan keskitytään Suomen taikayhteisöön ja Haltin taikakoulun arkeen.
Larppi on yksipäiväinen ja siihen kuuluu erillinen workshop-päivä elokuun ekana lauantaina.

Peli pelataan la 1.9.2018 Tammelan Eräkeskuksella. Taikaoppilas-hahmoja on yht. 40, jotka sopivat hyvin nuorille ja aloittelijoille larppaajille. Pelissämme on myös muutama hahmo kokeneille ja aikuisille larppaajille, jotka pelaavat osan pelistään keskenään, mutta molempien hahmoryhmien pelit saattavat kohdata pelin aikana. Peli on K11.


Kätkössä katseilta I. Siemen

07.09.2018 - 08.09.2018 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 16.06.2018 - 03.08.2018
fantasia, uuskumma
Osallistumismaksu: 20€
Ikäraja: 15

Vain sokea voi aistia sen, mikä on kätkössä katseilta. Vain sokea voi tuntea taian.

Miltä näkevästä pelaajasta tuntuu pelata näkövammaista hahmoa? Miltä näkövammaisesta pelaajasta tuntuu pelata hahmoja ja asioita, joita näkevien kanssa ei usein pääse pelaamaan? Miten luodaan kutkuttavia pelikokemuksia, jotka eivät perustu näköaistiin? Kätkössä katseilta -pelisarja vastaa näihin kysymyksiin. Siinä nykymaailmaan sekoittuu maaginen taso, jonka vain näkövammaiset voivat aistia.

Tämä kampanjan ensimmäinen peli keskittyy pelimaailman luomiseen. Maailmaa ja hahmotyyppejä rakennetaan yhdessä työpajoissa monenlaisten harjoitusten avulla, ja lopuksi pelataan tästä materiaalista syntynyt peli.

Pelaajat voivat valintansa mukaan pelata joko näkevää tai näkövammaista hahmoa. Tilaa ja tilausta on myös avustajahahmoille, jotka keskittyvät rakentamaan elämyksellisiä kohtauksia ja äänimaisemia muille hahmoille. Kaikki pelaajat osallistuvat kuitenkin tasapuolisesti yhteisiin, peliä rakentaviin harjoituksiin. Voit päättää hahmotyyppisi vasta pelin työpajoissa.

Peliin osallistuminen ei sido pelaajia myöhempiin peleihin. Jotkut hahmot voivat kehittyä jatkohahmoiksi. Pelin kautta voit myös liittyä luontevasti pelinjohtotiimiin, jota kootaan parhaillaan.

Peliin mahtuu 20 pelaajaa, joista puolet ovat näkövammaisia, puolet näkeviä. Otamme ensisijaisesti mukaan pelaajia, jotka ovat superkiinnostuneita pääsemään mukaan. Toiseksi suosimme heitä, jotka eivät ole vähään aikaan päässeet peleihin. Tarvittaessa osallistujat arvotaan.

Pelipaikka on esteetön pyörätuolin käyttäjille. Näkövammaiset pelaajat eivät tarvitse omaa avustajaa, sillä pelin hengen mukaan autamme toinen toisiamme käytännön asioissa.

Aloitamme perjantaina 7.9. klo 18.00 ja lopetamme lauantaina 8.9. klo 22 mennessä. Kaikkien pelaajien on oltava paikalla alusta loppuun asti, sillä pelin puitteet luodaan yhdessä. Pelipaikalla ei yövytä. Halutessaan pk-seudun pelaajat voivat tarjota yöpaikkoja muualta tuleville.

Pelimaksu 20 e sisältää pientä iltapalaa perjantaina sekä kaksi ateriaa lauantaina.

Tervetuloa mukaan synnyttämään sokean magian maailmaa!

Toivottavat pelinjohtajat
Riikka Hänninen ja Anna Frilund


Vampire Ancestry - Resurrected

08.09.2018 - 09.09.2018 Espoo

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 23.12.2017 - 16.02.2018
fantasia, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Hämärässä, korkeakattoisessa huoneessa odottavat vampyyrit vilkuilivat toisiaan hermostuneina, uskaltamatta sanoa sanaakaan. Normaalisti puheensorina olisi täyttänyt salin ja tapahtuman tunnelma voinut olla jopa hilpeä, mutta huoneen keskelle kokoontunut joukko sai kaikki pysymään hiljaa.

Korkeimman Oikeuden istunto oli alkamassa, valmiina kuulemaan syytettyjen puolustuspuheenvuoron. Tybalt Faiglindra ja Varda Alqarame pitivät toisiaan kädestä kiinni, kunnes heidät erotettiin toisistaan. Korkeimman Oikeuden tuomari oli juuri aikeissa puhua, kun sisälle ryntäsi hätääntyneen näköinen vartija. Hengästynyt mies kertoi ovella seisovan kutsumattomia vieraita. Kantaen metsästäjäsuvun vaakunaa.

Vampire Ancestry - Resurrected on noin 40 pelaajalle suunniteltu pelikampanja, jonka maailmasta löytyy mm. magiaa, vampyyreita, lykantrooppeja sekä vampyyrinmetsästäjiä. Kyseessä on vuosina 2005–2010 pelatun kampanjan muokattu uudelleenpelautus, joka pysyy uskollisena alkuperäisen VA:n tyylille. Kyseessä on synkkä, vakava maailma, joka on kuitenkin kirjoitettu tarkoituksella ylieeppiseksi pilke silmäkulmassa.

Valtataistelut, draama, ihmissuhteet ja juonittelu ovat VA:n kantavia teemoja. Pelissä kohdataan myös paikoitellen rankkojakin aiheita, kuten väkivaltaa ja hyväksikäyttöä, mutta sekaan mahtuu myös humoristisia omituisuuksia. Kampanjan ensimmäinen osa sijoittuu vuoden 1780 Romaniaan vampyyrien joka neljännes vuosi järjestettäviin juhlallisuuksiin, joita varjostavat mm. yllättävä oikeudenkäynti, hauras rauha lykantrooppien kanssa sekä kutsumattomat vieraat.


Uhripuut

14.09.2018 - 15.09.2018 Vaala

Ilmoittautuminen: 12.06.2018 - 31.07.2018
fantasia, historiallinen, jännitys, uuskumma
Osallistumismaksu: 40-45€
Ikäraja: 18 (nuoret huoltajan kanssa)

Postiljooni Bergvall tunsi silmät selässään. Katseen pahansuopuus tunkeutui selkäpiihin asti ja sai hänet värähtämään. Kylmä hiki alkoi valua, mutta postiljooni karaisi mielensä ja muisteli Suomen Postilaitoksen periaatteita: kirjeet ja lähetykset oli toimitettava perille. Kylän lähestyessä silmäpareja oli jo useita. Silmänurkassa vilahteli epäselviä hahmoja ja ilma oli painostava kuin ennen ukkosta. Taivas oli kuitenkin pilvetön. Postiljooni sulki silmänsä ja kompasteli eteenpäin.

Kylässä Ensio seisoi keskellä pihaa ja katseli haapoja. Ne havisivat siihen malliin, että joku oli tulossa. Oletettavasti se joku oli postiljooni, jota olikin jo odotettu. Kahvi oli lähes lopussa ja kahvihampaan kolotus oli kiristänyt hermoja koko kylässä. Vai olisiko Väen levottomuus tarttunut heihin ja saanut ihmisten pimeämmän puolen päivänvaloon. Eilen rituaaleihinkin olivat osallistuneet vain rohkeimmat. Mene ja tiedä, kohta ainakin saataisiin taas kahvia.

Uhripuut sijoittuu vuoden 1929 Suomeen, pieneen piilotettuun ja arvoituksellisen Väen vartioimaan kylään. Suljetun kyläyhteisön tapoja sekä maailmaa ja sen muuttumista tutkaileva liveroolipeli sisältää synkkiä ja ahdistavia teemoja. Pelin on tarkoitus olla tempoltaan rauhallinen ja painottua fiilistelyyn sekä kyläläisten tavalliseen elämään.

Pelissä on 28 pelaajaa ja se on suunnattu täysi-ikäisille, alaikäiset huoltajan kanssa. Peli pidetään Kantturan majoitustilalla Vaalassa. Huom! Pelipaikka EI ole esteetön! Siellä on paljon kynnyksiä ja portaita. Pelipaikalle saavutaan perjantaina, ja offgame-yön jälkeen peli alkaa herätessä lauantaina aamulla. Peli kestää lauantai-iltaan ja sen jälkeen paikalle voi jäädä saunomaan ja yöpymään.


Liekin lämmössä

15.09.2018 Helsinki

Ilmoittautuminen: 24.04.2018 - 01.06.2018
historiallinen, realismi
Osallistumismaksu: 0-25€

Liekin lämmössä on histellarppi 60-70 -lukujen vaihteen muuttuvasta Suomesta asunnottomien ja alkoholistien sekä heidän kanssaan toimivien hahmojen näkökulmasta. Metsäleirissä harrastetaan puistokemiaa, elätellään toiveita, murehditaan menetyksiä ja koitetaan liekkiviinan voimalla saada huterat majat pysymään pystyssä.

Peli pelataan Helsingissä 15.9.2018. Mukaan mahtuu noin 15 pelaajaa, muutama vierailevan hahmon pelaaja sekä pari avustajaa. Pelillä on Harmaasudet ry:n myöntämä susilippu.

Pelimaksu on 25 euroa täydeltä hahmolta ja 15 euroa minihahmolta. Harmaasudet ry:n jäsenmaksun maksaneet jäsenet saavat pelimaksusta viiden euron alennuksen. Avustajille peli on maksuton.

Pelin sivut on julkaistu ja ilmoittautuminen avattu osoitteessa http://tenu.harmaasudet.fi/.


Rajakatse LXXX - 80

15.09.2018 Hollola

fantasia
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 18

Rajakatseen fantasiamaailmaan, taverna Vanhalle Piparille sijoittuva liveroolipeli noin 40:lle pelaajalle. Pelimaksu on 10 euroa. Peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelipaikan tavernasta voi ostaa ruokaa ja juomaa omakustannushintaan sen lisäksi mitä pöydässä on pelimaksuun kuuluvana tarjolla. Pelin aikana tai sen jälkeen lämpiää sauna. Rajakatse-kampanjassa on halutessa mahdollista pelata samalla hahmolla pelistä toiseen hyvin pitkään.

Ikäraja on 18 vuotta, mutta pelissä voi olla vanhempiensa mukana alaikäisiä lapsia. Tämä edellyttää että vanhemmat/vanhempi on itse käynyt aiemmin Rajakatseen pelissä, jotta ei tule yllätyksiä että mitä tämä toiminta tarkkaan ottaen on.
Pelin ilmoittautumiset ja lisätiedot Rajakatse fantasia ry:n kotisivuilla
http://www.rajakatsefantasia.fi


Fallout Finland - Remastered

15.09.2018 - 16.09.2018 Vihtijärvi

post-apokalyptinen, toiminta
Osallistumismaksu: 30-40€

Muistatko vielä yhden vuoden 2014 eeppisimmistä tuoreiden pelinjohtajien spektaakkeleista? Täyttävätkö ampiaisilla kuorrutetut nuka-colamukit vieläkin painajaiskuvastosi? Vai onko koko peli jäänyt unholaan, Raatosuon kylä hiljaiseen horrokseen…?

EI.

Fallout Finland on täällä taas, remasteroituna ja eeppisempänä kuin koskaan!
Astu mukaan tapahtumien keskiöön, kun Raatosuon kylä, Pohjoinen Tasavalta, Uudet Sosialistiset Neuvostotasavallat, Suojeluskunnat ja Teräksen Veljeskunta kokoontuvat yhteen mysteerisen Salpalinjan markkinoita varten.

Luvassa on siis vanhaa kunnon Falloutia Vihtijärven Chairbornen pelialueella, tekijöinä ensimmäisessä pelissä sekä pelaajina että pelinjohtajina olleita.

Peliin mahtuu n. 50 pelaajaa sekä n. 20 npc-pelaajaa
Pelimaksu n. 40e

Lisätietoa tulossa huhti-toukokuun aikana!


Tuhannen viillon kuolema

21.09.2018 - 23.09.2018 Helsinki

realismi, kaupunkipeli
Osallistumismaksu: 50-100€
Ikäraja: 18

"Westendin liikemiehen raaka murha: Motiivina kateus
Westendissä sijaitsevassa omakotitalossa tapahtuneen liikemiehen murhan tutkinta on edennyt.

Raa'an tapauksen esitutkinnassa on päästy hyvin eteenpäin, ja tutkinnanjohtaja Jarmo S. Miettisen mukaan motiivina on yksinkertaisesti kateus. Teosta epäilty noin 35-vuotias nainen on yhä vangittuna.
- Teko oli poikkeuksellisen raaka, 35 puukoniskua. Siihen nähden motiivi vaikuttaisi olevan mitätön, Miettinen kertoo.

Esitutkinnan kuluessa epäilty on kertonut uhrin pimittäneen häneltä siivouspalkkioita viiden euron edestä.

Murha-aseena käytetty tavanomainen työmaapuukko on poliisin hallussa."

Tuhannen viillon kuolema on kaupunkilarppi rikkaista ja köyhistä, suomalaisista ihmisistä yhteiskunnan eri puolilla. Se on myös larppi murhaajista ja murhatuista, yksittäisten ihmisten tarinoiden kärjistyessä ja ajautuessa törmäyskurssille.

Peli on yhteiskunnallinen murhatarina jonka tyylilajina on turboahdettu realismi: Kaikki mitä pelissä tapahtuu voisi tapahtua oikeastikin, mutta nyt se tulee vain kaikki kerralla.

Larppi perustuu Juhana Petterssonin romaaniin Tuhannen viillon kuolema. Se ei kuitenkaan ole kirjan toisinto, vaan alkuteosta tulkitaan vapaammin jotta se toimisi parhaiten larppina.

Peli soveltaa Vampire: the Masquerade -larpeissa Enlightenment in Blood ja Parliament of Shadows käytettyä Larpweaver-hahmonluontijärjestelmää.

Peli pelataan Helsingin keskusta-alueella 21. – 23. 9. 2018 viikonloppuna.

Ilmoittautuminen on loppukeväästä 2018.


Salaisuus Erikin salissa

22.09.2018 Kitee, Röskön leirikeskus

Ilmoittautuminen: 12.03.2018 - 30.06.2018
fantasia
Osallistumismaksu: 50€
Ikäraja: 18

Salaisuus Erikin salissa on historiallinen fantasiapeli, joka sijoittuu vuoden 1000jKr Ruotsiin. Kuningas on luopumassa kruunusta poikansa eduksi. On juhlien aika. Kristinusko on kiristämässä otettaan Sveojen maasta ja yksi kerrallaan kuninkaat ja jaarlit ottavat kasteen. Haipuuko pakanallinen traditio pois Kristuksen valon ja ahneiden herrojen tieltä, vai ovatko pohjolan jumalat yhä vahvempia kuin naulattu jumala? Pelissä ahtaalle ajettu pakanuus, veronkantajien ja kirjureiden kristinusko, kohtalo ja taikuus, hulluus ja petos ottavat toisistaan mittaa kuninkaan juhlissa, jotka Pohjolan loppukesän iltahämärä sulkee sisäänsä.


Nukkemestari: Herttakuningatar

28.09.2018 - 30.09.2018 Turku

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 02.08.2018 - 24.08.2018
jännitys, kauhu, kaupunkipeli, uuskumma, toiminta
Osallistumismaksu: 10€
Ikäraja: 18-vuotta

Pää poikki! Pää poikki! Pää poikki!

Se oli ihan hirvee uni, siis ihan kamala. En mä edes tiedä mitä pahaa olin muka tehnyt ja se ihmetäti vaan kilju siinä kun joku Herttakuningatar konsanaan.

Herttakuningartar aloittaa virallisesti yliluonnolliseen nykymaailmaan sijoittuvan Nukkemestari-kaupunkipelikampanjan. Mukaan voi tulla yhteen tai useampaan peliin.

Kaupunkipelit pelataan rajoittamattomalla pelialueella, mutta käytössä tämä peli sijoittuu pitkälti yksinomaan Turkuun. Pelaajat merkitään ja vain pelaajien kanssa pelataan.

Hahmot peliin tehdään tai täydennetään itse yhdessä pelinjohtajan kanssa.
Pelin ikäraja on pelityylin ja teemojen vuoksi 18-vuotta.


Kääntöpuoli

29.09.2018 Nokia, Siuro

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 25.03.2018 - 28.04.2018
fantasia, realismi, uuskumma, draama
Osallistumismaksu: 39€
Ikäraja: 18

Juhlat ovat menestys, kuten tavallista. Ovat olleet jo 87 kertaa aiemminkin, eikä ole mitään syytä, miksi asioiden pitäisi muuttua. Vieraat tietysti vaihtuvat vuodesta toiseen; oikeastaan he saisivat vaihtua useamminkin. Eivät toki kaikki, sillä vaikka osa vieraista saisi luvan harjoitella käytöstapojaan ensi vuodeksi, on joukossa myös tervetulleita kasvoja.

Vampyyrit eivät kuitenkaan kuulu näihin kasvoihin. Yksi heistä on jälleen harhaillut keittiöstä salin puolelle, vaikka henkilökunnalle painotettiin etukäteen, että vampyyrit on pidettävä poissa vieraiden jaloista. Kukaan ei kuitenkaan ennätä korjata tilannetta ennen kuin salongista kuuluva rysähdys kiinnittää kaikkien huomion, ja viimeistään äänen suunnalta kantautuva raivokas ulvahdus saa jokaisen rientämään salongin ovea kohti.

No, onneksi kukaan ei odottanutkaan ihmissusien osaavan käyttäytyä.

Kääntöpuoli on urbaanin fantasiamaailmaan sijoittuva peli 52 pelaajalle. Peli sisältää kaksi erillistä, mutta mahdollisesti toisiinsa kietoutuvaa peliä, jotka pelataan samalla pelialueella eri tiloissa. Toinen peleistä on nimeltään Syyskutsut, ja se keskittyy vanhan ja varakkaan deimossuvun vuosittaisiin syyskutsuisin, kun taas peleistä rähjäisempi ja räkäisempi on paikalliseen baariin sijoittuva Kellari.

Pelissä on juokseva hahmojako, eli hahmojakoa aletaan tehdä sitä mukaa, kun ilmoittautumisia tulee. Näin ollen ilmoittautuminen saatetaan sulkea annettua takarajaa aiemmin, mikäli peli tulee täyteen sitä ennen. Hahmojako tehdään kuitenkin hahmotoiveiden sopivuuden perusteella, ei ilmoittautumisjärjestyksessä.

Peli järjestetään yhteistyössä Mielikuvitusystävät ry:n kanssa. Peli maksu on yhdistyksen jäsenille 34e, muille 39e.


Dreamwalk 1:3 - Epätavallisen Elonkorjuujuhlan tapaus

29.09.2018 Tampere

Ilmoittautuminen: 25.02.2018 - 14.03.2018
historiallinen, jännitys, kauhu, uuskumma, draama
Osallistumismaksu: 80/40€
Ikäraja: 18

Vuosi 1947, Iso-Britannia. Toinen maailmansota on juuri päättynyt. Maailma yrittää nousta takaisin jaloilleen sodan jäljiltä ja rakentaa tuhotun tilalle uutta. Sodan kauhut ovat kirkkaana kaikkien muistissa. Sodanjälkeisessä maailmassa työskentelevät Unissakävelijät, oudot ryhmissä toimivat henkilöt, jotka pseudotieteen, uskonnon ja taikauskon keinoin väittävät pystyvänsä matkaamaan fyysisesti toisten ihmisten uniin. Nämä Unissakävelijät etsivät lääketieteelle selittämättömistä syistä koomaan joutuneita henkilöitä, luovat mystisten rituaaliensa avulla portaaleja näiden koomapotilaiden Unimaailmaan ja yrittävät tuosta oudosta maailmasta löytää ja pelastaa koomautuneiden sielut. Onnistuneiden Kävelyiden seurauksena potilaat heräävät koomaunestaan, mutta Unissakävelijöille itselleen jäävät todistamiensa outouksien ja kauheuksien jättämät arvet. Monet pitävät Unissakävelijöitä huijareina ja hulluina, mutta usein juuri he pystyvät auttamaan potilaitaan kun kaikki muut keinot ovat pettäneet.

Dreamwalk on mysteeri-, kauhu ja draamaelementtejä yhdistelevät larp-kampanja. Kampanjan ensimmäinen kausi pelataan vuoden 2018 keväällä ja syksyllä Vantaalla, Teerijärvellä ja Tampereella. Kampanjassa pyritään erityisesti intensiivisiin ja yksilöllisiin kauhu- ja tunnekokemuksiin. Kampanjassa panostetaan erityisen paljon tehosteisiin ja lavastukseen.

Kampanjan ensimmäisen kauden kolmas osa pelataan Tampereella Aitolahden vanhassa pappilassa. Kauden jokaisessa pelissä on eri pelaajat, mutta ilmoittautuminen tapahtuu koko kauteen samaan aikaan. Kampanjahahmoille pelimaksu 80e ja pelikohtaisille kertahahmoille 40e.

Kampanja järjestetään yhteistyössä Illusia Ry:n ja Oulun Interaktiiviset Eläytyjät Ry:n (OIEI Ry) kanssa.


L4KME – Melkein ihmisiä

06.10.2018 Helsinki-Vantaa-Kerava-Lahti

Ilmoittautuminen: 01.03.2018 - 30.04.2018
sci-fi, jännitys, realismi, kaupunkipeli, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: 18

L4KME sijoittuu scifistisillä ja mystisillä elementeillä väritettyyn nykypäivän Suomeen. Hahmoryhmiä ovat mm. paikallinen pikku bändi, hippikommuuni, preppaajayhdistys, erinäisiä tavallisia ihmisiä ja laitapuolen kulkijoita. Lisämateriaalia pelaajat saavat riippuen siitä, mihin ryhmään he kuuluvat. Pelimateriaalia tulee myös lisää pelin aikana. Tässä pelissä on salaisuuksia, yllätyksiä ja odottamattomia käänteitä. Tavoittena on pitää nämä yllätyksinä niin pelaajille kuin hahmoille.

L4KME on trilogia. Pelissä on pelaajahahmoja maksimissaan n.60 ja ensimmäisen pelin pelaajamäärä on n. 40. Pelinjohto kirjoittaa hahmot, pelaajat kirjoittavat debriiffit, joiden pohjalta pelaajat saavat toiseen peliin päivitykset jne. Pelaajilla on mahdollisuus syventää hahmoja ohjatusti pelinjohdon kanssa. Pelisarja ei sisällä roolipelaamista pelien välissä. Peli on myös osin kaupunkipeli. Pelissä on niin kaupunkipeliä kuin pelaamista yhteisissä pelinjohdon järjestämissä tiloissa.


Epel Larp 10v.

06.10.2018 Tampere

Ilmoittautuminen auki Kutsupeli
Ilmoittautuminen: 19.04.2018 - 31.08.2018
Osallistumismaksu: 5-10€

Epel Larp ry esittää...

Yhdistyksemme täyttää tänä vuonna 10 vuotta! Sen kunniaksi järjestämme vuosijuhlat, joissa muistellaan menneitä, visioidaan tulevaa sekä syödään, tanssitaan ja sosialisoidaan.

Juhlimme kymmenvuotista taivaltamme lauantaina 6.10.2018 klo 16-22 Amos-klubilla Tampereella.

Juhliin ovat lämpimästi tervetulleita kaikki, jotka ovat tavalla tai toisella osallistuneet joskus Epel Larpin toimintaan, esim. käymällä kerrankin jossain yhdistyksen larpissa. Mukaan mahtuu tilojen puolesta enintään 60-70 henkeä. Osallistuminen vuosijuhlille maksaa 10 € / alennettu hinta 5 €. Maksuilla kustannetaan klubin tilavuokra sekä ruoka- ja juomatarjoilu.

Jos et muista, oletko ollut jossain larpissamme, voit tarkistaa onko larppilistassamme tuttuja pelejä: http://epellarp.net/larpit/lista-peleista/

Vuosijuhlat järjestää yhdistyksen nykyinen hallitus. Lisätietoa kysyttäessä sähköpostilla & juhlien yksityisessä FB-tapahtumassa: https://bit.ly/2HyRaak

Tapahtumaan saa vapaasti kutsua mukaan ihmisiä, joiden tiedät osallistuneen yhdistyksen toimintaan tavalla tai toisella. Jos et ole vielä saanut kutsua facessa, laita meille viestiä sähköpostilla tai facebookissa.

Tervetuloa mukaan!

  • Annastina N. & Elli O., epellarp (at) gmail.com
  • epellarp.net

Proteus: Sotakarjujen synty

12.10.2018 - 14.10.2018 Kauhava

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 13.02.2018 - 30.04.2018
sci-fi
Osallistumismaksu: 120€
Ikäraja: 18

Proteus: Sotakarjujen synty-liveroolipeli sijoittuu Triton-tutkimusasemalle hetkeen, jolloin proteus 3 -hybridi – lempinimeltään sotakarjut – esitellään ensimmäistä kertaa Proteus-kehitysprojektin rahoittajille. Panokset ovat kovat, sillä vaakalaudalla on maineen ja miljardien lisäksi myös koko Federaation menestys Kolmannessa Eksosodassa.

---

Proteus on Miska Fredmanin Sotakarjut-roolipelin prologi, josta Ironspine julkaisee myös roolipeliyhteensopivan lisäosan. Pelisuunnittelijoina toimivat Simo Järvelä ja Markus Montola, pelin tuottavat yhteistyössä Illusia Ry ja Ironspine.

Peli pelataan Kauhavan lentosotakoulun alueella, lennonjohdon tiloissa. Peli panostaa immersiiviseen ympäristöön ja inklusiiviseen peliin.

Pelin liput ovat myynnissä 13.3.-30.4. Pääsy peliin vahvistetaan ostamalla lippu, hahmotoiveet ja muut tiedot kerätään myynnin sulkeuduttua. Peli maksaa 120e + majoituksen (32,6-90e).


Saatana Saapuu Helsinkiin

13.10.2018 Helsinki

Ilmoittautuminen: 17.02.2018 - 20.05.2018
kaupunkipeli, uuskumma, draama, huumori
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 18

Ilma tuntuu erilaiselta, painostavalta. Se tunne jota et osaa nimetä mutta joka nostaa niskavillasi pystyyn.

Professori Woland on saapunut Helsinkiin.

Saatana saapuu Helsinkiin on täysi-ikäisille suunnattu peli Helsingin Suomenlinnassa. Pelimaksu on 30 euroa. Pelin hahmot tulevat olemaan oikeita historian hahmoja, ja pelaajilla on erinomainen mahdollisuus päättää oma hahmonsa.


Nukkemestari: Unten ruhtinas

19.10.2018 - 21.10.2018 Taivassalo

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 02.08.2018 - 14.09.2018
fantasia, jännitys, kauhu, uuskumma, toiminta
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 18-vuotta

On maa, johonka unten jäljet katoaa.
Lähemmäs sitä askeleeni vie, jokainen tie.
Min täällä menetin, sen löydän sieltä,
mi täällä soperrusta, selvää kieltä
on maassa, missä harha hajoaa.

Unten ruhtinas on Nukkemestari-kaupunkipelikampanjan pelipaikalla pelattava osa, joka käyttää vahvasti pakopelihuoneita mekaniikkanaan.

Pakopelihuoneisiin voi tulla osallistumaan myös ilman varsinaista muuta pelaamista halutessaan. Tällöin ikärajasta voidaan myös joustaa.

Nukkemestari on yliluonnolliseen nykymaailmaa sijoittuva kaupunkipelikampanja. Mukaan voi tulla yhteen tai useampaan osaan.

Poikkeuksellisesti tässä pelissä pelimaksu sisältää myös majoituksen (lakanat tarvitaan).


Vihan itkuvirsi 2018 3.pelautus

20.10.2018 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
historiallinen, realismi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 10-20€
Ikäraja: 16

Keväällä 1918 verinen sisällissota repi juuri itsenäistynyttä Suomea rikki. Loppukevät ja kesä kokosivat yhteen eripuolilla taistelleet ihmiset vankileirien aitojen sisään. Tämä on heidän tarinansa.

Vihan itkuvirsi on pelillinen teos, joka hyödyntää pohjoismaisen liveroolipelin, immersiivisen teatterin ja mediataiteen keinoja. Teoksemme kertoo sisällissodan jälkeisestä vankileirien ajasta. Teoksessa seurataan lyhyiden kohtausten kautta vankileirien arkea ja loppukevään ja -kesän 1918 tapahtumia. Teos rakentuu historiallisten dokumenttien, historiankerronnan kerrostumien, Mänttä-Vilppulasta koottujen suku- ja paikallistarinoiden sekä paikallisten mielikuvien pohjalle. Emme rakenna sadan vuoden takaista epookkia, vaan fiktiota, joka voisi hyvin tapahtua nyt.


Pathways

20.10.2018 - 21.10.2018 Kannus

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen Kielivapaa
Ilmoittautuminen: 16.08.2018 - 15.10.2018
fantasia, historiallinen
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 16

The Traveling Army is looking for new brave defenders to join their ranks. The recent Warg attacks have depleted the ranks of the Northern division of the Army. The Army has made camp on the watchtown on the edges of Solonos, the capital of Galemantea and is waiting to train new members.

The town has been ravaged by strange occurrence after the bones of a mighty hero were unearthed by an unknown miscreant. Poisonings in the tavern have made a many traveler fall and whispers of a new rise of a shadowy organisation causes panic on the streets.

Pathways roolipelin ensimmäinen avoin peli. Peliä on pelattu vuosina 2016 ja 2017 kutsupelinä. Olemme edelleen kehittämisvaiheessa ja kutsumme uusia pelaajia testaamaan ja kehittämään peliä. Pathways on oivallinen mahdollisuus tutustua harrastukseen ystävällisessä ja turvallisessa ympäristössä. Pathways on erittäin LGBTQ+ ystävällinen.

Pelimateriaali suurimmalta osin englanniksi, pelipaikalla voi käyttää joko suomea tai englantia.


Vihan itkuvirsi 2018 4.pelautus

21.10.2018 Helsinki

Aloittelijaystävällinen
historiallinen, realismi, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 10-20€
Ikäraja: 16

Keväällä 1918 verinen sisällissota repi juuri itsenäistynyttä Suomea rikki. Loppukevät ja kesä kokosivat yhteen eripuolilla taistelleet ihmiset vankileirien aitojen sisään. Tämä on heidän tarinansa.

Vihan itkuvirsi on pelillinen teos, joka hyödyntää pohjoismaisen liveroolipelin, immersiivisen teatterin ja mediataiteen keinoja. Teoksemme kertoo sisällissodan jälkeisestä vankileirien ajasta. Teoksessa seurataan lyhyiden kohtausten kautta vankileirien arkea ja loppukevään ja -kesän 1918 tapahtumia. Teos rakentuu historiallisten dokumenttien, historiankerronnan kerrostumien, Mänttä-Vilppulasta koottujen suku- ja paikallistarinoiden sekä paikallisten mielikuvien pohjalle. Emme rakenna sadan vuoden takaista epookkia, vaan fiktiota, joka voisi hyvin tapahtua nyt.


X-Con 2018

26.10.2018 - 28.10.2018 Mikkeli

X-Con on liveroolipelien tekijöille ja niiden järjestämisestä kiinnostuneille (kokemattomillekin) harrastajille suunnattu nyt kuudetta kertaa järjestettävä tapahtuma, joka järjestetään yhteistyössä Otavan Opiston kanssa Mikkelissä 26.-28.10.2018.

Tapahtumakuvaus tulee täydentymään alkusyksystä ja kotisivut lisätään sen myötä, uudistuksen jälkeen. Tapahtuma on ilmoitettu etukäteen kalenteriin ilmoittamaan olemassaolostaan samalle viikonlopulle larppia suunnitteleville.

  • Janina Kahela, tiedotus, studioillusiart (at) gmail.com

Toinen vuosi: Syksy

02.11.2018 - 04.11.2018 Loviisa

post-apokalyptinen, realismi, draama

Toinen Vuosi on neliosainen larp-kampanja omavaraisesta elämästä yhteiskunnan romahdettua. Toisessa Vuodessa hahmot joutuvat sopeutumaan uuteen elämäänsä vuodenkierron eri aikoina ja uudenlaisessa yhteisössä. Peli käsittelee tämän yhteisön muovautumista, rajankäyntiä oman ja yhteisen välillä, ja aiemmin merkityksellisten asioiden muovautumista uusiksi.

Toinen Vuosi pelataan neljänä viikonloppuna rantahuvilassa ja sen pihapiirissä Loviisassa. Peliviikonloput ovat

Kevät 4.-6.5.2018

Kesä 17.-19.8.2018

Syksy 2.-4.11.2018

Talvi 1.-3.2.2019


Seitsemäs tunti

03.11.2018 Urjala

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 03.01.2018 - 01.03.2018
fantasia, jännitys, draama
Osallistumismaksu: 30-40€
Ikäraja: 18

Ei hän puhu siitä paikasta koskaan, vaikka kaikki alkoi sieltä. Ei hän sano sanaakaan huhunnälkäisille naapureille sisäpihalla, ei kauhutarinoita kärttäville lapsilleen iltasadun hetkellä, ei silloin tällöin pihaan ilmestyville vartioston harmaaviitoille - eikä edes minulle, jollei aamuyön syviä, rauhattomia hetkiä lasketa.

Tuolloin Kartano avaa vielä kerran ovensa ja tempaa hänet surulla, pelolla ja katkeransuloisella kaiholla silattuun seitsemään tuntiinsa. Olen toisinaan kirjoittanut ylös sanoja, joita hän sopertaa painajaistensa aikana, mutta aamulla hän kohtaa ne mykkänä ja päätään pudistaen.

​Hän vakuutti minulle silloin, että koe kestäisi vain yhden illan. Kartano on kuitenkin piinannut meitä jo ihmisiän.

Seitsemäs tunti on liveroolipeli fiktiivisen Tiedon killan pääsykokeista. Peli käsittelee valtaa ja sen hintaa sekä minuutta ja sitä muokkaavia valintoja. Mukana on yliluonnollisuutta ja magiaa, kilpailuasetelmia, paineita, haasteita, ongelmanratkaisua, juonittelua, toimintaa, ihmissuhteita, suuria tunteita ja epiikkaa jännityselementeillä höystettynä.

Peliin mahtuu noin 30 pelaajaa, jotka elävöittävät pääosin kiltaan kisälleiksi pyrkiviä magiankäyttäjiä. Peli on aloittelijaystävällinen.

Peli pohjautuu 2000-luvun alkupuolella pelattuun Koledin saaga -sarjan liveroolipeliin "Seitsemäs tunti". Pelin sisältö ja hahmot ovat käytännössä uusittu kokonaan, mutta larppi kumartaa alkuperäisen pelin ja sen ajankohdan suuntaan pelillisten ratkaisujensa ja tyyliseikkojensa puolesta. Tämänkertaiselta Seitsemänneltä tunnilta voitkin odottaa perinteistä toiminnallista seikkailufantasiaa käytännön ongelmanratkaisuineen ja jonkin verran liikuntaa vaativine peliympäristöineen. Peli pyrkii tarjoilemaan lisäksi täysipainoisia hahmoja kiharaisine ihmissuhteineen ja herkullisia tunnelmapaloja kartanomiljöössä.

Peli pelataan 3.11.2018 Urjalassa, Raikon kartanolla. Pääpelinjohtajina toimivat Partasen sisarukset Annukka ja Silja, joiden tukena häärii koko joukko käytännön apureita.


AVARUUSOOPPERA 2020 - Helsinki Edition

10.11.2018 Helsinki

Ilmoittautuminen: 08.04.2018 - 15.05.2018
sci-fi, draama
Osallistumismaksu: 30-40€
Ikäraja: 18

AVARUUSOOPPERA 2020 - Helsinki edition sijoittuu tulevaisuuteen, jossa suurin osa ihmiskunnasta on muuttanut uuteen tähtijärjestelmään. Peli sisältääkin niin galaktisenkokoista juonittelua, poliittista kähmintää kuin romantiikkaa ja ihmissuhteitakin, kaikkea tasaisen epätasaisesti.

Peli sijoittuu kahden planeettavaltion, Mitharin ja Priamoksen eliitin yhteiseen juhlaan, jossa juhlistetaan voittoa Hissarlikin pahasta planeettavaltiosta 20 vuotta aikaisemmin. Nykyään Priamoksen ja Mitharin välit ovat jäistäkin kalseammat ja sota häämöttää jatkuvasti näiden “kumppanusten” yllä. Se ei silti tietenkään estä molempien planeettojen ylhäisten, silmäätekevien ja muun eliitin kohtaamista juhlissa, jotka ovat yhdistelmä linnanjuhlia, Oscar-gaalan jatkoja sekä kaikkia muita niitä eliitin juhlia, joista tavallinen kansa ei näe muuta kuin punaisen maton puvut ja ehkä virallisen avajaispuheen. Kyseessä ei siis missään nimessä ole neuvottelupeli.

MITÄ, MISSÄ JA MILLOIN?
AVARUUSOOPPERA 2020 on pelattu ensimmäisen kerran Oulussa vuonna 2016, 20 vuotta täyttäneen Oiei ry:n juhlapelinä. Ja nyt peli uudelleenpelautetaan Helsingissä! Peli järjestetään Helsingin Yliopiston farmasiakunnan kerhohuoneisto Käärmeenpesässä, lauantaina 10.11.2018. Käärmeenpesä sijaitsee Sörnäisten rantatie 33:ssa, 4. kerroksessa.

KENELLE?
Kaikille niille, joita jäytää avaruusoopperan, näyttävän proppautumisen ja hyvien bileiden nälkä ja joita scifi, pukuloisto, ihmissuhdekiemurat ja juonittelu kiinnostaa. Pelissä on noin 60 hahmoa, ja mikäli peliin tulee enemmän ilmoittautumisia kuin hahmoja on jaossa, pelinjohto varaa itselleen oikeuden valita pelaajat sopivuus- ei ilmoittautumisjärjestyksessä. Peli on K-18. Pelissä käytetään Oiein NoRules-sääntöjärjestelmää, joka löytyy täältä: https://docs.google.com/document/d/1wR2AbfBe1g3vrWyquW_FvKmSs24FEhgV8VJ3Pgi7EtA/edit?usp=sharing

PALJONKO?
Alustava arvio pelimaksusta on 35€. Pelimaksulla saat tiketin tämän galaksin vuosikymmenen parhaimpiin bileisiin, naposteltavaa ja alkoholittomia juhlajuomia pelin aikana sekä saunamahdollisuuden lauantai-iltana pelin jälkeen. Pelipaikalla ei ole mahdollisuutta yöpyä.

JOKO SAA ILMOITTAUTUA?
Kyllä! Täältä: https://goo.gl/forms/JqKouNhhVB2BSc3B2 Mikäli kysyttävää pelistä tulee, kysymyksiinne vastataan mielellään osoitteessa haeroepalloproductions(at)gmail.com Ilmoittuminen on avoinna enintään 15.5. saakka, tai kunnes 100 ilmoittautumista tulee täyteen.

MILLAINEN TÄMÄ PELIMAAILMA OIKEIN ON?
Löydät maailmankuvauksen täältä: https://docs.google.com/document/d/1AZQkKN_6DqbJ_3NMwSbERIV2vn1fwe0Rpw2HWz5ecUI/edit?usp=sharing
Mitharin puolen proppi-inpiraatiota: https://fi.pinterest.com/hannapuolakka9/mitharin-proppi-inspiraatiota/
Priamoksen puolen proppi-inspiraatiota: https://fi.pinterest.com/hannapuolakka9/priamos-proppi-inspiraatiota/

KUKA TÄSTÄ ON VASTUUSSA?
Häröpallo Productions, eli pääpelinjohtajina toimivat Hanna Puolakka sekä Susanna Veijalainen. Apukäsinä häärii Paula Pennanen, Kukkis Hautamäki, Laura Turpeinen, Valtteri Niskavaara, Laura Kröger sekä Sanna Hautala.
Taustatukena OIEI ry ja Illusia ry.


Wähäcon 2018

16.11.2018 - 18.11.2018 Jyväskylä

Ilmoittautuminen auki Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 14.05.2018 - 31.08.2018
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Wähäcon on suomalainen freeform-pelitapahtuma Muuramen Wähälahden tilalla, Jyväskylän kupeessa.


Pohjolan Transsit - Loka

16.11.2018 - 18.11.2018 Ylöjärvi

uuskumma
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Pohjolan Transsit on liveroolipeli psykedeliasta, transsista, bilettämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja erimielisyyksistä. Pelissä nuoret suomalaiset taruolennot eli Pohjolan väeksi itseään kutsuvat henkilöt kokoontuvat jälleen bilettämään yhdessä.

Pohjolan Transsit on kolmiosainen pelikampanja, jonka ensimmäinen osa, Syys, pelataan 29.9.-1.10.2017. Toinen osa, Loka, pelataan keväällä 2018 ja kolmas osa, Marras, pelataan syksyllä 2018.


Sound of Silence

17.11.2018 Vihti

Aloittelijaystävällinen Kielivapaa
post-apokalyptinen, jännitys, kauhu, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Älä puhu. Syö hiljaa. Käytä vain vaatteita ja esineitä, joista ei kuulu ääntä. Nuku valvotusti. Vältä suuria ryhmiä. Äläkä missään nimessä riko hiljaisuutta.
Tai Ne löytävät sinut.

---

Don’t speak. Eat quietly. Use only things that don’t make sounds. Sleep only under supervision. Avoid large groups.
And never ever break the Sound of Silence.
Or They will find you.

Sound of Silence on kauhularppi, joka ammentaa inspiraationsa ja tunnelmansa A Quiet Place -elokuvasta ja Silent Hill -peleistä, ja tunnelman hahmottamiseksi pelinjohto suosittelee tutustumaan mielellään molempiin.

Pelimaailmassa outo äänen avulla saalistava alienlaji on vallannut maailman ja pakottanut ihmiskunnan elämään täydellisessä hiljaisuudessa.
Pelissä erään mökkinaapuruston asukkaat asettuvat asumaan uuteen kotiinsa marraskuussa 2018 noin 100 päivää invaasion jälkeen, kun heidän vanhat asumuksensa ovat joutuneet uuden lajin haltuun.

Pelistä järjestetään neljä pelautusta, joista jokaiseen mahtuu 14 pelaajaa ja 3 npc:tä. Npc:t voivat halutessaan osallistua joka peliin eikä heiltä kerätä pelimaksua.
Osa hahmoista saattaa kuolla pelin aikana pelin tapahtumien seurauksena. Tämän jälkeen näiden hahmojen pelaajat voivat halutessaan siirtyä npc-tehtäviin.
Kolmas pelautus on mahdollista järjestää myös englanniksi. Halukkuutta englanniksi pelaamiseen kysytään ilmoittautumislomakkeessa.

Pelibudjetti menee kokonaisuudessaan proppeihin ja juokseviin kuluihin.
Pelissä ei varsinaisesti tarjota ruokaa (pelin aikana syötävää saattaa löytyä), pelaajien on mahdollista syödä omia eväitä ennen ja jälkeen pelin. Pelipaikalla on mahdollista yöpyä.

Teemojen vuoksi peli on ehdottomasti K18.
Huomioithan että pelin genre on kauhu ja se saattaa sisältää triggeröiviä elementtejä kuten pimeyttä, äkillisiä kovia ääniä, ahtaita paikkoja, ja ahdistavia teemoja kuten kuolemaa ja väkivaltaa. Pelipaikalla on portaat ja kynnyksiä.
Jos epäilet soveltuuko peli juuri sinulle, laita rohkeasti viestiä pelinjohdolle.

Lisää tietoa tulossa pian.
Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.


Sound of Silence

18.11.2018 Vihti

Aloittelijaystävällinen Kielivapaa
post-apokalyptinen, jännitys, kauhu, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Älä puhu. Syö hiljaa. Käytä vain vaatteita ja esineitä, joista ei kuulu ääntä. Nuku valvotusti. Vältä suuria ryhmiä. Äläkä missään nimessä riko hiljaisuutta.
Tai Ne löytävät sinut.

Sound of Silence on kauhularppi, joka ammentaa inspiraationsa ja tunnelmansa A Quiet Place -elokuvasta ja Silent Hill -peleistä, ja tunnelman hahmottamiseksi pelinjohto suosittelee tutustumaan mielellään molempiin.

Pelimaailmassa outo äänen avulla saalistava alienlaji on vallannut maailman ja pakottanut ihmiskunnan elämään täydellisessä hiljaisuudessa.
Pelissä erään mökkinaapuruston asukkaat asettuvat asumaan uuteen kotiinsa marraskuussa 2018 noin 100 päivää invaasion jälkeen, kun heidän vanhat asumuksensa ovat joutuneet uuden lajin haltuun.

Pelistä järjestetään neljä pelautusta, joista jokaiseen mahtuu 14 pelaajaa ja 3 npc:tä. Npc:t voivat halutessaan osallistua joka peliin eikä heiltä kerätä pelimaksua.
Osa hahmoista saattaa kuolla pelin aikana pelin tapahtumien seurauksena. Tämän jälkeen näiden hahmojen pelaajat voivat halutessaan siirtyä npc-tehtäviin.
Kolmas pelautus on mahdollista järjestää myös englanniksi. Halukkuutta englanniksi pelaamiseen kysytään ilmoittautumislomakkeessa.

Pelibudjetti menee kokonaisuudessaan proppeihin ja juokseviin kuluihin.
Pelissä ei varsinaisesti tarjota ruokaa (pelin aikana syötävää saattaa löytyä), pelaajien on mahdollista syödä omia eväitä ennen ja jälkeen pelin. Pelipaikalla on mahdollista yöpyä.

Teemojen vuoksi peli on ehdottomasti K18.
Huomioithan että pelin genre on kauhu ja se saattaa sisältää triggeröiviä elementtejä kuten pimeyttä, äkillisiä kovia ääniä, ahtaita paikkoja, ja ahdistavia teemoja kuten kuolemaa ja väkivaltaa. Pelipaikalla on portaat ja kynnyksiä.
Jos epäilet soveltuuko peli juuri sinulle, laita rohkeasti viestiä pelinjohdolle.

Lisää tietoa tulossa pian.
Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.


L4KME – Äärirajoilla

24.11.2018 Helsinki-

Ilmoittautuminen: 01.03.2018 - 31.05.2018
sci-fi, jännitys, realismi, kaupunkipeli, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: 18 vuotta

L4KME sijoittuu scifistisillä ja mystisillä elementeillä väritettyyn nykypäivän Suomeen. Hahmoryhmiä ovat mm. paikallinen pikku bändi, hippikommuuni, preppaajayhdistys, erinäisiä tavallisia ihmisiä ja laitapuolen kulkijoita. Lisämateriaalia pelaajat saavat riippuen siitä, mihin ryhmään he kuuluvat. Pelimateriaalia tulee myös lisää pelin aikana. Tässä pelissä on salaisuuksia, yllätyksiä ja odottamattomia käänteitä. Tavoittena on pitää nämä yllätyksinä niin pelaajille kuin hahmoille.

L4KME on trilogia. Pelissä on pelaajahahmoja maksimissaan n.60 ja ensimmäisen pelin pelaajamäärä on n. 40. Pelinjohto kirjoittaa hahmot, pelaajat kirjoittavat debriiffit, joiden pohjalta pelaajat saavat toiseen peliin päivitykset jne. Pelaajilla on mahdollisuus syventää hahmoja ohjatusti pelinjohdon kanssa. Pelisarja ei sisällä roolipelaamista pelien välissä. Peli on myös osin kaupunkipeli. Pelissä on niin kaupunkipeliä kuin pelaamista yhteisissä pelinjohdon järjestämissä tiloissa.


Sound of Silence

24.11.2018 Vihti

Aloittelijaystävällinen Kielivapaa
post-apokalyptinen, jännitys, kauhu, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Älä puhu. Syö hiljaa. Käytä vain vaatteita ja esineitä, joista ei kuulu ääntä. Nuku valvotusti. Vältä suuria ryhmiä. Äläkä missään nimessä riko hiljaisuutta.
Tai Ne löytävät sinut.

Sound of Silence on kauhularppi, joka ammentaa inspiraationsa ja tunnelmansa A Quiet Place -elokuvasta ja Silent Hill -peleistä, ja tunnelman hahmottamiseksi pelinjohto suosittelee tutustumaan mielellään molempiin.

Pelimaailmassa outo äänen avulla saalistava alienlaji on vallannut maailman ja pakottanut ihmiskunnan elämään täydellisessä hiljaisuudessa.
Pelissä erään mökkinaapuruston asukkaat asettuvat asumaan uuteen kotiinsa marraskuussa 2018 noin 100 päivää invaasion jälkeen, kun heidän vanhat asumuksensa ovat joutuneet uuden lajin haltuun.

Pelistä järjestetään neljä pelautusta, joista jokaiseen mahtuu 14 pelaajaa ja 3 npc:tä. Npc:t voivat halutessaan osallistua joka peliin eikä heiltä kerätä pelimaksua.
Osa hahmoista saattaa kuolla pelin aikana pelin tapahtumien seurauksena. Tämän jälkeen näiden hahmojen pelaajat voivat halutessaan siirtyä npc-tehtäviin.
Kolmas pelautus on mahdollista järjestää myös englanniksi. Halukkuutta englanniksi pelaamiseen kysytään ilmoittautumislomakkeessa.

Pelibudjetti menee kokonaisuudessaan proppeihin ja juokseviin kuluihin.
Pelissä ei varsinaisesti tarjota ruokaa (pelin aikana syötävää saattaa löytyä), pelaajien on mahdollista syödä omia eväitä ennen ja jälkeen pelin. Pelipaikalla on mahdollista yöpyä.

Teemojen vuoksi peli on ehdottomasti K18.
Huomioithan että pelin genre on kauhu ja se saattaa sisältää triggeröiviä elementtejä kuten pimeyttä, äkillisiä kovia ääniä, ahtaita paikkoja, ja ahdistavia teemoja kuten kuolemaa ja väkivaltaa. Pelipaikalla on portaat ja kynnyksiä.
Jos epäilet soveltuuko peli juuri sinulle, laita rohkeasti viestiä pelinjohdolle.

Lisää tietoa tulossa pian.
Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.


Sound of Silence

25.11.2018 Vihti

Aloittelijaystävällinen Kielivapaa
post-apokalyptinen, jännitys, kauhu, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 25€
Ikäraja: 18

Älä puhu. Syö hiljaa. Käytä vain vaatteita ja esineitä, joista ei kuulu ääntä. Nuku valvotusti. Vältä suuria ryhmiä. Äläkä missään nimessä riko hiljaisuutta.
Tai Ne löytävät sinut.

Sound of Silence on kauhularppi, joka ammentaa inspiraationsa ja tunnelmansa A Quiet Place -elokuvasta ja Silent Hill -peleistä, ja tunnelman hahmottamiseksi pelinjohto suosittelee tutustumaan mielellään molempiin.

Pelimaailmassa outo äänen avulla saalistava alienlaji on vallannut maailman ja pakottanut ihmiskunnan elämään täydellisessä hiljaisuudessa.
Pelissä erään mökkinaapuruston asukkaat asettuvat asumaan uuteen kotiinsa marraskuussa 2018 noin 100 päivää invaasion jälkeen, kun heidän vanhat asumuksensa ovat joutuneet uuden lajin haltuun.

Pelistä järjestetään neljä pelautusta, joista jokaiseen mahtuu 14 pelaajaa ja 3 npc:tä. Npc:t voivat halutessaan osallistua joka peliin eikä heiltä kerätä pelimaksua.
Osa hahmoista saattaa kuolla pelin aikana pelin tapahtumien seurauksena. Tämän jälkeen näiden hahmojen pelaajat voivat halutessaan siirtyä npc-tehtäviin.
Kolmas pelautus on mahdollista järjestää myös englanniksi. Halukkuutta englanniksi pelaamiseen kysytään ilmoittautumislomakkeessa.

Pelibudjetti menee kokonaisuudessaan proppeihin ja juokseviin kuluihin.
Pelissä ei varsinaisesti tarjota ruokaa (pelin aikana syötävää saattaa löytyä), pelaajien on mahdollista syödä omia eväitä ennen ja jälkeen pelin. Pelipaikalla on mahdollista yöpyä.

Teemojen vuoksi peli on ehdottomasti K18.
Huomioithan että pelin genre on kauhu ja se saattaa sisältää triggeröiviä elementtejä kuten pimeyttä, äkillisiä kovia ääniä, ahtaita paikkoja, ja ahdistavia teemoja kuten kuolemaa ja väkivaltaa. Pelipaikalla on portaat ja kynnyksiä.
Jos epäilet soveltuuko peli juuri sinulle, laita rohkeasti viestiä pelinjohdolle.

Lisää tietoa tulossa pian.
Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.


Hämärrys - Näkyvillium

30.11.2018 - 01.12.2018 Helsinki

Ilmoittautuminen: 28.04.2018 - 04.06.2018
fantasia, draama
Osallistumismaksu: 5€
Ikäraja: 15

Hämärrys: Viimeinen vuosi Tylypahkassa. Viimeiset hetket varmistaa tupamestaruus. Pieni viaton kepponen, ja timantit tiimalaseissa vähenisivät. Kepposen seurauksena pieni ryhmä oppilaita jäi valvomaan lukuvuoden viimeistä yötä tupiensa ulkopuolelle.
Näkyvillium:Sinä yönä viisi vuotta sitten sanottiin paljon. Vielä enemmän jäi kuitenkin sanomatta. Meistä piti tulla jotain uskomatonta. Vielä kerran me kokoonnumme Tylypahkassa.

Kaksi Harry Potter -maailmaan sijoittuvaa peliä yhdessä viikonlopussa. Ensimmäisessä osassa tehdään hahmojen elämästä monimutkaista ja toisessa osassa nautitaan tai kärsitään seurauksista. Tämä peli on erityisesti niille, jotka nauttivat pitkien keskusteluiden ja ihmissuhdedraaman pelaamisesta.


Albergan seitsemän serkusta

08.12.2018 Espoo

historiallinen, draama

Albergan seitsemän serkusta on liveroolipeli, joka sijoittuu Albergan kartanon liepeille vuonna 1830. Kyseessä on romanttinen historiallinen draama, joka ammentaa inspiraationsa Kaari Utrion 1800-luvun Suomeen sijoittuvista romaaneista.

Peli järjestetään lauantaina 8.12.2018 Parkvillassa Albergassa (Leppävaarassa). Pelin nettisivut julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan kesäkuun aikana.


Hogwarts Resurrected

04.01.2019 - 06.01.2019 Parkano

Ilmoittautuminen: 01.07.2018 - 31.07.2018
fantasia, toiminta, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: Joustava K-18

Hyvä todistaja,

Tietojemme mukaan olette olleet 15.11.2008 silminnäkijänä ensimmäisessä tunnetussa tilanteessa, jossa kuolleeksi julistettu henkilö on palannut elävien kirjoihin. Kyseisen epäluonnollisen ilmiön tutkimiseksi ja pysäyttämiseksi on erittäin olennaista, että saamme mahdollisimman paljon tietoa tapahtumista. Tämän vuoksi pyydämme teitä saapumaan McKinnleyn tutkimuslaitokselle 02.09.2009, jotta voimme estää taikamaailmaa uhkaavan katastrofin. Paikalle saapumisenne on ensisijaisen tärkeää ja mikäli ilmoitatte olevanne estynyt saapumaan, autamme teitä asioiden järjestelyissä.

Adamund Johnson

Taikaministeriö,
Sanomattomien osasto

p.s. Tämä ei ole pyyntö.

Hogwarts Resurrected on liveroolipeli noin neljällekymmenelle pelaajalle, joka pelataan 4.1-6.1.2019 Vahojärven leirikeskuksessa Parkanossa. Pelimaksun suuruus tulee olemaan noin 30-35€/pelaaja.

Resurrrected on toinen osa vuonna 2016 alkanutta kampanjaa, joka sijoittuu velhomaailman vuosiin 2008 - ?. Hogwarts Resurrected in-game päivämäärä on 2.9.2009, noin 10 kuukautta ensimmäisen pelin tapahtumien jälkeen. Tarkempaa tietoa pelimaailmasta löytyy Maailmankuva-sivulta.

Hogwarts Resurrectediä ovat tekemässä pääasiassa samat tekijät kuin sarjan ensimmäistäkin osaa. Hahmokirjoittajina toimivat Heli L., Eveliina A., ja Henriikka P., ja käytännönasioita ovat hoitamassa lisäksi Suvi V., ja Jenny L.

Peli järjestetään Epel Larp ry:n alaisena.


Between Dark and Light - Darkness of the Grey Side

11.01.2019 - 13.01.2019 Parkano, Vahojärven leirikeskus

Ilmoittautuminen: 01.09.2018 - 30.09.2018
sci-fi
Osallistumismaksu: 35-40€
Ikäraja: 18

Time is a lie, there is only patience.
Through patience, I gain perspective.
Through perspective, I gain knowledge.
Through knowledge, I gain control.
Through control, their chains are forged.
The Force shall enslave them.
-Revan

Isä, poika ja tytär.
Harmaus, sithit ja jedit.
Tasapaino, pimeys ja valo.
Voiman kolme aspektia.
Mikä vetää sinua puoleensa?

Vanhan temppelin raunioissa on jo vuosia sithien ja jedien tietämättä koulutettu nuoria Voiman käyttäjiä löytämään Voiman kolmas tie ja tuomaan tasapainoa galaksin nousevaa pimeyttä vastaan.

Pelikampanjan ensimmäiset pelit sijoittuvat vuoteen 54 BBY ja eteenpäin (Kampanja alkaa siis noin 22 vuotta ennen Episode I tapahtumia, joka sijoittuu vuoteen 32 BBY).

Pelikampanjassa käsitellään ihmissuhteisiin liittyviä teemoja sekä raskaampia poliittisia ja filosofisia kuvioita.

Kampanjan neljäs osa pelataan 11.-13.1.2019 Parkanon Vahojärven leirikeskuksessa.

Pelin ikäraja on 18 vuotta.


Toinen vuosi: Talvi

01.02.2019 - 03.02.2019 Loviisa

post-apokalyptinen, realismi, draama

Toinen Vuosi on neliosainen larp-kampanja omavaraisesta elämästä yhteiskunnan romahdettua. Toisessa Vuodessa hahmot joutuvat sopeutumaan uuteen elämäänsä vuodenkierron eri aikoina ja uudenlaisessa yhteisössä. Peli käsittelee tämän yhteisön muovautumista, rajankäyntiä oman ja yhteisen välillä, ja aiemmin merkityksellisten asioiden muovautumista uusiksi.

Toinen Vuosi pelataan neljänä viikonloppuna rantahuvilassa ja sen pihapiirissä Loviisassa. Peliviikonloput ovat

Kevät 4.-6.5.2018

Kesä 17.-19.8.2018

Syksy 2.-4.11.2018

Talvi 1.-3.2.2019


Perikadon jälkeen

26.04.2019 - 28.04.2019 Uusimaa

historiallinen, realismi, draama
Ikäraja: 18 v

Saksa on romahtanut ja Johtaja on kuollut. Stalinin puna-armeija sekä länsiliittoutuneet ovat miehittäneet ennen niin mahtavan valtion sekä jakaneet sen osiin keskenään. Nyt miehittäjät omilla tahoillaan pyrkivät muokkaamaan Saksasta haluamansa näköistä ja rankaisemaan niitä, joita pitävät syyllisinä uuteen maailmansotaan sekä natsien nousuun.

Hochenbergissä puna-armeijan sotilashallinto pitää tiukkaa kuria. Erityistuomioistuin käy läpi paikallisia asukkaita ja muualta tuotuja vankeja NKVD:n, SMERSH:n sekä Neuvostoliiton kommunistisen puolueen valvonnassa jakaen tuomioita sekä rangaistuksia. Uusi toimeenpaneva neuvosto on koottu paikallisista, jotta kaupunginraati saataisiin kutsuttua pian koolle ja palauttamaan "normaali elämä" kaupunkiin, jossa ylin valta on kuitenkin vakaasti miehittäjän käsissä. Neuvostoliiton armottomuudelta ei säästy kukaan, eivät edes natseja vastustaneet, jos eivät kykene mukautumaan uuteen järjestykseen.

Vae Victis!

Perikato-trilogian kolmas ja viimeinen osa sijoittuu syksyyn 1945, Hochenbergin fiktiiviseen kaupunkiin Saksan Itämeren rannikolla Mecklenburgin osavaltiossa. Kantavina teemoina ovat selviytyminen, sopeutuminen, tyrannia sekä kosto. Luvassa on vanhojen riitojen ratkomista sekä suloisen katkeraa kostonjanoa, moraalisen krapulan kärsimystä sekä yksilöiden kohtaloita suurten tapahtumien kurimuksessa.

Lisätietoa tulee myöhemmin mm. pelimaksusta, nettisivuista, ilmoittautumisesta sekä käytännön järjestelyistä.

Varsinainen pelipäivä on 27.4.2019 lauantai. Perjantaina suoritetaan ensimmäisiä ryhmäytymisiä ja ryhmäbriiffejä.

  • perikatogm (at) gmail.com

Haaksirikko

30.05.2019 - 02.06.2019 Turku

historiallinen, toiminta

Haaksirikko - eli historiallis-maagillisia seikkailuja mailta ja meriltä ynnä muita merkillisiä kertomuksia Suomenlahden rannikoilta vuonna 1766 on 1700-luvun Suomeen sijoittuva seikkailuliveroolipeli, joka järjestetään upeassa Brinkhallin kartanossa Turun Kakskerrassa 30.5. - 2.6.2019. Pelin keskiössä ovat meri- ja rantarosvous, tieteellisen ja uskomuksiin perustuvan maailmankuvan kohtaaminen sekä valistusajan yhteiskunnan herättäminen henkiin. Tavoitteenamme on rakentaa immersiivinen, yhteisöllinen ja toiminnallinen kokemus satujen ja tieteen ihmeiden aikakauden Suomesta tarjoten osallistujille niin hurjia merirosvoseikkailuja kuin historiallista epookkidraamaakin. Pelissä hyödynnetään vaihtoehtohistoriallista “Firstborn is dead” -konseptia, jossa sukupuolihierarkiat korvataan syntymäjärjestyksen mukaisilla rooleilla. Ensisyntyiset edustavat kulttuurisesti rakennettuja, stereotyyppisen maskuliinisia piirteitä, kun taas toissyntyiset stereotyyppisen feminiinisiä piirteitä. Tämä mahdollistaa 1700-luvulla miehille tai naisille kuuluneiden sosiaalisten ja yhteiskunnallisten roolien pelaamisen pelaajan sukupuolesta tai hahmon pukeutumistyylistä riippumatta.

Tapahtuma alkaa helatorstaina puoliltapäivin ja jatkuu sunnuntaihin saakka. Ensimmäinen päivä keskitytään peliin valmistautumiseen, perjantai ja lauantai ovat pelipäiviä, ja sunnuntaina pidetään yhteinen purku. Yöpyminen ja työpajat järjestetään Sinapin kurssikeskuksessa muutaman kilometrin päässä Brinkhallista. Mukaan mahtuu kuutisenkymmentä osallistujaa ja pelin hinta tulee olemaan suuruusluokaltaan ~200 euroa sisältäen majoitukset ja ruokailut neljälle päivälle.

Pelin kotisivut julkaistaan kesän 2018 aikana ja lipunmyynti alkaa syksyllä. Siihen saakka lisätietoa saa pelin FB-eventistä: https://www.facebook.com/events/447819248987371/

Pelinjohto: Salme Vanhanen (design), Hannu Niemi (tuottaja), Ida Bäckström, Emmi Kaivosoja, Joonas Katko, Jenni Lares, Mari Lehtoruusu, Matleena Paukkunen, Maija Pollari & Anu Varjo


Päivänpyörä

14.06.2019 - 16.06.2019 Pukkisaaren rautakautinen kauppakylä, Helsinki

Aloittelijaystävällinen
fantasia, historiallinen
Osallistumismaksu: 0-40€

"Nuoret neuvoa pitävät, ikäpuolet arvelevat,
kuinka kuutta lietänehe, päivättä elettänehe
noilla raukoilla rajoilla, poloisilla Pohjan mailla."
- Kalevala, yhdeksäsviidettä runo

Päivänpyörä on kalevalainen fantasialiveroolipeli noin 70-80 pelaajalle. Pelin maailma perustuu Wille Ruotsalaisen Roudan maahan, sitä soveltaen ja keventäen. Noin vuorokauden kestävän pelin aikana Retulan saarella tavataan vanhoja ja uusia ystäviä, käydään kauppaa, selvitellään asioita käräjillä ja puuhataanpa hääjuhlaakin. Peli on aloittelijaystävällinen ja sopii kaikenikäisille. Pelimaksu riippuu hahmotyypistä; keskeisten hahmojen (40 kpl) pelaajilta se on 40€, fiilistelyhahmojen (30+ kpl) pelaajilta 20€, avustajat (sis. työvuoron pelin aikana) eivät maksa mitään. Peli pelataan Helsingissä, Pukkisaaren rautakautisessa pihapiirissä 15.-16.6.2019.

Kotisivut julkaistaan ja ilmoittautuminen aukeaa syyskuussa


Pohjolan Transsit - Marras

01.11.2019 - 03.11.2019 Ylöjärvi

Kutsupeli
uuskumma
Osallistumismaksu: 40€
Ikäraja: 18

Pohjolan Transsit on liveroolipeli psykedeliasta, transsista, bilettämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja erimielisyyksistä. Pelissä nuoret suomalaiset taruolennot eli Pohjolan väeksi itseään kutsuvat henkilöt kokoontuvat jälleen bilettämään yhdessä.

Pohjolan Transsit on kolmiosainen kutsupelikampanja, jonka ensimmäinen osa, Syys, pelataan 29.9.-1.10.2017. Toinen osa, Loka, pelataan keväällä 2018 ja kolmas osa, Marras, pelataan syksyllä 2018.


Ajankohdaltaan epämääräiset

Hiljaiset

Hamassa tulevaisuudessa, Ei vielä tiedossa

Kielivapaa
fantasia, historiallinen, realismi, uuskumma, draama
Ikäraja: 18

Ylhäällä Sumuvuorilla sijaitsee Lumon luostari. Luostari on seissyt siellä vuosisatoja ja Hiljaiset ovat asuneet siellä kauemmin kuin yksikään saattaa muistaa. Mutta kukaan ei tiennyt miksi. Koska He olivat hiljaa.

Hiljaiset on sietokykyvyn rajoja haastava elämyspeli jossa on tarkoitus viettää päivä puhumatta sanaakaan. Päivä täyttyy arkisista askareista ja haasteita joita rajoittunut kommunikaatio voi tuoda eteen. Pelissä ei tule olemaan villejä juonia, yllättäviä käänteitä tai edes kiinnostavaa tekemistä. Jos kaipaat niitä tämä peli ei ole sinulle! 18 vuoden ikäraja on viitteellinen ja enemmän pelaajilta odotetaan henkistä kypsyyttä. Vaikka itse peli ei sisällä juuri mitään tulee se sijoittumaan taustatarinan muodossa mystiseen / fantasia / uuskumma -maailmaan.

Pelimaksu sisältää pelipaikan jossa toivon mukaan myös mahdollisuus yöpyä, ruokailun pelin aikana (pelaajat valmistavat ruuan itse osana arkea) ja pelin aikana käytettävät kaavut. Propata siis ei tarvitse itse! Kaikki pukeutuvat saman mallin mukaisiin tylsän harmaisiin kaapuihin.

Peliaika, -paikka ja -maksu tarkentuvat lähiaikoina jonka jälkeen myös ilmoittautuminen avautuu. Mutta jos olet kiinnostunut olet tevetullut ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen vaikka heti.

  • Janne Koponen, janne (at) arcticloon.fi

Vastarinta-kampanja

Tammi-huhtikuussa, Turku

Ilmoittautuminen: 15.11.2017 - 27.11.2017
realismi, kaupunkipeli, draama
Ikäraja: 18

Onni keräsi kimpsunsa ja kampsunsa luentosalin lattialta ja sulki salin oven takanaan. Luento oli peruttu. Vartiointifirma TB:n tyypit olivat tulleet keskeyttämään yliassari Nordqvistin ennen kuin tämä ehti edes aloittaa kansalaisten pisteytysjärjestelmästä. Jälkipeli ja spekulaatiot Proffassa porukan kesken olisivat mittavat ja sinne suuntasi Onni muiden perässä.

Vastarinta on Turussa kevään 2018 aikana pelattava liveroolipelikampanja, jossa käsitellään tavallisten ihmisten elämää totalitaarisen järjestelmän alla sekä vastarintaliikkeen kehittymistä passiivisesta vastarinnasta aktiiviseen toimintaan.

Kampanja pelataan Turussa pääosin arki-iltaisin. Mukaan mahtuu noin 10 kampanjapelaajaa, ja lisäksi on mahdollista tulla mukaan yksittäisiin tai useampiin peleihin. Peleihin tarvitaan myös useita avustajia npc-rooleihin.

Kampanja jakaantuu kolmeen parin viikon pituiseen osioon, joista jokaiseen sisältyy muutama yhden illan peli ja yksi offgame-pelaajatapaaminen. Osio 1 tullaan pelaamaan tammikuussa, osio 2 helmi-maaliskuussa ja osio 3 huhtikuussa.


Häkkilinnut

Kevät 2018, Helsinki

Ilmoittautuminen: 03.09.2017 - 10.09.2017
kaupunkipeli
Ikäraja: K-18

"Taiteilijarenttu muttei mitenkään paha oo
Yleinen ongelma ettei vaan liiemmin rahaa oo
"Mä tarjoon" ei usein kuulu mun sanastoon
Mut sun kaa nyppii lähinnä se ettei mul varaa oo
Ja tahtoisin viedä sut pois täältä
Koko maailma vois nähdä mikä siinä ois väärää
Sovitaan vaik treffit lentokentäl
Ja arvotaan että millä lennol mennään"
Tuomas Kauhanen - Pummilla Tallinnaan

​Häkkilinnut on Helsingissä pelattava kaupunkikampanja 10 pelaajalle keväällä 2018. Ensimmäinen peli on helmi-maaliskuun taitteessa. Hahmoja kehitetään yhteistyössä pelinjohtajan kanssa.

Pelin hahmot ovat haastavan elämän kokeneita n. parikymppisiä suomalaisia, jotka ovat kaikki jokin aika sitten päässeet kuka vankilasta ja kuka psykiatrisesta osastohoidosta. Heitä yhdistää siinä vaiheessa kokeilu, jossa heille maksetaan kuukausittain eräänlaista perustuloa, kannustinta, jolla on tarkoitus päästä uuden elämän alkuun.

Kampanjassa keskitytään sosiaalisten suhteiden ja ryhmädynamiikan kiemuroihin. Hahmot luovivat ihmissuhdeviidakossa, yrittävät enemmän tai vähemmän onnistuneesti päästä eroon menneisyyden ikeestä sekä suunnittelevat tulevaisuuttaan.