Vartiosto: Syysjuhla 1969

01.02.2020 Suomenlinna, Helsinki

Ilmoittautuminen: 02.10.2019 - 23.10.2019
Osallistumismaksu: 30-40€
Ikäraja: 18

Muutama juhlapukuinen hahmo värjöttelee juhlatilan ulkopuolella, piilossa alkusyksyyn sopimattomalta jäätävältä viimalta. Hengitys höyryää pimeässä, he vaihtavat asentojaan kuin tottumattomana korkokenkiin ja kiiltäviin pukukenkiin. Sotilaat mekoissa. Aurorit revitty mudasta ja heitetty keskelle koktaileja, helminauhoja.

”…kunnianosoitus rikosauroreille irkkujutusta? Vai Bonesille?”
”…Taikaministerin sihteeri paikalla, aivan varmasti joku pitää naurettavan kiusallisen puheen…”
”…laittakaa taskumatti kiertämään…”
”…Moody edelleen awol jossain Albaniassa…”
”…Prewett sanoi nähneensä Scrimgeourin Korjatussa Kasarissa juovuksissa, kysyen juhlien osoitetta…”

Ovi avautuu - puheensorina kumpuaa kylmään ilmaan ja valokaistale lankeaa hahmojen kasvoille.
”Luutnantti, he aloittavat”
”Kiitos Mulciber. Mutta ennen kuin aloitamme yritä saada tuo oopiumintuoksu haihtumaan puvustasi. Ministerin edustaja on paikalla”
Juhlat alkavat.

Syyskuu 1969. Vietnamin sodan muisto iskujoukkoaurorien haavoissa. Pohjois-Irlannissa ärtynyt mumina kasvaa ja Londonderryssa brittivirkavalta saa pelätä henkensä edestä. Montenegrossa ja Albaniassa katoaa auroreita ja Ministeriön kahviossa odotetaan huolestuneena uusia, vähäisiä tietoja.
Kotisaaren kamaralla kylmät, märät tuulet vinkuvat kujilla ja ihmiset vilkuilevat toisiaan epäröivinä, ahdistuneina. Mikä siis olisi parempi tapa kohdata muun maailman kauhut kuin juhlia niitä vähäisiä onnistumisia, joihin aurorimme ovat viimeisen vuoden aikana yltäneet?
Joten kaivetaan kenttävaatteiden joukosta se vuosia sitten pikkujouluihin ostettu mekko, jolle ei ole ollut aikaa (tai terveenä vietettyjä lomailtoja); täytetään taskumatti tuliviskillä, jotta ptsd-tärinä saadaan kuriin; kunniamerkit kaapin perältä rintapieleen ja yritetään peitellä kaikki viime vuoden kiusalliset salasuhteet - on Vartioston syysjuhlien kohtalokas ilta!

Vartiosto-kampanjan keskiössä on Taikalainvartioston elämä: sotien jättämät arvet, PTSD, kansainvälinen politiikka, kentällä elävien aurorien arki - ja ylipäätään aurorien yritys selviytyä päivästä toiseen. Vartiosto perustuu pitkille juonikaarille, ihmissuhteille, varjoissa toimivalle politiikalle, kuiskatuille keskusteluille, hierarkioille, vaikealle lojaaliudelle, työmoraalille ja salaisuuksille.

Pelin kolmas osa järjestetään Suomenlinnan Myllysalissa Helmikuussa 2020 ja se on malliltaan juhla&juonittelupeli.