METRO 2017

26.01.2018 - 28.01.2018 Helsinki

Ilmoittautuminen: 11.12.2017 - 17.12.2017
post-apokalyptinen, jännitys, toiminta
Ikäraja: 18

Taivas täyttyy harmahtavista pilvistä. Uutiset kertovat päivä päivältä pahemmista tuhoista, kun ydinaseet pyyhkivät maanpintaa joka puolella maailmaa. Huhut ihmisten pakenemisesta metrotunneleihin saavuttanevat pian Suomenkin, joka on toistaiseksi välttynyt pahimmilta saastepilviltä ja itänaapurinsa punaiselta napilta. Tämä sota ei tule loppumaan hyvin, se lopettaa maailman ja sivistyksen sellaisena, kuin me sen tunnemme.

Eräänä maanantaisena aamuna Espoossa kymmenen turhautunutta ihmistä seisoo bussipysäkillä valmistumattoman metroaseman vieressä, kun sireenit alkavat soida.

Metro 2017 on Metro 2033 -kirjan ja pelin maailmasta ammentava noin nelituntinen larppi selviytymisestä, pelosta ja henkiinjäämisen halusta ydinpommien putoamisen hetkellä. Peli keskittyy pääosin tilanteen puimiseen, ja pyrimme tarjoamaan vahvan 360°-kokemuksen metrotunnelista ja sen tapahtumista.

Hahmot ovat tavallisia ihmisiä eri ikäluokista ja taustoista, ja hahmoprofiilit tulevat olemaan lyhyitä ja ytimekkäitä. Odotettavissa ei ole monimutkaisia ihmissuhdekuvioita tai tehtävälistamaisia juonia.

Peli pelautetaan viikonlopun aikana 4 kertaa, ja jokainen pelautus kestää n. 4h. Yhteen pelautukseen mahtuu 10 pelaajaa.

Pelipaikkana toimii Katri Valan puiston alla olevassa väestönsuojassa sijaitseva Vapaan taiteen tila, jonne lavastetaan keskeneräinen metrotunneli.

!!! Huomioithan, että peli pelataan osin säkkipimeässä ja tilassa on voimakkaita ääniefektejä. Potentiaalisesti ahdistavien teemojen ja kohtausten takia pelin ikäraja on K18. !!!