Siikalahti 1918: Punainen (REPLAY)

17.02.2018 Nousiainen

Ilmoittautuminen: 01.09.2017 - 25.09.2017
historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 16

Tammikuu 1918. Työläisten johtama Venäjä on juuri tunnustanut Suomen itsenäisyyden, mutta kenelle kuuluu valta nuoressa valtiossa? Porvarit aseistavat lahtarikaartejaan, jotka jo kesällä Huittisissa paljastivat todellisen luontonsa ampumalla aseettomia työmiehiä. Sosialidemokraattinen puolue tuntuu empivän, mutta punakaartit ympäri Suomenmaan hankkivat aseita. Kerrotaan naistenkin perustaneen omia asekaartejaan. Vallankumouksen tuntu on ilmassa: nyt tai ei koskaan! Mutta siikalahtelaiset eivät ole yksimielisiä siitä, mitä on tehtävä. Onko viisasta lähteä vallankumouksen tielle, vai kannattaisiko kuitenkin vielä yrittää sovinnollisemmin saavuttaa ne vaatimukset, joita Sosialidemokraattinen puolue on esittänyt? Työväentalolle kokoonnutaan kuulemaan vierailevaa agitaattoria ja pohtimaan tilannetta sekä äänestämään siitä tärkeästä kysymyksestä: kun vallankumous tulee, tarttuuko myös Siikalahden punakaarti aseisiin? Ja kuten osa myös kyselee, mistäs ne aseet sitten mahdetaankaan hankkia?

Siikalahti 1918 -pelisarjan toinen peli, Punainen, sijoittuu tammikuun 1918 alkupäiviin. Siikalahden työväenyhdistys on kutsunut niin torpparit kuin sahalaisetkin koolle pohtimaan tilannetta. Jotainhan tässä on varmaan päätettävä, vaikka moni mieluiten odottaisi ja katsoisi ensin, mitä muualla maassa tehdään ja millaisin seurauksin.

Pelissä on noin 30 hahmoa, joista osa on mukana myös larppitrilogian viimeisessä osassa (Musta). Pelisarjan viimeinen osa, joka rakentuu kenttäoikeudenkäynnin ympärille, pelautetaan 21.4.2018.