Siikalahti 1918: Valkoinen (REPLAY)

13.01.2018 Kirkkonummi

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 01.09.2017 - 25.09.2017
historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 30€
Ikäraja: 16

6.1.1918 Helsingin Sanomat julistaa: ”Jännitetyin mielin odottamamme tieto on saapunut: Wenäjän hallitus on tunnustanut Suomen valtiollisen itsenäisyyden.” Suomen itsenäisyyden ovat tunnustaneet myös Ranska, Ruotsi ja Kreikka ja siikalahtelaiset ovat kokoontuneet Dahlbergin kartanolle juhlimaan nuorta valtiota. On tätä odotettukin ja on tämän eteen tehty töitä, vaarannettu ja uhrattu paljon! Ja nyt, vihdoinkin se on todellisuutta: itsenäisyys!

Juhlatunnelmasta huolimatta moni on hieman huolissaan, sillä nuoren valtion tulevaisuus näyttää epävarmalta: maa on yhä täynnä venäläistä sotaväkeä ja eri puolilta kantautuu levottomuutta herättäviä tarinoita työläisten ja venäläisten matruusien rellestämisestä ja punakaartien aseharjoituksista. Siikalahdellakin moni arkailee kulkea iltaisin työväentalon ohitse, sen verran hurjaa menoa siellä nykyään kuuluu olevan. Kenelle kuuluu valta Suomenmaassa ja mikä on nuoren valtion tulevaisuus?

Valkoinen on kolmiosaisen Siikalahti 1918 -pelisarjan ensimmäinen peli, joka ajoittuu tammikuun 1918 alkupäiviin. Sisällissota ei vielä ole alkanut ja Siikalahden vallasväki kokoontuu juhlimaan uutta vuotta ja ennen kaikkea itsenäisyyttä.

Pelissä on 29 hahmoa, joista osa jatkaa larppitrilogian kolmannessa osassa. Pelisarjan loput kaksi osaa pelataan helmikuussa (Punainen) ja huhti-toukokuussa (Musta). Larppitrilogia on uusintapelautus vuonna 2013 pelautetusta trilogiasta ja täysin irrallinen myöhemmistä Siikalahti -larppitrilogioista.