Joutsenlaulu

13.05.2017 - 14.05.2017 Iitti

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 25.02.2017 - 12.03.2017
historiallinen, jännitys, realismi, uuskumma, draama
Osallistumismaksu: 10-35€

“Mitä minä teen täällä?” mietin ajaessani hitaasti kuoppaista metsätietä. Viikkoa aiemmin en edes tiennyt että minulla oli isosetä, vielä vähemmän että tämä asuu erakkona jossain metsämökissä. Tai no, tarkemmin sanottuna asui, koska olin yksi niistä joita hän oli muistanut testamentissaan. Millä tavalla, sitä en tiennyt, sillä virallinen kuolinpesän jakaminen tapahtuisi vasta myöhemmin. Kirjeessä jonka olin saanut, kehotettiin kaikkia perijöitä saapumaan viikonlopuksi sukutilalle, josta kuulin nyt ensimmäistä kertaa. Tien vihdoin päättyessä vanhan tilan pihalle, näin sekä tuttuja että tuntemattomia kasvoja: “Tämä on niitä harvoja hetkiä kun aidosti toivoisin voivani nähdä tulevaisuuteen…”

Joutsenlaulu on liveroolipeli, jossa ryhmä ihmisiä on saapunut perinnönjakotilaisuuteen keskelle korpea mystisen kutsukirjeen johdattamana. Osa hahmoista tuntee toisensa jo ennalta, osa ei ketään, mutta kaikille on yhteistä kysymysten määrä. Kuka edesmennyt mies oli? Mitä hän on jättänyt perinnöksi? Miksi kuulen hänestä vasta nyt? Onko tämä kaikki pelkkää teatteria minun kustannuksellani? Voinko luottaa muihin paikallaolijoihin?

Peli järjestetään pelaajalähtöisesti, eli pelaajat luovat hahmonsa pelinjohdon luoman hahmoraamin pohjalta, ja pelinjohto käyttää näitä hahmoja pelin luomisen apuna. Jokainen pelaaja saa oman hahmoraaminsa, joka koostuu ohjaavista kysymyksistä ja esimerkeistä. Tämän lisäksi pelinjohto luo erilaisia virikkeitä hahmonluonnin tueksi, joita voi käyttää tai olla käyttämättä. Pelaajilta vaaditaan aktiivisuutta hahmonluontiprosessin aikana ja halua kontaktoitua muiden pelaajien kanssa ennen peliä.