VA 3.0 Rauhanrieha

13.04.2018 - 15.04.2018 Parkano

Kutsupeli
realismi, draama, huumori
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: 18

Regensburgilaisessa linnassa sulkakynät raapustavat karhealle paperille allekirjoituksen toisensa perään ja sitten lyödään kättä päälle. Näin saa alkunsa Balladian keisarikunta. Tuosta historiallisesta rauhansopimuksen päivästä on kulunut perjantaina jo 299 vuotta, mutta voiko näihin tuttuihin juhlallisuuksiin kyllästyä koskaan. Etenkin, kun on vihdoin meidän vuoro päästä järjestämään Rauhanriehaa! Se tosin tarkoittaa myös, että jäljellä on enää vaivaiset kolme kuukautta koulua… Pihallakin ruoho alkaa jo vihertää ja leudommat tuulet leikkivät lehtiin puhkeavilla oksilla. Valmistumisen lähestyminen kuplii pinnan alla jännityksenä ja paniikkina, vaan silti myös vapauden alkaa haistaa ja maistaa. Maailma on avoin ja täynnä mahdollisuuksia, eikö? Kohta on meidän aika valloittaa se - yhdessä. Mutta sitä ennen otetaan kaikki irti tästä viikonlopusta ja kaikista siihen liittyvistä virallisista ja ei niin virallisista perinteistä. La cucaracha, la cucaracha, who’s gonna double-spike the punch?

VA 3.0 Rauhanrieha on Vasta-Auringon Ahjo -pelisarjan kolmas osa. Se sijoittuu VA:n seniorien rauhanjuhlan viikonloppuun. Luvassa on tuttua teinidraamaa ja kommelluksia kevyellä kerhotoiminnalla höystettynä. Pelissä tulee olemaan 30-35 hahmoa, joista valtaosa on vanhojen pelaajien jatkohahmoja. Pelin ikäraja on 18 vuotta joidenkin rankempien teemojen vuoksi.

Vasta-Auringon Ahjo on liveroolipelisarja, jonka samanniminen ensimmäinen osa pelattiin keväällä 2016. ​VA-pelit sijoittuvat pelinjohdon luomaan moderniin Balladian keisarikuntaan, ja ne seuraavat keisarillisen high schoolin senior-oppilaiden elämää heidän viimeisenä kouluvuotenaan.

Pelisarjan genre on high school AU, jossa eri Disney-elokuvien hahmot ja maailmat on lyöty yhteen ja muovattu modernin maailman muottiin taiteellisin vapauksin ja pilke silmäkulmassa. Teinidraaman lisäksi ne tarjoavat mahdollisuuden tuttuihin hahmoihin eläytymiseen, niiden kehittämiseen ja näyttävään proppaamiseen. Teemoihin hiipii myös politiikkaa ja kevyttä valtapeliä, mutta yleisilmapiiri pysyy huumorin- ja draamantäyteisenä.