Pakkasen Maa - 1. osa Keskitalven juhla

09.03.2018 - 11.03.2018 Linnavuoren eräkeskus

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 10.12.2017 - 14.01.2018
fantasia, historiallinen, draama
Osallistumismaksu: 50-60€

”Äiti! Äiti! Näin noitien tulevan!” pieni Moira huusi juostessaan jäistä kylätietä pitkin. Noitien tuleminen oli aina maaginen hetki, jota tavan kansa oli odottanut koko vuoden. Keskitalven pimeimpänä hetkenä noidat suorittivat rituaalin, jonka myötä luonnonhenget vaelsivat maan päällä juhlistamassa ikiaikaista sopimusta. Tavan kansa pystyi tällöin pyytämään hengiltä hyvää satoa seuraavalle vuodelle tai onnekkaita naimakauppoja.

Moiran äiti Riitu muisteli lämmöllä omaa innostustaan noitien saapumisesta ollessaan tyttärensä ikäinen, nostaen samalla tuoretta leipää uunista. ”Ota tämä leipä ja vie se noidille. He ovat varmasti väsyneitä matkasta,” Riitu sanoi Moiralle, joka otti leivän ilosta hihkaisten ja unohti sulkea oven takanaan. Riitu hymyili katsellessaan kuinka Moira juoksi leipä sylissään. Samaan aikaan kylmä tuuli alkoi puhaltaa ja paukkoi ovia ja ikkunoita – se ei ikinä ollut hyvä merkki.”

Pakkasen Maa – 1. Osa Keskitalven juhla on pohjoismaisesta mytologiasta ammentava liveroolipeli noin 50 osallistujalle. Hahmot jakautuvat neljän eri ryhmän välillä, joita ovat tavan kansa, noidat, luonnonhenget, sekä pohjan väki. Jokaisella ryhmällä on oma teema ja juonikuvioita pelin aikana, samalla kun kaikki valmistautuvat vuoden odotetuimpaan tapahtumaan, eli Keskitalven juhlaan. Tämänvuotista juhlaa kuitenkin varjostavat lähikylissä tapahtuneet karjakuolemat ja omituiset yölliset hyökkäykset, joihin kaikilla tuntuu olevan oma selityksensä.