Tulitauko

24.12.2017 - 25.12.2017 Pääkaupunkiseutu?

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 24.11.2017 - 02.12.2017
steampunk, historiallinen, draama

Pitkästä aikaa kaupungin yllä ei kiertele sotakuumailmapalloja, ei omia eikä vihollisen. Kaduilta ei kuulu ammuskelua eivätkä tykit moukaroi kaupungin tehtaita. Tai sairaaloita tai kouluja. Sotilaat pysyvät vartiopaikoillaan ja tarkka-ampujat piiloissaan, mutta sodan melske on hetkeksi hiljennyt.

Perheet kokoontuvat talojensa raunioille tai niiden sukulaisten luo, joilla on vielä katto päänsä päälle. Larppi sijoittuu yhden tuollaisen onnekkaan perheen luo. Sielläkin vaivaa silti huoli: missä ovat muut ovat? Onko kaikille naapureille tilaa, vai voiko vieläkin kieltäytyä seurasta, joka ei miellytä? Miksi juuri tuo ihminen haluaa tulla juuri meidän luoksemme?

Saako tällaisena aikana edes ajatella omia, pienen ihmisen pieniä murheita?

Mihin ulkomaailmasta tihkuviin tietoihin voi luottaa?

Sodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua, mutta entä jos ne tapahtuvat yhtä aikaa?

Tuleeko olla uskollinen perheelleen, maalleen vai sille, mihin uskoo?

Pelin on tarkoitus olla suhteellisen kevyt hyvän mielen peli. Peli on tarkoitettu pelinjohtaja Ainon kaltaisille ihmisille, joita ei huvita/kiinnosta viettää tänä jouluna joulua, mutta olisi silti mukava tehdä jotain yhteisöllistä ja hauskaa - vaikkapa larpata. Tarkoitus on nauttia hyvästä ruuasta (ei jouluruuista, vaan muista herkuista), yhteisöllisyyden tunnelmista ja pelata selviytymistä. Tarjolla on enimmäkseen onnellisia loppuja, paitsi jos välttämättä vaaditte muuta.

Peli on tarkoitus pelata jouluaaton iltapäivästä joulupäivään. Peliin on mahdollista osallistua vain osaksi aikaa - pakollinen alkubriiffi ja kontaktoituminen yms valmistautuminen tapahtuu 23.12 illalla, jotta ihmiset voivat 24. päivä saapua peliin eri aikoihin, kuten hahmoille olisi luontevaa.

Peli sijoittuu jossakin määrin viktoriaanista Eurooppaa muistuttavaan vaihtoehtohistoriaan, jota voisi luonnehtia geneeriseksi steampunkiksi. Peli lainaa jossakin määrin Saksan ja Ranskan vuosien 1870-1871 sodasta (mm. nimet ovat saksan- tai ranskankielisiä), mutta maat eivät ole Saksa tai Ranska vaan kuvitteelliset valtiot Empire ja Königreich.

Pelaajat valitaan ilmoittautumisjärjestyksen perusteella, pelimaksu tarkentuu kun pelipaikka varmistuu.