LOUHI osa I: Hattu kourassa Pohjolaan

07.10.2017 Läntinen Pukkisaari, Helsinki

Ilmoittautuminen: 11.07.2017 - 10.09.2017
fantasia, historiallinen
Osallistumismaksu: 10€

Tavallinen alkusyksyn päivä Pohjolan talolla keskeytyy äkisti, kun etelästä saapuu odottamattomia vieraita. Siitä onkin aikaa, kun Väinämö seurueineen on vieraillut näin kaukana pohjoisessa. Mitä lie vierailla mielellään, kun kovasti näyttävät olevan huolissaan?

LOUHI on pienoisliveroolipelikampanja kalevalaisessa fantasiamaailmassa – myyttisessä ajassa ja paikassa, jossa muinaiset sankarit ja jumalat ovat yhä läsnä eikä tämänilmaisen ja tuonilmaisen välillä kulje selvää rajaa. Kalevanpojista vanhin, Väinämö, hallitsee Kalevalassa ja Pohjolan noita, Tapion puoliso Mielikki, johtaa omaa heimoaan louhena.

Peli ammentaa runsaasti itämerensuomalaisesta mytologiasta ja rautakauden lopun aineellisesta kulttuurista, mutta sekoittaa eri elementtejä iloisesti keskenään. Yleisesti ottaen lainaukset ovat pikemminkin teemoja ja motiiveja kuin yksityiskohtia, vaikka tietynlaista myyttis-historiallista tunnelmaa tavoitellaankin.

LOUHI on tyylilajiltaan enemmän sadunomainen ja viihteellinen kuin synkkä ja vakava, vaikka siinä konflikteja käsitelläänkin. Päähenkilöt ovat kuitenkin myyttisiä sankareita, ja kykenevät pääsääntöisesti voittamaan kohtaamansa haasteet sen sijaan, että musertuisivat niiden painon alle.

Louhi-kampanjan ensimmäinen peli Hattu kourassa Pohjolaan pelataan Pukkisaaren rautakautisessa kauppakylässä, Läntisessä Pukkisaaressa lauantaina 7.10.2017.

Peliin otetaan 16 pelaajaa ja pari avustajaa. Pelimaksu on 10 euroa, avustajilta ei mitään.

Pelissä nautitaan runsas rautakausihenkinen kasvisateria. Vegaanit ja useimmat allergiat huomioidaan.

Pelipaikalle tulee saapua viimeistään kello 13 ja peli päättyy kello 19 mennessä. Iltaa voi jatkaa Pukkisaaressa niin pitkään kuin huvittaa.

Huomioithan, ettei saaressa ole sähköä, juoksevaa vettä tai jätehuoltoa.

Pelin pelaajat valitaan hahmotoiveiden sopivuuden, ei ilmoittautumisjärjestyksen perusteella.