Idäntie

08.09.2017 - 10.09.2017 Eura

Aloittelijaystävällinen
Ilmoittautuminen: 03.04.2017 - 23.04.2017
historiallinen
Osallistumismaksu: 30-90€

Idäntie – rautakautinen liveroolipeli 8.-10.9.2017 Euran Härkänummella

Idäntie on historiaa elävöittävä liveroolipeli Itämeren kulttuurien kohtaamisesta vuosina 990-991. Pelissä kohtaavat nykyisen Suomenniemen kansat sekä lännen, idän ja etelän merenkulkijat. Kauempaa virtaavat uudet tavat ja ajatukset huokuvat muutosta: ketä houkuttavat puheet pelastuksesta valkeassa Kristuksessa tai etelän suuren keisarin palvelemisesta, ketkä kiistelevät lappalaisten turkisjahdin verottamisesta, kuka rikastuu idäntien hopeavirrasta? Kuka taipuu kohtaloonsa, kuka taistelee sitä vastaan?

Idäntie kestää perjantai-illasta sunnuntaipäivään. Tänä aikana pelataan eri suunnilta saapuvien ryhmien kohtaamista kauppapaikalla kahtena peräkkäisenä vuotena. Hahmojen tekemät suunnitelmat pääsevät toteutumaan, kukin omalla tavallaan, ja näiden seuraukset ovat nähtävissä pelin aikana. Peli yhdistää eläytyvää liveroolipelaamista, autenttisen ajan ja paikan tuntua tavoittelevaa historianelävöitystä sekä kokemusta tukevia metatekniikoita kuten black box -pelaamista.

Idäntie pelataan Euran Härkänummen rautakautisessa kylässä 8.-10.9.2017. Osallistumismaksu on 60 euroa, mutta tarjoamme myös muutaman alennetun paikan henkilöille jotka eivät taloudellisen tilanteensa vuoksi voisi muutoin osallistua. Olennaisena osana peliin kuuluu Helsingissä 3.-4.6.2017 järjestettävä esipeliviikonloppu, jonka aikana pelataan lyhyitä minipelejä ja kehitetään hahmosuhteita. Pelinjohto tarjoaa hahmoille rungon ja tukee hahmon taustan ja suhteiden syventämistä, mutta pelaajien odotetaan osallistuvan itse aktiivisesti hahmojensa ja pelisisältönsä luomiseen.

Peliin ilmoittautuminen on auki 3.4.-23.4. ja peliin mahtuu maksimissaan 80 pelaajaa. Jos ilmoittautuneita on enemmän, peliin otetaan 40 ensimmäisenä ilmoittautunutta ja lopuista 40 satunnaisesti valittua. Pelissä ei ole ikärajaa, ja ilmoittautuessaan voi kertoa mitä sukupuolta olevaa hahmoa haluaa pelata. Kannattaa kuitenkin huomioida, että peli käsittelee ajalle ominaisilla tavoilla väkivaltaa, sukupuolisuutta ja uskonnollisuutta. Pelaaja voi ilmoittautuessaan sekä hahmonluontiprosessin aikana vaikuttaa siihen, miten keskeisessä osassa nämä teemat omassa pelissä ovat, mutta niiden kohtaamiselta ei voi täysin välttyä.

Idäntien järjestävät Harmaasudet ry:n tuella Hannu Niemi, Mikko Heimola, Hanna Erkinjuntti, Iida Heikkari, Minna Heimola, Satu Jaaramaa, Mia Makkonen, Jenni Sahramaa, Tiuku Talvela, Santeri Virtanen ja Julius Väliaho.