Juhannustanssit

19.08.2017 Männistön Lava, Kellokoski, Tuusula

Ilmoittautuminen: 11.05.2017 - 11.06.2017
historiallinen, realismi, draama
Osallistumismaksu: 30-35€
Ikäraja: Joustava K-18

Aikamatka nostalgiseen 60- ja 70-lukujen taitteen Suomeen; Kekkosen ja Keskustapuolueen, nailonpaitojen, Koskenkorvan ja keskioluen, ensimmäisten väritelevisioiden, vasemmistoradikalismin, tabuja rikkovan kirjallisuuden sekä nousevan nuorisokulttuurin, mutta maaseudulla ennen kaikkea tanssilavojen ja tanssimusiikin – humpan ja rautalangan, Tapani Kansan, Katri Helenan ja Dannyn – Suomeen.

Tirvalan kunta on pieni suomalainen kunta jossain Jämsän ja Oriveden välillä. Jyväskylä–Tampere-juna pysähtyy Tirvalan seisakkeella kahdesti päivässä ja kirkonkylän pääkadulta, Keskustieltä, löytyvät osuuskauppa ja posti, muutama vaateputiikki, apteekki, kunnantalo sekä kirjasto. Suurimman osan vuodesta elämä Tirvalassa on rauhallista, jopa uneliasta. Kesäkuukausina tämä Sisä-Suomen helmi kuitenkin herää eloon kesävieraiden saapuessa, ja kesän ylivoimainen kohokohta – Juhannustanssit – vetää väen nuorisosta virkeisiin vanhuksiin Tirvalanniemen lavalle viihtymään ja pyörähtelemään parketilla.

Juhannustanssit on reilun 50 hengen liveroolipeli, joka järjestetään 19.8.2017 Männistön lavalla Tuusulan Kellokoskella. Pelin aiheena ovat perinteiset juhannustanssit kuvitteellisessa Tirvalan kunnassa, tarkemmin määrittelemättömänä 1970-luvun alun vuonna. Pelin tarkoitus on tarjota pelaajilleen tilaisuus eläytyä jossain määrin fiktiiviseen ja tyyliteltyyn versioon 60- ja 70-lukujen taitteen suomalaisesta maaseudusta, mutta tarkoituksena ei ole elävöittää autenttisesti historiaa: pääosassa ovat mielikuvat ja tunnelma, eivät historialliset faktat.

Teemoiltaan peli keskittyy pienen maalaisyhteisön sosiaalisiin suhteisiin ja ristiriitoihin, erilaisten aikakauden ilmiöiden ja tapojen tarkasteluun sekä yleismaailmallisiin ja ajattomiin ihmiselon vivahteisiin. Tyylillisesti peli pyrkii käsittelemään aihettaan ja siihen liittyviä teemoja lämminhenkisellä nostalgialla. Tarkoituksena ei ole tehdä parodiaa eikä farssia; vaikka huumoriakin on luonnollisesti mukana, pelaajien odotetaan pelaavan hahmojaan tosissaan mutta pilke silmäkulmassa.

Pelin aiheesta johtuen on tanssimisella luonnollisesti hyvin keskeinen osa pelissä, ja jokaisen pelaajan odotetaan olevan valmis tanssimaan. Tämä ei tarkoita, että pelaajan tarvitsisi osata tanssia hyvin tai edes välttävästi – eivät kaikki hahmotkaan välttämättä osaa. Tansseja on myös mahdollisuus harjoitella sekä ennen peliä järjestettävässä pelaajatapaamisessa, että mahdollisesti myös erikseen järjestettävissä tanssiharjoituksissa. Pelissä käytetään myös erilaisia helposti omaksuttavia ja pelinsisäiseen toimintaan tiiviisti sidottuja metatekniikoita tukemaan pelin teemoja, levittämään peliä hahmojen välille ja kannustamaan heittäytyvää pelaamista.