Macrohard the Start-Up

04.07.2017 Futurice, Helsinki

Ilmoittautuminen: 17.05.2017 - 31.05.2017
realismi, draama
Osallistumismaksu: 5€

Macrohard the Start-Up on liveroolipeli 8 pelaajalle. Pelaajat kehittävät itse hahmonsa pelinjohtajan kanssa lyhytkuvauksen pohjalta. Pelissä on jonkin verran ihmissuhdejuonia, mutta merkittävä osa peliajasta on tarkoitus käyttää koodaamiseen. Peli ei ole suunnattu koodareille, vaan ohjelmointia simuloidaan visuaalisella opetuskäyttöön tarkoitetulla ohjelmointiympäristö Scratchilla ( https://scratch.mit.edu/ ). Pelinjohto opastaa Scratchin käyttöön pelaajatapaamisessa, joka järjestetään 20.6. Helsingissä. Pelaajatapaamiseen osallistuminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä, vaan pelinjohto voi opettaa Scratchiä myös etänä. Kaikki hahmot eivät ole koodareita, vaan osa tekee myös sovelluksen grafiikkaa ja yrityksen viestintää.

Ajatuksena on tarjota autenttinen start-up-kulttuuria ja it-alaa käsittelevä kokemus, mutta vielä oikeaa elämääkin dramaattisempana. Tämän takia toivomme pelin houkuttavan ensisijaisesti ihmisiä, jotka työskentelevät oikeassa elämässä aivan muilla aloilla, mutta jokainen on tervetullut peliin. Peliin osallistuminen ei vaadi mitään esitietoja tai erityistaitoja, vaan sen sijaan toivomme, että osallistujia kiinnostaa it-alan työnteon larppaaminen sekä hahmon kehittäminen yhdessä pelinjohdon kanssa.

Peli saa tukea tilojen muodossa ohjelmistoyritys Futuricelta, jonka toimistolla peli järjestetään. Pelimaksu on 5e, minkä lisäksi pelaajien oletetaan joko tilaavan pitsaa (tms) in-game tai tuovan omat, hahmoon sopivat ravitsevat eväät.

Jos haluat kokea start-up-kulttuurin pöhinää ja it-alan riemua ja tuskaa, mutta et ole ehtinyt, jaksanut tai uskaltanut kokeilla ohjelmointia, on tämä peli juuri sinulle!